Gurmanka

23.08.2016., utorak

PIZZA ROLICE

Pozdrav svima!
Pokažite mi onog koji ne voli pizzu, posebno kada je napravljena u ovom malom simpatičnom izdanju!
Domaće tijesto, ali posebne bogatije teksture sigurno će se svidjeti pravim gurmanima i svakako ga predlažem i za druge namjene, posebno za razne slane pite i tarteve od povrća!
Sočno tijesto napunite nadjevom s pizza okusima ili vašim omiljenim namirnicama od povrća, zarolajte ga, narežite i ispecite.
Svakako ga poslužite još vruće obogaćeno s nekim umakom!
Sastojci potrebni za tijesto:
400 g glatkog brašna
žlica šećera
žličica soli
200 g maslaca
svježi kvasac
60 ml mlijeka
2 jaja
Napravite kvas od toplog mlijeka, kvasca i žlice šećera. Kada se digne dodajte ga ostalim sastojcima i zamijesite tijesto koje ostavite jedan sat da se diže. Sada ga podijelite na dva dijela i svaki razvaljajte na pravokutnik veličine 40x30 cm. Premažite tijesto paradajzom, naribajte šunku i sir ili ga napunite vašim omiljenim sastojcima. Zarolajte ga u roladu i narežite na komade širine 2.5 cm. koje poslažite u lim za pečenje. Rolice premažite žumanjkom i pecite oko 20 minuta na 200*C dok ne dobiju lijepu zlatnu boju!
Posipajte ih svježim bosiljkom i uživajte u okusu domaće pizze!
Priznajte, ovim mirisima i okusima je nemoguće odoljeti :)



Oznake: pizza rolice, toplo predjelo, fino tijesto


- 08:12 - Komentari (15) - Isprintaj - Link

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< kolovoz, 2016 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se