Gurmanka

26.06.2017., ponedjeljak

KATINA ŠARENA TJESTENINA

Pozdrav svima!
Kada vam ponestane vremena za pripremu ručka pokušajte s ovim receptom i pripremite ovo jednostavno i lagano jelo. Već provjereno i opisano tisuću puta, a uvijek tako fino i originalno jer slijedi sezonu povrća s kojim ga pripremate. Šarena tjestenina je spoj jednostavnosti i dobrog okusa, a piletina se može zamijeniti bilo kojom vrstom mesa po vašem ukusu. Razno povrće, lagano meso i tjestenina pripremljeni u istoj posudi vam garantiraju brz i jednostavan, ali i posebno ukusan obrok!
Način na koji ga moja Kata priprema:
Pileći file nareže na kockice, začini ga mješavinom začina i preprži u woku ili nekoj širokoj tavi. Kada izvadi piletinu preprži nasjeckani mladi luk (velike količine), papriku, paradajz, grašak, šampinjone, limun... Izbor povrća se uglavnom prilagođava sezoni ili vašem ukusu. Kada je povrće malo omekšalo vraća piletinu i sve skupa lagano krčka još desetak minuta. Tjesteninu dodaje na samom kraju (ako se je kuhala posebno) i obavezno sve podlijeva sa škrobnom vodom u kojoj se je kuhala, što jelu daje kompaktniji i sočniji okus! Ponekad tjesteninu (suhu) ubaci kada i povrće u wok te sve krčka zajedno, a podlijeva je s toplom vodom po potrebi. Prednost ovog načina pripreme je kompletan obrok u jednoj posudi.Kada je gotovo dodajte samo malo maslaca koji je zaista točka na " i "ovog finog laganog obroka!
P.S. Moje cure obožavaju špagete i one su neizostavan dio ove kombinacije!
Servus i uživajte :)


Oznake: šarena tjestenina, piletina, povrće


- 12:46 - Komentari (27) - Isprintaj - Link

19.06.2017., ponedjeljak

DOMAĆI LIKER OD VIŠANJA

Pozdrav svima!
Pošto imamo u dvorištu višnju bila bi šteta ne napraviti pravi domaći višnjevac za koji je potrebno odvojiti zaista malo vremena.
Liker od višanja je piće koje se tradicionalno pije i priprema u našim krajevima,a u njemu osobito uživaju pripadnice ljepšeg spola.
Jedini nedostatak ovog recepta je vrijeme koje je potrebno proći do prve konzumacije, rado bismo ga probali odmah!
Jako je dobrog okusa, pa se isplati čekati, probajte ga i vi :)
LIKER OD VIŠANJA 1
Priprema:
Operite 1.5 kg višanja i 1/3 ostavite cijelu, a ostale višnje zgnječite rukama i stavite ih u dvije velike staklenke.
Sve skupa promiješajte i ostavite da stoji 12 sati.
Sada im dodajte 2 litre domaće fine rakije i 1 kg šećera u prahu.
Staklenke držite na suncu 40 dana te povremeno promiješajte višnjevac da bi se šećer što bolje otopio.
Nakon 40 dana procijedite višnjevac i dodajte mu 750 ml dobrog crnog vina.
Cijele višnje vratite u staklenku koju sada premjestite na tamno i hladno mjesto gdje će stajati još 30 dana.
Nakon 30 dana ga ponovo procijedite, prelijte u ukrasne bočice i višnjevac je napokon spreman za posluživanje!
Ako ste nestrpljivi kao ja i želite brzo uživati u višnjevcu, napravite ga po provjerenom receptu moje kume Sanje.
Osim što je brže gotov, okusom je puno slađi i gušće teksture od prve varijante, a ako volite intenzivniju aromu rakije i da je višnjevac žešći držite se prvog recepta.
LIKER OD VIŠANJA 2
Priprema:
Uzmite 3 kg opranih i očišćenih višanja, dodajte im 500 ml ruma, 2.5 kg šećera, 2 litre rakije i litru dobrog crnog vina. Promiješajte i ostavite stajati 48 sati. Višnjevac prelijte u staklene boce i možete odmah uživati u vašem domaćem aperitivu!
Servus i živjeli :)
P.S. Recept je iz arhive od prošle godine pa ako netko ima višanja i želi napraviti svoj domaći liker možda mu pomogne :)



Oznake: domaći liker, višnjevac


- 09:22 - Komentari (47) - Isprintaj - Link

12.06.2017., ponedjeljak

POZDRAV




... tek jedan mali
trenutak opuštanja…
Lijep pozdrav dragi prijatelji, želim vam ugodan dan :)

Oznake: malo zadovoljstvo


- 07:55 - Komentari (32) - Isprintaj - Link

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< lipanj, 2017 >
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

KONTAKT

TORTE

KOLAČI

KRUH, PECIVA I RAZNO

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se