05

petak

studeni

2021

Andr-hdz-eja





Hdz je politička stranka. Bez programa. Bezobrazno bezvezna.

Doveli su orjunaško-četničko mladunče (obožavaju koristoljublje skrivati iza srpske agresije), koje u doba HDZ-a nije mogao primirisati (onima koje je rastjerao). Tipa koji je članario u HsLs-u, da mu bude lakše u SDSS-u.

Tvrdnja 22 i tri: Andreja je porušila temelje koje nikad nismo izgradili - demokracije i pravne države.

Svojski se trudi rušiti ono što nikad nismo izgradili. (U vlastiom neznanju nije dokučio kako u Ratu za neovisnost zbog pridržavanja Ženevskih konvencija nije provedena promjena socijalističkog sustava (promjena vlasti ne znači promjenu sustava: mirovinski sustav, zdravstveni sustav, prosvjetni i visokoškolski sustav, sportski sustav, pravni sustav, ... sve je ostalo socijalističko).)

Poimanje države i institucija države izvan tržišnog aspekta, koji se financiraju iz poreza duboko zadire u pitanje opravdanosti poreza - jer se država usuđuje diskriminirati stanovništvo potvrdama o potvrdama potvrde potvrda (iako niti jedna mjera nije znastveno obrazložena ili istražena).

Po teoriji društvenog ugovora država nije nadređena već instrument pojedinca.




Uistinu se moramo zapitati tko obazuje/ne obrazuje hrvatsku naciju (koja uči samo kad je ugrožena). Nesposobnost rješavanja problema prije nego problem postane ozbiljan osobina je siromašnih naroda, koji koriste malo poboljšanje za opuštanje, i zbog toga žive u stalnoj krizi.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.




Oznake: HDZ, politička stranka, orjunaško-četničko mladunče, temelji demokracije, temelji pravne države, Ženevske konvencije, Rat za neovisnost, socijalizam, sustavi, društveni ugovor, instrument, krize, siromašni narodi

02

četvrtak

travanj

2020

Krize u krizi



Hrvatsko gospodarstvo i 5 kilograma ničega


Hrvatsko gospodarstvo nije sustav koji je uravnotežen, već je od tradicionalnog predindustrijskog gospodarstva kontinuirano (od prve industrijske revolucije - pronalaska parnog stroja) u krizi (nesposobnosti donošenja odluke) nesposobnosti prilagođavanja i uspješnog funkcioniranja u novonastalim (industrijskim) okvirima.

(James Watt, protivno uvjerenju kako je izumio parni stroj, 1765. znatno je usavršio parni stroj i to se smatra početkom prve industrijske revolucije.)




Hrvatska više od stoljeća ima problema u proizvodnji, pa je potrošnja i razmjena poremećena (iako je razlog proizvodnje upravo potrošnja, pa i proizvodnja za vlastite potrebe).

Posljedice su raslojavanje i moralno potonuće hrvatskog naroda, masovno iseljavanje i znatan pad općeg razvoja nacije.

Temeljeno na izrečenom, novonastale krize (u krizi) izazvane pandemijom korona virusa i potresa u Zagrebu nisu prouzročile krizu zdravog gospodarstva, već gospodarstva u krizi.

Što bi značio izričaj "gospodarstvo u krizi"?
Hrvatska danas (i sutra) ne rješava krizu izazvanu vanjskim (pandemijskim) faktorom, već složeniju krizu (koja traje duže, i nastala kriza (kad Sanaderova kamarila nije iskoristila svjetsku gospodarsku krizu nastalu za njegova mandata) se ne sanira već se mora iskoristiti za reformu kojom bi se gospodarski sustav oslonjen na tuđu proizvodnju i smanjenu potrošnju morao transformirati u ciljanu potrošnju, veću nezagađivačku proizvodnju i društvo koje nije socijalno ako za to nema uvjeta.
Ukratko, Hrvatska je 2008. ili bi 2020. morala prestati biti socijalistička (što se sličnošću sa socijalnom državom na prijevaru pokušava zadržati).

Mjere i ponašanje Vlade po pitanju gospodarstva su katastrofalne. Služe samo dosadašnjoj praksi produbljavanja razdora između hrvatskih građana koje vodi građanskom ratu. Jer koriste državni aparat i zakonodavstvu na korist nesposobnih, na štetu radišnih i inovativnih.
Nismo socijalisti-komunisti, ne možemo biti socijalni. Zašto su onda svi zakoni i postupci u kriznim paketima zaštite gospodarstva temeljeni na tim dogmama?

Durer, apocalisse, 12 il mostro marino e la bestia

Oznake: Krize u krizi, hrvatsko gospodarstvo, sustav, trdicionalno gospodarstvo, predindustrijsko, parni stroj, moralno potonuće, raslojavanje, iseljavanje, opći razvoj nacije, katastrofa, građanski rat, socijalizam, socijalni, uporaba zakonodavstva

05

utorak

studeni

2019

Protiv korupcije se bori zatiranjem socijalizma bilo kojeg tipa



Protiv socijalizma (i protiv budala)


Korupcija je posljedica (loše postavljenog društva), a ne uzrok (iako potpomaže potonuće društva).

U formiranju cijena, po zakonu ponude i potražnje, preniska cijena izaziva korekciju te cijene koja se odvija koruptivnim putem.

Tko i kojem segmentu određuje niske cijene koje izazivaju korupciju?
Samo država u djelatnostima kojim se još uvijek ekonomski bavi: sudstvo, zdravstvo, školstvo, znanost, kultura, sport, ...

Na primjer, mirovinski sustav u koji je obavezno uplaćivati po socijalističkim načelima (solidarna štednja) državni službenici promjenama zakona i rješenjima koruptivno raspoređuju mirovinsku novčanu masu, a nesocijalistički tip mirovinskog je životna štednja pri kojoj mirovinski osiguranik izdvaja na svoj račun s kojeg nitko ne može dobivati osim osiguranika kad ostvari uvjete za mirovinu.

U zdravstvu je socijalistički princip zajedničkog osiguravanja, pri kojem u vrlo osjetljivoj domeni (života i zdravlja) ne postoji pravedni oblik usluživanja osiguranika (što upućuje na važnost uplaćivanja u taj fond, ali ne i adekvatnog korištenja).

Sposobnost ljudi razlučiti obmane od istinskih vrijednosti obaveza je njih samih. Ako ih pri tom neko vara, vara ih jer su nedovoljno usredotočeni na vlastite životne probleme.

Korupcija će nestati ukidanjem socijalističkih principa, a potpisnici deklaracije o borbi protiv korupcije su kvazi socijalisti (nameću korupciju socijalstičkim principima, koriste korupciju za vlastitu dobit).

Dolje svi! Živio drug Ante!
Doktore na vrbe! Svima mirovina, a samo nekima dobra primanja!
Svi u Indiju (berba papra)!

Oznake: korupcija, socijalizam, niske cijene, korekcija cijena koruptivnim putem, obmane

29

ponedjeljak

srpanj

2019

qUrvini sinovi


Društvo,



zbog odnosa i prema prirodi i međusobnih odnosa ljudi, unatoč izbjegavanju javnog očitovanja, potpuno je premreženo elementima (i mehanizmima) upravljanja društvom.

Društvo nije prepušteno sebi, već je sustavno izgrađen upravljački mehanizam postizavanja ciljeva.



Nakon sloma polufeudalnog, nikad uspostavljenog kapitalističkog sustava, socijalistička revolucija (krvav i okrutna) devastirala je snage koje su bile sposobne pratiti napredak i primjenjivati ga u razvoju društva.

Ali, unatoč slomu komunizma/socijalizma, izakulisni kadrovski (staljinističko-titoistički, srpsko-četničko-jugoslavenski) aparat gradnje stroge (čvrste) kontrole društva je nastavljen.

Zapravo, Domovinski rat je Hrvatsku prepolovio teritorijalno, pa onu našu polovicu prepolovio demografski i civilizacijski. Domovinski rat nije postigao oslobađanje Hrvatske, jer je demagogija hrvatskih kadrova u službama zaduženim za nadzor društva svalio (i svaljuje) krivnju na komunizam/Srbe/Srbiju kao da oni nisu podupirali četničko-srpsko-rusku pravoslavnoateističku državu koja bi depopulacijom i demagogijom izbrisala hrvatsko državno pravo i razvlastila Hrvate na širem teritoriju.(Tako su 1921.g. razvlastili Zemun, Boku Kotorsku, jadransku obalu do Bara.)

Društvo, koje nema slobodu, statično je i podložno svim oblicima agresije.
SOA, VSOA, sigurnosno-obavještajni sustav su potpuno nespremne ispuniti zadaću hrvatske države (osigurati kadrove koji će državi i društvu omogućiti razvoj a ne ropstvo arhaičnim i preživljenim sustavima i metodama).

Tako je moguća i unutarnja agresija koju kontinuirano provode prosrpsko-proruske intelektualno zaostale horde (mEsić, rAčan, j0sipović, miLanović). Tako je moguća i unutarnja agresija koju predvode šEks, grgRanić, pLenković.

Hrvatska je na koljenima , jer i kad ratuje nema jasne ciljeve.
Hrvatska ne rješava svoje probleme. Takvo društvo nema budućnost.




16

nedjelja

rujan

2018

Tko u Hrvatskoj spašava mrtvu socijaldemokraciju?



Socijalizam, komunizam, samoupravni socijalizam, jugoslavenski socijalizam, socijaldemokracija, ...
U Hrvatskoj je ideja socijalne države ovog ili onog oblika označila početak sloma hrvatske nacionalne države.

Stoljetno iseljavanje hrvatskog stanovništva nije započelo uvođenjem socijalne političke prakse (katoličanstvo propovijeda socijalni nauk), ali je zorno dalo smjernice "teoretičarama" socijalne države kako stvoriti stanovništvo po svom ukusu.

I onda, i danas iseljava radno sposobno, kreativno i poduzetno stanovništvo. Današnje iseljavanje je usmjereno prema državama koje poštuju vlasništvo, rad, sposobnost i poduzetnost. (Ne iseljavaju Hrvati u socijalne i socijalističke države.) Hrvati bježe od socijalizma.

Zašto onda netko stalno uskrsava mrtvu socijaldemokraciju (socijalizam koji će se uspostaviti demokratskim izborima i parlamentarnim putem?)


Laži o jogurtu

Pod pojmom jogurt kao namirnica podrazumijeva se polutečni mliječni proizvod koji se dobija zagrijavanjem mlijeka i dodavanjem bakterija mliječne kiseline (lat. Lactobacillus bulgaricus i Streptococcus thermophilus). Na temperaturi 42-45°C za 2-4 sata dolazi do fermentacije i kiseljenja mlijeka. Nakon toga jogurt se hladi čime se usporava kiseljenje i produžava svoje trajanje. Jogurt sadrži oko 0,7% mliječne kiseline.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Jogurt




Proizvodnja jogurta se vršila u mljekarama. Tehnologija (proizvodnje kiselog mlijeka) je morala doseći sposobnost produžavanja trajnosti proizvoda (od uobičajena tri dana) kako bi se transport i trgovina proizvodima tom vrstom proizvoda neometano obavljala.
Socijalizam (onaj, u*rani, jugoslavenski) nije imao proizvodne kapacitete niti tehnologiju za podmirivanje potreba tržišta za mliječnim proizvodima. Socijalizam nikad nije ni imao namjeru podmirivati potrebe stanovništva. Socijalizam je imao namjeru raseliti radno sposobno stanovništvo. I naseliti prorusko-prosrpske četničko-partizanske, orjunaško-anacionalne neradnike i lopove. Uspjeli su u tom naumu.



Ovog jogurta zasigurno nije moglo bilo u jUgoslaviji ...


Oznake: socijalna država, socijalizam, nacionalna država, iseljavanje, radno sposbno stanovništvo, vlasništvo, socijaldemokracija, bijeg od socijalizma, jogurt

15

utorak

kolovoz

2017

Gospe Sinjska ako si u stanju



Blagdan Uznesenja Blažene Marije Djevice iznova potakne kršćane na zavjetovanje i prebiranje po nutrini duše.

Osobni strahovi, neuspjesi i tegobe isprepleteni su s onim zajedničkim, koji nas muče kao cjelinu.

Uzdam se u svetost Marijinu i pomoć u oslobađanju Hrvatske od udbo-orjunaške pljačkaške klike (u čijem smo smrtonosnom zagrljaju od raspada Austro-Ugarske).

Ponižava me ucjena udbo-četničko-orjunaške klike (M. Granić, V. Šeks, Plenković, ...) koja je okupirala HDZ i koristi pozicije (koje im ne pripadaju) za produžavanje svog povlaštenog položaja odbijajući pružanje podrške predsjednici (kako bi učvrstili svoje kriminalne namjere).

Ponižava me zločinački odnos državnog aparata prema vlastitom narodu kojem pripada sva vlast, manifestiran korupcijom, nebrigom, saboterstvom, izdajom, rasprodajom, uništavanjem, ...

Ponižava me zdravstveni sustav izgrađen u socijalizmu, na krivim premisama (pretjerane i bespotrebne) solidarnosti (u siromaštvu).

Ponižava me ministar zdravstva koji očekuje uplate zdravstvenih osiguranja obećanjima o prioritetnim listama liječenja.

Ponižava me državni aparat koji "reketari" (u ime partije) sve Hrvate i Hrvatice zlouporabom zakonodavstva i ovlasti koje proističu iz (bilo kakvih) zakona.

Ponižava me sustav brige o slušnim pomagalima koje ovlašteni koriste za vlastito bogaćenje kriminalnim poticanjem mita slanjem pacijenata u neopremljene i korupciji sklone slušne centre (u privatnom vlasništvu).

Ponižava me trodioba vlasti, u kojoj sudbena vlast bez nadzora i izbora (feudalno-partijski) biva imenovana jednim (bitnim) stupom vlasti.

Ponižava me mirovinski sustav izgrađen u socijalizmu na principu solidarne (a ne životne) štednje.

Ponižava me spoznaja da država koja pripada meni misli kako ja pripadam njoj.

Ponižava me kad bolesni, stari, djeca pate jer su ovisni o onima koji nisu dostojni brinuti o njima.

Gospe Sinjska, ako si u stanju ... poniženje pretvori u snagu.




Oznake: Gospa Sinjska, Poniženje, udbo-orjunaši, Hrvatska, socijalizam, zdravstvo, mirovinski sustav, partija, Drava

07

ponedjeljak

kolovoz

2017

Kopiland



Hrvatska je zalutala u Jugoslavije, zalutala je u socijalizam.
Nije sposobna naći puta iz tih tvorevina jer je zaostala, seljačka tvorevina koja sanja o neradničkom raju.

Socijalističko-komunistički titov konstrukt (ne)radničkog samoupravljanja izgrađenog na antitezama kritike socijalizma (socijal utopija).

U tom svijetlu treba sagledavati vrlo kratko vrijeme potpunog sloma hrvatske (krnje, nove) (nezavisne) države.
Hrvatska (Republika) je potrajala taman da se novovjeki orjunaši dokopaju povlaštenih mirovina ...

Očekivati kako bi Manolić, Boljkovac, Gregurić, Granić, Žužul, Šeks, Kosor, Josipović (Račan), Mesić, Milanović, Plenković, Todorić, Kerum (Šundov) s konceptom partijske države bili sposobni stvoriti državu je iluzija. A onaj tko nije sposoban stvoriti državu, nije sposoban ni voditi državu.

Služinčad ne mogu upravljati, niti raspolagati dobrima.
Titova kopilad.

A takvi su samo produkt nas samih, i naše nesposobnosti nositi se sa životom. I nesposobnošću izgraditi i graditi državu (jer smo sociološki nesazreli, ekonomski zaostali (graditi i primjenjivati nove metode privređivanja). Stanje izgubljenosti (u jugoslavijama su srbi svoju lošiju poziciju prikrivali agresivnošću, i uspijevali otimati i ono malo samopoštovanja kojeg smo imali). Sada su srpska služinčad razobličila i zadnji mit o porobljenosti kao uzroku propasti Hrvatske, a ne duhovnoj bijedi hrvatskog naroda (koja je stvarni razlog naše propasti) ...


Država je stanje organiziranosti s ciljem poboljšanja uvjeta življenja i djelovanja, nije izvor prevlasti šačice neradnika nad vrijednim i sposobnim.

Crkva-sv.-Nikole-Nin-autor-Boris-Kačan

Oznake: Hrvatska, Jugoslavije, socijalizam, zalutala, titov konstrukt, socijal utopija, neradnički raj, slom, novovjeki orjunaši, povlaštene mirovine, služinčad

06

ponedjeljak

ožujak

2017

Bernardić, šef partije bez OZNA/UDBA-e





Zašto bi se "desnica" odricala NDH, a ne samo onog lošeg u NDH? :)

Zašto se sdP nije odrekao socijalizma? I što to znači da se odrekao onog lošeg (što je to loše - taksativno; i tko je ovlašten odricanje proglasiti dovoljnim). Komunizma se odrekao i Tito (pristajući na socijalizam), sdP bi u ime pomirbe (koja nije zamišljena kao suživot dviju ideologija i oprosta zločina) trebala učiniti više od tiTa.
Blesane, pQ (čitaj: puši*urac).

Mogu li ja biti glup (kao ova partijska spodoba)? Iako sam se odrekao svega lošeg, još uvijek je taj bleso na većoj plaći od mene (sve u interesu demokracije?).



Oznake: Bernardić. SdP, odricanje, ndh, socijalizam, komunizam, tito, pomirba, glup, bleso, demokracija

26

nedjelja

veljača

2017

Fašizam je socijalistički tip društva



Ima li fašizma u Hrvatskoj?


Socijalizam ima više oblika. Jadan od tipova je internacionalni tip. Nacionalni tip socijalizma (npr. fašizam, nacizam) se razlikuje po reduciranju na nacionalnost, ali ne i teritorijalnost (pripadajućoj naciji). Hrvatski socijalizam se (nakon jugo-fašizma (socijalizma), koji je ima obilježja i internacionalnog i nacionalnog) sveo na nacionalni (uskogrudno jugo-fašističko poimanje ostataka nekadašnjeg hrvatskog kraljevstva).

Osobina izvornog (italijanskog) fašizma (Mussolini je socijalist, pobornik Marxa) je agresivnost koju su članovi pokreta iskazivali u svakodnevnom životu. Slučaj s njemačkim nacistima je bio još okrutniji (nasilje u prednacističkoj Njemačkoj je bilo izraženo).
U Hrvatskoj nametati pitanje fašizacije društva (u kojem nema nasilja, reketarenja političkih grupa) izaziva čuđenje. I pojašnjenje.

U predsoscijalističkoj Jugoslaviji terorom su se bavili komunisti (kako me nitko ne bi prozivao, politička i programska načela KPJ(kph) su bila revolucionarni i nasilni put nametanja komunizma).
U društvu su pristalice terora i nasilja manjina (ponajčešće ideološki nezreli, porivi njihove nasilnosti su druge prirode). Partija se oslanjala (na polukriminalne) članove društva. Nakon osvajanja vlasti (dolaskom Crvene armije) postali su nositelji društvenog života.
Domovinski rat (obrambeni, pravedni rat protiv agresije) potaknut je agresijom jugoslavenske vojske. Političko krilo te krvožderne zločinačke armije je ostalo netaknuto (i nazivaju se sdp).
Floskula o velikosrpskom projektu (koji je jna stavila kao paravan za svoja zločinačka razaranja Hrvatske, BiH)(vojni vrh, Milošević i oružje kojim je agresija izvršena nisu četnici, niti četnički).
Partija (nekad komunistička)(pa Savez komunista)(danas socijaldemokratska partija) je regrutirala sve terorističke kadrove (kojima ideologija nije primarna). Njihovo nasilje ima drukčije ciljeve (osobne i materijalne dobitke).
Svejedno, sdp ili hdz, vladajuća struktura je (neprikladno) regrutirala sve one koji su skloni nasilju (na ulici).
I time (s pozicija vlasti i zlouporabe državnog represivnog aparata) uskratila ikakvu mogućnost fašizacije društva.
Mafija je na vlasti, fašisti u foteljama. Vole za sebe reći kako se bore protiv fašizacije društva.

(Titova praksa društvenog promicanja revolucionarnih kadrova (koji su provodili teror) je poremetilo društvo.)(I izazvalo lavinu kriminalaca u borbi za fotelje.) Rad i vrijednost se ne cijene, zbog takve vlasti "fašizam" stalno kuca na vrata. A fašisti su kmetovi koje treba popljačkati. Svakodnevna politika obmanjivanja. (Za fašizam je potrebna pojava korporativizma (kojeg u Hrvatskoj nema)).)

A ja na ulici (nezaposlen, promrzao, gladan) ne otimam. I nikad nisam otimao. Nikad nisam bio fašist.
Za fašizaciju je potrebno malo više od režiranih predstava (paradiranja, svastika, uniformi, ...). Malo više opravdanog straha. I socijalizam (kojem se Hrvati protive).
(Strepite!)


Oznake: socijalizam, Fašizam, internacionalni tip, nacionali tip, agresivnost, predsocijalistička jugoslavija, teror, porivi, obrambeni, pravedni rat, domovinski rat, političko krilo, podrijetlo oružja za agresiju, regrutacija kadrova, nemogućnost fašizacije, etabliranje terora

08

srijeda

veljača

2017

Arhivi i zakonska regulativa



Koliki kreten moraš biti i arhive koji se odnose na razdoblje okupacije i genocida (od 1945.g. do 1990.g.) smatrati uobičajenom državnom arhivom koja ima zakonsku zaštitu nedostupnosti.
Bilo koja osoba koja pokrene kazneni postupak protiv drugih osoba, organizacija ili institucija koje su počinile nedjela (naročito ratne zločine, zločine protiv čovječnosti)(po čemu je komunistička partija poznata) ima neosporno pravo pristupa dokumentaciji koja svjedoči o neljudskosti jedne ere.
Proglašavati tu dokumentaciju državnom arhivom drugi je nelogični postupak. U Hrvatskoj nikad nije postojala komunistička vlast, postojala je okupacijska (jugoslavenska ) vlast.

Ponajmanje je prihvatljivo ponašanje pojedinaca koji (svojim diletantizmom) podupiru važnost tih arhiva kao državne građe (koja ima poseban status zbog nacionalne sigurnosti). Te arhive su arhive zločinačke, okupatorske vlasti i nikakvim političkim manevrima (otvaranja ili zatvaranja, paljenja ili pročišćavanja) neće dobiti status dokumentacijske građe hrvatske države koja je bila federalna članica sfrjota. Jer Hrvatska tu tom razdoblju nije bila državnopravna, a tadašnja vlast je bila zločinačko-okupatorska. Takvu vlast ne braniš posebnim zakonom, nit se oslanjaš na njihove arhive (kao dokazni materijal zločinačke naravi okupacije).

Strategija odugovlačenja oko osude tog sustava (izbjegavanjem proglašavanja tog razdoblja okupacijom i zločinačko-genocidnim razdobljem) zaštita je zločinačke naravi (koju provode politički diletanti).

Razvlačili ste razračun s pobornicima totalitarnog jednoumlja i zločinačke prakse. I postali suučesnici.

Politika je oblik interesnog organiziranja. Vi ste umno poremećeni i niste sposobni interesno se udružiti. To svakodnevno potvrđujete svojim nesuvislim nastupima.




Oznake: okupacija, genocid, državni arhiv, Zakon, neljudskost, komunisti, socijalizam, pojedinci, diletantizam, strategija odugovlačenja, suučesnici

01

srijeda

veljača

2017

Sine (majčin)



Pad socijalizma-komunizma (i Berlinskoga zida) označio je civilizacijsku prekretnicu. Civilizacijsku.

Slom komunizma-marksizma označio je i raspad (zločinačke) jugoslavije.
Hrvatski tadašnji kadrovi (svaki narod ima svoje političke kadrove) razlog su "ustanka" hrvatskog naroda. Izdajice, beskičmenjaci, nesposobni, ...

Domovinski rat je obrambeni, pravedni rat nametnut srpskom agresijom. Podjednako nametnut velikosrpskom politikom, ali prvenstveno jugoslavensko-komunističkom agresijom oslonjenom na velikosrpsku pobunu kao instrument vojno-političkog pritiska na Hrvatsku. (Podupiran hrvatskim izrodima.)
Dakle, Hrvatska se Domovinskim ratom oslobađala komunizma (koji je kontrolirao velikosrpstvo, (iako oni koji bolje poznaju velikosrpstvo znaju kako je ono produkt (visoko) industrijaliziranog (nesrpskog) društva, a ne srpske snage i volje vršiti ekspanziju genocidom)) i komunističko-jugoslavenskog nasljeđa.
Svejedno je prvi predsjednik bio partizan (tuđman)(jugoslaven)(sin partizana)(predsjednik Partizana), drugi predsjednik (mesić) je bio partizan (jugoslaven)(sin partizana), treći predsjednik (josipović) (jugoslaven)(sin partizana), četvrta predsjednica (grabar kitarović) (unuka partizana), ... premijeri: prvi (mesić) partizan (jugoslaven)(sin partizana), drugi (manolić)(partizan)(jugoslaven)(krvnik), treći (gregurić) (komunist)(jugoslaven), četvrti (šarinić), peti (valentić), šesti (mateša)(komunist)(jugoslaven), sedmi (račan)(komunist)(jugoslaven), osmi (sanader), deveta (kosor)(komunistica)(jugoslavenka)(unuka četničkog vojvode)(ali i kćerka kosora), deseti milanović (hdzovac)(jugoslaven, glup, bahat)(unuk partizana, sin komuniste hdzovca komuniste), jedanaesti (orešković) (kratkotrajno, bez mogućnosti naučiti hrvate engleskom jeziku), dvanaesti (plenković)(jugoslaven)(hslesovac i beskičmeni, bezobrazni karijerist)(sim majke lekarke i oca suradnika).

Kako su vladale vlade i kako su predsjednici pridonosili životu (u demokraciji) dobro je uočljivo. Primjer ukrajinske krize podudara se sa jugoslavenskom krizom, podjednako su sve projugoslavenske vlade RH producirale stanje identično ukrajinskom modelu otkidanja teritorija (u ime ruskih interesa).

Zašto su pad komunizma i raspad jugoslavije iskoristile jugoslavenčine i partizani i Hrvatsku zakopali (po drugi put) u grobnicama Križnog puta?
Slom komunizma i jugoslavije (omiljenih hrvatskim političkim elitama) uz ideološku ima i moralnu dimenziju. Svi imenovani komunisti/jugoslaveni su karijeristički (imovinski i statusno) pristajali na komunizam/jugoslavenstvo. Tako je Hrvatsku zadesila dvostruka nesreća. I ideološki i moralno nepoželjni (srbenderi - srpska služinčad) su prisvojili vlast. Društvo nije sposobno zaliječiti rane sustava koji nas je isporučio nenaoružane i diplomatski nepripremljene velikosrpskoj (u pozadini jugoslavenskoj) agresiji. Unatoč porazu te politike u Domovinskom ratu, podjednakim su žarom nastavili istom politikom.

(Pi*ka vam materina, novokmetu, vidoviću i uvođenju vojnog roka ... ako takvi mamlazi raspravljaju na javnoj televiziji o bitnim temama društva onda ovaj narod nema budućnosti.)
(Slijedeći hrvatski rat će biti građanski rat (i sve se radi kako bi što prije započeo). )
Ima li u Hrvatskoj sposobnih i odgovornih koji bi preuzeli odgovornost za državu i poveli ovaj narod ka boljem?



Oznake: Berlinski zid, socijalizam, komunizam, hrvatski predsjednici, hrvatski premijeri, jugoslaveni, partizani, partizanski sinovi, komunisti, ukrajinska kriza, model krize, srpčad (srpske sluge), velikosrpska agresija, jugoslavenska agresija, nastavak produciranja krize

22

četvrtak

prosinac

2016

Tko u Hrvatskoj (diše) slavi Božić?



Božić je kršćanski obiteljski blagdan. Obiteljski.


Svejedno nas s dalekovidnice zasipaju partijskim domjencima.
Najkrupniji promašaj je domjenak HDZ-a (na kojem se okupila stranačka (demokršćanska) elita ... jedini je problem što su svi bili pripadnici komunističke partije , ili HSLS-a).
Toliku količinu partijskih gmizavaca, odlučnih isisati i zadnju kunu (kap krvi) hrvatskom čovjeku nije viđeno od partijskih kongresa (u Beogradu).
Cjelokupna Vlada, sastavljena od ne inventivnih (ispraznih) lopova, koji Hrvatsku neće pomaknuti (dva posto nizbrdo i dva posto uzbrdo nisu ista dva postotka), koji zaboravljaju kako 2,7% porasta BDP-a nisu dostatni za podmirivanje kamata (državnog duga koji iznosi 100% BDP-a).
HDZ-ov domjenak je pokazao koliko glupana obnaša državne funkcije.
Šeks, Plenković, Šuica, Jandroković, ovi oni ... šrot (dok je bio milanović (ne znam čijim glasovima) vlast je bila nenarodna, sada je vlast nenarodna (podjednako bez mog glasa)).

Sa SDP-ovog domjenka predsjednik partije čestita Božić I Novu godinu (riječ je o Bernardiću).
Čovjek socijaldemokraciju drži politikom jačanja socijalne države i poziva na odabir socijaldemokratske opcije kao načina života "građana Hrvatske" (citirano).
Iako socijaldemokracija znači političku borbu parlamentarnim putem za uspostavu socijalizma. I to sve u udarnom TV terminu. Kakav glupan!
Nije mi jasno kako bi socijalizam pomogao "građanima Hrvatske"?

U Hrvatskoj je problem stalno recikliranje "outsidera", osoba koje bez politike nemaju nikakve izglede u životu.
Recite što bi radili Šeks, Plenković, Milanović, Jandroković, Šuica, Maras, ovi-oni?
Oni nemaju iluzija. Nemaju ni snova. Nemaju pritajene životne želje.
Takvi ne mogu obnašati državne dužnosti, naročito ne u državi koja je mlada, s nerazvijenom demokracijom, s nerazvijenim osjećajem važnosti državnih institucija i bez tradicije (pravednosti).
Hrvatska je prepuštena na milost i nemilost ishlapljelim (trknutim) idiotima koji nas neće usrećiti.

Treba to razjuriti. A ne trovati obiteljski blagdan njihovim postojanjem.

Adoration of the Shepherds by Jacob van Oost (1603–1671), a Flemish Baroque painter of history paintings and portraits



Oznake: Božić, domjenci, HDZ, SDP, bernardić, socijaldemokracija, socijalizam, socijalna država, obiteljski blagdan

13

četvrtak

listopad

2016

MOST (bolesnoga iživljavanja)


Krvavo iživljavanje nad nepostojećom priznatom državom


Otuđivanje političke moći, boljka svih političkih sustava, mlade države (željne stabilnog prosperiteta) krvavo razara (u zametku).

Nakupina MOST (promakla zdravom (biračkom) razumu), kroz komunjarsko-orjunašku pukotinu socijalnosti društva (u nakani stvoriti socijalističko, a ne socijalno društvo) smanjivanja prihoda državnih dužnosnika, nastavlja orgije nad nestvorenom (samo proglašenom) (neovisnom) državom.

Nametanje svevolje (samovolje) kroz institut neovisnog saborskoga mandata, bez (kvalitetne ili bilo kakve) javne rasprave ustrajavaju na daljnjem smanjenju novčanih primanja dužnosnika lokalne uprave. U (ekstra)žurnoj (pred)saborskoj proceduri. Saboru bez Sabora, državi bez Vlade, Vladi bez države.

Umno peremećene nakupine. Otvaraju vrata još jadnijim od sebe. Krvavo se iživljavajući nad državom koja ne postoji. (Smanjenjem primanja.)
Samo društveno nasilje može zaustaviti samovolju (samoproglašenih) samozvanaca.

Stvarati jednakost (rušeći jedini zakon svih društvenih sustava, u državi koja se nije usaglasila o vlastitom putu, zakon ponude i potražnje) je iritantno nepodnošljivo. Stvaranje uvjeta većoj koruptivnosti ne pomaže društvu ... (onaj tko donosi takve zakone, posebno u izvanrednoj proceduru, kad-tad će odgovarati za zločin koji čini!).
Bez obzira na vlastite percepcije o političkoj moći. Tko zanemari stvarnost i osloni se na društvene dogovore (o uređenosti države) poigrava se s mogućim nasilnim obračunom (budaletina koja se naziva psihijatrom to ne može znati, previše je glup da bi bio razuman). Svaka bolest boli (a samo neke bole one oko bolesnika).
Hrvatska je napustila višenacionalnu zajednicu (jugoslaviju), socijalistički koncept (pretjerane jednakosti) ... one koji se vraćaju istim modelima treba društveno prokazati.
Socijalističke kleptomane, bolesne narcisoide treba dezintegrirati. Jer svi obrazovani znaju da po zakonu ponude i potražnje potcjenjivanje prouzročuje povećanje korupcije.


Oznake: otuđenje političke moći, mlada država, nakupina MOST, socijalnost, socijalizam, zakon ponude i potražnje, korupcija, žurna saborska procedura, Javna rasprava, svrha zakonodavstva, društvena bezobzirnost

03

subota

rujan

2016

Sve zablude svih socijalizama



Komunizam je ideologija koju je marksističko-lenjinistička struja nastojala provesti revolucijom (pa pristala na postupnu provedbu, revolucijom provesti socijalizam, pa novom revolucijom provesti komunizam). (Razlozi brutalnoga nasilja jedne ideologije koja je (dijeleći se) programatski isplanirala etape nasilja ...)

Onaj drugi, nemarksistički komunizam (ili socijalizam) je (parlamentarnim putem) planirao izvršiti društvene promjene bez konsenzusa (pristanka cjelokupnog društva).


Demokracija (parlamentarna ili neka druga) ne postiže suglasnost društva već je prihvaćanje modela donošenja odluka u nesavršenom društvu, i kao takva nije podobna za društva koja dvoje o temeljnim vrijednostima društva.
Zapadne demokracije imaju riješenje za socijaliste-komuniste (ističući već spominjani ekonomski zakon ponude i potražnje, koji je neosporno vrijedio u svim dosadašnjim društvenim etapama čovječanstva).
Usvajanjem zakona koji je nedvojben, društva se demokracijom obavezuju na poštivanje osnovnih (svima prihvatljivih) vrijednosti. U zapadnim demokracijama postojanje komunista i/ili socijalista nije osporeno, ali im je osporeno bilo kojim načinom nametanja tog sustava svima kojima njihov vrijednosni sustav nije prihvatljiv. Komunističke i/ili socijalističke enklave su u uvjetima poštivanja ponude i potražnje, te zaštitom od prisilnoga uvođenja komunizma ili socijalizma ekonomski propadale (i sporadična su pojava)(što znači, neuspješan oblik društvenog organiziranja).

Istočne varijante (uključujući i kubanski komunizam/socijalizam (sa latinsko-američkim ispostavama))(odreda prosovjetski, danas proruski režimi) nametanjem ideologije cjelokupnom društvu prikrivaju nemoć ideologije koja se oslanja na podruštvljenje vlasništva. U sustavu državne zaštite (državnog monopola) nije moguće uvidjeti bespomoćnost komunističkih/socijalističkih enklava, a propadanje cjelokupnog društva (koje potiče takve enklave) se tumači postojanjem neprijatelja komunističkog/socijalističkog sustava. (Što proizvodi novo nasilje u zaštiti neplodnog sustava.)(Potreba prikrivanja naravi krivog sustava u Hrvatskoj stalno proizvodi strah od fašizacije i ustašizacije. Bolje ne znaju.)
Nepoštivanje zakona ponude i potražnje omogućava agoniju nametanja komunizma/socijalizma (bilo kojim putem, iako svi putevi posežu za nasiljem).

Uz ideološke krive postavke, druga temeljna zabluda komunizma/socijalizma je oslanjanje na nesocijalizirane (pa i asocijalne) kadrove koji su (zbog genetskih ili životnih okolnosti) društveno neosjetljivi (bešćutni).
Psihička oštećenja (pobornika komunizma/socijalizma) onemogućava ih prihvatiti različitost (i u toj različitosti stvarati enklave sličnih ili istovjetnih vrijednosti)(što bi, u slučaju ispravnosti ideoloških postavki, omogućilo napredak članova tih enklava). Nesposobnost koristiti vlastitu kreativnost u korist skupine kojoj pripadaju, a da pri tom poštuju druge vrijednosne sustave, odraz je biološke bezvrijednosti (koja se očituje potrebom stvaranja monopola, ili sukoba u kojem se društvo opterećuje lažnom dvojbom o temeljnim vrijednostima). Nametnuti (bespotrebni) rat društvo sputava u uspostavi osnovne zajedničke vrijednosti (a jedina zajednička važeća vrijednost je zakon ponude i potražnje).

Ona društva koja nisu razriješila okvire ideološkog sukoba (te dopuštaju relativizaciju svih vrijednosti (fluktuirajući vrijednosni sustav)) otvaraju vrata psihičkim bolesnicima ravnopravno kandidirati za državne i odgovorne funkcije (iako je zakonom to zapriječeno). Nedostaci utopijskog socijalizma (koji nisu otklonjeni ni naučnim (marksovim) komunizmom, niti socijaldemokracijom) su odavno uočeni ...
To što Hrvatska trpi posljedice takvog društva samo ukazuje na nesposobnost oduprijeti se (poremećenoj) manjini.

Konj


Oznake: komunizam, socijalizam, marksističko-lenjinistička inačica, ideologija, revolucija, nasilna ideologija, programatsko nasilje, socijaldemokracija, nemarksistički komunizam/socijalizam, nesavršeno društvo, zakon ponude i potražnje, neuspješan oblik društvenog organiziranja, nesocijalizirani i asocijalni kadrovi, bešćutnost, lažna dvojba o temeljnim vrijednostima, vrijednosni sustavi, fluktuirajući vrijednosni sustavi, psihički bolesnici, nedostaci utopijskog socijalizma, društvena nesposbnost, odupiranje poremećenoj manjini

23

utorak

kolovoz

2016

Sva bijeda socijalizma/komunizma




Komunizam/socijalizam je/su društveni poredak koji negira civilizacijski doseg (privatnog vlasništva).
Oblikovanje društva na temeljima primitivne zajednice, s tehnologijama koje danas posjedujemo (oružja za masovna uništenja, industrija za globalna zagađenja) svojevrsni je hazardni korak (u izvjesno).

Oslobađanje (političkog, a političko sadrži ne/legitimnost upravljanja društvom) čovjeka u sprezi s (organizacijsko-proizvodnim) dosezima društva izvor je (ne)izvjesnosti.

Komunizam/socijalizam je oslobodio necivilizirani potencijal (u čovjeku) i pretočio ga (trajni) izvor zla.
I revolucionarni način (koje su zagovarale komunističke partije pod sovjetskim vodstvom), i socijaldemokratski način (socijalizam parlamentarnim putem) se podjednako oslanjaju na one najgore među nama. Na društveno neosjetljive, nesposobne i rušilački nastrojene. Kočiti društvo (u naprednijem obliku) i umjesto svakodnevnog dopunjanja benefita tako organiziranog društva, ustrajavati na (nefunkcionalnom) arhajskom društvu (svakodnevnim lamentiranjem o potrebi pravednosti) mogu samo poremećene osobe.
Nepostojanje teoretičara društva (do papagaja nakićenih tuđim (marksovim) perjem) proizvelo je društvenu klimu punopravnosti socijalističkog koncepta (iako je vidljivo kako su i ideja i propagatori ideje sedmorazredna (priglupa) balavurdija (čiji su očevi zakoračili stazom srama) iskazujući bezobzirnost i neodgovornost prema svima, naročito prema sebi samima).
Sve (funkcionalne) osobine društva teško optužuju socijalizam/socijaliste (pa i one umjerene). Zagovornici takvih promašaja moraju mrziti društvo do te mjere kako bi postali gluhi (na upozorenja koja im se upućuju).
Oni su u stalnom ratu (s okolinom), i lako postaju instrument vanjskih sila (u razaranju društva).

Bijeda socijalizma/komunizma proističe iz trostrukog negativnog učina; razaraju društvo iznutra (za vlastiti interes), potpomažu rušenju društva za vanjski ili vanjske interese i promoviraju najgore (kadrove) u društvu.
Nameću one najgore među nama,

Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i autoritarnih režima, koji se obilježava i u Hrvatskoj polazi od šteta koje su takvi režimi proizveli ... obilježava se 23. kolovoza (na dan potpisivanja pakta Hitlera i Staljina).



Oznake: komunizam, socijalizam, civilizacijski doseg, privatno vlasništvo, tejnologije, dosezi društva, necivilizirani potencijal, izvor zla, teoretilčari društva, stalni rat, instrumenti, sedmorazredna balavurdija, staza srama, Europski dan sjećanja na žrtve svih totalitarnih i

17

srijeda

kolovoz

2016

Geološki



Problem(i) hrvatskog društva


Socijalizam (koji je poharao društvo) ostavio je dubokog traga na hrvatskom biću.
Kao i svaki socijalizam, jugoslavenski (danas hrvatski) produbio je (nakon početne nacionalizacije) sveukupno siromaštvo društva.

Padom Berlinskoga zida i padom Varšavskoga pakta, raspadom jugoslavije u Hrvatskoj je nastupilo doba povratka stratificiranom društvu.
Raslojavanje društva (od prvotne podjele na partijaše i nepartijaše) (kao i sve nenametane društvene pojave) teklo je postupnu (naglo).
Nekolicina (odvažnih) se obogatila naglo (što ne znači nužno na ratnom profiterstvu ili nekom drugom nedozvoljenom obliku bogaćenja). Ostatak je zadržao socijalistička obilježja.

Narod je doživljavao novu hrvatsku vlast kao zamjenu za jugoslavensko-velikosrpsku (ali podjednako poželjno socijalističku), a vlast se (u svim segmentima) prilagodila takvim zahtjevima.
Nesposobnost društva proizvesti okružje novih odnosa (stvarajući crvenu Hrvatsku), potpomognuto je (planiranim) povratkom crvene buržoazije (lumpen-proletera) i pozicioniranjem takvih kadrova u sve pore društva.
Nesposobnost suprotstaviti se povratku (recikliranjem) komunjara-orjunaša postuđmanovski je tuđmanovski plan stvaranja (održavanja) "crvene" Hrvatske - socijalističke tvorevine s himnom Lijepa naša.
Plansko popuštanje (Račanu, Mesiću, Josipoviću, Milanoviću), s namjerom ustavnih i zakonskih okvira (kojima bi se okovala socijalistička Hrvatska) HDZ-ov je pakleni plan (milenijske urote).
Hrvatska nije sposobna provesti ciljeve tranzicije (razlaza sa socijalističkim sustavom).
Hrvatska nije sposobna ostvariti društvo sloboda.

HDZ prebacuje odgovornost na SDP, SDP na srbe (koji bezrazložno (više u svojoj naivnoj priprostosti) prihvaćaju ulogu gromobrana u svim unutarhrvatskim (teškim) obračunima).

Dakle, HDZ je grobar moderne, nacionalne, demokršćanske, razvijene, radišne i uspješne Hrvatske. (Planski.)

Kako se to očituje u svakodnevnom životu?
Niti jedan cilj tranzicije (tržišna privreda, slobode rada, slobode tržišta, političke slobode, osobne slobode) nije ostvaren. Otklon od socijalizma je kozmetičke naravi (nekolicinu (financijski uspješnih) su pustili kako bi služili kao primjer uspjeha tranzicije, iza njih "instalirali" partijske poduzetnike (koji upravljaju nacionalizioranim pa privatiziranim u ime partije/a)).
Najlakše je ustanoviti socijalističku narav svih HDZ-ovih vladavina promatrajući niže dužnosnike (u gradovima, općinama i županijama). Upravljajući proračunima (utemeljenim na državnom monopolu (prireza, poreza) i državnom proračunu (podjednako monopoliziranom), protivno nesocijalističkim principima, naguravali su se na milijunske ili veće iznose kojim su upravljali (bez da su zaradili niti deset puta manje iznose u privatnom životu)? Kako je moguće povjeriti proračune ljudima koji nikad nisu upravljali s tolikim količinama novaca, a praktički bez kontrole ili posljedica ...?
Iskorištavati financijsku moć (pogodovanjem u poslovima, u namještanju na državna zaposlenja, u kapitalnim investicijama i ulaganjima, ...) utemeljenu na državnom monopolu i neadekvatnoj kontroli (upravljanja državnim resursima) osobina je socijalističkog sustava (jednakosti). Osobina socijalizma je uporaba državnog monopola u naplati poreza, ali i korištenje državnog monopola u raspodjeli tih sredstava.

HDZ je (partijski) iskoristio (minorni i beznačajni) SDP u stvaranju parlamentarnog apsolutizma i zakonskih okvira produžetka socijalizma prividnom demokratizacijom.

Svijet je lopta šarena ...

(Geološki, Hrvatska ima malo nafte, ali mnogo budala ...)


Oznake: socijalizam, siromaštvo društva, pad Berlinskoga zida, pad varšavskoga pakta, partijaši, nepartijaši, raslojavanje društva, hrvatska vlast, poželjno socijalistička vlast, postuđmanovski tuđmanovski plan, Crvena Hrvatska, milenijska urota, tranzicija, društvo sloboda, grobari moderne Hrvatske, produžetak socijalizma, prividna demokracija

07

četvrtak

srpanj

2016

Kako(kamo)(kome) vratiti Hrvatsku



Izborni trikovi (1)

Tko zna što će budućnost misliti o njima (kad sada tvrde da su stvorili državu) ...? (Pomoći će im plenković ... (mlađi))


Hrvatska je izlazak iz socijalizma i Jugoslavije iskoristila za uspostavu modela kvalitetnog izbora zakonodavne vlasti.
(Razmatrajući nedostatke okupacionog razdoblja (druge) Jugoslavije.)
Uvela je posebne mirovine za saborske zastupnike, što je (bez obzira na socijalističke ili postsocijalističke mirovine) bio preveliki mamac za kvalitetne kandidate.
Istinsko nadmetanje na izbornim listama i jamstvo istinskog biračkoga opredjeljivanja.
Profil kandidata jamčio je ugled (među biračima), ulog je bio zamašan ... (povlaštena mirovina nakon 2 godine mandata je istinska nagrada za služenje domovini).

Rušenjem tog modela (ukidanjem povlaštene mirovine), smanjenjem primanja i najavljivanjem daljnjeg smanjivanja otvoren je put nižim porivima i neodgovornim karakterima. Posljedica je zatrpavanje Sabora nehrvatskim, nedržavnim elementima koji su degradirali hrvatsko zakonodavstvo (i politički milje). Zapravo smo se vratili na stadij okupacionih režima i njihovih poslušnika (koji su redom bili istovjetni današnjim (vlastitim sinovima) saborskim zastupnicima).

Povlaštenim mirovinama se stvaralo okružje istinskih domoljuba i zaslužnika, bolje izlaznosti birača i odgovornije ponašanje birača. U takvom okružju sdp-koalicije su gubile polovicu biračke snage (u demokraciji smo,a sdp nenarodna partija ...). Kako se moglo dogoditi promjena izbornoga zakona na štetu naroda i Hrvatske ...? Kako se moglo dogoditi da sdpovi saborski zastupnici dominiraju Saborom? (Stranka koja se držala državotvornom je ispustila mnoge (projektirane) detalje, što upućuje da su odreda paraziti ... HDZ treba ukopati toliko duboko, kad ih arheolozi pronađu da dobiju patinu (koju nikad nisu imali). Ili tko zna što će budućnost govoriti o njima ...?)

povlaštene mirovine su jamčile slabiju propusnost za neugledne i nenarodne elmente (u službi zla)


Nova politička snaga (istinska Hrvatska mora odgovoriti na izazove koji je stavljaju na kušnju opstojnosti) obećava povratak digniteta državnim dužnosnicima (ma tko oni bili, ako pridonose boljitku RH) i povratak povlaštenih saborskih (državnih) mirovina ...

Jednom osvojena (i usvojena) kvaliteta (koju kvazi stranka nije znala braniti) mora se s istim ciljem i razlozima iznova uspostaviti. U interesu Hrvatske.

Hrvatska će ponuditi najbolje ... (prvi parlamentarni izbori na jesen će ponuditi listu koja će jamčiti povratak povlaštenih mirovina).



Oznake: Hrvatska, izborni trikovi, socijalizam, jugoslavija, okupacija, zakonodavna vlast, povlaštene mirovine, nova politička snaga, opstojnost, dignitet, degradacija zakonodavstva

27

ponedjeljak

lipanj

2016

Verbalni o(š)kršaj



O verbalnoj za*ebanciji

(Ili o idiotima koji kradu izbore)


Teza o potrebi verbalne kvalitete za osvajanje parlamentarnih (ili bilo kojih drugih) izbora u Hrvatskoj poprimila je tragi-komičan epilog.
Hrvatska je ratom (pravednim i nametnutim, uslijed agresije) izišla iz socijalizma (i jugoslavije koja je nametnula socijalizam). Zašto bi se parlamentarnim putem vraćala u socijalizam (zašto bi prihvaćala socijaldemokraciju?)?

Gubitnička (nenarodna) sdpovska i orjunaška politička kamarila potkrada izbore. Orkestrirano trubljenje o Karamarkovim propustima u verbalnom nadmetanju s Milanovićem kao osnovnom razlogu gubitka saborske većine (na parlamentarnim izborima) ima zadaću skrenuti pozornost sa izbornoga mehanizma (izbornoga povjerenstva, obrade rezultata, sustava glasovanja, izbornih prevara, ...). prikriti proteklu izbornu prevaru i istovremeno otvoriti mogućnost za novu izbornu krađu ...

Verbalno: kradete izbore, lažete i j*bem vam m*jku (četničku)!

HDZ nije promijenio socijalistički ustav i poredak, nije uveo demokraciju i tržišnu privredu, nije osigurao jednakost vlasništva, nije osigurao pravnu državu, ... samo su hrvatske komunjare preuzele vlast od srpskih ...
Zbog toga su paradirali Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i mnoštvo (nezrelih) državnim saborom i državnim ministarstvima (u ime HDZa koji je pozvao narod u potraživanja vlastitih prava ...).

Verbalno se tu ne da ništa poboljšati (s komunjarama verbalno stoji još gore, najbolji su kad su u mišjoj rupi).

Do parlamentarnih izbora verbalno ćete biti suočavani sa istinom i vlastitim zlodjelima (protiv naroda i države) ...

(Zna se! zna ..)


Oznake: teza, verbalne kvalitete, obrambeni i pravedni rat, agresija, socijalizam, jugoslavija, potkradanje izbora, skretanje pozornosti, HDZ, socijalistički ustav, hrvatske komunjare, zlodjela

07

utorak

lipanj

2016

Zna se!



Specijalni rat provode oni koji su se morali prvi suprotstaviti tom ratu (sigurnosne službe)



Nacija (ona jugoslavenska) je bila zaluđena ekipnim sportovima (koji su bili nepresušan izvor svakodnevnih naklapanja kako treba sastaviti reprezentacije ...).
Ako je ostao gram sluđenosti (iz tog neslavnog doba), svi bi (u slobodi) znali kako treba sastaviti Vladu RH koja bi pobijedila (na sajmu taštine i anomalija).

Prije 4-5 godina (i davno prije) svi smo znali kako SDP nije kadrovima sposoban obnašati vlast (imaju partijske podobnike), kako SDP nije ideološki sposoban obnašati vlast (okorjeli četničko-orjunaški ultranacionalisti/krvoloci, od te ideologije smo pobjegli (ratom)), kako SDP nije programski sposoban obnašati vlast (zagovaraju socijalizam, što je vidljivo nakon njihova odstupanja s vlasti; gospodarsku su krizu suzbijali stvaranjem kaosa u kojem su se zatvarala radna mjesta ...).
Ako su neprihvatljivi (što smo znali prije ludovanja), kako su obnašali vlast??
Kao i Božu Petrova (političkog nepismenjakovića), instalirale su službe (koje kontroliraju (medije, javno mnijenje (zastrašivanjem), ...) prebrojavanje glasova) i SDP i Milanovića.
Onako kako su instalirali Milanovića (kojem ne bih dao dvije ovce čuvati (u isti koš spada s Božom Petrovim)), predsjednici RH su otupili oštricu hrvatstva ...
Svi su se urotili (u ostvarenju društva bijede i licemjerja).

Danas, po ubrzanom tečaju smanjenja javnog duga, povećanja BDP-a i vraćanja nade u osnovnu zadaću društva (upravljati sobom na vlastitu korist), po počinjenim (očiglednim) greškama nezamislivo je da postoji (tajna) služba koja bi milanovića i/ili titoiste vratila na vlast.
Te službe sada moraju razmišljati o posljedicama nesmotrenosti koju su počinile prekoračenjem ovlasti, na štetu društva u cjelini.
Umjesto preslagivanja vlade ili novih izbora treba provesti smjenu sigurnosnih službi (nasilno).
Neslaganje s MOST-om je nastupilo kad je Orepić odbio smjene u ministarstvu unutarnjih poslova ...

Hrvatska s orjunašima neće ništa napraviti na Euru(2016). S Kolindom pogotovo.
HDZ je prepun orjunaških spavača (nacionalista s pameću napušene orjunaške kokoške).

Šveps (na eks) je tipičan primjer orjunaškog antipartijskog kadra koji je sve uradio kako bi partija pobijedila.
Partija ne čuva partijska mjesta za sinove, ne brine o članstvu, pragmatična je i brine samo za uspostavu vlastitih političkih interesa ...
Veliki čuvar Ustava (V. Šeks) je (u interesu partije) obranio ukidanje dvodomnosti (Sabora), izmjenu Dana državnosti, socijalističke značajke Ustava (zaštita privatnog vlasništva), produžavanje socijalističkog koncepta zdravstva, školstva, mirovinskog (zasnovanom na solidarnoj štednji). Socijalizam (bez SDP-a).
S takvim idiotima nije teško Hrvatsku utopiti.

Nelogičnosti (krize) su izbacili na površinu sigurnosne službe kao glavni izvor nastanka i produžetka kriza (kriza je nesposobnost donošenja odluka).
Vrijeme je (očiglednog) specijalnog rata. Vrijeme je za aktivno sudjelovanje u tom ratu (u obrani Hrvatske).
Vrijeme je za obračun s onima kojima nije mjesto nositi posebne ovlasti (u ime obrane hrvatske sigurnosti). Te posebne ovlasti koriste u druge svrhe ...

Zna se!


Oznake: nacija, selkcija, sluđenoist, sajam taštine i anomalija, nesposban, partijski podobnici, okorjeli ultranacionalisti/krvoloci, socijalizam, ludovanje, urota, smanjivanje javnog duga, porast BDP-a, tajne službe, preslagivanje Vlade, orjunaški spavači, orjunaški antipartijski spavači, nelogičnosti krize, specijalni rat, posebne ovlastikorištene u druge svrhe, Zna se!

31

utorak

svibanj

2016

Uspješna društva ne grade neuspješni ...



Kapitalizam je sustav u kojem je konkurentnost (takmičarstvo) dio sustava. Socijalizam zagovara jednakost (i izjednačavanje).
Kapitalizam (onaj neuspješni, a neuspješan je samo onaj kapitalizam kojeg socijalisti mogu ugroziti)(kao i svaki sustav ima ili nema mehanizam samoodržanja) u srazu sa socijalizmom ima upravo nedostatak u minimumu solidarnosti prema članovima društva. Sustav mora ustanoviti osnovnu mjeru zajedništva kako bi postojao.
Ona kapitalistička društva koja nemaju mjeru zajedništva meta su socijalista (koji ne čine društvo boljim, samo nametnu neprikladnu vladavinu).
Nesolidarna društva nemaju ni razvijenu svijest o štetnosti socijalizma/socijalista (uvjereni kako su antikomunisti ...).
Nikada nisu razvili javno objavljene razlike dvaju sustava i nepodobnost socijalizma.
U Hrvatskoj je broj ugroženih (nesposobnih) ratovima, migracijama, ... povećan (što ih podupire u stajalištu kako kapitalizam (sustav zasnovan na najvećem stupnju sloboda) nije dobar).

Hrvatska nije zasnovala početne zajedničke vrijednosti (kapitalizma), stoga nije u mogućnosti graditi stabilni sustav.
Zadaća lidera društva (a političari su najistaknutiji lideri) je osigurati uvjete stabilnosti. U Hrvatskoj političari (nakon F. Tuđmana) koriste liderstvo za kapitalističke nakane (zbrinjavanja), bez obrane samog sustava (zbog kompetetivnosti kapitalizma). Trenutno je Hrvatska u nakaradnom stanju (iako se nova vlast hvali s 2,7% povećanja BDP-a u prvom kvartalu).
Slučaj sa socijalizmom je jednakih obilježja (nametnuti sustav u kojem društvo nije uspostavilo mjerilo osnovnih vrijednosti).

U društvu koje tavori na nepostojanju osnovnog mjerila vrijednosti, smjenjuju se lijevo-desni izgubljeni i stvaraju društvo (koje zbog gubitka radnog doba) ne podržava nikakve promjene (nabolje). Kada je nastajala RH znao sam da će svi uništeni u socijalizmu biti kočnica prosperitetu (zbog jala i mišljenja kako nisu dužni biti na korist novim (možebitnim) nositeljima društva ...)

To je dovelo do paradoksa da svaka vlada ima značajne uspjehe i poraste, a svjetske liste Hrvatsku prokazuju kao izrazito zaostalu i neaktivnu (neradnu) državu ...
Početna mi je namjera bila upečatljivije ukazati na osnovne probleme (hrvatskog društva), ali sam pišući zastao na uopćenijem (taksativnom) nabrajanju tih problema. Neupečatljivost (potrebna za jači društveni odjek) ima zadaću probuditi zrno nevjerice koja će ostati trajno prisutna (s namjerom da se i za godinu, kao i za 15 godina vodimo mišlju kako se grade uspješna društva).



Oznake: kapitalizam, takmičarstvo, konkurentnost, jednakost, socijalizam, neuspješni kapitalizam, osnovna mjera zajedništva, nesolidarna društva, ugroženi, nesposobni, liderstvozbrinjavanje, nakaradno stanje, lijevo-desni izgubljeni, gubitak radnog doba, uništeni u socijalizmu, kočnica prosperitetu, paradoks porasta, izrazito zaostala, upečatljivost, neupečatljivost, izgradnja uspješnog društva

26

četvrtak

svibanj

2016

Katarza hrvatskog društva



Socijalizam/komunizam je devastirao hrvatsko društvo.
Zagovornici i sljedbenici tih ideja (nakon međusobnih krvavih obračuna) postali su poznatiji kao titoisti.
Protivili su se hrvatskoj neovisnosti, u nerasvijetljenim povijesnim okolnostima organizirali i izveli pokolj na Bleiburgu i Križnom putu, Hrvatsku okovali hipotekom ratnih zločina, Hrvatsku podredili Jugoslaviji, Hrvate podredili Srbima i Jugoslavenima, Hrvatsku usmjerili na tešku industriju, brisali katolički i prozapadni identitet Hrvatske, iseljavali Hrvate, dodijelili (kao da se njih pitalo) konstitutivnost Srbima na teritorijima na kojim nikad nisu bili konstitutivni (što je kasnije dovelo do agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo), opremali (srbiziranu) JNA (što je kasnije dovelo do agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo), proizvodili siromaštvo (pričama o pravednosti), proizvodili inflacijom i hiperinflacijom nesposobnost društva odgovoriti na (nove) izazove, proizvodili radničku klasu koja nije brinula o svojim portrebama već je svoje živote ugrađivala u (fiktivni) socijalistički koncept kolektivnosti, ...

Hrvatska je (pri razlazu s neostvarivim socijalizmom/komunizmom), zbog prevelike socijalističke ostavštine (stotine tisuća socijalističkih umirovljenika, koji su ujedno i zdravstveni osiguranici) propustila provesti katarzu hrvatskog društva.
Politikom pomirbe (u ratnim okolnostima) zamaglila je stvarne razloge sloma i ratnog razlaza Jugoslavije.
Vrlo složeni uvjeti nastanka Republike Hrvatske doveli su do politike jedinstva (u ratu) koja je kasnije izrodila novom katastrofom. (Hrvatska politika jugounitarista suprotstavljena politici hrvatskog državnog prava stvarala je okvire za ispuštanje BiH iz hrvatskog integracijskog procesa ...)
Potplaćeni (i protunarodni) elementi su sustavno zaštićeni (u pripravi Hrvatsku iznova baciti u ralje velikosrpske-rusko-britanske regionalne zajednice)(nekad održavane u okvirima jugoslavija).

Da je hrvatsko društvo bilo prisiljeno proći katarzu (suočavanja sa zabludama socijalizma/jugoslavija), takvi elementi bi ostali bez političke zaštite, na vjetrometini povijesne osude (za zločine i izdajstvo).
Bez katarze, država je poludiktatura, osuđena na sektaške borbe za vlast, nedemokratska i neprepoznatljiva, bez mogućnosti stvarati okvire napretka društva i pojedinca.
Hrvatska bez katarze (suočavanja s posljedicama socijalizma i jugoslavenstva) nema budućnosti ...
Katarza se odnosi i na sve pripadnike društva koji koriste socijalističke stečevine (mirovine, stručne spreme, radna mjesta, uloge u društvu (kvaziliderske uloge svojstvene članovima partije i njihovim simpatizerima, koji nas truju svojim djelovanjem zastrašivanja i stvaranja nereda ...).





Oznake: socijalizam, komunizam, hrvatsko društvo, titoisti, hrvatska neovisnost, Bleiburg, križni put, teška industrija, katolički i prozapadni identitet, agresija, siromaštvo, inflacija i hiperinflacija, kolektivnost, socijalistički umirovljenici, jugounitaristi, društvena katarza, kvaziliderska uloga partijaša i simpatizera

14

četvrtak

travanj

2016

Sociologija ustaške gluposti



O jednoumlju


https://blog.dnevnik.hr/goto/2014/01/index.html

Sociologija razaznaje slijedeće stupnjeve društvenog razvoja: primitivna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, (komunizam/socijalizam).

Po Marksu je društvo uvijek podijeljeno u dvije suprotstavljene društvene grupe (razlikuje 4 razvojna stupnja društva i odgovarajućih društvenih odnosa).
Primitivna zajednica (primitivni komunizam) je oblik pretpovijesnoga besklasnog društva do pojave privatne imovine.
Robovlasničko društvo je satkano od robovlasnika i robova, feudalizam (feudalci i kmetovi), kapitalizam (kapitalisti i najamni radnici).



U primitivnoj zajednici nije postojalo privatno vlasništvo, u robovlasništvu se društvo temeljilo na robovskoj radnoj snazi, u feudalizmu kmetstvo (dualnost vlasništva, kmet i feudalac su bili vlasnici imetka koji je kmet obrađivao), a u kapitalizmu kapitalistički odnos (proistekao iz vlasništva nad sredstvima za proizvodnju, najamne radne snage). ("Društvena osnova ima ekonomsko obilježje ...")


Onda su došle Ustaše i mrzili Srbe, otvorili logore smrti, činili zločine i pokolje, divljali dok ih nije sutigla zalužena kazna ... ruka pravde.
Ustaše nisu htjeli državu (kao rezultat potrebe za zaštitom opstanka društva i njenih članova ...). Stoga su osnovali marionetsku tkz. NDH (koja je dozvolila teritorijalne ustupke i okupaciju (fašističko-nacističkim silama) (jer nisu mogli ponudiztti samo okupaciju kad Hrvatima nije dopušteno imati državu) koja nije htjela uspostaviti društvo na ekonomskim obilježjima. Ustaška načela u 17 točaka (dopunjena Domobranska načela u 15 točaka o Hrvatima kao samosvojnom narodu koji ima pravo na neovisnu državu) je odraz nezastupanja narodne volje i interesa hrvatskog naroda.
U isto vrijeme komunistička partija organizira revoluciju kojoj je cilj ubrzanim postupkom (uklanjanjem neprijatelja revolucije) preobraziti društvo utemeljeno na nekom od oblika privatnog vlasništva u besklasno društvo bez privatnog vlasništva (čemu su se protivi skoro svi članovi društva)(zbog čega se nekolicina proglasila avangardom i predvodnicima revolucije). Ta revolucija je bitno različita od ustaške revolucije (koja je zagovarala oružanu borbu (revoluciju) u skidanju srpske (kraljevske) vlasti i uspostavu hrvatske države (republike, ...).
Komunistička doktrina ukidanja privatnog vlasništva, osporavanja nacije i države na nacionalnoj osnovi (kao i sve komunističke postavke) izvitoperile su se u stvaranje jugoslavenske nacije i jugoslavenske države (zašto se Tito suprotstavljao Staljinu??).

Prikaz Ustaša kao nesociološki, nedržavotvorno i negospodarski nastrojenih (negirajući ideološki ustaške smjernice) izrodio je proglašavanja Ustaša zločinačkom skupinom ...
Prikrivajući totalitarnost i komunističke zločine uputno je bilo sotonizirati sve ostale, čime ste isključili mogućnost novih rasprava o (novom) sustavu (orjunaško-boljševičkom četničko-komunističkom boljševičko-titoističkom (marionetskom) nakaznom omalovažavanju razuma).
Proklamirani sukob na liniji ukidanja Jugoslavije i uspostave nezavisne hrvatske države, nasuprot ukidanju privatnog vlasništva i uspostavi antidržave (države koja odumire) jasno ukazuje na protivnike i razmjere stradanja kao posljedica revolucionarne oštrice.

"Unatrag nekoliko godina došli su ljudi koji su govorili da hrvatski narod nije sposoban sobom upravljati. Neprijateljske novine i ljudi propovijedali su da hrvatski narod treba tutora, a ja kažem: je li moguće da ti ljudi nemaju pravo, kad vele da su Hrvati nesposobni za život? Hajde da vidimo je li ti ljudi imaju pravo. Oni pišu i govore da je Hrvatska malena da bi mogla sama za se postojati, da je presiromašna da bi se mogla sama uzdržavati, da je hrvatski narod bedast da bi mogao sam sobom upravljati: Hajde da vidimo je li Hrvatska tako malena da ne bi mogla biti mala i slobodna. Pogledajmo Švicarsku, zemlju manju od Hrvatske, stisnuta među velebnim gorama između velikih naroda i država, a ipak tako dobro uređenu i bogatu, da nitko iz nje ne želi otići, jer je narod zadovoljan i pripravan svagda ju braniti i obraniti. Pa kad može biti slobodna i mala Švicarska, zašto ne bi bila slobodna i Hrvatska koja je od nje veća i prirodno bogatija?"
14. kolovoza 1927. (A. Pavelić)


A onda je došao zeko i preskočio potok ... (tema je neiscrpna u sociološkoj usporedbi dva (suprotstavljena) sustava, s aspekta nauke vjerodostojno se može dati tumačenje tog sukoba i naravi svakog sustava zasebno). Današnje (inertno) proklamiranje supremacije boljševičkih "antifašističkih" floskula nije u domeni razumno prihvatljivog ponašanja ...


Oznake: sociologija, primitivna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, komunizam, socijalizam, Marks, društvena osnova, ekonomsko obilježje, oblici društvenog života, nacija, Drava, ustaše, ustašjka načela, domobranska načela

28

ponedjeljak

ožujak

2016

Sretan Uskrs (zemljani radovi)



Hrvatska je jugoslavenštinom (orjunaštvom) i socijalizmom (komunizmom) usporila (ili zakočila) razvoj moderne nacionalne države (kakve razvijene države poznaju).
Teorija (razvoja društva) je podređena, ne marksističkoj teoriji, negaciji zapadnih postavki (što nije marksizam u potpunosti). (Sovjetski savez i titoistička Jugoslavija nisu ustrajavali na marksizmu već na negaciji zapadnog kapitalizma, a branili su se marksističkim naukom kao paravanom za antizapadnu (anti katoličku, anti protestantsku, ateističku (nehumanu)) civilizaciju.)

U tom svjetlu, postavke zapadnog (slobodnog) svijeta o potrebi pojedinca brinuti za sebe (i državu), preobratili su u brigu države za pojedinca.

Poimanje medicinskog sustava (kao osnove iskazivanja brige za sebe) kao temeljnog oslonca održavanja demokracije (pojedinac brinući za sebe u medicinskom smislu ne može dopustiti (zbog troškova i posljedica) potpadanje u ropstvo ili nametanje totalitariznma).
Medicina (zdravlje) je osnova svih sloboda.
Zapadne države (USA) potiču pojedince na slobodno organiziranje zdravstvenog osiguranja (koje je neobavezno) i/ili brige o zdravstvenim potrebama.

Antitezom, Hrvatska je prihvaćajući rusko-sovjetski anticivilizacijski pristup, usvojila sustav državne brige za zdravlje pojedinca ...
Prikupljajući (obaveznim zdravstvenim osiguranjem) milijarde proračunskih novaca, niti osigurava zdravlje pojedinca, niti pridonosi ugledu državne uprave.
Stvorili su državni aparat korupcije širih razmjera. Od isisavanja novaca iz zdravstvenih fondova do selektivnog zapošljavanja (u zdravstvu) i selektivnog pružanja usluga (povlaštenima).
Besplatno zdravstvo je besplatno i pravovremeno samo odabranima.

Sustav mirovinskog osiguravanja je podjednako korumpiran i problematičan. U socijalizmu je sticanje mirovinskog prava proisticalo iz anticivilizacijske postavke kako svi imaju pravo na rad (što bi značilo (anticivilizacijsku) obavezu o nametanju uniformirane potrošnje (roba koje proizvode i oni koji u drugim uvjetima ne bi mogli proizvoditi)), što ne jamči kako su tijekom radnog života prikupili sredstva dostatna za starosnu mirovinu.

Podjednako je "besplatno" školstvo antipostavkama i negacijom razuma postalo sredstvo centralizacije ogromnih novčanih sredstava (koji služe državnoj upravi za kontrolu stanovništva i koruptivne radnje (isisavanja novaca, promoviranja podobnih kadrova)).

Ne želim da mojim novcima dajete mirovine onima za koje sam siguran da je nisu zaslužili (čim su moji novci u pitanju ne postoji zasluga ...), pružate zdravstvene usluge svima osim meni ili mojim novcima školujete konkurenciju koja će me i ekonomski i politički obespraviti. Ne želim da raspolažete mojim novcima, ne želim da upravljate mojim životom. To je moja briga!

Država je svojim uplivom u tijekove tržišta rada i roba bitno (nagore) promijenila društvene odnose. A to nismo htjeli.
Prvi udar demokratske vlasti je nametanje normalnih odnosa u procesima sticanja prava u mirovinskom, zdravstvenom sustavu i obrazovnom sustavu.

Centralizacija sredstava i izvlašćivanje pojedinca u brizi za vlastito dobro su poluge totalitarističke vlasti ...


Oznake: jugoslavenština, orjunaštvo, socijalizam, komunizam, moderna nacionalna država, teorija društva, antiteza, zdravstveni sustav, Ropstvo, totalitarizam, korupcija državne uprave, neučinkovitost državne uprave, centralizacija sredstava, besplatno školstvo i zdravstvo, izvor korupcije, poluga totalitarizma, sticanje prava

23

utorak

veljača

2016

Socijalizam ili socijaldemokracija (Je li sdp legitimna partija?)



Riječi mogu biti istoznačne, ali su nastale iz različitih izvora ...
Raznolikost izričaja bogatstvo je koje treba njegovati (etnički jezici, narječja, fond riječi nekog jezika, ...)

U Hrvatskoj je fond riječi bitno manji od nekih svjetski poznatih jezika, ali ne i nedovoljno siromašan da bi ga svrstavali u slabije razvijene jezike. Istina, fonetsko pismo (koje smo prihvatili u nikad državno ozakonjenoj zajednici sa Srbijom), kojim smo zamijenili korijenski pravopis je (u povijesti čovječanstva) rijetko viđen čin koraka unazad ...

Koja je (i imali je) razlika između značenja riječi socijalizam i socijaldemokracija?





Socijaldemokracija se zalaže za postepene reforme (umjesto revolucije) kojima će se postići socijalističko društvo) (socijalizam; sustav društvenog vlasništva ...).
Mnogi ustavi (ustav predstavlja osnovne zakone) navode ali ne definiraju, socijalnu državu.
Po našem Ustavu (1990) "Republika Hrvatska je ... demokratska i socijalna država". (Socijalna država nije socijalistička država.)

Zašto je, unatoč demokratskom ustavu, neustavna vladavina socijaldemokratskih stranaka (partija) (u RH)?
Ustav RH, navodi u Temeljnim odredbama





Dok u Hrvatskoj postoji jedan glasač koji ne glasuje za socijaldemokraciju, socijaldemokratska vladavina (postepenog mijenjanja zakona ka stvaranju socijalističkog društva(nca) je protuustavna. Pa ni tada (u slučaju da svi glasači glasuju za socijaldemokratske stranke/partije (zbog budućih generacija) bez promjene ustava. Protuustavno je postepeno mijenjati društvo u namjeri stvoriti socijalističko.

Pluralnost (i oblika vlasništva) daje za pravo socijalistima za pravo udruživanja (u gospodarska i ostala udruženja) na socijalističkim principima, ali ne i promjene državnog zakonodavstva kojim se socijalizam nameće onima koji ne podržavaju taj sustav.
Pogotovo začuđuje promjena sustava (pad komunističko-socijalističkog bloka i socijalizma kao sustava) koji smo proživjeli/preživjeli i otklonom od socijalizma stvorili Ustav (RH) koji nigdje izrijekom ne odbacuje socijalizam revolucijom, a prihvaća socijalističke tekovine (podruštvljenje vlasništva). Protivno, provedena je nacionalizacija (podržavljenje dijela vlasništva, jer je dio pripao tadašnjim i bivšim radnicima, koji je kasnije dijelom privatiziran), pa privatizacija nacionaliziranog. Privatizacija (na koju se obrušila ogromna kritika, bespotrebno) se provodi i danas ...
Osnovna odrednica socijalizma (ovog ili onog) je društveno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju, a mi smo se odredili protiv tog sustava izglasavanjem Ustava RH 1990. g.
Hrvatska se izjasnila protiv socijalizma.
Razvidno je da socijaldemokratska partija u Hrvatskoj protuustavno obnaša vlast, i participira u tijelima državne uprave.
Smrt socijaldemokraciji! (Bauk kruži Europom, bauk antikomunizma.)
(Bauk koji se suprotstavlja ukidanju privatnog vlasništva i stvaranju socijalističkog/komunističkog društva).


Oznake: riječi, značenje, izvori, bogatstvo izričaja, korijenski pravopis, fonetsko pismo, socijalizam, socijaldemokracija, prvi ustav RH, socijalna država, stvaranje socijalističkog društva(nca), vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju, neostavno učešće socijaldemokrata u tijelima držav, bauk antikomunizma

24

nedjelja

siječanj

2016

Ima li socijalizam budućnost u Hrvatskoj ...



Socijaldemokracija sumira (zbraja) rezultate
Ili kako socijaldemokracija (socijalizam) povećava društvenu nepravdu
Tko je rasipan u Hrvatskoj?


Izglasavanjem nove hrvatske Vlade, socijaldemokratska (socijalistička) koalicija napušta poluge moći (kojima su protustavno nametali socijalizam).
Socijaldemokracija se bori za socijalizam (parlamentarnim putem). Gdje vam je bila pamet kad ste glasali za njih?

Koalicijski trabanti (IDS, HNS, umirovljenici) su naziranjem partije kako neće osvojiti novi mandat izgubili financijsku podršku (glavnog koalicijskog partnera) i svih stotinjak politički (ne)aktivista je prestalo postojati (kao i projekt Holy-OrAH, po josipovićevoj smjeni).

SDP na Glavnom odboru (partije) pokušava prebrojiti rezultate i presložiti partiju (za nove poduhvate).
Četverogodišnji pokušaj djelovanja na socijalističkim temeljima ostavio je pustoš ... Poduhvat vrijedan pamćenja.
(Navodno) Glasačko tijelo te partije je (navodno) locirano u Međimurju, Zagorju, Gorskom Kotaru, Istri, (i urbanim sredinama) ...
Regionalno, poznati po (navodnoj) radišnosti i štedljivosti, glasuju za zajedničko vlasništvo i socijalizam? Ili su oni rasipni, ili su glupi!
Urbano stanovništvo (sa izraženom robno-novčanom privredom)(za razliku od ruralne koja još uvijek zadržava robno-robnu i socijalnu (besplatnu) diobu dobara) podjednako ustrajava na socijalizmu?
Socijalniji (i socijalističniji) je jedan (polunapušteni) zaselak u Lici (ili Slavoniji) nego cijela SDP-partija i svi njihovi glasači zajedno! Zašto nas varate?
U (siromašnoj, u odnosu na bogatije međimursko-zagorsko područje)) ruralnoj Hrvatskoj, s manjom gustoćom stanovništva ljudi su prihvatili drukčije vrijednosne standarde (solidarnosti, pripomaganja). Čovječniji su, više okrenuti duhovnosti (Bogu). Škrtost im je mana (i ne nazivaju se štedljivim).
A takvi su protiv socijalizma.

Prirodno, štedljivi (škrci) i urbani nisu za socijalizam. Niti ih je moguće (bez ozbiljnih sumnji u izborne rezultate) prikazivati glasačima socijaldemokracije koja se parlamentarno bori za socijalizam.
Ako netko troši državna sredstva na potplaćivanje tih glasača, s namjerom kako bi prigrabio vlast i nametao samovolju (socijalizma), ogriješio se o zakonska načela demokracije i slobodnog odabira na izborima. Takvi su trulo tkivo hrvatskog društva (treba ih pustiti da trunu u zatvorima).
Socijaldemokrate od svojih primanja ne grade socijaldemokraciju. Bez socijaldemokracije ne bi ni imali ta primanja ... (Vrijeme je da se duboko zamislimo nad sudbinom i daljnjom budućnošću takvih.) Profesionalni socijaldemokrate - socijalisti su gori od uvjerenih socijalista (ali ove druge možete uvjeravati, prve morate platiti).

Nova državna vlast sumira posljedice socijaldemokratskog-socijalističkog divljanja, socijaldemokrate-socijalisti sumiraju posljedice svog divljanja (na vlasti).
Socijaldemokracija sumira (zbraja) (vlastite zablude koje smo skupo platili i plaćati ćemo ih još dugo).

Socijalizam je put unazad. Socijalizam je sredstvo glupih da nas sve naprave glupim. Socijalizam je put siromašnih da nas sve naprave sirotinjom. Nema čarobnog štapića, nema društvene pravde ... ali s glupima nepravda postaje veća.

karikatura se odnosi na socijalnu državu (socijalistička država gubi smisao i prije nego nastane)


Oznake: socijaldemokracija, socijalizam, socijalistička koalicija, štedljivost, škrtost, rasipnost, regionalna prepoznatljivost, urbana i ruralna Hrvatska, političke navike, opstruiranje demokracije, profesionalne i uvjerene socijaldemokrate, zbrajanje posljedica socijaldemokracije, društvena nepravda i njeno povećanje

22

petak

siječanj

2016

* ti materina komunistička



Savez komunista (Jugoslavije/Hrvatske) je bio nositelj komunističke revolucije i uspostave socijalističke države. U nesposobnosti nametnuti (revolucijom) komunizam, nastojali su revolucijom uspostaviti socijalizam.
Osobina i komunizma i socijalizma je ustrajavanje na zajedničkom vlasništvu nad sredstvima za proizvodnju ...

Treba razjasniti što je značila revolucija. Početno poimanje revolucije je predstavljalo krvavo razračunavanje sa protivnicima i neistomišljenicima, krvavo razračunavanje s nevinim u svrhu zastrašivanja. Nakon početnog (ratnog) nasilja (poticanja okupacijskih snaga na odmazde)(koje su tadašnjim ratnim pravom bile dozvoljene), stravičnog razračuna na privremeno zaposjednutim teritorijima (koje su partizani i partija držali), još stravičnijih pokolja na koncu i po završetku rata (te krvavim nasiljem godinama poslije rata), političkim smaknućima (Deklaracija o hrvatskom jeziku, maspok), konstantnim političkim progonima (zatvaranjima, smaknućima, ...) do samog raspada i partije i Jugoslavije orkestrirano je (kasnije) partija prihvatila poimanje revolucije kao političkog (a ne krvničkog) procesa transformacije društva ...
Sami sebe kvalificiraju kao društvo u razvoju (kao da zločine koje su počinili nikad nisu izvršeni). U takvoj jednoumljem okupanoj predodžbi, danas su ponosni što su bili članovi saveza komunista ... (Jeste li vi normalni, * vam komunističku !!?).

Moja osobna kalvarija (stravičnog progona od komunističkih vlasti, redovno podgrijavana na partijskim sastancima) koju sam doživio u sustavu (koji je stvorio i održavao Savez komunista) potiče me na istinu. Nitko vas ne pita kako bi vi predstavljali povijest Saveza komunista. Mi, žrtve, imamo završnu ocjenu.

Nemoguće je društvo koje je sva sredstva za proizvodnju proglasilo državnim (konfiskacija, nacionalizacija), pa društvenim vlasništvom pod zajedničkom upravom (nadzorom) Saveza komunista (koji je programski propagirao revoluciju radničke klase i progon neprijatelja)(protiv koga su provodili revoluciju?) smatrati pravednim i neodgovornim za milijune progonjenih (po nekoj osnovi).
Progon je provodio programski i organizacijski Savez komunista. Nikada (kao nečlan) nisam bio kritiziran, niti savjetovan, ali sam redovno bio šikaniran i guran na margine (psihičkog i fizičkog uništenja).
Optužujem (J'accuse) Savez komunista za programsko i organizacijsko ustrajavanje na uništavanju i progonu milijuna nedužnih (u ime ostvarenja svojih nedvojbeno zločinačkih nakana vladati svijetom).

Sramotno je javnim televizijskim hvalisanjem u Hrvatskom (državnom) saboru o pripadnosti članstvu toj zločinačkoj nakupini vrijeđati osjećaje nedužnih žrtava suludog sustava.

* vam materina komunistička



Oznake: Savez komunista, programska načela, cilljevi revolucije, komunizam, socijalizam, zajedničko vlasništvo, provedba odluka o društvu zajedničkog vlasništva, krvava revolucija, revolucija kao oblik društvenih promjena, žrtve revolucije, zločinački karakter Saveza komunista, uloga Saveza komunista u provedbi socijalizma, peihičko i fizičko uništenje, nedužne žrtve, zločinačke nakabne vladati nasiljem

13

srijeda

siječanj

2016

Zašto volite Coca Colu (a partiju mrzite)



Žalosno! (promoviranje očigledno nesposobnih u nositelje društva)


(Nedovoljno) Optuživanje komunista (titoista) za ratne, poratne zločine i zločine protiv čovječnosti (zbog revolucionarnog pristupa društvenim problemima) nije jedina zločinačka osobina tog pokreta/agenture.
Partizansko/komunistički (antifašistički) pokret (kako su se voljeli/ vole nazivati) nije pokret, već agentura. Za razliku od pokreta (kojeg motiviraju unutarnji ili vanjski faktori (skupine koja je saživljena s tim faktorima), agenturu motivira isključivo vanjski faktor, a pokretač je materijalni probitak koji im osigurava vanjski izvor).



Socijalizam (sam po sebi, s ustrajavanjem na ukidanju privatnog vlasništva, naročito nad sredstvima za proizvodnju)(težeći jednoumlju, pokušavajući "naučno" obrazložiti svoj stav prema vlasništvu) zločinački je sustav. Dokidanje privatnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju iskorak je unazad u civilizacijskom pogledu.
Reduciranje (sažimanje) prava na prirodne resurse (koje društvo u ime višestoljetne obrane i na manje isplativ način korištenja zemljišta (na kojem se nalaze prirodni resursi) može odobravati u potpunoj eksploataciji (iskorištavanju)), osporavanje prava na pojačanu akumulaciju vlastitim naporom (inovacije, pojačan rad, izuzetna sposobnost obavljanja neke radnje ili radnji, ...), ... grijesi su socijalizma (koji se odražavaju na ukupnom bogatstvu društva).
Socijalizam je pogrešan i zločinački u svojoj premisi ograničavanja oblika vlasništva.

(Marx-ovo pojednostavljeno sagledavanje važnosti vlasništva nad sredstvima za proizvodnju. izostavljajući udio slobodne trgovine (na obostranu korist), i krivog zaključka kako se vlasnici nad sredstvima za proizvodnju ulaganjem bogate, a svi ostali siromaše zanemaruje važnost proizvoda (čime dobiva na tržišnoj vrijednosti). Ne ostvaruje vlasnik sredstava za proizvodnju dodatnu vrijednost time što pokreće proizvodnju, već time što na tržištu ostvaruje ponudu za kojom postoji potražnja. Ako netko u tom procesu gubi, nije krivo vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju (u protivnom je kupac/platiša ostvario neku vlastitu korist posredstvom nekog drugog).
U velike zablude komunizma/socijalizma/marksizma spada tvrdnja o bogaćenju vlasnika nad sredstvima za proizvodnju (na nečiji račun) i istovremenom osiromašenju drugih. Ponuda i potražnja reguliraju tržište i proizvodnju. Moguće je (što Marx u svojim tvrdnjama na temelju čega izvodi zaključke o nedopustivosti privatnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju, ne spominje) istovremeno bogaćenje svih (cjelokupnog društva i svih njegovih članova). Socijalizam se zbog vlastitih zabluda nije nikad primakao istovremenom bogaćenju svih članova društva. (I danas im ta mogućnost smeta (u lakonskom) zaključivanju o ispravnosti vlastitih gledišta o vlasništvu nad sredstvima za proizvodnju.)
Socijalizam se bori protiv bogatih i bogatstva, siromaštvo tolerira (koristeći moralizatorska obrazloženja prisutnosti siromaštva (kao vrline i pokretača promoviranja socijalističkih vrijednosti ...).
Socijalizam brani nesposobne iznivelirati oslanjanje na vlastite napore u zadovoljavanju vlastitih potreba i korištenja drugih izvora u tim naporima, nesposobne sudjelovati u procesu specijalizacije rada na prihvatljiv (po sebe) način zadovoljavanja potreba. (Iako je tržišna važnost instrument kojim mogu utjecati na raspodjelu bogatstva.)
Hrvatska je (ne lustracijom i ne osuđivanjem komunističkog totalitarizma (tita i titoista)) preskočila kazniti revoluciju i totalitarizam, kao i nositelje i podupiratelje takvog sustava.
Podjednako je propustila osuditi socijalizam (ma kojim putem nastajao ...).
Saocijaldemokratska partija (U Hrvatskoj, nije hrvatska niti Hrvatima treba), ne bori se za socijalnu državu, već za socijalističku državu (jer nismo raščistili niti s revolucionarnim metodama uspostave socijalizma, niti sa socijalizmom (kao sustavom nametanja nepravednog sustava koji sputava članove društva u ostvarivanju vlastitog potencijala). Ujedno, očigledno nesposobne promovira u društvenu snagu nositelja društva. (Žalosno.)
Hrvatska je preplavljena zabludama (socijaldemokracije).

`Aj``te u komunu materinu (nitko vas ne sputava)!



Oznake: komunistička revolucija, socijalizam, titoisti, tito, pokret, agentura, ukidanje privatnog vlasništva, zablude osporavanja privatnog vlasništva, proizvodnja i tržište, promoviranje nesposobnih kao društvene snage

10

nedjelja

siječanj

2016

Vlasništvo i odnosi



Imamo li snage obračunati s huljama ...?


Socijaldemokracija je oblik (parlamentarne) borbe za socijalizam ...
Socijalizam ima formirana gledišta prema vlasništvu (državi, naciji, obitelji, tradiciji, vjeri, kulturi, civilizaciji, ...).
Iz odnosa prema vlasništvu grade svoja gledišta na ostale društvene pojave ...

Nacija (krivo društveno srastanje, nazadnost), nacionalna država (uzrok ratova (iako nije, sociologija rata tvrdi (i dokazuje) kako su ratovi potpomogli stvaranje i jačanje nacija), nazadnost (iako su teoretski nacionalne države podupirali francuski prosvjetitelji (kojima oni nisu do gležnja ...)), obitelj (izvor socijalističke sreće (dok je vladao socijalizam, po padu socijalizma razaraju obitelj kako bi pridobili frustrirane sljedbenike (anarhiste)(koji će urušavati društvo što će pomoći povratku/uspostavi socijalizma/komunizma)), tradicija (socijalistička tradicija je izvor nadahnuća (stazama revolucije), ili je oblik zaostale komunikacije s mračnom prošlošću), vjera (u komunizam postaje ideal, ostala vjerovanja su odraz pomanjkanja QI ...), kultura (oblik izražavanja socijalističke naravi društva, ili je dekadentni oblik izražavanja nepoštovanje društva i vlastitog bića), civilizacija (oblik koji socijalizam/komunizam nije postigao zbog primitivnosti, i vrlo su zavidni drugima na civilizaciji koju imaju ...).
Da, društva su se počela razvijati pojavom privatnog vlasništva.
Negiranje (hrvatske) države, nacije, obitelji, vjere, kulture, ... je programsko načelo socijaldemokratske koalicije (sdp/ids/hns/srp/radnička fronta/orah/...).

Demokratsko je pravo (nakon pokolja na Bleiburgu i Križnom putu)(izazivajući sudbinu) zagovarati socijalizam. Jer Ustav RH nije izjednačio oblike vlasništva. Izjednačavanjem društvenog/državnog i zajedničkog vlasništva s privatnim, sužava se prostor divljanju socijaldemokracije kad osvoji vlast.
Ako i jedan građanin RH glasa protiv socijaldemokracije (ili se protivi socijalizmu), državna vlast mora poštivati pluralno društvo i pluralne oblike vlasništva.
Ustav RH to ne osigurava (treba one koji su pisali Ustav, a kasnije ga mijenjali izvesti pred streljački stroj ... ).

Kada je tradicionalna, nacionalno osviještena i opredijeljena vlast (mada HDZ sa komunjarskim otpadom u vlastitim redovima nema snage praviti povijesne iskorake društva ka izgrađenijem) obnaša mandat, socijalisti nemaju zapreka prakticirati svoju vjeru. Nitko im neće zabraniti neki oblik niti nametati oblik vlasništva. Slobodno se mogu ujediniti u komune i dijeliti osobnu imovinu (kao i stvarati oblike raspodjele dobara u tim vlastitim komunama).

Desnica i desni centar nedovoljno pozornosti posvećuju zakonodavstvu i ustavnoj preciznosti po pitanju ravnopravnosti oblika vlasništva (što komunjare po osvajanju zlorabe do beskonačnosti, -300).


Ustrajavati na socijalizmu (s karakteristikama koje rese socijalizam i socijaliste), u državi i naciji/narodu koji su na granici civilizacija, izloženi ratovima i osvajanjima, pogotovo ustrajavati na socijalističkom pristupu prema agresoru i osvajaču je veleizdajnički čin.
Društvo takve pojave ima pravo (u ime vlastite sigurnosti i cjelovitosti) sankcionirati.
Vjerovati kako će sovjetski savez (proleterska država) iz Rusije prodrijeti na Jadran (u vrijeme teške podjele svijeta, pred sam Drugi svjetski rat)(iako je ta država došla na Jadran, ali uz pomoć ruskih agenata koji su propovijedali socijalizam/komunizam) spada u teške slučajeve djelovanja protiv vlastitog naroda i vlastite države ...
Po završetku ratnih sukoba (svjetskih razmjera) socijalizmom se ratovalo protiv Hrvatske. Isti (podjednaki) potpomažu agresiju Srba i Srbije (propovijedajući socijalističke vrijednosti).
Socijalističke mjere vrijednosti jedino ne vrijede za vlastiti narod. Rusi su dosegnuli nebo, Srbi lebde (u nirvani) ... samo su Hrvati nazadni klerikalci, fašisti i nacionalisti. (Prozirno.)
Ustrajavati na sustavu vrijednosti koji slabi sposobnost suprotstavljanja agresiji je ciljana, zločinačka, zlobna obmana. Specijalni rat (protiv naroda i države, protiv Hrvatske). Socijaldemokracija (u Hrvatskoj) ruši sve brane agresiji. Bila je i ostala glavna poluga u borbi protiv Hrvata i Hrvatske.

"Samo hulje piju mlijeko.", Charles Pierre Baudelaire


Oznake: socijaldemokracija, socijalizam, oblici vlasništva, programsko načelo socijaldemokracije, komune, nedorečenost Ustava RH, socijalizam na granici civilizacija, socijalizam i agresija, socijalizam i Hrvatska, obmana

05

utorak

siječanj

2016

Socijaldemokracija i nacionalna država


Socijaldemokracija je parlamentarna borba za uspostavu socijalizma (socijalnost socijalizmu nije primarna zadaća, kako u zadnjih 25 godina krivo pretpostavlja biračko tijelo RH).
Socijalistički odnos prema naciji i nacionalnoj državi je bitno drukčiji od nesocijalističkog poimanja.
Socijalizam kritikom vlasništva, gradi negativno gledište o naciji i stvara koncept odumiranja nacije.

U (novostvorenoj) državi, stvorenoj pravednim ratom (suprotstavljanjem agresiji), tek izišloj iz multietničke (socijalističke) tvorevine koja je uspostavljena na socijalističkim temeljima (sfrjot) (sada znamo zašto je socijalistička jugoslavija bila multinacionalna; provodili su sociološki eksperiment provjeravanja socijalističkih teza o odumiranju nacija), glasati na izborima za povratak socijaldemoktarske partije (sdp-a) kojem je cilj parlamentarno uspostaviti socijalizam) graniči s ludošću.
Zaista, Hrvatska nije izišla iz mraka (politčke nepismenosti i neodgovornosti).

(Konačno) Uspostava nacionalne države (na prepolovljenom povijesnom teritoriju) (polovičan je uspjeh) i nakon toga povratak socijalizma (kojem nacija smeta) polovičan uspjeh desetkuje.
Tko glasa za socijaldemokratsku partiju? Međimurci, dio Zagoraca, Prigoraca, Gorana, ... odreda nacionalno čisti (možda zbog toga i nacionalno neosviješteni). Ni odnos socijalizma prema vlasništvu ih ne odvraća od (zlokobne) partije ...
Dio "urbanog" (seljobera koji su zaposjeli nacionalizirane stanove ili su podobnošću ušetali u socijalističke zgradurine) stanovništva podjednako neodgovorno (prema vlasništvu) glasuje za socijaliste (proruse, prosrbe, ateiste, anacionalne, amoralne, ... zločince).

Postoje više oblika socijalizma. Nacional socijalizam (nacizam) je jedan od oblika (kojeg u Hrvatskoj socijalisti ne priželjkuju). Neki autori (James Connolly, irski republikanac i socijalistički vođa) tvrde da istinski nacionalizam može biti samo socijalistički ...

Jedini oblik borbe protiv poraženog sustava (socijalizma, jednakosti (ali prije meni) i zajedničkog vlasništva) je borba protiv nositelja tih ideja.
Ili vojnom diktaturom ili referendumom o zabrani rada partija koje veličaju (prevladani) socijalizam.
Socijalna država nije socijalistička, niti je socijalistička država socijalna država.

Referendum o zabrani socijaldemokracije (parlamentarnog puta uspostave socijalizma).


Oznake: novostvorena nacionlana država, socijaldemokracija, socijalizam, nacional socijalizam, nacionalizam i socijalizam, Referendum, vojna diktatura

04

ponedjeljak

siječanj

2016

Socijaldemokracija i socijalna država nisu isto



Socijalizam (za koji se zauzima socijaldemokracija) nije isto što i socijalna država


Izbori su prošli (nove ne/očekujemo ...).
SDP s kukurikavcima je prošlost.


Pobjeda nad nakupinom (omraženih) samodržaca ima manjkavost.
Socijaldemokratska partija (sdp) nije prokazana/označena kao partija koja se zalaže za socijalizam. Ustrajavali su na zakonskom izjednačavanju (poreznim i ostalim zakonima) građanstva (bez obzira na količinu rada i sposobnosti iskazane u radu).
Iako ih pamte po omalovažavanju branitelja, vukovarske i bleiburške žrtve, omalovažavanju obitelji, omalovažavanju volje naroda, omalovažavanju države, omalovažavanju Ustava ...glavna karakteristika im je omalovažavanje Ustava RH. Nametanje socijalizma.

Nametanje socijalizma je urušilo državni proračun, stabilnost monete, stabilnost gospodarstva, nacionalnu državu i potaklo sveopću krizu.
Iako (javno) sdp ne ističe ideju socijalizma kao glavnu programsku točku, provođenje socijalizma im je osnovica postojanja. Nametanje srba u vladu (na ministarska mjesta), nametanje ćirilice (u Vukovaru) imalo je zadaću skrenuti oštricu kritike sa socijalističkog koncepta na međunacionalni.

Socijalizam je majka svih diverzija (izokrenuti društveni poredak koji izaziva urušavanje cjelokupnog društva, preko gospodarskog sektora (iz kojeg proizlazi i u gospodarstvo se vraća svekolikost društvenog određenja) koji podupire opstojnost društva). Socijalizam je antihrvatski sveopći koncept.

Iseljavanje stotinu tisuća Hrvata, posljedica je povratka socijalizma, demografski pad nužno (iako izazvan padom BDP-a uzrokovanog povratkom socijalizma) izaziva (daljnji) pad BDP-a.
Za rast BDP-a neophodan je demografski rast. (I jamčenje osobnog vlasništva. Nitko ne radi za siromašne ... zato i jesu siromašni (zbog toga što niti oni ne rade za svoje dobro). S porastom društvenog bogatstva, rastu prihodi od poreza, i sposobnost države biti socijalna. )

Tko će kazniti (samozvanu) vlast koja je (unatoč otklonu od socijalizma i jugoslavije) nastojala povratiti socijalizam i jugoslaviju (region)?
Izbori i postizborna koaliranja protiču/protekla su u ispuštanju imenovanja krivaca za stanje i određivanja kazne za počinjena nedjela (prema narodu; neispunjavanje obaveza propisanih poveljom UN-a ...). Ako domaće zakonodavstvo i institucije nemaju volje kazniti zločince, pozivam se na povelju UN-a i prava koja su mi pripadala, a protekla ih je vlast brutalno kršila.

SDP/kukuriku su zločinci.
Zabluda naroda (dijela glasača) kako bi takva vlast bila više socijalna (HDZ je u svim svojim vladama podijelio preko 2500 milijardi kuna socijalne pomoći) je zabluda koja opstaje jer se u obraćanjima prema sdp-u svi odnose kao prema prosrpskoj partiji. SDP je partija koja primarno zagovara socijalizam (kao sredstvo uništavanja Hrvata). Osnovni politički program te partije je povratak socijalizma (ne nužno i socijalnosti, ... sve su socijalističke države stvarale siromaštvo svojim odnosom prema vlasništvu, time manje skupljali poreza i nužno manje izdvajali (uz ogromne izdatke za represivni aparat) na socijalnost).
Desne stranke (ili stranke desnog centra su socijalnije od socijaldemokrata kojima je cilj parlamentarnim putem uspostaviti socijalizam).
U tom svjetlu, glasačko tijelo Gorskog Kotara, Istre, Međimurja, Prigorja (kao izrazito nacionalno čistog stanovništva, s posebnim odnosom prema vlasništvu i radu) koje po rezultatima DIP-a glasa za SDP, ne brine dovoljno o svojoj i imovini ostalih Hrvata ...
Oni koji se drže radišnim i štedljivim, glasaju za socijalizam. Omogućiti ćemo im ga (na ubrzanom tečaju).


Oznake: izbori, socijaldemokracija, socijalizam, opstojnost društva, iseljavanje, demografski porast, bdp, osobno vlasništvo, socijalna država, povelja UN-a, glasači

03

nedjelja

siječanj

2016

Socijaldemokracija i socijalnost: (razlozi) zabune




Socijaldemokracija je oblik političke borbe za socijalizam (društvo u kojem dominira društveno vlasništvo).



Zablude koje prate socijaldemokraciju u Hrvatskoj je očekivanje da takvo (socijalističko) društvo ima socijalne namjere.
Socijalizam (proveden revolucijom; pokoljem i progonom) već je jednom bio nastanjen u Hrvatskoj (SR Hrvatska u SFRJugoslaviji nastala na "antifašizmu").
Sve dosege društvenog vlasništva smo okusili na vlastitoj koži.
Pokoljem i progonom (revolucijom), partija je stvorila potrebnu kritičnu masu stanovništva, nedovoljnu za provedbu antirevolucije, dostatnu za proglašavanje društva socijalističkim. Zaista, kako je bilo moguće provesti ideju društvenog vlasništva nad stoljećima poznatim vlasništvom sredstava za proizvodnju? Kolaboracijom (surađivanjem) nevlasnika i progonom (likvidacijima i iseljavanjem) stvarnih vlasnika.

Urušavanje društva podjelom plijena nije stvorio socijalizam, već uništio društvo i vratio ga na razvojnoj liniji (unazadio).

Oslanjanje partija (socijaldemokratskog predznaka), nakon zločina koje su priredili hrvatskom društvu, na socijalnost (na koju nikad nisu polagali pozornost do na sredstvo provedbe vlastitih zločinačkih nakana) je u Hrvatskoj poprimilo opasan oblik (izazivanja građanskog rata).
USA i GB su prve provele politiku borbe protiv siromaštva, socijalističke zemlje nikad nisu pokretale politiku borbe protiv siromaštva već su ustrajavale na proletarizirati (osiromašenju). U razvijenim državama, socijalna pomoć (namijenjena bolesnim i starim, radno nesposobnim bez ušteđevine) je veća od primanja radnika u socijalističkim (ili socijaldemokratskim) državama.

Socijalizam (revolucionarni; danas socijaldemokracija) je nakaradni sustav koji je služio u urušavanju (slabljenju moći) hrvatskog društva (otvaranja prostora srpskoj-opančarskoj ekspanziji). To im je bila/je jedina zadaća.

Poistovjetiti socijaldemokraciju sa socijalnom državom je zabuna (na kojoj socijaldemokratski promotori rado ustrajavaju).
Socijalistička država/ili vlast ne rješava siromaštvo već ideološki ustrajava na društvenom vlasništvu (koje uvijek stvara više sirotinje).
Ali, Hrvati su svoju katoličku narav već jednom iskazali u progonu i prokazivanju vlastite braće (koji su imali više nego je zločinačka partija željela).

Vjerovati takvima (na demokratskim izborima) je igra sa opstankom (hrvatskog društva). (U ime države treba takve progoniti. Shvatit će oni to, oni državu koja proganja odavno podržavaju ...) Očigledno je kako je vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju u državnim rukama (jer je država gospodarski zamrla dolaskom milanovićeve pljačkaške bande na vlast ... bez ikakvog otpora).
Socijaldemokracija je mrtva, ali nisu zlotvori (kojima služi za rušenje društva i progon nositelja zdravog, nacionalnog, uspješnog, katoličkoga hrvatskog društva).

Strepite! (Osveta je moja ...)
Osveta je moja - veli Gospodin - ja ću je vratiti.” (12:19)




Oznake: socijaldemokracija, socijalizam, društveno vlasništvo, revolucija, parlamentarna borba, socijalne namjere, zablude, pokolj i progon, antirevolucija, vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju, urušavanje društva

21

ponedjeljak

prosinac

2015

Hrvatska , u raljama beskrupuloznih socijalista


Problem Republike Hrvatske je socijalistička (otprije) / socijalna država.
Hrvatska je (po podacima 2.10. 2012.) zapošljava ukupno 229.435 državnih službenika i namještenika ...



Prema Registru zaposlenih

U Hrvatskoj je 2.10.2012. bilo zaposleno ukupno 229.435 državnih službenika i namještenika. Od toga više od polovice, njih otprilike 130.000, otpadlo je na zdravstvo i školstvo, a, suprotno javnoj percepciji, u svim državnim ministarstvima radio je ukupno 6651 državni službenik.

130 tisuća - Školstvo i zdravstvo: U školstvu je bilo zaposleno 67.230 osoba, u zdravstvu njih 60.170

6651 - Ministarstva: Najviše ljudi radilo je u ministarstvima vanjskih poslova i poljoprivrede, a najmanje u turizmu

166.505 - Agencije i kulturna tijela: Značajan broj zaposlenika u državnoj upravi raspoređen je bio po brojnim agencijama i uredima

Na žalost, iz Ministarstva uprave nisu predočeni detaljniji podaci o broju zaposlenih u MUP-u, MORH-u i Ministarstvu pravosuđa, jer su se ti podaci još “sravnjivali”, ali u njima je radilo oko 30 tisuća ljudi.


Korišteni podaci iz 2012. nemaju kvantitativnu već kvalitativnu vrijednost. Kako bi zaključili što je istinski problem RH moramo podatke raščlaniti na kvalitativnoj razini.
Socijalizam (po ekonomskim zakonitostima, naročito po zakonu ponude i potražnje) smanjuje raspoložive resurse društva, smanjuje investicijske procese, smanjuje opće bogatstvo društva i producira (stvara) sirotinju (socijalne skupine).
Proklamiranjem socijalne države i stvaranjem potrebe za socijalnošću, država stupa u stanje deficita (ostvarenih prihoda i rashoda (i na socijalne mjere)).


Hrvatska ima broj državnih namještenika zaposlenih na mjerama socijalne države (besplatno školstvo, besplatno zdravstvo) nesrazmjeran mogućnostima društva. Pribrojimo li javno objavljene podatke o učešću državnog proračuna u mirovinskim obavezama (2012.g. se radilo o 40%), zaključujemo kako je 500000 umirovljenika zapravo prima socijalnu pomoć a ne mirovinu. Problem mirovinskog fonda utemeljenog na solidarnoj, a ne životnoj štednji (za koga su socijalistički radnici solidarno izdvajali?), je dodatni problem.
U državi s prevelikim socijalnim obavezama, ustrajavati na reformama koje se ne dotiču istinskih razloga državnog proračuna korak je ka potpunom kolapsu (sustava (jednina), sustava (množina), i države).

Jednak problem (u doba socijalizma) je jugoslavenska uprava rješavala s dva modela: modelom stalnih reformi (kojim je izvlačila sredstava od građanstva i radno aktivnog stanovništva) i modelom promjena monetarne politike (inflacijama) (podjednako izvlačeći sredstava od građanstva i radno aktivnog stanovništva).
Danas, 25 godina nakon urušavanja socijalističko-jugoslavenskog sustava, podjednakim mjerama (socijalistički đaci) nastoje prikriti slom socijalne (socijalističke) države i socijaldemokratske vlasti (koja je jednakom upornošću ustrajavala na produciranju potrebe za socijalnim mjerama koje ne može podmiriti, u želji ustoličiti sustav koji je sam sebi nakaradan).


Upravo je (u slaboj privredi) monetarna politika stabilne kune jamstvo prokazivanja i odustanka od socijalističko/socijaldemokratske prakse produciranja socijalno ugroženoga stanovništva (koje bi trebalo demokratski podržavati socijaldemokraciju). U sociologiji je borba protiv siromaštva zasebna disciplina istraživanja i rada.
Onaj tko upravlja državnom blagajnom s gubicima mora odstupiti, a ne mijenjati zakone (i tečaj kune).


Tranzicija (prijelaz) je reforma koja je zablude socijalističke države gasila, i otvarala put istinskoj tvorbi društva.



MOST je predlaganim reformama udaljen od tranzicije upravo zaustavljanjem istinske reforme (i povrataka na produkciju socijalno ugroženih, kojima bi socijaldemokracija bila prihvatljiva). Zapanjujuće!


Oznake: kriza u RH, korijeni krize, državni službenci, broj zaposlenih na socijalnim uslugama, kvalitativna slika, socijalizam, socijalno ugroženo stanovništvo, sociologija siromaštva, monetarna politika, inflacija, stalna reformska nastojanja, tranzicija, politika stvaranja socijalno ugroženih

30

ponedjeljak

studeni

2015

Vratite vlast hrvatskom narodu



Totalitarizam, titoizam, apsolutizam, komunizam, socijalizam, samoupravljanje, nesvrstanost, račanovska republika, ...
Koalicije, dvostranačje, saborska prevlast, predsjednički i polupredsjednički sustav, parlamentarna demokracija, preferencijalni sustav, ...


Kad će (i tko) vratiti Sabor pod izravnu vlast hrvatskog naroda (iz koga proizlazi i kome pripada sva vlast)!?




Oznake: totalitarizam, titoizam, Apsolutizam, komunizam, socijalizam, samoupravljanje, nesvrstanost, račanovska republika, koalicije, dvostranačje, saborska prevlast, predsjednički i polupredsjednički sustav, parlamentarna demokracija, preferencijalni sustav, izravnu vlast hrvatskog naroda

13

utorak

listopad

2015

Osuđeni na socijalistički raj

U razdiobi svjetskih resursa (2. svjetski rat se vodio zbog resursa), Hrvatska je potpala pod okupaciju srbo-komunističkih četničko-orjunaških staljinističko-titoističkih (antigermanskih, a ne antifašističkih) snaga. Zajedno s tom udruženom populacijom, pripala nam je ideološka indoktrinacija, masovna umorstva (podmetana nama samima - narod u ime naroda osuđuje narod), socijalistička utopija (sa svim manama), neimaština i siromaštvo.
Siromaštvo je bilo svetost društvenog sustava zadojenog boljim sutra. Tko nije mogao trpjeti siromaštvo, nije mogao biti komunista (mimo komunista koji su, zbog partije napustili siromaštvo i utaborili se u konfisciranim i nacionaliziranim dvorima, vilama, palačama, otmjenim kućama, ...). Proleteri i proletarizacija. (Siromaštvo.)
Prepušteni stalnoj neimaštini (sustavnog osporavanja na bolje), bili smo osuđeni na socijalistički raj ...
Slomom komunizma i Varšavskog bloka, ukazao se tračak nade u promjenu nakaradnog sustava (države gulaga, vojne diktature u policijskoj državi potpunog nereda i nerada). Radile su samo doušničke službe. Rusi za vratom. Šire humanizam (glad i nevolju). Titova Jugoslavija je slučajna država (oslonac vojne sigurnosti Sovjetskog saveza). Talac (politike laži i obmane). Napominjao sam kako titova Jugoslavija nije provodila industrijalizaciju (već stvarala uvjete potpune ovisnosti o Sovjetskom savezu). Elementarno, hibrid vojnog kompleksa opskrbljenog popratnim sadržajima neophodnim za funkcioniranje vojne tvorevine. Invaziono mjesto Varšavskog pakta na NATO članice. Proizvodnja zavoja, uniformi, cipela i svinjskog mesa. Nitko nije pitao za cijenu.
Onog trenutka kada je otpala mogućnost invazije Rusa na NATO članice, ugasila se socijalistička privreda. Za koju neupućeni tvrde kako je uništena privatizacijom. Da, nitko nije bio voljan proizvoditi nabrojeno (jer nije imao namjeru izvesti invaziju). Zlu netrebalo (nitko nije bio voljan održavati vojnu infrastrukturu (koja nije djelovala na tržišnim principima)). Samoupravljači, nesvrstani (ne)radnici. Politikanti.
Socijalistički se raj raspao odustajanjem Rusa od sovjetskih vojnih planova.

Povratak ratobornog Putina, iznova je pronašao privatizacijom neuništene (ljudske) potencijale koji su spremno stali u obranu tekovina (protekle) politike koja nas je porobila i okupirala. Smjestila u socijalistički raj (bez proizvodnje). Industrijalizacija bez potrošnih dobara. Tito/izam.
Bolje bez boljeg, veće bez većeg, više bez ičega. Rob bez prava priznati da je rob.
SDP je titoistička partija služenja vlastitoj propasti (militantna politika stvaranja vojnih diktatura pod upravom Moskve). Tvrdnja o boljem sutra je istinita ...
Antifašizam je antigermanska politika (smanjenja germanskog utjecaja a širenja ruskog stvaranjem despocija i nenarodnih režima (prepunih siromaštva)). Radnici koji ratuju i ratnici koji ne rade ...



Oznake: raj, socijalizam, antifašizam, antipamet, diktatura, doušnici, radnici, neradnici