22

petak

srpanj

2022

Rusija je Hrvatsku proglasila neprijateljskom, fala Q!




Hrvatska mora proglasiti Njemačku i Francusku neprijateljskim zemljama


Rusija je Hrvatsku proglasila neprijateljskom zemljom.

Nakon 500 godina potkopavanja i uništavanja Hrvatske, nakon pogroma i genocida nad Hrvatima kao dio zločinačkog plana skovanog u Moskvi (ili na nekom ladanjskom imanju), nakon otimanja hrvatskog teritorija, nakon premreženosti Hrvatske ruskim g*vnima na državnim funkcijama (u socijalističkoj i nesocijalističkoj resPublici).

Ajte u * materinu.

Nakon potpomaganja stvaranja Hitlera (naciona-socijaliste), nakon instalacije Musolinija (komuniste), nakon komadanja Hrvatske od strane dvojca (bez kormilara)(s navođenjem iz Moskve). nakon suučesničkog masakriranja katoličkih zemalja od strane Njemačka-SSSR osovine (zla) (Poljska, Hrvatska, Austrija, Francuska, Italija, ...).

Priznavanje hrvatske nacije (staLJin 1924.), makedonske nacije (Kominterna 1934.) kako bi uspostavili kontrolu nad nacijama i državama (s namjerom pretakanja tih nacija u civilizacijske otpadnike (odstupanje od zapadne a pripajanje pravoslavnoj civilizaciji)), podupiranje ustaške revolucije kao oblika rušenja jedne države (kraljevine Jugoslavije) a ne stvaranja istinske nacionalne države Hrvata proizvela je stradanje i uništavanje Hrvatske.

Kakvi partizani, kakvi antifašisti, samo rusko-sovjetska anticilizacijska podvala.

Francuzi, Njemci i Rusi su se urotili protiv Hrvata (zbog Austro-Ugarskog carstva i teritorija).
Hrvatska nema što tražiti u savezima i tvorevinama koje su pod kontrolom ili dio navedenih država.

Ova kamarila (prdi-ludi klika) zamišlja kako je državna tajna služba neuočljiva u podrivanju hrvatske države i progona hrvatskog naroda koja sustavnije radi od srpsko-ruskih državnih aparata u Jugoslavijama.

U Hrvatskoj je rješenje vojna diktatura (jer se jedino vojna diktatura može oduprijeti terorističkoj navali ruskih prijetnji i ubojstava (Glavan koji je branio Thompsona, Korade, Brodarac, Bobetko, ...) koje provode na tlu Hrvatske kao sredstvo zastrašivanja i podčinjavanja ruskoj volji).

Rusi su nas proglasili neprijateljima, kao da smo ikad bili prijatelji (pamtimo Bleiburg naređen iz Moskve, titovu strahovladu i progone Hrvata-katolika, kao i finaciranje obnove spomenika u Srbu (kao i uplitanje u uspostavu granica (BiH)). Pamtimo siromaštvo i iznuđeno iseljavanje. Pamtimo ruske modele školstva, sporta, mirovinskog, (ne)kulture, zdravstva, bolesništva, ...
Nećemo vam oprostiti Tita.

Ajte u * materinu.

Ove na vlasti i njihove instalatore treba "razoputiti" na naj brutalniji način. Naučiti ih kako boli toljaga demokracije.

Smeta vam Za Dom spremni? E, pa smeta vam mnogo toga jer ste umislili kako ste na vlasti a ne u grobu koji ste sami iskopali.

Marš u * materinu i vi i Rusi.


Negotiation_of_the_peace_of_Karlowitz


Oznake: rusija, Hrvatska, neprijateljska država, 500 godina potkopavanja, Bleiburg, tito, prdi-ludi klik<am tajne službe, vojna diktatura, teroristička ubojstva, Njemačka, Francuska, hitler, Mussolini, demokracija kao okvit življenja

27

srijeda

travanj

2022

Stoko nedo*ebana




Uvalili ste nam pravoslavlje, Karađorđeviće, oduzeli Boku, Zemun, Bosnu i pola Hercegovine (Trebinje), ...
Poklali u Odesi Hrvate.

Uvalili ste nam tiTa i bakarića, pobili Hrvate na Bleiburgu kojih se ne smijemo (po vama i vašim austrijskim diletantima) niti sjećati, uništili Hrvatsku raseljavanjem i genocidom, ekonomijom bez smisla, društvom bez glave i repa.

Nadate se Jalti i nagodbi sa USA te tražiti krvavi pir svojih ubojica kako ste i u vrijeme Austro-Ugarske, posebno za vrijeme Kraljevine Jungoslavije, a posebno okrutno za vrijeme titove krvave vladavine zastrašivali narod.

Tražili ste od Finske vojnu neutralnost. Tražili ste od Poljske, Rumunjske, Bugarske, Jugoslavije vojnu i političku odanost. Tražili ste od Austrije vojnu neutralnost. Tražite od Ukrajine vojnu neutralnost i priznavanje političke vlasti Moskve. Tražite.
Jer ćete uporabiti nuklearno oružje. Ili ćemo vam dozvoliti da nas raselite kao Krimske tatare, pobijete kao Hrvate na Bleiburgu.

Marš u * materinu.
Nuklearno oružje nije jedino vaše.

Krvarili smo za slobodu, sanjajući dan kada će nastupiti trajni mir.
Sada sanjamo ulazak hrvatskih trupa u razorenu Moskvu, kako bi spasili civilno stanovništvo koje se (od vas) posakrivalo u tunele podzemne željeznice ...

Stoko nedoj*ebana. Sve što tražite je goQ. Budala ne vjeruje budali.

Niste nam nikad bili omiljeni, niste nam ostali u lijepu sjećanju. Nećemo vas oplakivati (kad nestanete s lica zemlje).

Samo uvaljivanje tita je dovoljno za vječno prokletstvo. Neka vam je proklet svaki atom kisika koji udahnete. O-dva-na kvadrat.

evo vam Kosova ...

Oznake: Boka, Zemun, tito, Bakarić, vojna neutralnost, politička odanost, Krimski Tatari, nuklearno oružje, razorena Moskva

18

petak

lipanj

2021

aNtifašistička ljiga




Obračun s povjesničarima koji su sudjelovali u stvaranju kulta ličnosti


Što muči rusko-srpske orjunaško antikatoličke, intelektualno potkapacitirane aktiviste?

Antifašizam je izmišljotina onog tko je smislio fašizam (Mussolini je staljinov-kominternin agent (komunist-socijalist-fašist). Fašizam je oblik socijalizma (nacional-socijalizam), koji je u Njemačkoj provodila Nacional-socijalistička radnička partija na čelu s vođom Hitlerom i SS-om.

Vratimo se jugo-šljamu: titova kPj je bila instrument u rukama Staljina-Kominterne. tito nije nikakav genijalni vojskovođa i humanist već morbidni patološki masovni ubojica. Tito nije imao nikakvu viziju i strategiju pred početak Drugog svjetskog rata.
To što su službeni (državni (partijski)) povjesničari (mahom mentalno zaostali) falsificirali smišljajući i nadopunjavajući nepostojeću povijest veličajući lik i djelo Tita.

Nije Kominterna tražila savjete od Tita, niti mu je polagala račune, nije ga informirala o svojim zakulisnim planovima u osvit i tijekom Drugog svjetskog rata. Tito je bio strogo kontrolirani kadar tog tijela (krvavi poslušnik).

Obrati sporazumom Ribbentrop-Molotov i raskidom tog sporazuma za tita je potpuna nepoznanica. Očekivati kako je tito s partijom (u ilegali) pravovremeno poduzimao ispravne korake je nevjerojatna, i plod je uljepšavanja slike o velikom vođi. Tito i kPj su beznačajni mali lažci.
Unatoč odmaku vremena, slobodi izražavanja mišljenja, naoko promjeni duštvenoga uređenja ostala je kasta titoista koji zatvaraju oči i retorikom titova doba pokušavaju porobiti društvo.

Samo nasilje ispravlja takve zablude.


Oznake: rusko-srpski aktivisti, antifašizam, izmišljotina, Mussolini, hitler, nacional socijalizam, Staljin, Kominterna, tito, sorazum Ribbentrop-Molotov, falsificiranje povijesti

04

nedjelja

travanj

2021

Uskrs Hrvatske




Titove obmane, samohvale, izljevi verbalnih tirada nakon njegove smrti prouzročile su bolnu tišinu i otvaranje očiju kojima smo vidjeli praznine u svim segmentima života. Postala je zastrašujuća spoznaja koliko smo zastranili s umobolnom osobom koja je provodila strahovladu u ime ruskih interesa.

Smrt Bandića podjednako, u ime ruskih interesa, bolno razotkriva svu prazninu dvodesetljetnog bauljanja stranputicama zagrebačke i hrvatske neozbiljnosti.

Podjednak isprazan put korača apLenković sa svojom niskointeligentnom svitom.

Praznina, otuđenost (svih oblika vlasti, institucija, instituta). Od tita do pLenkovića-miLanovića katolička crkva je postala isprazna (jer su uspjeli zauzeti (po marksovoj teoriji opijuma za narod)) sve poluge te institucije - pola biskupa su rigidni komunisti).
Uspjeli su izgubiti utjecaj u društvu - nestanak nacionalnih, demokratskih, kršćanskih političkih stranaka, političara.
Uskrs s njima je ateistički sprovod - bez uskrsnuća tijela. Uskrsavaju samo jugoslavenske, panslavenske, komunističke ideje - proruske. Toliko o duhovnosti katoličke crkve u Hrvata.
(Katolička su groblja prepustili svjetovnoj vlasti koja se drži dostignuća medicine o kratkotrajnosti zemaljskih ostataka pokojnika. Kao da Vjerovanje nije katolička, kršćanska molitva.)

Ali je uskrisio polužid koji je po Osijeku bacao srbe u Dravu. To je poraz hrvatskih sigurnosnih službi. Poraz NATO sigurnosnih službi. Poraz razuma. Taj krkan (iako su iza ruske službe) predstavlja vrh anthrvatske piramide terora ispraznosti koji prisiljava mlade hrvatiće na iseljavanje. (Rješenje je č*vao u glavu.)

Umjesto Kristove muke, koja je trebala otkupiti naše grijehe i osigurati nam život vječni, imamo svjetovnu vlast koja će nam osigurati stalnu krivnju i kratak život.

Da, svrha povećanog cijepljenja potiv Covida19 ima zadaću znatno smanjiti prosječni životni vijek stanovništva zbog mirovinskih, zdravstvenih i ostalih davanja takvom stanovništvu. Oni koji poktkradaju državnu riznicu, neće se cijepiti jer će imati dostatno sredstava za starost bez države.

Uskrs Hrvatske nije danas, već prvog radnog dana iza Uskrsa, ali samo ako se odlučimo Hrvatsku vrijednim radom činiti dostojnom življenja.

Bog i Hrvati, Za Dom spremni

Veiled Christ, Giuseppe Sanmartino

Oznake: Uskrs, tito, Bandić, Plenković, ispraznost, tirade, rusi, Katolička crkva, biskupi, rigidni komunisti, cijepljenje, smanjenje šrosječnog životnog vijeka, Hrvatska dostojna življenja

11

ponedjeljak

svibanj

2020

Kako smo izgubili američku pobjedu?



Hrvatski rat(ovi) za neovisnost

Rat za hrvatsku neovisnost je rat za oslobođenje. Rat protiv jna, četnika, komunista, jugoslavena, partizana, totalitarizma i jednoumlja.


Kako je onda politika pomirbe postala politika pomirbe ustaških (ustaše nisu imali sinova) sinova i partizanskih sinova (jesu sinovi, ali nije bilo partizana)?
Politika pomirbe je (osim za fTuđmana) bila politike pomirbe žrtva jugoslavensko-komunističkog totalitarnog režima i svih koji su na bilo koji način protivno svojoj volji sudjelovali u toj represiji.
Titoistički režim je totalitaran i zbog kapilarne pojave totalitarnih režima (prisiljavanja stanovništva na aktivno sudjelovanje u represiji) politika pomirbe nakon 1990.g. ponudila je proces katarze i izmirenja sa djelovima jugoslavensko-komunističkog zločinačkog aparata.
Osim tUđmana, koji je grozničavo nepostojećom pomirbom (ustaše-partizani) kupovao alibi za svoje vrludanje, nitko nije spominjao niti podrazumijevao ikakvo mirenje ustaških i partizanskih sinova.

Ponavljam, 1991.g. nitko nije ratovao protiv ustaške vlasti već protiv komunističko-jugoslavenske tiranije. Nismo vodili građanski rat za republiku, već rat za neovisnost (oslobađanje od okupatora).
Jesmo li ikad pristali dragovoljno na zajedništvo, i ako jesmo kad je ta dragovoljnost prestala, nije bitno za agresiju kojoj smo bili izloženi.
Titova vojska, titovi pioniri (već zabradatili), titovi krvnici, titovi galebovi, titova doktrina. Napali su nas i gurali s vjekovnih ognjišta.

Slanje vijenaca na Sutjesku (mi ih šaljemo na Drinu (drinskle mučenice, četnički pokolji 1941.), veličanje partizana i tiTa ... tko je tu glup?

Tri osvajačka rata Jugoslavije protiv Hrvatske

Jugoslavija (kvazi tvorevina, marionetska srbo-četnička, komunjarsko-ruska papazjanija) nije odabir hrvatskog naroda, pa nas tiTo nije svrstao na pobjedničku stranu. Narod ne može biti na gubitničkoj strani, jer osvajački ratovi nisu dopušteni. A Jugoslavija je vodila tri osvajačka rata protiv Hrvatske.

U međunarodno pravnim odnosima to je kamen smutnje, pa su USA morale poraženu Hrvatsku uskrisiti, koju opet bez borbe predajete neprijatelju (pLenković, miLanović, ... odreda orjunaško-četnička petorazredna svita).

pLenković i dalje ne smatra volju naroda međunarodno pravno odredbom oblika vladavine. Već samovoljno baulja po marginama podlosti i izdaje.

Niste nikad ništa uložili u vlastitu državu, pa vam se država osvećuje na najironičniji način ... pLenković vam u demokraciji glumi apsolutistu (i to trpite, s razlogom)(vrhunska politička farsa režirana u vašim vlastitim glavama, on je vaša fikcija).

Ironija, kad sustav ne djeluje, onda se trudimo sustav nadograditi anemičnim idiotima.
Američku pobjedu ste rastočili jer ništa ne znate cijeniti, sad ćete preko sindikata tražiti milodare.

Niste ustaše, niste partizani i nemate se razloga miriti. Morate se probuditi i zaratiti međusobno. Morate zaraditi samopoštovanje.

Kako je jajačka banovina iz 1526. postala centar jUgoslavije i nije hrvatska?

Oznake: Hrvatski rat za neovisnost, politika pomirbe, partizani, ustaše, komunizam, jugoslavija, totalitarizam, tito, Plenković, Milanović, Sutjeska, Drina, odabir hrvatskoh naroda, usa, jUgoslavenska okupacija, politička farsa

03

utorak

rujan

2019

Nije antifašist nego komunjara-staljinist



Tito nije antifašist, nije se borio protiv nacizma ... borio se protiv nacionalnih država i pokušavao provesti prosovjetsku komunističku revoluciju.

Podjednako nije antifašist.

Glasila njegove partije su sukobe (nacističke) Njemačke i (fašističke) Italije sa zapadnim državama (Francuska, Velika Britanija) tumačili kao kapitalistički rat, smatrali kako to nije njihov (komunistički) rat.
Do 22. lipnja (njemačkog napada na SSSR) KPJ s Titom nije poduzimala nikakve radnje protiv njemačkih i italijanskih okupacijskih snaga na prostoru bivše Kraljevine Jugoslavije.

Problem Titova (a problem je ogroman) angažmana u Drugom svjetskom ratu (dizanje revolucije u ratu, dizanje nenarodnog ustanka nedugo iza kapitulacije, korištenje djece u ratu, ubijanje zarobljenika, korištenje tuđih uniformi, otimanje i pljačka, bespotrebno uništavanje (paljenje i razaranje) civilne imovine, korištenje tuđih uniformi, ... zabranjeno tadašnjim ženevskim konvencijama) zapravo je problem onih koji nesmotreno i nerazumno sagledavaju sliku Tita van činjeničnog stanja, što ukazuje na neobrazovanost i nekritičnost proizišlu iz komunističkog stvaranja kulta ličnosti i indoktrinacije od najmanjih nogu do svih razdoblja života koje je provodila titova partija (totalitarizam).

Tito je komunjara, staljinova marioneta. Bez zasluga za ishod Drugog svjetskog rata ili bilo kakvog napretka čovječanstva.




Oznake: tito, antifašist, nacizam, komunjara, staljinist, tottalitarizam, kapitalistički rat, Ženevske konvencije, staljinova marioneta

23

utorak

srpanj

2019

Zašto su Stepinac i Tito marginalci hrvatske povijesti



Eutanazija državotvorne misli


Sukob religioznog, pacifističkog, katoličkog (skoro anacionalnog) nadbiskupa i militantnog, anacionalnog (sumnjivog podrijetla), karijerističkog diktatora, pod krinkom kako su obojica Hrvati ukazuje na svu tragičnost hrvatske povijesti.

Hrvatska (država) ima legitimno pravo braniti teritorij uporabom vojne (oružane) sile. Sve države svijeta imaju legitimno pravo na vojsku i uporabu vojske.
Jedino Hrvati rješavanje pitanja teritorija gledaju kroz prizmu moralnoga sukoba (dvojice marginalaca).
Niti Tito, ni Stepinac (koji je imao prigodu moralni sukob proizvesti prije nego li je taj sukob postao paravan za izuzeće prava hrvatskog naroda na državu) nisu povijesne osobe. Oni su suputnici jedne tragedije, ma koliko puhali balon o njihovom osobnom doprinosu toj tragediji.

Hrvati nisu shvatili važnost političko-vojnog organiziranja u obrani vlastitog teritorija. Državu nisu shvaćali kao instrument najučinkovitije zaštite teritorija, stanovništva, gospodarstva, kulture i civilizacijske pripadnosti. To traje do današnjih dana.
Hrvati su umjesto povijesti oružanih sukoba uplivali u vode moraliziranja (te pobrali epitete genocidnog i koljačkog naroda) i borbe na kulturnom planu (na kojem nikad nitko nije pobijedio).

Iako današnji književni jezik nije pobjeda hrvatskog naroda, već jugoslavena.
Teritorijalno, rupom u povijesti (koju popunjavaju sukobom Stepinca i Tita), izgubili su Zemun, Boku i malo više jadranske obale, Drinu.

Današnja politička elita (titoisti) betonira posrnuće hrvatskog naroda i pomažu mu izgubiti još.

2 000 000 vojnika, od kojih barem milijun mora biti nobelovaca.



Oznake: Stepinac, tito, religiozno, ateistički, pacifit, militant, ateist, anacionalan, Drava, marginalci povijesti, vojska, teritorij, Zemun, Boka, moraliziranje, genocidni narod, borba na kulturnom planu, titoisti

05

subota

svibanj

2018

* vam *



HrWattska anemija


Agrokor je proveo kršenje embarga nametnut Rusiji zbog pripajanja Krima. Zbog uplitanja u rat u Ukrajini. Zbog rušenja Malezijskog aviona. (Zbog trovanja bivših pripadnika tajnih službi prebjeglih na Zapad ...)

Hrvatska politička kamarila, nesposobna obavljati servisnu ulogu domaćem stanovništvu, plaćeni ruskim novcima provode politička zastranjivanja (sudjelovanja u međunarodnim zavjerama i nepoštivanju međunarodnih pravnih normi).

Titova era besrama

Tito nas je iznajmljivao sovjetima. Vezati privredu i vojsku za sovjetski blok. militantnu diktaturu koja je raseljavala i preseljavala stanovništvo na kontinentima (Europa, Azija), poigravanje je s opstankom (koji je trajalo tisućljeće). U vrijeme civilizacijskoga jamčenja samobitnosti, pristati na rusko trgovinsko razaranje i raseljavanje je tragedija eonskih razmjera.

Za titove ere odricali smo se djedovine, vjere, tradicije, nacije, jezika, kulture, vlasništva, povijesti, ... civilizacijske pripadnosti i biološke opstojnosti.
Svi koji pretakanje jedne civilizacije u anticivilizaciju (militantnu diktaturu) smatraju humanizmom su humano degenerirani.
Slom Sovjetskog saveza i prakse sovjetske vrhuške prirodnim bogatstvima sibirskih naroda potplaćivati jugoslavenčine (debilčine) i kretene koji nisu sposobni razabrati nakanu iste vrhuške rastočiti bogatstvo ovdašnjeg naroda u korist neke treće žive sile (zapravo raseliti i biološki uništiti postojeće stanovništvo) pružio je nadu u razračun s takvom politikom.
Nije dugo trajalo, vratila se anemična (partizansko-orjunaška četničko-komunistička) podjarmljena i priglupa politička kamarila koja preko suradnje s Rusima nastavlja rastakanje jednog priznatog i povijesnog naroda. Hrvata i njihova povijesnog teritorija (do predrađa Moskve).
Vrijeme je za invaziju na Rusiju.
Hrvatska je do Urala. Iza su prijateljski (raseljeni) sibirski narodi.
Domaću političku kamarilu treba razvlastiti, ruske diplomate protjerati (samo ne na Novaja Zemlju). Hrvatsku vratiti mukotrpnom radu za opstanak i boljitak.
Zaustavimo kamarilu koja rastače i rasprodaje Hrvatsku. Kome su Rusi pomogli? Koga su uzdigli? Sve su preselili ili pobili!

Hrvatska do Urala!

(Jedina zaštita od ruskog divljaštva su USA i NATO, žIvi zId (plača) zahtijeva izlazak iz EU i NATO saveza, kako bi Rusi mogli preseliti još nešto sabranih i otpornih Hrvata. )

Tekst je ironično-sarkastičnog karaktera i nije odraz autorovih životnih stajališta. Ovo je razmatranje uzročno posljedičnih veza koje odavno ne tražimo, jer se neozbiljno odnosimo prema vlastitom životu, vlastitoj obitelji, vlastitom rodu, vlastitom narodu, vlastitoj naciji, vlastitoj državi, vlastitoj kulturi, vlastitoj civilizaciji. (Dao bog pa se zagrcali s ruskom narančom ...)

Ususret obljetnici blaiburške tragedije, ususret tragediji koju neće imati tko obilježavati.




Oznake: HrWattska anemija, Agrokor, kršenje sankcija, politička kamarila, međunarodne zavjere, tito, sovjeti, sibirski narodi, militantna diktatura, rastakanje naroda, Hrvatska do Urala. Zid plača. ironično-sarkastično

02

srijeda

kolovoz

2017

Zašto nas truju antifašizmom?



I Ante Pavelić je bio antifašist


U političkoj povijesti 20. stoljeća hrvatski narod je upamtio tri političara: S. Radića, A.Pavelića i J. Broza.
Politički koncept države koji su zagovarali se razlikuje.
Opsežno razlikovanje nećemo provoditi.
Navest ćemo jednu (dvije) (bitnu) odrednicu(e) koja je odredila sudbine živih (u državama koje su nastajale i nestajale u njihovo vrijeme).

Stjepan Radić je zagovarao (integralni jugoslaven - druga bitna odrednica) seljačku državu (prva bitna odrednica). Smatrao je seljaštvo temeljem hrvatskog društva (popustljivo u jugoslavenskoj zajednici).

Ante Pavelić je smatrao seljaštvo (prva bitna odrednica) temeljem hrvatske (nezavisne) države (druga bitna odrednica). Temeljem ustaških načela po kojima je hrvatski narod samosvojan (nužna je nezavisna država takvog naroda) i razvijati će se na seljaštvu kao osnovici te samosvojnosti. Iz ustaških načela proizlazi antifašistički karakter tog pokreta. Kolaboracija s izvornim fašističkim i nacističkim pokretima je povijesna konstelacija (odbijanja antifašističkih država poduprijeti pravo hrvatskog naroda na samosvojnost i nezavisnost - što je svojevrsni fašizam). Nelogično je odbijanje Britanije, Francuske, USA, SSSra priznati hrvatsku državu a proglašavati nacionalni-državotvorni (seljački) pokret fašističkim.

Josip Broz (bolje reći Tito) je unitarni jugoslaven (osporavao je bilo kakvo pravo Hrvata na vlastitu državu i državnost), koji je (takvu - unitarnu) državu temeljio na radništvu. (Brzopleta) Industrijalizacija (Prva i Druga petoljetka) je polučila ogromne promjene u društvu (uz protjerivanja, masovna pogubljenja, genocid, konfiskaciju, nacionalizaciju, podruštvljenje sredstava za proizvodnju (prvotno podržavljenje), uglavnom bez pozitivnih rezultata.

Antifašizam (koji u Titovom slučaju nije humanog karaktera) je floskula kojom se tijek rasprave o bitnom utjecaju Tita na sudbinu (jednog) naroda i (više - "jugoslavenskih") naroda, u lažnoj interpretaciji povijesnih činjenica, vodi ka otklonu od pravilne rasčlambe i ispravnog valoriziranja negativne (destruktivno-genocidne nehumane) uloge čovjeka-ljudi zvanih Tito.

Radničko društvo je na ovim prostorima doživjelo potpuni slom (skoro potpuna urbanizacija, djelomična zaposlensot i potpuna nesposobnost bilo kako djelovati). Društvo bez ikakve proizvodnje osuđeno je na iseljavanje, zaduživanje, rasprodaju djedovine (u koju spada i granica na Drini , Boka i Zemun), rasprodaju, ovrhe i iznova na iseljavanje.
Seljačka država je država u kojoj stanovništvo živi prema mogućnostima.
Ako vas tko pita: Tito je fašist, a Pavelić antifašist (Pavelić je patio za Šubićima (Zrinskim i Frankopanima), a ne za Staljinom i Mussolinijem)(to vam potvrđuje seljo iz okolice Bribira).







Oznake: antifašizam, politička povijest, samosvojan narod, radič, Pavelić, tito, bitne odrednice, integralni jugoslaven, nacionalni, unitarni jugoslaven, seljačka država, radnička država, Bribir, Frankopani

21

petak

srpanj

2017

Teza o zaslugama




Teza o zaslugama J.B. Tita izaziva građanski rat.
Zločinačku narav jednog režima držati djelomičnom poticaj je svim žrtvama na istovjetni (djelomično) zločinački odgovor kao jedini put satisfakcije.
Društvo se održava osudom nepoželjnog ponašanja, promicanjem kulture života i uvažavanja.

Ne postoji neponovljivost zločina, nametanje neponovljivosti zločina iznova je nanošenje nepravde žrtvama.
Titov (titoistički) koncept (krvave) (nasilne) revolucije dovoljan je za trajnu društvenu osudu osobe (i osoba) koje su promovirale ili promoviraju takvu vrstu nepravde.

Tito i titoisti su necivilizacijska, nečovječna - zločinačka pojava.



Oznake: zasluge, građanski rat, žrtve, neponovljivost zločina, društvo, titoisti, tito, revolucija, nepravda, nečovječna pojava

11

utorak

travanj

2017

Agrokor je politički, a ne gospodarski subjekt


Agrokor je mega socijalistička obmana.
Komunistička partija Jugoslavije je izmišljotina staljinističkog koncepta zaštite oktobarske revolucije i krvavog režima proisteklog iz zablude o naučnom karakteru komunističke revolucije.

Sve zablude komunizma - titoizma -socijalizma (o marionetskoj, izdajničkoj i zločinačkoj naravi partizansko-socijalističke jugoslavije) nastavile su svoj put (u propast).
Čemu osuda (jednog, krvavog) režima?

Agrokor je na nacionaliziranim tvrtkama izgradio koncern koji je u političkoj a ne ekonomskoj funkciji. Satkan od netržišnih firmi (nekad poduzeća)(Belje, PIK, Jamnica, ...) uspio je i tržišne (Ledo, Zvijezda) povući u ambis (premještanja u Srbiju ili umjetnog održavanja visokih cijenama na konkurentskom Hrvatskom tržištu, a niskih cijena na tržištima susjednih država).

Primjer je tvornica Zvijezda koja je od samih početaka tržišnog (nesocijalističkog) gospodarstva držala i povisivala cijene svojih proizvoda, kako se ne bi primjećivao nedostatak njenih proizvoda na hrvatskom tržištu.
Sustavno izgrađujući image međunarodne (jugoslavenske) korporacije s prozvodnjom i plasmanom, izbjegavajući vlastito tržište stvorili su uvjete strateške firme koja je nakon ukrajinske krize i sankcija Ruskoj Federaciji s podružnicama u Srbiji opskrbila rusko tržište (ionako) proruskim proizvodima (zvečevo čokoladom, belje proizvodima, ... socijalističkom jugoslavenskom proizvodnjom).
Šesnaest milijardi kuna duga dobavljačima je naplaćena, zbog prikrivanja kršenja embarga je proglašen gubitkom, robe koje nisu imale tržište (do ruskog) su našle potrošače, ...

Hrvatska je iznova titoistički okupirana ruskim problemima, a hrvatska politička vrhuška naplatila svoj angažman bez rješavanja hrvatskih problema.
Ukratko, Belje i Zvečevo će i dalje biti strateške firme (koje će prodavati robe samo vojsci i režimima koji su nekog okupirali). I tako nikad neće prestati biti izvori kriza i dugovanja.
Politička, a ne gospodarska aktivnost.

Ja sam rekao.


Oznake: Agrokor, Staljin, komunizam, tito, jugoslavija, Gospodarstvo, uloga, sankcije, prikrivanje kršenja sankcija, izvori kriza

06

ponedjeljak

ožujak

2017

Bernardić, šef partije bez OZNA/UDBA-e





Zašto bi se "desnica" odricala NDH, a ne samo onog lošeg u NDH? :)

Zašto se sdP nije odrekao socijalizma? I što to znači da se odrekao onog lošeg (što je to loše - taksativno; i tko je ovlašten odricanje proglasiti dovoljnim). Komunizma se odrekao i Tito (pristajući na socijalizam), sdP bi u ime pomirbe (koja nije zamišljena kao suživot dviju ideologija i oprosta zločina) trebala učiniti više od tiTa.
Blesane, pQ (čitaj: puši*urac).

Mogu li ja biti glup (kao ova partijska spodoba)? Iako sam se odrekao svega lošeg, još uvijek je taj bleso na većoj plaći od mene (sve u interesu demokracije?).



Oznake: Bernardić. SdP, odricanje, ndh, socijalizam, komunizam, tito, pomirba, glup, bleso, demokracija

28

ponedjeljak

studeni

2016

Castro ist tot


Castro je mrtav (tko zna od kad), odlučili su ga pokopati.Prije će ga provozati Kubom (i mrtav hoće zapovijedati; i poslije tita tito).


Castro je ubio Tita (1979.g. u Havani, na summit-u nesvrstanih)(ono što nisu mogle odraditi jugo službe, odradio je Castro - upokojio starog, bezvrijednog krvoloka).

Sva bijeda jedne ideologije (socijalističko-komunističke) o jednakosti (osvrti europskih ljevičara na Castrovo (ne)djelo) isplivala je na površinu. Vladati i mrtav.Zašto ljevičarske nakupine ne priznaju pravo na vladavinu svima (jednakima)? Zašto ne sudjeluju u tržišnoj utakmici (i zarađeni suvišak ne dijele na ravnopravne dijelove ostatku društva)?

U Hrvatskoj takvi (poslije tita, titoisti) dijele državno (tako da uvijek oni dobiju više, tako da uvijek oni vladaju)(i ničije više). Hvale Tita i Castra, mada je Tito pobio mnoge, Castro Tita (poslije summita nesvrstanih, sukoba s Castrom, Tito se vratio u Jugoslaviju, razbolio i umro ...).

Zaključak: da su prije bili mrtvi, prije bi zaboravili (tko može zaboraviti nedjela koja su počinili).(Poslije Tita, Castro, poslije Castra nitko ... )


Oznake: Castro, pokop, tito, havana, summit nesvrstanih, ljevičarske nakupine, titoisti

06

nedjelja

studeni

2016

Povjesničari (ljudske bijede)




Kako/zašto su slovenski komunisti kažnjavali (nesuđene) ustaške zločine (i jasenovačke) bez znanja Tita?






Oznake: slovenski komunisti, ustaše, tito

28

petak

listopad

2016

Tko/kakav (kognitivni padež)



Onaj kome su se Tito , antife, jugoslaveni i komunisti uspjeli nametnuti kao humane i moralne vrijednosti ima problema.



Oznake: tito, antife, jugoslaveni, komunisti, humane i moralne vrijednosti, problemi

27

petak

svibanj

2016

Vlast je puna intriga ...


Vlast je sredstvo (podčinjavanja ljudi).





Skoro stoljetno podčinjavanje Hrvata pravoslavno-istočnim despocijskim sustavima, preko kraljevine (Karađorđevića), diktature Tita, dospjela je u kaotično stanje (post titovske jugoslavije, postjugoslavenske titoističke Hrvatske).
Smrću Tita nastupilo je kaotično stanje (smjene polupolitičara, ali konstantnosti titoizma).
Vlast je prestala postojati kao oblik krvave diktature (unatoč agresiji i Domovinskom (obrambenom i pravednom) ratu).
Titoizam bez diktature je bezvrijedan. Potčinjavanje (na dobrovoljnoj osnovi) titoističkom konceptu (služenja velikosrpsko-sovjetsko/boljševičkoj proruskoj političkoj misli) je nemoguć.

Titoizam je poražen, titoisti nisu.
(Razlozi leže u titoističkim zabludama, prevladavanim potplaćivanjem titoista ... zablude su raskrinkane, ali gladna (titoistička) usta su nezasitna.)

Vjerovati kako (mali, sitni) udbaško-klerikalni (udba se uvijek s lakoćom koristila klerikalnim krugovima) Božo Petrov može u nedogled opstajati na političkoj santi (u moru antititoista) blijedi sa svakim danom njegova pojavljivanja u javnosti.
Iskristalizirala se spoznaja o nepostojanju trećeg puta (postoje samo političari (koje ne volimo) i kreteni (koji hoće biti političari)). Politika ne smije biti instrument poigravanja, vlast mora postići legitimitet svojim (prihvatljivim) rezultatima.
Vlast mogu obnašati samo dokazani i probrani (nipošto nadriljekari željni vlasti). Nakon Tita, titoisti su legitimna meta ... za progon.

Katarza hrvatskog društva (spoznaja o bezvrijednosti vlastitih polucivilizacijskih vrijednosti (uslijed odricanja od istinske pripadnosti katoličanskoj, zapadnoj civilizaciji i priklanjanja vrijednostima neke druge civilizacije)) obuhvaća i spoznaju o nepostojanji istinske političke organiziranosti i istinskih političkih ciljeva koji bi ostvarili legitimnost u društvu. Razlozi su u titoističkom konceptu političke prostitucije (zabranjene poveljom UN-a).


Ulje na staklu Zlatka Kolareka, "Crvenkapica"

Oznake: vlast, sredstvo, podčinjavanje ljudi, legitimnost, pravoslavno-istočne despocije, diktaura, tito, titoizam, post tiovska jugoslavija, postjugoslavenska titoistička Hrvatska, kaotično stanje, polupolitičari, titoizam bez diktaure, poraženi titoizam, neporaženi titoisti, raskrinkane zablude titoizma, katarza hrvatskog društva, pripadanje civilizaciji, politička prostitucija

24

utorak

svibanj

2016

Tito - vampir i idiot



Pojava Tita (ma koliko se osoba krilo iza tog (konspirativnog) imena) izazvala je nesagledive (sociološke) posljedice.

Upućeni (kao suosnivači UN-a), sovjeti su tražili krvoproliće nad (državotvornim) Hrvatima (koji su ozbiljno ukazali na potrebu osnivanja samostalne hrvatske države). Državotvornost je posljedica gospodarske politike (društvene baze), kojoj bitno postojanje države olakšava opstanak i funkcioniranje. Onaj tko je pomisli da udruživanje Hrvatske sa Srbijom pridonosi gospodarskom napretku u zabludi je ...

Tito (ma koji ...) je bezpogovorno (brutalno) izvršio (naloženi) masakr. Zatim uspostavio nad državu (jugoslaviju) u kojoj je Hrvatska, manja, malobrojnija, sporija i nesposobnija.
Nametanje (takve tvorevine) silom pretvorilo je Tita u živućeg vampira.

Konfiskacija, nacionalizacija, naplata ratnih šteta (od Njemačke), ... jeftina radna snaga, mirovinski fond zasnovan na solidarnoj štednji (a ne na životnoj štednji), centralizacija sredstava (mirovinsko, zdravstveno osiguranje) izvor su sredstava koje je Tito koristio u svome naletu ...
Brutalna uporaba tajnih službi, milicije, vojske i sudskog aparata.
Trgovinsko posredovanje ("šverc") između članica NATO pakta i Varšavskog pakta, preprodaja oružja prosovjetskim diktaturama (Iraq, Sirija, Libija, Vijetnam, ...), preprodaja oružja prosovjetskim revolucionarnim pokretima (PLO, ...).

Takva država nije mogla biti demokratska (!!).

Unutarnje stanje (priprema amputacije hrvatskih teritorija) se zasnivalo na politici progona i uništenja Hrvata (i ostalih nesrba). Srbi (i posrbljeni Vlasi) tek raspadom AU monarhije postaju konstitutivni (dobivaju državotvornost) narod na području Vojvodine, BiH, Hrvatske. Karađorđevići ustrajavaju na državotvornom pravu Srba, Tito nastavlja s praksom davanja konstitutivnosti Srbima tamo gdje kroz povijest nisu imali to pravo. To pravo je bio i uzrok srpske agresije na Sloveniju, Hrvatsku, BiH, Kosovo devedesetih godina prošlog stoljeća.

Nametanje (ne)politike silom pretvorilo je Tita u krvnika. Krvopiju. Vampira.

Uspostava čudnih modela (mirovinskog, zdravstvenog, sudbenog, gospodarskog, ... ) ukazuje na sustavnu destrukciju (ustrajavanje na kriminalu ili/i utopiji) koju je zagovarao. Model kolektivnog odlučivanja nigdje u svijetu nije zaživio (do u primitivnoj zajednici). To ukazuje na dosege i idiotluk (kao instrumente nametanja neuspješnog modela koji će prikriti krvavu narav jednog režima).

Nakon nabrojanog, u mogućnosti smo ustanoviti vampirsku narav (jednog) idiota.
Ostale su generacije umirovljenika (za koje nismo sigurni jesu li zaradili i zaslužili mirovinu (ma što oni tvrdili)), dužni smo snositi troškove denacionalizacije (povratka imovine predsocijalističkim vlasnicima), snosimo troškove nastalih ratnih šteta (u pripremljenom ratu/agresiji JNA/Srbije na Hrvatsku).
Imamo državnu upravu koja se sama naplaćuje (koristi državne ovlasti za vlastite materijalne probitke), zdravstvo u kojem zbog centralizacije (sredstava) ne postoji mogućnost korisnika upravljati sustavom u svom interesu (već nametnute kriminalne skupine naočigled pacijenata pljačkaju novac), školstvo koje je samo sebi svrha (ne mogu vjerovati kako nitko nije uočio da centralizacija sredstava bitno koči razvoj društva)...
Smrću Tita nije prestala politika (jednog/više) idiota. Nastavila se politika titoista (koja je istovjetna njihovom "uzoru", vojnom strategu koji se nije znao služiti vojnim kartama, ali je bio pobjednik u svim ofenzivama (koje nisu vođene protiv njega)).
Vampir i iz groba svojim (kumrovečkim) kadrovima ispija krv narodu (koji ga nije volio). Gada nitko ne voli!

Charles Billich


Oznake: tito, sociološke posljedice, državotvornost, Gospodarstvo, OPSTANAK, nad država, jugoslavija, živući vampir, konfiskacija, nacionalizacija, jeftina radna snaga, naplata ratnih šteta, korištenje mirovinskog i zdravstvenog fonda, centralizacija sredstava, brutalnost, tajne službe, milicija, sudski aparat, trgovinsko posredovanje, preprodaja oružja, politika priporeme "amputacije", konstitutivnost Srba na području cijele Jugoslavij, sustavna destrukcija, Idiot, socijalističke mirovine, denacionalizacija, ratne štete iz Domovinskog rata, titoisti

12

utorak

travanj

2016

Rat i (po)ratne strahote



Završetak Drugog svjetskog rata je obilježen (kao i svaki rat) krajem. Kraj rata se sastoji u razoružavanju i demobilizaciji.
Ono što je urađeno pod Titovim vodstvom (potpomognut Crvenom armijom, komesarima i partijskom policijom (oznom)) poratno razdoblje najbolje dočarava.
O ratu se (najbolje) priča poratnim razdobljem.

Partijski komesari su propisali istinu: Ustaše su narodni neprijatelji, izazivači bratoubilačkog rata, zločinci i koljači, fašisti.
Srpske žrtve su proglašene planskim istrebljenjem. Broj žrtava je neodređen (ogroman).
Hrvati su ustaše, neprijatelji naroda, srbomrzitelji, židovski progonitelji. Podržavali su rasne zakone, organizirali genocid.

Srbima (preživjelim) je dan status žrtve (službeni povlašteni položaj žrtava rata), Hrvati su poubijani (uglavnom poslije rata) i zastrašivanjem zabranjeno spominjanje razmjera pogubljenja.
Sustav koji je zagovarao takvu povijest sukoba bio je komunistički, totalitaristički.

Uloge partizana, Komunističke partije Jugoslavije bile su neupitne (kontrolirane strogim sankcijama, svjedoke drukčije povijesti su ubijali).
Uspostavljena veza između Ustaša i srpskog stradanja građena na tvrdnji o zločinačkom nacionalizmu (uperenom protiv Srba) je dio totalitarističke ikonografije.

Zašto je komunistička partija ustrajavala na modelu neargumentiranog osuđivanja i licemjernog osporavanja ikakvog prava spominjati dio žrtava? Jer su bili totalitaristi (!?). (Da. Rekli bi, mogli su ...)
Ali, zašto je komunistička partija (koja bi morala zagovarati jednakost) temeljila svoj sustav na podjeli žrtava i nametanju podjele na etničkoj osnovi (iako je programski morala biti anacionalna)? Većinskom narodu (koji je morao graditi naciju uključujući etničke manjine) je osporavala pravo na spominjanje svojih stradalih ... osporavala pravo na naciju (u koju bi bili uključene etničke manjine), osporavala pravo na državu (kao instrument formiranja i održavanja nacije).

Svjedok sam nepostojanja poziva na etničko čišćenje (od ustaških vlasti). Potječem iz kraja koji je bio naseljen i pravoslavnim življem (u procesu stvaranja nacija, slobodan se izjašnjavati Srbima). Niti jedan Hrvat (bilo u Drugom svjetskom ratu ili Domovinskom ratu) (u mom kraju) nije pozvao na preseljenje, uništenje pravoslavnog življa. Svjetski rat je doživljen kao strahota koja mora prestati.

Totalitarni sustav (željan potpune kontrole) stvarao je (to je osobina totalitarizma) participaciju na kapilarnom nivou (aktivnu mobilizaciju koja je bila organizirana odozgo). Poigravanje žrtvama raspirujući etničku nesnošljivost dio je kapilarne pojave aktivacije u ostvarenju partijskih ciljeva (produciranja međuetničke napetosti kao izvora kontrole vlasti i opravdanja stravičnih zločina koje su počinili u ime partije).
Orkestrirano buđenje pozicioniranih dužnosnika na zaštiti partijskog kuta viđenja rata ukazuje na njihove totalitarističke korijene (koji su se zapleli u krošnju njihove podupirane povlaštene i produžene mladosti na grbači (zločinačkog/mučeničkog) naroda).

Ustrajnost na ustaškoj zločinačkoj nakani (a ne državotvornoj borbi) (bez obzira na stvarni karakter ustaša i njihova pokreta) pokriće je za stravične pokolje koje je partija pripremila (na granici civilizacija, na neformiranoj državnoj granici). S namjerom revolucijom promjeniti nekoliko stvari...

Slom totalitarizma nužno iziskuje i "reviziju", iznova sagledavanje postojeće povijesti ... (zločinački plan boljševičko-ruske komunističko-orjunaške klike).
Ne budi se (nikad stvoreni hrvatski fašizam, u Hrvatskoj nikad nije bilo fašizma) hrvatska zloba, samo istina kuca na otvorenom prozoru (savjesti).

Nema predsjednice države, predsjednika stranke, saborskog zastupnika koji može zatvoriti taj prozor!



Hrvatska za sva vremena!

Slika 1. Komponente infrastrukture prostornih podataka kao podsustavi (Coleman i McLaughlin, 1997)

Oznake: drugi svjetski rat, poraće, tito, ozna, partijski komesari, uloga Hrvata, položaj Srba, selktivost informiranja o stradalima, etnička netrpeljivost, etničko čišćenje, nepostojanje poziva, pozicionirani totalitaristički kadrovi, otvoreni prozor savjesti, revizija

13

srijeda

siječanj

2016

Zašto volite Coca Colu (a partiju mrzite)



Žalosno! (promoviranje očigledno nesposobnih u nositelje društva)


(Nedovoljno) Optuživanje komunista (titoista) za ratne, poratne zločine i zločine protiv čovječnosti (zbog revolucionarnog pristupa društvenim problemima) nije jedina zločinačka osobina tog pokreta/agenture.
Partizansko/komunistički (antifašistički) pokret (kako su se voljeli/ vole nazivati) nije pokret, već agentura. Za razliku od pokreta (kojeg motiviraju unutarnji ili vanjski faktori (skupine koja je saživljena s tim faktorima), agenturu motivira isključivo vanjski faktor, a pokretač je materijalni probitak koji im osigurava vanjski izvor).



Socijalizam (sam po sebi, s ustrajavanjem na ukidanju privatnog vlasništva, naročito nad sredstvima za proizvodnju)(težeći jednoumlju, pokušavajući "naučno" obrazložiti svoj stav prema vlasništvu) zločinački je sustav. Dokidanje privatnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju iskorak je unazad u civilizacijskom pogledu.
Reduciranje (sažimanje) prava na prirodne resurse (koje društvo u ime višestoljetne obrane i na manje isplativ način korištenja zemljišta (na kojem se nalaze prirodni resursi) može odobravati u potpunoj eksploataciji (iskorištavanju)), osporavanje prava na pojačanu akumulaciju vlastitim naporom (inovacije, pojačan rad, izuzetna sposobnost obavljanja neke radnje ili radnji, ...), ... grijesi su socijalizma (koji se odražavaju na ukupnom bogatstvu društva).
Socijalizam je pogrešan i zločinački u svojoj premisi ograničavanja oblika vlasništva.

(Marx-ovo pojednostavljeno sagledavanje važnosti vlasništva nad sredstvima za proizvodnju. izostavljajući udio slobodne trgovine (na obostranu korist), i krivog zaključka kako se vlasnici nad sredstvima za proizvodnju ulaganjem bogate, a svi ostali siromaše zanemaruje važnost proizvoda (čime dobiva na tržišnoj vrijednosti). Ne ostvaruje vlasnik sredstava za proizvodnju dodatnu vrijednost time što pokreće proizvodnju, već time što na tržištu ostvaruje ponudu za kojom postoji potražnja. Ako netko u tom procesu gubi, nije krivo vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju (u protivnom je kupac/platiša ostvario neku vlastitu korist posredstvom nekog drugog).
U velike zablude komunizma/socijalizma/marksizma spada tvrdnja o bogaćenju vlasnika nad sredstvima za proizvodnju (na nečiji račun) i istovremenom osiromašenju drugih. Ponuda i potražnja reguliraju tržište i proizvodnju. Moguće je (što Marx u svojim tvrdnjama na temelju čega izvodi zaključke o nedopustivosti privatnog vlasništva nad sredstvima za proizvodnju, ne spominje) istovremeno bogaćenje svih (cjelokupnog društva i svih njegovih članova). Socijalizam se zbog vlastitih zabluda nije nikad primakao istovremenom bogaćenju svih članova društva. (I danas im ta mogućnost smeta (u lakonskom) zaključivanju o ispravnosti vlastitih gledišta o vlasništvu nad sredstvima za proizvodnju.)
Socijalizam se bori protiv bogatih i bogatstva, siromaštvo tolerira (koristeći moralizatorska obrazloženja prisutnosti siromaštva (kao vrline i pokretača promoviranja socijalističkih vrijednosti ...).
Socijalizam brani nesposobne iznivelirati oslanjanje na vlastite napore u zadovoljavanju vlastitih potreba i korištenja drugih izvora u tim naporima, nesposobne sudjelovati u procesu specijalizacije rada na prihvatljiv (po sebe) način zadovoljavanja potreba. (Iako je tržišna važnost instrument kojim mogu utjecati na raspodjelu bogatstva.)
Hrvatska je (ne lustracijom i ne osuđivanjem komunističkog totalitarizma (tita i titoista)) preskočila kazniti revoluciju i totalitarizam, kao i nositelje i podupiratelje takvog sustava.
Podjednako je propustila osuditi socijalizam (ma kojim putem nastajao ...).
Saocijaldemokratska partija (U Hrvatskoj, nije hrvatska niti Hrvatima treba), ne bori se za socijalnu državu, već za socijalističku državu (jer nismo raščistili niti s revolucionarnim metodama uspostave socijalizma, niti sa socijalizmom (kao sustavom nametanja nepravednog sustava koji sputava članove društva u ostvarivanju vlastitog potencijala). Ujedno, očigledno nesposobne promovira u društvenu snagu nositelja društva. (Žalosno.)
Hrvatska je preplavljena zabludama (socijaldemokracije).

`Aj``te u komunu materinu (nitko vas ne sputava)!



Oznake: komunistička revolucija, socijalizam, titoisti, tito, pokret, agentura, ukidanje privatnog vlasništva, zablude osporavanja privatnog vlasništva, proizvodnja i tržište, promoviranje nesposobnih kao društvene snage