20

četvrtak

svibanj

2021

Čiji je Zagreb, tko su antifašisti, što radi Radić




Zagreb je od svibnja 1945. seljački, srbofilski, komunjarski, rusofilski, orjunaški,...
Navika nekih prijašnjih vremena o koncentraciji hrvatske, katoličke inteligencije u Zagrebu je uspješno razbaštinjena 1971.. Zagreb je bio i ostao jugoslavensko-seljoberski tepajući o humanizmu i komunizmu svojih građana.

Što Hrvati imaju strahovati o ishodu izbora u Zagrebu? Oni (orjuna, udba, rusofili, srbofili, hrvatomrsci, vlaške sluge) su birali Bandića. U Zagrebu su uvijek izbori između dvije ili više njihovih opcija. Hrvati u Zagrebu nemaju šanse.

Tko je naivan i kakva je to nacionalna politička snaga kada nisu sposobni politički razlučiti stvarno stanje? Zagreb je u njihovim rukama, i kad gube.


Podjednako je antifašistički-fašistički sukob obračun dvije komunističko-socijalističke opcije. Zašto Hrvati, željni nacionalne države, skoro stoljeće tonu u tom mehanizmu održavanja rusofilne diktatorsko-barbarske vladavine.

Hrvatska je uspješno zakinuta za privredu, glavni grad, politiku, vojsku, obrazovanje, sport, kulturu, ..
Produkt je niskokapacitirana rulja koja uvjerava ono nešto preostalih Hrvata u svoje plemenite i uzvišene ciljeve (razaranja jednog naroda i njegovih vrijednosti).

Kome je stalo do Zagreba? I što bi u Zagrebu radili sve da i pobijedi hrvatska opcija? Proizvodili NASA-ine letjelice ili bi socijalno zbrinjavali seljačiće koje je tito uvjerio kako su oni potrebni Zagrebu?

Gradimo novi grad i stvarajmo budućnost. Ovako je nećemo susresti.

(Radić(i) se okreće(u) u grobu: milijun glasova seljaka na jednom mjestu - u gradu.)

A. Radić


Oznake: Zagreb, seljački, orjunaški, razbaštinjene navike, hrvatomrsci, izbor istih opcija, narav antifašističko-fašističkog sukoba, zakinuta Hrvatska, seljaci u gradu

19

srijeda

svibanj

2021

Komad po komad (analitike)




Ugasili ste televiziju?

Nakon 20 godina bAndića (??), zAfreb nije mogao birati drukčije.
Pa nije zagreB prirodno urbananizirana sredina.

Prirodno urbanizirane sredine svoje nastajanje temelje na proizvodnoj (obrti, manufakture, tvornice, ...), vojnoj ili administrativnoj ulozi.
zagRen je prevelik za administrativno opravdanje, prezapadno za vojno uporište (mobilizirati stanovništvo i poslati na istočnu granicu kao topovsko meso). Obrte, manufakturu ili industriju nemaju jer su naseljeni u partizansko-kokošarskom valu doseljavanja gladnih dalmatinaca, izmorenih ličana i umornih hercegovaca. Srbe ne spominjem jer su manjina i ne odgovaraju za stanje.

Stanovništvo koje je podrijetlom seljačko, kad odustane od seljačke privrede (stočarstvo, ratarstvo, poljoprivreda, ribarstvo, šumarstvo) ne postane industrijsko, već se vrati na sakupljačku privredu (ubiranje samoniklog bilja, lova, ... koje odgovara državnim plaćicama, portirskim i profesorskim mjestima, sve na državnim poslovima).

E, takav zAgreb ne može 20 godina birati bLandića, sdpovca kojeg je sdp utvrdio u zAgreBu, a sada glumataju snagu za promjenu.
Normalno da netko (glup) mora prikriti tragove potpuno promašenog grada koji iscrpljuje i porobljuje zdravu, seljačku, nuklearnim bombama oboružanu neadministrativnu, radišnu Hrvatsku. Ni Texas ne bi bio slobodan da nije nuklearna sila.
Da je Ukrajina ostala nuklearna sila ne bi pUtin otcjepio i cijepio Krim, istočnu U-krajinu.

Najezda priglupih aktivista sakrit će sve tragove pljačke u ime principa (Bandić, Bandić, Bandić, Bandić) iako su svi pripadnici SSMožemoSS toliko stari da sam siguran da su glasali od početka za bRnadića.

Normalno, tu papazjaniju, pokvarenost i priglupost (mentalno stanje koje se ne da podrškom popraviti) treba zaustaviti prebacivanjem privredne aktivnosti na firme i privredne subjekte koji ne posluju iz zagrEba. Bojkot nije pravi izraz.

Uspostavu nacionalne privrede na tržišnim osnovama, s izuzetkom zAgrebačke privrede koju treba ignorirati iz političkih razloga.

Za Hrvatsku dostojnu življenja



Oznake: Bandić, zAfreb, prirodno urbanizirana sredina, seljaštvo, sakupljačka privreda, snaga za promjenu, potpuno promašen grad, nuklearne bombe, princip, SSMožemoSS, razvoj zdrave Hrvatske, bojkot

17

ponedjeljak

svibanj

2021

Komadić analitike




Tko i kako popravlja Hrvatsku?


Hoćete analitički osvrt na protekle lokalne izbore?

Prvo, zaboravite televizijsko ispiranje mozga.

Podijelite Hrvatsku na političke skupine, na one koji upravljaju društvenim financijama.
Trenutno, nema novaca ali ima mnogo onih koji traže te (naše) novce.

U najgoroj je poziciji Zagreb. Pad privrede zbog sto stvari, potres, obnova, socijala.
Profesionalne (prevarantske) političke elite raspodjelu sredstava kontroliraju podjelom uloga u društvu.

Nije pojava aktivista Možemo (mogu oni Q) produkt aktivizma već perfidne igre tajnih službi koji obnovu Zagreba moraju izvesti u uvjetima kad će njihova korist biti najveća (čitaj: nevažan iznos trošak, s najmanje kontakta s građanstvom koje vape za bespovratnim sredstvima, ...).

Inače službe diskreditiraju pritiscima, ucjenama nepoželjne kandidate.
Tomašević je prošao sve pritiske. Jer takav (mamlaz) odgovara profesionalcima.
On će tražiti onih 20% obnove (i tako milijun Zagrepčana uvjeriti da su birali pravog), država će mi dati ako od ostala 3 milijuna uzmu četverestruko više (osiromašiti nas i otetim našim novcima prisiljavati na političku poslušnost), ili će odbiti Tomaševića u manevru u kojem će on biti ili pokvaren ili naivac, pa će građani Zagreba njega mrziti.
Time bi politička elita i dalje kontrolirala novce i političke procese. Bez smjena, revolucija, pobuna, referenduma, štrajkova, političkih aktivista, ...

Svojedobno je Sinčić odigrao sličnu ulogu (popravka Hrvatske), a sada je na rezervnom (dobro plaćenom) položaju u EU parlamentu (gdje je beznačajan).
Pristaju li borci za društvenu pravdu na takve marginalizacije?
Nije ni Tomašević nobelovac.

Tako je u svim sredinama (županijama, općinama, Gradovima,...).
Školski primjer umanjenja nezadovoljstva stanovništva, koje kad bi kanaliziralo svoje nezadovoljstvo iz temelja bi promijenilo političku scenu i političko ponašanje.

Kako ipak medijsko pumpanje "gotove stvari" u Zagrebu ne bi bilo točno, Tomaševića ne "pumpaju" novcima vanjske već unutarnje (vladajuće) strukture.

Bojkot roba i usluga (mijenjanje uloga)

Poziv na bojkot roba i usluga koje dolaze iz Zagreba temelji se na ulozi Zagreba. Ako je glavni grad, mora biti pokretač i nositelj svega dobrog u Hrvatskoj. Što, vidimo, nije slučaj.

Stoga pozivam sve radišne i poduzetne osobe, firme da se pripreme na zamjenu privrednih aktivnosti koje je do sada obavljao Zagreb. Bojkot Zagreba će potaknuti razvoj i napredak ostatka Hrvatske. I, u konačnici, dovesti do promjene statusa glavnog grada Hrvatske.
Predugo se pasivno odnosimo prema kolonizaciji Hrvatske koju provodi Zagreb uvoznim robama i političkim smicalicama.

Kad obavimo svoju domoljubnu dužnost (oslobađanja), Zagreb možemo prepustiti stihiji političkog aktivizma
(i onima koji su doveli Bandića, da dovode Tomasovića).

Za radišnu i vrijednu Hrvatsku, koja bi kao takva znala birati. Do sada ste uvijek birali krivo jer to životni standard pokazuju.



Oznake: ispiranje mozga, analitička podjela Hrvatske, Zagreb, novac, raspodjela, politička moć, unutarnji financijeri, profesionalni revolucionari, kanaliziranje nezadovoljstva, obnova, sinčić, glavni grad, bojkot roba i usluga, razvoj Hrvatske

15

subota

svibanj

2021

Ultimatum zG biračima



Ako na izborima zAgreb pogriješi (misli se na birače u zAgrebu), provest ćemo potpuni bojkot roba i usluga koje zAgreb pruža ostatku (zaostale, provincijalne) Hrvatske.

Milijun stanovnika zagrebačkog bazena živi na laži (švercu), uvozu i preprodaji, povlaštenom položaju unutar RH.
Povlaštenost je uzročnik biračkog ludila (prodaje glasa) i potonuća zAgreba.

Da zAgreb nema status glavnog grada ne bih ga niti spomenuo (ne spominjem riJeku, sPlit, oSijek; ne spominjem ni sela (Dugo Selo, Krivodol. Krivi Put, ...).
Samo glavni grad RH.


Glavni grad (koji se ponekad naziva i prijestolnica ili metropola) određuje se na sljedeće načine:

Obično je glavni grad države ili političkog subjekta onaj grad u kojem je vlada.
Obično se glavni grad navodi u zakonu.
Obično je glavni grad središte važnih djelatnosti.
U kraljevini, glavni grad je obično mjesto kraljevskog dvora (koji se može premještati).
Država ili politički subjekt može imati više od jednog službenog glavnog grada. Glavni grad ne mora biti sjedište vlade. Može se čak seliti, ovisno o dobu godine.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Glavni_grad/Glavni_grad


Ako je Hrvatska spala na švercere i preprodavače (magle), ili se mijenjajte ili ćemo mijenjati glavni grad (a vi lunjate maksimirskim oputinama.
Vrijeme je prozvati i prokazati sve koji zloupotrebljavaju dobru volju (Hrvata za državom, pravnim poretkom i civilizacijom), naivnost i čistoću ideje uljuđene države.

Bojkot roba i usluga je prvi korak u ratu koji će završiti prije nego započne. Mijenjanje toka novca promijeniti će političke odnose i preobraziti Hrvatsku.

Novac je oružje pred kojim i najgori kleče.
z+Agreb bira svoj/naš put. Ili ćemo dalje zajedno, ili ćemo mi svojim putem bez zAgreba.


Humanizam nije kad vlast zaj*baje ljude, već kad ljudi zaj*baju vlast




Oznake: ultimatum, izbori, Zagreb, bojkot roba i usluga, povlašteni položaj, status glavnog grada, uvoz i preprodaja, čistoća ideje o uljuđenoj državi, novac je oružje