31

utorak

siječanj

2023

Moja je valuta Q kruta





Evo nas na kraju dvojnog prikazivanja (cijena).
Euro nije moja valuta (to je i budalama razvidno iz naslova).

Ko j*be euro.

Samo ime je nesofisticirano, primitivno, nametnuto i neprihvatljivo.
Valuta treće-četvrtog reicha, protiv antifašista i partijaša, sve u cilju uzdizanja jednog naroda (njemačkog) koji nije narod (bavarci, prusi, švabe, umri muški bruce, ...), koji je pristao pretvarati njemački narod u narod rusina, turaka, azijata, poljaka, hrvata, italijana, sada afgana, sirijaca... glumećim ekonomski rast (u propast).
Takva kaša mora izroditi volju za prevlašću.

Imati volje uskakati u vlak koji ne vozi nikamo je hrvatsko-izdajnička tradicija.
Pet mlati*udana za*ebaje ostatak Hrvatske. A Hrvatske nema.
Nema tko Hrvate spašavati od njih samih.

Sretno s eurom. Nemojte ga puno trošiti, kad ste bez štamparije.


Oznake: dvojno prikazivanje cijena, euro, kuna, trći-četvrti reich, jedan narod, vočka za prevlašću, hrvatsko-izdajnička tradicija, Hrvatske nema, štamparija

24

utorak

siječanj

2023

`Ajte u 5*





Svijet se okreće, kreće.

Amerika spašava svijet.

Prvi su primjetili pogubnost klimatskih promjena (klima se stalno mijenja).
El Nino. Ozonska rupa. Staklenički plinovi. Globalno zatopljavanje.
Svijet je na korak do samouništenja.

Ostatak svijeta spava snom krivdbenika.
Rusi krvare u Ukrajinin i mrcvare Ukrajinu.

Kinezi vježbaju vojsku.

Indijci vježbaju indijce.

Brazilci ne znaju što bi (bili bi malo lijevi, bili bi malo desni). Sredina u Brazilu ne postoji.

Zemlje proizvođači nafte planiraju život poslije nafte.

Zemlje potrošači nafte sanajaju život s naftom.

Svijet pati, ali sanja 5*.

Sve 5.

Underwater-Hotel-in-Istanbul


Oznake: svijet, amerika, rusija, Ukrajina, kina, Indija, brazil, nafta, 5

16

ponedjeljak

siječanj

2023

Miro Bulj, nacionalizam (oprosti Miro) i kuna/eU/ro




Što je vrijedilo za jUngoslaviju, vrijedi i za Europsku uniju (dinar, euro i kuna).

Beograd je (velikosrpstvo i određene vanjske politike koje su koristile velikosrpstvo) zlouporabom zakona i zakonodavstva, institucija i instituta države nadjačavao Hrvate (one prave, s jabukom na glavi).
Jedini način borbe protiv vojno-političke nadmoći (ostvarene dozvoljenim i nedozvoljenim sredstvima) u obrani vlastitih interesa jednog (potlačenog) naroda je nacionalizam.
Dakle, jugoslavija (velikosrpstvo) je proizvodilo hrvatski nacionalizam.
Da nije bili srpske hegemonije, ne bi postojao hrvatski nacionalizam.
Ili, da je Hrvatska u jUngoslaviji bila vodilja bi li Hrvati pribjegli nacionalizmu? Ako ostvarujete sve nacionalisatičke (ili druge) ciljeve kroz hegemoniju (potpomognuti nacionalnim izdajnicima koji su npr. u Hrvatskojm Kosovu, Crnoj Gori, BiH, Makedoniji, Vojvodinim radili u korist velikosrba) imate li potrebe svoj javni istup obilježavati takozvanim nacionalizmom?




Jednako vrijedi za Europsku uniju i Hrvatsku (U svim pričama Hrvati uvijek nacionalisti a druga strana sabrana, progresivna, takorekuć humani, ...)(što je porazno za Hrvate a ne satrape koji nas opsjedaju).

Zadnji rat, Rat za nezavisnost (kojeg zovu i Domovinski rat) je bio rat za nacionalnu slobodu (koju, dakle, nismo u dovoljnoj mjeri koristili stoljećima).
Zašto je onda EU prihvatila Hrvatsku u članstvo? Većina je članica EU razvila nacionalne države i ujedno ih uništila (Francuska, Njemačka, Italija, ...).
Ako su znali da su Hrvati željni nacionalne države, zašto su (protivno volji Hrvata) prihvatili (kosoričin-josipovićev (koja g*mad)) zahtijev za članstvo, milanoviću odobrili prijem, plenkoviću progledali za euro i "schengen" ???

Hajdemo drukčije: Hrvati su za demokraciju koja ima smisla (u okvirima nacionalne države). Šire od nacionalne države Hrvati ne mogu baštiniti demokraciju jer 2 000 000 glasova ne može demokratski utjecati na odluke u tvorevini koja ima 200 000 000 glasova. Ako to nije bio dovoljan razlog za izbjegavanje članstva u EU ...? (A zahtjev je predan bez referenduma, pristupanje je izvršeno referendumom 46,51x0,6627=28,834% glasača RH, uz iznimku za taj referenduim po kojoj nije bio potrebnan natpolovični izlaz glasača, što je vrijedilo za sve prije i vrijedi za kasnije referendume)). Hegemonija.

Pristajati na tvorevinu u kojoj ste politički (to znači sveukupno) obespravljeni, pristati na beznačajnost u procesu donošenja odluka je nesvojstveno ljudskom - SLOBODNOM - biću.



Što Hrvati rade u tvorevini koja nije njeno prirodno okružje? Hrvati su uvijek bili državno i vojno organizirani.
Jedini način hrvatske obrane upućuje na nacionalizam, koji producira EU.
Ako nas puste da ih vodimo, postavimo svoje (Hrvate) dužnosnike, mi donosimo odluke s kojim se oni (ostatak eUrope) slažu (ili barem njihovi smotani političari), mi ćemo odustati od nacionalizma, a njima ćemo velikodušno (suosjećajući) prepustiti da oni budu nacionalisti (normalno, ne hrvatski).

Kuna je hrvatska valuta. Vrijedit će (kao i u svim normalnim državama) do kraja svijeta.
Europska unija je neprijateljska strana. (Od davnašnjih dana neprijateljske strane uvijek nađu prijatelje među neprijateljima, jer žele sakriti svoju pravu prirodu - razvijaju strategije hegemonije.)


Tvrdnja (tvrdokornog kroničara).:
EU je okupator u Hrvatskoj, neprijateljska strana.

Oprosti Miro (Bulju), nacionalizam nije asocijacija na tebe, ali se plejada prijatelja hrvatskih neprijatelja iskolačila na tvoje opraštanje s kunom ...



Oznake: jUngoslavija, Rat za noevisnost, hegemonija, Nacionalizam, demokracija, nacionalna država, tvorevina Eu, valuta, kuna, euro, okupator, neprijateljska strana

14

subota

siječanj

2023

Hrvatska je zašla u Europsku uniju (Zašto smo se borili?)




Hrvatska je zalutala u svemir


Hrvatsku je privelo u EU, euro-zonu, schengensku zonu.

Europa bez granica je zadnje Hrvatskoj što joj je trebalo. Imali smo Hrvatsku bez granica.

Štamaparija (daleko), urudžbeni (ured)(daleko), centar za uzbunjivanje (od nuklearnog napada) (daleko).



Europa (ona zapadna) je otvorila granice u doba dok je funkcionirala na ekonomskoj doktrini školovanja i poboljšanja standarda vlastitog stanovništva, a uvezeno je radilo slabije plaćene i poslove štetne po zdravlje.
Takvom su se doktrinom doveli ne do povećanja standarda i bogatstva svog stanovništva, već do gubitka političke moći u vlastitim državama.

Razlozi Hrvatske, potpuno nepripremljeno, ući u takav lonac možemo tražiti u surovosti svijeta (pljačka, otimačina, ubojstva, genocid), sigurnosnim aspektima modernog svijeta (potpune kontrole nad svima i svime).
O kontroli: ljudi kao potencijalnih prirodnih strojeva inteligencije, koji bi mogli proizvesti/smisliti sverazorno oružje i ugroziti sadašnje posjednike sveukupne moći, do globalnog ekološkog problema ...

Svijet je oduvijek bio globalan (prije Krista, poslije Krista).
Aleksandar sjevernoMakedonskim, riMsko carstvo, Avari, Huni, Osmansko carstvo, komUnistička - marksistička neman, putinova rusija, kina-kuba-čile, FIFA, nafta, cunami, ...
Svijet je oduvijek funkcionirao na principima ugroze.

Uvođenje eura nije bilo nužno, monetarna unija postoji i s različitim valutama (zašto Hrvatskoj nije primjeren euro znaju oni koji nešto znaju o valutama (ovi na vlasti ništa ne znaju, pa se ne treba čuditi niti pretpostavljati da rade ispravno - oni to ne mogu ni kad im kažete rješenje).
Ulazak Hrvatske u schengensku zonu je zbog razdjeljenosti zapadno europskih članica po vjerskoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi u vrijeme kad takvo društvo gubi ekonomski smisao je politički i na sve druge načine pogubno.
Zalazak Hrvatske u Europsku uniju je besmisleno.
Naša povijest je sasvim drugog oblika i umjetno je udruživati se u tvorevinu u kojoj smo beznačajni i van svih tokova, osim za iskorištavanje i porobljavanje.
Hrvatska se ugasila ulaskom u EU.

I Njemačka, i Francuska, su Hrvatsku doživljavale kao smetnju/neprijatelja. Sve su radile na zatiranju postojanja Hrvatske. Zašto sada mislimo da je taj antagonizam prestao?
Naguravaju antiHrvatsKe kadrove.

Hrvatska se može osloboditi samo građanskim ratom. Uspostaviti nacionalnu vlast, koja će zastupati nacionalne interese-
Priče o otvorenim granicama (kad rade roboti i umjetna inteligencija) su za naivne.

A o vlasti i modelu postojanja Hrvatske u drugom upisu.


Oznake: Hrvatska, Unija, europa, euro, valuta, globalizacija, schengenska zona, građanski rat, neprijateljstvo, oblik vlasti

08

nedjelja

siječanj

2023

e(U)ro brak bez razloga




Teoretičari (zajedničke europske) valute "betoniraju" (Hrvatskoj već presjelu) monetu.
Nije moguće bez izlaska iz EU zajednice izići iz (monetarne) euro-zone. (Dobro, izići ćemo iz Europske unije i iz monetarne unije - kao i iz jUgoslavije.)

Teoretičari tvrde: ako iziđemo iz eUropske unije, izići ćemo iz eUropske unije.

Teorija o štetnosti izlaska iz Europske unije (gubitak zajedničkog tržišta) nije točna.
Zajedničko tržište je obrana tržišta, i oni koji imaju potrebe za takvim tržištem su nekonkurentni. Zajedničko tržište ih neće unaprijediti.

Tvrdnja (zelenog zmaja): U eUropskoj uniji su se okupili svi (proizvodno) slabi.

Što to Hrvatska ima ponuditi otvorenom tržištu? Radnu snagu (uz robote i automate)? Inovacije i tehnologije? Energiju (koja se prodaje i bez zaštićenog tržišta)? Dio je zajedničkog tržišta tako što je svoje tržište otvorila robama drugih država (koje kao veći trgovački partneri Kine nama preprodaju robe koje sami uvoze). Što bi izgubila Hrvatska izlaskom iz eU?
Svi slabi (lopovi), nitko neće zajedničkim tržištem osnažiti. Samo će veći više pokrasti, do zajedničke propasti.
Takvima je potrebno zajedništvo, a većina pristaje na takav oblik jer vjeruju kako će se oni okoristiti (svojom nesposobnošću).


Novac je roba. Ima svoje zakonitosti. Hrvatska je vlastitu zamjenila lošijom valutom, koju nije bila dužna mijenjati. Monetarna unija ima više oblika postojanja.
Jugoslavensku smo zamjenili novom štamparijom i administrativnim - uvoznim centrom.
Takvo nam (bratstvo-jedinstveno)(samoupravno-komunjarsko)(europsko-pandemijska) tržište nije potrebno.

Monetarna unija s kunom kao nacionalnim platežnim sredstvom je uvijek moguća. Monetarna unija ne znači jednu valutu, primjer toga su čklanice eU koje nisu uvele euro.

Hrvatsku su još jednom nepismeni krkani zavaljali u glib iz kojeg će se teže izvući nego iz prijašnjih ...


Oznake: euro, monetarna unija, zajedničko tržište, kina, kuna

03

utorak

siječanj

2023

Draga Gospođo, ja bih vama j* mater




Tko se dosjetio i uvalio me u sustav stabilne valute, iskušane demokracije, provjerenih ljudskih (i ostalih) sloboda (ja bez svoga psa ni u pučku kuhinju ne idem), uljuđenog javnog izričaja, napredne kulture, razvijenog sporta, ... j* on sebi majku!

Europa prije i poslije svjetskih ratova nije za mene marila.
Europa nije za mene marila kad sam trebao poticajno djetinjstvo. Europa nije za mene marila kad sam trebao poticajnu mladost.
Nije za me marila ni kad sam trebao uređen život.
Nije me se sjetila u siromaštvu. Nije me se sjetila u bolesti.

Sjetila me se na kraju mog života. Nezasluženo.

Dok je djetinstvo i školski uzrast bio značajan u razvoju osobe, nije me primjećivala.
Dok je radno mjesto i privreda značila razvoj osobe i društva kojem pripadam, nije me primjećivala.

Kad su proradili roboti i automati, kad sam postao potpuno beznačajan, jer ne mogu biti kupac već samo potrošač, sjetila me se. (Nažalost.)
Pogađate zašto?

Ne podnosi, stara k*rva, nekontrolirane teritorije naseljene domorodcima, koji se prirodnim putem mogu dočepati sverazornog oružja čime će sve čime su ovladali izgubiti.
(Dok sam bio radno aktivan, nisam im bio interesantan, a sada sam kao teret u raspodjeli dobara za koje se ne moram mučiti izrazito važan??)
Naseljavanje imigrantima je proces destabilizacije određenih kultura, prije svega kulture života (katoličanstvo, kršćanstvo) koje bi im bila prepreka u ubojstvu čovječanstva.
Europsko stanovništvo izmješati neškolovanim stanovništvom i proizvesti rat nestanka.
Europa bez granicam, rUsija bez granica, Kina bez granica.
Samo Indija drži nuklearni potencija u granicama, jer ne smije biti bez granica.

Svijet je izgubio ljudskost. A oni koji su sudjelovali u koncentraciji proizvodne i vojne moći ljudskost nikada nisu ni poznavali.


Jedini način opstanka je multiplicirana nuklearna opasnost, koja bi jamčila zaustavljanje procesa uništenja kultura/civilizacija/čovječanstva kakvog danas poznajemo.
(pLenković, primjetili ste, ne ide u tom smjeru i s njim niste sposobni opstati.)





Oznake: stabilna valuta, demokracija, ljudske slobode, europa, svjetski ratovi, roboti, automati, raspodjela dobara, kultura života, svemoćno oružje, koncentracija moći, SF

01

nedjelja

siječanj

2023

Probudio sam se, kao bogataš




Nova je godina (1919., 1945., 1971., 2000., 2023., bilo koja).

Uvođenje eura omogućit će nam lakše poslovanje, prosperitet i financijsku stabilnost, ...
Kako?

Neškolovani su postali školovani, netalentirani su postali talentirani, siromašni su postali bogati.
Država bez rude-sirovina je postala bogata, država bez tehnologije postala je visoko tehnološki razvijena, država bez tržišta je postala država s razvijenim domaćim i izvoznim (više izvoznim) tržištem. Država bez proizvodnih robota je postala država s najvećim stupnjem robotizacije i automatizacije.
Što je trebalo uraditi za to postignuće? Ugasiti državu.

Trebalo je dočekati Novu godinu 2023. da se ostvari nemoguće. Veliki (Big Mauth) mag pLenković nas je probudio (bogate).

Otvoreno je tržište za potrošnju, investicije i naseljavanje strane radne snage. Sve ono što je institut kune (monetarna suverenost, državna suverenost (carina, granice)) štitio: našu neobrazovanost, nedostatak sirovine i energenata, nedostatak tehnologija i (izvoznog) tržišta.
One koje je kuna najviše štitila (političare, neradnike i budale (opća imenica)) prvi su pojurili ukinuću kune.

Društveno opće stanje je podijeljeno na one koji vide prosperitet i one koji se isčuđavaju lakoći potonuća.

Da bi svi bili udovoljeni trebalo je uvesti dolar umjesto eura.
I raditi-graditi sto godina. (Ovo ne vrijedi za budale.)

Novi rat je bio na vidiku i prije 2023. godine.
Ove mjere koje provodi vLada samo su odugovlačenje koje njima koristi za ostvarivanje osobnih interesa (koji i jesu uzrok rata).

Neugledni uz domaće gazde dobivaju još gazda (sjetite se kako je EU potkopavao britanski referendum o izlasku Velike Britanije iz članstva EU).
Jednom kad upadnete u ropstvo, samo se krvlju i pameću možete osloboditi. Krvi imate, pameti nikad nećete imati.

Sretna vam 2123. (prije, po teoriji društva blagostanja, nije moguća vaša sreća).



Oznake: nova godina, euro, finacijska stabilnost, prosperitet, razvijensot, automatizacija i robotizacija, tržište, sloboda, zaštita, kuna, krv i pamet, sreća