27

srijeda

travanj

2022

Stoko nedo*ebana




Uvalili ste nam pravoslavlje, Karađorđeviće, oduzeli Boku, Zemun, Bosnu i pola Hercegovine (Trebinje), ...
Poklali u Odesi Hrvate.

Uvalili ste nam tiTa i bakarića, pobili Hrvate na Bleiburgu kojih se ne smijemo (po vama i vašim austrijskim diletantima) niti sjećati, uništili Hrvatsku raseljavanjem i genocidom, ekonomijom bez smisla, društvom bez glave i repa.

Nadate se Jalti i nagodbi sa USA te tražiti krvavi pir svojih ubojica kako ste i u vrijeme Austro-Ugarske, posebno za vrijeme Kraljevine Jungoslavije, a posebno okrutno za vrijeme titove krvave vladavine zastrašivali narod.

Tražili ste od Finske vojnu neutralnost. Tražili ste od Poljske, Rumunjske, Bugarske, Jugoslavije vojnu i političku odanost. Tražili ste od Austrije vojnu neutralnost. Tražite od Ukrajine vojnu neutralnost i priznavanje političke vlasti Moskve. Tražite.
Jer ćete uporabiti nuklearno oružje. Ili ćemo vam dozvoliti da nas raselite kao Krimske tatare, pobijete kao Hrvate na Bleiburgu.

Marš u * materinu.
Nuklearno oružje nije jedino vaše.

Krvarili smo za slobodu, sanjajući dan kada će nastupiti trajni mir.
Sada sanjamo ulazak hrvatskih trupa u razorenu Moskvu, kako bi spasili civilno stanovništvo koje se (od vas) posakrivalo u tunele podzemne željeznice ...

Stoko nedoj*ebana. Sve što tražite je goQ. Budala ne vjeruje budali.

Niste nam nikad bili omiljeni, niste nam ostali u lijepu sjećanju. Nećemo vas oplakivati (kad nestanete s lica zemlje).

Samo uvaljivanje tita je dovoljno za vječno prokletstvo. Neka vam je proklet svaki atom kisika koji udahnete. O-dva-na kvadrat.

evo vam Kosova ...

Oznake: Boka, Zemun, tito, Bakarić, vojna neutralnost, politička odanost, Krimski Tatari, nuklearno oružje, razorena Moskva

25

ponedjeljak

travanj

2022

fRancuska je u Q





Stravična je uniformnost političara (ovi (mi) - oni (oni), što znači da su oni jedini svoji).
mAcron je zakoračio retorikom "mi" kao da je svaki dan na ručku s pola glasačkog tijela fRancuske.

Mamlaz.

Pojasnimo jednim teoremom (teorem Glup je pametan kad je pametan glup (nikad)): svi glupi nisu glupi, ali ni svi pametni nisu pametni.
Jedini teorem koji u nazivu sadrži dokaz.
(Kako bi inače budala mislila da je pametna? Srž demokracije je politička sloboda odlučivanja u svakom trenutku, a ne pri uspostavi Kralja luda ...)

Le Pen (otac, nema sina pa je kći Le Pen -političarka; mo``š mislit!).
fRancuska bira na namještenim izborima. Koji Q biraju?!

U fRancuskoj je država (poklonom USA) skrbnik o nuklearnom naoružanju. Jedna je od pet priznatih nuklearnih sila.



Ali. fRancuska državna ergela (deer state - država za odstrel)(iako sam namjeravo napisati duboka država), oni su proizveli Lujeve i dvorske svite, kad joj ponestane novaca za održavanje na dvoru proda (ono što se obavezala da neće) nuklearnu tehnologiju (neophodnu za proizvodnju nuklearnog oružja).
S tim novcima plaća familiju Le Pen (j*ba im pas mater nedoj*banu).
Takav je model i u Hrvatskoj, samo prodaju m*da ... (krše embargo (rUsiji) i sitno oružje ...).

Onda svjetski policajac (USA) prije nego p*deri (koji su podmazivali fRancusku kliku) stvore nuklearno oružje moraju intervenirati.
Zatim pola vas tracka kako su ameri ratovali zbog nafte i glasa na hrvatskim namještenim izborima. Koji Q birate?
(Kad bi utvrdili tko je pametan a tko glup, fRancuska vas ne bi zanima (jer, paradoksalno, znali bi što se događa u toj zas*anoj vukojebini koja se, takva kakva je, proglašava predvodnicom ustaške-ujedinje eUrope).

Zajedno s Njemačkom (koja se za Drugi svejcki rat spremala u Sovjetskom savezu), a Njemačka posebice uništila je Poljsku, Hrvatsku, Austriju, Mađarsku, Ukrajinu, Italiju, (paradoks, dokrajčila fRancusku), ...
Perjanice eUropske unije su u Q (jedino je rješenje pakt dijela europskih država i kolektivno istupanje iz EU te osnivanje zajednice kao što je bila EEZ (Europska ekonomska zajednica).

Nismo spali da p*zda Le Pen drma temelje Europske Unije. Temelje ne treba rušiti, već istupiti iz EU ...

Zajedno je lakše, ali s ped*rima ne.

Ako umre u narednih pet godina, imat će predsjednički ukop, plakat će cijela frankofonska polutka ...

Oznake: Francuska, macron, Le pen familija, nuklearne sile, nuklearno oružje, Sporazum, deer state, fRancuska klika, svjetski policajac, Njemačka, Poljska, Ukrajina, Mađarska, italija, Austrija, Hrvatska, EEZ, kolektivno istupanje iz EU

21

četvrtak

travanj

2022

Nezavisna država komunista - NDK




Hrvatska (slavna) povijest obiluje neslavnim vremenima.


Prelamanje svjetskih trendova (ukidanje feudalizma, industrijalizacija, ...) Hrvatska nije prikladno pratila.

Cijena je okupacije, gubitak stanovništva, gubitak teritorija i ekonomsko slabljenje (koje je prouzročilo siromašenje i stanovništva).
Ruska (vjekovna) politika slamanja civilizacijskih, kulturoloških i ostalih (državnih) granica ima nekoliko pojavnih oblika.
Jedan oblik je surova vojna okupacija (Sibir, azijske države, Finska, Ukrajina (više puta), Poljska, Čehoslovačka, Rumunjska, Bugarska, Jugoslavija, Mađarska, Austrija, Njemačka, ...).
Drugi oblik je prijetnja vojnom intervencijom i zahtjevima o vojnoj neutralnosti, te razoružavanju pojedinih država (Finska, Austrija, danas Ukrajina, (danas) Hrvatska).

Jugoslavija je (titova, jugoslavija je umjetna tvorevina koja nije mogla biti ničija do onih koji su umno poremećeni) u podjeli fifty-fifty (Churchill, Stalin) interesno bila podijeljena. To je prouzročilo vladavinu proruskih (do dana današnjih) trabanata (umno poremećenih osoba), ali ne po strogim (sovjetsko-ruskim) načelima (već po strogim titovim načelima - titova diktatura). (Plenković je isti tip umno poremećene osobe.)
Kad umno poremećeni vladaju nužna je diktatura, jer takve nitko ne sluša ...

(Stalin je Paveliću nudio 1944. ostanak NDH u zamjenu za otvaranje slobodnog puta Crvenoj armiji do Jadrana (Italija), ali Pavelić nije prihvatio tu ponudu. Za neupućene o naravi NDH i "antifašističkog" titova pokreta ... čiji su pobornici gradili Nezavisniu državu komunista, ne shvaćajući ulogu i stanje (umna poremećenost) tita.)

Zamisao o "neutralnosti" (nesvrstanosti, po povjesničarima Pokret nesvrstanih je osmislio Churchill a ne tito ...) po kojima nismo ukinuli feudalne okvire (bijeg od Zapada), a nismo pod ruskom čizmom (imamo svojevrsnu autonomiju, u kojoj umno poremećenim imaju vlastiti kalifat, vlast bez čvrstog nadzora jer su produkt nagodbe Zapada i Istoka) je model civilizacijskog pretapanja od Zapadne ka Pravoslavnoj civilizaciji. I to stanje nije trajno. Kad se društvo udalji od zapadnih vrijednosti neutralnost prestaje (svi smo slaveni pod vrhovnom vlašću najvećeg Orka u Moskvi).

Milanović(Jusipović)-Plenković-Milanovićevo uništavanje Hrvatske vojske (uključujući branitelje) je provedba ruske politike vojnog slabljenja (a ne neutralnosti, neutralni moraju biti vojno jači od zemalja u vojnim savezima).

O titovoj samoupravnoj jungoslaviji: da je riječ o preslikavanju kalifata a ne novoj političkoj doktrini govore citirani tekstovi o kalifatu i kalifu, kao vrhovnom vjerskom i političkom vođi koji traži jedinstvo.
Tito je tražio vrhovnu (vjersku i političku) vlast na osnovama bratstva i jedinstva, te slijepoj vjeri. (Toliko o titu i njegovoj pameti ...)







Današnja ruska agresivnost je otvorena i razotkriva stoljetne zavjere i okupacije, koje imaju za cilj nestanak kultura, civilizacija, naroda i država. U kojima je Hrvatska spala na vladavinu umno poremećenih.

Hrvatska je na stranputici, civilizacijskom lutanju i izgubljenoj djeci koja hrle zapadu a ne istoku.


Anđeoska vojska se popunjava iz redova hrvatskih branitelja - zavjetnih božjim zakonima.
Kristov vojnik, hrvatski branitelj V. DŽ. 1957-2022



Oznake: nezavisna država, Hrvatska, Hrvatska povijest, rusi, ukidanje feudalizma, industrijalizacija, civilizacija, Kultura, okupacija, gubitak stanovništva, siromašenje, neutralnost, nesvrstani, kalifat, kalif, umno poremećewni, nezavisna država komunista, anđeoska vojska, kristov vojnik

19

utorak

travanj

2022

Tko mijenja Perkovića danas?




Rasprava o sudbini Perkovića (olako se nabacuju njegovom ulogom u Ratu za neovisnost - on je kadar koji je trebao osigurati ovisnost) polako (nenadano) nameće pitanje:
Tko mijenja Perkovića danas?

Ubili su rock-kritičara Glavana (inače povjesničar umjetnosti) jer je autoritetom branio Marka Perkovića Thompsona.
Ubili su mnoge tinejdžere koji su bili rock orjentirani (tako se s blagoslovom majki uvukao narodnjak među hrvatsku mladu populaciju).
Ubili su generala Koradea (zbog dozvole za ugostiteljski objekt ??)(tipično mafijaški - isprovocirali ga i navukli ...).
Ubili su generala Brodarca ( ...).
Ubili su ratnog zapovjednika Merčepa (...).

Kad god ovoj (debilno-krvavoj) vladi ponestane vremena, ubojstva i tragedije zaredaju i otklone fokus s lopina na nastradale.

Tko po Hrvatskoj nesmetano ubija (Perković i Mustać, te ondašnja bratija su morali dobiti dozvolu od tita ili vrha jugoslavenske vlasti nakon titove smrti)?

Jedno vrijeme su tvrdili da je tUđman nalogodavac, Manolić organizator izvršenja?
Tuđman je mrtav, Manolić stogodišnji starac.

Tko po Hrvatskoj nesmetano ubija, zastrašujući narod i političare (koje treba prognati, a ne zastrašivati) kad nema Perkovića?
Nobilo? On je preglup.
Josipović? On je ameba (prototip antihrvata).
Milanović? On je debil (debil-debil).

Dolazimo do nekoga tko je na funkciji, a prodaje se (rusima)(srbima).
Policijski i vojni kadrovi koji za novce (mito) organiziraju strahovladavinu (koja pogoduje povratku rusko-srpske čizme, pamet vam s njima neće doći ...).
Ideolozi (spona, trgovci koji u ime rusa i srba kupuju tjelesa) su Buda(lončar)la, MateG(s)ranić i još nekoliko umno poremećenih likova.

Taman ste u vrijeme ruskog sunovrata i oštre podjele svijeta u ime rusa pokrenuli inicijativu oslobađanja Perkovića.
Da vam netko u lice kaže da i bez Perkovića ubijate (Hrvate).

Normalno, ni vojna ni civilna obavještajna agencija u Hrvatskoj ne radi svoj posao nego podatke dilaju stranim službama (jer se boje rusa ako zinu o onom što se događa).
moj pokojni otac, citat završen


Mater vam *. (rip hop izričaj)

dvije tikve - što ga nobilo nije na suđenju obranio kad je tako zaslužan (za uvođenje eura, a može i rublja)(tko prije)

Oznake: Rat za neovisnost, Tuđman, Manolić, Hrvatska, ubojstva, zastrašivanje, amebam debil, preglup, policijski kadrovi, strhovlada, BudaL, MateG

15

petak

travanj

2022

NDH nije odraz vjekovne težnje hrvatskog naroda za vlastitom državom već tisućljetnog postojanja hrvatske države





Hrvatska je kao država postojala do 1918. više od tisući godina.
Hrvatska kneževina priznata 879. (osobno sam prisustvovao tom priznavanju) pismom Pape Ivana VIII hrvatskom knezu Branimiru smatra se začetkom hrvatskog državnog prava (suvereniteta).

Postojanje kneževina i kraljevina kroz povijest koja se proteže na preko tisuću godina, obilježenih domaćim i stranim vladarima, nije opterećena prekidom državnog suverenitete (prikladno vremenima kroz koje je Hrvatska prolazila).

Tako, nakon pogibije Ludovika II. Jagelovića, Hrvatski Sabor (plemenitaša) na Cetinu 1527. slobodnom voljom i neovisno bira(ju) za svog kralja Ferdinanda I. Habsburgovca.



Vladislav II. Jagelović (polj. Wladyslaw II Jagiellonczyk) (Krakov, 1. ožujka 1456. — Budim, 13. ožujka 1516.) bio je češki kralj (od 1471.) i ugarsko-hrvatski kralj (od 1490.); unuk je istoimenog osnivača dinastije Jagelovića, Vladislava Jagela. Rođen je u Krakovu, a njegov otac Kazimir IV. bio je vladar Poljske. Njegova majka je bila Elizabeta Habsburška i na osnovu nasljednog prava njene obitelji, Vladislav je dobio češku, ugarsku i hrvatsku krunu. Vladislav je na češkom prijestolju naslijedio Jurja Podjebradskog, a na ugarsko-hrvatskom Matiju Korvina (1458. – 1490.). Naslijedit će ga sin Ludovik II. (majka Ana od Foixa).

Njegov dolazak na hrvatsko prijestolje izazvalo je veliku kontroverzu i ono što bi se danas nazvalo ustavnom krizom. Ugarski plemići su Vladislava II. izabrali za svog kralja, ali su istovremeno za sebe dobili razne financijske povlastice koje su znatno oslabile kraljevu vlast. Vladislav II. je to pokušao nadoknaditi u Hrvatskoj degradirajući je sa statusa pridružene kraljevine na onaj pokrajine. Po tadašnjem sistemu svi hrvatsko-ugarski kraljevi bi bili okrunjeni u Ugarskoj, a potom bi diplomu o dolasku na vlast poslali u Sabor koji bi je potvrdio nakon čega bi on postao i hrvatski kralj. Ovaj put Sabor je odbio prihvatiti novoga kralja pošto se u diplomi Hrvatska spominjala kao ugarska pokrajina. Nakon dvije godine krize i pregovora Vladislav je kapitulirao i prihvatio uvjete Hrvatskog sabora.[1]

Bez obzira na to on se kasnije ipak uspio osvetiti. Do njegove vladavine kratka verzija službene titule kralja Ugarske je glasila: Kralj Ugarske, Hrvatske, Dalmacije, Slavonije i tako dalje. Od Vladislava II. kratka verzija službene titule će glasiti: Kralj Ugarske, Češke i tako dalje.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Vladislav_II._Jagelovi%C4%87




Ludovik II. Jagelović (mađ. II. Lajos) (Budim, 1. srpnja 1506. – Mohač, 29. kolovoza 1526.), ugarsko-hrvatski te češki kralj od 1516. do 1526. godine, iz dinastije Jagelovića. Bio je posljednji vladar samostalnog Ugarskog kraljevstva, nakon čega je hrvatsko-ugarska kruna prešla u ruke dinastije Habsburg.

Krunidbom u Stolnom Biogradu postaje Hrvatsko-ugarskim kraljem 4. lipnja 1508. kad još nije navršio ni dvije godine. a za češkog kralja ni punu godinu kasnije (11. ožujka 1509.). Njegov otac Vladislav, koji je od Matije Korvina naslijedio moćno kraljevstvo, za odgajatelje mu je predodredio svog nećaka, brandenburškog markgrofa Jurja i strogog zapovjednika budimske tvrđave Ivana Bornemisu. Osoba koja je odgojitelje trebala nadgledati bio je kardinal Tomo Bakač, nakon smrti bivšeg kralja Matije Korvina vjerojatno najmoćnija osoba u kraljevstvu.

Na prijestolje je došao kao desetogodišnjak, nakon smrti svoga oca, kralja Vladislava II. Jagelovića. Nakon pada Beograda 1521. pod tursku vlast, jugoistočne granice Ugarske ostale su nezaštićene. Kako bi ojačao svoj položaj nasuprot Osmanlija Ludovik II. se 1522. oženio Marijom Austrijskom iz loze Habsburgovaca (unuka cara Maksimilijana I.), nadajući se da će tako pridobiti pomoć habsburške Austrije. S druge strane, Turci su to protumačili kao opasnost za svoje interese na Balkanu te su nastojali raskinuti taj savez. Njegova sestra Ana udala se za austrijskog nadvojvodu Ferdinanda I.

Poginuo je u bitki na Mohačkom polju tako što se ugušio u potoku zbog teškog oklopa i pada s konja. Kako nije ostavio potomke, izbila je borba za prijestolje između Ferdinanda I. te Ivana Zapolje.

Ludovikov osobni kapelan bio je Juraj Srijemac, koji je poslije postao tajnikom Ivanu Zapolji.[1]
https://hr.wikipedia.org/wiki/Ludovik_II.






Budući da je kod Mohača poginuo i posljednji Jagelović, Ludovik II., kralj Ugarske i Hrvatske, a da je Habsburgovcima već prije bila obećana ta kruna, i da su oni bila jedina realna snaga koja je mogla kako-tako organizirati obranu, prirodno je bilo da ih Hrvati izaberu za svoje vladare. Osim toga, Habsburgovci su već i prije pomagali u obrani Hrvatske jer bi preko nje bio otvoren put prema osvajanju austrijskih nasljednih zemalja (Štajerske, Kranjske, Koruške).


Ferdinand I.
Zbog svega toga Hrvati na Cetinu 1527. slobodnom voljom, i nezavisno od Ugarske, biraju za svoga kralja Ferdinanda I. Habsburgovca, ali pod uvjetom da pomogne obranu Hrvatske i poštuje sve njene stare pravice i slobodu. Na taj način potvrđuju elemente svoje državnosti i status slobodnog kraljevstva.

Međutim, dio slavonskog plemstva bira, kao i dio ugarskog plemstva, za svoga kralja erdeljskog (transilvanijskog) vojvodu Ivana Zapolju. Zbog toga izbija građanski rat koji će potrajati sve do Zapoljine smrti 1540. godine.

U međuvremenu dok se hrvatsko plemstvo međusobno sukobilo u građanskom ratu, Osmanlije iz Bosne su stalno napadale i 1528. zauzele Jajce kao prvu crtu obrane Hrvatske, a 1532. kreće glavnina vojske prema Beču. Zaustavio ih je kod Kisega u zapadnoj Ugarskoj Hrvat Nikola Jurišić.

Godine 1536. pada Požega, glavni stup obrane Slavonije, a iduće godine i Klis, dotad neosvojiva tvrđava u obrani južne Hrvatske, Dalmacije. Okončanjem građanskog rata i izborom Ferdinanda za kralja, Hrvatska i Slavonija ulaze u novu državnu zajednicu u sklopu koje će ostati gotovo puna četiri stoljeća.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_pod_Habsburzima




I ovaj citirani tekst krivo navodi Hrvatsku u "novim državnim zajednicama". Riječ je o državama-kraljevstvima s istim vladarom a ne o državnim zajednicama (koje su u pojedinim povijesnim razdobljima pojedini vladari pokušavali iskoristi za teritorijalne ili druge probitke, pa čak i zajedničkim međudržavnim tijelima).
Zasebno, svako je kraljevstvo imalo svoje atribute.

Ali prvi put, 1918. je uslijedio udar na hrvatsko državno pravo okupacionom politikom srpskih Karađorđevića, negiranjem hrvatskog naroda, hrvatskog državnog prava tvrdnjama o slavenskom plemenu pod vladavinom jugoslavenskog kralja.

Okrenuta pila naopako o vjekovnoj težnji za samostalnom državom je krivo tumačenje vjekovne težnje za domaćim vladarima.
Sada smo konačno dobili domaće vladare, koji slušaju (pUtina) bilo koga samo ne narod.

U međuvremenu je vjekovna težnja za narodnim vladarima prerasla u težnju za vjekovnom vlašću naroda.

(ne spominjite mi tita i partizane, oni su sve radili u ime naroda, a to meni nije prihvatljivo)


Za Dom, Spremni! - Pro Patria, Paratus!

Ferdinand von Quiquerez-Beaujeu
Antemurale Christianitatis (hrv. Predzidje kršćanstva)
Mati Hrvatska, kao braniteljica kršćanske Europe i europske kulture, odbija otomanske osvajače. Iza nje se nalaze predstavnici zapadnoeuropske kulture: Rafael, Dante Alighieri, Michelangelo, Galileo, Moličre i William Shakespeare. U pozadini se nalazi kupola rimske bazilike sv. Petra. Ivo Žanić: Simbolični identitet Hrvatske u trokutu raskrižje - predziđe - most
1892.

Oznake: Hrvatska, Drava, kneževina, kraljevstvo, Ludovika II., Vladislav II., Ferdinand I., države sa zajedničkim vladarima, vjekovna težnja, domaći vladari, vlast naroda

11

ponedjeljak

travanj

2022

Za Dom, Spremni! nije fašistički-nacistički-marksistički




U Hrvatskoj ne postoje antifašisti. U Hrvatskoj ne postoje fašisti. U Hrvatskoj postoje nacisti (nacional-socijalisti).

Da bi bio nacist moraš biti socijalist- (S fašizmom je podjednako - B. Mussolini je ljevičar, najvjerojatnije je osnovao fašističku stranku kako bi potpomogao očuvanje sovjetske revolucije - Kominternin agent).



Italijanska socijalistička partija(ital.:Partito Socialista Italiano, PSI) je bivša politička partija Italije demokratsko-socijalističke orijentacije, član Socijalističke internacionale i Partije europskog socijalizma

Osnivanje i prve godine
PSI je osnovan 1892 pod imenom Partija italijanskih radnika.1895 mijenja ime a nakon toga otpočinje sve intezivniji rad koji će dovesti već krajem 1898 do prvih represija od strane policije.

Međutim od 1907 počinju prve podjele unutar partije između reformista i masimalista(komunisti). A na kongresu 1910 dolazi do direktnog konflikta između Filipa Turatija(reformisti) i Benita Mussolinija(masimalisti). Ali ipak Turati je izabran za sekretara.

1914 PSI odlučno odbija ulazak Italije u Prvi Svjetski rat i radi toga Mussolini je izbačen iz partije jer u neslaganju sa tom odlukom,1921 on će osnovat Fašističku nacionalnu partiju, koja će 1923 dobiti vlast.

Fašistički režim
Pojava fašista na političkoj sceni, dovodi do definitivnog rascjepa i krize:1921 masimalistička struja izlazi iz partije i osniva Komunističku partiju Italije(PCI). Fašistički režim,1926 proglašava nezakonitost PSI i drugih antifašističkih pokreta u Italiji.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Italijanska_socijalisti%C4%8Dka_partija


Nacional socijalizam je politički smjer osvajanja vlasti parlamentarnim putem i uvođenja socijalizma-komunizma, te kasnijim ujedinjavanjem s ostalim socijalističkim--komunističkim državama.
Razlikuje se od marksizma po metodi uvođenja socijalizma-komunizma. Marksizam zagovara proletersku revoluciju u svjetskim okvirima (iako proleteri ne rastu svugdje).


Dana 24. veljače 1920. godine održala je njemačka nacistička stranka u münchenskoj pivnici Staatliches Hofbräuhaus svoj prvi skup pod nacističkim imenom. To je prije bila malena stranka imena Njemačka radnička stranka (njem. Deutsche Arbeiterpartei). Na današnji dan istupila je s novim imenom Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei (NSDAP).

Hitler je u to vrijeme bio samo jedan od članova stranke, a predsjednik je bio Anton Drexler. Zanimljivo je da je Hitler želio da novo ime bude Socijalno revolucionarna stranka, no prihvaćen je prijedlog Rudolfa Junga i dodan je pojam nacional-socijalizam u naziv.
https://narod.hr/kultura/24-veljace-1920-kako-je-nastao-naziv-nacionalsocijalizam-nacizam-2


Teza o fašistima/nacistima i antifašistima podrazumijeva raslojenost među socijalistima/komunistima, i unutar ideološke sukobe.
Svijet nije satkan od fašista i antifašista.
Postoje i druge skupine ljudi i ideologije.
Jedna od ideologija tvrdi da sve oblike komunista treba l*kvidirati.
Označeni su kao najtvrđi nacisti/fašisti (iako imaju specifičan stav prema toj ideologiji).
Sklonost ljevičara protivnike etiketirati nacistima/fašistima potječe iz doba ilegalnog rada kad su se samo međusobno politički nadmetali.

Te dvije skupine (pravovjernih i krivovjernih "komunista") i danas su u međusobnom sukobu do te mjere da sve svoje protivnike etiketiraju izričajem iz tog, specifičnog sukoba.

Normalno, ostatak populacije čiji se politički svjetonazori ne poklapaju s komunističkim, nemaju potrebe dokazivati neutemeljenosti tih etiketiranja koji im dolazi iz političkog spektra koji ima poprilično problema s temeljnim vrijednostima društva i ljudskog života ...

Za Dom Spremni nije fašistički, nije nacistički, nije komunistički pozdrav.
To je pozdrav onog političkog tijela koji se ne svrstava u komunističke poklonike. Barem ne onog oblika komunizma koji zagovaraju fašisti-nacisti-marksisti.

Politička platforma ujedinjenja svih proletera-antikapitalista-slavena-pravoslavaca-kršćana koji će slušati (Stalina)Putlera je potčinjavanje volji centralnog božanstva (glupana)(iz Moskve) koji vas u protivnom smatra zločincem.

Primili smo na znanje.

Ovu domaću srbo-rusku fašističko-nacističko-marksističku proletersko-antikapitalističko-panslavensko-pravoslavno-kršćansku bolesno vlastodržačku represivnu garnituru na državnim jaslama treba p**lat.
A onda Putlera pozvati u predsjednički posjet (ako ga već nisu balzamirali, s ordenom sveca sovjetskog saveza).


Oznake: Italijanska socijalistička partija, B. Mussolini, Njemačka radnička partija, Socijalno revolucionarna stranka, hitler, fašisti, nacisti, marksisti, Za dom spremni umrijeti

09

subota

travanj

2022

Ukrajina do Zemuna



Kako se mijenjala Hrvatska? Tko mijenja Hrvatsku?
Zatiranje hrvatskog sjećanja



Sveruski projekt poigravanje narodima, kulturama i civilizacijama (s ciljem zaposjedanja i ovladavanja teritorijima i ljudima) odavno Hrvati na svojim kostima osjećaju.


Pretapanje hrvatske kraljevine (Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija; uspostavljena 1868.) u Kraljevinu SHS, pretapanje Hrvata iz naroda u južnoslavensko pleme (troplemeni narod - jugoslaveni), pretapanje hrvatskih teritorija u autonomna i samotcjepljujuća (Krajine i ostali), administrativno otkidanje (Srijem - Zemun, Boka Kotorska), raseljavanje, proganjanje, genocid, razaranje pa iznova.


Trenutno: Hrvatska je svim zakonima i administrativnim uredbama nastavila politiku rastakanja Hrvatske države i hrvatske nacije.
Sadašnja državna uprava ne poštuje volju naroda, već provodi teror u putinovskom smjeru ...

Obezvrjeđuju nacionalne vrijednosti, vojsku, državnu upravu, prosvjetu, sport, tradiciju, kulturu.
Negiraju civilizacijsku pripadnost (Zapadnoj civilizaciji).

Prosrpsko-nesrpska (vlaška) koalicija na nedemokratskim osnovama, koristeći se izbornim prijevarama, demonstrirajući samovlašće pokušava stvoriti uvjete (razoriti tkivo sociološke tvorevine Republike Hrvatske) za daljnji prodor proruskog utjecaja i ovladavanja ...

Odcjepljenost državnih institucija od tkiva naroda razlog je za sveopću uzbunu i pobunu.

Svakodnevno veličanje srpstva (ja iskreno ne znam postoje li srbi, podjednako kao što mi je upitno postojanje kenijaca) ima zadaću kulturološki promijeniti hrvatsko biće ...

OTVORENO podilaženje ruskoj politici moguće je provoditi samo na jedan način: uporabom tajnih službi i represivnog aparata (koji su ionako netaknuti preuzeti iz titova režima).

Ujedno, to znači da službe sudjeluju u nedemokratskim procesima uspostavljanja nesposobnih poslušnika na javne funkcije.
Plenković ne zna gdje mu je g*zica.

Hrvatska nije uspostavila odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu opstojnost.

Oduvijek su ruski saveznici (prusi)(franci) provodili politiku puštanja rusa na neka područja (Jugoslavija, Bugarska, ali ne i Grčka). Podjednako danas (za neupućene hitlerova njemačka je ratna saveznica staljinovom sssru) prokazuju svoje podle ciljeve pričama o otvaranju balkanskog fronta (BiH). Ne, Rusi su bili u Berlinu, što će im Odžak?
Državne novce rasipati na francuska vojna oružja, znajući da su francuzi osporavali postojanje Hrvatske u Korist širenja ruskog imperija i diktature je izdaja vlastite pameti.

Austrijsko osporavnje komemoracije Bleiburške tragedije je civilizacijski zločin, a proizišlo je iz ruskog ultimatuma zatiranja hrvatskog sjećanja.
Uostalom, najveći zločin prema Bleiburškim žrtvama i žrtvama Križnog puta čini biskupska konferencija koja se bez potrebnog moralnog autoriteta (veleizdajnički) odnosi prema narodu i žrtvama tog naroda.
Kada se Sabor (srba i roma) dočepao upravljanjem komemoracije bilo je pitanje vremena kada će se izdajnički naceriti prolivenoj krvi za istinsku i vrijednu Hrvatsku.


Ko j*be putina, macrona, merkel, scholza, austrijance, ...

Svijet je u kaosu, Rusi su zapeli u U-krajini.
Hong Kong je administrativno (Ugovor iz Nankinga 1842.) nakon opijumskih ratova pripao Britaniji. Povratak Hong Konga Kini je izvršen 1997. , uz jamčeni prijelazni rok do 2047.
Kina je 2019. prekršila taj sporazum i izazvalo pobunu u Hong Kongu. Zapad (prvenstveno Britanija koja je stanovništvu jamčila 50 godina autonomije) je podržao prosvjednike. Pojavio se virus Corone (potekao iz Kine, kineski virus) i svi su zaboravili na prosvjede u Hong Kongu koje je s lakoćom kineski represivni aparat ugušio.
Jamac autonomije prijelaznog perioda je GB, napad izvršila PR China.

Ukrajina (koja je u sto godina 5 puta proglašavala neovisnost, 6 puta s rusijom ratovala) je raspadom sssr-a sporazumno (USA, GB, RF (rusija)) denuklearizirana (ne denacificirana) uz jamčenje teritorijalnog integriteta i ekonomske stabilnosti (nitko nije smio ekonomski ucjenjivati Ukrajinu).
Jamac su USA, GB, Rusija, napad na Ukrajinu je izvršila Ruska Federacija.

Ispitivanje granica svjetskog poretka, rušenjem diplomatskih i pravnih normi Rusija i Kina su bacile rukavice cijelom svijetu, jer su bile potpisnice sporazuma koje su prekršile.
J*ebo hrvatsku koja u tom kaosu ne zna gdje joj je mjesto.
Ovi t*libani koji se koriste državom kao kasicom prasicom niti ne znaju da smo u ratu u kojem su onu gubitnici, a mi pravedno gnjevni.

Ukrajina do Zemuna

Zašto se u Novo Srbiji 1752. naselja zovu Vukovar (danas ukrajinski Bukvarka), Varaždin (danas ukrajinski Protopopivka), Zemun (danas ukrajinski Uspenka), ...?

https://en.wikipedia.org/wiki/New_Serbia_(historical_province)






Oznake: sveruski projekt, Prosrpsko-nesrpska (vlaška) koalicija, odcjepljenost državnih institucija, Bleiburške žrtve, veleizdaja, Sabor (srba i roma), Hong Kong, Ukrajina, kina, rusija, usa, GB, Zemun