09

subota

travanj

2022

Ukrajina do Zemuna



Kako se mijenjala Hrvatska? Tko mijenja Hrvatsku?
Zatiranje hrvatskog sjećanja



Sveruski projekt poigravanje narodima, kulturama i civilizacijama (s ciljem zaposjedanja i ovladavanja teritorijima i ljudima) odavno Hrvati na svojim kostima osjećaju.


Pretapanje hrvatske kraljevine (Trojedna Kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija; uspostavljena 1868.) u Kraljevinu SHS, pretapanje Hrvata iz naroda u južnoslavensko pleme (troplemeni narod - jugoslaveni), pretapanje hrvatskih teritorija u autonomna i samotcjepljujuća (Krajine i ostali), administrativno otkidanje (Srijem - Zemun, Boka Kotorska), raseljavanje, proganjanje, genocid, razaranje pa iznova.


Trenutno: Hrvatska je svim zakonima i administrativnim uredbama nastavila politiku rastakanja Hrvatske države i hrvatske nacije.
Sadašnja državna uprava ne poštuje volju naroda, već provodi teror u putinovskom smjeru ...

Obezvrjeđuju nacionalne vrijednosti, vojsku, državnu upravu, prosvjetu, sport, tradiciju, kulturu.
Negiraju civilizacijsku pripadnost (Zapadnoj civilizaciji).

Prosrpsko-nesrpska (vlaška) koalicija na nedemokratskim osnovama, koristeći se izbornim prijevarama, demonstrirajući samovlašće pokušava stvoriti uvjete (razoriti tkivo sociološke tvorevine Republike Hrvatske) za daljnji prodor proruskog utjecaja i ovladavanja ...

Odcjepljenost državnih institucija od tkiva naroda razlog je za sveopću uzbunu i pobunu.

Svakodnevno veličanje srpstva (ja iskreno ne znam postoje li srbi, podjednako kao što mi je upitno postojanje kenijaca) ima zadaću kulturološki promijeniti hrvatsko biće ...

OTVORENO podilaženje ruskoj politici moguće je provoditi samo na jedan način: uporabom tajnih službi i represivnog aparata (koji su ionako netaknuti preuzeti iz titova režima).

Ujedno, to znači da službe sudjeluju u nedemokratskim procesima uspostavljanja nesposobnih poslušnika na javne funkcije.
Plenković ne zna gdje mu je g*zica.

Hrvatska nije uspostavila odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu opstojnost.

Oduvijek su ruski saveznici (prusi)(franci) provodili politiku puštanja rusa na neka područja (Jugoslavija, Bugarska, ali ne i Grčka). Podjednako danas (za neupućene hitlerova njemačka je ratna saveznica staljinovom sssru) prokazuju svoje podle ciljeve pričama o otvaranju balkanskog fronta (BiH). Ne, Rusi su bili u Berlinu, što će im Odžak?
Državne novce rasipati na francuska vojna oružja, znajući da su francuzi osporavali postojanje Hrvatske u Korist širenja ruskog imperija i diktature je izdaja vlastite pameti.

Austrijsko osporavnje komemoracije Bleiburške tragedije je civilizacijski zločin, a proizišlo je iz ruskog ultimatuma zatiranja hrvatskog sjećanja.
Uostalom, najveći zločin prema Bleiburškim žrtvama i žrtvama Križnog puta čini biskupska konferencija koja se bez potrebnog moralnog autoriteta (veleizdajnički) odnosi prema narodu i žrtvama tog naroda.
Kada se Sabor (srba i roma) dočepao upravljanjem komemoracije bilo je pitanje vremena kada će se izdajnički naceriti prolivenoj krvi za istinsku i vrijednu Hrvatsku.


Ko j*be putina, macrona, merkel, scholza, austrijance, ...

Svijet je u kaosu, Rusi su zapeli u U-krajini.
Hong Kong je administrativno (Ugovor iz Nankinga 1842.) nakon opijumskih ratova pripao Britaniji. Povratak Hong Konga Kini je izvršen 1997. , uz jamčeni prijelazni rok do 2047.
Kina je 2019. prekršila taj sporazum i izazvalo pobunu u Hong Kongu. Zapad (prvenstveno Britanija koja je stanovništvu jamčila 50 godina autonomije) je podržao prosvjednike. Pojavio se virus Corone (potekao iz Kine, kineski virus) i svi su zaboravili na prosvjede u Hong Kongu koje je s lakoćom kineski represivni aparat ugušio.
Jamac autonomije prijelaznog perioda je GB, napad izvršila PR China.

Ukrajina (koja je u sto godina 5 puta proglašavala neovisnost, 6 puta s rusijom ratovala) je raspadom sssr-a sporazumno (USA, GB, RF (rusija)) denuklearizirana (ne denacificirana) uz jamčenje teritorijalnog integriteta i ekonomske stabilnosti (nitko nije smio ekonomski ucjenjivati Ukrajinu).
Jamac su USA, GB, Rusija, napad na Ukrajinu je izvršila Ruska Federacija.

Ispitivanje granica svjetskog poretka, rušenjem diplomatskih i pravnih normi Rusija i Kina su bacile rukavice cijelom svijetu, jer su bile potpisnice sporazuma koje su prekršile.
J*ebo hrvatsku koja u tom kaosu ne zna gdje joj je mjesto.
Ovi t*libani koji se koriste državom kao kasicom prasicom niti ne znaju da smo u ratu u kojem su onu gubitnici, a mi pravedno gnjevni.

Ukrajina do Zemuna

Zašto se u Novo Srbiji 1752. naselja zovu Vukovar (danas ukrajinski Bukvarka), Varaždin (danas ukrajinski Protopopivka), Zemun (danas ukrajinski Uspenka), ...?

https://en.wikipedia.org/wiki/New_Serbia_(historical_province)






Oznake: sveruski projekt, Prosrpsko-nesrpska (vlaška) koalicija, odcjepljenost državnih institucija, Bleiburške žrtve, veleizdaja, Sabor (srba i roma), Hong Kong, Ukrajina, kina, rusija, usa, GB, Zemun

20

srijeda

siječanj

2021

Virus i nevirus




Svijet je postupio po nalogu (savjesti?) WHO i proglasio pandemiju (pan-sve) zbog pojave Corona virusa.



Virus je postojao i prije, ali inačica zbog koje je proglašena pandemija je SARS-CoV-2.


Koronavirusi (latinski: Orthocoronavirinae, Coronavirinae) su skupina virusa koji uzrokuju bolesti kod sisavaca i ptica. Virusi kod ljudi uzrokuju respiratorne infekcije, poput prehlade, koje su obično blage. Rjeđi oblici, poput SARS-a, MERS-a i bolesti COVID-19, mogu biti smrtonosni. Kod krava i svinja koronavirusi izazivaju proljev, a kod kokoši bolest gornjih dišnih puteva. Ne postoji odobreno cjepivo ili antivirusni lijekovi za sprječavanje ili liječenje virusa.

Podrijetlo
Procjenjuje se da je najnoviji uobičajeni predak (MRCA) svih koronavirusa postojao tek prije 8000. godine prije Krista, iako neki modeli postavljaju zajedničkog pretka još u 55 milijuna godina ili više, što podrazumijeva dugoročnu koevoluciju sa šišmišom i ptičjim vrstama. Najnoviji predak alfakoronavirusne linije postavljen je na oko 2400 pr. Kr., Betakoronavirusne linije na 3300 pne, linije gamakoronavirusa na 2800 pr. ne i deltakoronavirusne linije na oko 3000 pne. Šišmiši i ptice, kao toplokrvni leteći kralježnjaci, idealan su prirodni rezervoar za genski bazen koronavirusa (s šišmišima rezervoar za alfakoronaviruse i betakoronavirus - a ptice rezervoar za gamakoronavirus i deltakoronavirus). Veliki broj i svjetski raspon vrsta šišmiša i ptičjih vrsta koje su domaćini virusa omogućio je opsežnu evoluciju i širenje koronavirusa.

Otkriće
Koronavirusi su prvi put otkriveni u 1930-ima kada se pokazalo da je akutna respiratorna infekcija pripitomljenih pilića uzrokovana virusom infektivnog bronhitisa (IBV). U četrdesetim godinama dva životinjska koronavirusa, mišji virus hepatitisa (MHV) i transmisivni gastroenteritis virus (TGEV) su izolirani.[13]
Ljudski koronavirusi otkriveni su u 1960-ima.[14] Najraniji proučavani ljudski koronavirusi bili su od ljudskih pacijenata sa prehladom, koji su kasnije nazvani humani koronavirus 229E i humani koronavirus OC43.[15] Od tada su identificirani drugi ljudski koronavirusi, uključujući SARS- CoV 2003., HCoV NL63 2004., HKU1 2005., MERS-CoV 2012. i SARS-CoV-2 u 2019. godini. Većina njih uključena je u ozbiljne infekcije dišnih puteva.[16][17]
https://hr.wikipedia.org/wiki/Koronavirus



Svijet je bio normalan do pojave SARS-CoV-2.
Kako se virus ne može širiti sam od sebe, već mora "okupirati" domaćina (ljudsko biće), izolacijom zaraženih bi se prekinula pandemija.

Uostalom povijest medicine govori kako su sve bolesti uzrokovane biološkim uzročnicima uglavnom suzbijene.

Uzroci smrti (statistika) ovise o visini prihoda
Bogatija društva umiru od krvožilnih problema (preko 50%), malignih oboljenja, ...
Kako su neka društva dosegla razinu smrtnosti od drugih uzroka a ne bioloških? Sustavno, naukom, stilom života.
Gdje su sada zakazali?

Jednostavno, umjesto "sav narod" (republika, demokracija) dobili su specijalni ( i biološki) rat pandemiju (širenje infekcijske bolesti globalnih razmjera - iako smo naveli kako je visina prihoda mjerilo sposobnosti društva savladati biološke agense). Nejednako se pandemija širi, ali službeni izvještaji govore o skoro ujednačenom rasprostiranju. (Svi obrazovaniji su svjesni kako je to nemoguće, ne umiremo od istih bolesti jer se različito odnosimo prema životu.)

Organiziranost, znanje i sredstva uvjetuju različitu sposobnost odupiranju globalnom širenju takvoj vrsti bolesti. Društva koja nemaju lijeka protiv zarazne bolesti imaju organizacijsku sposobnost izolirati zaražene, stvoriti zdravstvene koridore i zaustaviti epidemiju (samim tim i pandemiju).

Sa SARS-CoV-2 tp nije slučaj. Umjesto mjera protiv održavanja i umnožavanja virusa, odabrana je strategija suživota s virusom (razvoj cjepiva).
Zapravo, umjesto potpunog čišćenja sustava od uzročnika kao kod svih smrtonosnih bolesti uzrokovanih biološkim činiteljima, odabran je model primitivne Svjetske zdravstvene organizacije (koji nigdje ne daje rezultate)(jer su model razvile osobe koje nemaju spoznaje o istinskom rješenju problema). Znači WHO je nakrcana političkim neznalicama, karijeristima.

Umjesto dokazanih modela (znanstvenici dobivaju Nobelove nagrade za doprinose razumijevanju i iskorjenjivanju bolesti), neka politikantska liga izjednačuje cijeli svijet. Nema nobelovaca među ovim. Zapanjuje zašto su razvijeni (mozgom) pristali na takvu igru. Pa oni su se stopama smrtnosti i uzrocima dokazali u borbi protiv bioloških čimbenika.


Dakle, umjesto demokracije (vlast naroda) dobili smo pandemiju (sav narod).
I zaobilazeći metode i spoznaje u borbi protiv bioloških uzroka, proglasili izvanredno stanje u kojem oni (iako nestručni i nesposobni) dobivaju svu vlast. Jer je svijet ugrožen ("strefit" će me moždani udar pa ćete reći da je zbog korone ...).

Umjesto iskorjenjivanja uzročnika (kao što je iskorijenjena kuga, lepra,...) i povratka na normalan život (koliko je vremena i sredstava utrošeno, već smo odavno morali živjeti uobičajenim životom), ponašamo se kao da nitko nema spoznaju kako se društvo brani od masovne infekcije - uklanjanjem uzroka a ne administrativnim progonom pogođenih.

ps
USA je pretrpjela odliv tehnologija i kapitala, porast nezaposlenosti (mjere zaustavljanja klimatskih promjena). Krupni kapital je preselio u nerazvijenije države (koje su međunarodnim sporazumima manje ograničene u zaštiti klime i okoliša). Pogođenost USA pandemijom, iz gore navedenog, ne proizlazi iz nesposobnosti organizirati zaustavljanje širenja i potpuno iskorijeniti virus, ne proizlazi iz možebitnog biološkog napada koji je provela/provodi Kina (s mogućim drugim suučesnicima), već isključivo zbog unutarnjih faktora (izdaja). Dijelovi državnog aparata sudjeluju u onemogućavanju uspješnog suzbijanja virusa, jer je krupni kapital previše uložio sredstava u proizvodnju izvan USA (Kina).
Taj košmar nedemokratičnosti, nestručnosti i nedobronamjernosti stvorio je monopolno administrativno upravljanje krizom, jer bi samo budale tako vodile zdravstvenu krizu koja nas nije morala ni interesirati.
Sad znate zašto je 25 000 vojnika na inauguraciji.


Oznake: virus, biološki uzročnici, #koronavirus, pandemija, infekcija, demokracija, republika, statistika, uzroci smerti, who, Nobelova nagrada, usa, monopolno administrativno upravljanje krizom, krupni kapital, Klimatske promjene

17

nedjelja

siječanj

2021

Tko u Americi stvara kaos?





USA je utemeljena (konstituirana) kao savezna država (federacija) na demokratskim osnovama.







U USA je Ustav predvidio ambicioznosti pojedinaca koji će zauzimati različite državne položaje koji su stvoreni zbog ravnoteže koja onemogućava ukidanje i nefunkcionalnost demokracije.
Svojedobna (1990-ih) državna postava (zastupnici koji su zauzimali mjesta u Kongresu) bitno je narušila funkcioniranje demokracije (predvodnik Newt Gingrich), koja je zastupanjem financiranja političara i stranaka dovele do hijerarhijske raspodjele političke moći unutar stranaka, a samim time do poremećaja ravnoteže moći neophodne za postojanje demokracije.

Newt Gingrich

Political scientists have credited Gingrich with playing a key role in undermining democratic norms in the United States and hastening political polarization and partisanship.
https://en.wikipedia.org/wiki/Newt_Gingrich

prijevod
Politički su znanstvenici pripisali Gingrichu ključnu ulogu u podrivanju demokratskih normi u Sjedinjenim Državama i ubrzavanju političke polarizacije i strančarenja.


Sposobnost USA oporaviti se od "rušenja demokratskih normi" (blaga kvalifikacija)(riječ je o potpuno nedemokratskom sustavu, koji po definiciji demokracije ne može biti okarakteriziran demokratskim) ovisi o sposobnosti birača "zaobići" stranačke poslušnike (onako kako su nedemokratske snage zaobišle demokratska načela) u biranju senatora i zastupnika Kongresa.

Zbog tog jedinog puta povratka demokracije u USA, podjela glasača (stvarnih nositelja vlasti) je imperativ i Demokratske i Republikanske stranke.



Dakle, Amerika prolazi kontrolirani kaos kako se birači ne bi objedinili i ukinuli elitističke pripadnike "duboke države" (pojam duboke države ima zadatak odvesti birače od spoznaje o nedemokratičnosti i preusmjeravanje njihove političke borbe na korupciju umjesto demokratizaciju; kao da bi bez "duboke države" bili demokratični i bolji).

Sustavno (korak po korak) moraju slamati američku snagu za uspostavu i obranu demokracije, kako bi zadržali sustav koji be odgovara nikome do političkoj eliti.

Hrvatska je mala, u Hrvatskoj je g*vnar pLenković još manji. Ako se koristimo definicijom demokracije, pLenković (po njegovu karakteru i sposobnostima) nije vrijedan hrvatske kune (a kamo li mjesta premijera).
Niti jedan njegov postupak nije demokratski (zbog toga će odgovarati za najteža krivična djela ometanja demokracije, jer to radi neprekidno).

Hrvatska je slom socijalizma-komunističkog terora dočekala s nametnutom agresijom, dakle vremenskim razdobljem u kojem je po ženevskim ratnim konvencijama zabranjeno provoditi revolucije i bitne promjene sustava, zbog teškoća koje rat nameće.
Zbog tog se Hrvatska i Hrvati nisu obračunali s genocidno-sadističkim jugoslavenstvom, zločinačko-genocidnim komunizmom, totalitarizmom i diktaturama antihrvatskih okupacijskih i petokolonaških struktura.

Rat za Hrvatsku (slobodnu, demokratsku) dostojnu življenja tek treba početi.
Na primjerima USA i Hrvatske je razvidno kako je najjače oružje zločinaca razjedinjenost glasača i vrijeme (koje vještim, iako naivnim, manevrima kupuju).

Odgovor je jasan: glasači moraju biti objedinjeni kako bi vlast pripala njima, I to moraju uraditi odmah.

ps
Isus je došao bez cjepiva, liječiti naše duše. S ljubavlju koju nam je podijelio život nam je potpuniji. Ne dozvolimo da nam uskrate tu ljubav s kojom živimo.



Oznake: usa, demokracija, konstitucija, pluralizam, ravnoteža političke moći. demokratske norme, podjela glasača, imperativ, kontrolirani kaos, slom socijalizma-komunističkog terora, Ženevske konvencije, rat za demokraciju, vrijeme, objedinjenost glasača

08

petak

siječanj

2021

Huška li Trump demokraciju na demonstracije ili demokracija huška Trumpa? Kmetove ne vodiš na sladoled




D. Trump je poslovni čovjek, političar.
Svojedobno je bio član Demokratske stranke i vezan za obitelj Clinton.

U politici je poslije Demokratske stranke pokušao kao nezavisni kandidat.
Na predsjedničkim izborima 2016. bio je kadidat Republikanske stranke.

Postao je službeni kandidat republikanaca tek kad su povukli svoje kandidature Ted Cruz i John Kasich.

Kako je na unutarstranačkim nadmetanjima Trump potisnuo protukandidate?
Uz uobičajenu stranačku retoriku (gospodarstvo, vojska, vanjska politika ... svojstveno ulozi USA) počeo je spominjati "duboku državu" i "močvaru", nakon čega je njegova politička popularnost znatno porasla.

U USA postoje političke i druge snage koje zagovaraju izvornu ustavnu odredbu značenja i provođenja demokracije, koju su u zadnjih 20ak godina političke strukture uzurpirale.
D. Trump nije politički fanatik, niti je smislio političko nadmetanje.
Njegovi su birači tražili promjene (povratak na staro) i nisu zadovoljni njegovim mandatom niti izborom nekoga tko će nastaviti niz omalovažavanja Kongresa (koji izvorno ima ovlasti donositi odluke o ratu).

Demokracija je oblik političkog organiziranja u kojem se politička moć raspršuje na svakog pojedinca.
Vraćanje političke moći pojedincima ili grupama je proces protivan demokratizaciji društva.

U tom svijetlu, D. Trump ne može huškati prosvjednike, jer su to nezadovoljnici koji su postojali bez D. Trumpa.
D. Trump ih je samo u ime elita (kojim pripada - pa je i pojmove duboke države i močvare nevoljko preuzeo, populistički) kao lažni spasitelj odvukao od cilja za naredne četiri godine (koliko će trajati obmana ishlapjelog Biden-Harris).
Amerikanci se bune protiv iskrivljenog sustava (zaobilaženja Ustava SAD) i omalovažavanja demokratskog načela važnosti svakog glasa. Bune se protiv otuđenja države koja sluša onog tko pojedincima da novac, pa makar to bili Rusi, Kinezi, Iranci) a ne najboljih (amerikanaca).
Slikovito, dok američka vojska desetljeće ratuje po afganistanskim vrletima i iračkim pustinjama, Kina svake godine povećava BDP, a Amerika uvozi kineske robe i prodaje kinezima svoje firme.

Zbog tog američki narod demonstrira, bando kurvanjska, a ne zbog D. Trumpa.

Ono što vrijedi za USA, vrijedi i za čašu urina (u kojoj pLenković pokušava glumatati svjetskog (titoističkog) čimbenika iako je usrani (kao i tito) blesan koji samo bespotrebno maltretira ionako zblesane hrvatiće).

Nitko nema nikakve ovlasti nad mojim životom, niti je zakonom ili nekim drugim sredstvima dobio tu ovlast.

To što u Hrvatskoj ne postoji "rulja" koja će na izborima srušiti nedemokratske kandidate i vratiti državu onome kome pripada, to što ne postoji "rulja" koja će demonstracijama osvojiti Banske dvore i Sabor ne znači da bi takva "rulja" bila nelegalna ili kriminalna. To samo znači da su oporba i vlast jedno te isto (uključujući tukce Vrkljana, mostovce, prdi ludi ove one ... jebivjetre).
Demokracija je obaveza. Sve ostalo je ropstvo. Oporba bez istinske demokracije je porobljivačka, kao i D. Trump.

Kad kreneš na uzurpatore, moraš ih poraziti. Amerika je jučer tu bitku izgubila, Hrvatska je neće ni početi (jer su kmetovi, a kmetove ne vodiš na sladoled).


Oznake: trump, Demokratska stranka, Republikanska stranka, predsjednički kandidat, duboka država, močvara, usa, demonstracije, ustav, elite, rat, čaša urina, kmetovi, sladoled

07

subota

studeni

2020

Je li Amerika podijeljena na pametne i glupe?



Prije četiri godine je dio amerikanaca glasovao za Hillary Clinton, jer je Donald Trump u predizbornoj utrci obećao smanjivanje državnih uplitanja u gospodarske tokove.
Obećao je smanjiti ratove (zapravo izdatke za vojnu industriju).

Onu industriju koja ne nastupa na tržišnom polju, već američka vojska superiorna zaostalim talibanima ili isilovcima (Sadamu) prosipa pametne bombe po planinama i klancima Afganistana, dok Kina kopira tehnologije, prisvaja afričke i južnoameričke rudnike, osvaja tržišta i svijetli u mraku kao božićna jelka ...

Svi koji tvrde kako je Trump podijelio Ameriku lažu. Amerika je podijeljena na dio urbanog stanovništva koje bez američkog državnog intervencionizma i pažljivo odabranih meta nije sposobno proizvoditi konkurentnu robu, pa bi samim tim osiromašilo ispod razine ljudskog dostojanstva. E, ta amerika mora krasti izbore.

Ostatak (više od polovice Amerike) nije sposobno poduzeti tolike korake kako bi nadvladalo tu očajnu gomilu.
Amerika je podijeljena na glupe i pametne, samo su glupi bezobrazni i vole misliti kako su pametniji.
Kao i u Hrvatskoj. Samo u Hrvatskoj nema 2% super pametnih (koji smisle atomske bombe, rakete, lasere, dronove, kompjutore, satelite, ...), koji će te bezobrazne poslati u planine Afganistana već vam obećaju poratne zrakoplove koje će konačno morati kupiti od amerikanaca.

Trump je svijetu pokazao koliko će političke vrhuške (po normama države i međunarodnog prava, demokracije i volje naroda) opstati ne plate li americi danak (porez na demokraciju, koji kad plate ne mora biti demokracija).

Živjela Američka strategija realnog straha. Bojite se američke vojne sile, zapravo se bojite sile i to je jedini put.
Veseli me pLenkovićeva sposobnost lagati sebe o značaju šupka ...

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, predizborna obećanja, državni intervencionizam, tržište, urbana amerika, očajna gomila, glupi i pametni, super pametni, afganistan, danak na demokraciju

04

srijeda

studeni

2020

Je li Amerika (još) predvodnica slobodnog svijeta?



Izbori u USA (predsjednički, izbor kongresmena, izbor senatora) su prigoda preispitati stanje Svijeta.
Demokracija je sudbonosna, varljiva i ranjiva.

Većina priznatih država ima režime, lažne demokracije (demokratski izbori nisu jamac demokratskoga društva).

Demokracija podrazumijeva izbor kandidata koji će podupirati demokraciju u mandatu (neće prekoračiti demokratske norme).
Profesionalni političari su većinom odgojeni (jedini izvor moći, naročito financijske) kao nedemokratske osobe koje cijeli život teže otuđenju i koncentriranju nepripadajuće moći.

Izbor političara koji je dokazao svoje demokratske i ostale kvalitete kroz različite oblike djelovanja, pa makar i kroz rad organizirane političke aktivnosti, za razliku od trećerazrednih politikanata je zadaća društva.

Borba protiv obmane i zlouporabe državnog aparata (tajne službe, institucije, državna infrastruktura, porezni novci) u obrani raspršivanja (disperzije) političke moći je svakodnevna obaveza svakog birača.

Ako Amerika odabere predsjednika dostojnog titule vođe slobodnog svijeta, pobijedila je Amerika i slobodarski svijet.

Tada ćemo slaviti demokraciju (koju u Hrvatskoj guši pLenković i klika).

Hrvatska mora biti veća!

Oznake: izbori, usa, režimi, demokratske norme, vođa slobodnog svijeta, Hrvatska

11

ponedjeljak

svibanj

2020

Kako smo izgubili američku pobjedu?



Hrvatski rat(ovi) za neovisnost

Rat za hrvatsku neovisnost je rat za oslobođenje. Rat protiv jna, četnika, komunista, jugoslavena, partizana, totalitarizma i jednoumlja.


Kako je onda politika pomirbe postala politika pomirbe ustaških (ustaše nisu imali sinova) sinova i partizanskih sinova (jesu sinovi, ali nije bilo partizana)?
Politika pomirbe je (osim za fTuđmana) bila politike pomirbe žrtva jugoslavensko-komunističkog totalitarnog režima i svih koji su na bilo koji način protivno svojoj volji sudjelovali u toj represiji.
Titoistički režim je totalitaran i zbog kapilarne pojave totalitarnih režima (prisiljavanja stanovništva na aktivno sudjelovanje u represiji) politika pomirbe nakon 1990.g. ponudila je proces katarze i izmirenja sa djelovima jugoslavensko-komunističkog zločinačkog aparata.
Osim tUđmana, koji je grozničavo nepostojećom pomirbom (ustaše-partizani) kupovao alibi za svoje vrludanje, nitko nije spominjao niti podrazumijevao ikakvo mirenje ustaških i partizanskih sinova.

Ponavljam, 1991.g. nitko nije ratovao protiv ustaške vlasti već protiv komunističko-jugoslavenske tiranije. Nismo vodili građanski rat za republiku, već rat za neovisnost (oslobađanje od okupatora).
Jesmo li ikad pristali dragovoljno na zajedništvo, i ako jesmo kad je ta dragovoljnost prestala, nije bitno za agresiju kojoj smo bili izloženi.
Titova vojska, titovi pioniri (već zabradatili), titovi krvnici, titovi galebovi, titova doktrina. Napali su nas i gurali s vjekovnih ognjišta.

Slanje vijenaca na Sutjesku (mi ih šaljemo na Drinu (drinskle mučenice, četnički pokolji 1941.), veličanje partizana i tiTa ... tko je tu glup?

Tri osvajačka rata Jugoslavije protiv Hrvatske

Jugoslavija (kvazi tvorevina, marionetska srbo-četnička, komunjarsko-ruska papazjanija) nije odabir hrvatskog naroda, pa nas tiTo nije svrstao na pobjedničku stranu. Narod ne može biti na gubitničkoj strani, jer osvajački ratovi nisu dopušteni. A Jugoslavija je vodila tri osvajačka rata protiv Hrvatske.

U međunarodno pravnim odnosima to je kamen smutnje, pa su USA morale poraženu Hrvatsku uskrisiti, koju opet bez borbe predajete neprijatelju (pLenković, miLanović, ... odreda orjunaško-četnička petorazredna svita).

pLenković i dalje ne smatra volju naroda međunarodno pravno odredbom oblika vladavine. Već samovoljno baulja po marginama podlosti i izdaje.

Niste nikad ništa uložili u vlastitu državu, pa vam se država osvećuje na najironičniji način ... pLenković vam u demokraciji glumi apsolutistu (i to trpite, s razlogom)(vrhunska politička farsa režirana u vašim vlastitim glavama, on je vaša fikcija).

Ironija, kad sustav ne djeluje, onda se trudimo sustav nadograditi anemičnim idiotima.
Američku pobjedu ste rastočili jer ništa ne znate cijeniti, sad ćete preko sindikata tražiti milodare.

Niste ustaše, niste partizani i nemate se razloga miriti. Morate se probuditi i zaratiti međusobno. Morate zaraditi samopoštovanje.

Kako je jajačka banovina iz 1526. postala centar jUgoslavije i nije hrvatska?

Oznake: Hrvatski rat za neovisnost, politika pomirbe, partizani, ustaše, komunizam, jugoslavija, totalitarizam, tito, Plenković, Milanović, Sutjeska, Drina, odabir hrvatskoh naroda, usa, jUgoslavenska okupacija, politička farsa