01

subota

lipanj

2024

Razlika između genocida i genskog mapiranja
















Pojam genocid definiran je u Konvenciji o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida koju je Opća skupština Ujedinjenih naroda prihvatila 9. prosinca 1948. godine. Preuzet je u hrvatsko zakonodavstvo nakon osamostaljenja potvrđivanjem ratifikacije Konvencije SFRJ. Zločin genocida unesen je u Kazneni zakon RH (1997).


Međunarodnopravna definicija genocida
Statut međunarodnog kaznenog suda
članak 6.
Za svrhe ovoga Statuta, izraz "genocid" znači bilo koje od niže opisanih djela, počinjeno u namjeri da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina kao što je: (a) ubijanje pripadnika skupine; (b) nanošenje teške ozljede ili duševne boli pripadnicima skupine; (c) namjerno podvrgavanje skupine životnim uvjetima kojima je cilj njezino potpuno ili djelomično fizičko uništenje; (d) nametanje mjera s namjerom sprečavanja rađanja unutar skupine; (e) prisilno premještanje djece iz jedne skupine u drugu.


Zaštićene grupe

Žrtve genocida su grupe, a ne pojedinci. Četiri zaštićene grupe su nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina. Skupine koje ne čine ove četiri (političke grupe, invalidi, seksualne manjine) nisu zaštićene i teoretski mogu biti istrebljene bez da se pravno radi o genocidu. To je npr. slučaj sa sustavnom likvidacijom duševnih bolesnika u nacističkoj njemačkoj.

Politički motovirani progoni, čak i kada se radi o totalitarnim državama, čak i ako obuhvaćaju milijune žrtava, ne smatraju se genocidom. To je npr. slučaj pogoroma nad "kulacima" u SSSR-u krajem 1920-ih i početkom 1930-ih godina.

Polemike oko Jasenovca, Bleiburga i sl.

Problemi s definicijom genocida i emotivni naboj koji ta karakterizacija nosi stvaraju često žučne diskusije. Tako se recimo postavljaju pitanja:

Može li se ustaški pogrom Srba u Jasenovcu (i uopće na području NDH) nazvati genocidom?
Mogu li se četnički pokolji Hrvata i muslimana u isto doba mogu smatrati genocidom?
Može li se ubijanje zarobljenih vojnika Hrvatskih oružanih snaga nakon rata (Bleiburški pokolj i Križni put) nazvati genocidom?
Jesu li masovni pokolji (primjerice na Ovčari) za vrijeme Domovinskog rata bili genocidnog karaktera?

O tome postoje drastično različiti stavovi. Nije sporno da su se u svakom od navedenih slučajeva događale gore navedne radnje; ali pitanje je je li postojala namjera »da se u cijelosti ili djelomično uništi jedna nacionalna, etnička, rasna ili vjerska skupina«?

Izvan sumnje je, međutim, da je i u Jasenovcu i općenito na području pod kontrolom NDH provođen genocid Srba, Židovâ i Româ. (??)
https://hr.wikipedia.org/wiki/Genocid




Iskrivljavanje povijesti različitim metodama sa svrhom približavanja događaja pravnoj definiciji genocida je politički a ne povjesničarski proces i pokazuje kako je nemoguće provesti jugoslavenizaciju, pravoslavizaciju i komunizaciju te pretočiti jedan narod u srpsko-rusko pravoslavni kulturološko civilizacijski okvir.
Uostalom, ako su se ustaše pobunile protiv integralnog jugoslavenstva (a. kArađorđević kao kralj-suveren kraljevine jUngoslavije, pa i sve strukture vlasti služeći kRalju tvrdili da su da su S(rbi)H(rvati)S(slovenci) tri plemena a jedan narod) je li moguće počiniti genocid unutar istog naroda (??).
Ustaše su provodile mjere pobijanja teorije o jednom narodu (na Domobranskim načelima)(ustrajavanjem na samostalnosti i suverenosti hrvatskog naroda i države).
Programska načela ustaškog pokreta nisu genocidnog karaktera i sam pokret se ne bi smio karakterizirati kao genocidni. A ipak je (druga strana) ustrajnost u takvom prikazu ustaša (bez mogućnosti "revizije" povijesti) svakodnevna (??), što upućuje na ciljeve druge strane (zatiranje hrvatskog naroda, hrvatske države i hrvatskog suvereniteta)(koji po definiciji političkih skupina ne bi bio genocid).

Dogovorili smo se, nije provođen genocid ali je provođen politički obračun (koji i sada traje), koji s vremena ne vrijeme preraste u oružani sukob sa žrtvama koje bi rado prikazali žrtvama genocida.

(j*bo vas klasić i sdp)(partija bez titA, tito bez partije, ruska i srpska pretenzija)(i ratovi koji ne prestaju)

Za dom spremni

https://blog.dnevnik.hr/goto/2016/04/1632015605/sociologija-ustaske-gluposti.html

16

četvrtak

studeni

2023

Ampulanta - SF priča jednog početnika




ministar 80 km/h, početak pretjecanja, iza kamionA
kamion 78 km/h (kamiona nemA)
kombi 80 km/H

gusta magla (80 km/h, je li i magla gusta na saT?) ??

ministar, nagnječenje mozga, amnezijA
vozač kombija, mrtaV
vozač kamiona, nepoznat (možda nije ni postojaO)
udes je insceniran, istina je drukčija, potpis je jugoslavenskih likvidacijA


banožić je ušao u brlog (notornih kosovskih i orjunaških) ubojica, naivnO
karijerist koji misli da je politika sredstvo lagane razdiobE
Doduše bez znoja, ali s mnogo krvI

medved, kolo s vragoM
anušić, kolo s vragoM
što nepismeniji, to boljE
jer zbog njih i protiv njih je bio jedan rat, drugi rat, bit će i trećI

rezimE
vlast je nedemokratskA
stoga nije vlasT
ne mogu se pozivati na ustav ili oni ili narod, jer je takva formulacija protivna demokracijI
nema ili, nema i, samo narod vladA
(j*bala vas demokracij, demokracija je volja većine a ne ovih ili onih ... točno onih koji su većinA)
nedemokratska vlast nameće svoju volju, protivno volji većine, i vodi nas u raT
jer većina nema volje nadmudrivati se budalamA
i dati legitimnost lopovima naše slobodne voljE

kazna im je svakodnevna strepnja kad će puknutI
balon pun praznine (i patnje onih kojima vlast pripadA)
tko se drzne tražiti svoja prava ustaša je i terorisT
(titova škola preuzeta od kraljeve žandarmerijE)

(jedan tekst u kojem nema velikog u, ali ima mnogo istinE)



Oznake: ministar, kamion, kombi vozilO, magla, kolo, vrag, demokracija, volja, rat, terorist, ISTINA

29

nedjelja

listopad

2023

Prokletstvo i blagodat rata




Rat je po definiciji organizirani sukob naoružanih ljudi.

Ako je organiziran, onda naklonjenost nekoj od zaraćenih strana ima smisla ako bitno remeti stupanj organiziranosti neke od zaraćenih strana strana.

Ukratko, koga briga što misle javne, političke ili neke treće osobe koje ne sudjeluju u organiziranju, vođenju, financiranju rata.

Slučaj izraelsko-hamasovskog sukoba je najbolji primjer. Rat nije estradni čin i ne ovisi o popularnosti (podršci javnosti) već isključivo o promišljenosti - stupnju organiziranosti zaraćene strane.

Rat ne ovisi o političarima, pogotovo ne o političarima koji nemaju nikakve stvarne spone s ratnim događanjima. Nečiji stavovi (koje su političari navikli pretvarati u vlastite pobjede - ostvarivati ciljeve protivno volji većine ili neke druge strane) u ratnim sukobima nemaju nikakav značaj. Jer se ciljevi ostvaruju vojnim sredstvima (rat je produžena politika, u kojoj političari sa svojim izvitoperenim stajalištima o ostvarenju ciljeva nametanjem volje politikomnemaju nikakvih izgleda protiv oružja).

Izraelsko-hamasovski sukob zorno pokazuje kako se poništava svaka politika, pa tako i ona koja se protivi volji naroda. Produženom politikom protiv politike.

Osude tog sukoba, najčešće fabricirane kroz potplaćivanja i koruptivnu naklonost nemaju nikakav stvarni utjecaj na ishod sukoba (jer je organiziran, a to znači da se zaraćena strana neće pokolebati niti ustuknuti), jer se rat ne vodi političkim sredstvima i nije produkt politike već prava i sposobnosti vođenja sukoba (kadrovi, sredstva. planiranje, ustrajnost, ...).

Rat kao rat, najbolje razotkriva zablude kojima se/nas zasipamo/zasipaju.


Oznake: organiziran sukob, rat, politika, zablude

14

nedjelja

svibanj

2023

pLenKovićev mandat je navažeći





Sve što je pLenković u mandata proveo je nevažeče. Pravno neobvezujuće.
Tito je podjednako provodio samovolju (samovolja označava "moskovsku pamet"), što je neumitno dovelo do rata (rat poništava i više od nelegitimnih odluka).
Rat at tata tat.

Znali smo, znamo, znat ćemo: takvi postupci (i mutni titpovi) vode nas u rat. Ma koliko okretali glavu i pravili se nevješti.

Ne može Hrvatsku voditi orjunaška klika. Rat nas je naučio, njih nije. (jer Nisu sudjelovali ni u jednom ratu.)


U slavu paloj vojsci i civilima koji su u potrazi za vlastitim identitetom žrtvovali svoje živote.




Oznake: nevažeći mandat, rat, moskovska pamet, Bleiburg

11

subota

ožujak

2023

Zašto smo ratovali?




Ili koja je razlika između sAnadera i pLenkovića (glupljeg)?

Ili ima li demokracija alternativu?



Sanader je gLup, pLenković je gluplji.
Sanader je "propovijedao" europsku politiku (iste eUrope u kojoj smo robovali srbima, komunjarama, krelcima, ...), ali je bio okružen hdzovim "prvoborcima".
Svaki pokušaj sAnadera (potežući u korupcijsko blato sve oko sebe) vođenja Hrvatske završavao je otporom "prvoboraca" (političke garniture koja je progurala 89., 90., 91., 92., 93., 94., 95. u prvim redovima zaštite Hrvatske od srbo-četničko rusko-europske agresije).
Ode sAnader, odoše "prvoborci" (pLenković je sustavno izbacivao one iz prvih redova ...), osta pLenković (zar niste vidjeli njegov naum?) i odvede Hrvatsku u propast. (Ostade srbo-četnika komponenta, komunjarsko-ruska i europska, ostade agresija.)
Nema ničeg hrvatskog što nije uništio. Razorio je Hrvatsku kao nitko do sad.
Eto zašto smo ratovali. Kako bi oni koji nisu ratovali dočekali svojih 5 minuta (godina) i poništili rezultate izmučenih i posustalih Hrvata.

Sad je pitanje demokracije: Ima li demokracija skriveni oblik (samovolja generala budala (aP je budala svih budala)) ili je demokracija morala biti drukčije uspostavljena?

Sloboda posjedovanja oružja je jedan od mehanizama zaštite demokracije. Promjena socijalističkih temelja školstva, zdravstva, mirovinskog i vlasničkog sustava je drugi oblik zaštite demokracije. Odgovornost svakog Hrvata za politički sustav treći oblik.

Najezda jeftine radne snage iz multi milijunskih zemalja zapravo je novi val okupacije (jer se ta radna snaga neće više nikada vratiti u zemlje iz kojih dolaze). Višak stanovništva u tim zemljama je natjerao migrante na trajnu seobu. Vama u dvorište.
Uvijek sam bio uvjeren kako je sljedeći rat građanski, a zapravoo vidim da se strukture protiv kojih bi se poveo taj rat vješto brane novim prijetnjama i ratovima iz kojih nikad nećemo izići.

Za slobodu treba vječno ratovati.

ko j* sAnadera i pLenkovića. ali one koji su ih instalirali treba provući ispod kobilice (demokracije)







Oznake: rat, sloboda, demokracija, novi val okupacije, građanski rat

01

srijeda

rujan

2021

Je li Afganistan ukrajinski (pLemijeru)?




U Afganistanu su sovjeti 1979. intervenirali krvavo svrgavajući marksističkog (sovjetsko-sovjetskog) predsjednika.
Devet godina sovjetsko-afganistanskog rata je okončano (1989.) pred raspad (demontažu) SSSR-a.

2001. su USA započele 20-godišnju vojnu intervenciju, koju su okončali 2021.

Vojne misije nisu besmislene, ali je čuvanje vojnih i državnih tajni uzrok beskonačnom broju besmislenih teorija i proturiječja u rasčlambi takvih misija.

Afganistan je vojno neutralan (nesvrstana vukojebina), u kojoj su sovjeti instalirali nuklearne bojeve glave.
Stoga su pred raspad (nakon Černobilske katastrofe) otišli u miru (prikriveno vojnim ratnim aktivnostima) relocirati nuklearne bojeve glave (povući se iz Afganistana)(u postupnom povlačenju vojske nakon završetka vojne intervencija).

Zatim su amerikanci (USA) poslali svoju vojsku preorati afganistanske rupe kako bi se uvjerili u nesvrstanost (vukojebine) Afganistana. Kao i svih drugih nesvrstanih država.
Talibani i Bora Bora su idealan paravan za vojnu misiju denuklearizacije (nesvrstanog - titovog pokreta koji je služio kao paravan za terorizam i ugrozu svjetskom miru) Afganistana.

(Pakistan - nuklearna sila, Kina - nuklearna sila, Indija - nuklearna sila, Rusija - nuklearna sila, Iran - nastoji postati nuklearna sila, ... i Afganistan koji svima može pomoći u nuklearnim nastojanjima)

Došli sovjeti, otišli Rusi. Došli Ameri, ostali Talibani. I Plenković koji denuklearizirani Afganistan ne spominje ali prijeti Krimu na koji su Rusi rasporedili nuklearne bojeve glave.
Bez diplomatskih aktivnosti s članicama konferencije u Kijevu. Bez diplomatskog usaglašavanja s članicama EU. Bez diplomatskog usaglašavanja s članicama NATO pakta. Nesvrstani (taliban). (I ćaća mu je takvi ...)

Pe*er na zadatku

Zadaća je politički svjesnih formirati političku snagu za smjenu debila koji nas očigledno sa šakom jada iz represivnoga aparata) uvjeravaju u svoju mesijansku ulogu (stalne političke ispravnosti) predodređenu na stalnu vlast nad narodom.
Hrvatska se mora demokratizirati, a to je moguće samo totalnim slomom lažova i lopova koji je potkopavaju sa svih pozicija državnih institucija.


Oznake: afganistan, sovjeti, Ameri, rusi, talibani, denuklearizacija, vojna misija, rat, nesvrstani, svjetski mir, pe*er na zadatku

08

petak

siječanj

2021

Huška li Trump demokraciju na demonstracije ili demokracija huška Trumpa? Kmetove ne vodiš na sladoled




D. Trump je poslovni čovjek, političar.
Svojedobno je bio član Demokratske stranke i vezan za obitelj Clinton.

U politici je poslije Demokratske stranke pokušao kao nezavisni kandidat.
Na predsjedničkim izborima 2016. bio je kadidat Republikanske stranke.

Postao je službeni kandidat republikanaca tek kad su povukli svoje kandidature Ted Cruz i John Kasich.

Kako je na unutarstranačkim nadmetanjima Trump potisnuo protukandidate?
Uz uobičajenu stranačku retoriku (gospodarstvo, vojska, vanjska politika ... svojstveno ulozi USA) počeo je spominjati "duboku državu" i "močvaru", nakon čega je njegova politička popularnost znatno porasla.

U USA postoje političke i druge snage koje zagovaraju izvornu ustavnu odredbu značenja i provođenja demokracije, koju su u zadnjih 20ak godina političke strukture uzurpirale.
D. Trump nije politički fanatik, niti je smislio političko nadmetanje.
Njegovi su birači tražili promjene (povratak na staro) i nisu zadovoljni njegovim mandatom niti izborom nekoga tko će nastaviti niz omalovažavanja Kongresa (koji izvorno ima ovlasti donositi odluke o ratu).

Demokracija je oblik političkog organiziranja u kojem se politička moć raspršuje na svakog pojedinca.
Vraćanje političke moći pojedincima ili grupama je proces protivan demokratizaciji društva.

U tom svijetlu, D. Trump ne može huškati prosvjednike, jer su to nezadovoljnici koji su postojali bez D. Trumpa.
D. Trump ih je samo u ime elita (kojim pripada - pa je i pojmove duboke države i močvare nevoljko preuzeo, populistički) kao lažni spasitelj odvukao od cilja za naredne četiri godine (koliko će trajati obmana ishlapjelog Biden-Harris).
Amerikanci se bune protiv iskrivljenog sustava (zaobilaženja Ustava SAD) i omalovažavanja demokratskog načela važnosti svakog glasa. Bune se protiv otuđenja države koja sluša onog tko pojedincima da novac, pa makar to bili Rusi, Kinezi, Iranci) a ne najboljih (amerikanaca).
Slikovito, dok američka vojska desetljeće ratuje po afganistanskim vrletima i iračkim pustinjama, Kina svake godine povećava BDP, a Amerika uvozi kineske robe i prodaje kinezima svoje firme.

Zbog tog američki narod demonstrira, bando kurvanjska, a ne zbog D. Trumpa.

Ono što vrijedi za USA, vrijedi i za čašu urina (u kojoj pLenković pokušava glumatati svjetskog (titoističkog) čimbenika iako je usrani (kao i tito) blesan koji samo bespotrebno maltretira ionako zblesane hrvatiće).

Nitko nema nikakve ovlasti nad mojim životom, niti je zakonom ili nekim drugim sredstvima dobio tu ovlast.

To što u Hrvatskoj ne postoji "rulja" koja će na izborima srušiti nedemokratske kandidate i vratiti državu onome kome pripada, to što ne postoji "rulja" koja će demonstracijama osvojiti Banske dvore i Sabor ne znači da bi takva "rulja" bila nelegalna ili kriminalna. To samo znači da su oporba i vlast jedno te isto (uključujući tukce Vrkljana, mostovce, prdi ludi ove one ... jebivjetre).
Demokracija je obaveza. Sve ostalo je ropstvo. Oporba bez istinske demokracije je porobljivačka, kao i D. Trump.

Kad kreneš na uzurpatore, moraš ih poraziti. Amerika je jučer tu bitku izgubila, Hrvatska je neće ni početi (jer su kmetovi, a kmetove ne vodiš na sladoled).


Oznake: trump, Demokratska stranka, Republikanska stranka, predsjednički kandidat, duboka država, močvara, usa, demonstracije, ustav, elite, rat, čaša urina, kmetovi, sladoled

13

četvrtak

kolovoz

2020

Nisu psi rata, ali su krmci (rata)






U Hrvatskoj su mnogi ljudi organizirani (partije, najpoznatija je izdajnička ... kpj/h, skj/h, sdp, hdz, ..).
Ali u ratu nisu ili ne sudjeluju. S razlogom.
Niti jedna izdajnička partija ne regrutira/novači ratoborne već plašljive savitljivce. Osobe bez čvrstih stavova.
Milošević je pokrenuo vLahe na srpskoj strani i odveo ih u Srbiju (mi se veselimo toj seobi jer je Srbija konačno postala Vlaška država: Svi Vlasi u jednoj državi). Od provjerenih savitljivaca napravio gubitnike.
Hrvatski savitljivci (krmci) su bili pošteđeni (u ime obrane) i sad sjaje punim sjajem (izdajničke naravi).
Prasad


Zaključimo (bez postavki i dokazivanja); Mi (vlast) se veselimo Oluji, ali nam je žao dragi sRbi što ste izgubili i nas prisilili iznova da lažemo. (Znate vi da smo za novce i niske pobude sposobni (nikad spremni) svašta raditi. Glupi ste jer ste na nas računali (za vrijeme rata smo se sakrili u mišje rupe). Sad opet lažemo za vas i nas. Takvi smo. Vi ne možete pobijediti, a ovi ("naši") ne znaju pobijediti (ratovati protiv nas a ne protiv vas). Mi smo poraženi, vi pobijeđeni, ali zajedno lažemo kako bi nam bilo gore.)

Rat za hrvatsku neovisnost neće obilježiti junaštvo (svojstveno junacima), već smutljivost anemičnih pičkopizdaca koji trkeljaju po vas dan kako bi noću mogli obaviti prljavu rabotu: izdati samoga sebe.
Krmci rata.

A vi narode, polagano u suton neizvjesne budućnosti koju niste branili niti stvarali ...
Pojest će vas laži krmaka rata.

Nuštar, godine koje se ovo nije dogodilo

Oznake: psi rata, krmci rata, rat, organizirani sukob, izdajnička partija, plašljivi savitljivci, vlasi, Vlašaka država, izdajnička narav, Oluja, novac, niske pobude, junaci, anemični pičkopizdac, izdari samoga sebe, neizvjesna budućnost, laži krmaka rata

03

nedjelja

svibanj

2020

Za Dom spremni - geostrateški značaj



Hrvatska država postoji i ne postoji.



Nesposobnost Hrvata odabrati vlast je sustavni cilj geostrateškog pozicioniranja. (Onaj tko poduzima mjere s ciljem negiranja sposobnosti hrvatskog naroda imati državu, a da pri tom i uspijeva (dakle, nije to Srbija), mora biti moćan (Rusija), pa je trenutna aktivnost nevlasti (koja nije bezvlašće, jer bezvlašće oslobađa narod koji bi iznova promptno stvorio državu - vlastitu) odraz geostrateškog pozicioniranja.)

Tko je geostrateški gospodar na ovim područjima? USA (samostalnost Makedonije, suverenitet Crne Gore, stanje u BiH, ... sve kontrolira USA).
Podjednako je kontrola geostrateškog preslagivanja u kojem se nalazi Hrvatska (nakon srpske i komunističke okupacije) u rukama USA.
Čim se USA usredotoči na vlastite probleme (a pitanje u Hrvatskoj, koja je nuklearna zemlja, jest problem USA) polu prodani i odmetnuti, polu obavještajni, polu diplomatski, polu vladajući kadrovi orkestrirano ruše državu (u korist geostrateškog interesa sila mraka). Time se vidi pogubnost polu diletanta pLenkovića koji "diktatorski" vodi Hrvatsku na stranputice geostrateškog pozicioniranja). Od tog imbecila nije ništa drugo za očekivati, ali je dokaz o lažnim izborima kojim su ga instalirali kako bi urušio započete procese stasavanja hrvatske države

Cjelokupni hdzov ratni vrh je fingirao Domovinski rat (pojam koji je tUđman preuzeo iz sovjetskog, staljinističkog propagandnog klišea u 2. svjetskom ratu) - zapadni povjesničari koriste naziv Hrvatski rat za neovisnost (The Croatian War of Independence).
Sustavno su poduzimali mjere za razdiobu teritorija (u korist Srbije), zanemarujući nesrpsko stanovništvo.
I vlastit su narod razdijelili i ostavili na nemilost velikorpskim agresorima.
Zbog toga ne čudi da je poslijeratna vlast obilježena "vladavinom" osoba koje nisu sudjelovale u Hrvatskom ratu za neovisnost, ali se rado pozivaju na humanizam i političku ispravnost.

Hrvatska je prošla rat (rat je odraz nesposobnosti riješiti probleme političkim putem).



I nakon razarajućeg rata (u kojem se elita nagodbenjaka pritajila i pozicionirala zaklonjena od srbočetničkih hordi), rata u kojem su s napuštenim i izdanim narodom, krvarili i ginuli HOS-ovci, na vlast lažnim izborima sustavno vraćane one snage koje su dovele do rata u kojem su njihovi nalogodavci poraženi.
Po završetku rata za neovisnost, Hrvatskom politikom dominiraju polupismeni ratni dezerteri (s ciljem povratiti prijašnji geostrateški položaj Rusije).
Ništa nije slučajno, ali je jako neobično.

POZIV hrvatskim (polupismenim) povjesničarima:

priložite dokumentaciju i dokaze da je Za dom spremni ustaški pozdrav!

Ili od*ebite iz mog života zauvijek.


Kristijan Kreković, «Egzodus dvadesetog stoljeća»

Oznake: Hrvatska, Drava, vlast, geostrateški značaj, geostrateško pozicioniranje, Hrvatski rat za neovisnost, rat, lažiranje izbora, orkestrirano, geostrateki položaj Rusije

14

petak

prosinac

2018

Za Dom Sretni - građanske politike



Sposobnost korištenja države za vlastite interese nije novovjeka izmišljotina.
Tek nekoliko država je uspjelo ostvariti ili pokušavaju ostvariti države na načelima ravnopravnosti, gdje ravnopravnost ne označava izjednačenost već podjednaku mogućnost, koju mnogi ne iskoriste.

Hrvatska nikad nije imala narodnu, demokratsku ili bilo kakvu vlast kojoj je interes bio stvaranje društva podjednakih mogućnosti.
Sve vladavine (ova plenkovićeva je karikaturalno naj jadnija) su koristile organizacijske i represivne mehanizme države ili drugog oblika uprave u stvaranju nejednakosti (porobljenosti i orobljenosti).

Građanske političke snage nisu sustavno u mogućnosti oduprijeti se zlouporabi (??, nečeg što nikad nije postojalo) narodne države. Jer nikada nisu ni ponudile političke okvire takve tvorevine.

Zašto se onda iščuđavamo samovolji klike koja se krije iz anemičara (čije su retoričko-verbalne sposobnosti na razini trojezičnog svinjskog roktanja ili papige koja priča)?
Posljednji u nizu stradalnika je brisanje političke inicijative Neovisnih za Hrvatsku, koje su pragmatičnim odstupanjem od moralnih okvira pregazili u zagrebačkoj skupštini (u kojoj su morali ubiti Radića kako jUgoslavija ne bi živjela).

Zapravo, bilo kakva politička snošljivost oko političkih pitanja koja ne podnose snošljivost povod su ratu, koje Hrvati nikada nisu poveli.
Zbog toga nemaju vlastitu državu, političke zastupnike i vladavinu koja osigurava opstanak i boljitak hrvatskih stanovnika

Građanske politike su politike koje postoje iza ratova za slobodu, neovisnost, demokraciju.
(Takve politike nepogrešiv su indikator stanja društva - nužnost rata.)

Oznake: građanske politike, Drava, represivni aparat, društvo podjednakih mogućnosti, porobljenost, orobljenost, politička snošljivost, rat

26

petak

siječanj

2018

Država (nezavisna) Hrvatska, država pobjednika



Povelja UN-a, čija je RH članica, brani rat kao sredstvo rješavanja međudržavnih sporova. Nakon strahota Drugog svjetskog rata, razvoja oružja za masovna uništenja i lančanoga uključivanja država u započete sukobe osnovna zadaća UN-a je očuvanje svjetskog mira.

Nakon takvog razvoja međunarodnog prava, specijalni rat provođen iznutra je jedini učinkoviti oblik razaranja država koje se nalaze na putu silnika (agresora).


U Republici Hrvatskoj je na djelu rusko-srpska agresiji umotana u sukobe koji su unutarnja pitanja svake članice UN-a.
Rusi financijski potpomažu obnovu lažnih partizanskih spomenika (partizanski pokret je lažiran, povijesni falsifikat po humanim dosezima i povijesni falsifikat po zlodjelima koja su počinili), potpomažu političko održavanje svoje služinčadi (prosrpskih i projugoslavenskih strančica i polupolitičara).
Frljić, Pilsel, (zaboravljeni) Jergović i Klasić, ... Matić, Glavašević (ml.), Kosor, Šeks, pola HDZa (iako je riječ o više od polovice), Plenković, Milanović, ustavni suci, vrhovni suci, sudstvo, državna administracija na svim razinama, ...
Jugoslavensko prosrpsko-proruska postsocijalistička neosocijalistička primitivna potplaćena rulja koja iz totalitarizma povratkom u apsolutizam otvara vrata specijalnom ratu i razaranju Republike Hrvatske iznutra.
Kakvo Ministarstvo ljubavi, Ustav RH ili satira? Rat je.

Na sprovodima ili pred kirurškom dvoranom nismo satirični. (Satira ima ograničen doseg korištenja.)


Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova koji će preuzeti odgovornost za vlastito postojanje i državu koja im mora služiti. Državu koju neće nitko razarati.
Ako u tom ratu ne pobijedimo, posljedice će biti ravne oružanoj agresiji (koju smo nejednom pretrpjeli).

Hrvatsku nemojte braniti na koljenima, nego na biračkim mjestima. To je sada prva linija obrane (i rata koji se nesmiljeno vodi).

Za Hrvatsku dostojnu življenja. Dignite glas obespravljeni, osiromašeni, ugnjeteni, radišni, pošteni, vjerni, iskreni.
Za Hrvatsku u kojoj ćete biti svoji i radosni.



Oznake: povelja UN-a, rat, drugi svjetski rat, oružja za masovna uništenja, specijalni rat, razaranje iznutra, rusko-srpska prikrivena agresija, ograničeni doseg satire, obrana Hrvatske, biračka mjesta, Za Hrvatsku, 2 000 000 glasova

07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

24

četvrtak

studeni

2016

Sindikat hrvatskih radnika



Logički poliptih


Traje rat. Dezinformacijama.

Ako ste izgubili položaje izgubili ste bitku.
Kada izgubite vlast izgubili ste rat.

Hrvatska nema svoju vlast, jer nije pobijedila u ratu. Pobjeda nad velikosrbima samo je bitka u ratu za državnost.
Komunjare, orjunaše, jugoslavenčine, prodane duše nismo porazili jer smo provodili politiku pomirbe, pa se nismo mi sukobljavali s takvim snagama. Kad porazimo te (bezbojno šarene), ratovati ćemo protiv svjetskih silnica (koje su stvorile velikosrbe, orjunaše, jugoslavenčine (prodanih duša ima svaka nacija)).

Zabluda je vjerovati kako je poraz velikosrba dovoljan za opstojnost (poraženi su i u prethodnom ratu).

Za Hrvate je sramota vlada gubernatora Plenkovića (četničko-jugoslavenskog pionira).

Osnovati ću sindikat hrvatskih radnika (vjerujte mi, vlast neće prstom pomaknuti za njih ...)

Ja sam rekao!




Oznake: položaj, bitka, vlast, rat, pobjeda nad velikosrbima, bitka za državnost, komunjare, orjunaši, jugoslavenčine, prodane duše, politika pomirbe, bezbojno šareni, svjetske sinice, zabluda, opstojnost, gubernator, četničko-jugoslavenski pionir, sindikat hrvatskih radnika

04

petak

ožujak

2016

Hrvatska, kroz sva vremena!



Hrvatska, od Kolomanove nagodbe (Pacta conventa, 1102.), sklona nagodbenjaštvu (što je izrodilo trajnim slojem potpuno otuđenih ljudi, koje danas uobičajeno nazivamo orjunašima) stalno je izložena nenarodnim nastojanjima osporavanja hrvatskog (državnog) suvereniteta.
Iako kroz (tešku) povijest izloženi osvajanjima i pokoravanjima (okupacijama), današnje odbijanje služenja hrvatskom suverenitetu (zbog međunarodnog prava i obaveze riješavati sporove diplomatskim putem, postojanje nenarodnih elemenata u državnoj vlasti je pogubnije i štetnije do ikad u prošlosti.



Uobičajeno, postojeća država (usto članica UN-a) ima prednost pri diplomatskom ili oružanom sporu (posebno ako je unutarnji sukob u pitanju).
Hrvatska je (presedanom u povijesti UN-a) spor sa federalnim (četničkim, velikosrpskim) vlastima uspjela dovesti do razvidnosti o agresiji i kršenju povelje UN-a od strane federacije (koja se obavezala ispunjavati obaveze prema vlastiom stanovništvu). Sam rat (agresija) koji su federalne vlasti nametnule, svojim trajanjem je kršio osnovna načela UN-a (i izazvao odbijanje diplomatske međunarodno pravne podrške takvoj (zločinačkoj) tvorevini).
Hrvatski branitelji su (u sinergiji s hrvatskom diplomacijom i voljom naroda) aktivno sudjelovali u stvaranju Republike Hrvatske.
Nakon međunarodnog priznanja RH, branitelji su sudjelovali u obrani RH.

Razvidno je kako u današnjem svijetu vojske (i ratovi) imaju nepouzdan učin (UN svojom poveljom rat zabranjuje), a diplomacija postaje moćno oružje.

Povijesno ukorijenjena sklonost nagodbenog pristajanja na odricanje od hrvatskog suvereniteta, i na vojnom i na diplomatskom planu je stvarao uvjete odricanja od državnosti i samosvojnosti. Prava na vlastiti put. Ovisno o vanjskoj vlasti s kojom se Hrvatska nagađala, unutarnji politički ustroj je bio popunjen (uvijek sa neobično otuđenim) kadrovima. Naročito je taj karakter isplivao u kombinaciji srpske i komunističke vlasti.
Srbo-komunistička okupacija (potpomognuta zavnojevskim nagodbenjaštvom, očekivano pregaženo i zametnuto; na jugoslavenskoj platformi) iznjedrila je najgoru (najlošiju) garnituru (otuđenih) nagodbenjaka (u vrijeme kad je takva garnitura mogla napraviti najveću štetu u povijesti Hrvatske).
Sedmoligaška svita ...

Dopustiti takvoj sorti 4 godine po završetku srbo-četničke agresije povratak na vlast (i, uopće, držati ih ravnopravnim političkim sudionicima demokratskih procesa (koje oni koče i osporavaju)) je suludo.
Ne postoje škole ili propisi za stručnost političkog vođenja države.Iako sva manje zahtjevne djelatnosti uvjetuju stručnu spremu (političari i zastupnici nemaju stručnu spremu; što je i vidljivo ...). To omogućava posebno nadarene, ali i sunovrat u talog ljudskog društva. Hrvatska nije našla načina kako izbjeći birati s dna (društva) ...

Lustracija (koja je bila obaveza), zbog složenosti (i emotivne vezanosti tadašnjeg političkog rukovodstva za orjunašku svitu) političkih prilika nije isključila sedmoligaše iz utrke za vlast (!!).
Ustroj demokratske države je nedovoljno (zbog rata) promoviran kao ideal. Svi kritizirani su se ogriješili o Ustav i pojedine zakone RH; što je dovoljno za isključivanje iz procesa biranja.
Treći put je javno političko prokazivanje (bez lustracije i kaznenog progona), izborima na kojim bi glasači lustrirali sve za koje smatraju da su nedostojni žrtve podnesene za slobodnu i suverenu državu, državu hrvatskog naroda.

Hrvatska za sva vremena!

Ivo Dulčić (Dubrovnik, 1916. - Zagreb, 2. ožujka 1975.), hrvatski slikar

Oznake: Koloman, Pacta conventa, nagodbenjaštvo, orjunaši, osporavanje suvereniteta, okupacije, rat, diplomacija, UN, agresija, branitelji i država, federalna vlast, važnost državne uprave, kadar državne uprave, sedmoligaška svita, talog ljudskog društva, tri puta pročišćavanja

16

srijeda

prosinac

2015

Građanski rat u Hrvatskoj


Zlouporaba (otuđenje) političke moći u demokraciji poseže za (nestvarnom) biračkom podrškom.
Simptomi otuđenja političke moći (nametanje političkih ciljeva neprihvatljivi većini birača), nakon uzastopnih (istovjetnih) političkih struja ostvariti nepripadajuću političku moć, ukazuju na nedemokratske izbore (izbornu prevaru).




Ako je moguće demokratskim izborima dobiti nedemokratsku vlast (čak diktaturu, primjer je nacistička vlast u Njemačkoj), nakon sljedećih izbora nije moguće demokratskom praksom zadržati nedemokratsku vlast.

Kako je moguće u Hrvatskoj, koja se u agresiji otela komunističkom totalitarizmu, srpskom hegemonizmu i nametnutoj višenacionalnoj kraljevini/federaciji (koje su podupirale teritorijalnu ekspanziju Srbije i srpstva), povratak onih (malobrojnih) političkih snaga koje (s opravdanjem o fašističkoj i genocidnoj (sama genocidnost Hrvata je u kontradikciji s teritorijalnim pretenzijama Srbije) naravi Hrvata) i dalje podupiru one iste procese koje je Hrvatska zaustavila u agresiji na Hrvatsku?

Zablude političkog zastupanja (utemeljene na težnji ostvariti političkim putem ono što većine ne želi) i obmanjivanja o legalnosti tog zastupanja (u demokraciji se legalnost postiže na izborima, iako bi i Ustav i zakoni morali osigurati podložnost vlasti i parlamenta (Sabora) narodnoj volji u tijeku cijelog mandata) dovode do teškog raskoraka između političke volje birača i političkih zastupnika koji se pozivaju na (legalnu podršku) tih birača, Otuđenje političke moći. Na sve prigovore o nelegalnosti postupaka takve vlasti, vlast se poziva na legitimitet iskazan biračkom voljom.

U takvoj (složenoj) poziciji, građanski rat najbolje pozicionira stvarne političke snage.

Ne vjerujem kako bi Vesna Pusić ili Zoran Milanović u takvom ratu okupili dostatan broj pobornika (koji bi oružjem zastupali antifašizam i gospodarski rast njihove Vlade). Kako se stalno pozivaju na biračku naklonost, u cijelosti zbunjen verbalnom snagom (svojstvenom politici otuđenja političke moći, iako ponekad otuđenje političke moći počiva na sili kojom se nameće politička volja manjine - diktature) i ustrajnim rušenjem Hrvatske (snage), ne vidim prostora za političko rješenje (nastalog razilaženja). Politika nije sposobna premostiti razlike (iako je jedna strana antiustavna i protuzakonita).
Rat.

Stanje izigravanja narodne volje (pričama o nužnim reformama i dvopartijskom sustavu koji nas proždire) je neodrživo.

Kada institucije (parlament, predsjednik RH, Ustavni sud, DORH, SOA, državni pravobranitelj, ...) ne štite demokraciju (dozvoljavajući otuđenje političke moći, ostvarivanje političkih ciljeva s kojim se ne slaže većina biračkoga tijela) jedina je način nasiljem (građanskim ratom) okončati političku spletku (koja je urušila državu, državne institucije, ozbiljno ugrozila demokraciju kako bi nastavili politički spletkariti).
Kako bi ostvarili veleizdaju, moraju urušiti državne mehanizme kontrole (i tako rade dva zla).

Svu vlast treba vratiti narodu.
Sabor (zakonodavna vlast) mora biti podređen narodnoj volji (kao i svi ostali oblici vlasti).

Zašto u Hrvatskoj građanski rat mogu pokrenuti samo komunisti? Jer je utjecaj katoličke crkve prevelik na Hrvate (i unatoč, kroz povijest, brojnim hrvatskim biskupima ratnicima, današnja katolička crkava ne podržava (opravdan) građanski rat (što orjunašima - nevjernicima) omogućava (bezočno) ustrajavanje na političkim obmanama (bez ikakvih sankcija)). Na duži je rok to neodrživo. Rat će planuti sutra ili kasnije (s težim posljedicama).
Hrvatska politika ne rješava niti jedan gorući problem (što je zadaća politike), već produbljava krizu i povećava probleme. Takva politika (nepolitika) završava u nasilju (koje je jedino shvatljivo).

Odlaganje nasilja (ostavljanje problema narednim generacijama) nikad nije urodilo plodom, osokoljeni uspjesima nametanja svoje volje takve političke struje uvijek naprave korak dalje (ka nepodnošljivosti svojih postupaka, pri čemu popustljive uvijek dovedu u stanje najnepovoljnije po obranu ili ikakav zahvat). Apsolutizam (posebno stanje otuđenja političke moći) uvijek teži postati totalitarizam.
Pojest će vas (sociološke) zvijeri, sakrivene iza samohvale o svojoj dobroti ...


Oznake: zlouporaba političke moći, simptomi, izborna prevara, komunistički totalitarizam, srpski hegemonizam, višenacionalna kraljevina/federacija, volja birača, rat, katolici danas, Apsolutizam

06

nedjelja

prosinac

2015

Vrijeme je za međuhrvatski obračun

Dugo su se Hrvati sakrivali iza slavenstva (u Austro-Ugarskoj), južnog slavenstva (unutar Kraljevine i socijalističke Jugoslavije), hrvatstva različitih vjeroispovijesti (NDH).
Ostali smo sami sa sobom (unatoč politici sdp-a imenovati srpske ministre/ake).
Hrvatska je ostala na ogoljenom međuhrvatskom sučeljavanju. Na hrvatskom sukobu.
Milanović je skandiranjem Hrvatska, Hrvatska i mahanjem hrvatskim zastavama otklonio vjeru srpske nacionalne (etničke) manjine u državnu ideologiju srpstva, slavenstva, jugoslavenstva (i SDP).

Vrijeme je za ratni vihor u Međimurju, okolici Varaždina, dijelu Zagorja, dijelu Gorskoga Kotara, Istri, dijelu jadranskih otoka.
Red je da kamenjarci odahnu i dobiju prigodu (pošteđeni ratnih stradanja) uzdignuti vlastita gospodarstva (poboljšanjem radnih navika).
Neka gori radišna Hrvatska, lijena će ih sustići dok gore.

Vrijeme je za unutarhrvatski obračun.

Hrvatska (istkana u plamenu rata). Cijela će Hrvatska imati kolektivno sjećanje na ratna stradanja, zajedničke nacionalne vrednote. I neće imati polupijanih štakora koji služe tuđinskom interesu.

Rat je organizirani sukob naoružanih ljudi, kao produženje politike država, nacija, klasa sredstvima oružanog nasilja u cilju ostvarivanja određene političke, gospodarske i druge dobiti. Rat je društvena pojava uvjetovana i povezana s pojavom i razvitkom klasnog društva čiji su osnovni zakoni ujedno i opći zakoni razvitka rata. Osnovni sadržaj rata čini oružana borba, ali se rat ne svodi samo na nju, on je širi, složeniji jer uključuje i druge oblike borbe (političke, gospodarske itd.) koje imaju veliko značenje za pripremu i vođenje rata.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Rat

Da, u Hrvatskoj rat bijesni jer se ne svodi samo na oružanu borbu. Uključuje i druge oblike (političke, gospodarske, ...).
Zaključak: trajni rat u Hrvatskoj je došao do svog ishodišta, sveo se na obračun nas samih.
Rat za demokraciju.

Specijalni rat (prikrivanja uzroka i sudionika rata), u svijetu međunarodnog prava razgolitio je unutarhrvatske generatore rata (jer međunarodno pravo ne trpi terorizam, agresiju, genocid, zločine protiv čovječnosti, ...).
Demokracija mora pobijediti sile zla.

To moraju znati sdpejci, mostaš, živo zidaši, njihovi glasači, sudbena vlast, para obavještajno podzemlje. (Od Ostojića se to ne očekuje, njegov je mentalni sklop na razini kineskoga pisma ... nešto se (zamršeno) dešava u njegovoj glavi ali ni on sam nije sposoban odgonetnuti te procese ... klasika socijal utopista ... neuke postavljaju za mjerilo društvene vrijednosti.)


Oznake: slavenstvo, hrvatski sukob, rat, vođenje rata, demokracija, međunarodno pravo

14

subota

studeni

2015

Stramputice terora

Rat, terorizam i ubojstva su svugdje podjednako (nejednako) traumatični.

Traumatičnost pojedinog oblika nasilja bitno utječe na ponašanje ljudi.
Države, teritoriji i gradovi koji imaju privredu koja ovisi o protoku ljudi takve čine medijski izrazito osuđuju, za razliku od onih koji te patnje doživljavaju bez osvrtanja na druge posljedice.

Možda u tom (slabom gospodarstvu) treba tražiti uzroke slaboj medijskoj pokrivenosti Domovinskog rata, i neometanom povratku skh-sdp na političku scenu i vlast (s predsjednikovanjem mesića i josipovića). Možda je to uzrok nelustraciji i sudbenoj vlasti premreženoj perkovićevim kvazikadrovima.

Pariz nikad više neće biti isti. Hrvatska je to već uradila (slabo).




Oznake: rat, terorizam, ubojstva, traumatično, ponašanje ljudi, medijska osuda, Gospodarstvo, Pariz, Vukovar

08

nedjelja

studeni

2015

Kako nastaje rat (i koliko traje)



Izborna poruka



Politika, kao sredstvo prevladavanja društvenog sukoba, (sustavno) krizom nije politika već sredstvo produbljenja društvenog sukoba.
U Hrvatskoj ta kriza traje 1000 godina. Nagomilani društveni sukobi označavaju stanje rata (koji traje).
Ako ne možemo zaustaviti taj rat, birajmo (odgovorno) politiku.
Svi propovjednici okretanja budućnosti zaboravljaju da svi neriješeni društveni sukobi uvjetuju i sadašnjost i budućnost (a često i prošlost).


Budimo barem danas domoljubni. Budimo danas politični.

Hrvatska za sva vremena!






Oznake: politika, kriza, društveni sukob, rat, izbori

24

subota

listopad

2015

Koja Hrvatska raste?



Crvena ili Crna rupa


Problemi tvorbe hrvatske države (nepremostivo) zapinju o osnovni problem.

Sve su se države gradile uzimajući drugima. (Sredstva za reforme i snagu koštaju ...)
Hrvatska nema vanjskog izvora (za gradnju države).
Ali ima unutarnje ponore, u kojima nestaju ogromne količine sredstava. Godine 1918. bezglavo je ušetala iz monarhije u monarhiju (Karađorđevića). Bez ograničenja (bez državnih granica). Pripremljeno jugoslavenstvo nas je koštalo (demografski, teritorijalno, novčano i vremenski). Godine 1945. bezglavo je ušetala u narodnu republiku, koja je industrijalizaciju temeljila na teškoj industriji (za koje Hrvatska nije imala uvjeta). Demografski, teritorijalni, novčani i vremenski gubitak se povećao. Sredstvima isisavanim iz Hrvatske spreman je velikosrpski agresivni rat (okupacija, genocid i trajno etničko čišćenje hrvatskih povijesnih zemalja od Hrvata).
Po (kompromisnom) okončanju (pobjede u Oluji i zaustavljanja pobjedonosnih operacija u BiH) ratnog sukoba sa Srbima, Hrvatska nije naplatila ratne štete ...
Očekivati (pojmljiv) procvat, a nepojmiti materijalna sredstva i porijeklo tih sredstava neophodnih za očekivani procvat hrvatski je otvoreni prozor specijalnog rata.
Hrvate se ne podsjeća na tegobnost, već im se podilazi (lakoćom življenja, koje to nije).


Problem je sažimanje Hrvatske u sebe. Vojvodina, BiH, Crna Gora (pa čak i Kosovo s janjevcima) iseljavaju Hrvate u Hrvatsku (koji se politički natječu u Hrvatskoj). Kako su ratovi i velika previranja podložna ogromnim materijalnim izdacima, upravo su benefiti (mada ih prate i gubici, koje obično nitko ne navodi ...) mamac za politički angažman doseljenih osoba. Gubitak Hrvatske u privlačenju hrvatskog stanovništva s područja na kojima su oni povijesno i autohtono stanovništvo je nemjerljiv ...

Hrvatska raste, a Hrvati se lažu (javno se ne progovara o povijesnim događajima i događajima koji kreiraju povijest, ali se svakodnevno upravo krivi postupci veličaju kao dosezi vrijedni divljenja (jer su povijesni na drukčiji način) ...)
Cilj crvenih (majmuna) je osiromašiti Hrvatsku (i sputati je u istinskom sudjelovanju u rješavanju vlastitih problema). Gdje bi bila Hrvatska da je oružje JNA bilo u njenim rukama i da su se vodile borbe oko Valjeva ...? Ali nije zahvaljujući titoistima, koji nas i danas podjednako zavaravaju.


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: Crvena Hrvatska, Crna rupa, rat, zlatne rezerve