11

ponedjeljak

rujan

2023

Osjetila energetske krize





Hrvati nisu osjetili energetsku krizu jer su cijene energenata formirane kao da je započela super kriza i nikada nije prestala.

U Hrvatskoj (U Hrvatska) su cijene energenata trajno precijenjene. Svjetske krize samo pomiču cijene prema već postojeći

m, koje opet pronađu (neprimjetno) načina pomicanja ka skupljem na jeftiniji način.

Hrvatska je energetski mrtva (ubijena), pa je i sve ostalo mrtvo (osim popova koji drže misu o socijalnoj pravdi i dobrobiti).



Oznake: Hrvatska, energetika, kriza

09

nedjelja

rujan

2018

Društvo mrtvih pravnika



Dekapitacija bezglavog pLenkovića


Ljudska vrsta (čovječanstvo) je zbirni naziv. Unutar čovječanstva postoje ogromne razlike u sociološkom.organizacijskom, ili nekom drugom smislu. Razlikujemo kulture i civilizacije koje ljudi stvaraju i kojima pripadaju.
Kojoj kulturi i civilizaciji pripadaju Hrvati ? Dijaspora pripada matičnoj civilizaciji i civilizaciji u koju su se uklopili u novoj domovini (Australija, zemlje diljem Južne i Sjeverne Amerike, države Europe, ...). Kojoj kulturi i civilizaciji pripadaju Hrvati u Hrvatskoj?

Kultura i civilizacija se stvara ustrajnim pridržavanjem obrazaca i stvaranjem novih obrazaca koji pridonose stabilnosti društvenih normi.





Najezda osmanlija je stabilnu granicu civilizacija (Drinu, prekodrinje, Beograd (kojeg su branili Hrvati od osmanskih osvajanja i na kraju ( u nizu opsada) poklekli) pretvorila u (ne)stalnu granicu prodora (para)vojski, pljačkaša, religija, (ne)kultura, (ne)civilizacija. Na granici civilizacija, Hrvati su postupno gubili teritorij i civilizacijske odredbe. (Katolička) Crkva (koja je dugo bila utočište hrvatstva) je (specijalnim ratom o sekularizaciji države) (kao da je država ikad bila određena vjerskim svjetonazorima, jer bi u protivnom vojske i policije odavno isčezle) propustila ispunjavati osnovnu zadaću u Hrvatskoj, braniti pravo naroda na hrvatstvo. I time postala poluvražja (pola biskupa su "crveni", ili simpatiziraju socijalizam i jugoslavensku ideju (u svojoj sljepoći uništavanja pripadnosti određenoj kulturi i/ili civilizaciji)).

Iskorištavanje državnog aparata (poluga državne vlasti: zakonodavstvo i sudbeni vlast) u pretakanju jedne civilizacije u drugu nužno nameće potrebu za brojnim prisustvom (bezidejnih) pravnika i teoretičara društva (kumrovečka škola) u državnoj vlasti.
Mesić, Josipović, Račan, Sanader, Kosor, Milanović, Plenković ... 20 godina određuju bezidejnu (lišenu bilo kakvoj pripadnosti) Hrvatsku. Hrvatsku bez kulturne i civilizacijske pripadnosti. Hrvatsku koja gubi.
Bezidejni pravnici su bezglavi. Društvo mrtvih pravnika.

To društvo je potpomognuto bezidejnim, anemičnim (ne)domoljubnim, neodgovornim ponašanjem onih koji su dužni braniti kulturološku i civilizacijsku pripadnost. U društvu podjele rada (kojem odavno pripadamo) nitko nije uzeo zadaću (uspješno) braniti hrvatstvo. Iako je ono organizacijski i funkcionalno poluga opstanka i postojanja, društvene nadogradnja koja nas svrstava u civilizacijske narode. One odrednice koje štiti vojska i policija (jer su od iznimnog značenja za svako organizirano društvo). Društvo mrtvih domoljuba.

Nitko nije voljan preuzeti odgovornost za istinsku nacionalnu, kršćansku Hrvatsku, državu prava i pravičnosti, državu napretka. Državu dostojnu življenja.
Državu koja će rješavati prekomjernu zaduženost, povećavati standard.

Svi sanjamo energičnog, a ne anemičnog premijera. Premijera koji će u posvemašnoj krizi iseljavanja, deruralizacije, smanjene zaposlenosti, ugroze mirovinskog i zdravstvenog sustava, ugroze granica najezdom migranata, ... provoditi volju naroda, a neće tajiti svoje pljačkaške rabote (grupa Borg), promovirati (Šeksova posinka) anonimnog polupravnika (čija je pokojna majka bezdušno pljačkala zdravstveni sustav).

Čeka se tko će dekapitirati bezglavog pLjenkovića. Jer tu političku crkotinu više nije moguće podnositi.

(Pojam dekapitacije je figurativnog značenja i nije poziv na fizičko nasilje.)



Oznake: dekapitacija, bezglavi pLenković, čovječanstvo kultira, civilizacija, uljudba, Osmanlije, civilizacijska granica, državni aparat, poluge vlasti, pravnici, domoljubi, Crkva, crveni biskupi, jugoslaveni, bezidejnost, bezglavost, podjela rada, organiziranost, funkcionalnost, volja naroda, kriza

11

ponedjeljak

srpanj

2016

Politologija (i piramide)



Piramide (faraoni i piramide vlasti)


Politička stvarnost ne ovisi o subjektivnom odnosu (iako je satkana od ukupnog učina takvih odnosa) pojedinca/ca.
Tomislav Karamarko je glavna figura prijeloma novije hrvatske politike (povijesti).


Uzburkanu (u čaši vode) situaciju dodatno je doveo do (razvidne) točke odabira ...
Svaka se kriza rješava donošenjem odluke/a (kriza je , po definiciji, stanje nesposobnosti donošenja odluke/a).

Četiri godine je (porethodno sudjelujući u rušenju J. Kosor) bezrazložno u oporbi "podnosio" milanovićevu nesposobnu (štetočinsku, krvoločnu) vladavinu (iako su i narod i oporba, zajedno ili pojedinačno, po Ustavu mogli referendumom prekinuti agoniju (11-kvartalnog pada BDP-a, i sličnih anomalija ...). Nije.
Spočitavanje nedostatka verbalne vještine u odnosu na Milanovića, profesora povijesti u odnosu na polusvršenog pravnika zlatne komunističke mladeži je najokorjeliji primjer političkog promicanja marginalne skupine (Hrvatska je na razmeđi civilizacija i civilizacijskog odabira ... taman da je i postojao taj nedostatak minornog je značaja (za ukupne odnose)(inače bi svi postavljali romanopisce za nositelje izbornih lista ...).

Oslanjanje i puštanje/propuštanje (s namjerom) tog HDZ-a na svojevrsnu antihdezeovsku politiku (bezvodnosti) ciljani je manevar obespravljenja jedne političke/interesne skupine (koju Karamarko bez njihova vlastitog političkog angažmana ne bi u svom političkom radu zastupao). Ta skupina (mnogobrojna, narod) političkim manevrom (rukovođenim tajnim službama) pripreme novog HDZ-ovog kadra (Plenković, Stier, Tolušić, ...) ponovno ostaje bez političkih zastupnika (ostavljanje političke skupine bez utjecaja na vlast).
Svi stradalnici jugo-orjunaških režima političkim su manevrom ostali bez sposobnosti politički odlučivati ...

To je politika Tomislava Karamarka.
Odgovor na takvu politiku je objedinjavanje obespravljenih u jedinstvenu izbornu listu koja će nastupati s ciljem ispraviti društvene nepravde i konačno pravovaljano zastupati vlastite svjetonazore i političke ideje.

Nova politička realnost mora biti satkana od ostvarenja interesa onih koji su hrvatsku stvarali, koji će Hrvatsku razvijati, kojima je Hrvatska na srcu ...

Politologija i pojam obespravljenja određene interesne skupine ponudili su nužno rješenje (krize). Sukobljene skupine (onih na vlasti ili uz vlast i politički obespravljenih) temelje svoje odnose na ekonomskim razlozima (iskorištavanja i iscrpljivanja). Takve političke grupacije ne mogu istovremeno mirno koegzistirati.
Hrvatska se približava odluci.



Oznake: politologija, politička stvarnost, tvorba političke stvarnosti, kriza, karamarko, političko izigravanje, ostavljanje političke skupine bez utjecaja na vlas, politički odgovor, zastupanje vlastitih političkih interesa, narav sukobljenih skupina, društvene posljedice

06

petak

svibanj

2016

Židovsko pitanje, titoizam i ustaše



Židovsko pitanje u RH je nedvojbeno pitanje odnosa većinskog stanovništva (Hrvata) prema svima, ali i političkog odnosa ...

Kriza (proistekla iz orjunaško-titoističke napuhanosti) koja potresa Hrvatsku, odrazila se i na materijalne prilike (napominjem, kriza je nesposobnost donošenja odluka). Materijalna neimaština (produkt društvene osnove) ukazuje na bezidejnost (i bespotrebnost ) društvene nadgradnje (svojstveno komunističko-titoističkim lamentiranjima o humanom sustavu i najvećem (Titu) humanisti).
Borba za pravo (birača i stanovništva) na bolji život dovela je do otpora (titoističke) bande koja svakodnevno poseže za titoističkim metodama.
Ničim izazvan, predstavnik (titoista, a ne) židovske zajednice spomenuo je ustašku vlast u protekloj godini ...

Niti su židovi zastupani (pravovaljano), niti su u Hrvatskoj fašisti ili ustaše na vlasti. U Hrvatskoj je titoizam (mali smradovi) na djelu koji se bori za vlastita prava (prava na vlast). Titoizam je oduvijek nametao zastupnike (manjinskih zajednica, interesnih skupina, većinskog stanovništva, ...) na neadekvatan, sebi (titoistima) svrsishodan način. Više su štete titoisti uradili u svojoj kratkotrajnoj vladavini nego osmanlije i Huni zajedno ...

Primjer židovskog pitanja (plastično) ukazuje na promašenost i štetnost titoizma. Nepovratno narušavanje međuljudskih odnosa posredstvom udbaško-titoističkih kadrova. (Onog tko se usudio Hrvatskoj spočitavati ustaško-fašistički karakter u protekloj godini dana treba osuditi i kazniti kao udbaško-titoistički kadar (potplaćen i u službi zla), a ne kao predstavnika židovske zajednice.) Židovska zajednica bespotrebno (nepružanjem otpora banditskim načelima (titoizma)) gubi i ono malo izgleda na boljitak (kao i svi mi, bez obzira na pripadnost).
Titoizam je zlo koje treba iskorijeniti (demokratizacijom).

Hrvatska je katolička (fašistička nije mogla, niti može biti), ustaška kad treba ... (ustaštvo je dio hrvatskog povijesnog identiteta). Protivnici ustaštva iz doba Kraljevine Jugoslavije stvorili su ustaše i u titovoj Jugoslaviji (koji se, opet, razlikuju, od pavelićevih). Odnos prema ustašama je odnos prema istini ...
Osporavanje povijesnom narodu pravo na državu (bez obzira na ime naroda) mora stvarati bunt.



Oznake: židovsko pitanje, kriza, materijalna neimaština, bezidejnost, društvena osnova, društvena nadgradnja, zastupanje, borba za pravo na vlast, teta?, demokratizacija, ustaštvo kroz povijest, odnos prema ustašama

21

ponedjeljak

ožujak

2016

Rast BDP-a i porast plaća državnih dužnosnika



Problem hrvatske krize sadržana je u destrukciji orjunaško-četničke prorusko-prosrpske agenture (koja je bila ili je još uvijek pozicionirana u državnim službama). Namjerna destrukcija (uništavanja Hrvatske) koju su provodili sdpovci i kukurikavci prouzročila je sustavno urušavanje hrvatskog gospodarstva.
Bilo kakav oporavak je slučaj i posljedica je globalnih kretanja (protivno sustavnom nastojanju zaustaviti ikakvu gospodarsku aktivnost).
SDP je namjerno uništavao Hrvatsku.

Porast BDP-a posljedica je povećanog prihoda od turizma (u iznosu od 1 milijarde eura), prouzročeno ratnim i terorističkim utjecajima na svjetskom turističkom tržištu. Povećanje BDP-a (1/43)*100=2,32% slučajno je i ne upućuje na gospodarski oporavak. Uz nestabilnost turističkih prihoda, i strukturno je rizično poimanje rasta BDP-a. Dobili smo prošle godine na lutriji 1 milijardu eura ...

Orjunaško-izdajničku zločinačku bandu (punu hvale o svojem obuzdavanju gospodarske krize)(a uništili su sve gospodarske aktivnosti koje su mogli uništiti) treba protjerati iz Sabora, politike i državnih službi. Treba ih strogo pokažnjavati i baciti u lance ...

BDP je uništen (Milanoviću treba zabraniti dolazak u Hrvatsku, ... opančara treba protjerati u stepu).
Lustracija je preblaga mjera koje treba primjeniti. Nasilje i kazneni progoni.


Oznake: kriza, pad BDP-a, agentura, destrukcija, zločinci, kazneni progon

17

utorak

studeni

2015

Bez lustracije, bez abolicije

Hrvatska se populacijski ujednačila.
Trećina domoljubnih, druga trećina crvenih, treća trećina će služiti u sanitetu.
Sad kad smo po brojnosti izjednačeni vrijeme je za građanski rat.
Podjednake snage, rat će trajati do ponoći (kraće nego izborna noć).


Ostaje nejasno zašto sanitet (zbrda zdola skrpan) hoće sudjelovati u tom ratu (bez krpa i zavoja).
Nije uobičajeno da platforma (nezavisnih, koji skupe glasove nezadovoljnika (10,1% ukupnog biračkoga tijela (nakon brisanja 196 000 birača izvedeno prije niti mjesec dana prije izbora), 15 % birača koji su izišli na birališta), sve u službi statistike (kao oružja)) ne znajući koga točno predstavlja ustrajava na temeljnim reformama (šarenog) društva.

Ova će kriza (umjesto kraja) neželjeno dobiti nastavak.
Da je itko prije izbora uspostavio dijagnozu (nastojanje sdpa na produbljenju krize; zlouporabu zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti; jednodomnost Sabora bez kontrole zakonodavnog tijela (koje imenuje i razrješuje Vladu, ministre, ustavne suce, suce Vrhovnog suda, članove izbornoga povjerenstva ... uz niz drugih ovlasti (proglašavati rat, odobravati promjene granica, ...) birači bi shvatili kako nismo ravnomjerno raspoređeni, shvatili bi kao posrednik (most) nije potreban.
Shvatili bi kako je politika (odstupanja) uz produžavanje nastavka iste politike (drugim sredstvima, koristeći druge aktere) logičan slijed.

Izbjegavanje Mosta imenovati uzročnike (osim zbirno, okrivljujući sve u zadnjih 25 godina, što je populistički čin stvaranja nezadovoljnika koji nisu sposobni razlučiti politike) svrstava Most na onu stranu (močvare) s koje mostovi ne vode nikamo ...


SDP je ruska (krvoločna) podružnica, koja svim sredstvima stvara napetosti u svijetu nuklearnih sila. SDP je prijetnja svjetskom miru i našem mirnom snu.
Ionako smo uspavani u osjećaju kako nas iako smo protiv njih nitko neće dirati ...

Teroriste bez protokola (kako bi ih prikrili) uz policijsko osiguranje probijaći međunarodne granice "guraju" na poprišta terorističkih napada ... slikavajući se kao humanitarci.
Politika (specijalnog rata). Ruska banda. Čeka ih temeljito čišćenje. Bez lustracije, bez abolicije.


Oznake: biračke skupine, nezadovoljni, kriza, dijagnoza, jednodomni parlament, kontrola (svemoćnog) parlamenta, svjetski mir, nuklearne sile, lustracija, abolicija

13

petak

studeni

2015

Hrvatski paradoks II



Sutra nas čeka mrak

U Republici Hrvatskoj političke stranke (partije) bez članstva i glasača imaju saborske zastupnike, partija koja je 45 godina održavala totalitarni (krvavi) sustav na predizbornim skupovima i vlastitim političkim tribinama okuplja stotinjak pobornika osvaja natpolovičnu ili relativnu većinu, platforme nezavisnih (bez političke promidžbe i djelovanja u javnosti) u petnaest dana osvajaju 19 mandata, ...

Politički sustavi (razvijenih demokracija) to smatraju paradoksom (nepotpune demokracije). Zašto bi postojale političke stranke i (profesionalni) političari (pa i nezavisni) ako je stupanj anomalije izrazit.
Odstupanje od demokratske prakse dugotrajnog i savjesnog rada u politici i među biračima, sticanja iskustva i povjerenja društvene zajednice, podrške birača na zajedničkim (političkim) projektima zajednice svojstven je samo nedemokratskim sustavima, despocijama, diktaturama.

Društvene pojave u RH ne ulijevaju nadu u izlazak iz teške krize društva. Srljamo u mračnu budućnost ....


Oznake: partija, političke stranke, totalitarizam, glasačko tijelo, nezavisne liste, paradoks nepotpune demokracije, povjerenje, kriza

09

ponedjeljak

studeni

2015

Hvala (za ono što nisam čuo)


Koalicija radića

U Hrvatskoj ne postoji nacionalna svijest. Postoji (arhajska, naučena u crkvi) svijest o narodu (što se pri bilo kojem političkom odlučivanju primijeti).

Niš korisna (štetočinska) SDP vladavina nije probudila nacionalni osjećaj (i ponukala na nacionalno političko okupljanje). Hrvatska nije izišla iz krize.
Kriza je stanje nesposobnosti donošenja odluke.
Izjednačenjem HDZ-a i SDP-a, s MOSTOM (dostatnim za tvorbu Vlade) stvoreni su uvjeti za postepene (možda) korake iz krize, ili nastavak krize (što je izglednije).
Složena (manjinska ili koalicijska vlast) (osobno me ne smeta takav oblik vladavine, ali ne u ovom trenutku) ukazuje na političku neorganiziranost (u modernom smislu zaštite nacionalnih interesa).
Dolazak SDP-a na vlast prije četiri godine (u jeku globalne krize) i nesposobnost savladati ili pratiti tu krizu (kako su radile i uspjele prebroditi sve zemlje zahvaćene tom krizom), neodustajanje SDP-a od vladavine, stvorio je uvjete za organiziranje na nacionalnoj razini (za spas Hrvatske). Izborni rezultati pokazuju kako Hrvatska nije politički sposobna pratiti krize i politički se organizirati kako bi prebrodila te krize.
Ili je možda manjinska, možda koalicijska vlada odgovor na našu neodgovornost (i nesposobnost biti dostatno politični kako bi zaustavili krize).
Možda u Hrvatskoj nema nitko voljan prihvatiti ogroman dug, iscrpljenost Hrvata (blokirani, dužnici u švicarcima, nezaposleni, ...).

Možda je stigla na naplatu indiferentnost na vladavinu Račana, Mesića, Josipovića, Milanovića. (Ili su čekali da branitelji ostare, jer osim branitelja nitko nije krvario za ovu državu ...)

Ustrajavanje na politici reformi a ne na izjašnjavanju o načinu rješavanja dugovanja, put je u demagoško preskakanje rješavanje problema (nitko dugove nije vratio štednjom, jer dužan čovjek kad uštedi sav iznos koji troši i dalje je dužan onoliko koliko je bio dužan prije štednje).
Složenim zahvatom povećanja prihoda i istovremenim smanjenjem rashoda (na razinu ispod prihoda) stvara višak kojim se podmiruje dugovanje. Gospodarski razvoj je jedini put (a bez ulaganja nema prihoda) ...
Niti smo spremni (za izazove), niti tko spominje način izlaska iz krize ... spominju reforme i volju naroda (s time mogu obrisati *).
Neka se nitko ne poziva na volju naroda (narod je nevoljan).



Oznake: narod, nacija, politička organiziranost, kriza, odgovor na krizu, vraćanje duga, reforme, volja naroda

08

nedjelja

studeni

2015

Kako nastaje rat (i koliko traje)



Izborna poruka



Politika, kao sredstvo prevladavanja društvenog sukoba, (sustavno) krizom nije politika već sredstvo produbljenja društvenog sukoba.
U Hrvatskoj ta kriza traje 1000 godina. Nagomilani društveni sukobi označavaju stanje rata (koji traje).
Ako ne možemo zaustaviti taj rat, birajmo (odgovorno) politiku.
Svi propovjednici okretanja budućnosti zaboravljaju da svi neriješeni društveni sukobi uvjetuju i sadašnjost i budućnost (a često i prošlost).


Budimo barem danas domoljubni. Budimo danas politični.

Hrvatska za sva vremena!






Oznake: politika, kriza, društveni sukob, rat, izbori

15

četvrtak

listopad

2015

Streljati (?), nema veze što su ruski agenti



Antikriza kao sredstvo suprotstavljanja (kontinuiranim) krizama


Postupci kukuriku vlade (na principu otuđenja političke moći) svakodnevno iskušavaju političke snage (koje bi se takvom otuđenju mogle suprotstaviti).

Moć je sposobnost ili snaga pojedinca ili skupine da utjeće na događaje i odnose u zajednici unatoč otporu.</a> https://hr.wikipedia.org/wiki/Mo%C4%87

Jedini cilj proruske (marionetske) nakupine titoista (koji nastoje stvoriti političko tijelo nezakonitim i neustavnim sredstvima budeći orjunaše ...) je postizanje stanja u kojem su moćni (sposobni utjecati na događaje unatoč otporu). To je razlog izbjegavanja bilo kakvih javnih rasprava (o događajima koji slijede), jer rasprave vode utvrđivanju rješenja problema (te im izostavlja mogućnost utjecanja na događaje po vlastitom naumu).
Kriza (nemogućnost donošenja odluke) je stanje u kojem se kukurikavci (pozivajući se na obaveze izvršne vlasti) ponašaju samovoljno (u nužnosti žurnog postupka).
Svakodnevno izlaganje žurnosti (kriznom stanju) odrednica je ruskih agenata, vježba za trajno otuđenje političke moći.
Izloženost ruskim vanjskopolitičkim interesima (zastrašivanjem i političkim umorstvima) kukuriku vladu svrstava u zločinačku i opasnu.
Prešutno kršenje Ustava i zakona, svakodnevno političko nasrtanje na vrijednosti (hrvatskog društva) postavlja pitanje: kako se razračunati s nakupinom (usranih) idiota?
Riješiti se titoista nasilnom smjenom ili političkim putem (parlamentarnim izborima na kojim ćemo kandidirati političku snagu koja će u ime demokracije zakonom razvlastiti i kazniti političke uzurpatore)?

Hrvatska mora braniti demokraciju, Hrvate i hrvatsku državu.

(Potaknuto zaobilaženjem lokalnih zajednica (i bilo koje društvene ili političke skupine) u planiranju odnosa prema migrantskim skupinama ...)


Oznake: otuđenje političke moći, ustrajno, titoisti, kriza, antikriza