27

utorak

lipanj

2023

F. Tuđman nije bio protiv ustaša, ustaše su mu životna opsesija



Čovjeku koji je zagovarao pomirbu Hrvata (kao da su Hrvati u međusobnom ratu), čovjek koji je propovijedao ostvarenje tisućljetnog sna (kao da su Hrvati bez države 1000 godina, iako su imali državu ali nenarodne vladare, do Pavelića i Tuđmana), čovjek koji je zagovarao miješanje kostiju u Jasenovcu (kao da su kosti hrvata u Jasenovcu mogle biti izmješane s drugim kostima), čovjek koji je govorio o ustaškim i partizanskim sinovima u obrani RH od agresije (kao da ustaše imaju sinove), ...

Sam Tuđman je u više navrata u emigraciji imao kontakte s ustaškim i ostalim političkim emigrantima i jasno stavljao do znanja iako je titov general da voli Hrvatsku ništa manje nego oni ("ustaše").

Politička platforma Brune Bušića (pomirba partizana i ustaša u stvaranju samostalne i slobodne Hrvatske) je platforma koju je Bruno Bušić poprimio dok je bio zaposlen u Institutu za radnički pokret kojem je na čelu bio Tuđman.

Svi koji se pozivate na Tuđmanovo negiranje ustaškog pokreta i dosega tog pokreta zapravo ste krkani koji sami sebe lažete. Takvo vam je i ime.

Ja sam ja.



Oznake: ustaše, Tuđman

komentiraj (1) * ispiši * #

Mrtvi žive, živi umiru



Što smo na ovom svijetu



Mrtvi i nakon smrti žive. Dio onog božanskog u nama nastavlja živjeti.

Da je Bog htio učiniti nas bogovima bili bi besmrtni. Da je htio učiniti nas smrtnima ne bi ni znali za njega.
Onoliko koliko smo ustupili mjesta u sebi Bogu, toliko smo besmrtni.

Da sam htio biti Bog, ne bi ni znali za mene. A koliko sam božanskog poprimio samo Bog zna.

Tko poslije smrti živi, znat će što umre u njemu.


Svejedno smo katolička groblja predali državi (koja se knjiži i upravlja s njima na nekatolički način), državi koja je mrtva i nema ništa božanskog u sebi. (Država se sama odrekla božanskog ...)

Možemo svi ali ne možemo skupa. Demokracija nije prisiljavanje većine namještenim izborima na poslušnost manjini, već sloboda svih koja uspostavlja organizaciju života u tim okvirima (slobode).
Slobodan može umrijeti, ali će živjeti. Pokoren može živjeti ali je mrtav, jer nema ono božansko (slobodu i odgovornost za vlastiti odabir) u sebi.


U spomen na M. I. (1971-2023), hrvatskog i Kristova vojnika, koji je kročio kroz život slobodan, pa je nastavio živjeti i nakon smrti



Saint George and the Dragon, Rubens, Peter Paul




Oznake: život, kristov vojnik, groblja

komentiraj (1) * ispiši * #

18

nedjelja

lipanj

2023

U-susret danu (velikih valova (Big Wednesday))




Dan antifašističke borbe (državni praznik u RH - 22. lipnja) obilježava tkz. osnivanje pRvog cicačkog odreda u borbi za očuvanje radničke-proleterske revolucije.
Napad njemačkih vojnih snaga na Crvenu armiju nije povod za ustanak protiv fašizma, već (onako kako je službeno KPJ objavljivala) poziv na očuvanje proleterske revolucije i marksističkog modela uspostave novog društva (diktature avangarde radničke klase).

Poziv Kominterne (2. komunističke internacionale) na oružanu borbu za uspostavu radničkih država nije naišao na odaziv u europskim državama (pa tako ni jUngoslaviji, tog 22. lipnja 1941. u NDH). Stoga su povijest krivotvorili (a to im nije jedino zlo koje su počinili, ili su spremni počiniti). Nije bilo prvog ni zadnjeg cicačkog odreda (partija je bila konspirativna, četnički ustanak u Srbu 27. srpnja 1941. su slavili kao dan ustanka naroda i narodnosti u Hrvatskoj, postjUngoslavenski komunisti su proglasili 22. lipnja danom Ustanka (ustaša)).

Prijepor o sudjelovanju Hrvatske na obje (a obje strane su samo jedna strana) strane (iako je postojala i treća strana) do sada nije iznjedrio odgovarajuće tumačenje: Hrvatska se nije sukobila oko svjetskog poretka, već zbog unutarnje podjele hrvatskog društva ...

Hrvatsko društvo se na ideološkom polju podjelilo (prije pojave fašizma, nacizma i komunizma).
Podijelilo se na panslaveniste (jugoslavene) i nacionalno određene Hrvate.

Prva okupacija jugoslavena-orjunaša (izvorni orjunaši), uspostavom Kraljevine sHs i Karađorđevića nametnula je jugoslavenski unitarizam - integralno jugoslavenstvo.






Rascjep hrvatskog društva na osnovi određenja prema hrvatskoj naciji, a time i hrvatskoj državi moskovski krivotvoritelji su pretvorili u lažnu povijest hrvatskog naroda (jer odbijanje Hrvata biti jUngoslavenima je određenje i prema hrvatskoj (tisućljetnoj) državi, što je za moskovske satrape bio preveliki grijeh koji je kasnije proizveo Bleiburg i Križni put).
Radničku ideologiju (marksizam koji je nacije i države proglasio odumirućim) iskoristili su za (slabo) regrutiranje (u tijeku rata), ali je dolaskom Crvene armije nastupila faza jednoumlja i krivotvorenja povijesti (lažni ustanci, lažni pokreti, lažno narodno opredjeljivanje (narod je bio protiv rata i revolucije).



U socijalističkoj Jugoslaviji federalističko jugoslavenstvo bilo je vladajuća doktrina, ali je federalizam prvih dvaju desetljeća bio znatno ograničen centraliziranom upravom i snažnim pritiskom unitarističkoga jugoslavenstva. Unatoč dogmi bratstva i jedinstva, nacionalne napetosti bile su općeprisutne (premda ne uvijek i vidljive), a nastojanje da se jugoslavenski unitarizam, povezan s tradicijom jugoslavenskog nacionalizma i idejom nove socijalističke nacije, različite od koncepta nacija što su ga zastupale građanske skupine, nametne kao rješenje za Titovu Jugoslaviju, zaživjelo je samo površno.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Unitaristi%C4%8Dko_jugoslavenstvo


(Novi oblik jugoslavenstva dokaz je nepostojanja nehrvatskog određenja Hrvata naspram hrvatskoj naciji i državi.
Hrvatska je tisućljetna država, ali dugo nije imala narodne poglavare.)

U Hrvatskoj nije bilo fašizma, pa nije bilo ni antifašizma.
Orjunaško jugoslavensko četnička veliko Crpska aspiracija je iskoristila određene nacionalno izgubljene hRvate u ostvarenju svojih ciljeva, a moskovska satrapija posebnim sadizmom je taj proces obilježila svojim pečatom.

U vrijeme umjetne inteligencije (AI je protiv stalina, tita i partije) nemojte očekivati rješenje problema koji nikad niste imali.

Oznake: integralno jugoslavenstvo, unitarno jugoslavenstvo, orjunaštvo, marksizam, revolucija, antifašizam AI, dAn anrifašističke borbe

komentiraj (1) * ispiši * #

03

subota

lipanj

2023

Parada smrad



Istrčala istrčala kRalja pEtra garda


korak ide za korakom
mlad * za barjakom

prva druga jedan dva proleterska

gay parada
parada ponosa, zadnja

prop(a/i)li smo kao ljudi, zbog toga moraju dovlačiti crnačku djecu
u ljudskoj je prirodi nekoga kontrolirati

sada kontroliraju crnačku djecu umjesto izumrlih tigrova

idem leć, lakše je trpjeti svijet zatvorenih očiju

da znam što su majmuni pojeli pa postali ljudi, dao bi krokodilima


Oznake: parada, ljudi, žlica

komentiraj (1) * ispiši * #