30

subota

listopad

2021

Dan (živih) mrtvaca - Horor u Hrvatskoj





Zakon o grobljima
pročišćeni tekst zakona
NN 19/98, 50/12, 89/17


Članak 2.

Groblja su komunalni objekti u vlasništvu jedinica lokalne samouprave, odnosno grada Zagreba (u daljnjem tekstu: jedinica lokalne samouprave) na čijem području se nalaze.



Kršćanstvo/Katoličanstvo počiva na temeljima Vjerovanja (o oproštenju grijeha, uskrsnuću tijela i života vječnog), zbog čega su generacije katolika gradile i čuvale katolička groblja (koja su u Republici Hrvatskoj oduzeta - nacionalizirana - katoličkoj crkvi i katoličkoj zajednic).

Od silnih katolika i crkvenih velikodostojnika nitko se nije udostojio povesti postupak povratka katoličkih grobalja katoličkoj zajednici, kao dijela njihova identiteta i vjere.

Nezamislivo je vjerski okvir odnosa prema pokojnicima svesti na državno (pogotovo ako smo sekularna država) poimanje odnosa prema zemnim ostacima umrlih. (Nevjerska tumačenja razgradnje tijela i gašenje života nisu u skladu s vjerskim tumačenjima i životom vjernika.)

Duboko sam nesretan zbog hrvatske katoličke površnosti, nebrige i nemara vjernika i njihovih crkvenih predstavnika. Podjednako mi je nezamislivo da o mojim zemnim ostacima brine itko do istinski katolik, istinska Kristova crkva.

Pokrenimo postupak vraćanja katoličkih grobalja u okrilje vjerske zajednice, koja će po vlastitim nakanama upravljati tim grobljima.
Referendumom, osnivanjem istinske demokršćanske političke stranke koja će ostvariri parlamentanu pobjedu, svakodnevniom zagovaranjem ostvarenja cilja u političkom i duhovnom okružju.

Ako smo Kristovi vojnici, zaslužujemo biti pokopani na vojnom groblju vojnika koji ratuju dobrotom, posebno zaštićenom od nevjernika (koji nas svakodnevno proganjaju u životu).

William-Adolphe Bouguereau - Pieta


Oznake: groblja, katolička groblja, lokalna samouprava, vjerovanje, katolici, oproštenje grijeha, uskrsnuće tijela, život vječni, crkveni velikodostojnici, demokršćanska politika, sekularna država, Kristovi vojnici

25

ponedjeljak

listopad

2021

Kako bez novca, pameti i poštenja?



Zagreb - u raljama bedaka - Hrvatska


Model Zagreba (o kojem se pričalo prije lokalnih izbora, što nedvosmisleno ukazuje na projekt tajnih službi) koji je morao iznaći model (modela) (na najvećem proračunu nakon državnog) za vođenje i upravljanje državom u okvirima manjka novca ...

Model upravljanja Zagrebom (platforma - rupa ispunjena živim blatom Možemo) polazi od pretpostavke korumpiranosti koju će oni riješiti iznova vraćanjem socijalizma-komunizma.
(Korumpiranost je posljedica niskih cijena - koje Možemo preferira - a do prave cijene se stiže koruptivnim putem.)

Dakle, model-problem Zagreba - Hrvatske u očima službi se svodi na očiti nedostatak novaca, pronalazak vrlo kvalitetnih osoba koje će osiguravati prihode (iako novaca nema) koje će istovremeno pristati na politički teror-mentorstvo platformi-strančica-politkomesara (koji su prouzročili manjak novaca, pa će nastavati rasipati (trošiti) i novepridošle novce na podjednak način), pristati na potplaćenost i druge gubitke (političke i ostale slobode, jer financiranjem ovih zlotvora potpuno su obespravljeni), i jamčiti svojim ropskim položajem da je to njihov izbor prikrivajući spomenutu nadgradnju (službe, komesari, strančice, platforme, ...) kao svemoćne gospodare.

Gdje je tu poštenje?

Model socijalizma-diktature-dragovoljnog ropstva (razrađenog u titovo doba) nije rješenje. Jer ropstvo nije rješenje. Jer diktatura nije rješenje. Jer socijalizam nije rješenje.

Titova jUgoslavija je bila čimbenik nestabilnosti Svijeta, jer je švercala oružje. Taj položaj je prouzročio gašenje jUgoslavije. Oslanjati se na bUdu lončarića (intelektualnu veličinu u zaseoku Lončari), oslanjati se na GreguriĆa (Astrinog ruskog hRvata), i slične koji su proizveli današnji (pišljivi) hdz s pLenkovićem koji je trebao kao tito donositi novce (iako je tito zarađivao novce ilegalnom prodajom oružja) ukazuje na bespuća kojim tumara polusnena, izmorena Hrvatska.

Hrvatska, na tržišnim osnovama, mora demokratizirati i liberalizirati društvo, u kojem radišne i sposobne ne treba tražiti (i prisiljavati na ropstvo), već će oni sveukupnim stanjem (mogućnost zarade, napredak društva, stvaranje povoljnih uvjeta za življenje) iskazivati svoje potencijale na najbolji mogući način. Pa tako i u vođenju i finaciranju države (koja je sada u raljama zlotvora).

Hoću bolju i veću Hrvatsku. Hoću onu Hrvatsku koja je u mom srcu.

Za Dom spremni