18

utorak

srpanj

2023

HGSS
Hvala HGSS-u što su još jednom dozvolili turistkinji koja se izgubila i ozljedila da ih spasi.
Oznake: HGSS, spašavanje, turisti

16

nedjelja

srpanj

2023

Kada je turizam terorizam?
Hrvatska je europska turistički zemlja i kao takva meta ekonomskog terorizma.
Glavni nositelji ekeonomskog terorizma su Njemačka i (saveznica) Rusija.

Udare na turističke zemlje s namjerom ostvarivanja drugih ciljeva su njemci uvježbali. Tako su uništili Grčku, Španjolsku, Italiju, Portugal, Tursku (!?).
Hrvatska nije bila turistička sila, ali su njemci svejedno izvršili udar na socijalističku jUgoslaviju, a sada su se okomili na RH.

Ukratko, kada se bavite turizmom ne računajte na njemce. Zabranite njemačkim građanima dolazak u svoje turističke destinacije.

Povika o rastu cijena je neutemeljena (sve su cijene u građevinarstvu zbog inflacije porasle, a vanpansionska potrošnja nije razlog za bojkot - i sladoled i osvježavajuće rashlađeno piće se mogu kupiti u trgovinama a ne na iznajmljenim štandovima ili kioscima s izrazito turističkom namjenom).

(Navuku vas na ulaganja-promjenu ekonomije, pa bojkotiraju.)

Znači, po srijedi je ekonomski terorizam (njemački), njemački terorizam je ruski, ruski terorizam je rat.

Gradite održivi turizam. A takav turizam ignorira ruse i njemce. S njima ste robovi u vlastitoj kući.


Slika!!

Oznake: turizam, terotizan, njemci, rusi, održivi turizam

tUrizam
Turizam je uslužna djelatnost.
Oni koji obavljaju tu djelatnost očekuju zaradu.

Drugi akteri turizma (korisnici turističkih usluga, država kao porezni korisnik plodova te djelatnosti) sudjeluju kao generator ponude-potražnje, ali na bitno različiti način od onih koji investiraju u turističku djelatnost.t-Urizam ili turizam, bez novca ne postoji

(turistička propaganda je ponekad turistička antipropaganda, a u Hrvatskoj od titove jUngoslavije sustavno djeluje proruska agentura koja potkopava bilo koju ekonomsku djelatnost, pa tako i turističku)
Oznake: turizam, antipropaganda, turist, djelatnost, novac

09

nedjelja

srpanj

2023

UE je okupacija Hrvatske
Hvalospjevi i novinske eskapade o eUropskoj Uniji (tvorevini koja proždire slabe a truje jake) su uobičajena režimska procedura zadržavanja (provociranja s namjerom detektiranja nepodobnih) nadzora nad procesima (okupacije).

Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji je okupacija, i nije odabir hrvatskog naroda već vojno-političko-međunarodno pravni akt nasilja nad hrvatskom državom i hrvatskim narodom.

Da je Europska unija odabir hrvatskog naroda onda bi Hrvatska vojno umarširala u Paris-Berlin i uspostavila vladavinu koju bi narod odabrao. Sve drugo je uvjeravanje Hrvata kako su sami odabrali ropstvo (pod čizmom trećerazrednih svjetskih hohštaplera).

Oznake: EU, Hrvatska, odabir, Ropstvo, okupacija

UE je okupacija Hrvatske

Hvalospjevi i novinske eskapade o eUropskoj Uniji (tvorevini koja proždire slabe a truje jake) su uobičajena režimska procedura zadržavanja (provociranja s namjerom detektiranja nepodobnih) nadzora nad procesima (okupacije).

Članstvo Republike Hrvatske u Europskoj uniji je okupacija, i nije odabir hrvatskog naroda već vojno-političko-međunarodno pravni akt nasilja nad hrvatskom državom i hrvatskim narodom.

Da je Europska unija odabir hrvatskog naroda onda bi Hrvatska vojno umarširala u Paris-Berlin i uspostavila vladavinu koju bi taj narod odabrao. Sve drugo je uvjeravanje Hrvata kako su sami odabrali ropstvo (pod čizmom trećerazrednih svjetskih hohštaplera).Oznake: EU, Hrvatska, odabir, Ropstvo, okupacija

01

subota

srpanj

2023

Problem Splita
Problem Splita je problem bez turista, bez tranzita, bez dnevne migracije.

Problem je to što Split ne funkcionira na razini samostalne urbane sredine, kako bi onda funkcionirao s dodatnim opterećenjem.

Split je selo (izraslo iz palače i oko palače) s prekrasnom palačom, koja je bila u okolici Salone (i danas je ostala s takvim statusom - manja ili veća naseobina uz antički (vele)grad Salonu).
Neurbaniziranost Splita (bijeg preživjelih iz pada Salone) ostala je do današnjih dana - nesređenost (i odsječenost, osim morskim putem).

Neurbaniziranost (prikrivan splitskim dišpetom) je posljedica nepostojanja kadrova (seljaci i niže kategorije). Vjekovima. (Iako je M(arko) M(arulić) splićanin.)
Grad nema kadrove potrebne gradu (a ne Svijetu, onih koji su prvi na Svijetu pun je Split).

Priča o neurbaniziranosti Splita time postaje jasna.

Zabranjivati razgolićenost i zgražati se nad time je "van pameti". Alkoholiziranost (i javno uriniranje) je posljedica neodgovornosti za turiste (javni wc-i i obaveza ugostiteljskih objekata puštati tuđe goste u svoje wc-e u nedostatku javnih wc-a, nedostatak gradskih redara koji će gostima biti pri ruci (u navedenim nevoljama) a ne ih kažnjavati,...).

Jer svi se slažemo, novac je najvažniji. Pa bi nered nastao ubiranjem tog novca trebalo umanjivati i sustavno čistiti.
S posebnom domaćinskom strpljivošću.
Kad bi u tome uspjeli, bili bi prvaci Svijeta.

(A ne puštati prouske-prosrpske kadrove koji se oslanjaju na kartu tradicionalne izolacije i neprofitnosti kako bi zaustavili razvoj grada ka financijskoj moći.)

Problem Splita je iskorak ka financijskoj moći.


Oznake: Split, neurbaniziranost, Marko Marulić, financijska moć