16

nedjelja

srpanj

2023

tUrizam




Turizam je uslužna djelatnost.
Oni koji obavljaju tu djelatnost očekuju zaradu.

Drugi akteri turizma (korisnici turističkih usluga, država kao porezni korisnik plodova te djelatnosti) sudjeluju kao generator ponude-potražnje, ali na bitno različiti način od onih koji investiraju u turističku djelatnost.







t-Urizam ili turizam, bez novca ne postoji

(turistička propaganda je ponekad turistička antipropaganda, a u Hrvatskoj od titove jUngoslavije sustavno djeluje proruska agentura koja potkopava bilo koju ekonomsku djelatnost, pa tako i turističku)




Oznake: turizam, antipropaganda, turist, djelatnost, novac

17

ponedjeljak

svibanj

2021

Komadić analitike




Tko i kako popravlja Hrvatsku?


Hoćete analitički osvrt na protekle lokalne izbore?

Prvo, zaboravite televizijsko ispiranje mozga.

Podijelite Hrvatsku na političke skupine, na one koji upravljaju društvenim financijama.
Trenutno, nema novaca ali ima mnogo onih koji traže te (naše) novce.

U najgoroj je poziciji Zagreb. Pad privrede zbog sto stvari, potres, obnova, socijala.
Profesionalne (prevarantske) političke elite raspodjelu sredstava kontroliraju podjelom uloga u društvu.

Nije pojava aktivista Možemo (mogu oni Q) produkt aktivizma već perfidne igre tajnih službi koji obnovu Zagreba moraju izvesti u uvjetima kad će njihova korist biti najveća (čitaj: nevažan iznos trošak, s najmanje kontakta s građanstvom koje vape za bespovratnim sredstvima, ...).

Inače službe diskreditiraju pritiscima, ucjenama nepoželjne kandidate.
Tomašević je prošao sve pritiske. Jer takav (mamlaz) odgovara profesionalcima.
On će tražiti onih 20% obnove (i tako milijun Zagrepčana uvjeriti da su birali pravog), država će mi dati ako od ostala 3 milijuna uzmu četverestruko više (osiromašiti nas i otetim našim novcima prisiljavati na političku poslušnost), ili će odbiti Tomaševića u manevru u kojem će on biti ili pokvaren ili naivac, pa će građani Zagreba njega mrziti.
Time bi politička elita i dalje kontrolirala novce i političke procese. Bez smjena, revolucija, pobuna, referenduma, štrajkova, političkih aktivista, ...

Svojedobno je Sinčić odigrao sličnu ulogu (popravka Hrvatske), a sada je na rezervnom (dobro plaćenom) položaju u EU parlamentu (gdje je beznačajan).
Pristaju li borci za društvenu pravdu na takve marginalizacije?
Nije ni Tomašević nobelovac.

Tako je u svim sredinama (županijama, općinama, Gradovima,...).
Školski primjer umanjenja nezadovoljstva stanovništva, koje kad bi kanaliziralo svoje nezadovoljstvo iz temelja bi promijenilo političku scenu i političko ponašanje.

Kako ipak medijsko pumpanje "gotove stvari" u Zagrebu ne bi bilo točno, Tomaševića ne "pumpaju" novcima vanjske već unutarnje (vladajuće) strukture.

Bojkot roba i usluga (mijenjanje uloga)

Poziv na bojkot roba i usluga koje dolaze iz Zagreba temelji se na ulozi Zagreba. Ako je glavni grad, mora biti pokretač i nositelj svega dobrog u Hrvatskoj. Što, vidimo, nije slučaj.

Stoga pozivam sve radišne i poduzetne osobe, firme da se pripreme na zamjenu privrednih aktivnosti koje je do sada obavljao Zagreb. Bojkot Zagreba će potaknuti razvoj i napredak ostatka Hrvatske. I, u konačnici, dovesti do promjene statusa glavnog grada Hrvatske.
Predugo se pasivno odnosimo prema kolonizaciji Hrvatske koju provodi Zagreb uvoznim robama i političkim smicalicama.

Kad obavimo svoju domoljubnu dužnost (oslobađanja), Zagreb možemo prepustiti stihiji političkog aktivizma
(i onima koji su doveli Bandića, da dovode Tomasovića).

Za radišnu i vrijednu Hrvatsku, koja bi kao takva znala birati. Do sada ste uvijek birali krivo jer to životni standard pokazuju.



Oznake: ispiranje mozga, analitička podjela Hrvatske, Zagreb, novac, raspodjela, politička moć, unutarnji financijeri, profesionalni revolucionari, kanaliziranje nezadovoljstva, obnova, sinčić, glavni grad, bojkot roba i usluga, razvoj Hrvatske

02

utorak

ožujak

2021

Tko je tko u familiji Bandić




Grad Zagreb je samostalna jedinica lokalne samouprave s godišnjim proračunom skoro 12 milijardi kuna.

To je po iznosu drugi proračun u RH. Državni proračun je oko 150 milijardi kuna.

Obaveze (rashodi) grada Zagreba i RH nisu iste.

Profesionalni partijsko-udbaški rusko-srpski četničko-jugoslavenski kadrovi ciljaju zavladati sredstvima (pa makar imali neograničene rashode).

U srednjem vijeku cilj je bio zavladati resursima koji osiguravaju vojnu premoć (kombinacija ruda metala, hrane, šuma, životinja, obrambenih položaja, ...).

U modernom svijetu se sve pojednostavilo. Morate zavladati novcima.

Bandić je uime (Isusovo) osvojio Zagreb i sredstvima proračuna financirao ostanak Mesića, dolazak jOsipovića, dolazak miLanovića, ...
Zagrebački proračun je kontrolirao sdp-udba-kos-rusi-srbi-domaći kreteni, a hdz državni proračun ...
Zamisao o dvostranačju kao osnovi "demokracije" je podrazumijevalo finaciranje dvopartijske (jednojajčane) nemani.

Zagreb je više nego prepolovio proizvodnju i višestruko povećao trgovinu, što znači kako smo preko potkradanja zagrebačkog proračuna svi sudjelovali u zloćudnom oživljavanju jugoslavenske (rusko-srpske-četničko-orjunaške) nakaze.
Bojazan kako će nakon Bandićeve smrti lijevi zavladati Zagrebom je bespredmetna, jer oni vladaju Zagrebom od završetka rata za neovisnost.
Sada su preko pLenkovića zavladali i ostatkom Hrvatske. Demokracija je goli Q.

Bandić je samo prizma prelamanja zraka svjetlosti u RH, i odvajanja esencije od stvarnih vlasnika.
Osoba koja je preusmjeravala namjenske novce u potpuno nenamjenske svrhe - uskrisavanje jugoslavije (sveslavenstva i jugoslavenstva) (rusko-srpske komplote) iako smo platili skupu cijenu zablude ulaska u jugoslavije, zatim skupu cijenu izlazaka iz jugoslavija, pa nam je baš trebala osovina tuđman-sdpskh-pLenković kako bi programiranom pljačkom iznova pokušali s jugoslavijom (po svaku cijenu).

Bandić je na kraju nezamjenjiv, ako smo išta naučili iz laži hdz-a, a oni ako su išta naučili iz laži kralja-maršala neće/mo ni pokušati iznova s jugoslavijom-panslavenstvom.

Novi gradonačelnik Zagreba će biti gluplji od Bandića (kako je to skoro nemoguće, vjerovat ćete kako je izrazito talentiran i poseban). I neće se prezivati Bandić.
Vi ste u u toj obitelji izvor svih zala i predmet svih zala. Jer ne kontrolirate ništa. Sve iz vas proizlazi i vama se vraća. Na nakaradan način.

Financiranje politike iz proračuna, legalnim ili ilegalnim putem je krivi način financiranja i vođenja politike.



Oznake: grad zagreb, godišnji proračun, resursi, novac, finaciranje iz proračuna, jugoslavenstvo, sveslavenstvo, demokracija, prizma, novi gradonačelnik

13

četvrtak

kolovoz

2020

Nisu psi rata, ali su krmci (rata)






U Hrvatskoj su mnogi ljudi organizirani (partije, najpoznatija je izdajnička ... kpj/h, skj/h, sdp, hdz, ..).
Ali u ratu nisu ili ne sudjeluju. S razlogom.
Niti jedna izdajnička partija ne regrutira/novači ratoborne već plašljive savitljivce. Osobe bez čvrstih stavova.
Milošević je pokrenuo vLahe na srpskoj strani i odveo ih u Srbiju (mi se veselimo toj seobi jer je Srbija konačno postala Vlaška država: Svi Vlasi u jednoj državi). Od provjerenih savitljivaca napravio gubitnike.
Hrvatski savitljivci (krmci) su bili pošteđeni (u ime obrane) i sad sjaje punim sjajem (izdajničke naravi).
Prasad


Zaključimo (bez postavki i dokazivanja); Mi (vlast) se veselimo Oluji, ali nam je žao dragi sRbi što ste izgubili i nas prisilili iznova da lažemo. (Znate vi da smo za novce i niske pobude sposobni (nikad spremni) svašta raditi. Glupi ste jer ste na nas računali (za vrijeme rata smo se sakrili u mišje rupe). Sad opet lažemo za vas i nas. Takvi smo. Vi ne možete pobijediti, a ovi ("naši") ne znaju pobijediti (ratovati protiv nas a ne protiv vas). Mi smo poraženi, vi pobijeđeni, ali zajedno lažemo kako bi nam bilo gore.)

Rat za hrvatsku neovisnost neće obilježiti junaštvo (svojstveno junacima), već smutljivost anemičnih pičkopizdaca koji trkeljaju po vas dan kako bi noću mogli obaviti prljavu rabotu: izdati samoga sebe.
Krmci rata.

A vi narode, polagano u suton neizvjesne budućnosti koju niste branili niti stvarali ...
Pojest će vas laži krmaka rata.

Nuštar, godine koje se ovo nije dogodilo

Oznake: psi rata, krmci rata, rat, organizirani sukob, izdajnička partija, plašljivi savitljivci, vlasi, Vlašaka država, izdajnička narav, Oluja, novac, niske pobude, junaci, anemični pičkopizdac, izdari samoga sebe, neizvjesna budućnost, laži krmaka rata

03

subota

ožujak

2018

Blogika



Priopćenje (nisu morali ništa priopćavati, mogli su odmah saopštiti) Vijeća za suočavanje s prošlošću je uz dokument popratila izjava akdemika (jazu - jugoslavenska akademija znanosti i umjetnosti) o antifašizmu kao pozitivnoj pojavi vezanoj za simbol komunističke, socijalističke i jugoslavenske zvijezde.

Logikom onog koji nikad neće biti nominiran za Nobelovu nagradu, propustio je zbog dosljednosti izjednačiti ustaško znakovlje zbog pozitivnog zalaganja za hrvatsku državu i samostalnost nacionalne države.
Danas je stvarnost hrvatska a ne jugoslavenska država (samostalnost je ulaskom u EU djelomično izgubljena, ali ne i izbrisana kao država u Kraljevini Jugoslaviji).
Očito je Vijeće ili prekratko vijećalo, ili su nas zbog nepostojanja logike poštedjeli dugog čekanja još goreg priopćenja. (Od glupih možeš očekivati samo loše ili gore.)

Priopćenje o neustavnosti Za dom spremni!, koji će iznimno tolerirati mrtvim pripadnicima HOS-a, nakaradno je zadiranje u sve segmente države, društva, postojeću kulturu i pripadnost određenoj civilizaciji, u ustavna prava svakog pojedinca.




U Ustavu RH se ne spominju ustaše, partizani, prošle ideologije. Ustav RH određuje politički poredak, ali na demokratskim osnovama čime se bitno razlikuje od ustaškog, partizanskog ili bilo kojeg drugog sustava u prošlosti Hrvatske. Samim tim Vijeće nije smjelo spominjati Ustav, osim u kontekstu demokracije.
Na ovaj, poprilično zloban i pokvaren, glupi način nisu pridonijeli uspostavi i učvršćenju važećeg Ustava, već su potpuno oskvrnuli temeljni pravni akt države. Dovoljno za javnu osudu tvoraca tog dokumenta.

Podrivanje temelja hrvatske države je stogodišnji plan istih političkih snaga, koje iako vremenski razdvojene zasebno usklađeno djeluju za ostvarenje istog cilja. To upućuje na centar moći koji rukovodi tim aktivnostima, i na potplaćenost svih koji su sudjelovali ili sudjeluju u tim aktivnostima.
Treba pronaći put novca kojim su obasuti pripadnici Vijeća i oni koji su imenovali Vijeće. I oštro kazniti.

Blogika jednog blogera: Hrvatska je demokratska, a Hrvati Za dom spremni.


Oznake: blogika, priopćenje, vijeće za suočavanje s prošlošću, gore priopćenje, ustav, temeljni pravni akt, oskvrnuće ustava, podrivanje temelja države, djelovanje za ostvarenje istog cilja, centar moći, novac, put novca, kazne

19

utorak

prosinac

2017

Robno-robna privreda i državna vlast




Kad bi se društvo vratilo na robno-robnu privredu, najbolje bi se vidjela sva vrijednost državne vlasti.
Plenković bi morao ponuditi robu, zauzvrat bi mogao tražiti neku drugu robu.
Možda bi kao pravi komunjara-orjunaš-četnik (titov pijonir) nudio 10 kg jabuka za jedan kilogram jabuka (umjesto dosadašnje niti jedne jabuke a zauzvrat uzima 6 kilograma jabuka). Toliko je nesposoban da bi tražio jabuke za jabuke (po nepovoljnom omjeru razmjene istovrsnih roba).

Vidjelo bi se bez novaca tko i koliko vrijedi.

Ovako, s novcima, ostaje zamagljeno kako bezvrijedna osoba vlada i ostvaruje priliv enormnih količina vrijednosti (iako to nije prirodno).

(Hrvatska nije pratila civilizacijske napretke i ne snalazi se u robno-novčanoj privredi, što varalice koriste za porobljavanje, prodaju i izdaju cijelog naroda. U robno robnoj privredi robovi bi mijenjali svoje proizvode i usluge s robovima i ne bi s vlašću imali nikakve veze, ili bi vlast bila ropska a robovi slobodan i suveren narod.)

2 000 000 (čitaj: dvamilijuna robovskih glasova za slobodu jednog naroda koji je u okovima zbog svoje nesloge.)


komentiraj (0) * ispiši * #

25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputica



Prekinite podržavati polulude idiote



Hrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo

24

ponedjeljak

listopad

2016

Što su novci



Novac je roba kojom možemo kupiti sve ostale robe (ako robe podrazumijevaju i usluge).

Ako smo nezadovoljni političarima moramo se zapitati tko i koliko ih plaća.
(Političare plaćaju interesne skupine (donacije), članarine (političkih stranaka) i država (iz proračuna). Država je najbogatiji platiša (političara).
Proizlazi, nismo izišli iz države koja je sama sebi svrha. Nismo u demokratskoj državi, koju proglašavamo demokratskom jer je tako definirano u Ustavu.


Uz političare progone nas problemi u zdravstvu. Uplatite osiguranje (redovno, prije 10 godina), a kad dođete na liječenje upute vas na liste čekanja ...
Kad bi plaćali usluge po obavljanju bi li čekali 1 , 2 ili 6 mjeseci bilo koji medicinski zahvat?

Školstvo. Bi li pratili reformu školstva da plaćamo školovanje gotovim novcima, da ne izdvajamo porezna davanja iz kojih je osigurano "besplatno" školovanje?

Ponukalo me opetovano (priglupo) spominjanje obaveze saborskih zastupnika sudjelovati u radu Sabora. I pasivno sudjelovanje i nedolazak u Sabor su sudjelovanja u radu. Obaveza kvoruma (kvalificirane većine) je zakonita, a pravo zastupnika (koji se ne slaže s većinom) pokušati osporiti donošenje odluke pravnim instrumentom koji nazivamo kvalificirana većina.


Treba se zapitati, ako je pametnih malo, zašto većina sluša budale a ne pametne ...
Većina podržava budale, jer kad vide (budalu) plenkovića misle da i oni imaju šansu biti na dobro plaćenom položaju. Ta nada s pametnima isčezne (do prvog zareze).

Zaključak, plenković je budala, ali nije jedina.


Sve bi probleme riješili kad bi napustili model državnoga financiranja i uveli tržišne kriterije. Novac u ruci više vrijedi od cjelokupnog besplatnog školovanja, besplatnog zdravstva ili političara koji rade u ime naroda.

Novac je glas protiv svih.



Oznake: novac, roba, političari, interesne grupe, donacije, političke stranke, članarina, državna davanja, zdravstvo, liste čekanja, šlolstvo, reforma, kvalificirana većina, sabor, ospofravanje legitimiteta političke borbe, pametni, budale, većina, model tržišnih odnosa

08

utorak

ožujak

2016

The Raconteurs



Budalaši, samo je novac naš ...


Ostojić je toliko gl*p da ne može biti naš ... (žalosno je koliko budalaš zauzima prostora naguravanjem i smetanjem). (Okladio bih se da je žandarsko dijete ...)
(Samo je novac naš, ne trošite trud i vrijeme na provociranje, `ko vam j majku četničku ...?)




Kratki kurikulum

On imadem tetkicu, koja živi u Brooklyn-u, poslat će mu majicu u tri boje bojenu, na njoj piše joj što volim Iggy Pop.
A djeca će učiti Štulića za lektiru!?
(Nastranu tekstovi koje mu je netko drugi pisao, skladbe koje mu je netko treći komponirao ... pjesme koje se sarkastično i alegorično odnose na Tita (a to ni Štulić nije znao dok ih je popijevao ..,).)




The Raconteurs

Pun mi je * Mile Kekina, Ranka Ostojića i Štulića ...

raconteur - vješt pripovjedač
imenica
a person who tells anecdotes in a skillful and amusing way.
Any performers are welcome to share their skills at the open mike session - musicians, dancers, poets, puppeteers, raconteurs and actors.
sinonimi: storyteller, teller of tales, spinner of yarns, narrator, anecdotist, anecdotalist





Oznake: glup, budala, smetanje, žandarsko dijete, novac, naše. lektira, Iggy Pop, tetkica, Brooklyn, alegorija. vješt pripovjedač, pun *