01

utorak

lipanj

2021

zAgreb u vrtlogo u kojem se ne snalazi
Glavni grad neke države ima značajnu ulogu (što ne znači da je riječ o glumi).

Funkcionalna uloga nameće i ostale, pa i simboličku ulogu.

zAgreb je odavno prestao postojati kao glavni grad Hrvata, i time rastočio hrvatske izglede u suprotstavljanju osvajačkom ratu s istoka. (Srbi iza kojih su skriveni rusi i njihova višestoljetna bolesna ambicija stvaranja svjetskog imperija.)
Hrvatska ju supotpisnik Daytonskog sporauma, ali ovakva (a baš zbog te uloge i je ovakva) nije sposobna braniti vlastite interese a ne sudjelovati u kreiranju zaštite bilo koga,
Sve je to rastočila ruska agentura, finacijski potkopala, a domaća potkapacitira rulja nesposobna shvatiti.
U zagrebu je nekon miLe bandića, tomašević iz istog legla, s istim ciljevima.
Aktivni povratak ruske agenture podigao je josipovića i milanovića ...

Na državnoj razini razni "poslovnjaci" (gregurić, ...), ppd, ... s rusima odavno osvajaju pozicije i krše embargo (time nas udaljavaju od zapada i guraju u ralje iz kojih smo se ratom jedba izvukli.
Više nije lov na plenkovića nego na službe, policijske i vojne namjesnike koji plenkoviću osiguravaju nedemokratsko nametanje mjera koje nas uništavaju a rusima daju prednost u agresiji.

U Hrvatskoj nema tko reći izdajicama čije su sluge. Nema tko spasiti Hrvatsku.

Zbog tog se zagreb utapa u vrtlogu iz kojeg se nema snage otrgnuti.
Hrvatska mora stvarati novi glavni grad (bez vili matule i tomaševića. bez plenkovića, milanovića, josipovića).

Koliko je zagreb intelektualno propao kad komunistički glumci, crveni aktivisti i neradnička rulja nakon 20 godina crvenog baruna (polupismenog krkana s partijskim instrukcija) teroriziraju grad? Ili bi neki filipović s plenkovićem obilazio tramvajskle remize i građanima dijelio čaj u besplatnim tramvajima?

E, bijedo ruska ... vozite porsche pa vam bandić tomašević niti rusi neće trebati.Oznake: glavni grad, funkcionalna i simbolička uloga, suprotstavljanje osvajačkom ratu s istoka, Daytonski sprazum, isto leglo, Hrvatsku nema tko spasiti, Porsche

17

ponedjeljak

svibanj

2021

Komadić analitike
Tko i kako popravlja Hrvatsku?


Hoćete analitički osvrt na protekle lokalne izbore?

Prvo, zaboravite televizijsko ispiranje mozga.

Podijelite Hrvatsku na političke skupine, na one koji upravljaju društvenim financijama.
Trenutno, nema novaca ali ima mnogo onih koji traže te (naše) novce.

U najgoroj je poziciji Zagreb. Pad privrede zbog sto stvari, potres, obnova, socijala.
Profesionalne (prevarantske) političke elite raspodjelu sredstava kontroliraju podjelom uloga u društvu.

Nije pojava aktivista Možemo (mogu oni Q) produkt aktivizma već perfidne igre tajnih službi koji obnovu Zagreba moraju izvesti u uvjetima kad će njihova korist biti najveća (čitaj: nevažan iznos trošak, s najmanje kontakta s građanstvom koje vape za bespovratnim sredstvima, ...).

Inače službe diskreditiraju pritiscima, ucjenama nepoželjne kandidate.
Tomašević je prošao sve pritiske. Jer takav (mamlaz) odgovara profesionalcima.
On će tražiti onih 20% obnove (i tako milijun Zagrepčana uvjeriti da su birali pravog), država će mi dati ako od ostala 3 milijuna uzmu četverestruko više (osiromašiti nas i otetim našim novcima prisiljavati na političku poslušnost), ili će odbiti Tomaševića u manevru u kojem će on biti ili pokvaren ili naivac, pa će građani Zagreba njega mrziti.
Time bi politička elita i dalje kontrolirala novce i političke procese. Bez smjena, revolucija, pobuna, referenduma, štrajkova, političkih aktivista, ...

Svojedobno je Sinčić odigrao sličnu ulogu (popravka Hrvatske), a sada je na rezervnom (dobro plaćenom) položaju u EU parlamentu (gdje je beznačajan).
Pristaju li borci za društvenu pravdu na takve marginalizacije?
Nije ni Tomašević nobelovac.

Tako je u svim sredinama (županijama, općinama, Gradovima,...).
Školski primjer umanjenja nezadovoljstva stanovništva, koje kad bi kanaliziralo svoje nezadovoljstvo iz temelja bi promijenilo političku scenu i političko ponašanje.

Kako ipak medijsko pumpanje "gotove stvari" u Zagrebu ne bi bilo točno, Tomaševića ne "pumpaju" novcima vanjske već unutarnje (vladajuće) strukture.

Bojkot roba i usluga (mijenjanje uloga)

Poziv na bojkot roba i usluga koje dolaze iz Zagreba temelji se na ulozi Zagreba. Ako je glavni grad, mora biti pokretač i nositelj svega dobrog u Hrvatskoj. Što, vidimo, nije slučaj.

Stoga pozivam sve radišne i poduzetne osobe, firme da se pripreme na zamjenu privrednih aktivnosti koje je do sada obavljao Zagreb. Bojkot Zagreba će potaknuti razvoj i napredak ostatka Hrvatske. I, u konačnici, dovesti do promjene statusa glavnog grada Hrvatske.
Predugo se pasivno odnosimo prema kolonizaciji Hrvatske koju provodi Zagreb uvoznim robama i političkim smicalicama.

Kad obavimo svoju domoljubnu dužnost (oslobađanja), Zagreb možemo prepustiti stihiji političkog aktivizma
(i onima koji su doveli Bandića, da dovode Tomasovića).

Za radišnu i vrijednu Hrvatsku, koja bi kao takva znala birati. Do sada ste uvijek birali krivo jer to životni standard pokazuju.Oznake: ispiranje mozga, analitička podjela Hrvatske, Zagreb, novac, raspodjela, politička moć, unutarnji financijeri, profesionalni revolucionari, kanaliziranje nezadovoljstva, obnova, sinčić, glavni grad, bojkot roba i usluga, razvoj Hrvatske