29

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska nema ni katoličkih ni hrvatskih političara




pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot


Hrvatska je pripadala zapadnom civilizacijskom krugu. Mala zemlja, mali ljudi.
Granica civilizacija koja je hrvatska stvarnost, izložena prodorima drugih civilizacija svrstala je Hrvatsku u slabije zemlje tog civilizacijskoga kruga.

Odabir (??, kakav odabir) hrvatskog lutanja po južnoslavenskom panslavizmu, monarhističko-komunističkoj nesvrstanosti je naivno i zlokobno osvećivanje zapadnoj civilizaciji (odbijanje pripadanja vlastitoj civilizaciji) kao da su ostali koji pripadaju toj civilizaciji krivi za više stoljetne ratove s turcima i našu zaostalost.

Koliko smo zaostali?
Urotnička manjina je odlučila povesti narod u avanturu negiranja pripadanja vlastitoj civilizaciji.
Negiranje religijskog karaktera (pola hrvatskih biskupa su rigidni komunisti), nacionalnog karaktera (iako su multi-kulti društva nastala na premisi podjele rada u kojoj slabije plaćena radna snaga dolazi iz drugih civilizacija ili kultura s ciljem apsorpcije posebno nadarenih (Tesla, Einstein, ... ) bez kojih industrijska društva ne bi u kontinuitetu rasla i jačala) dovela je do stanja u kojem se Hrvatska nalazi.
Nesrazmjerno (mnogo) troši na obrazovanje, s ciljem selekcioniranja kvalitetnih i nadarenih koji (za ta društva besplatno) završe u visoko (industrijski) razvijenim društvima, bez posebne koristi za Hrvatsku.

Takvo oružje je potpomoglo i/ili potpomognuto aspiracijama (poslije turaka) rusko-pravoslavne agresivno-osvajačke politike/strategije koja srpstvo-pravoslavlje koriste kao instrument te politike. Ne jedini.

Bitan instrument takve strategije je potpuno ovladavanje političkim prostorom (bile diktature, autokracije ili kvazidemokracije). Proklamiranjem (ustavna kategorija) demokracije, ruska kamarila koristi kvazidemokraciju (koja s demokracijom nema dodirnih točaka) za porobljavanje i osvajanje Hrvatske.

U titovo doba, zadaća diktature (proletarijata) (titove despocije i autokracije) je bila ukinuti religijsku vezanost za zapadnu civilizaciju (stradanje Stepinca), gospodarsku vezanost za zapadna industrijska društva (zatvorene granice, visoke carine, gospodarska vezanost za nesvrstane vojne diktature (ilegalni izvoz oružja), zabrana političkih stranaka koje bi zagovarale demokršćanske ili prozapadne političke svjetonazore, ...

Postojanje političara (ili bolje rečeno imenovanje idiota političkim vođama) ruskih svjetonazora dovelo je do nemogućnosti uspostave demokratskoga društva.
Čvrsti zagrljaj idiota koji nas je obujmio ne dopušta povratak Hrvatske korijenima i vlastitoj civilizaciji.

Hrvatska ne izborima ne bira demokratski jer su kandidati (i vladajući i oporba) politički idioti koji s Hrvatskom nemaju blage veze. Nisu politički Hrvati, nisu katolici, nisu demokratični.

Hrvatsku nema tko braniti.

Hrvatskoj su velike ljude oteli, pobili ili izgurali na margine.

(pLenković i miLanović se svađaju, iako su isti okot, kako bi skrenuli pozornost s mamićevih prokazivanja, a koje on iznosi u vlastitu obranu.)(To je u Hrvatskoj moguće jer su Hrvati mediokriteti, pa medijski eksponirani (idioti) imaju veću važnost od stvarnih događaja.)




Oznake: pripadnost civilizaciji, ratovi, granica, rusko-pravoslavna strategija, idioti, diktature, demokracija, političari, imenovanje idiota, veliki ljudi

17

srijeda

ožujak

2021

Slučaj Mamić nije slučaj, ali ...




U Hrvatskoj sudbena vlast formalno je izgrađena od ustanova i kadrova koji zauzimaju određene pozicije unutar strukture tog oblika vlasti.




Što je slučaj?
Slučaj je što vlast obnašaju pravnici, produkt određenih fakulteta-sveučilišta, Državne ispitne komisije koja provodi polaganje državnog stručnog ispita, drugih stupova vlasti koji daju mišljenje ili imenuju određene suce.

Ja sam ja. Nisam socijalist, nisam komunist, nisam, ateist, nisam glup.

Osnova vlasti u demokratskim društvima je suglasnost svakog člana društva s uređenjem društva.

Moja bespomoćnost ne proizlazi iz obaveza poštivanja zakona (koje oni nameću), već iz otuđenosti vlasti, pa i sudbene.
Interesne skupine (klanovi) produciraju kadrove koje običan čovjek ne može birati, kontrolirati, niti opozvati.
Zbog čega bi itko pristajao na društveni poredak ako su njegova prava nikakva?

Princip društvenog ugovora podrazumijeva sigurnost pojedinca na pravo sudjelovanja u kreiranju društva, naročito svih oblika vlasti.
To je Hrvatima onemogućeno, pa nikada nisu živjeli i uživali u demokraciji.



Dakle, nije slučaj Petar Mamić. Slučaj je kamarila koja ljude obmanjuje svojim bezvrijednim sustavom vrijednosti.


Oznake: sudbena vlast, pravnici, fakulteti sveučilišta, bespomoćnost, otuđenost vlasti, pravo na izbor, pravo na kontrolu, pravo na opoziv opoziv, društveni ugovor, Petar Mamić, bezvrijedni sustav vrijednosti

08

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska u raljama budaletina, pRostaci




To što u Hrvatskoj uspijeva manjini nije demokracija.



To što svi traže izbornu potporu odražava stanje političkih kandidata koji nisu zastupnici narodnih htijenja već interesnih skupina (partija) koje sustavno izigravaju demokraciju (i time podliježu najtežim kaznama, jer je demokracija temeljno načelo RH).

To što Ustav RH proglašava demokraciju temeljem u Članku 1., a u Članku 2. daje mogućnost Saboru samostalno, bez odgovornosti, donositi nedemokratske odluke stvar je (vidi Q) tog Sabora koji je izglasao takav Ustav. Normalno, taj članak je neustavan i nevažeći (dovedete li mene na vlast sve koji su se okoristili narodnom imovinom, izigrali povjerenje ili na drugi način naudili narodu po kratkom ću postupku #*!"*/ ).

Dakle, tražiti glasove naroda za izbore, umjesto da kao narodni izaslanici idu na izbore s već poznatim brojem glasova osoba kojima odgovaraju je PROSTAKLUK.

Idite u * materinu, vi glasovi partija i službe koje vas drže.

Povijest (Dubrovnika) nas uči što vlast radi s kretenima. Pametni se ne izlažu takvim iskušenjima.
Ako je Dubrovnik u vrijeme procvata birao kneza na 30 dana koje će nam * materine doživotni predsjednici, vječni političari?!


Hrvatska mora reformirati sva tri stupa vlasti.
Sve sadašnje suce razjuriti i razvlastiti, Sabor vratiti kao Državni u dvodomno stanje uz obavezu suglasnosti naroda za sve zakone i odluke koje donose, Vladu RH obavezati na poslušnost brzim narodnim referendumima kojima narod može opozvati Vladu.
Treba uvesti učinkovit i brzi opoziv svih u sva tri stupa vlasti kako bi demokraciji dali šansu.

Napomena.
Svojedobno je sovjetska-kominternovska instrukcija titovoj čergi naglašavala potrebu potpune kontrole vlasti uspostavom zavaravajućeg političkog nadmetanja tako da su svi akteri prorusko-prokomunistički.
Tako sada imamo pola biskupa koji su titoisti-rigidni boljševici (jer bi za tituli i privilegij prodali dušu vragu).
Danas se u Hrvatskoj za vlast nadmeću samo takvi.

Nijednog političkog kandidata, dužnosnika nije predložio narod nego su samoproglašeni ili partijski kadrovi.
Ako u Hrvatskoj ne postoji politička stranka koja prije izbora ima podršku tijela koje zastupa, onda sve partije koje glasuju same za sebe (pa nam s 3 srba, 2 srba i 17% prodaju "demokratiju") onda treba uvesti diktaturu i sve takve političke subjekte likvidirati.

Hrvatsku nema tko braniti.



Oznake: demokracija, mo, izborna potpora, prostakluk, Ustav RH., narod, partija, povijest Dubrovnika, knez, opoziv, zastupstvo, Državni dvodomni sabor, reforma sva tri stupa vlasti, volja naroda

02

utorak

ožujak

2021

Tko je tko u familiji Bandić




Grad Zagreb je samostalna jedinica lokalne samouprave s godišnjim proračunom skoro 12 milijardi kuna.

To je po iznosu drugi proračun u RH. Državni proračun je oko 150 milijardi kuna.

Obaveze (rashodi) grada Zagreba i RH nisu iste.

Profesionalni partijsko-udbaški rusko-srpski četničko-jugoslavenski kadrovi ciljaju zavladati sredstvima (pa makar imali neograničene rashode).

U srednjem vijeku cilj je bio zavladati resursima koji osiguravaju vojnu premoć (kombinacija ruda metala, hrane, šuma, životinja, obrambenih položaja, ...).

U modernom svijetu se sve pojednostavilo. Morate zavladati novcima.

Bandić je uime (Isusovo) osvojio Zagreb i sredstvima proračuna financirao ostanak Mesića, dolazak jOsipovića, dolazak miLanovića, ...
Zagrebački proračun je kontrolirao sdp-udba-kos-rusi-srbi-domaći kreteni, a hdz državni proračun ...
Zamisao o dvostranačju kao osnovi "demokracije" je podrazumijevalo finaciranje dvopartijske (jednojajčane) nemani.

Zagreb je više nego prepolovio proizvodnju i višestruko povećao trgovinu, što znači kako smo preko potkradanja zagrebačkog proračuna svi sudjelovali u zloćudnom oživljavanju jugoslavenske (rusko-srpske-četničko-orjunaške) nakaze.
Bojazan kako će nakon Bandićeve smrti lijevi zavladati Zagrebom je bespredmetna, jer oni vladaju Zagrebom od završetka rata za neovisnost.
Sada su preko pLenkovića zavladali i ostatkom Hrvatske. Demokracija je goli Q.

Bandić je samo prizma prelamanja zraka svjetlosti u RH, i odvajanja esencije od stvarnih vlasnika.
Osoba koja je preusmjeravala namjenske novce u potpuno nenamjenske svrhe - uskrisavanje jugoslavije (sveslavenstva i jugoslavenstva) (rusko-srpske komplote) iako smo platili skupu cijenu zablude ulaska u jugoslavije, zatim skupu cijenu izlazaka iz jugoslavija, pa nam je baš trebala osovina tuđman-sdpskh-pLenković kako bi programiranom pljačkom iznova pokušali s jugoslavijom (po svaku cijenu).

Bandić je na kraju nezamjenjiv, ako smo išta naučili iz laži hdz-a, a oni ako su išta naučili iz laži kralja-maršala neće/mo ni pokušati iznova s jugoslavijom-panslavenstvom.

Novi gradonačelnik Zagreba će biti gluplji od Bandića (kako je to skoro nemoguće, vjerovat ćete kako je izrazito talentiran i poseban). I neće se prezivati Bandić.
Vi ste u u toj obitelji izvor svih zala i predmet svih zala. Jer ne kontrolirate ništa. Sve iz vas proizlazi i vama se vraća. Na nakaradan način.

Financiranje politike iz proračuna, legalnim ili ilegalnim putem je krivi način financiranja i vođenja politike.



Oznake: grad zagreb, godišnji proračun, resursi, novac, finaciranje iz proračuna, jugoslavenstvo, sveslavenstvo, demokracija, prizma, novi gradonačelnik