17

srijeda

ožujak

2021

Slučaj Mamić nije slučaj, ali ...




U Hrvatskoj sudbena vlast formalno je izgrađena od ustanova i kadrova koji zauzimaju određene pozicije unutar strukture tog oblika vlasti.




Što je slučaj?
Slučaj je što vlast obnašaju pravnici, produkt određenih fakulteta-sveučilišta, Državne ispitne komisije koja provodi polaganje državnog stručnog ispita, drugih stupova vlasti koji daju mišljenje ili imenuju određene suce.

Ja sam ja. Nisam socijalist, nisam komunist, nisam, ateist, nisam glup.

Osnova vlasti u demokratskim društvima je suglasnost svakog člana društva s uređenjem društva.

Moja bespomoćnost ne proizlazi iz obaveza poštivanja zakona (koje oni nameću), već iz otuđenosti vlasti, pa i sudbene.
Interesne skupine (klanovi) produciraju kadrove koje običan čovjek ne može birati, kontrolirati, niti opozvati.
Zbog čega bi itko pristajao na društveni poredak ako su njegova prava nikakva?

Princip društvenog ugovora podrazumijeva sigurnost pojedinca na pravo sudjelovanja u kreiranju društva, naročito svih oblika vlasti.
To je Hrvatima onemogućeno, pa nikada nisu živjeli i uživali u demokraciji.



Dakle, nije slučaj Petar Mamić. Slučaj je kamarila koja ljude obmanjuje svojim bezvrijednim sustavom vrijednosti.


Oznake: sudbena vlast, pravnici, fakulteti sveučilišta, bespomoćnost, otuđenost vlasti, pravo na izbor, pravo na kontrolu, pravo na opoziv opoziv, društveni ugovor, Petar Mamić, bezvrijedni sustav vrijednosti

09

nedjelja

rujan

2018

Društvo mrtvih pravnika



Dekapitacija bezglavog pLenkovića


Ljudska vrsta (čovječanstvo) je zbirni naziv. Unutar čovječanstva postoje ogromne razlike u sociološkom.organizacijskom, ili nekom drugom smislu. Razlikujemo kulture i civilizacije koje ljudi stvaraju i kojima pripadaju.
Kojoj kulturi i civilizaciji pripadaju Hrvati ? Dijaspora pripada matičnoj civilizaciji i civilizaciji u koju su se uklopili u novoj domovini (Australija, zemlje diljem Južne i Sjeverne Amerike, države Europe, ...). Kojoj kulturi i civilizaciji pripadaju Hrvati u Hrvatskoj?

Kultura i civilizacija se stvara ustrajnim pridržavanjem obrazaca i stvaranjem novih obrazaca koji pridonose stabilnosti društvenih normi.





Najezda osmanlija je stabilnu granicu civilizacija (Drinu, prekodrinje, Beograd (kojeg su branili Hrvati od osmanskih osvajanja i na kraju ( u nizu opsada) poklekli) pretvorila u (ne)stalnu granicu prodora (para)vojski, pljačkaša, religija, (ne)kultura, (ne)civilizacija. Na granici civilizacija, Hrvati su postupno gubili teritorij i civilizacijske odredbe. (Katolička) Crkva (koja je dugo bila utočište hrvatstva) je (specijalnim ratom o sekularizaciji države) (kao da je država ikad bila određena vjerskim svjetonazorima, jer bi u protivnom vojske i policije odavno isčezle) propustila ispunjavati osnovnu zadaću u Hrvatskoj, braniti pravo naroda na hrvatstvo. I time postala poluvražja (pola biskupa su "crveni", ili simpatiziraju socijalizam i jugoslavensku ideju (u svojoj sljepoći uništavanja pripadnosti određenoj kulturi i/ili civilizaciji)).

Iskorištavanje državnog aparata (poluga državne vlasti: zakonodavstvo i sudbeni vlast) u pretakanju jedne civilizacije u drugu nužno nameće potrebu za brojnim prisustvom (bezidejnih) pravnika i teoretičara društva (kumrovečka škola) u državnoj vlasti.
Mesić, Josipović, Račan, Sanader, Kosor, Milanović, Plenković ... 20 godina određuju bezidejnu (lišenu bilo kakvoj pripadnosti) Hrvatsku. Hrvatsku bez kulturne i civilizacijske pripadnosti. Hrvatsku koja gubi.
Bezidejni pravnici su bezglavi. Društvo mrtvih pravnika.

To društvo je potpomognuto bezidejnim, anemičnim (ne)domoljubnim, neodgovornim ponašanjem onih koji su dužni braniti kulturološku i civilizacijsku pripadnost. U društvu podjele rada (kojem odavno pripadamo) nitko nije uzeo zadaću (uspješno) braniti hrvatstvo. Iako je ono organizacijski i funkcionalno poluga opstanka i postojanja, društvene nadogradnja koja nas svrstava u civilizacijske narode. One odrednice koje štiti vojska i policija (jer su od iznimnog značenja za svako organizirano društvo). Društvo mrtvih domoljuba.

Nitko nije voljan preuzeti odgovornost za istinsku nacionalnu, kršćansku Hrvatsku, državu prava i pravičnosti, državu napretka. Državu dostojnu življenja.
Državu koja će rješavati prekomjernu zaduženost, povećavati standard.

Svi sanjamo energičnog, a ne anemičnog premijera. Premijera koji će u posvemašnoj krizi iseljavanja, deruralizacije, smanjene zaposlenosti, ugroze mirovinskog i zdravstvenog sustava, ugroze granica najezdom migranata, ... provoditi volju naroda, a neće tajiti svoje pljačkaške rabote (grupa Borg), promovirati (Šeksova posinka) anonimnog polupravnika (čija je pokojna majka bezdušno pljačkala zdravstveni sustav).

Čeka se tko će dekapitirati bezglavog pLjenkovića. Jer tu političku crkotinu više nije moguće podnositi.

(Pojam dekapitacije je figurativnog značenja i nije poziv na fizičko nasilje.)



Oznake: dekapitacija, bezglavi pLenković, čovječanstvo kultira, civilizacija, uljudba, Osmanlije, civilizacijska granica, državni aparat, poluge vlasti, pravnici, domoljubi, Crkva, crveni biskupi, jugoslaveni, bezidejnost, bezglavost, podjela rada, organiziranost, funkcionalnost, volja naroda, kriza

25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputica



Prekinite podržavati polulude idiote



Hrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo

16

nedjelja

listopad

2016

Vlast (kojoj nisu dorasli)



Kad u fotelje zasjedu idioti, nastupi teror.


Ovaj saziv Sabora obiluje idiotima koji su zaposjeli fotelje.
Država nametnutih foteljaša nije država naroda. Netko je predsjedničin kum (pa su mu i saborska i ministarska fotelja osigurane, a čovjek glup ko Q). Netko je odradio službama, fotelje su mu osigurane. Netko nije odradio ništa, fotelje su mu osigurane jer ništa neće ni uraditi.
Država koju su okupirali pravnici i ekonomisti, vrvi obećanjima, reformama i s*anjem koje plaćaju smotani (pasivni, priglupi i laživi) narod.
Pojednostaviti priču kako državom upravljaju udbaši (mada propagandno poluefektno) nije uputno.
Udbaši upravljaju pomoću licemjernih, nesposobnih (ali vrlo ulizničkih) parazita koji su većinom pravnici i ekonomisti (socijalističke provenijencije). Socijalistički kadrovi (u jugoslaviji sluge srbima)(pobornici tita koji je širio međunarodni terorizam) pričama o proustaškim strujama ne ispuštaju vlast (kojoj kao paraziti i sluge nisu dorasli).
U sfrjotu su prva zanimanja koja su popunila sva radna mjesta i stvorila višak radne snage bili pravnici i ekonomisti.
Zar takvi mogu voditi državu ... (Šeks -pravnik, Mesić - pravnik, račan -goQ, Milanović - pravnik, Plenković - pravnik, ...)? (Nije li vrijeme primijetiti kako u tom modelu nešto nedostaje?)
Kako bi bilo za premijera odabrati nobelovca za mir - misionara iz Afrike ..? Idiota koji će razjuriti lažne pravnike i polusvršene ekonomiste (socijalističke indoktrinacije)! Pa neka vladaju idioti.
J*bem vam majku, četničku! Vama i onome tko vam dozvoljava okupirati i uništavati državu.

Vi jeste vlast (samo za svoj interes). Glupi ste i bezobzirni.
Narod (polukmnetski-poluseljački), uvjeren kako se nećete okoristiti njihovim radom (zaboravljajući kako vi državnim zaduživanjem taj narod dugoročno uništavate), pasivno čeka vaše odumiranje (od gladi). I griješi. Nakon vas, dođete vi (retuširani novim idiotlukom) i s većim državnim dugom.
Nepostojanjem razvijene privrede i podjele rada, hrvatsko društvo tavori na marginama laži i zaduživanja (koja će se pretvoriti u trajno odricanje od nekog suverenoga prava). Oblik ekonomije koji stvara trajni poremećaj svih oblika društvenog postojanja.
Četnici (niste sposobni niti krasti trajno, kradete tako da iza vas nastaje slom (gubitak stanovništva, teritorija i ljepote življenja)).

Ovu vlast ne smatram dobro došlom, smatram je neprijateljskom i koristim pravo povelje UN-a na neposluh i pravo na samo organiziranje.



Oznake: fotelje, idioti, teror, pravnici, ekonomisti, sinergija udbaša i mana, četnici, vlast, polukmetovi, poluseljaci, oblik ekonomije, trajni gubitak suverenih prava. pravo na neposluh