25

utorak

travanj

2017

E! Bruna Esih - Naša HrvatskaKerum, Opara, Obersnel, Bandić, Vlahušić, Mrak, Jambo, ...

Hrvatska sustavno (preko centara političke moći, prikrivene interesne skupine) producira trećerazredni politički kadar u peto razrednoj zemlji (zbrojeno osmo ligaška klijentela).
Ustrajavanje na omraženim (nesposobnim i uskogrudnim) kadrovima ima zadaću oduzeti nadu i vjeru.
Model relativiziranja (uspostava niskog kriterija, a opet partijski previsokoga (jer je broj takvih plaćenih, niš`` ne radiš, mjesta vrlo ograničen)) politički je manevar hrvatskih političkih struktura, koje iscrpljuju sve vrijedne i radišne. Svoj lopovski i parazitski karakter moraju prikriti hermetičkom branom onim političkim snagama koje bi u kratkom vremenu pokazale svu nakaradnost dosadašnje državne i ostale aparature.

Vjera u budućnost, zasnovana na mukotrpnom i dobronamjernom radu, vjera je u društvo koje pomaže pojedincu ali i pojedinca koji shvaća ulogu društva u stvaranju bolje budućnosti.

Pojava Brune Esih, kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba, svjetlo je u mraku koje budi nadu u buđenje osiromašene i izvarane Hrvatske (ne samo Zagreba).

Hrvatske bez Šeksa, Granića (mn.), Kosor, Jandrokovića, Gregurića (franje), udbe, socijalizma, proruske svojte, potpirivanja međunacionalne mržnje.
Hrvatska bez političkih kadrova koji servisiraju ruske potrebe (Sirija, Ukrajina, ...).(Za vrijeme Tita i Jugoslavije, uz vojni proračun koji je iznosio 70% BDP-a, vojnu infrastrukturnu privredu, opskrbljivani su proruski režimi i oružani pokreti (Libija, Irak, Sirija, PLO, ...).)

Naša Hrvatska, u kojoj gradonačelnici vode brigu o našim gradovima, župani o našim županijama, općinski načelnici o našim općinama, ...

Bruna Esih (E!) će brinuti o Zagrebu, jer nije dio prevarantske elite.

Hrvatska je dobila novu priliku vratiti svoju državu, svoje županije, svoje gradove narodu.

Oznake: centri političke moći, politički kadar, nada, vjera, mukotrpan rad, osiromašena i izvarana Hrvatska, Naša Hrvatska, prevaranti, servisiranje režima, e

25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputicaPrekinite podržavati polulude idioteHrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo