25

subota

veljača

2017

Temeljna stranputicaPrekinite podržavati polulude idioteHrvatska je u osvit demokracije zagazila na krivi put.


Umjesto demokracije, kapitalizma nastavila je s obmanama (uvijek istih, mi ih nazivamo udbašija, orjunaši, komunjare, jugoslavenčine)(oni nas fašistima) (iako su nam korijeni seljački).
Mi smo seljaci. Oni su seljaci i prevaranti.
Nikad nisu bili jugoslaveni (plaćalo se), nikad nisu bili komunisti (plaćalo se).

Iako je novac smišljen prije 2700 godina, novac nije iskorišten (kao sredstvo s različitim funkcijama) u uspostavi društva.
U Hrvatskoj te funkcije (novca) nisu iskorištene i teško remete društvo.
Hrvatsko društvo je poremećeno u novčanom smislu (poremećena je uporaba novca).

Pravnici dominiraju političkim i državno javnim životom. Što je to Šeks pridonio demokraciji, razvoju društva ili boljitku? A vila ma ga ne možete otjerati s pozicije (sve)vlasti.
Hrvatska privatizira sve ono što ima tržišni potencijal (sumnjivim i netransparentnim, svi kažu, partijskim pretvorbama; prodaju sami sebi).

A najvećeg gubitaša (školstvo i znanost) ne žele privatizirati (i time regulatorno svesti u profitabilne okvire). Tržišno reguliranje određene djelatnosti bitno određuje sve dosadašnje vlasti.
Izvori prevelikog oporezivanja (i zlouporabe novca kao regulatora raspodjele (jedna od funkcija novca)) proističu iz netržišnih ponuda ("besplatnog") koje država održava (protivno načelima slobode tržišta).

Kad vam netko "uzme" novac (kojim bi na tržištu utjecali na procese koristeći funkcije novca)(država nametima i porezima) i besplatno nudi usluge onda vas je vratio u budućnost (koja je nastala prije izuma novca). ??
Da, prije izuma novca trampom se obavljala razmjena dobara. Vrijedio je zakon ponude i potražnje. Nakon socijalističkog izuma "besplatnih" usluga i zajedničkog vlasništva u okvirima novčane privrede teško je poremećena ta zakonitost (koja se regulira na štetu društva). Korupcija, pad društvenog dobra, negativna selekcija, nestabilnost privrede (s negativnim tendencijama), ...
Tko daje ikome za pravo sredstvima poreza potpomagati jednu društvenu skupinu (na štetu drugih skupina)?


U Hrvatskoj država osiromašenjem stanovništva održava političku diktaturu (koja nema ciljeve, upravljana je izvana, jer su vidljivi zastupnici te politike odreda ljudske nakaze koji nemaju cilja).
Običnom čovjeku je to neshvatljivo, bori se pribjegavanjem primitivizmu. (Onaj tko ne zna živjeti i privređivati u slobodnom društvu, spušta se na životinjski nivo (preživljavanja)).
(Država u kojoj se Šeks zadržava na vlasti 25 godina ne može bolje ...)(Društvo koje negira zakon ponude i potražnje nije sposobno opstati.)

Boga ti i Hrvati!


Primjena zakona ponude i potražnje u slučaju povećanja minimalca u odnosu na stvarni čime je prouzročeno preusmjeravanje poslodavaca na zapošljavanje onih koji imaju primanja veća od novog minimalca, čime se povećava broj nezaposlenih za razliku (Q1-Q2) ...

Oznake: demokracija, krivi put, obmane, seljaci, prevaranti, novac, funkcije novca, Poremećaj, pravnici, Šeks, privatizacija, školstvo i znanost, netržišna ponuda, zakon ponude i potražnje, održavanje diktature osiromašivanjem, slobodno društvo, životinjski nivo

08

subota

listopad

2016

Novovjeka kugaNovo (bez)vlašće


Milanovićeva era je imala osobinu jednosmjernosti. Krivog puta, ali po direktivi jednog čovjeka. Lakoća uočavanja kataklizmičnosti takve politike i lakoća kritiziranja. (Milanović je mila majka u odnosu na ove koji dolaze.)

Nadolazeća vlast će biti kriva, ali u sedamnaest smjerova (jer će svaka budala vući na svoju stranu).
Uistinu će biti teško suvislo i konstruktivno objediniti kritiku ... a demagogija kojom su oboružani će relativizirati takve kritike.
Kada lopovi zaposjednu na vlast (s koje nikad nisu ni odstupili) nastaje dugoročno destabilizirajuće stanje oporavka i stalnih obećanja o boljitku. Koje nikad neće stići. Osuđeni smo na dugogodišnje stanje gorega.

Potkradanjem i prikrivenim otimanjem produžavati će sumor ovog društva, uz stalnu anesteziju (događaje koji će umrtljivati percepciju o katastrofičnosti vlasti koja je bešćutna i zločinačka).
Plenković, Petrović, Stier, (Šeks, Kovačić, ...) su poluga vlasti?
Plenkoviću je stotinjak tisuća hdzeovaca morala dati potporu (na neviđeno) na unutarstranačkim izborima, podjednako su morali dati potporu (neprovjerenom, tatekovom glupku) na parlamentarnim izborima, moraju dati porezne priloge kako bi taj isti Plenković s pozicije vlasti (i upravljanja novcima) od njih proizveo sluge (iako su se nadali državnim dotacijama).
Pao je i prije nego je poletio (isto se zgodilo s milanovićem ... isprazna bratija koja nema skrupula, niti sposobnosti sračunati koliko treba sredstava za funkcioniranje vlasti).
Kad glupan izjavi kako su svi koji će se pridružiti potpisima podršci vladi dobrodošli (zanemarujući kako oni predstavljaju interese svoga biračkoga tijela onda je razvidno o kakvoj se besprizornoj nakazi radi). Budali je netko rekao neka šarmira ... i na šarm dobije podršku sračunatih i mukotrpno osvojenih mandata.
Kada nikome ne daješ, nitko te nije dužan trpjeti ... iz priloženog se da isčitati koliko ja dobivam novom vlašću (* im materina).
Od dobivenog ću sagraditi zakladnu kulu (od obećanja).

Probudite me kada kuga prođe ...Oznake: milanovićeva era, krivi put, kataklizmičnost, sedamnaestosmjerna, demagogija, pad (jastreba), kuga

23

srijeda

prosinac

2015

Samo je jedan put, ostalo su stranputice


Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda.
Brojnost Hrvata svrstava Hrvatsku u državu s manjim brojem stanovnika. Mala zemlja, veliki narod.
Taj veliki narod na sportskoj Olimpijadi osvaja nekoliko medalja (svaki uspjeh hrvatskih sportaša nas izuzetno veseli). Za razliku od USA, Kine koje osvajaju po stotinjak ili dvjestotinjak (zlatnih) medalja.

Selektivnost (u sportu, ali i u politici) ovisi o brojnosti populacije (među kojom provodite selekciju (odabir)).
Hrvatska je (po stanovništvu) malobrojna država, i mogućnost kvalitetnog političkog odabira (ustrajavanja na političkoj raznolikosti) je uistinu mala.

Hrvatska ne može imate više od dva politička puta (jedan je onaj na kojem smo bili, drugi je onaj na koji smo sišli s onog prvog (krivog) ....).
Ideološki (krivovjeran; orjunaško-prosrpsko-proruski) put koji nas je okovao u stoljetno ropstvo, i suverenistički (državotvorno-domoljubni) koji (zbog političke nedozrelosti) nema punoću političkog izričaja.
Uistinu je lako kritizirati (u svijetu medija) domoljubnu opciju (zbog suženosti političkog izričaja), ali je još lakše kritizirati orjunaško-titoističku viziju Hrvatske.
Trećeg puta nema (ili ste domoljub, ili ste orjunaš).
Kada pobjedi domoljublje, moći ćete biti liberali, demokršćani ili nezavisni. Ili ste to danas kako bi pobijedio titoizam (orjunaštvo).

Ja sam rekoh!


Oznake: nacionalna država, brojnost stanovništva, odabir (selekcija), sportski rezultati, politički odabir, domoljublje, titoizam, orjunaštvo, krivi put, treći put