07

utorak

siječanj

2020

Škorin poučak II, Demokracija bez pobjednika



Škorin poučak II


Umjesto pilane o izdaji Škorinih glasača, vrijeme je da ostatak hdz simpatizera odustane od monopola hdza na državnu i ostalu vlast i slušaju one koje napadaju (istinske domoljube kojima je napredak Hrvatske zadaća).

Ustrajno neprijateljsko ponašanje hdzovih satrapa prema svemu što je domoljubno a nije pod njihovom kontrolom je iritantno, i konačno je ustrajnom uništavanju domoljublja (Granić doveo Račana, Sanader doveo Kosor , Kosor dovela Milanovića, Granić doveo Mesića, Kosor dovela Mesića, Grabar dovela Milanovića)(Sanader doveo pupovca, Pupovac doveo Plenkovića, ...) došlo kraju.

HDZ je uništio sve vrste HSP-a, HSS, HSLS, HKDU, HDS, ...
Ali je uskrsavao SDP kad god su se ugasili. Uskrsnuo je hrvatsko-srpsku koaliciju iako je ta politika iznjedrila toliko zla. Uskrisili su jugoslavenstvo (orjunu, udbu, jugoslavenstvo, region, ...).

Suverenitet (u cjelini, pa uništavaju i monetarni) su uništili.
Takvima nitko glasa ne daje. Vrijeme je razmontirati hdz mašineriju, posebno isprazno političarenje.


Demokracija bez pobjednika

Demokracija je stanje duha. Način odlučivanja.
Kad netko na izborima pobijedi sa 600 000 glasova (u prvom krugu), ili u drugom krugu s 1 000 000 glasova mora znati da je oko 2 500 000 birača protiv njega.
U demokratskim društvima, kad pobjednik s takvom manjinom pokuša donositi odluke koje ne odgovaraju većini, ta 2 500 000 su stranka koja ne nameće rješenje, nego zaustavlja nametanje provođenja odluka manjine.

U demokraciji su relativni pobjednici jedna politička opcija, a svi ostali neformalna, djelomična stranka (oporba u obrani zajedničkih interesa).
G*vnari iz hdza provode svađu sa svima koji nisu dali glas hdzu kako bi izišli iz zajedničke oporbe (i postali su oporba jer nisu imali potporu većine u donošenju odluka). Zato im je važan povratak lešine komunjarstva-udbašije (sdp) kako bi izigrali demokraciju.
HDZ ne može pristupiti većinskoj koaliciji izbornih gubitnika, jer su protiv narodne volje, ali glasači i članovi HDZ-a mogu istupiti iz tog vražjeg brloga i savjesno posvetiti dostatnu energiju procvatu demokracije i Hrvatske.
HDZ je partijska lešina, njihovo ponašanje je dovelo Hrvatsku na rub građanskog rata.

Relativni pobjednik nema apsolutnu moć, Većina (iako nesložna) ne mora donositi odluke (jer se razmimoilaze) ali ima dostatnu moć i obavezu zaustaviti samovolju relativnog pobjednika (u ovom slučaju kriminalca koji se junači socijalizmom i jugoslavenstvom). Računati na hdz je uzaludno. A to znači da su nestali kao značajna politička organizacija. (Sad će (iako to plenković od početka radi) kao i sdp lešinariti.)

HDZ-u nije cilj demokracija i vlast naroda, pa moraju povratkom komunjara zacementirati sve što je u*rani plenković pobrkao (na našu štetu).

Hrvatska do novih izbora, opoziva ili građanskog rata mora preživjeti.



Oznake: Škorin poučak II, glasački monopol, državna vlast, domoljublje, Suverenitet, političarenje, demokracija, način odlučivanja, Relativni pobjednik, apsolutna većina oporbe, obaveze oporbe, neformalna stranka većine, obrana zajedničkih interesa, građanski rat, opoziv, novi izbori

13

petak

siječanj

2017

Majmuni, tko će vratiti dug RH?



Pomirba u Hrvatskoj nije značila pomirbu partizanskih i ustaških sinova (sinovi mogu biti samo svojim odabirom pobornici ideologija svojih očeva).
Pomirba (u Hrvatskoj) ne označava izmirenje (ideologija i pobornika) na ravnopravnim osnovama (izjednačavanje), već je sintagma (kulturan iskaz za prigodu prihvaćanja zločinačke naravi jugoslavensko-komunističke socijalističko-prosovjetske diktature, totalitarizma i neljudskosti) za nuđenje postupka prolaska katarze i uključivanja u društvo na osnovama odbacivanja sustava koji se urušio (zbog neljudskosti).
Titoizam i obrana vrijednosnog sustava koji je stvorio Tito (sa sljedbenicima) je totalitaran, zločinački i "pomirba" ne podrazumijeva mirenje već katarzu svih koje je sustav prisilio ili su dragovoljno sudjelovali u stvaranju i održavanju tog sustava.

Tito je zločinac, Jugoslavija zločinačka tvorevina. (SDP je (isplivavanjem naravi istaknutih članova) očito produkt sustava koji smo osudili, a sami sdpovci nisu prihvatili ponuđenu prigodu prolaska kroz katarzu.)


Oni koji su se mirili, pokazali su svoje pravo lice. Unatoč demokraciji (ustavna kategorija), vlasti pripada narodu koji bira zastupnike (čitaj: zastupnike) i neposredno odlučuje.




Unatoč Ustavu RH, Sanadera je ustoličio Mesić i Manolić, Kosor je pripremana po ministarstvima (iako nije HDZ-ov kadar), Kosor je dovela (HSLS-ovca) Plenkovića i namjestili ga na 100 000 kuna plaće (EU-parlamentarnog zastupnika), Plenković će dovesti Rafaela (onog iz pjesme Ja sam Rafo, prezime mi znate), ... i tako u nedogled. Demokracija? (Pripremaju i namještaju kandidate (koje narod ne bira).)
Narodu su nudili Gotovinu (u bijegu, u pritvoru)(iako su znali kako Gotovina nije politički kadar). Gotovine nema.
Nudili su domoljublje (i Karamarka)(nema ni Karamarka, ni domoljublja). Nema demokracije, nema vlasti ... jedino narod postoji (bez vlasti, bez države, bez političkog prava). Obmanjuju.
Nudili su preferencijalno glasovanje, preferencijalnih zastupnika nema (u izvršnoj vlasti).
S 18% glasova nametati prodaju HEP-a, kupovinu INA-e bez referenduma može samo titoistički smrad. Znate kako će takvi proći. Pomirba je prigoda za pokajanje, a ne za nastavak po starom. Politika straha na politiku bezobraštine.
Moje političko pravo u datim okolnostima ne ustupam nikome, odbijam bilo kakav legitimitet (zastupstvo ili nadglasavanje). Osporavam pravo ikome uspostavu bilo kakve vlasti (do vlasti Svevišnjeg, koji u ova vremena nije na mojoj strani (iako za sebe ne tražim njegovu naklonost)...).
Ili je SDP na vlasti, ili je na vlasti netko tko ima 13 glasova (Komiteta??). Kada će na vlasti biti narodni zastupnici (koji će u svakoj nedoumici omogućiti narodu neposredno odlučivanje)?!

Sustavno obmanjivanje naroda, s katastrofalnim posljedicama (20 godina bačenih u vjetar, upropašteni životi jer je šaka titoističkih klipana (kojima čast, slava i dobro naroda ništa ne znače) otuđila vlast.

Majmuni, tko će vratiti dug RH? (Niste znali ukinuti socijalističko (za odabrane besplatno) školovanje, socijalističko (za odabrane besplatno) zdravstveno osiguranje (u čiju centraliziranu blagajnu oni kojima je zdravstveno besplatno sliju 24 milijarde kuna). Niste znali stvoriti javni servis. Jer ste nepopravne varalice (i zločinci)(kojima je krvolok Tito uzor (iživljavanja na narodnoj muci).)







Oznake: pomirba, izmirenje, sintagma, totalitarizam, neljusdkost, katarza, vrijednosni sustav, zločinac, pravo lice, narod, vlast, zastupnici, neposredno odlučivanje, Rafae, Gotovina, nada, domoljublje, karamarko, preferencijalno glasovanje, Referendum, besplatno školstvo, besplatno zdravstvo, javni servis, moje političko pravo je neotuđivo, 12 majmuna

23

srijeda

prosinac

2015

Samo je jedan put, ostalo su stranputice


Hrvatska je nacionalna država hrvatskog naroda.
Brojnost Hrvata svrstava Hrvatsku u državu s manjim brojem stanovnika. Mala zemlja, veliki narod.
Taj veliki narod na sportskoj Olimpijadi osvaja nekoliko medalja (svaki uspjeh hrvatskih sportaša nas izuzetno veseli). Za razliku od USA, Kine koje osvajaju po stotinjak ili dvjestotinjak (zlatnih) medalja.

Selektivnost (u sportu, ali i u politici) ovisi o brojnosti populacije (među kojom provodite selekciju (odabir)).
Hrvatska je (po stanovništvu) malobrojna država, i mogućnost kvalitetnog političkog odabira (ustrajavanja na političkoj raznolikosti) je uistinu mala.

Hrvatska ne može imate više od dva politička puta (jedan je onaj na kojem smo bili, drugi je onaj na koji smo sišli s onog prvog (krivog) ....).
Ideološki (krivovjeran; orjunaško-prosrpsko-proruski) put koji nas je okovao u stoljetno ropstvo, i suverenistički (državotvorno-domoljubni) koji (zbog političke nedozrelosti) nema punoću političkog izričaja.
Uistinu je lako kritizirati (u svijetu medija) domoljubnu opciju (zbog suženosti političkog izričaja), ali je još lakše kritizirati orjunaško-titoističku viziju Hrvatske.
Trećeg puta nema (ili ste domoljub, ili ste orjunaš).
Kada pobjedi domoljublje, moći ćete biti liberali, demokršćani ili nezavisni. Ili ste to danas kako bi pobijedio titoizam (orjunaštvo).

Ja sam rekoh!


Oznake: nacionalna država, brojnost stanovništva, odabir (selekcija), sportski rezultati, politički odabir, domoljublje, titoizam, orjunaštvo, krivi put, treći put

26

ponedjeljak

listopad

2015

Hrvatski general(i) i hrvatski put



Baršunasti rat
Ili politika pomirbe (bez oprosta)


Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), politička stranka, smrću predsjednika Tuđmana izgubila je onu nit svehrvatske pomirbe (koju je on držao među orjunaško-komunističkom, udbaško-kosovskom agenturom). Time ne tvrdim kako je Tuđman dio tih diverzanata, samo da ih je dobro poznavao i mogao je na temelju poznavanja djelovanja i provođenja specijalnog rata postići zadovoljavajuću ravnotežu. Ta ravnoteža im je omogućila preživjeti devedesete, ali i Hrvatskoj drukčiji status (iako s povijesne distance, sukob s jugoslavenskim agentima ne bi bitno promijenio položaj Hrvatske (u Svijetu)). Bilo je vrijeme obračuna s komunističkim režimima (Poljska, DDR, Rumunjska, Bugarska, Ukrajina, ... Jugoslavija); jedni krvavo, drugi baršunasto. Drugi važan razlog nepostojanja i krvavog razračuna, i lustracije je status agenata (ljudska bijeda i beznačajnost kako u svjetskim, jugoslavenskim i hrvatskim okvirima; radi se o umno poremećenim i moralno nakaznim ali ne i moćnim osobama ... nesposobna služinčad).
Tobožnja neutralna uloga sfrjota i trgovačka uloga te države za Sovjetski savez je proizvela totalitariste (neke druge boje) ...
Politika demokršćanskog odnosa prema orjunaško-komunističkim kadrovima (titoistima) podjednak je odnosu prema Titu (beznačajna marioneta svjetskog blokovskog svijeta (koji je u sposobnosti uništiti sve stvorio marionetu (koja je uništava nas)). Hrvatska nije smjela stvarati žrtve (na čijem bi progonu nicala nova otuđena anacionalna, ateistička generacija (rusko-srpskih) agenata ...
Beznačajnost (do po zločinima koje su počinili, koje ni njihova krv ne može popraviti) ih treba pratiti do groba. Bez sljedbenika.
Boljkovac, Manolić, Mesić, Lončar, Josipović, S. Milanović, Z. Milanović .... nemaju (mimo nekoliko na brzinu promoviranih partijskih "doktora" povijesti i nekolicine kupljenih sdpovaca (stanovima, radnim mjestima)) sljedbenike. Osamljeni. Titoisti bez Tita i pionira. Ropotarnica.
Hrvatska je kršćanska, demokratska.

U svjetlu (postepene) smrti (jedne) političke ideje, Račan i Mesić po Tuđmanovoj smrti (kao vampiri) "oživljavaju" (okruženi Europom i NATO-om) titoizam bespotrebno umirovljujući hrvatske generale (koji su sada politički aktivniji nego tada).

Danas su hrvatski generali na listama za Sabor RH. Nekad su bili brana agresiji i garancija sigurnosti (na demokršćanskim načelima). Danas preuzimaju odgovornost za demokršćansku tradiciju mlade hrvatske države ...
Hrvatska nije imala sreće provesti baršunastu revoluciju (jer su hrvatski komunisti bili sluge i srpskom (velikosrpskom) i sovjetskom komunizmu), ali je zahvaljujući generalima provela raskid sa sovjetsko-komunističkim sustavom bez krvavog među hrvatskog sukoba.
Hrvatska nije imala sreće doživjeti da netko zatraži oprost (u ime nacionalne pomirbe).
Zabluda je o baršunastom ratu, samo hrvatski generali znaju koliko je truda uloženo da taj rat (po žrtvama) izgleda dogovoreno ...

Lustraciju i progone (u beznačajnosti komunističkih slugu) najlakše je provesti na izborima.
Zato glasujte za hrvatske generale ... Dozvolite im provesti ideju uljuđene države.
Jedan od njih je general Željko Glasnović, kandidat Domoljubne koalicije za dijasporu (XI izborna jedinica).

Hrvatska mora živjeti (i preživjeti zlobu vlastitih sinova), na vlastitim temeljima (kršćanstva i oprosta, ali tek kad ga netko zatraži).
Hrvatska mora pobijediti.

Ovo nije politički program, već moja vizija rata (koji nije završen)(a Hrvati ga vode vođeni čovjekoljubljem)(u borbi protiv tame)
Osvrt na ono što nam u svojoj jednostavnosti djeluje složeno ...


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života