07

utorak

siječanj

2020

Škorin poučak II, Demokracija bez pobjednikaŠkorin poučak II


Umjesto pilane o izdaji Škorinih glasača, vrijeme je da ostatak hdz simpatizera odustane od monopola hdza na državnu i ostalu vlast i slušaju one koje napadaju (istinske domoljube kojima je napredak Hrvatske zadaća).

Ustrajno neprijateljsko ponašanje hdzovih satrapa prema svemu što je domoljubno a nije pod njihovom kontrolom je iritantno, i konačno je ustrajnom uništavanju domoljublja (Granić doveo Račana, Sanader doveo Kosor , Kosor dovela Milanovića, Granić doveo Mesića, Kosor dovela Mesića, Grabar dovela Milanovića)(Sanader doveo pupovca, Pupovac doveo Plenkovića, ...) došlo kraju.

HDZ je uništio sve vrste HSP-a, HSS, HSLS, HKDU, HDS, ...
Ali je uskrsavao SDP kad god su se ugasili. Uskrsnuo je hrvatsko-srpsku koaliciju iako je ta politika iznjedrila toliko zla. Uskrisili su jugoslavenstvo (orjunu, udbu, jugoslavenstvo, region, ...).

Suverenitet (u cjelini, pa uništavaju i monetarni) su uništili.
Takvima nitko glasa ne daje. Vrijeme je razmontirati hdz mašineriju, posebno isprazno političarenje.


Demokracija bez pobjednika

Demokracija je stanje duha. Način odlučivanja.
Kad netko na izborima pobijedi sa 600 000 glasova (u prvom krugu), ili u drugom krugu s 1 000 000 glasova mora znati da je oko 2 500 000 birača protiv njega.
U demokratskim društvima, kad pobjednik s takvom manjinom pokuša donositi odluke koje ne odgovaraju većini, ta 2 500 000 su stranka koja ne nameće rješenje, nego zaustavlja nametanje provođenja odluka manjine.

U demokraciji su relativni pobjednici jedna politička opcija, a svi ostali neformalna, djelomična stranka (oporba u obrani zajedničkih interesa).
G*vnari iz hdza provode svađu sa svima koji nisu dali glas hdzu kako bi izišli iz zajedničke oporbe (i postali su oporba jer nisu imali potporu većine u donošenju odluka). Zato im je važan povratak lešine komunjarstva-udbašije (sdp) kako bi izigrali demokraciju.
HDZ ne može pristupiti većinskoj koaliciji izbornih gubitnika, jer su protiv narodne volje, ali glasači i članovi HDZ-a mogu istupiti iz tog vražjeg brloga i savjesno posvetiti dostatnu energiju procvatu demokracije i Hrvatske.
HDZ je partijska lešina, njihovo ponašanje je dovelo Hrvatsku na rub građanskog rata.

Relativni pobjednik nema apsolutnu moć, Većina (iako nesložna) ne mora donositi odluke (jer se razmimoilaze) ali ima dostatnu moć i obavezu zaustaviti samovolju relativnog pobjednika (u ovom slučaju kriminalca koji se junači socijalizmom i jugoslavenstvom). Računati na hdz je uzaludno. A to znači da su nestali kao značajna politička organizacija. (Sad će (iako to plenković od početka radi) kao i sdp lešinariti.)

HDZ-u nije cilj demokracija i vlast naroda, pa moraju povratkom komunjara zacementirati sve što je u*rani plenković pobrkao (na našu štetu).

Hrvatska do novih izbora, opoziva ili građanskog rata mora preživjeti.Oznake: Škorin poučak II, glasački monopol, državna vlast, domoljublje, Suverenitet, političarenje, demokracija, način odlučivanja, Relativni pobjednik, apsolutna većina oporbe, obaveze oporbe, neformalna stranka većine, obrana zajedničkih interesa, građanski rat, opoziv, novi izbori

09

ponedjeljak

studeni

2015

Vecina vlada, manjina otuduje politicku moc

MOST je najobicnija perverzija.

Bez obzira na politicke i stranacke interese i strategije (o kojima ne pisem niti ih imam namjeru rasclanjivati), duznost mi je spomenuti osnovna nacela demokracije.
Lista koja dobije najvise zastupnickih mjesta na izborima je izborni pobjednik (apsolutni ili relativni, ovisno o broju zastupnickih mjesta koje je osvojila).
Ako postoji (legalna) mogucnost postizbornog koaliranja s namjerom osporiti primat relativnom pobjedniku, treba voditi racuna o ulogama takvih koalicijskih partnera.
Nedemokraticno je s osvojenih 19 mandata od 143 (za koje se netko nadmetao) izjavljivati kako je izborni pobjednik i kako kontrolira saborsku vecinu, te najvljivati kako ce upravo on imenovati mandatara (a nece predloziti niti jednog lidera stranaka koje imaju preko 50 mandata u Saboru.)
Ja ne kritiziram takve najave kao pripadnik stranke (nisam clan niti jedne stranke), vec kao glasac.
Netko tko ima oko 330000 biraca (9,3 % glasaca) nije u mogucnosti uvjetovati nista bitno. Tako je odlucilo biracko tijelo. Iskoristavanje izbornog rezultata za ucjenjivanje (mada legalalno, iako je i ta legalnost u krizi u kojoj se nalazimo zbog sigurnosnih razloga upitna) je vrijedjanje vecine biraca.

Dogovore li se Karamarko i Milanovic, Most je beznacajan. Prepusti li HDZ Most SDP-u, obzirom na javni dug i nemogucnost daljnjeg zaduzivanja bez uplitanja Eu i vjerovnika, za tri mjeseca ce pasti takva vlada.
Umirovljenicki glasovi, zbog duznistva vise nisu biracki glasovi. Mnogi (po teoriji disperzije politicke moci) glasovi prestaju vrijediti (pa politicka moc pripada nepravilno uzoj politickoj grupaciji). U ovom slucaju MOSTU.
Niti vi imate snage, sposobnosti, niti ste dobili mandat za ikavu ulogu u drustvu. udbo-politika iskoristavanja povoljnog (po vas) / nepovoljnog (po druge) trenutka za postizanje nepripadajuce politicke moci nije nas doceko nespremne.
Vi drzavu ne mozete izvuci iz krize, to je primjetio 91% biraca. A u poziciji ste politickim ucjenjivanjem nametati svoje namjere. Sve dok ne odgovorimo oruzano ... Tada vam 350 000 biraca nece biti od pomoci.
Ne damo se zamajavati od sake umno poremecenih idiota (koji misle da mi spavamo ...).
Treba teziti demokratskoj volji (pet minuta slave koji nas vode u nedemokraciju).
Nije politika za svakoga. Onaj tko demokraciju ne unaprijedjuje, vec je zloupotrebljava nece ni zivjeti u demokraciji.
Ja sam rekao!

Bik koji sijedi

Oznake: Relativni pobjednik, vecina, demokratska volja, nedemokracija