08

ponedjeljak

ožujak

2021

Hrvatska u raljama budaletina, pRostaci




To što u Hrvatskoj uspijeva manjini nije demokracija.



To što svi traže izbornu potporu odražava stanje političkih kandidata koji nisu zastupnici narodnih htijenja već interesnih skupina (partija) koje sustavno izigravaju demokraciju (i time podliježu najtežim kaznama, jer je demokracija temeljno načelo RH).

To što Ustav RH proglašava demokraciju temeljem u Članku 1., a u Članku 2. daje mogućnost Saboru samostalno, bez odgovornosti, donositi nedemokratske odluke stvar je (vidi Q) tog Sabora koji je izglasao takav Ustav. Normalno, taj članak je neustavan i nevažeći (dovedete li mene na vlast sve koji su se okoristili narodnom imovinom, izigrali povjerenje ili na drugi način naudili narodu po kratkom ću postupku #*!"*/ ).

Dakle, tražiti glasove naroda za izbore, umjesto da kao narodni izaslanici idu na izbore s već poznatim brojem glasova osoba kojima odgovaraju je PROSTAKLUK.

Idite u * materinu, vi glasovi partija i službe koje vas drže.

Povijest (Dubrovnika) nas uči što vlast radi s kretenima. Pametni se ne izlažu takvim iskušenjima.
Ako je Dubrovnik u vrijeme procvata birao kneza na 30 dana koje će nam * materine doživotni predsjednici, vječni političari?!


Hrvatska mora reformirati sva tri stupa vlasti.
Sve sadašnje suce razjuriti i razvlastiti, Sabor vratiti kao Državni u dvodomno stanje uz obavezu suglasnosti naroda za sve zakone i odluke koje donose, Vladu RH obavezati na poslušnost brzim narodnim referendumima kojima narod može opozvati Vladu.
Treba uvesti učinkovit i brzi opoziv svih u sva tri stupa vlasti kako bi demokraciji dali šansu.

Napomena.
Svojedobno je sovjetska-kominternovska instrukcija titovoj čergi naglašavala potrebu potpune kontrole vlasti uspostavom zavaravajućeg političkog nadmetanja tako da su svi akteri prorusko-prokomunistički.
Tako sada imamo pola biskupa koji su titoisti-rigidni boljševici (jer bi za tituli i privilegij prodali dušu vragu).
Danas se u Hrvatskoj za vlast nadmeću samo takvi.

Nijednog političkog kandidata, dužnosnika nije predložio narod nego su samoproglašeni ili partijski kadrovi.
Ako u Hrvatskoj ne postoji politička stranka koja prije izbora ima podršku tijela koje zastupa, onda sve partije koje glasuju same za sebe (pa nam s 3 srba, 2 srba i 17% prodaju "demokratiju") onda treba uvesti diktaturu i sve takve političke subjekte likvidirati.

Hrvatsku nema tko braniti.



Oznake: demokracija, mo, izborna potpora, prostakluk, Ustav RH., narod, partija, povijest Dubrovnika, knez, opoziv, zastupstvo, Državni dvodomni sabor, reforma sva tri stupa vlasti, volja naroda

07

utorak

siječanj

2020

Škorin poučak II, Demokracija bez pobjednika



Škorin poučak II


Umjesto pilane o izdaji Škorinih glasača, vrijeme je da ostatak hdz simpatizera odustane od monopola hdza na državnu i ostalu vlast i slušaju one koje napadaju (istinske domoljube kojima je napredak Hrvatske zadaća).

Ustrajno neprijateljsko ponašanje hdzovih satrapa prema svemu što je domoljubno a nije pod njihovom kontrolom je iritantno, i konačno je ustrajnom uništavanju domoljublja (Granić doveo Račana, Sanader doveo Kosor , Kosor dovela Milanovića, Granić doveo Mesića, Kosor dovela Mesića, Grabar dovela Milanovića)(Sanader doveo pupovca, Pupovac doveo Plenkovića, ...) došlo kraju.

HDZ je uništio sve vrste HSP-a, HSS, HSLS, HKDU, HDS, ...
Ali je uskrsavao SDP kad god su se ugasili. Uskrsnuo je hrvatsko-srpsku koaliciju iako je ta politika iznjedrila toliko zla. Uskrisili su jugoslavenstvo (orjunu, udbu, jugoslavenstvo, region, ...).

Suverenitet (u cjelini, pa uništavaju i monetarni) su uništili.
Takvima nitko glasa ne daje. Vrijeme je razmontirati hdz mašineriju, posebno isprazno političarenje.


Demokracija bez pobjednika

Demokracija je stanje duha. Način odlučivanja.
Kad netko na izborima pobijedi sa 600 000 glasova (u prvom krugu), ili u drugom krugu s 1 000 000 glasova mora znati da je oko 2 500 000 birača protiv njega.
U demokratskim društvima, kad pobjednik s takvom manjinom pokuša donositi odluke koje ne odgovaraju većini, ta 2 500 000 su stranka koja ne nameće rješenje, nego zaustavlja nametanje provođenja odluka manjine.

U demokraciji su relativni pobjednici jedna politička opcija, a svi ostali neformalna, djelomična stranka (oporba u obrani zajedničkih interesa).
G*vnari iz hdza provode svađu sa svima koji nisu dali glas hdzu kako bi izišli iz zajedničke oporbe (i postali su oporba jer nisu imali potporu većine u donošenju odluka). Zato im je važan povratak lešine komunjarstva-udbašije (sdp) kako bi izigrali demokraciju.
HDZ ne može pristupiti većinskoj koaliciji izbornih gubitnika, jer su protiv narodne volje, ali glasači i članovi HDZ-a mogu istupiti iz tog vražjeg brloga i savjesno posvetiti dostatnu energiju procvatu demokracije i Hrvatske.
HDZ je partijska lešina, njihovo ponašanje je dovelo Hrvatsku na rub građanskog rata.

Relativni pobjednik nema apsolutnu moć, Većina (iako nesložna) ne mora donositi odluke (jer se razmimoilaze) ali ima dostatnu moć i obavezu zaustaviti samovolju relativnog pobjednika (u ovom slučaju kriminalca koji se junači socijalizmom i jugoslavenstvom). Računati na hdz je uzaludno. A to znači da su nestali kao značajna politička organizacija. (Sad će (iako to plenković od početka radi) kao i sdp lešinariti.)

HDZ-u nije cilj demokracija i vlast naroda, pa moraju povratkom komunjara zacementirati sve što je u*rani plenković pobrkao (na našu štetu).

Hrvatska do novih izbora, opoziva ili građanskog rata mora preživjeti.



Oznake: Škorin poučak II, glasački monopol, državna vlast, domoljublje, Suverenitet, političarenje, demokracija, način odlučivanja, Relativni pobjednik, apsolutna većina oporbe, obaveze oporbe, neformalna stranka većine, obrana zajedničkih interesa, građanski rat, opoziv, novi izbori

23

srijeda

svibanj

2018

Agrokor - logika dana



Agrokor je tvorevina koja ruši logiku (poslovanja) od osnutka.

Osnovati tvrtku koja se uz proizvodnu bavi i uslužnom, naročito trgovačkom djelatnošću, nije novina.
Novina je ustrajavati na domaćim (hrvatskim) proizvodima (iako je Gavrilović diskriminiran, prioritet su imale no name K marke (lošijih hrvatskih proizvodnih tvrtki)) namećući privatnu tvrtku u (fiktivnom) vlasništvu jednog vlasnika (gazde Todorića).
Novina novina je svrgnuti gazdu Todorića (abnormalan dug u dvostrukoj vrijednosti temeljnog kapitala), uz pogodovanja i uplitanja države.
Zapravo, razrješenje hrvatske krize (ako je kriza Agrokora istinska kriza)(Agrokor je državna firma koja je fiktivnim vlasništvom prikrivala pravu namjenu (vojno-strateške) tvrtke (koja je kršila nametnuti embargo Rusiji)(iako joj to nije bila osnovna namjena) se sastojalo u bankrotu Agrokora i udruživanja hrvatskih vjerovnika (Kraš, Franck, šećerane, ...), te osnivanje trgovačkog lanca u vlasništvu hrvatskih proizvođača koji bi (umjesto gazde iz Kulmerovih dvora) sjedili u upravnom odboru takve tvrtke.
(Razvlastiti Todorića i nametnuti novu upravu (nakon državne prisilne uprave) nije riješilo nego stvorilo novu krizu. Koja će tek nastupiti (kada se vjerovnici oporave od krize koju je prouzročio Agrokor).)

Pljenković (i u*rana svita oko njega) nemaju načina zadržati vlast. Ne samo zbog navedenog razloga.

Ustrajavati na izvanrednom zakonu (presedan), nazvanom Lex Agrokor, zbog zaštite strateških interesa države, a istovremeno tvrditi kako provedba zakona koji su preuzeli podizvođači, nije kontrolirana (čime su ugroženi ciljevi zakona) diletantski je i razlog za žurni opoziv ove vlade na čelu s pljenkovićem.

Logika apsurda.

(posvećeno vrlom stvaratelju Vojniku Graničaru)


Oznake: Agrokor, poslovna logika, osnivanje tvrtke, novina, temeljni kapital, dug, hrvatska kriza, rusija, embargo, vojno strateška tvrtka, upravni odbor, prisilna uprava, izvanredni zakon, strateški interes, podizvođači, opoziv

17

petak

studeni

2017

Pijana posla jadnog ministra kojeg je trebalo opozvati (smjeniti)



Novo izdavanje državnih obveznica (na londonskoj burzi) u iznosu od 1 275 000 000 eura još jednom je potvrdilo opravdanost opoziva vlade i ministra financija.


Zaduživanje i tvrdnje o državnom suficitu, obrazloženjem o zaduživanju po nižoj kamatnoj stopi u svrhu zamjene starih kredita po većoj kamatnoj stopi, ukazuju na metodologiju prikrivanja dugovanja.

Ako se zadužujete za vraćanje starijih dugovanja, plaćate dvostruku kamatu. Svako zaduživanje podrazumijeva i kamatu na zaduživanje. Prijevremeno otplaćivanje duga uobičajeno smanjuje kamatu, ali je i dalje plaćate. Ona se pribraja kamati novog zaduženja kojim otplaćujete staro dugovanje.
Ako ne otplaćujete rate duga ili ih otplaćujete novim zaduživanjem ukupan dug vam raste.
Ukupan dug je zbroj glavnice i kamata koje ste dužni platiti.

Model stalnog zaduživanja (po povoljnijim ili poslovno uspješnijim kreditima) je prakticiran u koncernu Agrokor.
Kako ukupno dugovanje raste takvom praksom zaduživanja (novim zaduživanjem podmirivati stara dugovanja), očito je dužnička kriza došla do prijelomne točke.
Svojedobno je MMF poslao izaslanstvo u Zagreb, Vladi RH koju je vodi I. Sanader, s porukom kako je (državni ili vanjski??) dug dosegao 56% BDP-a i kako nije preporučljivo povećavati taj dug. Ujutro je na tadašnje Pleso sletio avion s delegacijom MMF-a, taj su dan razgovarali s članovima Vlade RH, glavna vijest u Dnevniku HRT-a je bila posjeta i upozorenje delegacije MMF-a o prelomnoj točci duga.
Ali isti dan, negdje poslije podne, Index.hr je na internetu objavio video snimku Severine Vučković u ne baš čednom izdanju ("porno", hard core) i tema dana je bila Severina a ne MMF. Vlasnik Index.hr portala je Matija Babić. Usklađenost objave video snimke i prikrivanje ozbiljnosti dugovanja RH je očita.

Severina je i danas tema, a država se pravda lažno povoljnijim kamatama, jer nije sposobna otplaćivati rate duga.
Ministar koji se bavi obmanom naivnih je prethodno učio zanat u Agrokoru.
Sve opozvati.

2 000 000 biračkih glasova, svehrvatski pokret koji će preuzeti sudbinu Hrvatske i razvlastiti diletante koji se cere (našoj neodlučnosti).


Oznake: ministar, opoziv, novo zaduživanje, državne obveznice, državni suficit, dvostruka kamata, zbrajanje kamata, dužnička kriza, MMF, Severina, sanader, pravdanje, lažno povoljnije kamate, Index.hr, Matija Babić, 2 000 000 briračkih glasova, politički pokret

29

nedjelja

listopad

2017

2 000 000 biračkih glasova za političko čišćenje!



Kako sam krenuo s plenkovićevom neodrživom pozicijom i nepostojanja istinske političke snage koja bi preuzela državu u kriznom stanju moram pojasniti osnovne okvire društva i talačke krize.

Plenković, (sanader), todorić, i slični su skupo plaćeni glumci koji nemaju nikakvih sposobnosti do zavaravati narod.
Suverenistička politika je ostvarivanje ustavnih načela.
Hrvatska je demokratska i suverena država. Vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu.
To su temelji Republike Hrvatske.

Hrvatsku je dugo zastupao nesuverenistički i nedemokratski politički talog da bi danas, olako napustila tu politiku.
Cijenu nesuverenosti smo skupo platili u svakom ratu, pa tako i u Domovinskom ratu.



Prepuštati osnove društva (koje ciklički prolazi ekonomske krize i ratove, naizmjence) glumačkoj garnituri (sa zatamnjenim gospodarima) nije popuštanje vanjskim silama, već odražava nepostojanje organizacijske sposobnosti (nedostatak kadrova) i nepostojanja odgovornosti za društvo i vlastitu sudbinu.

Hrvatska nema industrije, nema energente, nema rude, nema tehnologiju, štošta nema. Ali stanje nije posljedica materijalnoga već duhovnog siromaštva.
Nema ljudi. Svi su prodane duše. Glumci. Sanjari.

Mnogo je država koje nemaju vlastitu vojnu moć kojom bi branile svoj suverenitet. Ali se domišljato nose s tom činjenicom.
Hrvatska nikad nije branila svoje pravo, prepušta ga instaliranim glumcima koji zavaravaju narod.
Sanader je vodio detuđmanizirani hdz do svog sloma (iako je to slom suverenističke politike hdza a ne sanadera, sanader je glumac).
Gotovina je bio narodna nada dok se sakrivao (od naroda).
Plenković i todorić su preuzeli ulogu javnih tema ...


Ja sam običan (nisam običan: Hrvat sam, katolik, državotvoran i željan boljitka, te zbog toga meta sustavnog progona koje provode orjunaši, meta ratnih djelovanja orjunaško-četničkih paravojnih postrojbi (i Jna je paravojska)) građanin i ne želim desetljećima slušati i gledati igrokaze (partijskih kvazi kadrova, idiota kojima je uspjeh prehranjivati se od javnih novaca). Želim i zahtijevam prostor za vlastit napredak, kako u duhovnom tako i u materijalnom smislu.


Sve moje obaveze prema državi su podložne mojoj suglasnosti (po propisanim procedurama). Sama činjenica da ste okupirali vrijeme i sredstva ovog društva ukazuje na tešku anomaliju kojoj ste izvrgli ovo društvo.
Kretene kao što su Šeks (prdi-ludi polupravnik koji zamišlja kako je sloboda sposobnost nametnuti svoje u*rane i bolesne ambicije (a da im netko ne otkine glavu)), poigravajući se sa narodom treba žurno odstraniti (i silom) iz političkog odlučivanja. Barem sa Šeksom to nije problem: glup je i pokvaren, u Osijeku ga ne vole ni živi, ni mrtvi!

Ostaje pitanje: Zašto nesposobnim i pokvarenim produžavamo mandate?
Treba birati (nadarene)!

2 000 000 biračkih glasova za političko čišćenje!


Oznake: opoziv, uništavanje, polupravničke smicalice, politička nezrelost, skupo plsćeni glumci, ustav, ustavni temelji, obrana suvereniteta, vlastita vojna moć, ja sam obićčan Hrvat, okupacija vremena, okupacija sredstava, anomalija društva, produžavanje mandata pokvarenima, 2 000 000

27

petak

listopad

2017

Hrvatska većina mora žurno opozvati plenkovićevu vladu



Opoziv nekompetentne i političarske vlade je neminovan.
Uništavanje države, nacije, naroda, ljudi polupravničkim smicalicama (koje smišlja "savjetnik" Šeks), lažima i obmana zaslužuje žurni opoziv.

Nikad gora vlada nije bila u RH.

Unatoč političkoj nezrelosti, nesposobnosti izgraditi gospodarski prihvatljivo društvo (što je izazvalo pomamu za političkom vlašću) zabrinjava što opoziv premijera i cjelokupne vlasti pokreće sdp a ne hrvatska većina.

Sdp se još jednom pokazao kao zaštitnik hdz-a, hdz se pokazao kako je politički komplementaran sdpu (nadopunjuju se).

Nakon brutalnog, nedemokratskog, ateističkog i diktatorsko-totalitarnog nametanja jugoslavenstva, socijalizma (nepoštivanja vlasništva) i proruskog opredjeljenja, umjesto prozapadnog, suverenističkog, prokršćanskog, suverenističkog društva osobnih i ostalih sloboda, post tuđmanovski hdz služi promicanju istih (orjunaških) ciljeva kvazi demokracijom i kvazi domoljubljem. Sdp provodi te ciljeve direktno i otvoreno, hdz provodi te ciljeve dugoročno (korak po korak; jedan od tih koraka je i povremeno vraćanje sdpa koji u tom razdoblju ubrzano promjeni sve odrednice hrvatstva i narodne vladavine)(nakon sdpovih vladajućih poteza, povratkom hdza nikad nije stavljena van snage sdpova odluka o naravi zakona i vlasti u RH).
Današnji hdz podupire socijalističku, nesvrstano-prorusku, politikantsku državu (kojoj je jedini interes interes vladajuće klike zadržati svoj povlašteni položaj u društvu; što ne isključuje niti mogućnost ponovnog ujedinjenja u jugoslavensku tvorevinu jer takvi kadrovi nemaju obzira). Državu koja ne rješava probleme, već ih stvara. Državu koja narod isključuje iz vlasti jer bi narod pokrenuo izlazak iz EU (u koju smo čudnovato ugurani). Državu koja narod iscrpljuje i uništva jer ima zadaću sputati povijesne težnje političkog ujedinjenja s BiH. Državu koja nacionalno pretvara u nacionalnu sramotu, umjesto da bude moderator stvaranja nacionalne politike koje se nećemo sramiti. EU, BiH, Srbija, ... ova vlast nema politički odgovor na te probleme i jedini joj je način nesposobnošću osiromašiti ovaj već siromašan narod i ušutkati ga "glađu". (Nogometnim rječnikom ne znaju igrati, ali znaju praviti prekršaje.)

Hrvatska mora ponuditi životvornu političku opciju koja će okupiti većinu, politički (ili drukčije) poraziti političke opcije koje zloupotrebljavaju vlast i institucije hrvatske države protiv naroda i većine.
Ovu vlast treba opozvati jer nema niti jednog razloga za opstanak takve vlasti.

2 000 000 biračkih glasova i temeljita izmjena Ustava, zakona, sudbenog i državnog ustroja, smjena kadrova koji uništavaju Hrvatsku.



Oznake: opoziv, uništavanje, polupravničke smicalice, politička nezrelost, pomama za političkom vlašću, oblici nametanja jugoslavenstva. životvorna politi

07

subota

siječanj

2017

Ovo mora biti godina HDZ-ove propasti (mada je isti propao davno prije)



U Hrvatskoj postoje političke snage koje imaju zadaću (oni niti ne znaju za tu zadaću, jer nisu politička grupacija već uhljebi politički (naturščici)) obuzdati volju i snagu naroda (iz kojeg proizlazi i kome pripada vlast).
U HDZ-u su pri osnivanju F. Tuđmana u stopu pratili (nadzirali) Manolić, Mesić, Šeks (i njihovi pratitelji ovi oni Gregurić, itd.).
Manolić je imao zadaću Tuđmana držati u strahu (od ideje samostalnosti). Tuđman je pred same izbore nuđao konfederaciju (sa Srbima, ali se volja naroda pokazala odlučnijim faktorom). Šeks je od početka kontrolirao unutarstranačku većinu pri izborima predsjednika stranke (Šeks, partizančina (partizanska familija), komunjara, i srbender), pa je tako omogućio Sanaderu i Kosorici (neprijateljsko) pruzimanje HDZ-a, omogućio je Plenkoviću (neprijateljsko) preuzimanje HDZ-a.
U kombinaciji s nametanjem preferencijalnog glasovanja i obrata pri sastavljanju Vlade u Hrvatskoj imamo orjunaško-prosrpsku, prorusko-priglupu vladajuću kliku koja uništava Hrvatsku (narod nije spsosban uništavati vlastitu državu, ali nametnuti izrodi to rade s posebnim zadovoljstvom).

Uz očigledne političke manevre ometanja demokracije i ustavnih prava (što je strogo kažnjivo po hrvatskim zakonima) imamo politiku koja se sa Srbima izjednačava. U srpskoj težnji srbizirati i proširiti teritorije (Vojvodine, sad već izgubljenog Kosova, Makedonije, Crne Gore, Sandžaka, BiH, dijela RH), s polupismenim i istočnjački orjentiranim Srbima, samo Hrvatska svojom voljom potpomaže srpski mit.
U eri kraljevine Karađorđevića, u eri socijalističkih satrapa, u eri poskomunističkih (titoističkih) vlada (Račana, i Milanovića) podjednak broj Hrvata iseljava (napušta vjekovima zaposjednut teritorij) za trajanja vlada koje obnaša HDZ-ov (šeksov) kadar (Kosor, Plenković).
Tko u HDZ-u (i što to točno) raščlanjuje i kontrolira rad (poremećene) stranke? Srpčad ste za dvije (uhljebničke) kune.

Politika stalnog vraćanja hrvatsko-srpskim odnosima (zašto se Srbi ne obraćaju Bugarima?), koji su izvor svih zabluda (prikrivanja masakra i genocida koje su većinom izveli slovenski komunisti nad hrvatskom vojskom i izbjeglim civilima; pripisano srpskoj osveti za pogrom srpskog življa), diverzantske akcije (preoblačenja komunista u ustaške odore i napada na srpska sela Banovine i Korduna; i to je poznato) po nalogu specijalnog rata koji je vodila komunistička partija, privilegiranja srpskog manjinskog stanovništva (većinom posrbljenih Vlaha; s namjerom pomoći Srbiji zaobilaženje priznanja Vlaha kao konstitutivnog naroda u samoj Srbiji), presedansko proglašavanje posrbljenog stanovništva konstitutivnim u BiH, Vojvodini, Hrvatskoj, ...

Zadaća nekolicine (priglupih mamlaza) HDZ-ovih zakulisnih glavešina je onesposobiti hrvatski narod (kojem je vrijeme kazniti HDZ i preuzeti vlastitu sudbinu u svoje ruke) u ostvarenju svojih ciljeva (umjesto jalovog služenja velikosrpsko-prorusko globalnim ciljevima (uništenja onih naroda koji nisu sami sposobni braniti svoje pravo na opstanak).
Ni Republika Srpska nije nikad priznata kao republika, samo je potpisan mirovni sporazum sa ciljevima zaustavljanja rata u BiH (koji su oni započeli). Kada će (uz svu pomoć Šeksa) UN priznati tvorevinu koja je započela (agresivni i osvajački) rat s ciljem uništenja priznate države?

Jahanje na valu fašizacije Hrvatske je kontraproduktivno, kao da bi politika i kadrovi u vlasti izgledali kako izgledaju da je Hrvatska u procesu fašizacije. Tajne službe održavaju prorusko prosrpsku (priglupu) klijentelu na vlasti (jer ništa dobrog nemaju namjeru napraviti). Treba to žurno posmjenjivati i najuriti. (Dalić, Marić, Stier, Jandroković, Šuica, Plenković ,... imate li većeg šljama?)


Jadan ti je onaj tko se nije opametio.


Oznake: Hrvatska, političke snage, zadaća, politički naturščici, HDZ-ovi krvnici, konfederacija, volja naroda, preferencijalno glasovanje, orjunaško-prosrpska klika, izjednačavanje, iseljavanje, genocid, masakr, zablude, diverzije, obuzdavanje naroda, opoziv, smjena