26

subota

veljača

2022

Zašto dAlićka nije nacistica? Zašto je Agrokor fOrtenova?




Sovjetska strategija kvazineutralnosti (nesvrtane) Jugoslavije koja je opskrbljivala Sovjete robama koje zapadne demokracije nisu isporučivale Sovjetskom bloku, nakon sloma Varšavskog pakta i pada socijalističkih država (nije se dogodio pad komunizma) nastavila se i samostalnošću Hrvatske.
(Marksizam je poučavao provođenje proleterske revolucije profesionalnim kadrovima, koji nisu ideološki vezani za revoluciju. Tako imamo revoluciju bez revolucije, iako je nitko ne zagovara ona i dalje traje. Instrumentima tržišnog svijeta - novcima, pogodnostima - osigurava se rastakanje jednog ali ne nužno i stvaranje komunističkog svijeta. Nismo na dobrom putu ...)


Glavni trgovinski subjekt je bio Agrokor (objedinjeni socijalistički kombinati u novim okolnostima ruske ekspanzije koju su prikazivali kao proletersku revoluciju).

Agrokor je rušio sankcije nametnute Rusiji zbog okupacije Krima, a Agrokor je preko kćeri firmi u Srbiji isporučivao robe Rusiji pod embargom. Dalićka je razvlastila titove pijonire (Todorić. Gregurić, skh-hdz, skj-sdp partije i njihove revolucionare i poklonila Agrokor Sber b-anci (mi rusima robu, oni nama kredit koji su pretočili u vlasništvo Agrokora, sada Fortenova grupe ...)).
Poklanjanje Agrokora rusima je (pokazalo se) dobar potez. Sada su Fortenova grupa i Sber banka (iako je planski izmakla) pod sankcijama, a Dalićka u Podravci.

Hrvatska prekida opskrbu rusije pod sankcijama.
Time značaj Gregurića, Granića, Mesića, pLenkovića, bUde, policijskih proruskih visoko pozicioniranih dužnosnika, vojnih visoko pozicioniranih dužnosnika prestaje.
A ostaje pitanje naše odgovornosti: Kako je moguće da se vlast koju trpimo tako poigrava s našom državom?
Mislite li da je bOžinović lijep, pametan i sposoban? Čim je on na čelu policije, rusi su iza ...

Nije rat za neovisnost uzrokovan nacionalnim strujama, već terorističkom ulogom titove jugoslavije, koja je sijala teror i ratnu bijedu po svijetu, dok sama nije skončala u ratnom plamenu. Možda je to odgovor zašto nam ni danas država ne služi boljitku, nego nam iza leđa sudjeluje u svjetskim urotama i sijanju ratnih strahota.

Svi koji se uzdaju u strategiju titove neutralnoisti i naplaćivanja uloge u svjetskim previranjima, moraju znati da je novac dolazio od šverca oružja a ne od nepovratnih kredita.

U ovom slučaju netko je inU (instrument plaćanja oružja), Agrokor (instrument zaobilaženja sankcija) poklonio drugom jer partijaši nisu mogli prihvatiti svijet bez partije.

Hrvatska živi vječno.




Oznake: sovjeti, neutralnost, nesvrstani, jugoslavija, Agrokor, rusija, sankcije, opskrba, oružje, teroristička uloga titove jugoslavije, šverc, svijet bez partije, proleterska revolucija

23

srijeda

svibanj

2018

Agrokor - logika dana



Agrokor je tvorevina koja ruši logiku (poslovanja) od osnutka.

Osnovati tvrtku koja se uz proizvodnu bavi i uslužnom, naročito trgovačkom djelatnošću, nije novina.
Novina je ustrajavati na domaćim (hrvatskim) proizvodima (iako je Gavrilović diskriminiran, prioritet su imale no name K marke (lošijih hrvatskih proizvodnih tvrtki)) namećući privatnu tvrtku u (fiktivnom) vlasništvu jednog vlasnika (gazde Todorića).
Novina novina je svrgnuti gazdu Todorića (abnormalan dug u dvostrukoj vrijednosti temeljnog kapitala), uz pogodovanja i uplitanja države.
Zapravo, razrješenje hrvatske krize (ako je kriza Agrokora istinska kriza)(Agrokor je državna firma koja je fiktivnim vlasništvom prikrivala pravu namjenu (vojno-strateške) tvrtke (koja je kršila nametnuti embargo Rusiji)(iako joj to nije bila osnovna namjena) se sastojalo u bankrotu Agrokora i udruživanja hrvatskih vjerovnika (Kraš, Franck, šećerane, ...), te osnivanje trgovačkog lanca u vlasništvu hrvatskih proizvođača koji bi (umjesto gazde iz Kulmerovih dvora) sjedili u upravnom odboru takve tvrtke.
(Razvlastiti Todorića i nametnuti novu upravu (nakon državne prisilne uprave) nije riješilo nego stvorilo novu krizu. Koja će tek nastupiti (kada se vjerovnici oporave od krize koju je prouzročio Agrokor).)

Pljenković (i u*rana svita oko njega) nemaju načina zadržati vlast. Ne samo zbog navedenog razloga.

Ustrajavati na izvanrednom zakonu (presedan), nazvanom Lex Agrokor, zbog zaštite strateških interesa države, a istovremeno tvrditi kako provedba zakona koji su preuzeli podizvođači, nije kontrolirana (čime su ugroženi ciljevi zakona) diletantski je i razlog za žurni opoziv ove vlade na čelu s pljenkovićem.

Logika apsurda.

(posvećeno vrlom stvaratelju Vojniku Graničaru)


Oznake: Agrokor, poslovna logika, osnivanje tvrtke, novina, temeljni kapital, dug, hrvatska kriza, rusija, embargo, vojno strateška tvrtka, upravni odbor, prisilna uprava, izvanredni zakon, strateški interes, podizvođači, opoziv

05

subota

svibanj

2018

* vam *



HrWattska anemija


Agrokor je proveo kršenje embarga nametnut Rusiji zbog pripajanja Krima. Zbog uplitanja u rat u Ukrajini. Zbog rušenja Malezijskog aviona. (Zbog trovanja bivših pripadnika tajnih službi prebjeglih na Zapad ...)

Hrvatska politička kamarila, nesposobna obavljati servisnu ulogu domaćem stanovništvu, plaćeni ruskim novcima provode politička zastranjivanja (sudjelovanja u međunarodnim zavjerama i nepoštivanju međunarodnih pravnih normi).

Titova era besrama

Tito nas je iznajmljivao sovjetima. Vezati privredu i vojsku za sovjetski blok. militantnu diktaturu koja je raseljavala i preseljavala stanovništvo na kontinentima (Europa, Azija), poigravanje je s opstankom (koji je trajalo tisućljeće). U vrijeme civilizacijskoga jamčenja samobitnosti, pristati na rusko trgovinsko razaranje i raseljavanje je tragedija eonskih razmjera.

Za titove ere odricali smo se djedovine, vjere, tradicije, nacije, jezika, kulture, vlasništva, povijesti, ... civilizacijske pripadnosti i biološke opstojnosti.
Svi koji pretakanje jedne civilizacije u anticivilizaciju (militantnu diktaturu) smatraju humanizmom su humano degenerirani.
Slom Sovjetskog saveza i prakse sovjetske vrhuške prirodnim bogatstvima sibirskih naroda potplaćivati jugoslavenčine (debilčine) i kretene koji nisu sposobni razabrati nakanu iste vrhuške rastočiti bogatstvo ovdašnjeg naroda u korist neke treće žive sile (zapravo raseliti i biološki uništiti postojeće stanovništvo) pružio je nadu u razračun s takvom politikom.
Nije dugo trajalo, vratila se anemična (partizansko-orjunaška četničko-komunistička) podjarmljena i priglupa politička kamarila koja preko suradnje s Rusima nastavlja rastakanje jednog priznatog i povijesnog naroda. Hrvata i njihova povijesnog teritorija (do predrađa Moskve).
Vrijeme je za invaziju na Rusiju.
Hrvatska je do Urala. Iza su prijateljski (raseljeni) sibirski narodi.
Domaću političku kamarilu treba razvlastiti, ruske diplomate protjerati (samo ne na Novaja Zemlju). Hrvatsku vratiti mukotrpnom radu za opstanak i boljitak.
Zaustavimo kamarilu koja rastače i rasprodaje Hrvatsku. Kome su Rusi pomogli? Koga su uzdigli? Sve su preselili ili pobili!

Hrvatska do Urala!

(Jedina zaštita od ruskog divljaštva su USA i NATO, žIvi zId (plača) zahtijeva izlazak iz EU i NATO saveza, kako bi Rusi mogli preseliti još nešto sabranih i otpornih Hrvata. )

Tekst je ironično-sarkastičnog karaktera i nije odraz autorovih životnih stajališta. Ovo je razmatranje uzročno posljedičnih veza koje odavno ne tražimo, jer se neozbiljno odnosimo prema vlastitom životu, vlastitoj obitelji, vlastitom rodu, vlastitom narodu, vlastitoj naciji, vlastitoj državi, vlastitoj kulturi, vlastitoj civilizaciji. (Dao bog pa se zagrcali s ruskom narančom ...)

Ususret obljetnici blaiburške tragedije, ususret tragediji koju neće imati tko obilježavati.




Oznake: HrWattska anemija, Agrokor, kršenje sankcija, politička kamarila, međunarodne zavjere, tito, sovjeti, sibirski narodi, militantna diktatura, rastakanje naroda, Hrvatska do Urala. Zid plača. ironično-sarkastično

15

četvrtak

veljača

2018

Komunikacijski šum



Hrvatska ima više problema nego ih može stvoriti. Proizlazi, nije sposobna riješiti probleme koji se stvore, te je zagušena neriješenim problemima.
Hrvatska nije sposobna stvoriti okružje koje ne opterećuje njeno stanovništvo.

Ako je država ustavno narodna, onda je narod odgovoran za vlast i državu (pa makar ta vlast bila apsolutistička ili totalitaristička).

U uvjetima gomilanja problema, komunikacijski šum je metoda dijagnosticiranja (priznavanja) problema bez nuđenja rješenja ili pokušaja rješavanja problema.

Zagušljivo vriskanje prozvanih i neprozvanih stvara društvenu klimu indiferentnosti (ravnodušnosti) prema problemima koji nas pritiskaju.



Upravo stvoren komunikacijski šum omogućio je privikavanje na Agrokorov neuspjeh restrukturiranja, obavezu europske politike susretljivosti prema novim članicama.
Agrokor je sustavno razvijan kao ruska logistička firma (sastavljena od ne-tržišnih, uvijek vojno logističkih poduzeća ili firmi), koja je kršeći nametnuti embargo Ruskoj Federaciji izvezla desetke milijardi kuna roba što nije pripravna poslovno knjižiti.
Suretljivost EU članica prema širenju Unije Hrvatska mora poštivati (na toj susretljivosti je zasnovana unija), pa makar Hrvatska morala tu susretljivost iskazivati prema Srbiji, je težak zadatak (koji Hrvatska nije sposobna riješiti bez stvaranja komunikacijskog šuma).

U sjeni krošnje (bez plodova), pod okriljem komunikacijskog šuma, promiče praksa koja nas drži u ropstvu i siromaštvu. Dalić je pisala Lex Agrokor.
Praksa po kojoj zakone "pišu" i nameću parlamentarnom većinom a ne usvajaju javnim, stručnim raspravama društvo čini nedoraslim suvremenim spoznajama o ulozi države i vrijednosti društva.

Vrijeme je za 2 000 000 biračkih glasova, koji će stvoriti uvjete ustavnih i ostalih promjena ustroja države i društva. Vrijeme je za hrvatsku izbornu i političku revoluciju. Vrijeme je za demokratizaciju i oslobađanje društva. Vrijeme je za političku smjenu beskorisnih.
Hrvatska zaslužuje bitku za boljitak svojeg stanovništva.


Oznake: komunikacijski šum, Hrvatska, problemi, rješenja, narodna država, Apsolutizam, totalitarizam, metoda priznavanja, Agrokor, EU, kršenje embarga, rusija, nove članice EU, pisanje zakona, civilizacijski put usvajanja zakona, 2 000 000 biračkih glasova

11

utorak

travanj

2017

Agrokor je politički, a ne gospodarski subjekt


Agrokor je mega socijalistička obmana.
Komunistička partija Jugoslavije je izmišljotina staljinističkog koncepta zaštite oktobarske revolucije i krvavog režima proisteklog iz zablude o naučnom karakteru komunističke revolucije.

Sve zablude komunizma - titoizma -socijalizma (o marionetskoj, izdajničkoj i zločinačkoj naravi partizansko-socijalističke jugoslavije) nastavile su svoj put (u propast).
Čemu osuda (jednog, krvavog) režima?

Agrokor je na nacionaliziranim tvrtkama izgradio koncern koji je u političkoj a ne ekonomskoj funkciji. Satkan od netržišnih firmi (nekad poduzeća)(Belje, PIK, Jamnica, ...) uspio je i tržišne (Ledo, Zvijezda) povući u ambis (premještanja u Srbiju ili umjetnog održavanja visokih cijenama na konkurentskom Hrvatskom tržištu, a niskih cijena na tržištima susjednih država).

Primjer je tvornica Zvijezda koja je od samih početaka tržišnog (nesocijalističkog) gospodarstva držala i povisivala cijene svojih proizvoda, kako se ne bi primjećivao nedostatak njenih proizvoda na hrvatskom tržištu.
Sustavno izgrađujući image međunarodne (jugoslavenske) korporacije s prozvodnjom i plasmanom, izbjegavajući vlastito tržište stvorili su uvjete strateške firme koja je nakon ukrajinske krize i sankcija Ruskoj Federaciji s podružnicama u Srbiji opskrbila rusko tržište (ionako) proruskim proizvodima (zvečevo čokoladom, belje proizvodima, ... socijalističkom jugoslavenskom proizvodnjom).
Šesnaest milijardi kuna duga dobavljačima je naplaćena, zbog prikrivanja kršenja embarga je proglašen gubitkom, robe koje nisu imale tržište (do ruskog) su našle potrošače, ...

Hrvatska je iznova titoistički okupirana ruskim problemima, a hrvatska politička vrhuška naplatila svoj angažman bez rješavanja hrvatskih problema.
Ukratko, Belje i Zvečevo će i dalje biti strateške firme (koje će prodavati robe samo vojsci i režimima koji su nekog okupirali). I tako nikad neće prestati biti izvori kriza i dugovanja.
Politička, a ne gospodarska aktivnost.

Ja sam rekao.


Oznake: Agrokor, Staljin, komunizam, tito, jugoslavija, Gospodarstvo, uloga, sankcije, prikrivanje kršenja sankcija, izvori kriza

05

srijeda

travanj

2017

Temeljni problem(i) Agrokora

i ne samo Agrokora



Prisilna naplata (putem poreza) za robe koje nisu potrošene


Agrokor je nastao kao zamišljena (socijalistička) korporacija koja će zadržati/osvojiti (nekad socijalističko) tržište (socijalističkim) proizvodima.
Jedini nedostatak Agrokora je to što nema kupce. Kupce nema jer nema kvalitetne robe.
Trgovati trgovačkim otpadom (škartom) pokazalo se neunosnim (mada postoje primjeri poslovnih poduhvata na kojima su stvorena (zarađena) bogatstva upravo na takvim robama).
Jamnica (i Jana) su se pokazali (procjenjujem) nedostatnim potencijalom za osvajanje tržišta mineralnih voda (naročito nakon uključenja Sarajevskog kiseljaka ...).
Ledo je prebacivanjem proizvodnje u Srbiju izgubio i ono malo trgovačkog potencijala (i šarma).
Tisak je u eri digitalizacije izgubio dio tržišnog potencijala ...
(Uni)Konzum je zastarjela (monopolna) varijanta trgovanja (uvaljivanja trgovačkog otpada).

Strategija Agrokora nastupati na tržištu s nekvalitetnim robama, lošim uslugama i agresivnim reklamama koje na tržištu nepotpunog monopola potiče druge privredne subjekte na aktivnije uključivanje na tržištu strategija je vlastitog uništenja.
Nije mi jasno zašto se velika kompanija koja je proizvela velike zablude (koje se ne daju otkloniti) umjetno spašava (u ime očuvanja radnih mjesta koja su proizvela nekvalitetne robe i nekvalitetan nastup na tržištu).
Agrokor se ne može promjeniti. Spašavanje gubitaša održava stanje stvaranja novih gubitaka. Ali država (orjunaška svita na vlasti) žudi skupljati novce za spas tvrtke koja nije sposobna opstati, jer manipulacijom državnim novcem stvara (prividni) višak novca (za svoje osobne i političke potrebe).
Socijal-utopisti (najgora vrsta neradnika) stalnim manipuliranjem novcem stvaraju novčane mase od kojih određene postotke skreće u vlastitom interesu.

Ako su Belje dali za kunu Agrokoru, neka Agrokor daju za dvadeset kuna ... više ne vrijedi.
Onome tko će umjesto kreditnih zaduženja, stvarati novčani višak kojim će sanirati Agrokorova dugovanja.
(Agrokor traži gazdu koji će vraćati, a ne dizati kredite.)
Temelj poslovanja nije želja za proizvodnjom i radnim mjestima, već postojanje tržišta (kupaca) i roba koje tržište troši.
(Socijalistička navika održavanja netržišnih subjekata prisilnim naplaćivanjem roba bez potrošnje tih roba (poreznim opterećenjem) ubrzano Hrvatsku vodi (postsocijalističko-socijalističkom) slomu.)
Agrokor nema ni tržišta ni roba za pozitivno poslovanje. Zbog toga je propao.

(Spašavati radnike znači upropaštavati kupce i/ili porezne obveznike.)



Oznake: Agrokor, socijalistička korporacija, socijalistički proizvodi, kupci, trgovački otpad, nepotpuni monopol, manipuliranje novčanom masom, skretanje novčanih tokopva, pozitivno poslovanje, prisilna naplata bez potrošnje roba