30

ponedjeljak

svibanj

2022

Otkad je hrvatska država?




Hrvatski narod je stari europski narod, samosvojan, politički i vojno organiziran od samog doseljavanja na današnje stanište.
Državnost (hrvatska) je kontinuirana, u oblicima primjerenim vremenima kroz koja je Hrvatska prolazila.
Izuzev jugoslavenske tragedije (negiranja naroda i države (prva integralnog jugoslavenstva, druga unitarnog jugoslavenstva)(kao da na sociološkom eksperimentu jugoslavija nismo ništa naučili pa "potrčali" u EU, čija je sudbina stoljetno tlačenje i raspad u krvi).

Zašto onda slavimo Dan državnosti 30. svibnja?
Zaboravimo Oca domovine (ne pamtimo mi ta vremena: Hrvat, Buga, Branimir, Domislav (Tomislav), ...?).

Naša državna povijest ne započinje odskora čime priznajemo agresijske i osvajačke napore (nekih neimenovanih ruskih saveznika).
Naši saveznici nisu Nijemci (protiv njih smo u sklopu AU stoljećima ratovali), nisu Francuzi (protiv njih smo ratovali), nisu Rusi (protiv njih smo u sklopu AU stoljećima ratovali).
Što onda tražimo u EU s Nijemcima koji su u 50 godina izazvali dva svjetska rata, tri-četiri puta gladovali (i opet će)(zbog gladi genocidno istrijebili narode)?

...

Nemam volje elaborirati, pored "hrvatskih" "akademika" i foteljaša-karijerista, uz narod koji nema snage oduprijeti se pretakanju vlastite sudbine u ropsku.
Satisfakcija mi je da pored takvih budalaša ishod ne može biti nego katastrofalno porazan.

Čemu služi država ako vam državni čelnici tvrde kako ćemo riješiti mnoge probleme kad odemo u ropstvo? I vi tome vjerujete.



Pri svetom kralju

Prozor Stjepanovog Doma
Priča gotski san;
modri tamjan i aroma
Puni sveti stan.

Stanac kamen, hrabri Toma
Erded, Bakač ban,
Heroj sisačkoga sloma
Sja ko onaj dan.

U katedralu, kad su teške noći,
Na Banov grob zna neka žena doći
S teškim križem cijele jedne nacije,

A kip joj veli: Majko, audiant reges:;
Regnum regno non praescribit leges,
I dok je srca, bit će i Kroacije!

Antun Gustav Matoš


Oznake: hrvatski narod, Hrvatska povijest, Otac Domovine, dan državnosti, Matoš

11

srijeda

svibanj

2022

Bleiburšku komemoraciju ne mogu organizirati Crkva ni država





Što je Bleiburg?


Mjesto stradanja. Povlačenje vojske i stanovništva prema ratnim pobjednicima koji u ratu nisu provodili revoluciju.
Prema ratnim pobjednicima koji su se držali Ženevskih konvencija.



Bilo kakvo drukčije tumačenje Bleiburške tragedije (pokolja) je necivilizirani postupak kršenja ratnih protokola.

Dvojbe i rasprave o ispravnosti čina su isključene.

Vojska se povlačila nadajući se ratnom zarobljeništvu po ratnim konvencijama.
Civili su se povlačili nadajući se spasu pred komunističkom krvoločnom najezdom.

Nažalost, ni jedni ni drugi nisu pronašli ono što su tražili (jer nisu ponijeli dovoljno zlata za prolaz na Zapad (koji "poštuje" ratne konvencije)).

Dakle, politička i vojno-strateška odluka britanaca oglušiti se na jasno obrazložene razloge povlačenja hrvatske vojske i predaje britanskoj vojnoj sili, te podjednako ignoriranje jasnih i nedvosmislenih razloga povlačenja civila pred najezdom komunističkih krvoloka izrodila je jednu od najtežih hrvatskih tragedija u dugoj povijesti Hrvata.
Kalkuliranje s najezdom Crvene armije i mogućim ratom (produžetak Drugog svjetskog rata) zauzimanjem za ratne norme prema hrvatskom zbjegu je (na sramotu britanaca) proizvelo oglušenje o stvarnu opasnost i kršenje ratnih protokola (prema posebno osjetljivoj grupaciji: ratnim zarobljenicima i civilnom stanovništvu).
Podjednako ne poštujući Ženevske konvencije, rUsi i danas napadaju Ukrajinu. Pod prijetnjama nuklearnim ratom.
Sad znamo tko je ishodio Bleiburške žrtve ...

Civilizacijski je (da su do danas razjasnili Austrijanci, Britanci, Hrvati, Slovenci ili bili tko drugi stradanje Hrvata na Bleiburgu ne bi rUsi 77 godina kasnije podjednako divljački kršili sve protokole i prisiljavali ostatak Svijeta na šutnju.
Na Bleiburgu su 1945. godine bili divljaci, i do danas se nisu promijenili.

U tom kontekstu Hrvatska katolička crkva niti Hrvatski (srpsko-ruski)(srbin Basta se junačio nad žrtvama) Sabor nemaju nikakvo pravo komemorirati Bleiburškim žrtvama na Udbini ili/i Mirogoju.
Proklet svaki onaj tko iskrivi ijedan podatak o tragičnom pokolju, proklet svaki onaj koji poduzme ikakav korak u relativiziranju i prikrivanju zločina, zaboravljanju žrtava.
Hrvati svoje oplakuju, a država i Crkva mogu biti tek gosti (u tišini).

Prokleti da ste na srebrnjacima za koje ste prodali dušu vragu.
Ne nadajte se dugovječnosti. Narod pamti. Mrtvi više ne mogu umrijeti.
Mrtvi se sjećaju. A to ne možete ugasiti.


Oznake: Bleburška tragedija, Ženevske konvencije, Crvena armija, prijetnja nuklearnim ratom, divljaci, Ukrajina, Hrvatska katolička crkva, Hrvatska država, komemoracija

08

nedjelja

svibanj

2022

Dva (i pol) okupatorska muškarca





Kaže neki mamlaz u ZagRebu da su ustaše okupirale Zagreb, a Koča Popović s 45. Srpskom divizijom (to nije rekao) oslobodio Zagreb.
Slavi oslobođenje od imenovanih okupatora, ali ne govori tko je osloboditelj (jer ružno zvuči).

Svejedno, ni 45. ni 455. hrvatska divizija nije oslobađala Beograd od Miloševića koji ga je okupirao ...

Tip je grdonačelnik poslije bAndića (za kojeg su svi oni odreda glasali)(pa kad je otišao (odlikovan putinovim veleredom domaćeg razbijača) onda se pojavio karikaturalni lik koji uvjerava svojom prirodnom tupošću da je bAndić bio tuplji ...). Uvijek rUski igrači.
J*beš Zagreb. To je leglo neradnika i lopova (koji su pobjegli s pašnjaka i livada jer im je tamo smrdjelo na izvorno mlijeko i prirodni sir).
U Zagrebu proizvode bezličan, nesmrdljiv proizvod - izdaju. Sebe samih.
Tko god je koristio jeftiniji ruski (sibirski) plin, kasnije je plaćao skuplje kruh. Paradoks socijalističke ekonomije. Što je besplatnije to je skuplje.


Drugi (čovjek i pol) problem je potreba za radnom snagom kako bi se održale mirovine. Netko (Zorić) reče kako treba zaposliti još milijun radnika kako bi se održale mirovine. (Normalno, taj novi milijun će proizvoditi visoko sofisticirane sustave samozadovoljavanja ...)
Zar umirovljenici za radnog vijeka nisu odvajali za mirovine?
Koji Q sad netko treba za njih raditi?
Koja bi budala radila za sebe, općinu, lokalni nogometni klub, vrtić, školu, crkvu, pupovčeve legionare, plaćao razvoj alternativnih izvora električne energije (kao da će imati dividendu od dobiti), plaćao ulaganje u razvoj vodoopskrbe, ..., pa još i za cijele mirovine nekoga tko je cio život uplaćivao (za Q) u mirovinski fond.
Koji je smisao prisilnog (PLJAČKA) plaćanja mirovinskog osiguranja, kad će za 20 godina morati zaposliti 10 milijuna crnaca inače nećete imati mirovinu?

Izgleda da nekolicina (ruskih mamlaza) smatra kako je Hrvatska nedovoljno iskorištena pa treba zaposliti još milijun (a milijun je radno sposobnih Hrvata iselilo za njihova mandata) kako bi oni uživali sve blagodati Hrvatske.
Praksa je bila u svim djelatnostima probrati radno sposobne i poslati ih u vlastite firme otvorene po bogatijim državama, ... Selekcija dobrih. I njihovo iseljavanje.
Koji Q mudrujete. Mirovine ste popljačkali. Radnu snagu raselili. I prodajete pamet.

To s mirovinama najbolje određuje izbore. Ili krvavi građanski rat u kojem nikom tko nije zaradio ne bi palo na pamet kemijati za vlastitu crkavicu koju u naponu snage nije mogao zaštiti i dočekati starost dostojanstveno.
Ponosan na vlastiti život jer je hodao uspravno, radio pogrbljeno, i branio svoje stojećki, ležećki - samo ne klečeći.

Bog i Hrvatisvatri
Za Dom Spremnisvatri
S Vjerom u Krista protiv komunistasvetrojice
Jošsamneštohtionapisatialisamzaboravio


Oznake: Zagreb, mamlaz, srpska divizija, Koča Popović, grdonačelnik, paradoks socijalističke privrede, mirovine, radna snaga

04

srijeda

svibanj

2022

Hrvatska u višestoljetnim rusko-panslavensko-jugoslavensko-srpskim raljama




Višestoljetna ruska nakana zagospodariti bilo kime ili bilo čime Hrvatsku je stajala stoljetnih lutanja od panslavenizma, jugoslavenizma (jugoslavenstva, orjunaštva), nesvrstanosti do izgubljenosti.

U svim etapama (od Ilirskog pokreta (jer je bila zabranjena uporaba hrvatsklog imena) do postkovid postindustrijske današnjice) novije povijest Hrvatska je lutala u bespomoćnost.

Sada, kad je razvidna terorističko-zločinačka narav ruske države u svim oblicima (carevina, sovjetski savez, federacija), razvidna je ruska kooperativnost s Njemačkom u svim etapama novije povijesti (zajednički uništavaju države oko sebe) u Hrvatskoj nema političke snage koja bi:

- preuzela odgovornost za hrvatsku državu
- preuzela odgovornost za opstojnost hrvatskog naroda

- razaznala prave opasnosti (rUsija, nJemačka)
- sporazumno stvorila demokratsku republiku (vlast naroda, vlast podložna narodnoj volji)

Pouka (današnji trenutak je povijesna prekretnica - pa je razvidno zašto je Hrvatska puna "povjesničara" koji nisu sposobni razaznati svoju nenaučnu ulogu) ruske agresije je nedvosmislena, razotkriva višestoljetni obrazac koji prakticiraju prema svojim susjedima, i ne samo njima.
Hrvatska je u tom društvu, ničijih zemalja čije stanovništvo ruski krvoloci decimiraju a teritorije grabe.


Političke obmane

Ta statičnost hrvatskog političkog bića proizvela je višedesetljetnu rotaciju prorusko-prosrpskih kadrova koji igrokazom sakate hrvatsko političko biće.
Sad je ortodoksni kreten (budala) miLanović branitelj hrvatskih interesa u BiH (iako je branitelj lokalpatriotskih hercegovačkih ciljeva, jer je cijela BiH naseljena Hrvatima i cijela BiH pripada Hrvatima), iako podupire i učvršćuje ruski interes razdiobe BiH (cjepkanje). Hrvatska do Drine. (Onaj koji misli da je Hrvatska do Drine lako uviđa pokvarenost miLanovića).

Oni (ruski gušteri koji se pretvore u aligatore na Križnim putevima) igraju igru jedan meni-jedan tebi-jedan meni i već su (opaska za miLanovića, postigli 150% svojih ciljeva iako vi vjerujete kako popuštaju i u sukobu za vlast daju i vama nešto).
Ruskog nesvrstanog samoupravnog tita (marionetu koja je cio život živjela s pomanjkanjem kisika) barem sada u svjetlu ruskih eskapada mogu i politički i povijesno ispravno svrstati u ladicu (vječnog prokletstva).

Hrvatski povjesničari prepleteni lažnim povjesničarima, političari svi odreda u raljama ruskih službi (novac je faktor), narod na vjetrometini.
Lutanje bez tračka svjetlosti (ko j*be ruse, srbe, njemce, eU, francuse ... sve one s kojima ova intelektualna tiranija opći, barem s ovakvim kreaturama na državnim funkcijama nije potrebno biti pametan - oni su obilno glupi za sebe i za nas).

Ruski teror vlada u Hrvatskoj, ali odgovor na teroristički odnos prema državi mogu samo iznaći odabrani.
Onaj tko zna, sluge naroda a ne rusko-srpska služinčad.
Hrvatska nema što tražiti u rusko-srpsko-njemačko-francusko-kineskom zagrljaju.

Oznake: ruska nakan, višestoljetna, terorističko-zločinačka narav ruske države, Hrvatska, preuzimanje odgovornosti, stvaranje demokratske republike, kontrola nad vlasti, prorusko-prosrpski kadrovi, igrokaz., političke obmane