03

utorak

rujan

2019

Nije antifašist nego komunjara-staljinistTito nije antifašist, nije se borio protiv nacizma ... borio se protiv nacionalnih država i pokušavao provesti prosovjetsku komunističku revoluciju.

Podjednako nije antifašist.

Glasila njegove partije su sukobe (nacističke) Njemačke i (fašističke) Italije sa zapadnim državama (Francuska, Velika Britanija) tumačili kao kapitalistički rat, smatrali kako to nije njihov (komunistički) rat.
Do 22. lipnja (njemačkog napada na SSSR) KPJ s Titom nije poduzimala nikakve radnje protiv njemačkih i italijanskih okupacijskih snaga na prostoru bivše Kraljevine Jugoslavije.

Problem Titova (a problem je ogroman) angažmana u Drugom svjetskom ratu (dizanje revolucije u ratu, dizanje nenarodnog ustanka nedugo iza kapitulacije, korištenje djece u ratu, ubijanje zarobljenika, korištenje tuđih uniformi, otimanje i pljačka, bespotrebno uništavanje (paljenje i razaranje) civilne imovine, korištenje tuđih uniformi, ... zabranjeno tadašnjim ženevskim konvencijama) zapravo je problem onih koji nesmotreno i nerazumno sagledavaju sliku Tita van činjeničnog stanja, što ukazuje na neobrazovanost i nekritičnost proizišlu iz komunističkog stvaranja kulta ličnosti i indoktrinacije od najmanjih nogu do svih razdoblja života koje je provodila titova partija (totalitarizam).

Tito je komunjara, staljinova marioneta. Bez zasluga za ishod Drugog svjetskog rata ili bilo kakvog napretka čovječanstva.
Oznake: tito, antifašist, nacizam, komunjara, staljinist, tottalitarizam, kapitalistički rat, Ženevske konvencije, staljinova marioneta

07

srijeda

studeni

2018

Tko * rAdu kOnčara?Nekoliko crtica o truloj tvorevini (jUgoslaviji)


Veličanje komunističkih zločinaca je relikt trule tvorevine (jUgoslavije).
Po čemu je rAde kOnčar zaslužan za društvo?

Italijani su pod fašističkom vladavinom (B. Musolinija) koalirali s nacističkom Njemačkom i sudjelovali u 2. svjetskom ratu do kapitulacije (1943.g.). U razdoblju do vlastite kapitulacije (za koju nije zaslužan r. kOnčar) su bili okupatori u dijelu Hrvatske. Na dijelu okupiranog teritorija su organizirali srpsku pobunu protiv NDH (talijanska povijesna arhiva to potvrđuje). Razlog italijanskog uplitanja i poticanja pobune (pa i komunističke) je izbjegavanje Istočnog fronta (pohoda na Sovjetski savez).
Italijani su izazivali i poticali bunu simulirajući teško ratište na Jadranu.

U tom kontekstu je r. kOnčar nevažan. Komunistička partija, koja je djelovala ilegalno i prije početka rata, nije bila ozbiljna vojna prijetnja.
Ali, kOmunistička partija je unatoč kapitulaciji jugoslavenskih vojnih snaga, protivno odredbama Ženevskih konvencija o zaštiti civila, poticala svoje članstvo (kpj/kph i skoj) na diverzije.r. kOnčar je kao visoki dužnosnik KPH došao u Split poticati i nametati terorističku borbu (protivnu ženevskim konvencijama) nakon kapitulacije vojske Kraljevine jUgoslavije, bespotrebno izazivajući stradanje i patnju civilnog stanovništva. Organiziranje ilegalnih grupa, izvođenje atentat i bombaških napada na okupatorsku vojsku, po direktivama partije izazvala je bespotrebno stradanje onih koji su sudjelovali u tim akcijama. Nije fašistička Italija kapitulirala zbog komunističkih diverzija u Splitu, nego zbog uključivanja SAD-a i iskrcavanja (prvotno na Siciliju) na italijansko kopno u rujnu 1943.godine.
Tvrdnje o značajnosti komunističke pobune (mimo gledanja kroz odredbe Ženevskih konvencija) je povijesni falsifikat.

r. končara su anonomnom dojavom italijanskim vojnim vlastima prijavili splitski komunisti, zbor njegova nasilnog i štetnog djelovanja u splitskoj sredini. (Prilikom uhićenja je skočio kroz prozor sa stubišta zgrade u kojoj je boravio, slomio nogu, bio uhićen, proveo neko vrijeme u bolnici na liječenju, osuđen i pogubljen s još 25 osuđenika strijeljanjem u Šibeniku. Predanje o hrabrosti je komunjarsko-orjunaško: spoznaja o upletenosti italijanskih visokih vojnih i obavještajnih krugova, koja je stvorila kod r. kOnčara uvjerenje kako je zaštićen u terorističkim djelatnostima i izvođenje pred streljački stroj je moralo iznjedriti dvosmisleno ponašenje. Time smo razriješili povijesnu zabludu o značenju kOnčara u povijesti Hrvata.

Koji će nam Q njegova bista, ulica, park ili spomen obilježje? Civilizirani smo narod i ne podržavamo komunističku praksu (zločina i uništavanja) negiranja dosega civilizacije.


Oznake: trula tvorevina, veličanje komunističkih zločinaca, fašistička okupacija, organizacija pobune, Ženevske konvencije, kombatanti, KPH/KPJ, stradanje civila, anonimna prijava, uhićenje, streljanje, bista, park, spomen obilježje