Komentari

goto.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Goto - šumski čovjek

    e!

    avatar

    03.09.2019. (09:19)    -   -   -   -  

  • Moslavac

    Iz svakog tvog posta izbija nevjerojatna mržnja prema drukčijima. Mislim tu prvenstveno na svjetonazor i nacionalnost. Kažeš da do 22. lipnja Tito nije poduzimao nikakve radnje protiv njemačkih talijanskih okupacijskih snaga. A što je mogao poduzeti? Koliko je divizija i korpusa imao u to vrijeme da bi se mogao suprotstaviti brojnim i dobro naoružanim neprijateljskim vojskama?

    A ovo što nabrajaš i stavljaš Titu na teret ......korištenje djece u ratu, ubijanje zarobljenika, korištenje tuđih uniformi, otimanje i pljačka, bespotrebno uništavanje (paljenje i razaranje) civilne imovine, korištenje tuđih uniformi...... činili su ustaše. Mog strica i jednog daljnjeg rođaka ustaše su kao 13-godišnjake prisilno unovačili i slali na najteža bojišta. Zahvaljujući sreći preživjeli su rat.

    Najzanimljivije mi je kada pišeš da je Tito, jedan od najvećih vojskovođa Drugog svjetskog rata, bez zasluga za ishod 2. svjetskog rata. Da čovjek ne povjeruje. Jesi li se ikad upitao/la bi li danas uopće bilo Hrvatske da nije bilo NOB-a i KPJ? I na koliko bi dijelova bila Hrvatska podijeljena da zahvaljujući Titu Hrvatska i Jugoslavija nisu završetak rata dočekale kao pobjednice?

    avatar

    03.09.2019. (10:13)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    kad nemaš načina vojno se suprotstaviti neprijatelju onda zbog zaštite civila i bespotrebnog razaranja kapituliraš (što je vojska Kraljevione jugoslavije napravila)
    onaj tko je podigao komunistički ustanak s ciljem olakšanja obrane sovjetskog saveza nema poena kod naroda koji je zbog tog stradao (taj način ponašanja spada u ratne zločine, ali ... tko shvati shvatio je)

    tko je spominjao ustaše?

    vojskovođa bez vojske, narodna vojska bez naroda, pa istaknuta je marionetska uloga tita ... Crvena Armija i bugarske armije su oslobodile Makedoniju, Srbiju i umarširale u Beograd u kojem se avionom spustio tito (veliki vojskovođa) tko zna otkud!!

    avatar

    03.09.2019. (13:06)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...