Kad pritisnu godine

nedjelja, 06.10.2019.

Ako želite udomiti psa


„Kako u posljednje vrijeme nailazimo na nerazumijevanje potencijalnih udomitelja, želimo vam jasno objasniti uvjete koje tražimo pri udomljavanju. Kada nam se javite za određenog ili neodređenpg psa mi s vama želimo prvo razgovarati o uvjetima koje psu možete pružiti. Ispuniti ćete upitnik koji ćemo vam poslati, a na temelju vaših odgovora obavit ćemo dodatne razgovore.

Ako ono što možete pružiti psu odgovara potrebama toga psa, izvršiti ćemo provjeru tih uvjeta. Mi naše pse poznajemo, znamo njihove karaktere i navike, i ako smatramo da pas kojeg ste vi izabrali ne odgovara vašem stilu života ili vašim uvjetima, nećete ga dobiti, ali možda zajedno nađemo neko drugo rješenje za vas.

Razmislite prije nego odlučite udomiti psa:

Slažu li se svi ukućani s dolaskom novog člana obitelji i jeste li spremni na obaveze koje donosi pas sljedećih 12 - 15 godina?

Imate li vremena i strpljenja za odgoj šteneta? To nerijetko uključuje materijalnu štetu, uništene drage predmete, puno truda i ponavljanja, svako štene ima svoj karakter i uči sporije ili brže.

Imate li financijske mogućnosti za psa? Hrana, cijepljenje, potencijalni veterinarski troškovi koji se mogu pojaviti?

Jeste li spremni na pojačano čišćenje u kući? Dlake, blato, slina, postaju vaš svakodnevni suputnik koliko god ih se pokušali riješiti ;)

Morate uzeti u obzir ljetovanja, zimovanja, putovanja, vjenčanja i rastave, dolazak dječje prinove, selidbu... Što onda sa psom?

Pse ne udomljavamo na lanac i na cjelodnevni boravak u boksu. Neki od pasa su isključivo kućni psi, a neki mogu biti i vanjski, ali im se mora osigurati kvalitetan zaklon od svih vremenskih nepogoda (svi štenci su obavezno kućni psi). Bio pas vanjski ili kućni ako živite u kući s dvorištem ono mora biti dobro ograđeno.

Kastracije su obavezne i bez ikakvih kompromisa, a osigurava ih Udruga. Pse dobivate čipirane, cijepljene protiv zaraznih bolesti, a ako su prošli 3 mjeseca života, cijepljeni su i protiv bjesnoće. Također, očišćeni su od vanjskih i unutarnjih parazita. Psi stariji od 6 mjeseci su kastrirani.

Ako ne ispunjavate naše uvjete, psa ne možete udomiti. To ne znači da niste dobra osoba, nego samo i isključivo ne ispunjavate uvjete koje mi tražimo. Svi psi koji su pod našom skrbi imaju iza sebe priču i to uglavnom ne lijepu. Prošli su veterinarske preglede, pronađeni su im privremeni smještaji, socijalizirani su, hranjeni, maženi i paženi.

Nije nam cilj nakon svega uloženog u njih (fizički, psihički i financijski) udomiti ih prvoj osobi koja se javi. Mi se njih ne želimo riješiti niti udomiti samo da ih udomimo, želimo ih dobro udomiti i pronaći im obitelj kakvu zaslužuju. Imamo predivne udomitelje koji su našim bivšim štićenicima promijenili živote i ne želimo spuštati ljestvicu ništa niže od njihovog primjera ;)“

Faun - Kutina

06.10.2019. u 14:33 • 5 KomentaraPrint#

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi