10

nedjelja

prosinac

2023

Ftuđman




Godišnjica smrti Franje Tuđmana povod je još jednoj rekapitulaciji njegova životnog puta posvećenog vojsci, politici, znanosti.

Uobičajeni su prikazi njegovih zasluga za dobre ili loše događaje.
S tog gledišta, javnost se dijeli na pobornike, protivnike ili neutralne.

Ali.

Ftuđman nije kreator povijesnih zbivanja (skromnost je vrlina najvećih).
Povijest označava prošlu zbilju, historija je humanistička nauka koja proučava tu zbilju.

Sudjelovanje u događajima koji imaju osobinu pamćenja (pamtljivi događaji), ne znači nužno i povijesnost osobe koja je sudjelovala u tim događajima.
Složenost (povijesnih) događaja ukazuje na važnost i treba voditi obzira o svim aspektima i značenjima tih procesa.
Slom komunizma, prestanak hladnog rata je prouzročio i poremećaje oblika koji su postojali kao posljedica procesa proizišlih iz uspostave komunizma, Hladnog rata.

Samim tim Ftuđman nije bio povijesna ličnost (jer smo svi sudjelovali u tim procesima). (Jednostavnijim jezikom, nametnut nam je komunizam, jugoslavija i Hladni rat.)


Ftuđman je osoba u kojoj su se objedinili svi obuhvaćeni tim (prisilnim) procesima, i kao kroz prizmu razasuli u spektru (svoji gledišta)(oslobađajući se prisile ili ostajući vojnicima tih nametanja).
Hrvatska se podijelila oko Ftuđmana jer je bila podijeljena prije, Ftuđman je samo povod javnom iskazivanju podjele.

Kako bi se inače mogli pozivati na tuđmana i pLenković i branitelji?

Ftuđmana treba gledati kao prizmu kroz koju se prelamaju naša stajališta i postaju razvidna, upravo po našoj želji.
Dakle, Ftuđman nije postojao.





Oznake: Ftuđman, povijest, historija, slom komunizma, prizma

04

subota

studeni

2023

Zablude ludog Rajka



Drugi svjetski rat je bio veliki međunarodni sukob (u kojem, ipak nije sudjelova cio Svijet, ni teritorijalno ni ljudstvom).
Francuzi Prvi (svjetski) rat nazivaju Veliki rat, što bolje odgovara stvarnom stanju - Drugi veliki rat.

U velikom ratu sudjeluju mnogi (velike nacije, velike države, velike vojske, velike ekonomije, ...).

S područja Kraljevine jUngoslavije nitko veliki nije sudjelovao u tom ratu (jer nije bilo velikih). Stoga su proglasilli tiTa velikim (jer je nenaoružan, bez logistike i vojno planirane operacije osiguranja ljudstva protivno Ženevskim konvencijama izazvao smetnju (stanovništva koje nije sudjelovalo u ratu) svojim politikanstvom i krvoždernošći prouzročio bespotrebna stradanja (sve u skladu s rusko-sovjetskom genocidnom doktrinom - ovaj put umotane u socijalističku revoluciju (jednako zabranjenu Ženevskim konvencijama provoditi u ratu - a kojom se "velikan" tiTo hvalio do vlastite smrti - onima kojima je pobio obitelji i razorio živote).

Iako je rat teritorijalno bio prisutan, nisu svi (stanovnici) sudjelovali u ratu - (ratno pravo poznaje pojam civila, ne bez razloga). Tito se potrudio (revolucijom - proglasio rat svima) da civili ne postoje - svi su se morali opredjeliti (jer su revolucijom obuhvaćeni svi), a neopredijeljeni su bili neprijatelji. Tko nije antifašist, fašist je i neprijatelj (vlastiti) naroda.


Povijesni revizionizam ne postoji. Postoji povijest.
A živa povijest s vremena na vrijeme razobliči propagandističke tvrdnje o toj povijesti. Povijest brani samo sebe.

Kome to nije jasno, živi u zabludi.

(j* vas tito, partizani, komunizam, bratska cr(k)vena armija, besplatni stanovi, besplatno školovanje, socijalistička revolucija i onaj rat u kojem ste vi bili bitni)


22. kolovoza 1864., potpisivanje Prve ženevske konvencije





Oznake: povijest, civili, Veliki rat, Ženevske konvencije

26

subota

listopad

2019

Šok među hrvatskim povjesničarima: Za dom spremni će se početi koristiti tek 2050.g. (po drugi put)(zbog njihove nesposobnosti zabilježiti prošlu stvarnost)



Ante Pavelić I&II


U Hrvatskoj (zapravo između Hrvata ove i one vjere) se vodi žućna rasprava o vremenu nastanka pozdrava Za dom spremni.
Uključili su se i povjesničari (i poneki historičar).








Historiju treba razlikovati od historiografije.

Kako je hrvatska povijest prešućivana, današnji povjesničari na tragu vlastitog negiranja, nemaju snage razriješiti enigmu: Je li postojao Ante Pavelić prije Ante Pavelića, i kakav je bio?

Umjesto metodološkog priznanja o (metodološkom) zatiranju povijesti (prošle zbilje)(i današnja zbilja je povijest, perspektivno), te odmaku od neciviliziranog puta osporavanja identiteta jednog povijesnog naroda (kojem danas otimaju teritorij, jezik, ime, karakter, ... ) priklanjajući se krivotvorenju stvarnosti (prošle i sadašnje) proizvode stanje u kojem će se Za dom spremni koristiti tek nakon 2050.g. (na planeti GJ 1132b) jer nije zabilježena njegova uporaba u dotadašnjoj povijesti (osim u razdoblju ustaške države SFRjOT).
Za dom spremni je najžešće korišten u titovoj i titoističkoj paradržavi, jer je vodeća ideologija otvorila vrata pisanja stvarnosti koja nije postojala. A stvarnost koja je postojala nije pisana jer je narod od povijesnog postao nepovijesni (gubitnička rulja). Povjesničari i historičari zajedno s narodom. Utopljeni u vlastite obmane.

Za dom spremni. I budućnost koja je (u)bila.


Oznake: za dom spremni, povijest, historija, Povjesničar, historičar, historiografija, prošla stvarnost, Ante Pavelić I&II, metodološko priznanje

15

srijeda

svibanj

2019

Logična nalogičnost jugoslavenskog antifašizma



Svakodnevno se bespotrebno prepiremo o temeljima države (temelji države ne postoje jer bi time negirali volju onih koji državu čine državom, naroda).
Nekad kneževine, kraljevine, carevine, današnja republika proizlazi iz volje naroda (koji može volju mijenjati) a ne iz temelja (koje netko pokušava nametnuti kao ishodište današnje države).

Dvojakost (volja naroda je u temeljima) tvrdnje o nepostojanju temelja, dokazana tvrdnjom o volji naroda kao temelju, negirajući takozvani antifašistički temelj složenošću dopušta pojedincima tvrdnje o antifašističkim temeljima (oni koji su cio život na pijonirskim, omladinskim/skojevskim, partijskim seansama učili kako je antifašizam temelj ne mogu razlučiti volju naroda od partijske indoktrinacije) potakli su me na drugo poimanje antifašističke borbe.

Izvorno, fašizam je italijanska tvorevina, iako je Italija granična država nikada jugo-antifašisti nisu prozivali i osuđivali fašizam (talijanski). Ratni ekspanzionizam talijanskog fašizma nisu osuđivali, niti sudjelovali u zaustavljanju ratnog osvajanja italijanskih fašista.

Komunistička partija, malobrojna i ilegalna, u dostupnim dokumentima njemačko-talijansku ratnu ekspanziju nacizma i fašizma nije osuđivala već podržavala borbu nacističke njemačke protiv zapadnih imperijalno-kapitalističkih snaga (V. Britanije).
Napadom Njemačke na SSSR, ilegalno-malobrojna partija nespremna i neorganizirana proglašava fašizam-nacizam neprijateljem (naroda)(iako je i taj čin proveden u ilegalnosti).

Proglašavanja partije su upotpunjena pobjedom partije nad fašizmom (dolaskom Crvene armije), iako nitko nije dokumentirao učešće (ilegalnog i terorističkog djelovanja komunističke partije) u ratnim naporima antifašističke koalicije.
Štoviše, teroristički akti usmjereni na dozvoljene odmazde nad civilnim stanovništvom izazvale su stradanje nedužnog civilnog stanovništva koje nije bilo po volji komunističkoj partiji. Provodili su revoluciju u ratu (što je po ženevskim konvencijama ratni zločin). Iako Drugi svjetski rat nije započeo zbog fašizma ili antifašizma, već zbog britanskog monopola, a partija se sama hvalila kako je provodila i provela revoluciju u tom ratu, poslije rata (sovjetski dominion) se služila sintagmom antifašizam.

Ostaje dvojbeno tko danas koristi fašizam i antifašizam u političkom prostoru, a upitno je i tko antifašizam drži temeljima države (kakvu imamo danas).

Hrvatska državnost i država postoje u kontinuitetu (osobina civiliziranog i organiziranog naroda). Trojedna kraljevina Hrvatska, Slavonija i Dalmacija (jedna u nizu) je nastala 1868.g., plod je političkih nastojanja jednog naroda koji je okrunio svoja htijenja pobjedom bana Jelačića nad Mađarima (1848.g.). Pozdrav Za dom spremni, umrijeti! je pozdrav banove vojske. Prvo bijelo polje na hrvatskom grbu (iako povijest geba seže dublje u povijest) je službeno iz razdoblja Trojedne Kraljevine.
Zatiranje državne povijesti (nametanjem antifašističkih temelja ili protu tvrdnjama o temeljima u Domovinskom ratu) ima zadaću povijesno izbrisati ulogu i htijenja bana Jelačića (objedinjavanje hrvatskih zemalja, uključujući Bosnu i Hercegovinu).

Danas nas pokušavaju uvjeriti kako je Hrvatska nastala 1945.g. ili 1991.g., iako je Hrvatska nastala davno prije (ustaša, partizana, udbaša, partijaša, jugoslavija i besplatnog školovanja).
Hrvatska je na razmeđi civilizacija, predziđe kršćanstva, država s bogatom poviješću bez vlastite povijesti, žrtva vanjske i unutarnje agresije. Raspeta.


Oznake: temelji države, antifašizam, domovinski rat, volja naroda, Fašizam, italija, kp, ilegana, malobrojna, ban Jelačić, Trojedna kraljevina, Bih, hrvatsko ujedinjenje, povijest, agresija

13

utorak

studeni

2018

hDz je doveo kretena ...



Jedan (iako ih je više) kreten je poništio tisućgodišnju borbu Hrvata u izgradnji i učvršćenju civilizacije. (Kako ne bi bilo zabune, postoji više civilizacija.)
Taj je kreten u ekspresnom postupku (zlouporabe) otvorio vrata neciviliziranim, nepismenim nakupinama. Nakupinama bez povijesti. I time izbrisao tisuću godina povijesti hrvatskog naroda.

Dostignuće vrijedno prokletstva.


Politička (partijska) grupacija koja je omogućila (svome laureatu) takav rušilački pohod - radi se o hdzenjarama - ostat će upamćena kao grobar hrvatskog naroda.

Povijest stvaranja, uništenja nacija i stvaranja nacija (pobjednika) je trajni proces čovječanstva.
Rat bez rata zahtijeva naciju sposobnih, a nacije jesu društvene formacije oformljene zbog preživljavanja.
Nacija u sociologiji prva zanemaruje krvno srodstvo i prihvaća nekrvne pripadnike kao ravnopravne članove društva.

Iznova formiranje nacija (potaknutim preseljenjima) rat je bez rata.

Novogovor drži migracije legalnim, obavezu postupanja s migrantima. Nitko nije objasnio kako novo međunarodno pravo objašnjava negiranje dosadašnjeg po kojem je stalno stanovništvo odrednica države, UN-ove pravne norme osporavaju poticanje iseljavanja stanovništva država, ...
Zbog tog treba instalirati kretena koji nema dovoljno neurona kako bi održavao ravnotežu dok hoda (i p*di).
A to može samo (kretenska) partija. hDz.


hDz je prestao postojati. Svojim su se postupcima svrstali u grobare hrvatskog interesnog udruživanja s ciljem opstanka.
Ako su država i nacija društvena nadogradnja koja olakšava opstanak, mi smo svoj opstanak povjerili kretenima (hDzu i pLenkoviću) kojima je zadaća onemogućiti naš opstanak. (To je prepoznalo stotine tisuća Hrvata koji su iselili u zemlje u kojima ne mogu politički osigurati svoj opstanak.)
Opstanak se uvijek izbori u krvi. Mi ćemo svoju krv za opstanak (ponovo) iznova tek proliti.




10

petak

kolovoz

2018

Jugoslavenstvo je jedini uzrok svih ratova



Povijest pamti, glupi zaboravljaju.


Državno (ustavno) pravo je pravna grana koja se bavi političkim uređenjem države.
Kroz povijest, do pojave jugoslavenske ideje, Hrvatska i Srbija nisu bili povezani zajedničkim državnim pravom.
Bilo koji narodi živjeli u nekoj državi, granice su određene.
Društveni eksperiment (brisanja društvene svijesti) nad narodima i državama bivše Jugoslavije ukazuje na izvor svih sukoba prije nastanka Jugoslavije.
Prva je Jugoslavija nastala na ideji integralnog jugoslavenstva, a druga Jugoslavija na ideji unitarnog jugoslavenstva.
Prva je Jugoslavija idejom kako svi jugoslaveni čine naciju (tri plemena Slovenaca, Hrvata i Srba), ukinula određenost državnih granica. Protiv ujedinjenja, a posebice protiv ukidanja državnih granica je bila Čista stranka prava ("frankovci").

Druga je Jugoslavija koristeći komunističke ideje (o odumiranju države i posebnih prava naroda na samo određenje), tvrdnjama o neodrživosti starog (državnog) prava ipak uspostavila "granice" koje su bitno izmijenile stvarne granice. Srbiju su proširili pripajanjem Kosova, Vojvodine, Srbima u BiH i Hrvatskoj dali konstitutivna prava.



Negiranje hrvatskog državnog prava ili njegovo umanjenje u korist Srbije ili/i Srba politika je dviju Jugoslavija. (Jugoslavija je novovjeka izmišljotina s jednim zadatkom, umanjenje hrvatskog državnog prava.)

Omogućiti Srbinu iz sela u okolici Čačka odlučivati o sudbini obale u Podgori nije humanizam nego društveni eksperiment koji je bio moguć samo primjenom sile. (Obje su Jugoslavije bile diktature.)

Ideja jugoslavenske države je uzrok ratova koji su potom uslijedili. Nikakvim podmetanjem teza o genocidnoj, nacionalističkoj ili fašističkoj naravi jednog naroda nije moguće otkloniti spoznaju o jugoslavenstvu kao jedinom uzročniku svih dosadašnjih ratova koji su se vodili na prostorima nekad nazivanim jugoslavenskim.

Jugoslavenska banda ne može priznati zločinačku narav te ideje, ne može priznati razarajuće posljedice jugoslavenstva.
Ne mogu priznati zločinačke postupke uspostave i održavanja Jugoslavija.
Svoje vlastite postupke i zločinačku narav pripisuju drugima.

Jugoslavija je mrtva, povijest je pamti kao nakaradni i bespotrebni eksperiment koji je imao zadaću umanjiti hrvatsko državno pravo, a narod (eksperimentalno) odvesti u bespuća ...

Hrvatska za sva vremena


Oznake: povijest, glupi, državno pravo, jugoslavenska ideja, društveni eksperiment, integralno jugoslavenstvo, unitarno jugoslavenstvo, Čista stranka prava, jugoslavenska nacija, troplemeni narod, komunistička ideja, odumiranje države, jugoslavenske diktature, jugoslavenstvo uzročnik svih ratova, zločinačka narav jugoslavenstva

08

nedjelja

srpanj

2018

Sve je spremno (za finale)



Hrvatska je povijesno uskraćivana za nacionalni razvoj. Osmanlije na granici, uvijek netko na granici i unutar granica ...
Francuski doprinos sociologiji je razvoj nacija (nacionalnih država). U vrijeme nastajanja nacija (iako su razvojno nastajale duže od historiografskog datiranja) Hrvatska je vanjskim uplivima sputavana u formiranju nacije (i nacionalne države). Politika rastakanja hrvatskog nacionalnog tkiva (upornim osporavanjem hrvatskog nacionalnog) snažno je prisutan i danas, najjače izraženog u državnim (okupirana država) institucijama (Sabor Vlada, RH, Vrhovni sud, Ustavni sud, ministarstva, ...).

Kakve veze ima nogomet, hrvatska nogometna reprezentacija i svjetsko prvenstvo u nogometu sa otimanjem teritorija, raseljavanjem i eliminacijom stanovništva, otuđenjem stanovništva, mijenjanja povijesti, nametanja promjene civilizacijske i kulturološke pripadnosti, ... ?
Nogomet neće promjeniti procese (koji su složeni i ponajčešće strogo kontrolirani raznim oblicima prisile), ali je polučio vjeru u shvaćanje društva koje svoj nacionalni, državni i egzistencijalni problem mora shvatiti ozbiljno.

Hrvatska je nakon četničko-plenkovićevo-hdzovsko podrivačke diverzije polučila nacionalni slogan: Sve je spremno (za finale)!





20

nedjelja

kolovoz

2017

Povijest i politika



Razlozi i posljedice detuđmanizacije


Hrvatska je kroz povijest održavala vlastitu državnost kroz samostalne kneževine, samostalna kraljevstva, državne unije (Hrvatsko-Ugarsku uniju, Austro-Ugarsku uniju).
Problem nastaje stvaranjem Države SHS (Slovenija, Hrvatska, BiH), koja se udružuje u Kraljevinu SHS (Država SHS, Kraljevina Srbija, Kraljevina Crna Gora, Makedonija, Vojvodina, Kosovo).
Država (Kraljevina), nastala pučevima, kao projekt imperijalne politike i geostrateških pozicioniranja, zanemarujući svijest i povijest naroda, (bespotrebno) je stvorila političke sukobe (u namjeri ostvarenja unosne trgovine vojnom moći)(time je bespotrebnost političkog sukoba poprimila smislenost ...).
Narav tih sukoba (koji su zbog vojnog karaktera sredstava nametanja određenih politika) uvijek je na rubu oružanog sukoba. (Demonizacija Hrvata je sredstvo prikrivanja te politike nasilja ...)
Politički koncept (slavenizacije, jugoslavenizacije, panslavenizacije (bez panslavena)) ujedinjenja naroda na državnoj osnovi trajno je poremetio povijesne odrednice naroda, nacija i država na prostorima koje je nova tvorevina (Jugoslavije) prekrila.

Povijesno, političke ideje (integralnoga i unitarnoga) jugoslavenstva imale su protivnika.
Josip Frank (političar židovskog podrijetla, slavenizirao/pohrvatio je prezime), oštar protivnik projugoslavenstva, postavio je temelje politici čije su pobornike nazivali frankovcima.
Izglasavanje 15 načela Domobranskog pokreta, koje su potpisali Ante Pavelić i Vlatko Maček, posljedica su političkog pravca suprotstavljanja prisilnoj jugoslavenizaciji (i brisanju povijesti i državnog prava (ne samo) jednog naroda).
Napadi na A. Pavelića proističu iz suprotstavljanja Pavelića jugoslavenizaciji (i konceptu novovjekog - neutemeljenog državnog razgraničenja).

Detuđmanizacija je, podjednako, utemeljena na istoj političkom pragmatizmu (obrane i uspostave jugoslavenske države i postjugoslavenskih-projugoslavenskih državica/republika (bez naroda s vlastitom poviješću i vlastitog državnog prava).
(Tuđman je svojim zadiranjem u povijesnost Hrvata (Zvonimir, kraljevi, nagodbe, povijesne bitke, Zrinski, Frankopani, Oltar domovine na Medvedgradu, povijesne postrojbe, politička samosvojnost i samobitnost) opasno ugrozio temelje zločinačke jugoslavenizacije i koncepta nastanka Hrvata raspadom južnoslavenskog naroda i južnoslavenske države ...)

U podjednakom kontekstu (negiranja povijesnosti i samosvojnosti hrvatskog naroda i hrvatske države prije jugoslavenstva) predsjednica Grabar Kitarović je u Australiji posjetila samo neke hrvatske klubove.

Poglavnik je bio u posjetu projugoslavenskom klubu i slikao se se s cijelom obitelji pred slikom predsjednice, u znak tolerancije prema politici koju izvodi ...

I mi smo srcem u Hrvatskoj ...






Oznake: povijest, Drava, politika, SHS, Hrvatska, jugoslavija, Josip Frank, domobranska načela, A. Pavelić, V. Maček, detuđmanizacija, vojna moć, demonizacija

05

subota

kolovoz

2017

Oluja (oko srca)



VRO Oluja je (unatoč nužnosti) izvrgnuta kritikama.
Čin je neupitan (oslobađanje hrvatskih okupiranih krajeva, deblokada zaštićene zone Bihaća, slom velikosrpske agresije, ...), ali je način obilježavanja operacije titoistički koncipiran kao negacija hrvatske samosvojnosti.

Proslavljati (i svečano, uz državno učešće, obilježavati) operaciju izvedenu 1995.g., bez dostojnog obilježavanja i podjednako isticanja povijesnih bitaka i događaja, koliko mislili je negacija hrvatstva.
Francuzi obilježavaju pad Bastilje (a ne odlazak njemačkih okupacionih snaga), amerikanci dan neovisnosti (a ne kapitulaciju njemačke), ...

Titoistički koncept (stvaranja novih nacija), prihvaćen od titoističkih bastarda (kopiladi) u postitovoj Hrvatskoj brisanjem povijesnog značenja naroda i njegovih važnih datuma veličanjem novovjekih datuma izdajnički je čin na sam dan svečane proslave (Oluje).

Slavna prošlost Hrvatske bačena je barbarima pod noge.

Da smo držali do slavne prošlosti, Oluje ne bi ni bilo jer bi braća pravoslavci u miru potpomagali uzdizanju hrvatske im domovine.
(Stalna upletenost međunarodne zajednice (monitoring, UN mirovne snage, pregovarački timovi, ...) ukazuju na legitimitet i karakter (međunarodni) VRO Oluja. Držati takvu operaciju (koliko briljantno bila izvedena) centralnim nacionalnim događajem je vrijeđanje hrvatskog ponosa.

(Oslobađanje Knina nije čin junaštva i povijesne važnosti, Zemun je utonuo u mrak još jedne isprazne noći.)

Pozdrav s margina hrvatske povijesti (Trpimirovića, Šubića, Zrinskih, Frankopana, ...).



Bela Čikoš Sesija: Pokrštenje Hrvata

Oznake: VRO Oluja, in, proslava, obilježavanje, Drava, povijest, titoisti, Barbari, margine hrvatske povijesti

25

nedjelja

lipanj

2017

Zašto 25. lipnja nije Dan državnosti?



hdz je orjunaška strančica (koju su okupirali hrvatski četnici)


Poigravanje identitetom i nametanje "skraćene" povijesti model je otuđenja i rastakanja nacije (narod je nedodirljiv jer su krvne veze iznad političkih igara).
Proglašavanje saborske odluke o temelju hrvatske državnosti koju treba obilježavati Danom državnosti orjunaško-četnički komunjarsko-izdajnički je čin antihrvatske klike (koja nastoji razdruživanje (jugoslavenska integracija je protupravno i nasilno provedena) proglasiti začetkom hrvatske državnosti).





Jedan od datuma (koji je uslijed moratorija usaglašenim s EU, prolongirao do daljnjeg proces razdruživanja) stvaranja nove države nazvane Republika Hrvatska je povezan s datumom 25. lipnja 1991.g., ali hrvatska državnost nema veze s tim datum. Čak štoviše, na temelju hrvatske državnosti tog su datuma u Saboru izglasali samostalnost (Socijalistička Republika Hrvatska je bila federalna jedinica (dakle, s priznatom državnošću, jer federalne članice prenose dio državnosti na federaciju). Hrvatska je imala državu (time i državnost) davno prije Jugoslavija.
Nastojanje obilježavanja posljedice uzrokom, sustavno je zatiranje hrvatske državnosti i povijesti (koja obiluje izdajama i krivim datumima). Obiluje povijesnim falsifikatima. Ali nemjerljivo u odnosu na povijest Hrvata i Hrvatske u južnoslavenskoj zajednici.

Svi koji smatraju kako je novija povijest (srpska agresija i Domovinski rat) izvor datuma temeljnih državnih blagdana, varaju se. Povijest neće pamtiti hrvatsku naivnost i izdajničku prevrtljivost. Ali će pamtiti dolazak Hrvata na prostore od Drave do Jadrana, od Sutle do Drine, Zemun i Boku. Pamtit će one koji su se za djedovinu borili. Ali neće pamtiti one koji su tu djedovinu prepustili drugom, smišljajući državne blagdane na nigdarjevo.
Sretan vam Dan zaborava. Jugoslavija je ružna epizoda jednog naroda koji je preskočio riješiti se svojih jugoslavena. Preskočio je preuzeti odgovornost za svoju budućnost, poštujući prošlost.

Kokošari (nabijem vas na Q).

Mijo Kovačić - Kokošari

Oznake: dan državnosti, državni praznik, povijest, identitet, narod, nacija, ustavna odluka, novija povijest, srpska agresija, domovinski rat

11

nedjelja

lipanj

2017

Blogom dana logika



Jesam li ja rojnik?



Da bi se hsp konsolidirao, treba pozamašna pronevjera. Podjednako vrijedi za raspadnuti sdp. Jedini je hdz iznad razine vode (onda znate o kolikoj je pronevjeri riječ).

U Hrvatskoj članstvo i birači slijede one koji rasipaju (makar uzimali 100, a dijelili 30).
Trenutno se HDZ qurči državnim novcima (neće dugo).


Povratak rusa (i srba) preko račana, mesića (manolića, gregurića, orjunaša), josipovića, kosorice, milanovića prestao je izborom Grabar-Kitarović za predsjednicu. Suzbijanje plaćeničkih hordi koje su razarale iznutra mlado hrvatsko državno i državotvorno tkivo spalo je na razbijanje sdpa i HNSa kao uporišta ruske agenture ...
Nepostojanje državotvorne stranke (već svi sanjaju o pozamašnoj pronevjeri) Hrvatsku (unatoč američkoj supremaciji i naklonosti) će skupo stajati.
Ne pobjeđuje iskrena ljubav prema narodu i državi, već se roje rojevi osa ubojica koje uništavaju (svega čega se dotaknu).
HDZ je nesposoban i nekvalificiran voditi hrvatsku državu.


Mlada hrvatska demokracija može pobijediti samo krvavom bunom. Povijest bi to pamtila, ovako će nastati rupa u povijesnom slijedu.
Nitko ne pamti lopove, lažove i njihove (kukavice) žrtve.

Živio Za Dom Spremni! (Svi na front, sve za front, svi u * materinu)


Osa zemljarica (vespula germanica)

Oznake: blog, logika, pronevjera, konsolidacija, povratak, rusi, amerikanci, državotvorne stranke, nesposoban, nekvalificiran, ljubav, narod, ose ubojice, rojevi, mlada demokracija, krvava buna, povijest

07

utorak

veljača

2017

Revizija (duboke nutrine)



Hrvatska je iznova izložena modularnom seksualnom nasilju.
Opće nad nama i dijelom mozga koji percipira stvarnost.

Potaklo me ponašanje Hribara (obrazac koji se zlorabi u Hrvatskoj skoro sto godina).


Sotoniziranje (pavelićevih) ustaša (jer je različitih ustaša kroz povijest bilo) ima zadaću prikriti velikosrpsku genocidnost i agresije koje su vršili kroz stoljeće (nad nesrpskim stanovništvom: Rumunjima, Mađarima, Bugarima, Makedoncima, Crnogorcima, Albancima, Hrvatima, Bošnjacima, Vlasima i ostalim).
Orkestrirano ustrajavanje na fašističkim karakteru pavelićeva ustaškog pokreta, genocidnosti nad srpskim stanovništvom i pravedna osveta nad takvim elementima (bez suda) nije usmjerena na humanističku osudu (hrvatskih zločina) već kompozitnog prikrivanja srpskih zločina.
Velikosrpska krvava agresija (koja sustavno traje preko stotinu godina) produkt je pojave industrijskog društva (normalno, ne u ondašnjoj Srbiji) koje je u geostrateškim okolnostima sustavno prodavalo moć (oružje) (prethodno stvorenim uvjetima društvenih sukoba).
Povijest (današnjih) političkih ideja potvrđuje sustavnost na stvaranju stalne ratne napetosti (koju perfidnošću nije teško pretočiti u optužbe o genocidnosti). Zapanjuje samo jugoslavensko-srpska propagandna mašinerija koja dokumentirane odnose jednoznačno i sustavno tumači desetljećima. Nepokolebani u moć (kupljenoga oružja).

Ponašanje (bivšeg) ravnatelja HAVC-a (nečovjeka koji je poreznim novcima plaćao 12 000 kn godišnje parking za osobno vozilo) identično je negiranju srpske genocidnosti, prešućivanju povijesti, jednostranom tumačenju povijesti, prikrivanju pokolja i ponavljanju pokolja.

Ovo nije revizija povijesti, jer se ne osvrće na "službenu" povijest. Službene istine nema, nema ni službene povijesti. Postoje samo službene budale koje nasilno iskrivljuju istinu. U nutrini prazni.



Oznake: Hribar, percipiranje stvarnosti, sotoniziranje, ustaše, povijest, velikosrpstvo, genocidnost, agresije, propaganda prikrivanja zločina sotoniziranjem

15

srijeda

lipanj

2016

Sukob interesa? U INA-i?


INA je mala (iako se na vlastitim web stranicama (http://www.ina.hr/default.aspx?id=8) reklamiraju kao srednje velika europska) naftna kompanija (poduzeće) (osnovana prije 52 godine). U vrijeme osnutka (1, siječnja 1964.g.) stvorena je spajanjem već postojećih rafinerija Rijeka i Sisak s Naftaplinom ...
Korištenje domaćih nalazišta (čija se povijest korištenja proteže u daleku povijest) stvorilo je uvijete za stvaranje domaće naftne kompanije ...

Nafta u Hrvatskoj poznata je od davnine. U XII. st. spominje se katran koji se prodavao u Dubrovniku. Iz XIV. st. postoji zapis s preporukama za pripravu lijekova iz nafte. U XV. st. u dubrovačkoj se ljekarni, uz ostale lijekove, prodavao i olio petrolio. Poznato je da se nafta u XVI. st. »kopala blizu Hvara, nedaleko od Neretve … i u Panoniji.« Organizirano istraživanje i vađenje nafte započelo je u XIX. st., a bilo je regulirano Austrijskim općim rudarskim zakonom iz 1854. Otkrivena su ležišta u Selnici, Peklenici, Ribnjaku, Velikom Pogancu, Mikleuški, Baćin Dolu i Starom Petrovu Selu. Pisani trag o vađenju nafte u Peklenici u Međimurju iz bunara dubokoga nekoliko metara postoji iz 1836., a crpenje rudarskim načinom započelo je 1855. u Mikleuški.
Uz dobivanje nafte razvijala se i preradba, pa su u Baćin Dolu i Mikleuški izgrađeni pogoni za dobivanje kolomasti. Prva rafinerija nafte u Hrvatskoj, kao jedna od prvih u Europi, izgrađena je već 1883. u Rijeci, u blizini luke, što je bila pogodnost za prijevoz sirovine morem, a njezinih prerađevina morem i željeznicom. Rafinerija u Rijeci tada je podmirivala trećinu potreba Austro-Ugarske za naftnim proizvodima, u prvome redu za petrolejom, parafinom, org. otapalima i katranom. God. 1885. prerađeno je 30 000 t sirove nafte, pretežito u rafinirani petrolej, a već 1887. proradilo je i postrojenje za proizvodnju mazivih ulja. God. 1927. izgrađena je i rafinerija nafte u Sisku.

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=42761


Naftni posao u Hrvatskoj nije bez tradicije. Ali je tek komunističkom erom poprimio neku novu dimenziju ...

Tek osnutkom INA-e naftni posao postaje dio šireg posla. Trgovanja oružjem i vojnom potporom diktatorskim režimima. U tom (širem) kontekstu, INA ulaže u istraživanja (u Libiji, Iraqu, Siriji, SSSR-u, ...).
Naftni posao je postao paravan za trgovanje vojnom moći.
U INA-i (naftni posao) su se narojili agenti, specijalci, kreatori specijalnog rata. Po raspadu sfrjota, koncesije (isplate za trgovinu oružjem mimo UN-ovih konvencija o kontroli oružja) na naftna nalazišta bivaju (tkz. privatizacijom) vraćena (vlasnicima) zbog nemogućnosti isporuke oružja i potpore vojnim diktaturama ...

U leglu protuzakonitih radnji (koje su potkopavale temelje svjetskog mira i UN-a), u leglu strašnih i beskrupuloznih ljudi (agenata i sijača bijede), našla se "konzultantica" koja je sa svojim (beznačajnim) poslovnim ugovorom izazvala (agente) preispitivanje postojanja sukoba interesa. Smiješno.

Nastojanje stvaranja (lažne) zavjere u naftnoj kompaniji, nastoji se prikriti pravi karakter te kompanije (koju treba uništiti). INA-u treba ugasiti i koncesiju naftnog posla vratiti novoosnovanim hrvatskim kompanijama koje će eksploatirati domaću naftu, a ostatak uvoziti i baviti se profesionalno naftnim poslom (za razliku od INA-e koja producira političke afere).

Karamarko je na udaru idiota (kojima krv kapa zajedno sa svakom kapi nafte koju prerade).

(Što u toj konstelaciji snaga predstavlja MOST, zaključite sami ... Vrijeme je za razmontiranje udbaškog stroja koji je sudjelovao u širenju međunarodnog terorizma i servisiranju krvavih, zločinačkih, vojnih, proruskih diktatura.)



Oznake: INA, mala naftna kompanija, povijest, trgovina oružjem, širenje vojne moći. krvave diktature, vojne diktature, naftna nalazišta, UN konvencije, protuzakonite radnje, leglo agenata, beskrupuloznost, "konzultantica", profesionano bavljenje naftnim poslom, idioti, udbaški stroj, međunarodni terorizam

31

subota

listopad

2015

O Ustašama ...

Povijest Ustaša i ustaškog pokreta (historiografski) je napisao u 4 toma hrvatski povjesničar Bogdan Krizman.
Ti spisi su povjesničarska građa (oslonjena na dokumente, i autentična svjedočenja).
Tumačenja povijesti (kao što se običavalo u vrijeme jednoumlja) jednostrano (jednoumlje, jednostrano) nije dopušteno.

Uz Krizmana, poviješću ustaškog pokreta su se bavili i drugi povjesničari (Jareb, ...).
Politološko-sociološka tumačenja (uistinu dvojbenog razdoblja, a po naravi takvih tumačenja jednako dvojbena) nisu dopuštena u političke svrhe.
(Stara) teorija izvlaštenja naroda političke moći na tvrdnjama o karakteru naroda ili nekog (narodnog) pokreta su nedopustiva.

Vratimo se historiografiji ustaškog pokreta i tumačenjima naravi tog pokreta.
Ustaški pokret je nastao kao odgovor na pučističko obespravljenje hrvatskog naroda 1918.godine. Iako pokret formalno nije nastao te godine.
Izlazak iz AU monarhije (vjerujući kako će Hrvatska zakročiti u republiku i nacionalnu državu), popratilo je prijevarno pripojenje Kraljevini Srbiji pod dinastijom Karađorđevića. Vjerujući u snagu političke (republikanske) volje hrvatskog naroda, u Kraljevini se političkim putem pokušavalo razriješiti pitanje hrvatske države. Bezuspješno. S. Radića (vođu HSS-a koja je zagovarala republikanstvo) zatvaraju, potom atentatom u beogradskoj skupštini ranjavaju, od čijih posljedica umire. Kralj (Aleksandar) proglašava diktaturu.
Kod smo kod korištenja historiografskih podataka, S. Radić je tri dana prije atentata teško vrijeđao srpski narod u svojim govorima u beogradskoj skupštini i na sam dan atentata je nagovaran od zastupnika HSS-a da ne dolazi u parlamentarnu dvoranu (jer je Račić prijetio atentatom).
Uobičajeno se krvoproliće u beogradskoj skupštini tumačilo kao sukob dva nacionalizma. Sama činjenica da S. Radića nikad nisu predstavljali kao hrvatskog nacionalistu, ukazuje na nelogičnosti. S. Radić je izazivao u skupštini, i na potvrdu o prijetnjama ipak došao u parlamentarnu dvoranu. Pucnjevi Puniše Račića nisu slučajni. S jedne strane (povjesničari navode posjete Račića kraljevskom dvoru, Račić je bio povjerljiv čovjek samoga kralja) srpski hegemonizam je težio jednom cilju (diktaturi i jugoslavenstvu), a S. Radić (uviđajući bespomoćnost parlamentarne borbe) želju za izvanrednim stanjem (vlastitom smrću u parlamentu). S. Radić je samoubojica (u suradnji s kraljem i Račićem), koji je tim činom ugasio nadu u postojanje Jugoslavije (koju je proglasio kralj po Radićevoj smrti). Za cijelo vrije trajanja hrvatsko-srpske krize Srbi su ustrajavali na liniji amuptacije Virovitica-Karlovac-Karlobag ...
Nakon proglašenja diktature (a nekoliko mjeseci kasnije proglašena je Jugoslavija pod geslom "Jedan narod, jedan kralj, jedna država") jedini način borbe za hrvatsku samostalnost i republikanstvo je ilegalni rad.
Nastajanje ustaškog pokreta vezano je za pravednu borbu hrvatskog naroda za vlastiti opstanak. (Ne) Začuđuje kasnija Titova doktrina prava naroda na oslobođenje i borbu za to oslobođenje, a sustavno negiranje ustaškog pokreta (na tim temeljima) i osporavanja njegove naravi. Jer je ustaški pokret uz pravo naroda na borbu za opstojnost, ustrajavao na nacionalnoj državi (komunisti su zagovarali internacionalizam, sukladno marksističkom tumačenja štetnosti nacije).
Historiografski, jugoslavenski komunisti (Tito) nisu ustaše proglašavali zločincima zbog kolaboracije sa fašistima (to je radio i Tito), već zbog nacionalnog karaktera tog pokreta.
(Po međunarodnom pravu, nakon kapitulacije jedne države u oružanom sukobu nisu dozvoljeni ustanci i oružana djelovanja. Pravo naroda na slobodu nije osporeno međunarodnim pravom, koje je ipak u doba 2. svjetskog rata dozvoljavalo odmazde nad civilima zbog kršenje uvjeta kapitulacije. U tim okvirima ustanak je rizičan i pokreće se u trenutku koji jamči oslobađanje od okupacije. Komunistički ustanak na samom početku okupacije to nije bio.)
Puč Vokić-Lorković (i diplomatsko) odbijanje saveznika priznati mogući ustaški ustanak (protiv Nijemaca) grubo je kršenje međunarodnog prava ...).)

Povijesno dokumentirano, ustaški pokret nije sadržavao fašističku ideologiju u svojim programima i djelovanju. Proglašen je ultranacionalističkim, a okupacijom su (razumljivo) nametnuti fašističko-nacistički zakoni (koji obilježavaju fašističku okupaciju u bilo kojoj okupiranoj državi tog razdoblja).

(Zlo)Uporaba (historiografskih) činjenica u političke svrhe (otuđenja političke moći i obespravljenja jednog naroda (zbog nacionalnog opredjeljenja)) kasnije je označeno kao komunističko jednoumlje i zabluda, a taj sustav proglašen totalitarno-zločinačkim.

Zbog nedosljednog (politikantskog) korištenja povijesnih činjenica, revolt naroda je izrazit i (skoro) svakodnevnim kršenjem administrativnih zabrana (odnosa prema tom dijelu povijesti) pokušava se iznova redefinirati zakonodavsto (nepobijena povijesna istina).
To nas iznova vraća na zakonsko predefiniranje pozdrava Za DOM Spremni! i korištenja hrvatskog grba s prvim bijelim poljem ...

(Za dom spremni (Bog i Hrvati! (Hvaljen Isus i Marija!))!)


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: povijest, Krizman, hss, radič, jugoslavija, diktatura, amputacijska linija, republikanstvo, Fašizam, nacizam, pravo naroda na borbu za slobodu, marksizam, nacija, kolaboracija, ustanak