30

ponedjeljak

listopad

2023

Urna bivšeg stasi-kos oficira




U Hrvatskoj je raspad prorusko-sovjetsko diktatorsko genocidnog sustava dočekan potpuno nespremno.

Nije bilo političke struje, stranke, organizacije koja bi društvo transformirala u moderno društvo demokracije, slobodnog tržišta rada, roba i ideja.

Partizani (titovi) nisu osvojili vlast pa uspostavili jUgoslaviju, već su sovjeti uz prešutni pristanak Zapada uspostavio socijalističku (tkz. titovu( jUngoslaviju, pa potom uspostavili partizane kao tkz. pobjednike.

Jagma za državnim penzijama, podobnošću i privilegijama je nastala nakon sovjetske uspostave jUngoslavije i partizana.

Uobičajeno zauzimanje vlasti uspostava poretka proizlazi iz snage, s partizanima-komunistima je vlast proizlazila iz sovjetske (ruske) uspostave jugo-titova režima. (Titova jUngoslavija je marionetska tvorevina.)

(Kako je razvidno da su poratni poslušnici "prespavali" rat? - inače bi znali za ustaško-partizansku koaliciju protiv četnika-kraljeve vlasti.)

Pad rusko-sovjetskog utjecaja je prouzročio preslagivanje u Jugoslaviji. JNA-partija-kos-orjunaši su proizveli rat s nacionalnim obilježjima kako bi ostali nedirnuti u padu komunizma-ruskosovjetske diktature-jednoumlja-nehumanosti-genocida-međunarodnog terorizma.
Titova jUngoslavija je bila rasadnik međunarodnog terorizma: u toj jUngoslaviji su se obučavali mnogi - Pol Pot, Sadam, Gaddafi, ... a jugoslavija je finacirala i opremala mnoge skupine koje su oružjem nastojale osvojiti vlast - sve protivno povelji UNa).

Pad Jugoslavije nije nastao zbog zrele nacionalne želje naroda za vlastitim državama, već "bijeg" ruske agenture iz zone ugroženosti, iako su bili primarne mete. To su ostvarili producirajući tobožnje nacionalne ratove kojima su oni bili kolovođe (mi

E, ta Hrvatska (da je bila nacionalna) primarno bi oružjem razračunala s jugoslavensko-sovjetsko-prorusko-prosrpskim strojem za obmanjivanje i uništavanje naroda. Ostvarenje primarnog cilja nije stvaranje države (jer je država postojala), nego zauzimanje vlasti u državi (što nije ostvareno, ali su tu vlast iznova zauzeli ruski "bojovnici" pLenković s familija, miLanović s familija, jUsipović s familija, kOsor bez familija, mEsić s familija, sAnader s mAnolić bez familija).

Inače su prijelazi društvenih uređenja (prvobitna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, ...) dugotrajni, naporni i konfuzni.

Bez zrelosti, ostaci sovjetsko-srpsko-kosovskog (ubojice i razbojnici) stroja je iznova zauzeo vlast ...
Zamislitie, sve dnevne novine učestalo gradskom stanovništvu nameću članke o zmijama otrovnicama (jer je to najvažnija novinarska obavijest seljacima koji su napustili selo i nastanili se u gradovima ... pa ovim putem skrećem pozornost stanovništvu na zločinačku praksu kosovsko-ruskog stroja trovanja ljudi).

Primarne mete su postali-ostali vlast-meta.
Kosovska bratija organizirana na zastrašivanju i zločinima.
Eto vam krvne slike anemičara - papka.

Ruski upad u Ukrajinu samo je razgrnuo rusku služinčad na pokvarenom planu diktatura, šverca oružja, političkih podmetanja i krajnjeg cilja - genocida.

Hrvatska nema izbora, niti plenković niti milanović niti proruske službe (kosovci-orjunaši). Niti rusi, niti nerusi. Bez ikakva spomena rusa.


Oznake: društveno uređenje, partizani, jUngoslavija, kos, orjunaš, rusi, države, vlast, međunarodni terorizam, primarni cilj

15

srijeda

lipanj

2016

Sukob interesa? U INA-i?


INA je mala (iako se na vlastitim web stranicama (http://www.ina.hr/default.aspx?id=8) reklamiraju kao srednje velika europska) naftna kompanija (poduzeće) (osnovana prije 52 godine). U vrijeme osnutka (1, siječnja 1964.g.) stvorena je spajanjem već postojećih rafinerija Rijeka i Sisak s Naftaplinom ...
Korištenje domaćih nalazišta (čija se povijest korištenja proteže u daleku povijest) stvorilo je uvijete za stvaranje domaće naftne kompanije ...

Nafta u Hrvatskoj poznata je od davnine. U XII. st. spominje se katran koji se prodavao u Dubrovniku. Iz XIV. st. postoji zapis s preporukama za pripravu lijekova iz nafte. U XV. st. u dubrovačkoj se ljekarni, uz ostale lijekove, prodavao i olio petrolio. Poznato je da se nafta u XVI. st. »kopala blizu Hvara, nedaleko od Neretve … i u Panoniji.« Organizirano istraživanje i vađenje nafte započelo je u XIX. st., a bilo je regulirano Austrijskim općim rudarskim zakonom iz 1854. Otkrivena su ležišta u Selnici, Peklenici, Ribnjaku, Velikom Pogancu, Mikleuški, Baćin Dolu i Starom Petrovu Selu. Pisani trag o vađenju nafte u Peklenici u Međimurju iz bunara dubokoga nekoliko metara postoji iz 1836., a crpenje rudarskim načinom započelo je 1855. u Mikleuški.
Uz dobivanje nafte razvijala se i preradba, pa su u Baćin Dolu i Mikleuški izgrađeni pogoni za dobivanje kolomasti. Prva rafinerija nafte u Hrvatskoj, kao jedna od prvih u Europi, izgrađena je već 1883. u Rijeci, u blizini luke, što je bila pogodnost za prijevoz sirovine morem, a njezinih prerađevina morem i željeznicom. Rafinerija u Rijeci tada je podmirivala trećinu potreba Austro-Ugarske za naftnim proizvodima, u prvome redu za petrolejom, parafinom, org. otapalima i katranom. God. 1885. prerađeno je 30 000 t sirove nafte, pretežito u rafinirani petrolej, a već 1887. proradilo je i postrojenje za proizvodnju mazivih ulja. God. 1927. izgrađena je i rafinerija nafte u Sisku.

http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=42761


Naftni posao u Hrvatskoj nije bez tradicije. Ali je tek komunističkom erom poprimio neku novu dimenziju ...

Tek osnutkom INA-e naftni posao postaje dio šireg posla. Trgovanja oružjem i vojnom potporom diktatorskim režimima. U tom (širem) kontekstu, INA ulaže u istraživanja (u Libiji, Iraqu, Siriji, SSSR-u, ...).
Naftni posao je postao paravan za trgovanje vojnom moći.
U INA-i (naftni posao) su se narojili agenti, specijalci, kreatori specijalnog rata. Po raspadu sfrjota, koncesije (isplate za trgovinu oružjem mimo UN-ovih konvencija o kontroli oružja) na naftna nalazišta bivaju (tkz. privatizacijom) vraćena (vlasnicima) zbog nemogućnosti isporuke oružja i potpore vojnim diktaturama ...

U leglu protuzakonitih radnji (koje su potkopavale temelje svjetskog mira i UN-a), u leglu strašnih i beskrupuloznih ljudi (agenata i sijača bijede), našla se "konzultantica" koja je sa svojim (beznačajnim) poslovnim ugovorom izazvala (agente) preispitivanje postojanja sukoba interesa. Smiješno.

Nastojanje stvaranja (lažne) zavjere u naftnoj kompaniji, nastoji se prikriti pravi karakter te kompanije (koju treba uništiti). INA-u treba ugasiti i koncesiju naftnog posla vratiti novoosnovanim hrvatskim kompanijama koje će eksploatirati domaću naftu, a ostatak uvoziti i baviti se profesionalno naftnim poslom (za razliku od INA-e koja producira političke afere).

Karamarko je na udaru idiota (kojima krv kapa zajedno sa svakom kapi nafte koju prerade).

(Što u toj konstelaciji snaga predstavlja MOST, zaključite sami ... Vrijeme je za razmontiranje udbaškog stroja koji je sudjelovao u širenju međunarodnog terorizma i servisiranju krvavih, zločinačkih, vojnih, proruskih diktatura.)



Oznake: INA, mala naftna kompanija, povijest, trgovina oružjem, širenje vojne moći. krvave diktature, vojne diktature, naftna nalazišta, UN konvencije, protuzakonite radnje, leglo agenata, beskrupuloznost, "konzultantica", profesionano bavljenje naftnim poslom, idioti, udbaški stroj, međunarodni terorizam

25

ponedjeljak

siječanj

2016

Državni i diplomatski poslovi (prošle vlasti)



Protekla (socijaldemokratska (zvučno, ali je iza te zvučnosti socijalizam)) vlast je obilježena vlastitim postupcima.
Iako je vlast javni servis građana (Hrvata)(ustrajavanje na zajedničkoj vlasti nacionalno nas, bez obzira na etničko podrijetlo, svrstava u Hrvate)(naročito u društvu specijalizirane podjele rada), sdpovska vladavina je bitnim otklonom od osnovne zadaće (negativno) odredila svoju vladavinu i naš život (u protekle 4 godine).

Vraćajući se na nultu godinu komunizma/socijalizma, ideološki je preokrenula sve državne poslove na unutarnjem planu (namećući socijalizam).
Na vanjsko političkom planu, unatoč članstvu u NATO i EU, okrenula se Rusiji (i djelomično (velikosrpskoj) Srbiji).
Iako je vanjska politika potpora društvu (a ne osnovna zadaća vlade), diplomatski je provodila selektivne mjere (na očuvanju novog socijalizma koji su uvodili).

U svijetu civilizacijske podjele, priklanjanje Rusiji izazvalo je temeljite potrese društva. Iako smo Domovinskim ratom izašli iz sazviježđa (ruskog medvjeda) kojem su se sdepovci iznova priklonili, povratak ideologiji i politici koja nas je uništava, tražila je napad na nacionalne, domoljubne, braniteljske, katoličke vrijednosti. Titoizam. (Revolucija.)(Hrvatska pase!)

Premijer (predsjednik Vlade RH) je zaoštrio odnose s "Lex Perković" unutar EU, zaoštrio odnose sa USA (koji ruske agente ne mogu podnijeti), zaoštrio odnose sa nacionalnom Srbijom (nakon smjene vlasti u Srbiji), zaoštrio odnose sa Slovenijom, Mađarskom, BiH, ... nije uspostavio javne odnose sa Rusijom (jer je ruski agent). Premijer (a agent) ...
Takav premijer se oslanja na Ministra unutarnjih poslova, Ostojića (nekog)(bar je ostojića bilo u protekloj vlasti ... komunističko praznovjerje kako će 5-6 Ostojića stvoriti javnu predodžbu kako ostaju na vlasti ...). Ostojićevi selektivni progoni i korištenje policijsko-doušničkog aparata za provedbe specijalnih operacija (šaranja zidova, performansa, kukastih križeva, progona u Vukovaru, Zagrebu, ..) ima svoju krvaviju i bezobzirniju (nezanemarivu) epizodu. Pojavljivanje ministra na granici pri prihvatu migranata imalo je operativnu zadaću neometanog prolaza terorista (koji su se poslije aktivirali u pariškom pokolju). Sukob s Mađarskom (nasilnim slanjem vlaka u pratnji naoružanih policajaca)(u službi velikoruskog zaoštravanja i specijalnog rata protiv Europe) prokazala je jednog (polu)ministra kao zločinca. Kazneni progon je neophodan (sudjelovanje u širenju svjetskog terorizma je prevelik grijeh).

Trojac popunjava ministrica vanjskih poslova Pusić (sa željom nakon hrvatske epizode biti glavna tajnica UN-a). Diplomacija (kao sredstvo jačanja uloge i stabilnosti RH, na dobrobit hrvatskih građana (Hrvata)), postala je sredstvo ruske agenture(u promicanju ruskih posebnih interesa (koji se mogu ostvarivati diplomatskim tijelom druge države)). Zbog te agenture, MVP na čelu s ministricom (tukom) Pusić je neprepoznatljivo djelovao i uništio ugled RH, nije pridonio gospodarskom i ostalom pozicioniranju RH. Diplomacija jedne agentice.

Potpora sirijskom režimu (aferom hrvatskog oružja) i nizom diplomatskih gafova, Hrvatska se iskazala kao ruska marionetska tvorevina.
Agenti ne rade, oni se bave specijalnim zadaćama.
Vrijeme je za kaznene progone.



Oznake: socijaldemokratska -socijalistička vlast, agentura, specijalne zadaće, proruski ciljevi, nametanje socijalizma, sazviježđe ruskog medvjeda, Hrvatska pase!, titoizam, uloga premijera, uloga ministra unutarnjih poslova, uloha ministrice vanjskih poslova, vanjska politika premijera, međunarodni terorizam, potpomaganje neometanom prolazu terorista, specijalni rat protiv Europe, diplomacija jedne agentice, kazneni progon