30

ponedjeljak

listopad

2023

Urna bivšeg stasi-kos oficira




U Hrvatskoj je raspad prorusko-sovjetsko diktatorsko genocidnog sustava dočekan potpuno nespremno.

Nije bilo političke struje, stranke, organizacije koja bi društvo transformirala u moderno društvo demokracije, slobodnog tržišta rada, roba i ideja.

Partizani (titovi) nisu osvojili vlast pa uspostavili jUgoslaviju, već su sovjeti uz prešutni pristanak Zapada uspostavio socijalističku (tkz. titovu( jUngoslaviju, pa potom uspostavili partizane kao tkz. pobjednike.

Jagma za državnim penzijama, podobnošću i privilegijama je nastala nakon sovjetske uspostave jUngoslavije i partizana.

Uobičajeno zauzimanje vlasti uspostava poretka proizlazi iz snage, s partizanima-komunistima je vlast proizlazila iz sovjetske (ruske) uspostave jugo-titova režima. (Titova jUngoslavija je marionetska tvorevina.)

(Kako je razvidno da su poratni poslušnici "prespavali" rat? - inače bi znali za ustaško-partizansku koaliciju protiv četnika-kraljeve vlasti.)

Pad rusko-sovjetskog utjecaja je prouzročio preslagivanje u Jugoslaviji. JNA-partija-kos-orjunaši su proizveli rat s nacionalnim obilježjima kako bi ostali nedirnuti u padu komunizma-ruskosovjetske diktature-jednoumlja-nehumanosti-genocida-međunarodnog terorizma.
Titova jUngoslavija je bila rasadnik međunarodnog terorizma: u toj jUngoslaviji su se obučavali mnogi - Pol Pot, Sadam, Gaddafi, ... a jugoslavija je finacirala i opremala mnoge skupine koje su oružjem nastojale osvojiti vlast - sve protivno povelji UNa).

Pad Jugoslavije nije nastao zbog zrele nacionalne želje naroda za vlastitim državama, već "bijeg" ruske agenture iz zone ugroženosti, iako su bili primarne mete. To su ostvarili producirajući tobožnje nacionalne ratove kojima su oni bili kolovođe (mi

E, ta Hrvatska (da je bila nacionalna) primarno bi oružjem razračunala s jugoslavensko-sovjetsko-prorusko-prosrpskim strojem za obmanjivanje i uništavanje naroda. Ostvarenje primarnog cilja nije stvaranje države (jer je država postojala), nego zauzimanje vlasti u državi (što nije ostvareno, ali su tu vlast iznova zauzeli ruski "bojovnici" pLenković s familija, miLanović s familija, jUsipović s familija, kOsor bez familija, mEsić s familija, sAnader s mAnolić bez familija).

Inače su prijelazi društvenih uređenja (prvobitna zajednica, robovlasništvo, feudalizam, kapitalizam, ...) dugotrajni, naporni i konfuzni.

Bez zrelosti, ostaci sovjetsko-srpsko-kosovskog (ubojice i razbojnici) stroja je iznova zauzeo vlast ...
Zamislitie, sve dnevne novine učestalo gradskom stanovništvu nameću članke o zmijama otrovnicama (jer je to najvažnija novinarska obavijest seljacima koji su napustili selo i nastanili se u gradovima ... pa ovim putem skrećem pozornost stanovništvu na zločinačku praksu kosovsko-ruskog stroja trovanja ljudi).

Primarne mete su postali-ostali vlast-meta.
Kosovska bratija organizirana na zastrašivanju i zločinima.
Eto vam krvne slike anemičara - papka.

Ruski upad u Ukrajinu samo je razgrnuo rusku služinčad na pokvarenom planu diktatura, šverca oružja, političkih podmetanja i krajnjeg cilja - genocida.

Hrvatska nema izbora, niti plenković niti milanović niti proruske službe (kosovci-orjunaši). Niti rusi, niti nerusi. Bez ikakva spomena rusa.


Oznake: društveno uređenje, partizani, jUngoslavija, kos, orjunaš, rusi, države, vlast, međunarodni terorizam, primarni cilj

16

nedjelja

srpanj

2023

Kada je turizam terorizam?




Hrvatska je europska turistički zemlja i kao takva meta ekonomskog terorizma.
Glavni nositelji ekeonomskog terorizma su Njemačka i (saveznica) Rusija.

Udare na turističke zemlje s namjerom ostvarivanja drugih ciljeva su njemci uvježbali. Tako su uništili Grčku, Španjolsku, Italiju, Portugal, Tursku (!?).
Hrvatska nije bila turistička sila, ali su njemci svejedno izvršili udar na socijalističku jUgoslaviju, a sada su se okomili na RH.

Ukratko, kada se bavite turizmom ne računajte na njemce. Zabranite njemačkim građanima dolazak u svoje turističke destinacije.

Povika o rastu cijena je neutemeljena (sve su cijene u građevinarstvu zbog inflacije porasle, a vanpansionska potrošnja nije razlog za bojkot - i sladoled i osvježavajuće rashlađeno piće se mogu kupiti u trgovinama a ne na iznajmljenim štandovima ili kioscima s izrazito turističkom namjenom).

(Navuku vas na ulaganja-promjenu ekonomije, pa bojkotiraju.)

Znači, po srijedi je ekonomski terorizam (njemački), njemački terorizam je ruski, ruski terorizam je rat.

Gradite održivi turizam. A takav turizam ignorira ruse i njemce. S njima ste robovi u vlastitoj kući.


Slika!!

Oznake: turizam, terotizan, njemci, rusi, održivi turizam

12

srijeda

listopad

2022

Što rade-ne rade hrvatski debili na vlasti!





Zamisao krkana iz moskovskih utvrda pokazivati (kome) Zapadu kako je greška hrvatsko osamostaljenje (država s atributima (a) stalno stanovništvo; (b) definirani teritorij; (c) vlast; i (d) sposobnost da stvara odnose s drugim državama) proizvedi stanje stalnog uplitanja u demokratske procese (krađe izbora, negiranje narodne volje, …), raseljavanje zbog vlasti i nesposobnost stvaranja odnosa s drugim državama (pLenković i miLanović ne stvaraju odnose s drugim državama već pribjegavaju obraćanje komitetima, visokim predstavnicima, …).
Stalno osporavanje broja stanovnika, broja katolika, … ima samo jednu zadaću - dokinuti pojam stalnog stanovništva),





Greška hrvatske samostalnosti proizlazi iz nesposbnosti stanovništva uspostaviti vlast koja će održavati atribute državnosti.

Onaj tko se ponadao kako će komunističko-lopovske partije odabrati zaštitu i razvijati demokraciju (a ne rusku čizmu i rusku pamet (od koje zubi cvokoću a nokti otpadaju)) prevario se.





Prevario se jer vlast kvari ljude, a pokvareni ljudi nemaju države.
Na svu sreću su rusi u još gorem položaju - oni nemaju ni susjednu državu (od koje bi učili). Bjelorusija je za Q, Ukrajinu niti ne žele u blizini (jer se boje države i demokracije). Boje se bilo kakve države … pa ruske prigovore vezane za Hrvatsku nitko ne uzima ozbiljno (iako je Hrvatima ozbiljnost nužna).





(Za one koji dvoje tko je tko u sazviježđu glupog ćopavca, kojeg su orjunaši komunjare držali na vlasti inače bi sovjeti vojno intervenirali).

Jel` još besplatno školovanje i liječenje? A radnici samoupravljači?





Oznake: Drava, rusi, hrvati, vlast

14

nedjelja

kolovoz

2022

Kako? (djeluje njihovo/naše zdravstvo)




Rat pri raspadu jUgoslavije proizveo je nekoliko zabluda.
Najveća zabluda je držati raspad jUgoslavije raspadamo komunizma/socijalizma (zapravo marionetske uloge jUgoslavije koju je uspostavio sssR).

jUgoslavija se raspala (ratom), ali (zbog rata)(i međunarodnog ratnog prava (po kojem su u ratu revolucije i velike reforme zabranjene)) nije provedena reforma društva zbog kojeg smo htjeli (Hrvati) izići iz jUgoslavije.
Zdravstvo, mirovinski sustav, prosvjeta, ... su ostali jugoslavensko/socijalističko/rusko-sovjetski modelirani, samo su upravni kadrovi zarotirani (otpadni jugoslavenski kadar i od službi pripremani kadrovi preko koji su prikrili ostanak proruskog modela/sustava).

(Gdje rUsi uhvate korijen, samo se slika (Potemkinova sela) mijenja, sve ostalo o(p)staje isto.)

Evo nas na današnjem problemu (prekasne) smrti nekog za koga je većina (možda ni sada) saznala da je novinar.

Otklon: Zašto prekasna? Zbog nebrige o vlastitom zdravlju, iscrpljivanja vlastitog organizma (obzirom na beznačajnost vlastitog rada) nije medicinski bilo moguće poduzeti mjere za produženje života. Sami medicinski zahvati djelomično produžavaju život, ali samo u određenim slučajevima. Medicinska struka nema sposobnost neograničenog produžavanja života.
U odnosu na rusko-sovjetski model potpune odgovornosti društva za zdravlje pojedinca, u slučaju nOvinara matanića je primijenjen model odgovornosti pojedinca za vlastito zdravlje i trošenje resursa (zdravstvenog osiguranja) sukladno uvjetima osiguranja.

Nije klika ustala jer je netko umro zbog nebrige zdravstvenog sustava, već zbog nerazumijevanja zdravstvenog sustava.


Ili zbog razumijevanja osnova zdravstvenog sustava, ali želje povratka na stari sustav potpune odgovornosti društva za zdravlje pojedinca.
Iako je (skoro) zdravstveni sustav naslijeđen iz jUgoslavije, s reformama po kojima je pojedinac korisnik usluge zdravstvenog osiguranja u kojoj sudjeluje kao potrošač (s vlastitom odgovornošću i ograničenom mogućnošću korištenja usluga (samo plaćeno)), klika se uskomešala zbog preuzimanja sustava koji polagano izmiče sovjetsko-ruskom nadzoru.

Zapravo, dva su štetna čina te klike, obmanjivanje javnosti i zdravstvenih osiguranika.
U slučaju zdravstvenih osiguranika je kazneno kažnjivo obmanjivati osiguranike koji se navode na krivo ponašanje u slučaju liječenja.
A šteta zbog obmanjivanja javnosti je dovela do pada socijalizma i jUgoslavije (ruska marionetska tvorevina), produžavanje takve retorike samo nas učvršćuje u spoznaji o potrebi otklona od rusko-srpske okupacije.

(Zaprepasti nesposobnost Hrvatske iznjedriti ozbiljnu političku struju koja bi preuzela Hrvatsku i osigurala reforme i otklon od srpsko-ruskog zagrljaja koji nas je upropaštavao - ekonomski, teritorijalno, demografski, ...)




Oznake: raspad Jugoslavije, raspad socijalizma, rusi, zdravstveni sustav, odgovornost za zdravlje, klika, reforme

22

srijeda

lipanj

2022

* antifašizam




Temelj za građanski rat


Kad su fašisti ulazili u Šibenik, Split (1941.) nisu (antifašisti) ispalili metka (na fašiste).
Čekali su (povoljne uvjete).

Na kraju rata (1945.) su pucali u Hrvate, nisu čekali.


Mussolini je bio komunist (Lenjin se za njega zauzimao), istovremeno je osnovana komunistička i fašistička (sestrinska) stranka u Italiji (1921.). Ugašene 1943.

Vođene iz Moskve koji je propagirao i vodio/vodi fašističke i komunističke kretene diljem svijeta.

Nakon Prvog svjetskog rata Njemačkoj su nametnuta ograničenja u proizvodnji oružja.
Nacistička Njemačka je (Nacional socijalistička radnička partija Njemačke) razvijala, testirala, proizvodila i uvježbavala nedopušteno oružje u Sovjetskom savezu. Bez sovjeta i Rusa ne bi bilo sestrinske nacističke Njemačke.

Onome kome je antifašizam vrijednosno važan je ozbiljno poremećen.
Temelj za građanski rat u kojem će Hrvatska biti Hrvatska ili rusko-srpska g*vnarska marionetska tvorevina.

* antifašizam

ulazak Italijana 15. travnja 1941. u Šibenik



Oznake: fašisti, Šibenik, Split, antifašisti, METAK, Mussolini, Moskva, Njemačka, nacistička, rusi, sovjeti, temelj za građanski rat

21

četvrtak

travanj

2022

Nezavisna država komunista - NDK




Hrvatska (slavna) povijest obiluje neslavnim vremenima.


Prelamanje svjetskih trendova (ukidanje feudalizma, industrijalizacija, ...) Hrvatska nije prikladno pratila.

Cijena je okupacije, gubitak stanovništva, gubitak teritorija i ekonomsko slabljenje (koje je prouzročilo siromašenje i stanovništva).
Ruska (vjekovna) politika slamanja civilizacijskih, kulturoloških i ostalih (državnih) granica ima nekoliko pojavnih oblika.
Jedan oblik je surova vojna okupacija (Sibir, azijske države, Finska, Ukrajina (više puta), Poljska, Čehoslovačka, Rumunjska, Bugarska, Jugoslavija, Mađarska, Austrija, Njemačka, ...).
Drugi oblik je prijetnja vojnom intervencijom i zahtjevima o vojnoj neutralnosti, te razoružavanju pojedinih država (Finska, Austrija, danas Ukrajina, (danas) Hrvatska).

Jugoslavija je (titova, jugoslavija je umjetna tvorevina koja nije mogla biti ničija do onih koji su umno poremećeni) u podjeli fifty-fifty (Churchill, Stalin) interesno bila podijeljena. To je prouzročilo vladavinu proruskih (do dana današnjih) trabanata (umno poremećenih osoba), ali ne po strogim (sovjetsko-ruskim) načelima (već po strogim titovim načelima - titova diktatura). (Plenković je isti tip umno poremećene osobe.)
Kad umno poremećeni vladaju nužna je diktatura, jer takve nitko ne sluša ...

(Stalin je Paveliću nudio 1944. ostanak NDH u zamjenu za otvaranje slobodnog puta Crvenoj armiji do Jadrana (Italija), ali Pavelić nije prihvatio tu ponudu. Za neupućene o naravi NDH i "antifašističkog" titova pokreta ... čiji su pobornici gradili Nezavisniu državu komunista, ne shvaćajući ulogu i stanje (umna poremećenost) tita.)

Zamisao o "neutralnosti" (nesvrstanosti, po povjesničarima Pokret nesvrstanih je osmislio Churchill a ne tito ...) po kojima nismo ukinuli feudalne okvire (bijeg od Zapada), a nismo pod ruskom čizmom (imamo svojevrsnu autonomiju, u kojoj umno poremećenim imaju vlastiti kalifat, vlast bez čvrstog nadzora jer su produkt nagodbe Zapada i Istoka) je model civilizacijskog pretapanja od Zapadne ka Pravoslavnoj civilizaciji. I to stanje nije trajno. Kad se društvo udalji od zapadnih vrijednosti neutralnost prestaje (svi smo slaveni pod vrhovnom vlašću najvećeg Orka u Moskvi).

Milanović(Jusipović)-Plenković-Milanovićevo uništavanje Hrvatske vojske (uključujući branitelje) je provedba ruske politike vojnog slabljenja (a ne neutralnosti, neutralni moraju biti vojno jači od zemalja u vojnim savezima).

O titovoj samoupravnoj jungoslaviji: da je riječ o preslikavanju kalifata a ne novoj političkoj doktrini govore citirani tekstovi o kalifatu i kalifu, kao vrhovnom vjerskom i političkom vođi koji traži jedinstvo.
Tito je tražio vrhovnu (vjersku i političku) vlast na osnovama bratstva i jedinstva, te slijepoj vjeri. (Toliko o titu i njegovoj pameti ...)







Današnja ruska agresivnost je otvorena i razotkriva stoljetne zavjere i okupacije, koje imaju za cilj nestanak kultura, civilizacija, naroda i država. U kojima je Hrvatska spala na vladavinu umno poremećenih.

Hrvatska je na stranputici, civilizacijskom lutanju i izgubljenoj djeci koja hrle zapadu a ne istoku.


Anđeoska vojska se popunjava iz redova hrvatskih branitelja - zavjetnih božjim zakonima.
Kristov vojnik, hrvatski branitelj V. DŽ. 1957-2022



Oznake: nezavisna država, Hrvatska, Hrvatska povijest, rusi, ukidanje feudalizma, industrijalizacija, civilizacija, Kultura, okupacija, gubitak stanovništva, siromašenje, neutralnost, nesvrstani, kalifat, kalif, umno poremećewni, nezavisna država komunista, anđeoska vojska, kristov vojnik

01

srijeda

rujan

2021

Je li Afganistan ukrajinski (pLemijeru)?




U Afganistanu su sovjeti 1979. intervenirali krvavo svrgavajući marksističkog (sovjetsko-sovjetskog) predsjednika.
Devet godina sovjetsko-afganistanskog rata je okončano (1989.) pred raspad (demontažu) SSSR-a.

2001. su USA započele 20-godišnju vojnu intervenciju, koju su okončali 2021.

Vojne misije nisu besmislene, ali je čuvanje vojnih i državnih tajni uzrok beskonačnom broju besmislenih teorija i proturiječja u rasčlambi takvih misija.

Afganistan je vojno neutralan (nesvrstana vukojebina), u kojoj su sovjeti instalirali nuklearne bojeve glave.
Stoga su pred raspad (nakon Černobilske katastrofe) otišli u miru (prikriveno vojnim ratnim aktivnostima) relocirati nuklearne bojeve glave (povući se iz Afganistana)(u postupnom povlačenju vojske nakon završetka vojne intervencija).

Zatim su amerikanci (USA) poslali svoju vojsku preorati afganistanske rupe kako bi se uvjerili u nesvrstanost (vukojebine) Afganistana. Kao i svih drugih nesvrstanih država.
Talibani i Bora Bora su idealan paravan za vojnu misiju denuklearizacije (nesvrstanog - titovog pokreta koji je služio kao paravan za terorizam i ugrozu svjetskom miru) Afganistana.

(Pakistan - nuklearna sila, Kina - nuklearna sila, Indija - nuklearna sila, Rusija - nuklearna sila, Iran - nastoji postati nuklearna sila, ... i Afganistan koji svima može pomoći u nuklearnim nastojanjima)

Došli sovjeti, otišli Rusi. Došli Ameri, ostali Talibani. I Plenković koji denuklearizirani Afganistan ne spominje ali prijeti Krimu na koji su Rusi rasporedili nuklearne bojeve glave.
Bez diplomatskih aktivnosti s članicama konferencije u Kijevu. Bez diplomatskog usaglašavanja s članicama EU. Bez diplomatskog usaglašavanja s članicama NATO pakta. Nesvrstani (taliban). (I ćaća mu je takvi ...)

Pe*er na zadatku

Zadaća je politički svjesnih formirati političku snagu za smjenu debila koji nas očigledno sa šakom jada iz represivnoga aparata) uvjeravaju u svoju mesijansku ulogu (stalne političke ispravnosti) predodređenu na stalnu vlast nad narodom.
Hrvatska se mora demokratizirati, a to je moguće samo totalnim slomom lažova i lopova koji je potkopavaju sa svih pozicija državnih institucija.


Oznake: afganistan, sovjeti, Ameri, rusi, talibani, denuklearizacija, vojna misija, rat, nesvrstani, svjetski mir, pe*er na zadatku

04

nedjelja

travanj

2021

Uskrs Hrvatske




Titove obmane, samohvale, izljevi verbalnih tirada nakon njegove smrti prouzročile su bolnu tišinu i otvaranje očiju kojima smo vidjeli praznine u svim segmentima života. Postala je zastrašujuća spoznaja koliko smo zastranili s umobolnom osobom koja je provodila strahovladu u ime ruskih interesa.

Smrt Bandića podjednako, u ime ruskih interesa, bolno razotkriva svu prazninu dvodesetljetnog bauljanja stranputicama zagrebačke i hrvatske neozbiljnosti.

Podjednak isprazan put korača apLenković sa svojom niskointeligentnom svitom.

Praznina, otuđenost (svih oblika vlasti, institucija, instituta). Od tita do pLenkovića-miLanovića katolička crkva je postala isprazna (jer su uspjeli zauzeti (po marksovoj teoriji opijuma za narod)) sve poluge te institucije - pola biskupa su rigidni komunisti).
Uspjeli su izgubiti utjecaj u društvu - nestanak nacionalnih, demokratskih, kršćanskih političkih stranaka, političara.
Uskrs s njima je ateistički sprovod - bez uskrsnuća tijela. Uskrsavaju samo jugoslavenske, panslavenske, komunističke ideje - proruske. Toliko o duhovnosti katoličke crkve u Hrvata.
(Katolička su groblja prepustili svjetovnoj vlasti koja se drži dostignuća medicine o kratkotrajnosti zemaljskih ostataka pokojnika. Kao da Vjerovanje nije katolička, kršćanska molitva.)

Ali je uskrisio polužid koji je po Osijeku bacao srbe u Dravu. To je poraz hrvatskih sigurnosnih službi. Poraz NATO sigurnosnih službi. Poraz razuma. Taj krkan (iako su iza ruske službe) predstavlja vrh anthrvatske piramide terora ispraznosti koji prisiljava mlade hrvatiće na iseljavanje. (Rješenje je č*vao u glavu.)

Umjesto Kristove muke, koja je trebala otkupiti naše grijehe i osigurati nam život vječni, imamo svjetovnu vlast koja će nam osigurati stalnu krivnju i kratak život.

Da, svrha povećanog cijepljenja potiv Covida19 ima zadaću znatno smanjiti prosječni životni vijek stanovništva zbog mirovinskih, zdravstvenih i ostalih davanja takvom stanovništvu. Oni koji poktkradaju državnu riznicu, neće se cijepiti jer će imati dostatno sredstava za starost bez države.

Uskrs Hrvatske nije danas, već prvog radnog dana iza Uskrsa, ali samo ako se odlučimo Hrvatsku vrijednim radom činiti dostojnom življenja.

Bog i Hrvati, Za Dom spremni

Veiled Christ, Giuseppe Sanmartino

Oznake: Uskrs, tito, Bandić, Plenković, ispraznost, tirade, rusi, Katolička crkva, biskupi, rigidni komunisti, cijepljenje, smanjenje šrosječnog životnog vijeka, Hrvatska dostojna življenja

09

utorak

veljača

2021

Oj Hrvati, u dijaspori




Hrvati u dijaspori, vratite se naoružani i po*latite ovu g*mad, mi smo se predali jer mislimo da su nabolji za nas.



Nas stranu što se Rusi od 1699.g., a možda i prije, aktivno nadmeću ostvariti zonu utjecaja - marionetsku državu. Na stranu što se geostrateška nadmetanja odvijaju koristeći izdajice i konvertite.
Na stranu što Hrvatska nije posrbljavanje Vlaha zaustavila, popuštajući ruskom pritisku i popustljivosti zapadnih država čiji smo bili dio ili pripadali civilizacijskom krugu.
Na stranu što se Hrvatsko pitanje oduvijek rješavalo u Moskvi, a nitko nikad nije Moskvu do Tita (koji se navodno odmetnuo od te skrivene Moskve) spomenuo.
Na stranu što su u prvoj okupaciji Jugoslaviji izgubili financijsku, vojnu i političku moć. Na stranu što su u drugoj okupaciji izgubili stanovništvo.

Zadnji ste što nam je ostalo. Vaš povratak na krilima sile. Koja će uspostaviti razvojni mir.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: hrvati, dijspora, Predaja, rusi, marionetska država, vlasi, geostrateško nadmetanje, Moskva, prva okupacija, druga okupacija, gubitak finacijske vojne i političke moći, stanovništvo, povratak, razvojni mir

16

četvrtak

travanj

2020

Kratki tečaj (nečeg)



Rusi su stoljećima prisutni u svjetskoj politici. Mir u Srijemskim Karlovcima (siječanj 1699.), iako su Rusi tamo sudjelovali kao članica Svete lige (Habsburška Monarhija, Mletačka Republika, Poljska, Rusija), sklopljen je s Osmanskim Carstvom.





Od tog prvog uključenja Rusa u europske organizacije, neprestano se pripremajući teren, šire. Teritorijalno ili utjecajem.

Podjela Poljske 1939.g. s Hitlerovom Njemačkom nije slučajnost.

Ukratko, velikosrpstvo je ruski produkt (stalnog ratnog i genocidnog širenja Srbijice (pa ni pašaluk nije Srbija, već je to Raška). Širenje Rusije preko Poljske nije moguće, jer je iza Njemačka, s kojom Rusija (ili Njemačka s Rusijom) dobro surađuje.

Prvi svjetski rat je carska Njemačka sa "saveznicima" (Austro-Ugarska (i Galicija), Osmansko carstvo) ratovala protiv carske Rusije.
Propalo je njemačko carstvo, carstvo Austro-ugarsko, rusko carstvo, Osmansko carstvo. Ali su proruski sateliti ojačali tamo gdje u Velikom ratu to nitko nije očekivao: Jugoslavija, Jadran.

Drugi svjetski rat je nacistička Njemačka sa "saveznicima" (Austrija, NDH, Turska, Italija, Bugarska, Ukrajina) ratovala protiv SSSR-a (Rusije). Propale su nacistička Njemačka, Austrija, Italija, NDH, Bugarska, Ukrajina, Turska. Ali je ojačao proruski satelit: Jugoslavija, Jadran.

Đavolji trokut

Komunističke Ukrajina, Rumunjska, Bugarska nisu nikakva prijetnja (jer su sve prešle od komunističkog proruskog određenja na demokratska prozapadna društva).
Jedino je Jugoslavija ostala srce ruskog ekspanzionizma.
Proruski utjecaj, suradnjom svih Njemački (koje svom savezniku Rusiji isporučuje svježe topovsko meso, svoje "saveznike"), usmjeren na jugoistok doveo je do izgubljene politike prožete velikosrpskim ludilom.
Tri rata u 76 godina počivaju na istim temeljima: Rusko podrivanje, stalno rovarenje i nesređene političke strukture koje zbog novaca narod vode iz propasti u propast.

Sklopite savezništvo s Njemcima (mErkel - pLenković pakt), trgujete s rUsima (aGrokor, kršenje ekonomskih sankcija zbog ruskog upada na Krim), otvarate pitanja odnosa sa sRbima (Njemci vam nisu saveznici, nego naddržava koja dostavlja informacije Rusima).
Tako su počela tri rata. I nakon tih ratova dovedete mamlaza (pLenković, s priglupim "facama") koji se zadržava u trokutu (Njemci, Rusi, Srbi) koji nas je u 77 godina tri puta uveo u ratove iz kojih smo izišli teritorijalno osakaćeni, demografski devastirani (masovnim smaknućima i raseljavanjem), osiromašeni.

Da, spomenik u Srbu su obnovili Rusi, koji svake godine Republici Hrvatskoj uplaćuju 300 000 € za obnavljanje i očuvanje partizanskih (jugoslavenskih, četničkih) spomenika.

Hrvatska u raljama glupana

(Kretena koji bez suglasnosti hrvatskog naroda pokreće uvođenje eura (što znači gubitak bruto narodnog dohotka preko 20%), potplaćenog od njemačkih obavještajnih službi jer razlika ide direktno njemačkom gospodarstvu (kao što su potplatili italijanske, španjolske i portugalske političare (engleske nisu uspjeli) treba zbog vraćanja Hrvatske u Đavolji trokut koji nas uništava po kratkom postupku razriješiti svih nadanja.) Ali, nema tko. Previše ste glupi.

Zato vam je i stožer svaki dan na televiziji. Uspješniji od miloševićevog saveza komunista.

(Hrvatska nakon trostrukog ponavljanja istovjetnih uvjeta (đavoljeg trokuta: Njemci, Rusi, Srbi) iznova juriša istim obrascem, s vjerojatno istim ishodom.)


Oznake: rusi, Sveta liga, Veliki turski rat, mir u Srijemskim karlovcima, velikosrpstvo, jugoslavija, jadran, đavolji trokut, Hrvatska u raljama

17

ponedjeljak

veljača

2020

I njemu ćemo * mater, vratit će se Valter



Demokracija je društveno uređenje koje teži raspršivanju političke moći, nakon čega se izjašnjavanjem članova društva odlučuje zbrajanjem glasova.

Dugotrajno ponavljanje teze o fikus predsjedniku, osobi koja nema ovlasti je podrivanje demokracije.
U demokraciji nitko nema ovlasti. Demokratskim donošenjem odluka (zbrajanjem glasova) ovlast se prenosi na izvršitelja odluke.
U demokraciji nitko nije izabran da bi donosio odluke.

Ovo je vulgarna lekcija kUščeviću, pLenkoviću, mArkićki, cjelokupnom orjunaško-partijskom zboru, hdzu, idsu, pUpavcu, hnsu, bEljaku i srbijanskoj političkoj eliti.

Nikome ne dajem glas niti ovlast donošenja odluka, već samo pravo demokratski donešene odluke provesti.


Ustoličenje papka miLanovića sadrži dobrotu jer je (s)maknuta ona (kojoj ni ime nisam upamtio ... nešto grr nešto ki-ki). (S)maknuti ćemo i njega.

Dakle, zaista je zločesto umjesto pokretanja demokracije, opetovano napominjati kako predsjednik nema ovlasti (u demokraciji ih nema nitko). Predsjednica nije potakla niti jednu demokratsku rasprava i tražila od nadležnih provedbu demokratske odluke (prvo bijelo, zds, Hrvatska do Drine, manji porez, veće porodiljne naknade, demografska obnova i revitalizacija sela, revitalizacija agrara, smanjenje narkomanske ovisnosti, zdraviji i duži život, misija osvajanja Marsa (na Marsu ima p*čke), ...).

Hrvatska je seljačka i pripada seljacima.
Socijalističke mirovine nisu ukinute, socijalističko obrazovanje nije ukinuto, socijalističko raspolaganje ljudima nije ukinuto.

Rusi su bili 1699. u Srijemskim Karlovcima na mirovnim pregovorima (Južna Hrvatska podijeljena na dva dijela Dalmazia Veneta, Dalmazia Turca (danas Hercegovina)).
...
Rusi su bili kao jamac za RepublikuSrpsku i na potpisivanju Daytonskog sporazuma koji je službeno potpisan u Elizejskoj palači u Parizu, 14. prosinca 1995.

Rusi su 300-400 godina suučesnici svih međunarodnih sporazuma vezanih za područje jugoistoka Europe. U tom su razdoblju dobili prigodu za tiTove vladavine provesti genocid širih razmjera kako bi postavili vlastite marionete (danas znani kao titoisti, orjunaši, antifašisti, petokolonaši, izdajice, bandićevci, sdpeovci, hnsovci, ideesovci, pUpavac, ...).
Pokolj na Bleiburgu i Križnim putevima je naredio sTaljin, proveo tiTo i komunjarska ergele zločinaca.

Nikad nitko nije postavio pitanje (koje sam zaboravio): Otkud toliki je*ivjetri?
Sustavno su 80-ak godina promovirali (selektirali) partizansko-antihrvatsku kamarilu, koju demokracijom ne možemo poraziti jer njih demokracija ne obvezuje.
Eto, tu je sva hdzsdpidssdsshns grupirana.

Nemaju ovlasti, pa vam ne mogu ništa promjeniti, a ako želite da oni nešto promjene nikako to neće uraditi na vašu korist.

Znate onu? Vratit će se Valter. I njemu ćemo * mater!

(Ovaj s*ronja miLanović će dobiti porciju koju je trebao dobiti njegov djed. Uvećano za kamate. Građanski rat je stanje duha, krv je jeftinija od vode.)

Johann Peter Krafft - The Siege of Szigetvár


Oznake: demokracija, demokratske odluke, fikus predsjednik, vulgarna lekcija, provođenje demokratskih odluka, pokretanje demokracije, seljačka Hrvatska, rusi, 300 godina, Bleiburg, križni put, partizansko-antiHrvatska

21

četvrtak

ožujak

2019

Srpske pudlice, Kameni svatovi



Hrvatska je samostalna (otrgla se iz zagrljaja Jugoslavije), članica EU, članica NATO pakta. Ne postoji način tvoriti politička povezivanja s Rusima ili /i Srbima.

Što onda rade Srbi u hrvatskoj vlasti?


Tuđmanština je ostavila partizančiće na vlasti, iako je partizanska epizoda dovela orjunaše-komuniste (umjesto orjunaša - monarhista). Jugoslavija je nastala na monarhističkim osnovama, premetnuta u socijalističku tvorevinu. Krik naroda (NDH) između dviju Jugoslavija ugušen je na Bleiburgu i Križnom putu.

Bleiburška tragedija je uzrokovana novim konceptom u međunarodnom pravu - priznanja države samo ako narod traži državu (američki utjecaj na osnivanje UN-a, međunarodne organizacije koja će skrbiti o svjetskom miru i poretku).
Vojni britanski izvještaji o 200 000 vojnika i 500 000 civila zorno ukazuju na razmjere stradanja, s čijom veličinom je povezan drugi cilj od osvete ustašama (koji su partijski učenici). Za cijelo vrijeme Križnog puta zarobljenicima je spočitavana nezavisna država a ne ustaštvo.

U Hrvatskoj su ustaše (ne na temeljima učenja A. Starčevića, u kojeg su se zaklinjali, već na temeljima bana J. Jelačića) provodile državopravnu politiku samosvojnog naroda.
Divlje ustaše su provodile osvetničku politiku (pozivanja na ustaštvo, s prizemnim pobudama).

Praksa nepostojanja transparentne politike, izazvana pučističkim nastupom jugoslavena, osvetnički nagoni doveli su do trajnog razdora između dva naroda: Hrvata i Srba. Samo su Hrvati zahvaljujući svojim orjunašima dodijelili ogromna materijalna sredstva Srbima, kao i teritorijalne ustupke.

Današnja uporaba Srba u hrvatskoj politici ima zadatak iskoristiti stoljetne prevrate, pljačke, otimanja i ratove za skretanje pogleda s materijalnoga stanja hrvatske države. Klijentela na vlasti iscrpljuje (pljačka) hrvatski narod i mora izazvati društveni rascjep kako bi (pljačkaši) ostali usamljeni na privilegiranim pozicijama.

Stoljetno ludilo podvojenosti (nacionalista koji se mire sa srpskom monarhijom, popljačkanih egoista koji se mire s komunističkim konceptom jednakosti u siromaštvu, partizanskih sinova i unučadi koji se mimikrijski uvlače u pore nacionalne države) Hrvatsku razara.

Srbi u hrvatskoj politici imaju ulogu pudlice. Kameni svatovi.


Oznake: Hrvatska, samostalnost, EU, nato, rusi, srbi, tuđmanština, partizančići, orunaši, bleiburška tragedija, UN, prava naroda na državu, uzroci stradanja. divlje ustaše, stoljetno ludilo podvojenosti, pudlice, kameni svatovi

11

nedjelja

lipanj

2017

Blogom dana logika



Jesam li ja rojnik?



Da bi se hsp konsolidirao, treba pozamašna pronevjera. Podjednako vrijedi za raspadnuti sdp. Jedini je hdz iznad razine vode (onda znate o kolikoj je pronevjeri riječ).

U Hrvatskoj članstvo i birači slijede one koji rasipaju (makar uzimali 100, a dijelili 30).
Trenutno se HDZ qurči državnim novcima (neće dugo).


Povratak rusa (i srba) preko račana, mesića (manolića, gregurića, orjunaša), josipovića, kosorice, milanovića prestao je izborom Grabar-Kitarović za predsjednicu. Suzbijanje plaćeničkih hordi koje su razarale iznutra mlado hrvatsko državno i državotvorno tkivo spalo je na razbijanje sdpa i HNSa kao uporišta ruske agenture ...
Nepostojanje državotvorne stranke (već svi sanjaju o pozamašnoj pronevjeri) Hrvatsku (unatoč američkoj supremaciji i naklonosti) će skupo stajati.
Ne pobjeđuje iskrena ljubav prema narodu i državi, već se roje rojevi osa ubojica koje uništavaju (svega čega se dotaknu).
HDZ je nesposoban i nekvalificiran voditi hrvatsku državu.


Mlada hrvatska demokracija može pobijediti samo krvavom bunom. Povijest bi to pamtila, ovako će nastati rupa u povijesnom slijedu.
Nitko ne pamti lopove, lažove i njihove (kukavice) žrtve.

Živio Za Dom Spremni! (Svi na front, sve za front, svi u * materinu)


Osa zemljarica (vespula germanica)

Oznake: blog, logika, pronevjera, konsolidacija, povratak, rusi, amerikanci, državotvorne stranke, nesposoban, nekvalificiran, ljubav, narod, ose ubojice, rojevi, mlada demokracija, krvava buna, povijest

22

četvrtak

listopad

2015

Kukuriku, zatvor na vidiku

Nismo slijepi, nismo glupi ...


Mandat nenarodne, kukuriku vlasti je vrijeme ugroze osnovnih demokratskih standarda. Niti jedan zakon nisu izglasala a prethodno proveli javnu raspravu.
Tako su hrvatsko zakonodavstvo unazadili 400 godina.
Preferencijalno glasovanje su zakonom uveli kako bi buduću saborsku većinu (koja neće pripasti njima) opteretili unutarstranačkim/koalicijskim neslaganjima i iskoristili prebjege za umanjenje demokratske snage budućeg Sabora.
Ankete, koje unatoč pučkoj percepciji, najavljuju izjednačenu borbu (s ovakvom vladom biti izjednačen u anketama je sramota) i/ili tijesnu prevagu oporbe (na parlamentarnim izborima).
Jasno je kako kradu, varaju, zloupotrebljavaju ovlasti. Jasno je kako omalovažavaju demokraciju i Hrvatsku. Takvi idioti ne mogu dobiti 3% glasova (a sada drže, prevarama, saborsku većinu). Očito je kako namjeravaju destabilizirati buduću vlast. Onako kako sada s pozicije vlasti destabiliziraju hrvatsku državu.
Ako Hrvatska nije ruska (kolonija), neće biti ničija.

Bore se za prevlast (Rusa), a ne za dobro naroda (što bi morali po povelji UN-a i Ustavu RH).

Hrvatska je propatila s ruskim agentima građanski rat (u NDH), srpsku pobunu (u NDH), Bleiburg i Križni put, ubojstva, progone i zatvaranja, Jugoslaviju, komunizam, srpsku okupaciju, izgone, uništavanje, obezvređivanje, napad JNA, pobunu srba (u RH), ...

Uvjereni u snagu pokradenih novaca (kukuriku koalicija je u 4 godine vlasti pokrala milijarde za buduću političko-subverzivnu borbu protiv Hrvatske), pripremaju se za specijalni rat protiv Hrvatske.
Onaj tko to ne razriješi (strogim kaznama) neće napraviti ništa dobrog za Hrvatsku!
Kukurikavce treba optužiti za niz nedjela protiv države, protiv građana ... i kazniti.




Oznake: kukuriku, rusi, politička premoć, dobro građana