14

nedjelja

kolovoz

2022

Kako? (djeluje njihovo/naše zdravstvo)




Rat pri raspadu jUgoslavije proizveo je nekoliko zabluda.
Najveća zabluda je držati raspad jUgoslavije raspadamo komunizma/socijalizma (zapravo marionetske uloge jUgoslavije koju je uspostavio sssR).

jUgoslavija se raspala (ratom), ali (zbog rata)(i međunarodnog ratnog prava (po kojem su u ratu revolucije i velike reforme zabranjene)) nije provedena reforma društva zbog kojeg smo htjeli (Hrvati) izići iz jUgoslavije.
Zdravstvo, mirovinski sustav, prosvjeta, ... su ostali jugoslavensko/socijalističko/rusko-sovjetski modelirani, samo su upravni kadrovi zarotirani (otpadni jugoslavenski kadar i od službi pripremani kadrovi preko koji su prikrili ostanak proruskog modela/sustava).

(Gdje rUsi uhvate korijen, samo se slika (Potemkinova sela) mijenja, sve ostalo o(p)staje isto.)

Evo nas na današnjem problemu (prekasne) smrti nekog za koga je većina (možda ni sada) saznala da je novinar.

Otklon: Zašto prekasna? Zbog nebrige o vlastitom zdravlju, iscrpljivanja vlastitog organizma (obzirom na beznačajnost vlastitog rada) nije medicinski bilo moguće poduzeti mjere za produženje života. Sami medicinski zahvati djelomično produžavaju život, ali samo u određenim slučajevima. Medicinska struka nema sposobnost neograničenog produžavanja života.
U odnosu na rusko-sovjetski model potpune odgovornosti društva za zdravlje pojedinca, u slučaju nOvinara matanića je primijenjen model odgovornosti pojedinca za vlastito zdravlje i trošenje resursa (zdravstvenog osiguranja) sukladno uvjetima osiguranja.

Nije klika ustala jer je netko umro zbog nebrige zdravstvenog sustava, već zbog nerazumijevanja zdravstvenog sustava.


Ili zbog razumijevanja osnova zdravstvenog sustava, ali želje povratka na stari sustav potpune odgovornosti društva za zdravlje pojedinca.
Iako je (skoro) zdravstveni sustav naslijeđen iz jUgoslavije, s reformama po kojima je pojedinac korisnik usluge zdravstvenog osiguranja u kojoj sudjeluje kao potrošač (s vlastitom odgovornošću i ograničenom mogućnošću korištenja usluga (samo plaćeno)), klika se uskomešala zbog preuzimanja sustava koji polagano izmiče sovjetsko-ruskom nadzoru.

Zapravo, dva su štetna čina te klike, obmanjivanje javnosti i zdravstvenih osiguranika.
U slučaju zdravstvenih osiguranika je kazneno kažnjivo obmanjivati osiguranike koji se navode na krivo ponašanje u slučaju liječenja.
A šteta zbog obmanjivanja javnosti je dovela do pada socijalizma i jUgoslavije (ruska marionetska tvorevina), produžavanje takve retorike samo nas učvršćuje u spoznaji o potrebi otklona od rusko-srpske okupacije.

(Zaprepasti nesposobnost Hrvatske iznjedriti ozbiljnu političku struju koja bi preuzela Hrvatsku i osigurala reforme i otklon od srpsko-ruskog zagrljaja koji nas je upropaštavao - ekonomski, teritorijalno, demografski, ...)




Oznake: raspad Jugoslavije, raspad socijalizma, rusi, zdravstveni sustav, odgovornost za zdravlje, klika, reforme

10

srijeda

srpanj

2019

Kopile titoizma


Tko je tko (u porobljenoj Hrvatskoj)


Kad je raspad jUgoslavije ukazao na mogućnost ostvarenja hrvatskog državnog prava, Hrvatska je smogla snage iznjedriti sposobne i odvažne sinove koji će ostvariti vjekovu težnju i pravo hrvatskog naroda na samostalnost. Pravo na opstojnost. Pravo na preuzimanje odgovornosti za vlastitu budućnost.

Izmiješani udbo-četničkim rusko-srpskim (oni su jedini pretendenti na cjepkanje i okupaciju hrvatskih teritorija) elementima, koji djeluju iz nutrine (hrvatske države i hrvatskog bića) kao petokolonaška skupina, prevagnula je hrvatska struja bistrih glava koja je Hrvatsku udaljila iz rusko-srpske bratsko-zločinačke južnoslavenske troplemeno partizanske tvorevine.
Usprkos mEsiću, šEksu, gRaniću, pUsićU (že.), i sličnima.

Tuđmanova era partizansko-nacionalnih kadrova izmiješanih nedovoljno politički jakih (samo su pridonosili simpatiji) političkih emigranata i antijugoslavena, na politici pomirbe (koja, opet, nije trajna već vremenski ograničena politika) iako je obilježena kadroviranjem sposobnim, izdaleka (potajice) zatrovana okorjelim srpsko-ruskim plaćenicima, iznjedrila je partijsku državu (nedostojnu življenja)(nedostojnu pomisli o osiguranju budućnosti hrvatskog naroda).
Demokracija nije osigurala odabir časnih i sposobnih, samo je pokriće titoističkoj rusko-srpskoj kliki koja između pritisaka Europske unije i rusko-srpske kamarile, cjelodnevno-svakodnevno radi na štetu hrvatskog naroda.

Hrvatska je u tihom građanskom ratu.

pLenković je dijete takve politike. Nesposoban, anemičan, pokvaren, abortiran, iznova oživljen (zaboravljate njegovo nesudjelovanje u obrani i stvaranju hrvatske države!?), nedostojan ikakve državne funkcije.

Kopile titoizma.

Epizoda sa Sauchom, trajna devastacija državne vlasti s kUščevićem, ... MoST, kAramarko, sTier, kOvač, povjerenstvo, HOS-ove ploče, zrakomlati-zrakoplovi, kOnzum- aGrokor, pUpavac, ...

Hrvatska je partijska država koja je napučena us*anim partijašima koji piju krv hrvatskom narodu.
Jedino rješenje je građanski rat, u kojem će pobijediti krvoloci.

Rusku težnju za kontrolom Jadrana može ugasiti samo krvavi građanski rat u kojem će nestati i zadnji trunak petokolonaštva. Građanski rat je i jedini rat u kojem ne mogu pobijedit seljaci.


Oznake: kopile titoizma, tko je tko, raspad Jugoslavije, hrvatsko državno pravo, sposobni, odvažni, djelovanje iz nutrine, Tuđmanova era, politika pomirbe, tihi građanski rat, iznova oživljen, partijska država, građanski rat, petokolonaši

30

četvrtak

studeni

2017

Možda je hrvatsko-bošnjački rat uvjetovala Rusija kao protuuslugu za dozvolu raspada Jugoslavije



Sovjetski savez je širio zonu vlastitog vojno-političkog, gospodarskog, kulturnog i sportskog utjecaja.
Jedna od zemalja (izvan Varšavskog pakta) u toj zoni je Jugoslavija. Crvena armije i je stvorila uvjete dolaska Tita na vlast oslobađanjem Beograda (Srbije, Makedonije), učešćem u borbama na Srijemskom frontu. Postratna Jugoslavija je pod zaštitom Sovjetskog saveza postala socijalistička (s komunistima-komunjarama na vlasti).
Sovjetski savez je bio stalna članica Vijeća sigurnosti, s pravom veta. Raspadom Sovjetskog saveza tu je ulogu preuzela Rusija.

Ako je Sovjetski savez/Rusija uvjetovala nesuprotstavljanje raspadu Jugoslavije (JNA generali su poslije prvih demokratskih izbora u Hrvatskoj išli u Moskvu tražiti dozvolu za vojni udar) neprirodnim sukobom dvije napadnute strane u BiH (Hrvata, Bošnjaka), koji su bili izloženi srpskoj agresiji i genocidu onda je ICTY potvrdio tezu kako nije moguće pouzdano funkcioniranje međunarodnog suda za ratne zločine.

Sovjeti/Rusi su uvjetovali nastanak novih (i starih) država na teritoriju Jugoslavije (koja je nastala voljom Sovjeta, prethodno Britanaca, na teritoriju tih državica) međusobnim sukobom Hrvata i Bošnjaka čime bi otklonili mogućnost ujedinjavanja dvaju entiteta na osnovama stvaranja države na području nekadašnje NDH.
Svoj (preveliki) utjecaj Sovjeti/Rusi su mogli pretočiti u aktivnu politiku kontroliranja procesa na teritoriju na kojem su do tada (preko komunjara) imali apsolutnu moć.

Sigurnosne službe nisu dužne predočavati bilo kojem sudu okolnosti pojedinih radnji, čime je sud onesposobljen ispravno prosuđivati. To je greška suda, jer autoritet može postići samo ispravnim odlukama. Morali su odrediti doseg svog djelovanja (što u slučaju bosanskohercegovačke šestorke nisu uradili).
A sve što je van njihovog raspona razumijevanja prepustiti povijesnom sudu.

Sovjeti su već otprije uvjetovali slobodu Austrije (u kojoj su bile postrojbe Crvene armije) neutralnošću i zabranom ujedinjavanja s Njemačkom.

Vesna Pusić (generalica golog Q) devedesetih nije imala politiku, dok je Hrvatska krvarila.
Njena je politika bila popuštanje Srbima (odricanje od suvereniteta), pri čemu joj je bilo osigurano mjesto u takvom društvu (sveučilišne profesorice, lažne ili istinske). Mnogima u takvom društvu nije bilo osigurano nikakvo mjesto, do progon i/ili likvidacija. Pobunili su se robovi.
Vesna to nije sposobna shvatiti.
Namještena na sveučilišnu plaću, namještena u antihrvatske službe (riječ je o sovjetsko/rusko/srpskim obavještajnim službama). Savkin kadar ...
Sustavno je zadirala u prikriveni utjecaj vlastitog gospodara (sovjeta/rusa/srba) na događaje u Bosni i Hercegovini. Stalno potičući napetosti i razdor među Hrvatima (po pitanju BiH), kao i na odnose Bošnjaka i Hrvata (u BiH).
Njena stalna prisutnost s temom aktivnosti Hrvata i hrvatske vojske u BiH, bez namjere podsjetiti na agresiju koja je vršena s područja BiH ukazuje na rusko/srpskog agenta s lošim namjerama. Upravo su njeni gospodari prouzročili politiku koju ona osuđuje.
Hrvati i Bošnjaci su žrtve srpske agresije, žrtve ruskog ultimatuma za priznanje.
Ako Vesna Pusić (i slični) misle postizati političku karizmu takvim krvavo-zlobnim podmetanjima, vara se.
Njeno je vrijeme isteklo. (Hrvatska s 2 000 000 biračkih glasova mora preuzeti sudbinu u svoje ruke i zauvijek raščistiti s ostacima komunističko-jugoslavenskih režima.)

Nepravedna presuda suda u Haagu, uz sve nevine žrtve koje su obmanute, još jednom nam je pružila priliku protumačiti povijest u svjetlu spletki, podmetanja, ucjena, specijalnog rata i ukazala na nepouzdanost bilo kakvog suda za ratne zločine. To je za takve sudove još uvijek nedokučiva materija.

Narode, vrijeme je za narodnu vlast. Oslobođenu raznobojnih vragova. Vrijeme je za aktivniji odnos prema vlastitoj državi. Ne dozvolimo nenarodnim elementima da nam kroje sudbinu. Ne dozvolimo prokazanim antihrvatima rovarenje po temeljima hrvatske države.

(U spomen na generala, koji je svojom smrću potakao raspravu o rusko-srpskim agentima u hrvatskoj politici i utjecaju Rusije na politike malih država.)


Oznake: hrvatsko-bošnjački rat, zona utjecaja, Crvena armija, stalna članica Vijeća sigurnosti, veto, Priznanje, raspad Jugoslavije, sud za ratne zločine, doseg suda, Pucić Vesna, rusko-srpska agentica, podmetanja, obmana žrtava, spomen na generala

18

ponedjeljak

srpanj

2016

Tko je raspršio hrvatske snove



... o modernom društvu


Hrvatska je slom socijalističko-komunističkog (Varšavskoga) bloka, kao malobrojna nacija, kao i obično, dočekala nespremna.
Složenost odnosa (proizišlih iz zaostalosti i obmanjivanja) prekrili su ključni trenutak sloma jednog sustava (raspad Jugoslavije). Obmana planiranim (uljuđenim) putem (pomirbe) razlaza sa totalitarnim nasljeđem je nepovratno izostavljena.

HDZ (društvo mrtvih pjesnika) se pretvorio u sve ono što ne želimo. Nesposoban odgovoriti na niti jedan društveni izazov (a o ostalim segmentima društva pogotovo) priklonio se vazalsko-kmetskom modelu (nastavio) uništavati Hrvatsku.
Umjesto politike tranzicije (razlaza sa totalitarizmom, nasljeđem totalitarizma (socijalizma/komunizma) i oslobađanja feudalnog nasljeđa), Hrvatska (demonkratska zajednica) se okrenula (lažnim) političkim elitama (koje su prouzročile krizu, a naći izlaz iz te krize nisu sposobne).

Umjesto formiranja koalicije nacionalnog spasa (bez titoista) koja bi uključila sve ugledne hrvatske sinove i kćeri (koji bi političkim učešćem trajno preobrazili hrvatsko društvo u društvo dostojno življenja) strannčica (koja se kiti slavnom prošlošću, iako dobri poznavatelji prilika (a i logika koja je potkrijepljena daljnjim ponašanjem članstva i rukovodstava HDZa) znaju kako HDZ nije nikad ni postojao (u smislu stranke ili/i pokreta sposobne proizvesti ikakvu preobrazbu ... pogoto poduprijeti stvaranje neovisnosti), Uvijek su bili prikrpe ...
HDZ trči za vlastitom repom.

Plenković, Stier, Krstičević i slični (niti su spomenuli) neće vratiti dug RH, neće podići životni standard stanovnika RH, ... Što zapravo hoće naslutite sami ...

Imenovanje Sanadera, Kosor, Milanovića, Plenkovića ukazuje na postojanje centra moći (utemeljenog na vazalno-kmetskom odnosu) kojem su se spomenuti ulagivali, a zauzvrat će od nas tražiti još veću poniznost ... (takvi su oni kojima je pamet slaba strana, a ego prevelik (da bi stali u kuću (demokracije)).
Sramotno je koliko se ljudi istovremeno prokazuje kao nesposobno prihvatiti demokraciju i moderno vrijeme kao okvire življenja.


Oznake: Varšavski blok, malobrojna nacija, složenost društvenih odnosa, raspad Jugoslavije, obmana planiranog puta, nesposobnost, vazalno-kmetski model, politika tranzicije, lažne političke elite, uzroci krize, politička imenovanja, demokracija kao okvit življenja