05

utorak

siječanj

2021

Obnova Banovine i Hrvatske




Hrvatska je od (1918.) 91. do 95. vodila rat za neovisnost. Pravedan, oslobodilački rat, rat protiv agresije i genocida.

U ratu su stradala mnoga područja (trećina Hrvatske je bila okupirana, raseljena, popaljena i porušena).
Rat/zne štete nisu naplaćene.

Pljačka Hrvatske (zbog čega je i došlo do rata) je pred rat pojačana (kako bi Hrvatska bila što slabija), u ratu je zamijenjena pljačkom, paleži i ubojstvima (etničko čišćenje). Po završetku rata uistinu nije bilo sredstava za razbacivanje.

Kako i od čega je vršena obnova?
Obnavljalo se na temelju procjene stradalih objekata. Ono što je vrijedilo 10 tisuća (nečega) nije se moglo obnoviti potroškom 100 tisuća nečega.
Toliko o nestručnoj obnovi poslije rata.

Ali ta vremena su obilježavali neki drukčiji politički okviri. Hrvatska je polagala računa na kvalitetu državnih djelatnika, za razliku od današnjih koje predvodi taliban pLenković.
Ondašnja politička svita se odupirala jačoj vojnoj sili (direktna agresija), političkim talibanima (EU/sladoledari), UN-ovoj naklonjenosti agresoru (politički komplot rusko-tko zna čijih špijunčića).
Narodno zajedništvo u tako teškim trenucima omogućavalo je novačenje kvalitetnih i stručnih Hrvata kojima je bila čast sudjelovati u povijesnim trenucima, za razliku od današnjeg stanja poltronstva i ulizništva koji g*vnar pLenković provodi, a odazivaju mu se samo umno retardirani - uključujući retarda medveda.

Hrvatska je nesposobna nositi se s dnevnim problemima (zaposlenost, zdravstvo, školstvo, obrana, ... svima su smanjili plaće i urušili kvalitetu tih djelatnosti), a kako bi se nosila sa svjetskim problemima (pandemijska kriza) ili elementarnim nepogodama (potresi).
Cilj pLenkovićeve strahovladavine (strahota proizlazi iz nesposobnosti napraviti išta dobrog), začudo ne proizlazi iz njegove potkapacitiranosti već iz ciljanog navođenja destruktivnosti.
pLenkovićevi talibani sustavno rastaču hrvatsko zajedništvo (svojstveno civilizacijskom dosegu naroda i spoznaje o važnosti uređenja države u svakodnevnom životu svakog pojedinca, kao i na utjecaju te tvorevine na budućnost naroda), sve ono što je narod krasilo u obrani, a protivilo se međunarodnoj (okupatorskoj) strategiji.

Pamtimo ultimatume EU, razne komisije i prosrpsku naklonjenost vrhuške Europske unije. Pamtimo Mitterranda koji je otrčao u okupirano Sarajevo kako bi srbe spasio od NATO bombardiranja. Pamtimo EU promatrače koji nisu znali tko napada.
Tko je onda doveo krkana pLenkovića koji je otrčao europskim talibanima?

Ratna razaranja su prouzročili oni koji su i sada na vlasti ( jugoslavenska vojska, jugoslavenska komunistička partija, orjunaši, izdajice, međunarodna antihrvatska koalicija sa rusima i srbima). Oni obnoviti potresom pogođena područja neće.
Posljedice će platiti pogođeni i prevareni (nitko drugom ne obnavlja kuću a svoje nema), država će to razvodniti i razliti po glavi stanovnika.

Zadaća pLenkovića je slomiti zajedništvo i ispravnost volje za vlastitom državom. Osporiti suverenitet i narod baciti u nevolje (raseljavati, osiromašiti i porobiti).

Ondašnji HDZ je odražavao snagu naroda, današnji narodu oduzima snagu.
Nije važan HDZ, nego narod i njegova sposobnost nositi se s nedaćama.

Obnova pogođenih područja će se obavljati (s više ili manje uspjeha). Stoga je svaka pomoć dobro došla.
Posebno ako je od srca.
Obnova potresom pogođenih krajeva je obnova Hrvatske.


Hrvatska za sva vremena




Oznake: Rat za neovisnost, Hrvatska, agresija, genocid, pljačka Hrvatske, obnova, kvaliteta državnih kadrova, nesposobnost, EU politika, Plenković, osiromašenje, porobljavanje, snaga naroda, pomoć od srca

27

petak

travanj

2018

Poraz nas samih i praznine u nama



Postoji li Colombia?


Jasenovac je mitski razotkrio sve naše slabosti.
Otkrio je prazninu u nama.

Nikada titovi partizani nisu zaustavljali vlakove (smrti), kolone (smrti), .... koji su odmicali ka Jasenovcu. Jasenovac je bila zadnja postaja, nakon koje se odlazilo negdje drugdje.

Nikad Tito nije dolazio na komemoracije u Jasenovac.
Ali je njemačko izaslanstvo, povodom priznavanja ratne reparacije, sudjelovalo u iskapanju jasenovačkih humki.

Nikad Srbi u vrijeme Domovinskog rata, iako je Jasenovac bio okupiran, nisu dolazili na komemoracije.

Nije uobičajeno četiri puta komemorirati, a sve četiri komemoracije skupe 12 sudionika na stratištu nedužnih.

Zapravo je igrokaz s uobičajenim zapletom odraz naše praznine, nesposobnosti i nebrige za vlastite živote.
Nemamo cilja, nemamo znanja, nemamo sposobnosti, nemamo želje.
Politikanti nam ulijevaju nadu kako ćemo lažima ispuniti naš život. Porobiti radišne.
Osvojiti vlast i nećemo ništa raditi. Naplaćivati ćemo našu vlast ili našu ideologijsku pravovjernost.

Probudite se, godina je 1399. Još Columbo nije otkrio Ameriku. Pa ne postoji ni Colombia ...

Represa del Peńol, Antioquia, Colombia


Oznake: Jasenovac, partizani, ratne reparacije, četiri komemoracije, igrokaz., praznina, nesposobnost, nebriga, politikanti, porobljavanje radišnih, amerika, Colombia

09

petak

rujan

2016

Spremni



Jadan ti je HDZ koji se boji povratka milanovića na vlast.

Jadna ti je Hrvatska s takvom (stožernom) strankom kojoj komunjare i orjunaši imaju izgledne šanse za osvajanje vlast.

Jadan ti je onaj tko ovo piše i čita ...


(Poslijetuđmanovska Hrvatska googla u blatu orjunaštine, nesposobnosti, prodaje i političke naive.)

U dom spremni!


Oznake: HDZ, Milanović, vlast, stožerna stranka, orjunaši, komunjare, čitati, pisati, poslijetuđmanovska Hrvatska, nesposobnost, prodaja, politička naiva

30

subota

srpanj

2016

Plenkovića treba smijeniti dan prije izbora




Problemi države su problemi svih nas (birača, hrvatskog puka, ...).
Određivanje smjernica razvoja i upravljanja društvom mora biti naša obaveza.
Odgovorni smo sebi, budućim naraštajima (i generacijama prije nas).

Iako društvena struja (kojoj pripadam) nekritički srlja (kao guske u maglu), iskazuje neznanje osnovnih načela društva, u srazu s vlastitim spoznajama (o nepostojanju jedinke, jednog Hrvata) oštro se protivim podržavanju Andreja Plenkovića na predstojećim parlamentarnim izborima.
Svim sredstvima treba poraziti tu svitu (i praksu sustavnog ignoriranja domoljubnog glasačkog tijela stalnim zanemarivanjem političkih htijenja tog (većinskog) dijela društva). Političko manevriranje u svrhu političkog obespravljivanja hrvatskog stanovništva je nedopustivo.

Plenkovića treba smijeniti dan prije parlamentarnih izbora.

Njegova (nakaradna) nesposobnost (razumijevanja političkih i demokratskih principa), karijerizam i isprazna kavazi intelektualnost (u vrijeme posvemašne krize nastale prekomjernim povećanjem javnog i vanjskog duga) zahtijeva mjeru otriježnjenja i odlučnosti prekinuti politiku pretapanja hrvatskog društva u društvo siromaštva, beznađa i pasivnosti.

Niste me se dojmili, zakulisni gospodari (bijede) odstupite ... vrijeme je za smjenu naravi (dosta nam je komesarskih budaletina).

Hrvatska mora ponuditi i birati osobe (političku struju) koje će ponuditi koncept razrješenja javnog i vanjskog duga, uz istovremeno povećanje životnog standarda i obećanje o ne zadiranju u vlasništvo stanovništva ...


Hal 9000 (2001. A Space Odyssey)


Oznake: Plenković, smjena, dan prije izbora, društvena obaveza, smjernice, upravljanje društvom, odgovornost, društvena struja, nesposobnost, siromaštvo, beznađe, pasivnost, karijerizam, kvazi-intelektualnost, sustavno političko obespravljivanje dijela stanovn, komesarske budaletine

18

ponedjeljak

srpanj

2016

Tko je raspršio hrvatske snove



... o modernom društvu


Hrvatska je slom socijalističko-komunističkog (Varšavskoga) bloka, kao malobrojna nacija, kao i obično, dočekala nespremna.
Složenost odnosa (proizišlih iz zaostalosti i obmanjivanja) prekrili su ključni trenutak sloma jednog sustava (raspad Jugoslavije). Obmana planiranim (uljuđenim) putem (pomirbe) razlaza sa totalitarnim nasljeđem je nepovratno izostavljena.

HDZ (društvo mrtvih pjesnika) se pretvorio u sve ono što ne želimo. Nesposoban odgovoriti na niti jedan društveni izazov (a o ostalim segmentima društva pogotovo) priklonio se vazalsko-kmetskom modelu (nastavio) uništavati Hrvatsku.
Umjesto politike tranzicije (razlaza sa totalitarizmom, nasljeđem totalitarizma (socijalizma/komunizma) i oslobađanja feudalnog nasljeđa), Hrvatska (demonkratska zajednica) se okrenula (lažnim) političkim elitama (koje su prouzročile krizu, a naći izlaz iz te krize nisu sposobne).

Umjesto formiranja koalicije nacionalnog spasa (bez titoista) koja bi uključila sve ugledne hrvatske sinove i kćeri (koji bi političkim učešćem trajno preobrazili hrvatsko društvo u društvo dostojno življenja) strannčica (koja se kiti slavnom prošlošću, iako dobri poznavatelji prilika (a i logika koja je potkrijepljena daljnjim ponašanjem članstva i rukovodstava HDZa) znaju kako HDZ nije nikad ni postojao (u smislu stranke ili/i pokreta sposobne proizvesti ikakvu preobrazbu ... pogoto poduprijeti stvaranje neovisnosti), Uvijek su bili prikrpe ...
HDZ trči za vlastitom repom.

Plenković, Stier, Krstičević i slični (niti su spomenuli) neće vratiti dug RH, neće podići životni standard stanovnika RH, ... Što zapravo hoće naslutite sami ...

Imenovanje Sanadera, Kosor, Milanovića, Plenkovića ukazuje na postojanje centra moći (utemeljenog na vazalno-kmetskom odnosu) kojem su se spomenuti ulagivali, a zauzvrat će od nas tražiti još veću poniznost ... (takvi su oni kojima je pamet slaba strana, a ego prevelik (da bi stali u kuću (demokracije)).
Sramotno je koliko se ljudi istovremeno prokazuje kao nesposobno prihvatiti demokraciju i moderno vrijeme kao okvire življenja.


Oznake: Varšavski blok, malobrojna nacija, složenost društvenih odnosa, raspad Jugoslavije, obmana planiranog puta, nesposobnost, vazalno-kmetski model, politika tranzicije, lažne političke elite, uzroci krize, politička imenovanja, demokracija kao okvit življenja

19

subota

prosinac

2015

Referendumom zaustaviti titoističko divljanje


Odbijanje HDZ-a sudjelovati u tripartitnoj vladi (umjesto vlade nacionalnog jedinstva bez titoista), vraća nas četiri godine unazad.
Tada je vlast osvojila milanovićeva (nesposobna) kukuriku koalicija.
Bez obzira na rezultate izbora, po procjeni o nesposobnosti, trebalo je (kad već tadašnji predsjednik i Ustavni sud nisu poduzeli mjere zaštite države od nesposobnih ( zato postoje sigurnosne provjere)) pozvati na referendum (direktno izjašnjavanje naroda i opozvati takvu (rušilačku vlast).
Ako je Hrvatska referendumom mogla opozvati nadležnost federacije Jugoslavije, možemo novim referendumom opozvati nadležnost i MOSTA i SDP-a ...

Vrijeme je da političari vrate vlast narodu (kome i pripada)!

U slučaju tvorbe koalicijske vlade HR-MOST treba direktnom demokracijom opozvati takvu vlast u najkraćem roku (u ime boljitka Hrvatske, a ne politikantstva).
Hrvatska nema vremena (ni novaca) za novu (produženu) orjunaško-rušilačku vladu (nacionalnog razdora).

Hrvatska mora pobijediti!

(HDZ je još jednom pokazao političku snagu i volju Hrvatsku uljuditi (dokazujući kako su stranka s povijesnom zadaćom).)

Treba onemogućiti bilo kakvu lijevo-četničko-orjunaško-prosrpsko-prorusku vlast (koja nas u ime svojih fotelja i geostrateške ravnoteže drže taocima preko 70 godina).
Hrvatska zaslužuje narodnu vlast koja će raditi za dobro naroda!

Titoiste treba razvlastiti (milom ili silom)! Ne smijemo ponoviti grešku od prije četiri godine!



Oznake: tripartitna vlast, vlada nacionalnog jedinstva bez titoista, nesposobnost, sigurnosne provjere, titoisti vlada nacionalnog razdora, razvlastiti titoiste

06

nedjelja

prosinac

2015

U Hrvatskoj je građanski rat neizbježan



Ekonomija (jednog izbornoga ciklusa)


Milanović (narkoman) (unatoč praksi temeljne provjere kandidata), predvidivo, nakon osvajanja vlasti uništavao je redom hrvatske vrijednosti.
Samohvala (koja ne utječe na istinsko vrednovanje učina njegove vladavine) ne mijenja stvarnost.

Nakon četiri godine (po očekivanom slomu takve, pljačkaško-destruktivne politike), očekivani rasplet (izbornoga svrgavanja) je dobio drukčiji tijek ...
Vode se pregovori (posrednički MOST (satkan od neprovjereno-neodgovornih političkih analfabeta) ustrajavaju na velikoj tripartitnoj koaliciji) oko objedinjavanja hrvatskog korpusa (socijalista bez aktivnog stanovništva, mosta bez političko-ekonomske snage i HDZ-a kojeg bi podržavale aktivne privredne snage).

Začudo, nakon 4-godišnjeg uništavanja i prezaduženja države, traži se izvor za novo namicanje sredstava za opstanak (nesposobne vlasti). Ništa čudno (obzirom na parazite i bezobraznost na koju smo navikli od orjunaške bande).
Začuđuje samo odabir političkog manevra (uklapanja aktivnog i produktivnog dijela hrvatskog stanovništva, koje je HDZ-ovo glasačko tijelo, u zajednički politički prostor (pogodan za materijalno iscrpljivanje)).
Kako se koriste ucjenama (i prisluškivanjem), sigurni su da će netko (umjesto nemira i građanskog rata kojima bi zauvijek iskorijenili socijalistički fašizam) u pregovorima pristati na uvjete opstanka socijal-nacionalizma ...

Vodi li politika MOSTA građanskom ratu.


Oznake: destrukcija, nesposobnost, objedinjavanje hrvatskog korpusa, politički manevar, socijalistički fašizam, ucjene, neiskvareni politički lideri, građanski rat

05

četvrtak

studeni

2015

Zašto nam nije potrebna socijaldemokracija!?



I ja sam Elvis!

Zašto Domoljubna koalicija mora osvojiti 2/3 saborskih mandata ...


Hrvatska je padom Berlinskog zida (i nametnutim ratom) iskoračila iz socijalizma.
Denacionalizacijom (i povratom konfisciranog), isplatom štednih uloga socijalističkih banaka, preuzimanjem socijalističkih umirovljenika, saniranjem ratnih šteta (bez naplate od agresora) u tranziciji postiže (prihvatljivo) zaduženje ispod 56% BDP-a.
Struktura duga je kao najveće dužnike označavala građane, pa firme, a državu kao najmanjeg dužnika.

Dolaskom kukurikavaca (samozvanih socijaldemokrata) struktura duga se promijenila. Najveći dužnik je država.

Dolaskom kukurikavaca (SDP, IDS, HNS, HSU; treba ih imenovati) nastala je eksplozija duga, nastala je eksplozija javnog duga.
(O smanjenju BDP-a (što je rezultat smanjene privredne aktivnosti), (nepravičnoj) raspodjeli državnih (i privrednih) sredstava (pljački), demografskim i političko-vojnim posljedicama ... drugom prigodom (ili nikada, ako Bog da i 8. zaokružimo domoljubne)). Naglasak je na eksploziji duga.

Prebacivanje dužništva s građana na državu (a poduzetništvo je trebalo biti najveći dužnik, i time pokretati gospodarski razvoj), izazvalo je jagmu za državnim (nekontroliranim) novcima (podobnost) i (prividno) povećalo broj sdp-ovih glasača (podobnika koji se uzdaju državnim novcima).
Kako je broj dobitnika pri takvoj politici minoran, a sredstva pozamašna, očigledno je partija "isisala" ogromna novčana sredstva (desetke milijardi kuna) za buduće (subverzivno) djelovanje na hrvatskoj političkoj (i ostaloj) sceni.
Nakon pada sdp-a i socijaldemokracije (nakon pada socijalizma) očekuje nas još jedna (?) borba protiv povrataka socijaldemokracije.
Jesmo li (unatoč politici pomirbe) mogli Ustavom zabraniti socijaldemokraciju (bila ona istinska ili paravan za prorusku politiku raseljavanja i uništavanja malih naroda)?
U ovom osvrtu se nije razrađivala proruska odrednica (nakaradne) socijaldemokracije sdp-a. Naglasak je samo na odnosu prema dužništvu u demokraciji i socijaldemokraciji. Hrvatska je i socijalna država, ali ne produciranjem sirotinje.
Stvaranje sirotinje, zbog koje je potrebna socijaldemokracija je fašizam (ruskih krvoloka).

Socijaldemokracija je hrvatskoj nepotrebna (jer se protivi borbi protiv siromaštva; neodgovornošću i neiskorištavanjem razvojnog potencijala).

Glasujte za Domoljubnu koaliciju!


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života




Oznake: Berlinski zid, pad socijalizma, bdp, dužništvo, kukurikavci, siromaštvo, nesposobnost, nerad