28

nedjelja

lipanj

2020

Skoro protiv svih



Sve strahotne zablude moderne Hrvatske


Hrvatska, kroz stoljeće napuštena i zapuštena, pokazuje točno koliko je truda i brige uloženo u njeno postojanje.

Koliko god je krvi, patnje i truda uloženo za njeno postojanje (a nije malo), razarajuća energija koja je uložena u njeno uništenje je pozamašna.
Neprijatelji Hrvatske nisu neprijatelji, već okupatori. Oni Hrvate ne mrze, za njih Hrvatska ne postoji, tako ni Hrvati.
Dio (odnarođenih) pojedinaca sustavno stvaranja obrasca nepostojanja Hrvata/Hrvatske prihvaća kao istinit i umjesto truda za održanje hrvatstva zastupaju nehrvatske postavke (neke treće države i trećeg naroda).
Vanjski neprijatelj potpomognut unutarnjim rastače Hrvatsku (na rubu civilizacija).
Hrvatska je razorena ratna zona.
Svi pokazatelji društva i privrede ukazuju na nesmiljeni rat, koji ostavlja nesagledive posljedice.

Kakav je to rat? Specijalni.




U takvoj Hrvatskoj, izloženoj hibridnom (specijalnom) ratu, demokracija je (kao i svugdje gdje je demokracija odabrana kao oblik društvenog organiziranja) glavna meta svih udara.
Osnovica demokracije je oblik odlučivanja (zasnovanog na većini).
Promoviranje pojedinaca koji su sposobni donositi odluke (šarlatan i polupismena budala pLenković) je teško podrivanje osnovnih ustavnih načela uspostave i obrane demokratskoga društva.
Obzirom koliko je dotična osoba neobrazovana, prisvajanje prava na donošenje odluka bez podrške većine društva je oblik specijalnog rata protiv Hrvata/Hrvatske.

Zabrinjava hrabrost u izbornoj kampanji (nakon polumandatnog istovjetnog potkapanja demokracije i prava glasača) nastupati na tim osnovama.
Krivci su narod i glasači. Koji ne prepoznaju nakaradnost i opasnosti takvog ponašanja.
Nije samo pLenković pobornik nedemokratskog prisvajanja ovlasti. Cjelokupna oporba (sdp-hns-ids-sdss-hss- ...) su jednako zločinački nastrojeni (u specijalnom ratu, izgubljeni u magli samobmana).
A narod/glasači (predvođeni lažnim dušebrižnicima) neorganizirani i lako odgurnuti na margine odlučivanja.
Hrvatsku nema tko voljeti.

Vrijeme autokracije, diktature, partijske države. totalitarizama je prošlo. Vrijeme demokracije je jedino vrijeme koje se smije promovirati. I društvo se smije graditi samo na demokratskim osnovama.

Ako Škoro uvjeri narod/birače da će graditi društvo na demokratskim osnovama, u kojem demokracija vlada - pobijedit će ove male (u mišje rupe zavučene) nazovi vođe koji nas obmanjuju svojim sposobnostima.
Ne treba nam Superman, nama treba demokracija. Društvo u kojem ćemo odlučivati o svojoj sudbini.



Paradoksalno, onaj tko odabere demokraciju je skoro protiv svih (u njihovu korist).



Oznake: Hrvatska, krv, trud, razaranje, hibridni rat, rub civilizacija, demokracija, ustavna načela, oblik odlučivanja, odgovornost, prisvajanje vlasti, superman

11

srijeda

prosinac

2019

Kreten u fotelji


Kako ja (bez poticaja, državnih davanja, instrumenata sanacije) vidim državu učitelja i neučitelja

Prosvjeta stoji uspravno


Odustali smo od jednog postotnog poena smanjenja PDVa kako bi zadržali stabilnost proračuna …
Nastavnici koji u domaćinstvu imaju troje zaposlenih nemaju porast od 6,11 posto koeficijenta, već umanjen za smanjenje kupovne moći za “jedan postotni poen” PDVa.
Tri osobna dohotka u domaćinstvu znače trostruko umanjenje kupovne moći.

Svi ostali (koji nisu u državnim službama ili im koeficijent nije povećan)(a znatno su brojniji) i dalje plaćaju preveliki PDV.
Ovaj put kako bi pLenković sklopio mir sa sindikatima prosvjete. I izazvao rat sa svima nama koji smo preostali.

Prosvjetare prokazuje kao osobe koje nemaju socijalne odgovornosti, podmuklo nama natura spoznaju kako prosvjetari nemaju dovoljno znanja niti za vlastite probitke (jer svaki prosvjetar ima nekog zaposlenog koji zbog sadašnjeg povećanja prosvjetarskih plaća plaća povećani PDV (i time umanjuje ukupni dobitak svih članova obitelji ).

Vidi se da je nesvršeni pravnik, šEksov i gRanićev smrad, koji u dvadeset dana uruši cjelokupne stupove društva (porez, prosvjetu, …).




Oznake: prosvjeta, PDV. koeficijenti, državne službe, odgovornost, spoznaja stup društva

10

srijeda

listopad

2018

Blogovijesti



Komunjara (u regionu)


Javno nezadovoljstvo Hrvata izborima u BiH ima potpuno krive osnove.
Izbor K(o)mšića (koji se trudi svojim izjavama potpomoći nezadovoljstvo) je problematičan. Ali ne stoga što su za njega glasali bošnjački glasači, već stoga što je on komunjara.
Izbor komunjare u Predsjedništvo (koje je po Ustavu BiH tročlano; Srbin, Hrvat i Bošnjak) je problematično.
Vokabular i iskazane zamisli su komunjarsko-orjunaške, titoističke. Koncept države (BiH) je koncept jugoslavenske države (SFRJot) i jugoslavenske SR BiH (republika u republici).
Poseban animozitet prema hrvatskom, vjerski animozitet prema katoličkom. Što posebno uzbunjuje (preostale Hrvate u BiH).
Ali, birali su ga Bošnjaci-muslimani (Hrvati su uvjereni kako će Komšić štetiti Hrvatima) očito ne shvaćajući kako je komunjara veća šteta za njih nego Hrvate.
Hrvati imaju alibi, nisu ga birali. S pozicije člana predsjedništva, Komšić ne može ozbiljno naštetiti nikome (tko mu ne vjeruje) u BiH, ali biranje komunjare ukazuje na nepostojanje razbora o uzrocima raspada socijalističke Jugoslavije.

Cjelokupni koncept društva na eksperimentalnim osnovama samoupravnog socijalizma utemeljenog na naučnim osnovama (horde revolucionara koje su pridonosile razvoju i napretku socijalizma), federalnim osnovama, bratstvu i jedinstvu (unitarno jugoslavenstvo), partijskom monopolu (koje je polučilo jednoumlje), vojnoj i policijskoj državi (diktatura (proletarijata)), planska privreda i uravnilovka ...
Svi elementi su prisutni kod Komšića (ipak je on pri*lupi pravničić, kakvi su nas s povlaštenih položaja u jUgoslaviji odveli u siromaštvo i rat).
Nesposobnost izići iz okvira titoističkog poimanja države i društva teško optužuje političke takmace kao nesposobne razotkriti sve slabosti jednog nakaradnog sustava (koji je Komšića kreirao kao izrazito nesposobnu, vrlo opasnu beznačajnu osobu).

Takve osobe stvaraju smetnju na nepredvidiv način. Hrvatima je to najmanji problem (neće im smetati jer se u njega ne uzdaju).
Ustrajavanje hDza (BiH), ali i onog u RH na preobučenim komunjarama (ili komunistima, socijalistima) bez razumijevanja društva i oblika uređenja društva rezultiralo je smjenama nedemokratskih, anacionalni, ateističkih častohlepnih, vlasti žednih kadrova koji (kao i za vrijeme tita) nastoje nametnuti narodu svoju viziju društva (pljačka, palež, razbojstva, ubojstva, prekrajanje granica, tajnovita vojna i policijska djelovanja, ...).
Ne postoji politička snaga koja bi društvo vratila izvornim načelima: rad, vjera i domovina.




Strategija velikog miša

Medijska kampanja (zauzimanje javnog medijskoga prostora) promoviranja beznačajnih, iskompleksiranih osoba (Pernar, Komšić, Kerum, Josipović, Mesić, Pusić, Matić, Glavašević (ml.), Glavaš. Vrdoljak, Taritaš, ...) ima zadaću prikazati trenutno isturenog (pLenkovića) kao kompetentnu i vrlo sposobnu osobu (iako je riječ o krkanu epskih razmjera, intelektualnoj ništici, guzičaru i moralnoj nakazi).
Svojedobno su Račan, Mesić, Sanader, Kosor, Josipović, Milanović imali podjednak tretman. Osobe koje nemaju kvalitete potrebne za obnašanje odgovornih funkcija.
U demokraciji, odgovornost javnih djelatnika se svodi na poštivanje demokratske volje. Nitko od navedenih nije imao tu odgovornost. Ostalo je (loša) povijest.





Ni lustracija, ni promjena izbornog zakona

Hrvatska (i Hrvati) nema(ju) na horizontu ozbiljnu političku snagu koja bi preuzela liderstvo u demokratizaciji društva, koje bi smjenom kadrova u sva tri stupa vlasti dovelo do promjene u odnosu prema vlasništvu i načinu stjecanja imetka.
Hrvatsku (i Hrvate diljem svijeta) neće spasiti lustracija i promjena izbornog zakona. Spasit će ih promjena načina stjecanja imetka i promjena odnosa prema vlasništvu.
Sadašnji model državnog monopola na sve materijalne pogodnosti podobnika iznjedrio je sustav koji nam je poznat kao udbaški (tajna policija).
Zadaća tajne policije nije preusmjeravanje tijekova novca i čuvanje povlaštenog status državnih uzurpatora.


Oznake: BiH izbori, nezadovoljstvo, komunjara, Hrvat u Predsjedništvu, eksperimentalne osnove, društvo, partijski monopol, titoističko poimanje, preobučene komunjare, medijska strategija, uvećanje miša, odgovornost, demokracija, lustracija, promjena izbornog zakona, poštivanje vlasništva, tajna policija, udba

30

subota

srpanj

2016

Plenkovića treba smijeniti dan prije izbora




Problemi države su problemi svih nas (birača, hrvatskog puka, ...).
Određivanje smjernica razvoja i upravljanja društvom mora biti naša obaveza.
Odgovorni smo sebi, budućim naraštajima (i generacijama prije nas).

Iako društvena struja (kojoj pripadam) nekritički srlja (kao guske u maglu), iskazuje neznanje osnovnih načela društva, u srazu s vlastitim spoznajama (o nepostojanju jedinke, jednog Hrvata) oštro se protivim podržavanju Andreja Plenkovića na predstojećim parlamentarnim izborima.
Svim sredstvima treba poraziti tu svitu (i praksu sustavnog ignoriranja domoljubnog glasačkog tijela stalnim zanemarivanjem političkih htijenja tog (većinskog) dijela društva). Političko manevriranje u svrhu političkog obespravljivanja hrvatskog stanovništva je nedopustivo.

Plenkovića treba smijeniti dan prije parlamentarnih izbora.

Njegova (nakaradna) nesposobnost (razumijevanja političkih i demokratskih principa), karijerizam i isprazna kavazi intelektualnost (u vrijeme posvemašne krize nastale prekomjernim povećanjem javnog i vanjskog duga) zahtijeva mjeru otriježnjenja i odlučnosti prekinuti politiku pretapanja hrvatskog društva u društvo siromaštva, beznađa i pasivnosti.

Niste me se dojmili, zakulisni gospodari (bijede) odstupite ... vrijeme je za smjenu naravi (dosta nam je komesarskih budaletina).

Hrvatska mora ponuditi i birati osobe (političku struju) koje će ponuditi koncept razrješenja javnog i vanjskog duga, uz istovremeno povećanje životnog standarda i obećanje o ne zadiranju u vlasništvo stanovništva ...


Hal 9000 (2001. A Space Odyssey)


Oznake: Plenković, smjena, dan prije izbora, društvena obaveza, smjernice, upravljanje društvom, odgovornost, društvena struja, nesposobnost, siromaštvo, beznađe, pasivnost, karijerizam, kvazi-intelektualnost, sustavno političko obespravljivanje dijela stanovn, komesarske budaletine