28

nedjelja

lipanj

2020

Skoro protiv svih



Sve strahotne zablude moderne Hrvatske


Hrvatska, kroz stoljeće napuštena i zapuštena, pokazuje točno koliko je truda i brige uloženo u njeno postojanje.

Koliko god je krvi, patnje i truda uloženo za njeno postojanje (a nije malo), razarajuća energija koja je uložena u njeno uništenje je pozamašna.
Neprijatelji Hrvatske nisu neprijatelji, već okupatori. Oni Hrvate ne mrze, za njih Hrvatska ne postoji, tako ni Hrvati.
Dio (odnarođenih) pojedinaca sustavno stvaranja obrasca nepostojanja Hrvata/Hrvatske prihvaća kao istinit i umjesto truda za održanje hrvatstva zastupaju nehrvatske postavke (neke treće države i trećeg naroda).
Vanjski neprijatelj potpomognut unutarnjim rastače Hrvatsku (na rubu civilizacija).
Hrvatska je razorena ratna zona.
Svi pokazatelji društva i privrede ukazuju na nesmiljeni rat, koji ostavlja nesagledive posljedice.

Kakav je to rat? Specijalni.




U takvoj Hrvatskoj, izloženoj hibridnom (specijalnom) ratu, demokracija je (kao i svugdje gdje je demokracija odabrana kao oblik društvenog organiziranja) glavna meta svih udara.
Osnovica demokracije je oblik odlučivanja (zasnovanog na većini).
Promoviranje pojedinaca koji su sposobni donositi odluke (šarlatan i polupismena budala pLenković) je teško podrivanje osnovnih ustavnih načela uspostave i obrane demokratskoga društva.
Obzirom koliko je dotična osoba neobrazovana, prisvajanje prava na donošenje odluka bez podrške većine društva je oblik specijalnog rata protiv Hrvata/Hrvatske.

Zabrinjava hrabrost u izbornoj kampanji (nakon polumandatnog istovjetnog potkapanja demokracije i prava glasača) nastupati na tim osnovama.
Krivci su narod i glasači. Koji ne prepoznaju nakaradnost i opasnosti takvog ponašanja.
Nije samo pLenković pobornik nedemokratskog prisvajanja ovlasti. Cjelokupna oporba (sdp-hns-ids-sdss-hss- ...) su jednako zločinački nastrojeni (u specijalnom ratu, izgubljeni u magli samobmana).
A narod/glasači (predvođeni lažnim dušebrižnicima) neorganizirani i lako odgurnuti na margine odlučivanja.
Hrvatsku nema tko voljeti.

Vrijeme autokracije, diktature, partijske države. totalitarizama je prošlo. Vrijeme demokracije je jedino vrijeme koje se smije promovirati. I društvo se smije graditi samo na demokratskim osnovama.

Ako Škoro uvjeri narod/birače da će graditi društvo na demokratskim osnovama, u kojem demokracija vlada - pobijedit će ove male (u mišje rupe zavučene) nazovi vođe koji nas obmanjuju svojim sposobnostima.
Ne treba nam Superman, nama treba demokracija. Društvo u kojem ćemo odlučivati o svojoj sudbini.



Paradoksalno, onaj tko odabere demokraciju je skoro protiv svih (u njihovu korist).



Oznake: Hrvatska, krv, trud, razaranje, hibridni rat, rub civilizacija, demokracija, ustavna načela, oblik odlučivanja, odgovornost, prisvajanje vlasti, superman

17

ponedjeljak

listopad

2016

Troblog



Zašto Plenković nije sastavio Vladu?


Možda se trudi odabrati najbolje ... (ne nadajte se tome)!





Vlast naivnih


Uobičajeno je (u Formuli 1 i svim timskim sportovima, djelatnostima) sastaviti tim prije iskušenja, uvježbati taj tim.
A "najuobičajenije" (vrhunski) je u upravljanju državom sastaviti tim od dokazanih znalaca s područja društvenih i ostalih znanosti koji odgovaraju trenutku u kojem se država nalazi.
Ako je HDZ bio u oporbi za vrijeme milanovića (mada to ne vjerujem, a to se vidi po rezultatima ondašnje vlade (na koju bi oporba morala utjecati, ako nije dio vlasti... (vlast iz oporbe)) i sadašnjem ponašanju hdza), trebao je uočiti sve probleme (države) i pripremiti stručnu vladu ...
Nagli zaokret ka neiskusno-iskusnim kadrovima (koji su neiskusni u poboljšanju državne funkcionalnosti, ali su svi odreda iskusni u isisavanju proračunskih novaca (čitaj: paraziti, dugotrajni i kroz sve društvene sustave)) i još uvijek traženje članova vlade znači kako nova vlada nema programa. Osim pljačke i fotelja (iz kojih će pogodovanjem dobro unovčiti svoju nestručnost).
U Saboru javašluk (idiota), u Vladi na vidiku javašluk (poluidiota).

Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)






Zbog čega su branitelji jedini sposobni obnašati političku vlast?


Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)

Vrijeme je za drugu (drukčiju) republiku! Ili barem republiku onih koji su od 91. do 95./96. (98. mirnom reintegracijom) stvarali nadu u bolje (republiku braniteljskih ideala). Vrijeme je za lustraciju (ne udbaša, već prevaranata.)
Treba lustrirati pokvarene, prijetvorne, zločinački i prevarantski obojene (svim bojama - u nutrini sivom).



Oznake: sastavljanje Vlade, najbolji, trud, uvježbani tim, dokazani kadrovi, oporba, vlast iz oporbe, samo organiziranje, narodna revolucija, druga republika, republika braniteljskih ideala, lustracija prevaranata, troblog