05

nedjelja

veljača

2023

Ne zna se tko je gluplji




Vlast (zamisli, nekoga zvati vlašću uz Ustav koji vlast pridaje narodu, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, ako narod potražuje vlast), oporba, narod.

Plenkovića smatrati dostojnom spominjanja je ogroman problem. On nije ni "vlast", ni oporba, ni narod.
Zato su svi glupi.

Pitanje je samo tko je gluplji.

Taj mamlaz zaj*baje marod, pravu vlast i oporbu. Jer su svi odreda glupi.

Zamisao o rastakanju nacionalnih država ne proizlazi iz globalizma, već iz stvaranja i sposobnosti stvaranja moći (normalno, ne političke ili ekonomske moći, već - vojne moći).

Plenkovićevo sustavno uništavanje bilo kakvog organiziranog oblika življenja graniči s ludošću.
Takvo rastakanje ustavnih odredbi upućuje na nužnu promjenu društva, s učinkovitim i brzim mehanizmima zaštite demokracije i vlasti naroda.

Vratiti dvodomni Sabor, vratiti odredbu o Saboru i narodu (a ne Sabor ili narod)




narod naoružati (legalizirati posjedovanje oružja, za zaštitu demokracije), sve suce (ustavne, vrhovne, i sve ostale) birati svake četiri godine na javnim izborima, policijske zapovjednike birati svake 4 godine na javnim izborima, ...

Sposobnost preživljavanja ne ovisi o talibanu koji je okupirao vlast, ovisi i sposobnosti svakog pojedinca braniti vlastite i opće interese (zbog čega smo i tkz. društvenim ugovorom pristali na državu, njeno financiranje i njeno funkcioniranje).

J* vas euro (jungoslavija, nesvrstani, nemačka, vUčić, i školovanje u tom smjeru).

Besplatno školovanje (koje nije besplatno, nego ga finaciraju poreznni obveznici), izvoz školovanih kadrova, uvoz neškolovanih i niže kvalitetne radne snage a cijene usluga ostaju iste zadnji je alarm za revoluciju. Ne komunjarsku, rusko-titoističku.

Samo me zanima tko je gluplji (takvi gube sve).



Oznake: vlast, narod, oporba, obrana demokracije, vlast naroda, naoružani narod, izbor sudaca, preživljavanje, vojna moć, besplatno školovanje, glupani

08

četvrtak

rujan

2022

Sljedeći rat je građanski




Odluke vLade o poreznim mjerama nepobitno ukazuje na nerazumijevanje poreznih zakonitosti, ali i proruske služinske izdajničke nakane.

Porezno opterećivati uspješne, s obrazloženjem kako krizu moraju iznijeti oni koji više zarađuju i/ili više troše je suludo i izazivački.
Ako u krizi povećavate poreze krizu produbljujete.
Ako kažnjavate one koji zarađuju, nagrađujete one koji su promašili sve. Zbog onih koji nisu zaradili ili ne zarađuju i jesmo u krizi. Takve nagrađivati je plan raseljavanja pametnih, vrijednih, radišnih.
To je titoistička politika pripreme države za rusku politiku (ruski svijet, srpski svijet, jungoslavija, siromaštvo, razoružanost, teror, iseljavanje, progoni, dioba boca plina po partijskom odobrenju (cinkerima)).

To što Hrvatska nema hrvatske oporbe je znakovito, slomom socijalizma i Varšavskog pakta, slomom jUngoslavije Hrvatska nije iznjedrila hrvatsku već okupacijsku i izdajničku vladavinu rusko-srpskih g*vnara.

Kako rusi ustrajavaju u rastakanju Hrvatske (u ime ruskog sveta), opet će se uključiti "truli" zapad i potisnuti takva stremljenja prema istoku. To će ovaj put biti u građanskom ratu u kojem će sudjelovati svi predstavnici tajnih službi i vlasti kao neprijatelji naroda.

Vjera u Boga i Hrvatska do Izuma



Oznake: građanski rat, ruski svijet, porezne mjere, teret krize, titoistička politika, raseljavanje, teror, oporba, Hrvatska do Izuma

28

četvrtak

siječanj

2021

Tko je tko u imeniku beznačajnih osoba




Hrvatska vlast (popularni naziv za kliku koja se predstavlja za osobe koje upravljaju hrvatskim državnim institucijama) sustavno provodi politiku propale kraljevine Jugoslavije i propale socijalističke Jugoslavije.
Hrvati skoro dva stoljeća sudjeluju u jugoslavenstvu iako je usmjereno protiv njih.

Sadašnja situacija (rastakanja hrvatskih institucija: vojska, policija, školstvo, zdravstvo, monetarni sustav, gospodarstvo, kultura, ...) podrazumijeva osakaćenje hrvatskih interesa. U Jugoslavijama su gradili (u vlaškim naseljima (svi znaju da su srbi u Hrvatskoj posrbljeni)), naoružavali, podupirali nehrvate, političke nehrvate.
Račan je nagomilanu vojnu opremu Civilne zaštite dao "na čuvanje" JNA (pobunjenim vlasima-sada srbima).

pLenovićeva vlast državne novce daje nehrvatima (sada ni vlasima, ni srbima već četnicima). Nitko neće razdvojene (jna-miloševićevko-komunističkom politikom i agresijom) narode zbližavati, osim četnika koji bi to uradili genocidom, progonom i porobljavanjem.
Jedina živa politika jugoslavenstva je četništvo. Znači pLenković, Grabar, miLanović, šExs i cjelokupna državna ergela su četnici.
Ne naoružavaju i potpomažu nehrvate (političke nehrvate, koji su u "stogodina" jugoslavenstva poraženi) jer su razbacani po urbanim sredinama, već osiromašuju Hrvate.

Mada Hrvati ne kupuju oružje svojim agresorima, svejedno će nespremni dočekati (građanski rat u Hrvatskoj, rat u BiH, europsko-migrantski rat) rat koji je već prošao. Nespremni ne ratuju, već bez rata kapituliraju.

Beznačajnost onih koji pljačkaju državu predstavljajući se hrvatskom vlašću (??) nadmašuje oporba (koja nije sposobna pokrenuti Hrvate u obrani opstojnosti i dostojanstva života).

Za Hrvatsku dostojnu življenja.


Oznake: hrvatska vlast, hrvatske institucije, vlasi, politički nehrvati, četnici, genocid, porobljavanje, "stogodina" jugoslavenstva, rat koji je prošao, oporba

16

srijeda

prosinac

2020

J*bete me




Hrvatska je u fokusu korupcijsko-antikorupcijske kampanje.
Vlast k`o vlast, korupciju koristi kao instrument zadržavanja vlasti.
Oporba k`o oporba, korupciju koristi kao instrument osvajanja vlasti.

Kako vlast koristi korupciju kao instrument zadržavanja vlasti?
Svi koji sudjeluju u korupcijskim aktivnostima (i oni koji uzimaju i oni koji daju novac) po osobnom viđenju profitiraju.
Tko je onda gubitnik (pa se korupcija proglašava štetnom)? Gubitnici su oni koji ne sudjeluju (aktivno, u raspodjeli moći, usluga i dobara).
(U tom krugu, vlast novači nove pobornike sustava koji doživljavamo kao njihovu vlast, kojoj se interesno približavamo (pokušavamo je napraviti svojom vlašću).)
Iako svi griješe i takvu vlast nazivaju korumpiranom (te bi takvu mogao svatko iskoristiti korupcijskim mehanizmom), vlast (čast svakome, vlast nikome) porezne i druge novce otuđuje (od prave svrhe) u zatvorenom krugu (ekonomsko-novačanog elitizma) koristeći vlast za pravno i represivno očuvanje (višestrano) povlaštene pozicije. (Zamršen mehanizam sprege vlasti (sva tri stupa vlasti) i ekonomije (pa i ekonomije emocija).)

U svijetu preživljavanja (a svaki dan je svakom članu društva dan preživljavanja) izmicanje spoznaje o načinu preživljavanja je "nož u leđa". Oni koji nemaju dostatna sredstva za takozvanu korupciju, nemaju sredstava ni za preživljavanje bez korupcije ... Još manje imaju sredstava za preživljavanje u uvjetima kad ne postoji korupcija, ali se stalnim medijskim istupanjem stvara percepcija o korumpiranoj državi. U takvoj državi imali volje i sredstava ili bili bez njih, nećete ostvariti svoje potrebe (neophodne za preživljavanje). Vlast uzgaja "podobne", otpisani stvaraju uvjete za pomor "podobnih".
Tako je stradala i komunistička kasta iz bivše (socijalističke) jUgoslavije (partizani, komunisti, jUgoslaveni, samoupravljači, nesvrstani, ...). Prije njih monarhistička svita (orjunaši, solunaši, ...).

Oporba pojavu apsolutizma, totalitarizma, diktature (koja može biti raznih oblika) karakterizira kao korupcijsku vlast.
Ekonomske znanosti tvrde kako je korupcija posljedica krivo uspostavljenih cijena (koje su svojstvene socijalističkim uređenjima). Razlika između tržišne cijene i proklamirane cijene se nadoknađuje koruptivnim putem (u slučaju kad je tržišna cijena veća od proklamirane)(ako je proklamirana cijena veća od tržišne pojavljuje se paralelno tržište koje nazivamo "šverc", jer kupci nisu voljni plaćati prekomjernu cijenu ...).

Stalna percepcija o korumpiranom društvu (iako se radi o političkom obliku porobljavanja naroda) ukazuje na prekomjerno učešće državnog monopola (školstvo, zdravstvo, mirovinski sustav) koje je posljedica izgradnje socijalizma drugim putem.
Hrvatska je uređena (ironija, uređenost ima i drugo značenje) na socijalističkim osnovama i kao takva je nesposobna nositi se sa svakodnevnim nedaćama.
Kako ne postoji oporba koja bi na smislen način ponudila prekid sa socijalističkim navadama, i ponudila tranziciju iz socijalizma u pravednije društvo, društvo većeg imetka, naj jednostavnije je hibridnu srpsko-četničku-jugoslavensko-komunističku vlast nazivati korumpiranom.

Ali time nećemo izići iz svakodnevne bezuspješne borbe za preživljavanjem. Bez nasilnog sloma bezobzirne vlasti narod nema budućnost (koja nije ropska). Građanski rat, usmjeren na manjinsku okupatorsku svitu (koja drži službe, policiju i dio vojske), brutalan i krvav, kratkotrajan, učinkovit. Uspostava modernog društva u kojem korupcija nema plodno tlo (tržišna privreda, reducirane državne službe). Hrvatska bez socijalizma (znači državu slobodnih ljudi). Hrvatska dostojna življenja.

Ali očekivati takvo što je iluzorno (neostvarivo, do u posebnim prilikama).
Možda referendumom ili izborima prisilite vlast da vam život bude bolji ...

Rene Magritte


Oznake: korupcija, antikorupcija, vlast, štetnost korupcije, novačenje, Apsolutizam, totalitarizam, diktatura, podobnost, oporba, građanski rat, bezobzirna vlast, ropska budućnost, preživljavanje

24

petak

srpanj

2020

vLada jednog gada



Nekoliko bezveznih računa i zanemarivih napomena o karakteru jedne vlade


Kad netko sa 17,92% biračkoga tijela sastavlja vladu onda je to vrlo zahtijevno (za onog tko to radi). Zahtijeva dostojanstvo (kad ne dobiješ potrebnu podršku za obnašanje vlasti, zahvališ onima koji su glasali za tebe, zahvališ i onim koji nisu glasali za tebe (jer su svi bili iskreni i zbog njihove iskrenosti si spoznao kako nisi dovoljno dobar (vješt) u niveliranju između društvenih skupina (na njihovu korist)).
Ovako, zle namjere nisu možebitne već očite.

Kad netko sa 17,92% biračkoga tijela poželi apsolutnu vlast, kao da su višestranački izbori nužno demokratski i kao da je demokracija sadržana samo u demokratskim izborima, nužno moram odbiti ikakav legitimitet (apsolutističkoj) vlasti i provjeravam mehanizme zaštite demokracije (Ustav, Ustavni i Vrhovni (ipak je predsjednik Vrhovnog suda predsjednik izborne komisije) sud, oporba, glasači, nevladine udruge, ...)
Demokracija je oblik donošenja odluka, demokratska vlast ne konzumira vlast (ne vlada) već je moderator htijenja društva (po demokratskoj proceduri).
Vlada (jednog gada) to nije.

Milijarde iz europskih institucija su oblik porobljavanja a ne financijske pomoći (koristi).
Bezobrazno laganje nije predmet kritike. Sam čin svođenja privrede i državnog proračuna na ovisnost o nekoliko milijardi (eura) diletantizam je bez opravdanja.
21,5 milijardu eura ja potrošim do 12. u mjesecu, ostale dane jedem mortadelu (tri srca).

Monetarna unija s Njemačkom i Francuskom (euro zona) je poltronsko služenje interesima (nekad nacističke) države koja ima aspiracije profitirati okupacijom. Uzeti, zauzvrat ništa. Uništavanje demokracije (ruska saveznica, Hrvatska nikad nije bila saveznica s Njemačkom, podriva temelje zdravog hrvatskog društva). Tako su uništavali Poljsku (zajedno). Austriju (zajedno). Češku i Slovačku (zajedno). Mađarsku (zajedno). Rumunjsku (zajedno). Ukrajinu (zajedno). Bugarsku (zajedno).
Mali anemični tvor nema strateške ni druge kvalitete, a hoće apsolutnu vlast. Likvidirati.

Vlast (nenarodna, sve govori). Nije dobro.

Oporba (Škoro) radi katastrofalnu grešku. U državi u kojoj je trećina zaposlenih u državnim firmama, a broj (ovih, onih) umirovljenika kao i broj zaposlenih, ne uznemiruješ izjavama kako je država rastrošna na štetu poduzetništva i rada. Normalno da su svi na teret poduzetnika i radnika. Onaj tko hoće promjeniti državu mora imati podršku i jednih i drugih.
Mi smo ionako propali, s njima (pLenkovićevi krelci) ćemo samo propasti bolnije i s alibijem.
Tako su oni (pružajući nam alibi za naše slabosti) još veći problem.
Škoro je propustio vlast zbog sitnog previda, oni koji gube imaju pravo (glasa) na izborima.

A što svi (i radišni i neradišni) previđamo?
Većina (srpska), na temeljima nedemokratske vlasti (kraljevina jUgoslavija, socijalistička jUgoslavija), koristeći (ono što će sada koristiti Njemačka) zakonodavstvo prelijevalo je financijsku moć (siromašila Hrvate).
Kada oduzimate financijsku moć nekome bez protu usluge (koristi koju taj netko priželjkuje), nastupa sukob - rat -sukob -rat - sukob - rat.
Hrvati Srbe ne mrze zbog tog što su Srbi, već zbog tog što su orkestrirano oduzimali vrijednosti hrvatima (to sad radi Njemačka , iako je u savezništvu s Rusima-Sovjetima to radila i prije).
Kad nastavljate siromašiti stanovništvo, morate imati (bespredmetan) obrazac opravdanja (ustaštvo) za takav čin.
Time (kako tvrde mnogi) potvrđuju ustaški obrazac kao legitiman u obrani od nasrtljivaca.
Zapravo, Hrvatska nije našla modela obrane nacionalnih interesa jer nije nacija.
Hrvatska je prespavala budućnost, a zaspala u prošlosti.

Za Dom spremni.
Ionako od 21 milijardi niti euro neće doći meni, iako ću od te 22 milijarde dobar dio baš ja platiti.

Bog i partizani. Smrt seljacima. Živio Ante Pavelić.


Oznake: bezvezni računi, zanemarive napomene, karakter jedne vlade, biračko tijelo, demokracija, oblik odlučivanja, demokratski izbori, kontrola demokracije, porobljavanje, monetarna unija, nacistička država, uništavanje demokracije, savezništvo, strategija, tvor, oporba, škoro, alibi, nenacija, osiromašenje stanovništva, prespavana budućnost

21

utorak

travanj

2020

Kako to? (Ustaša iz Zemuna)



U Hrvatskoj (okolici)(od Maracaibo-a do Thaba-Tseka) svjetskih čuda na pretek.
Što je vlast lošija (od pLenkovićeve je teško biti gori) politički je narod razjedinjeniji.
Umjesto da se ujedini i okonča vladavinu umno zaostalih, narod i politička oporba se odmetnuše u nepostojanje.

Ne postoji narod.

Zbog toga ne postoji vlast, ne postoji država, ne postoji oporba.

Kome imamo zahvaliti na takvom stanju?
Narodu? (Nije narod nevin.)
Oporbi? (Oporba je vlast, ali u drugim dresovima, da zavaraju suca (narod).)

Ostaje samo vlast kao krivac.
Zapravo, službe (državne) rade sve kako bi vlast ostala kriva.

Narod mora promijeniti službe da bi promijenio vlast, a vlast mora promijeniti da bi promijenio službe.
To referendumima i izborima, demokratski neće "ići".

Ako želi slobodu narod mora udariti na sva tri stupa vlasti, na službe i represivni aparat.
Narod mora izvršiti oktobarsku revoluciju u lipnju ...

I umjesto proleterske, radničke stvoriti radnu državu. (Ili neka zauvijek šuti.)



Moralo bi se dogoditi civilizacijsko čudo da hrvatski narod nađe izlaza iz onog gdje su ga odveli najgluplji među njima.
(Prije su morali zaustaviti propadanje ... sada je propast spas za sve zdravog razuma. Zaratimo sami sa sobom, to će nam vratiti samopouzdanje, a ionako ne možemo izgubiti. Ili će pobijediti oni pa ćemo mi propasti (tada će i oni propasti). Ili ćemo pobijediti mi, pa će propasti oni. Netko mora propasti. Mi samo pobjedom možemo opstati.)

Za Dom, Sretni.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3100693/skandalozno-familija-ustase-hoce-kucu-u-beogradu

Propustnica onda (i još štošta): U Zemunu su bili za Poglavnika i Dom spremni ...



Oznake: Hrvatska, svjetska čuda, loša vlast, ujedinjenje, narod, oporba, krivac, sloboda, oktobarska revolucija, lipanj, proleterska država, radna država, proleter, civilizacijsko čudo, građanski rat, pobjednici, propast

17

ponedjeljak

listopad

2016

Troblog



Zašto Plenković nije sastavio Vladu?


Možda se trudi odabrati najbolje ... (ne nadajte se tome)!





Vlast naivnih


Uobičajeno je (u Formuli 1 i svim timskim sportovima, djelatnostima) sastaviti tim prije iskušenja, uvježbati taj tim.
A "najuobičajenije" (vrhunski) je u upravljanju državom sastaviti tim od dokazanih znalaca s područja društvenih i ostalih znanosti koji odgovaraju trenutku u kojem se država nalazi.
Ako je HDZ bio u oporbi za vrijeme milanovića (mada to ne vjerujem, a to se vidi po rezultatima ondašnje vlade (na koju bi oporba morala utjecati, ako nije dio vlasti... (vlast iz oporbe)) i sadašnjem ponašanju hdza), trebao je uočiti sve probleme (države) i pripremiti stručnu vladu ...
Nagli zaokret ka neiskusno-iskusnim kadrovima (koji su neiskusni u poboljšanju državne funkcionalnosti, ali su svi odreda iskusni u isisavanju proračunskih novaca (čitaj: paraziti, dugotrajni i kroz sve društvene sustave)) i još uvijek traženje članova vlade znači kako nova vlada nema programa. Osim pljačke i fotelja (iz kojih će pogodovanjem dobro unovčiti svoju nestručnost).
U Saboru javašluk (idiota), u Vladi na vidiku javašluk (poluidiota).

Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)






Zbog čega su branitelji jedini sposobni obnašati političku vlast?


Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)

Vrijeme je za drugu (drukčiju) republiku! Ili barem republiku onih koji su od 91. do 95./96. (98. mirnom reintegracijom) stvarali nadu u bolje (republiku braniteljskih ideala). Vrijeme je za lustraciju (ne udbaša, već prevaranata.)
Treba lustrirati pokvarene, prijetvorne, zločinački i prevarantski obojene (svim bojama - u nutrini sivom).



Oznake: sastavljanje Vlade, najbolji, trud, uvježbani tim, dokazani kadrovi, oporba, vlast iz oporbe, samo organiziranje, narodna revolucija, druga republika, republika braniteljskih ideala, lustracija prevaranata, troblog

28

ponedjeljak

prosinac

2015

O (vječnoj) oporbi


Prvi (postsaborski) komentar, pa o oporbi.

Nesposobnost sdpovske (političke) garniture na vlasti jamči nam još gore ponašanje u oporbi.
Nesposobnost je neizmjenjiva, trajna.
SDP ne bi bio napučen agentima da su sposobni.
Ne očekujte porast pameti u oporbi, financirati sdp (na vlasti ili oporbi) beskorisno je prosipanje državnih novaca (za demokraciju koju sdp negira, pa niti ne zaslužuju državne novce ...).

Milanovićevo ponašanje (podržano od većine sdpovaca, koje je pozicionirao oko sebe) govori: Vi nas nikad nećete demokratski birati (jer smo agenti), pa ništa vlastitim nepoštivanjem (i ne razvijanjem) demokracije ne gubimo, ali nas se morate bojati ako nas netko instalira na vlast bez vas ...
Primili na znanje.
Vrijeme je za državne sigurnosne službe koje su morale braniti demokraciju (i 2011.g. kada je Milanović, upravo onakav kakav je i danas, zauzimao saborsku većinu i vlast).
Mržnja rusko-srpske plaćene agenture prema svemu Hrvatskom (najčudnovatija je primjedba na povratak Hrvatskog državnog sabora) začuđuje, zar im nije lakše iseliti (u Srbiju, Rusiju) nego se sukobljavati s "genocidnom i fašističkom" Hrvatskom?
Uporno traže nevolje ....

O gospodinu, akademiku Reineru i nastupnom govoru u Saboru govoriti će se i pisati zadugo. Hrvatska je zaslužila intelektualno-moralnu vrijednost (koja je započela svijetliti u mraku koji su stvorili njegovi prethodnici).

Nema vječne oporbe, treba ih raspustiti (sdp više nikad ne smije biti na vlasti (jer su prevelike štetočine), a u oporbi su samo bespotrebni državni trošak).
Postoje prodemokratske i konstrukrtivne prohrvatske političke snage koje je vrijedno financijski potpomagati, sdp to ne zaslužuje.
Nakon poruke u središnjoj informativnoj tv-emisiji kako neće biti demokratska oporba (zašto ih onda financiramo?), pitam se što su radili obnašajući vlast ..?



Oznake: novi saziv Sabora, oporba, konstruktivnost, spsobnost, agenti, Reiner, izdaci za razvoj demokracije