17

ponedjeljak

listopad

2016

TroblogZašto Plenković nije sastavio Vladu?


Možda se trudi odabrati najbolje ... (ne nadajte se tome)!

Vlast naivnih


Uobičajeno je (u Formuli 1 i svim timskim sportovima, djelatnostima) sastaviti tim prije iskušenja, uvježbati taj tim.
A "najuobičajenije" (vrhunski) je u upravljanju državom sastaviti tim od dokazanih znalaca s područja društvenih i ostalih znanosti koji odgovaraju trenutku u kojem se država nalazi.
Ako je HDZ bio u oporbi za vrijeme milanovića (mada to ne vjerujem, a to se vidi po rezultatima ondašnje vlade (na koju bi oporba morala utjecati, ako nije dio vlasti... (vlast iz oporbe)) i sadašnjem ponašanju hdza), trebao je uočiti sve probleme (države) i pripremiti stručnu vladu ...
Nagli zaokret ka neiskusno-iskusnim kadrovima (koji su neiskusni u poboljšanju državne funkcionalnosti, ali su svi odreda iskusni u isisavanju proračunskih novaca (čitaj: paraziti, dugotrajni i kroz sve društvene sustave)) i još uvijek traženje članova vlade znači kako nova vlada nema programa. Osim pljačke i fotelja (iz kojih će pogodovanjem dobro unovčiti svoju nestručnost).
U Saboru javašluk (idiota), u Vladi na vidiku javašluk (poluidiota).

Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)


Zbog čega su branitelji jedini sposobni obnašati političku vlast?


Vrijeme je za samo organiziranje i potpunu destrukciju političkog sustava i aktera političke vlasti.
Vrijeme je za narodnu revoluciju ... vlast naivnih. (Iako će netko pomisliti nevinih, naivni su nevini.)

Vrijeme je za drugu (drukčiju) republiku! Ili barem republiku onih koji su od 91. do 95./96. (98. mirnom reintegracijom) stvarali nadu u bolje (republiku braniteljskih ideala). Vrijeme je za lustraciju (ne udbaša, već prevaranata.)
Treba lustrirati pokvarene, prijetvorne, zločinački i prevarantski obojene (svim bojama - u nutrini sivom).Oznake: sastavljanje Vlade, najbolji, trud, uvježbani tim, dokazani kadrovi, oporba, vlast iz oporbe, samo organiziranje, narodna revolucija, druga republika, republika braniteljskih ideala, lustracija prevaranata, troblog

28

ponedjeljak

prosinac

2015

O (vječnoj) oporbi


Prvi (postsaborski) komentar, pa o oporbi.

Nesposobnost sdpovske (političke) garniture na vlasti jamči nam još gore ponašanje u oporbi.
Nesposobnost je neizmjenjiva, trajna.
SDP ne bi bio napučen agentima da su sposobni.
Ne očekujte porast pameti u oporbi, financirati sdp (na vlasti ili oporbi) beskorisno je prosipanje državnih novaca (za demokraciju koju sdp negira, pa niti ne zaslužuju državne novce ...).

Milanovićevo ponašanje (podržano od većine sdpovaca, koje je pozicionirao oko sebe) govori: Vi nas nikad nećete demokratski birati (jer smo agenti), pa ništa vlastitim nepoštivanjem (i ne razvijanjem) demokracije ne gubimo, ali nas se morate bojati ako nas netko instalira na vlast bez vas ...
Primili na znanje.
Vrijeme je za državne sigurnosne službe koje su morale braniti demokraciju (i 2011.g. kada je Milanović, upravo onakav kakav je i danas, zauzimao saborsku većinu i vlast).
Mržnja rusko-srpske plaćene agenture prema svemu Hrvatskom (najčudnovatija je primjedba na povratak Hrvatskog državnog sabora) začuđuje, zar im nije lakše iseliti (u Srbiju, Rusiju) nego se sukobljavati s "genocidnom i fašističkom" Hrvatskom?
Uporno traže nevolje ....

O gospodinu, akademiku Reineru i nastupnom govoru u Saboru govoriti će se i pisati zadugo. Hrvatska je zaslužila intelektualno-moralnu vrijednost (koja je započela svijetliti u mraku koji su stvorili njegovi prethodnici).

Nema vječne oporbe, treba ih raspustiti (sdp više nikad ne smije biti na vlasti (jer su prevelike štetočine), a u oporbi su samo bespotrebni državni trošak).
Postoje prodemokratske i konstrukrtivne prohrvatske političke snage koje je vrijedno financijski potpomagati, sdp to ne zaslužuje.
Nakon poruke u središnjoj informativnoj tv-emisiji kako neće biti demokratska oporba (zašto ih onda financiramo?), pitam se što su radili obnašajući vlast ..?Oznake: novi saziv Sabora, oporba, konstruktivnost, spsobnost, agenti, Reiner, izdaci za razvoj demokracije