22

petak

siječanj

2016

Zašto se (titoisti) vraćaju?Dokaz da Bog postoji


Ideja jugoslavenstva (nakon ujedinjavajuće konverzije AU krune u srpske denare)(mada nikad kao ideja pokreta nije ni postojala) je isčezla, komunistička ideja je nakon pokolja na Bleiburgu i Križnom putu (koji je logičan nakon propasti jugoslavenstva, jedino se nasiljem mogla nametnuti mrtva ideja) ukazala kako ne postoji (unatoč obrednim komunističkim pokoljima) ni ideja jugoslavenstva, ni ideja komunizma.
I jugoslaveni i komunisti su agenti, plaćeni i podmićeni, neuvjerljivi i neuvjereni, prodani.

Zbog nepostojanja istinskih uvjerenja nije moguće uspostaviti konstruktivni dijalog, nije moguće shvaćanje tragičnosti jugoslavensko-komunističkih zabluda, nije moguća katarza, nije moguće pokajanje.
Nije moguća pomirba.
Plaćenici (koji se regrutiraju iz reda moralnoga a ne ideološkog blata) nisu kulturno ili civilizacijski određeni kao jugoslaveni ili komunisti. Oni su titoisti (agenti, koji troše rusko ili srpsko zlato do osvajanja vlasti, a nakon toga troše hrvatske resurse (vjerojatno vraćajući i potrošena ruska/srpska sredstva)), trgovci vlastitim i tuđim životima.
Tako im i treba pristupiti.
Ne sukobljavamo se sa komunistima ili /i jugoslavenima, sukobljavamo se sa agentima, plaćenicima. A takvi se uvijek vraćaju (ako ih itko plati).
Jugoslavenstvo i komunizam (antifašizam) nikad nisu postojali. Plod su moralne beskrupuloznosti, potaknutih materijalnim motivima.

Tko bi, da Bog ne postoji, razlikovao nemoralnost i zlobu od dobra ...?


Oznake: jugoslavenstvo, komunizam, obredni komunistički pokolji, agenti, nemogućnost dijaloga, nemogućnost katarze, nemogućnost pomirbe, titoisti, trgovci životima, moralne skrupule, materijalni motivi

28

ponedjeljak

prosinac

2015

O (vječnoj) oporbi


Prvi (postsaborski) komentar, pa o oporbi.

Nesposobnost sdpovske (političke) garniture na vlasti jamči nam još gore ponašanje u oporbi.
Nesposobnost je neizmjenjiva, trajna.
SDP ne bi bio napučen agentima da su sposobni.
Ne očekujte porast pameti u oporbi, financirati sdp (na vlasti ili oporbi) beskorisno je prosipanje državnih novaca (za demokraciju koju sdp negira, pa niti ne zaslužuju državne novce ...).

Milanovićevo ponašanje (podržano od većine sdpovaca, koje je pozicionirao oko sebe) govori: Vi nas nikad nećete demokratski birati (jer smo agenti), pa ništa vlastitim nepoštivanjem (i ne razvijanjem) demokracije ne gubimo, ali nas se morate bojati ako nas netko instalira na vlast bez vas ...
Primili na znanje.
Vrijeme je za državne sigurnosne službe koje su morale braniti demokraciju (i 2011.g. kada je Milanović, upravo onakav kakav je i danas, zauzimao saborsku većinu i vlast).
Mržnja rusko-srpske plaćene agenture prema svemu Hrvatskom (najčudnovatija je primjedba na povratak Hrvatskog državnog sabora) začuđuje, zar im nije lakše iseliti (u Srbiju, Rusiju) nego se sukobljavati s "genocidnom i fašističkom" Hrvatskom?
Uporno traže nevolje ....

O gospodinu, akademiku Reineru i nastupnom govoru u Saboru govoriti će se i pisati zadugo. Hrvatska je zaslužila intelektualno-moralnu vrijednost (koja je započela svijetliti u mraku koji su stvorili njegovi prethodnici).

Nema vječne oporbe, treba ih raspustiti (sdp više nikad ne smije biti na vlasti (jer su prevelike štetočine), a u oporbi su samo bespotrebni državni trošak).
Postoje prodemokratske i konstrukrtivne prohrvatske političke snage koje je vrijedno financijski potpomagati, sdp to ne zaslužuje.
Nakon poruke u središnjoj informativnoj tv-emisiji kako neće biti demokratska oporba (zašto ih onda financiramo?), pitam se što su radili obnašajući vlast ..?Oznake: novi saziv Sabora, oporba, konstruktivnost, spsobnost, agenti, Reiner, izdaci za razvoj demokracije