24

petak

srpanj

2020

vLada jednog gada



Nekoliko bezveznih računa i zanemarivih napomena o karakteru jedne vlade


Kad netko sa 17,92% biračkoga tijela sastavlja vladu onda je to vrlo zahtijevno (za onog tko to radi). Zahtijeva dostojanstvo (kad ne dobiješ potrebnu podršku za obnašanje vlasti, zahvališ onima koji su glasali za tebe, zahvališ i onim koji nisu glasali za tebe (jer su svi bili iskreni i zbog njihove iskrenosti si spoznao kako nisi dovoljno dobar (vješt) u niveliranju između društvenih skupina (na njihovu korist)).
Ovako, zle namjere nisu možebitne već očite.

Kad netko sa 17,92% biračkoga tijela poželi apsolutnu vlast, kao da su višestranački izbori nužno demokratski i kao da je demokracija sadržana samo u demokratskim izborima, nužno moram odbiti ikakav legitimitet (apsolutističkoj) vlasti i provjeravam mehanizme zaštite demokracije (Ustav, Ustavni i Vrhovni (ipak je predsjednik Vrhovnog suda predsjednik izborne komisije) sud, oporba, glasači, nevladine udruge, ...)
Demokracija je oblik donošenja odluka, demokratska vlast ne konzumira vlast (ne vlada) već je moderator htijenja društva (po demokratskoj proceduri).
Vlada (jednog gada) to nije.

Milijarde iz europskih institucija su oblik porobljavanja a ne financijske pomoći (koristi).
Bezobrazno laganje nije predmet kritike. Sam čin svođenja privrede i državnog proračuna na ovisnost o nekoliko milijardi (eura) diletantizam je bez opravdanja.
21,5 milijardu eura ja potrošim do 12. u mjesecu, ostale dane jedem mortadelu (tri srca).

Monetarna unija s Njemačkom i Francuskom (euro zona) je poltronsko služenje interesima (nekad nacističke) države koja ima aspiracije profitirati okupacijom. Uzeti, zauzvrat ništa. Uništavanje demokracije (ruska saveznica, Hrvatska nikad nije bila saveznica s Njemačkom, podriva temelje zdravog hrvatskog društva). Tako su uništavali Poljsku (zajedno). Austriju (zajedno). Češku i Slovačku (zajedno). Mađarsku (zajedno). Rumunjsku (zajedno). Ukrajinu (zajedno). Bugarsku (zajedno).
Mali anemični tvor nema strateške ni druge kvalitete, a hoće apsolutnu vlast. Likvidirati.

Vlast (nenarodna, sve govori). Nije dobro.

Oporba (Škoro) radi katastrofalnu grešku. U državi u kojoj je trećina zaposlenih u državnim firmama, a broj (ovih, onih) umirovljenika kao i broj zaposlenih, ne uznemiruješ izjavama kako je država rastrošna na štetu poduzetništva i rada. Normalno da su svi na teret poduzetnika i radnika. Onaj tko hoće promjeniti državu mora imati podršku i jednih i drugih.
Mi smo ionako propali, s njima (pLenkovićevi krelci) ćemo samo propasti bolnije i s alibijem.
Tako su oni (pružajući nam alibi za naše slabosti) još veći problem.
Škoro je propustio vlast zbog sitnog previda, oni koji gube imaju pravo (glasa) na izborima.

A što svi (i radišni i neradišni) previđamo?
Većina (srpska), na temeljima nedemokratske vlasti (kraljevina jUgoslavija, socijalistička jUgoslavija), koristeći (ono što će sada koristiti Njemačka) zakonodavstvo prelijevalo je financijsku moć (siromašila Hrvate).
Kada oduzimate financijsku moć nekome bez protu usluge (koristi koju taj netko priželjkuje), nastupa sukob - rat -sukob -rat - sukob - rat.
Hrvati Srbe ne mrze zbog tog što su Srbi, već zbog tog što su orkestrirano oduzimali vrijednosti hrvatima (to sad radi Njemačka , iako je u savezništvu s Rusima-Sovjetima to radila i prije).
Kad nastavljate siromašiti stanovništvo, morate imati (bespredmetan) obrazac opravdanja (ustaštvo) za takav čin.
Time (kako tvrde mnogi) potvrđuju ustaški obrazac kao legitiman u obrani od nasrtljivaca.
Zapravo, Hrvatska nije našla modela obrane nacionalnih interesa jer nije nacija.
Hrvatska je prespavala budućnost, a zaspala u prošlosti.

Za Dom spremni.
Ionako od 21 milijardi niti euro neće doći meni, iako ću od te 22 milijarde dobar dio baš ja platiti.

Bog i partizani. Smrt seljacima. Živio Ante Pavelić.


Oznake: bezvezni računi, zanemarive napomene, karakter jedne vlade, biračko tijelo, demokracija, oblik odlučivanja, demokratski izbori, kontrola demokracije, porobljavanje, monetarna unija, nacistička država, uništavanje demokracije, savezništvo, strategija, tvor, oporba, škoro, alibi, nenacija, osiromašenje stanovništva, prespavana budućnost

07

srijeda

rujan

2016

Tuđi glasovi i nedemokracija



Tražiti 26 godina tuđe glasove protiv komunista, jugoslavena i orjunaša je BEZOBRAZNO.


Ako se usudite pozivati na demokratskim izborima glasače drugih opcija da daju glas vama kako bi ostvarili plan koji ostvarujete 26 godina, a trebati će vam još 260 godina da ga ostvarite, pa ćete i na svim slijedećim izborima tražiti podjednako glasove koji vam ne pripadaju onda niste shvatili osnove demokracije.

* vam materina, dajte vi sada glas onima koji neće prijeći prag, jer oni ipak možda urade ono što vi niti ne želite! Oni imaju plan s komunistima, jugoslavenima, orjunašima.



Oznake: 26 godina, tuđi glasovi, komunisti, jugoslaveni, orjunaši, bezobrazno, demokratski izbori, Poziv, 260 godina, izborni prag, plan, * vam materina

15

nedjelja

studeni

2015

Hrvatski paradoks III


Detuđmanizacija je počela prije pojave Tuđmana


Izborni rezultati (podešeni) izazivaju demokratsko čuđenje.

Platforma nezavisnih MOST, uvjetuje reforme s 300 000 osvojenih glasova (9,1% ukupnog biračkoga tijela).
Da su tražili referendum za promjene ne bi skupili zakonski minimum za održavanje referenduma.
Glas političkoj platformi na parlamentarnim izborima više vrijedi nego glas za referendumsku inicijativu.

Republika Hrvatska je država (unatoč Ustavu) nepotpune demokracije. Paradoks vrijednosti glasa na parlamentarnim izborima u odnosu na (ustavno preferirano) referendumsku (skupljanje potpisa za referendum je puna demokracija, iako na samom referendumu može nastupiti umanjenje vrijednosti biračkoga glasa) vrijednost glasa.
To je razlog ometanja referenduma (od strane političkih stranaka i političara).
Razlog za zabrinutost i zakonske promjene otežavanja umanjenja demokratskoga glasa birača.

Ustavni sud ili saborski odbor bi osporio referendum pod tim uvjetima, ali nitko ne sputava članove MOST-a nesmotreno se razbacivati izjavama kojima potkopavaju i nepotpunu demokraciju. U Hrvatskoj je demokracija zamrla pojavom idiota koji nemaju demokratska načela (već se, protivno demokratskim načelima, otuđenjem političke moći, nastoje prikazati moćniji nego to doista jesu).
Ako je Hrvatskoj stalo do demokratskoga uređenja, mora uhititi i pozatvarati takve protuhe. (Ako ne zbog onih radnji kojima ih službe ucjenjuju ...)
Članovi mosta su višestruko puta povrijedili Ustav RH (a time i Kazneni zakon RH).
Vlast pripada narodu. U slučaju dvojbe, većina (demokratski) odlučuje.

Poslije Tuđmana (koji nije proveo lustraciju), Sanadera koji je SDS-u popustio, Karamarko mora popustiti daljnjoj detuđmanizaciji ... Hrvatska tone iseljavanju i prepuštanju povijesnih teritorija srpsko-ruskoj politici agresije i genocida. Onaj tko to zagovara živjet će u paklu (istog trena).
Bez glasača i ubrzano, prorusi (titoisti) ubijaju, progone, iseljavaju, uništavaju, ... a Hrvati se uvjetovano vraćaju na vlast!?

Vrijeme je za obračun!

Jedni su na odjelu zatvorenika, drugi nasuprot ...


Oznake: demokratski izbori, vrijednost biračkog glasa u poptpunoj demoklraciji, vrijednost glasa na referendumu, otuđenje političke moći, Ustav RH., političko izigravanje vokje naroda, zaštita demokratskog ustavnog načela

04

srijeda

studeni

2015

Vragovi, nismo spremni!



Spremni smo (suočavati se)!

I ja sam on!

Zašto Domoljubna koalicija mora osvojiti 2/3 saborskih mandata ...


Kad bi ustanovili trajni nalog za glasovanje ja bih ga dao HDZ-u ...
Demokraciji (kao sredstvu političkog odlučivanja), većina odlučuje.
Ja ne mogu biti Hrvat sam za sebe (iako sam Hrvat sam po sebi; toliko su moji preci uložili u hrvatstvo).
Hrvat se može biti jedino u društvenoj zajednici. Mi, Hrvati!

U političkom smislu, nisam ni pred kakvom neodlučnošću. Sve mi je poznato, jasno i znam što moram uraditi.
Izbori su mogli biti i prije dva mjeseca, prije dvije godine, prije nego su kukurikavci zauzeli vlast.
Nikad nigdje na demokratskim izborima nisu pobijedili komunisti, niti prorusi. Nigdje u Svijetu.

Zašto bi se onda izborno nadmetali s prokomunistima, prorusima, prosrbima (titoistima)?
Zašto bi lopovskoj, nesposobnoj, zločinačkoj, ateističkoj (u zemlji katolika), anacionalnoj (antihrvatskoj) političkoj opciji (koja je pokrala prošle parlamentarne izbore) pružali priliku predizborne kampanje u srazu s domoljubnom koalicijom?
Nisu li njihovi očevi 1945. g. (i kasnije) uskratili pravo demokratskih izbora svima koji nisu (krivo) vodili proruski rat? I danas to pokušavaju podmetanjem sudskog progona HDZ-a.
Njihova isključivost (proruska služinska opredijeljenost) i onda i danas (s pokojim zalutalim partizanom-krvolokom) podjednako ih svrstava u nedemokratske političke snage.
Za njih demokratska načela (i sudjelovanje u sučeljavanjima) ne vrijede ...ne postoje!

Nismo spremni sučeljavati se oko uloge branitelja u stvaranju RH! Nismo spremni sučeljavati se o ulozi partizana u okupaciji Hrvata! Nismo spremni sučeljavati se o zločinačkoj naravi Tita! Nismo spremni sučeljavati se o naravi okupatorske Jugoslavije! Nismo spremni sučeljavati se o budućnosti Hrvatske! Nismo spremni sučeljavati se o budućnosti hrvatske djece!
Nismo spremni sučeljavati se nakon 25 godina politike pomirbe s ostacima jugo-unitarističkih snaga, onima koji se vežu i sa crnim vragom protiv hrvatske slobode i hrvatske neovisnosti ...ne samo sa crnim nego zelenim i žutim vragovima ...

Demokratski se nadmetati s titoistima (koji su počinili i čine strašne zločine) bespotrebno je, takve treba poraziti svehrvatskom bunom. Olujom 2! Suočiti se!
Zbog toga treba izići na izbore i podržati domoljublje! Sučeljavanje je bespotrebno. Suočavanje nasušno potrebno.
Na izborima porazimo zauvijek mračne sile (zla)!



Glasujte za Domoljubnu koaliciju!


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: sučeljavanje. suočavanje, hrvati, demokratski izbori, izborno nadmetanje, sudski progon HDZ-a, nedemokratski, vragovi, izborni poraz