18

ponedjeljak

srpanj

2016

Tko je raspršio hrvatske snove



... o modernom društvu


Hrvatska je slom socijalističko-komunističkog (Varšavskoga) bloka, kao malobrojna nacija, kao i obično, dočekala nespremna.
Složenost odnosa (proizišlih iz zaostalosti i obmanjivanja) prekrili su ključni trenutak sloma jednog sustava (raspad Jugoslavije). Obmana planiranim (uljuđenim) putem (pomirbe) razlaza sa totalitarnim nasljeđem je nepovratno izostavljena.

HDZ (društvo mrtvih pjesnika) se pretvorio u sve ono što ne želimo. Nesposoban odgovoriti na niti jedan društveni izazov (a o ostalim segmentima društva pogotovo) priklonio se vazalsko-kmetskom modelu (nastavio) uništavati Hrvatsku.
Umjesto politike tranzicije (razlaza sa totalitarizmom, nasljeđem totalitarizma (socijalizma/komunizma) i oslobađanja feudalnog nasljeđa), Hrvatska (demonkratska zajednica) se okrenula (lažnim) političkim elitama (koje su prouzročile krizu, a naći izlaz iz te krize nisu sposobne).

Umjesto formiranja koalicije nacionalnog spasa (bez titoista) koja bi uključila sve ugledne hrvatske sinove i kćeri (koji bi političkim učešćem trajno preobrazili hrvatsko društvo u društvo dostojno življenja) strannčica (koja se kiti slavnom prošlošću, iako dobri poznavatelji prilika (a i logika koja je potkrijepljena daljnjim ponašanjem članstva i rukovodstava HDZa) znaju kako HDZ nije nikad ni postojao (u smislu stranke ili/i pokreta sposobne proizvesti ikakvu preobrazbu ... pogoto poduprijeti stvaranje neovisnosti), Uvijek su bili prikrpe ...
HDZ trči za vlastitom repom.

Plenković, Stier, Krstičević i slični (niti su spomenuli) neće vratiti dug RH, neće podići životni standard stanovnika RH, ... Što zapravo hoće naslutite sami ...

Imenovanje Sanadera, Kosor, Milanovića, Plenkovića ukazuje na postojanje centra moći (utemeljenog na vazalno-kmetskom odnosu) kojem su se spomenuti ulagivali, a zauzvrat će od nas tražiti još veću poniznost ... (takvi su oni kojima je pamet slaba strana, a ego prevelik (da bi stali u kuću (demokracije)).
Sramotno je koliko se ljudi istovremeno prokazuje kao nesposobno prihvatiti demokraciju i moderno vrijeme kao okvire življenja.


Oznake: Varšavski blok, malobrojna nacija, složenost društvenih odnosa, raspad Jugoslavije, obmana planiranog puta, nesposobnost, vazalno-kmetski model, politika tranzicije, lažne političke elite, uzroci krize, politička imenovanja, demokracija kao okvit življenja