09

subota

rujan

2017

Osnove Domovinskog rata, Hrvatska se ratom služila samo u obrani od agresije



Promjene u Europi, pad Berlinskog zida i iščezavanje hladnoratovskih barijera, iziskivalo je rušenje totalitarnih sustava okupljenih oko sovjetskog oružja, sovjetske doktrine, sovjetske diplomacije, sovjetskih tajnih službi.
U svim europskim komunističkim-socijalističkim državama su vladale diktature oslonjene na brutalnost državnih aparata.
Neuvjerljive teze o socijalizmu s ljudskim licem i mekšem socijalizmu su modifikacije diktatura s utjecajnim totalitarnim državnim aparatom.

Nametanje teze o nacionalističkom karakteru Domovinskog rata, oslonjene na tezu o ratu protiv Srba i Srbije, iako djelomično istinita, potpuno iskrivljuje istinu o tom ratu.

Hrvati su (i ne samo oni) nametnutoj agresiji JNA, srpskih paravojski odgovorili obrambenim i pravednim ratom, kojeg su Srbija i Srbi nastavili s ciljem ostvarenja Velike Srbije. Ratom za humanost, suverenitet, neovisnost i promjenu društvenog sustava.
Višeslojnost rata nije ugrožena medijskim pojednostavljivanjem.


Ciljevi nametnutoga rata su ciljevi koje je Hrvatska mogla ostvariti samo ratom (obrana, zaustavljanje agresije), ali i ciljevi koje je Hrvatska ostvarivala u ratu (bez rata) (teritorijalno oslobođenje, nacionalno oslobođenje, samostalnost, suverenitet, promjena društvenog poretka).

Poslije Tuđmanove smrti, Domovinski rat je pojednostavljen na teritorijalno oslobađanje i uspostavi hrvatske države (iako to nije bio cilj rata). Čak ni teritorijalno oslobađanje nije bio cilj rata (u prilog tezi je mirna reintegracija Zapadne Slavonije i Srijema).
Rat je isključivi cilj imao suprotstavljanje agresiji. Zbog toga je to obrambeni rat. I pravedni.


Složenost društvenih procesa bitno utječe na njihovo poimanje i nadograđivanje. Zbog toga je ustrajavanje na procesima izgradnje i korištenja suvereniteta , neovisnosti (koju smo zamijenili članstvom u EU) i promjenu društvenog sustava (čiju promjenu su uzurpatorski zaustavili titoisti i orjunaši).

Domovinski rat nije svrha sam sebi. Sve nevine žrtve i ogroman napor nemaju smisla ako Hrvatska ne postigne boljitak (humanije društvo), koje može ostvariti jedino punim suverenitetom i promjenom totalitarnog socijalističko-komunističkog sustava.

Nužnost mirnodopske pobjede nad reakcionarnim snagama (slugama i đacima propaloga sustava) zahtijeva 2 000 000 biračkih glasova objedinjenih oko zajedničkih ciljeva koje dugujemo ostvariti za naše dobro i dobro djece naše djece.
Hrvatska se mora objediniti i svrgnuti vlast i vladu/vlade koje bezdušno iscrpljuju hrvatski puk.

Zavaravanje političkih struktura koje su nametale okupaciju, ropstvo, ukidanje suvereniteta, totalitarizam, diktaturu kako su abolirani politikom pomirbe Hrvatsku stavlja pred odlučnu potrebu provedbe nacionalnih ciljeva prozivanjem takvih za sva zlodjela koja su radili ili rade.

Današnji problemi Hrvatske je izgubljeno vrijeme na povratku totalitarizma, titoizma, socijalizma, gubitak suvereniteta ... jer su poražene snage izgubljeni rat iskoristile za zaustavljanje svih procesa koji se inače ostvaruju bez rata.
Paradoks složenosti društva. Znali su kako su oni koji su sposobni iznijeti teret rata, sposobni obaviti i mirnodopske zadaće. Zgog toga su ih zaustavili progonima (koje i ova vlada nastoji provoditi).
Vrijeme je za ostvarenje ciljeva.




Plenkovićeva podmetanja HOSu su podmetanja svima nama, evo zašto

Hrvatska je imala jedini ratni cilj (majku vam četničku, pored svih državnih arhiva, državnih odvjetnika) suprotstaviti se agresiji.
Upamtite (za sve sudske procese i sve arbitraže)(za sve propagandne akcije), Hrvatska se ratom služila samo u obrani od agresije.

HOSovi zaglavnici su u pregovorima istrčali tvrdnjama kako je sada ZA dom spremni legaliziran. To bi značilo kako je politička odluka o legalizaciji tog pozdrava bitna. Zaboravljaju kako je Za dom spremni slogan koji su koristili u pravednom ratu (obrani od agresije, i u nikakve druge svrhe). Prihvaćen od naroda, s ratnom uporabom legaliziran je činjenično. Nije mu potreban politička odluka, koja se može i promjeniti.
Time su HOSovi pregovarači o ploči U Jasenovcu i pozdravu Za dom spremni pokazali kako su nedorasli zadatku.

Ujedno, agresija JNA, pa srpske paravojske je imala zadaću zaustaviti korjenite promjene hrvatskog društva (oslobađanje od srpske okupacije, raskidanje s Jugoslavijama, odbacivanje komunizma-socijalizma).
Time je rat simbol velike odlučnosti u biranju novog puta koji bi se gradio korištenjem punog suvereniteta.
Plenković (orjunaški mućak) koristi (oronuli i truli) HDZ u prikrivanju pozadine malobrojnih ali ustrajnih komunjara-orjunaša koji nezrelošću petorice HOSovih zastupnika žele osigurati legitimitet političkog djelovanja (rovarenja) protiv Hrvatske.
Time je problem ploče u Jasenovcu i Za dom spremni postao problem svih nas (što nedobudna vladajuća trulež nije željela).

HOS, Domovinski rat, branitelji nisu samoglavi politički avanturisti. Sudjelovali su u obrambenom i pravednom ratu samo s jednim ciljem - humanim - zaustaviti agresiju.
Nemate pravo niti ćete uspjeti politički licitirati (na što je HOSova bezglava petorka pristala) s temeljnim vrijednostima humanog društva. Samo zato jer ste gadovi koji su humanost u ratu zamijenili ne čovječnošću u miru (otimajući braniteljima zasluge).
Bez rata smo mogli i možemo izgraditi društvo u kojem za vas nema mjesta u političkim foteljama.
Odlazite. 2 000 000 birača će preuzeti sudbinu ovog naroda u svoje ruke i prekinuti stoljetno orjunaško divljanje.



HOS, Jarmina

Oznake: Berlinski zid, totalitarizam, sovjetska doktrina, diktature. policijske države, domovinski rat, karakter rata, ciljevi rata, obrambeni rat, pravedni rat, društveni procesi složenost procesa, 2000000 glasova, poražene politike i ideologije, progon branitelja, društveni paradoks, politička odlulka, činjenična legalnost, otimanje zasluga braniteljima

20

ponedjeljak

veljača

2017

Prokletstvo HDZ-a (srušiti HDZ zavazda)



U vrijeme pada Berlinskog zida, osvit slobode se nazirao za Hrvatsku.
Raspad Jugoslavije (pod stalnim pritiskom hrvatske porobljenosti i eksploatiranosti) obećavao je novo vrijeme.

Hrvatska mobilizacija (protivno tvrdnjama o pomirbi na nacionalnoj osnovi) oslonila se na živi dio hrvatskog naroda, u borbi protiv totalitarizma (jednoumlja).
Program političke borbe nedvosmisleno je isticao ideale (nove, hrvatske) države: suverenitet, demokracija, slobode (tržišta, rada, političke, osobne), demografska obnova, boljitak.
Idealima se suprotstavila jugoslavenska oružana sila (s političkim krilom kpj/kph).

Borba za suverenitet (iako je početno (razoružana) Hrvatska taj suverenitet tražila u federalnim okvirima (nije ga dobila), ponudila konfederaciju (kako bi olabavila federalne okove suvereniteta)(nisu prihvatili) potakao je (hrvatomrzce) na agresiju.

Iako je osnovica rata bila osporavanje Hrvatima pravo na suverenitet (koji su negirali jugoslavenski vojni i politički vrh sa sljedbenicima), rat je predstavljan kao nacionalistički (ili velikosrpski, ili ustaški ovisno o strani).
U tim složenim propagandnim okolnostima, prva postava HDZ-a (s isprikom o ratnim okolnostima) (iako i sama djelomično tvorac krive percepcije) s Tuđmanom, Đodanom, Brozovićem, Pavletićem, ... jasno se izjašnjavala o ciljevima Hrvatske. Poslije smrti tih političara u HDZ-u je nahrupila (skrivena iza moćne postave) donjeligaška, velikopljačkaška rulja (Granić vs Pašalić. Pašalić vs Sanader, Sanader vs Kosor, Karamarko vs Plenković). Sa Šeksom, Gregurićem u pozadini.

Iako je suverenitet trebao poslužiti razvoju demokracije, sloboda, demografskoj obnovi, boljitku HDZ je političkim kockanjem (sa sdpom) sveo Hrvatsku na postsocijalističku neosocijalističku tvorevinu (bezgranične socijalnosti (socijalizam) i gladnih koji se iseljavaju). Dvopartijsku državu s parlamentarnim apsolutizmom (u kojem se apsolutizam proteže samo na sljedbenike (jer se ostatak odupire anarhizmom i negacijom (države)).
Manevrom su pripustili sdpu (koji je brutalnom političkom obmanom proveo referendum o ulasku u EU, i pritom urušio i ono malo nade u hrvatsku politiku) mandat (kukurikavaca, koji su divljački crpili pljačkom proračunski novac).
Dugove neće imati tko vratiti. Preskupo su nas koštali izlasci i ulasci u državne tvorevine.

HDZ je ostao bez kadrova koji shvaćaju zašto smo izlazili, a zašto bi ulazili u nove državne integracije. I time obznanili besmisao svog postojanja. Hrvatska je (iznova) okupirana (velikopljačkašima). Pljačkaju na cijeni vode, plina, struje, svega što je u državnim rukama ...

Politika Karamarka koja se izjašnjavala domoljubnom, s namjerom okupiti šire narodne slojeve je (iz kuta današnje politike) naivna, ne pozivaš na političko savezništvo one koje imaš namjeru opljačkati.

HDZ-ovo prokletstvo je besmisao postojanja onih koji niti jednu odrednicu HDZ-a nisu voljni ispuniti (sve odreda titovi vojnici). Zbog toga je Dan državnosti nepromjenjen (rek˙o Šeks), Karamarko smjenjen (rek`o Gregurić), Hrvatska porobljenja, pljačka u tijeku, gladni odumiru. Pljenković na čelu.
Neka samo kažu tko im je pisao prvi program, a koji im je sada program i za što se zauzimaju (osim floskule o desnom centru bez ekstremne desnice (novi desni centar)). I što su ostvarili?
HDZ titovih (velikopljačkaških) manira.
Ugasiti.
(Nisu pitali one što su stvarali HDZ što su htjeli, ne pitaju one koji su krvarili zašto su krvarili, s novcima ne znaju (osim u vlastitu korist), o politici nemaju pojma.)



Oznake: Berlinski zid, jugoslavija, eksploatiranost, mobilizacija na nacionalnoj osnovi, mobilizacija protiv jednoumlja, ideali države, oružana sila, političko krilo, Suverenitet, velikopljačkaška rulja, dvopartijska država, parlamentarni apsolutizam, neosocijalizam, domoljublje i novi desni centar, besmisao postojanja na obmanama, titovi vojnici, politički program, ostvareno, ugasiti

01

srijeda

veljača

2017

Sine (majčin)



Pad socijalizma-komunizma (i Berlinskoga zida) označio je civilizacijsku prekretnicu. Civilizacijsku.

Slom komunizma-marksizma označio je i raspad (zločinačke) jugoslavije.
Hrvatski tadašnji kadrovi (svaki narod ima svoje političke kadrove) razlog su "ustanka" hrvatskog naroda. Izdajice, beskičmenjaci, nesposobni, ...

Domovinski rat je obrambeni, pravedni rat nametnut srpskom agresijom. Podjednako nametnut velikosrpskom politikom, ali prvenstveno jugoslavensko-komunističkom agresijom oslonjenom na velikosrpsku pobunu kao instrument vojno-političkog pritiska na Hrvatsku. (Podupiran hrvatskim izrodima.)
Dakle, Hrvatska se Domovinskim ratom oslobađala komunizma (koji je kontrolirao velikosrpstvo, (iako oni koji bolje poznaju velikosrpstvo znaju kako je ono produkt (visoko) industrijaliziranog (nesrpskog) društva, a ne srpske snage i volje vršiti ekspanziju genocidom)) i komunističko-jugoslavenskog nasljeđa.
Svejedno je prvi predsjednik bio partizan (tuđman)(jugoslaven)(sin partizana)(predsjednik Partizana), drugi predsjednik (mesić) je bio partizan (jugoslaven)(sin partizana), treći predsjednik (josipović) (jugoslaven)(sin partizana), četvrta predsjednica (grabar kitarović) (unuka partizana), ... premijeri: prvi (mesić) partizan (jugoslaven)(sin partizana), drugi (manolić)(partizan)(jugoslaven)(krvnik), treći (gregurić) (komunist)(jugoslaven), četvrti (šarinić), peti (valentić), šesti (mateša)(komunist)(jugoslaven), sedmi (račan)(komunist)(jugoslaven), osmi (sanader), deveta (kosor)(komunistica)(jugoslavenka)(unuka četničkog vojvode)(ali i kćerka kosora), deseti milanović (hdzovac)(jugoslaven, glup, bahat)(unuk partizana, sin komuniste hdzovca komuniste), jedanaesti (orešković) (kratkotrajno, bez mogućnosti naučiti hrvate engleskom jeziku), dvanaesti (plenković)(jugoslaven)(hslesovac i beskičmeni, bezobrazni karijerist)(sim majke lekarke i oca suradnika).

Kako su vladale vlade i kako su predsjednici pridonosili životu (u demokraciji) dobro je uočljivo. Primjer ukrajinske krize podudara se sa jugoslavenskom krizom, podjednako su sve projugoslavenske vlade RH producirale stanje identično ukrajinskom modelu otkidanja teritorija (u ime ruskih interesa).

Zašto su pad komunizma i raspad jugoslavije iskoristile jugoslavenčine i partizani i Hrvatsku zakopali (po drugi put) u grobnicama Križnog puta?
Slom komunizma i jugoslavije (omiljenih hrvatskim političkim elitama) uz ideološku ima i moralnu dimenziju. Svi imenovani komunisti/jugoslaveni su karijeristički (imovinski i statusno) pristajali na komunizam/jugoslavenstvo. Tako je Hrvatsku zadesila dvostruka nesreća. I ideološki i moralno nepoželjni (srbenderi - srpska služinčad) su prisvojili vlast. Društvo nije sposobno zaliječiti rane sustava koji nas je isporučio nenaoružane i diplomatski nepripremljene velikosrpskoj (u pozadini jugoslavenskoj) agresiji. Unatoč porazu te politike u Domovinskom ratu, podjednakim su žarom nastavili istom politikom.

(Pi*ka vam materina, novokmetu, vidoviću i uvođenju vojnog roka ... ako takvi mamlazi raspravljaju na javnoj televiziji o bitnim temama društva onda ovaj narod nema budućnosti.)
(Slijedeći hrvatski rat će biti građanski rat (i sve se radi kako bi što prije započeo). )
Ima li u Hrvatskoj sposobnih i odgovornih koji bi preuzeli odgovornost za državu i poveli ovaj narod ka boljem?



Oznake: Berlinski zid, socijalizam, komunizam, hrvatski predsjednici, hrvatski premijeri, jugoslaveni, partizani, partizanski sinovi, komunisti, ukrajinska kriza, model krize, srpčad (srpske sluge), velikosrpska agresija, jugoslavenska agresija, nastavak produciranja krize

03

srijeda

veljača

2016

Hrvatski socijalizam je utopija



Tko ili što nedostaje Hrvatskoj? (nakon socijaldemokrata, kojih ima previše)


Slom socijalizma/komunizma padom Berlinskog zida izazvao je promjene i u socijalističkoj Jugoslaviji (trgovačkim vratima Varšavskog bloka). Jugoslavija, oslonjena na socijalistički poredak, što zbog ovisnosti o socijalističkim zemljama istočne Europe, što zbog nedostaka socijalizma, potpala je pod tranziciju.
Svjesni (nesvjesni) štete socijalizma, odlučili smo se za demokratsko, pluralno društvo sloboda i jednakosti vlasništva (što ustavno ni danas nije potvrđeno).

Dvojaka šteta revolucionarnog komunizma/socijalizma nije dovoljno prezentirana. Uz totalitarizam i jednoumlje, socijalizam je zločinački svojim odnosom prema sredstvima za proizvodnju. Socijalistički koncept vlasništva nad sredstvima za proizvodnju (u vrijeme intenziviranja proizvodnje i specijalizacije rada) stvara segmentirano siromašno društvo (što potiče cijele segmente društva na iseljavanje). Društveni inženjering. (Model nastao u Sovjetskom savezu s namjerom preseljenja ruskog stanovništva u neruska sibirska prostranstva ...)

Socijalizam (osuđen, nedovoljno) u slomu jugoslavenskog socijalizma nije prokazan kao zločinački i utopijski (instrument društvenog inženjeringa i uzrok neslobodama koje su se i imovinski odražavale na stanovništvo), pa je nedovoljno zakonodavac posvetio pozornosti zaštiti stanovništva (puka) od novih zala utopijskog društva (nametanog specijalnim ratom). Hrvatski socijalizam nije moguć (kao ni bilo koji drugi).
Politički snošljiv odnos prema socijaldemokraciji (pričama o dvije pomirene Hrvatske, o potrebi dvije ruke ...) stvorio je monstruma od kojeg smo (ratom, neuspješno) odstupili.

Povratak socijaldemokracije/socijalizma (kukuriku koalicije, kao i nakon račanove koalicije) stavlja nas pred pitanje: tko/što nedostaje nakon takve vlasti?
Nestao je poduzetni, obrtnički sloj. Ugašeni su mnogi obrti i firme srednjeg poduzetništva. Velike firme su prepolovile svoja poslovanja (i broj zaposlenih).
Nedostaje poduzetnički (investicijski) kapital i vlasnici tog kapitala. Bilo ih je više prije socijaldemokrata, što znači da ih je ciljano vladajuća administracija uništila.
Zabluda o socijalnosti (pod pričom pravednog društva) socijaldemokracije (koja je socijalistička a ne socijalna) izrodila je četverogodišnjim uništavanjem privatnog poduzetništva i povećavanju siromaštva (zbog ukupnog smanjenja potencijala društva).

Nova državna administracija najavljuje preokret u odnosu prema gospodarstvu. Mene zanima hoće li ustavno riješiti jamstvo privatnim poduzetnicima zaštitu ulaganja ili će biti (nevjerojatno) dopustivo nekoj novoj socijaldemokratskoj nakupini socijalistički udar na sve koji socijalizam i socijaldemokraciju ne podržavaju?
Slomom poduzetništva i udarom na privatno vlasništvo (u dva mandata socijaldemokrata/socijalista) HDZ je slomio svoju domoljubno/reformatorsko lidersku ulogu u hrvatskom društvu. (Jasno je meni da su hdzovci poslije Tuđmana (Granić, Sanader, Kosor, ...) petoligaška partijska popudbina, nesposobna transformirati hrvatsko društvo od neradničko-siromašnog u društvo prosperiteta i napretka).
Zanima me kako će se sadašnji HDZ suočiti s hrvatskim potrebama (odnos prema problemima u zadnjih 4 godine ne ukazuje na sposobnost potrebnu za istinski iskorak ka boljem).

Milanovićeva očigledna upletenost u prijevare na državnim izborima, ako se zna da je Milanoviće Mesić (vezan kumstvom) učlanio u HDZ, i Mesićev dvostruki predsjednički mandat, nazire se grupa koja na izborima od državnog značaja manipulira rezultatima (u korist vlastite političke opcije). Ni to HDZ nije sposoban razriješiti (kako bi onda ukinuo socijalizam (kvazisocijalističkih elita, koje nikad nisu zagovarale socijalizam nego su stvarale društveni nered - raseljavanje i uništavanje)). Nesposobnost razriješiti osnovne društvene probleme prokazuje HDZ (nakon Tuđmana) kao stranku koja nije sposobna upravljati državom i društvom.
Bez istinske tranzicije i ukidanja socijalizma, Hrvatska nema budućnosti. Zabranimo socijaldemokraciju. Ne nadajmo se hrvatskom socijalizmu.
(Hrvatska nema političko-intelektualnu elitu koja je sposobna izići iz nametnutih okvira (političkog djelovanja), jer su aparatčici (kojima su državne privilegije dostatne za napor koji ulažu u osvajanje i očuvanje vlasti) koji državu ne vode u interesu naroda.)


Oznake: slom socijalizma, Berlinski zid, pluralno društvo, jednakost vlasništva, dvojaka štetnost jugoslavenskog socijalizma, povratak socijaldemokracije, socijalizam i socijalnost, hrvatski socijalizam, petoligaška politička elita, osnovni društveni problemi

05

četvrtak

studeni

2015

Zašto nam nije potrebna socijaldemokracija!?



I ja sam Elvis!

Zašto Domoljubna koalicija mora osvojiti 2/3 saborskih mandata ...


Hrvatska je padom Berlinskog zida (i nametnutim ratom) iskoračila iz socijalizma.
Denacionalizacijom (i povratom konfisciranog), isplatom štednih uloga socijalističkih banaka, preuzimanjem socijalističkih umirovljenika, saniranjem ratnih šteta (bez naplate od agresora) u tranziciji postiže (prihvatljivo) zaduženje ispod 56% BDP-a.
Struktura duga je kao najveće dužnike označavala građane, pa firme, a državu kao najmanjeg dužnika.

Dolaskom kukurikavaca (samozvanih socijaldemokrata) struktura duga se promijenila. Najveći dužnik je država.

Dolaskom kukurikavaca (SDP, IDS, HNS, HSU; treba ih imenovati) nastala je eksplozija duga, nastala je eksplozija javnog duga.
(O smanjenju BDP-a (što je rezultat smanjene privredne aktivnosti), (nepravičnoj) raspodjeli državnih (i privrednih) sredstava (pljački), demografskim i političko-vojnim posljedicama ... drugom prigodom (ili nikada, ako Bog da i 8. zaokružimo domoljubne)). Naglasak je na eksploziji duga.

Prebacivanje dužništva s građana na državu (a poduzetništvo je trebalo biti najveći dužnik, i time pokretati gospodarski razvoj), izazvalo je jagmu za državnim (nekontroliranim) novcima (podobnost) i (prividno) povećalo broj sdp-ovih glasača (podobnika koji se uzdaju državnim novcima).
Kako je broj dobitnika pri takvoj politici minoran, a sredstva pozamašna, očigledno je partija "isisala" ogromna novčana sredstva (desetke milijardi kuna) za buduće (subverzivno) djelovanje na hrvatskoj političkoj (i ostaloj) sceni.
Nakon pada sdp-a i socijaldemokracije (nakon pada socijalizma) očekuje nas još jedna (?) borba protiv povrataka socijaldemokracije.
Jesmo li (unatoč politici pomirbe) mogli Ustavom zabraniti socijaldemokraciju (bila ona istinska ili paravan za prorusku politiku raseljavanja i uništavanja malih naroda)?
U ovom osvrtu se nije razrađivala proruska odrednica (nakaradne) socijaldemokracije sdp-a. Naglasak je samo na odnosu prema dužništvu u demokraciji i socijaldemokraciji. Hrvatska je i socijalna država, ali ne produciranjem sirotinje.
Stvaranje sirotinje, zbog koje je potrebna socijaldemokracija je fašizam (ruskih krvoloka).

Socijaldemokracija je hrvatskoj nepotrebna (jer se protivi borbi protiv siromaštva; neodgovornošću i neiskorištavanjem razvojnog potencijala).

Glasujte za Domoljubnu koaliciju!


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života




Oznake: Berlinski zid, pad socijalizma, bdp, dužništvo, kukurikavci, siromaštvo, nesposobnost, nerad