28

utorak

veljača

2017

Nezavisna država (nakupine most)



Penal ili ne, Most nezavisnih lista je šrot, a utakmica u Vinkovcima nogometna ljepotica


U Vinkovcima je odigrana nogometna ljepotica.
Dinamo (Zg) vs Dinamo (Vi) (nekad i sada Cibalija).

1:1 (u korist vinkovčana)(dakle, zagrepčani gube neriješeno). 88 minuta.

Igra podrazumijeva nadigravanje (a sve prevare su elementarno nadigravanja).
Dinamo (ZG) prati suca, odigravaju uigranu varijantu lopte u šesnastercu, sudac je na udaljenoj blizini lopte, jedan nogometaš Dinama (Zg) prima loptu u šesnaestercu, pored njega (ali se ispriječio između suca i zagrebčanca) vinkovački dinamovac, a drugi dinamovac (Zg) utrčava prema sucu kako bi se postavio između one spomenute dvojice i suca (koji je ionako fokusiran (frustriran nepovoljnom pozicijom) na događaje oko lopte. Stop.
Igrač Dinama (Zg) koji utrčava u prostor između igrača koji se pozicioniraju i bore za loptu i suca ključna je figura obmane (uigrane varijante zagrebačkog dinama). Psihologija kaže kako će prijetnju sudaranja sudac pokušati izbjeći skretanjem pogleda na nailazećeg igrača koji se ne bori za loptu i u tom trenutku u šesnaestercu pada igrač Dinama (Zg) kojem je lopta upućena.
Sudac mora donijeti (sudačku) odluku. Svirati penal (jedanaesterac) ili pustit igru dalje (zaustaviti igru i dati žuti karton zagrebačkom igraču koji je pao). U 88. minuti na sedam metara od gola.
Obzirom da nije vidio niti je mogao biti fokusiran na loptu i događaje oko lopte (zbog nenadane opasnosti od trčećeg igrača) mora pogađati. Pogodili ste, sudac je u pravu (jer tako nalažu pravila nogometne igre). A to su znali igrači Dinama (Zg). I iz jedanaesterca postigli pobjedonosni gol.
Jednako su mogli odigrati (nadigrati) obrambenog igrača (i postići gol). Jer igraju na rezultat.
Ljepotica.
(Maradona je dao Englezima gol rukom. Jer ih je morao pobijediti.)

Političko krilo nezavisnih lista (te se liste bore oružano za nezavisnost Hrvatske) odlučilo je pokrenuti politički progon čelništva HNSa (ne onog, omraženog) jer a) ne zna nogometna pravila; b) ne zna nogometne metode; c) ne zna kako je profesionalni nogomet zabava (pa i uigrana obmana suca); d) ne za kako statut međunarodnih nogometnih udruga priječi uplitanje politike u rad nacionalnih saveza; e) ne zna da je profesionalni sport sredstvo financiranja mukotrpnog rada (a ne zabava za socijalističke mase); f) ne zna da ništa ne zna; g) ne zna da ih (most) motrimo.

Šrot (koji se hvata nogometa jer su loši psihijatri). Nemaju pojma, a napuhani su kao komunistička jugoslavenska klika (prije pada Rankovića). Držati se zakonodavcima (kao da živimo u faraonsko vrijeme) i političiti (bez trunka osjećaja za stvarnost) postalo je kamen spoticanja, iskra koja je nedostajala da takav sustav izgori u plamenu slobode.
Rodili smo se jednaki, život nam je stvoren za širenje slobode.



Oznake: Dinamo, Vinkovci, ljepotica, sudac, penal (jedanaesterac), nogometna pravila. oružana borba, borba za nezavisnost, političko krilo, dva krila, rezultat, Maradona

26

nedjelja

veljača

2017

Fašizam je socijalistički tip društva



Ima li fašizma u Hrvatskoj?


Socijalizam ima više oblika. Jadan od tipova je internacionalni tip. Nacionalni tip socijalizma (npr. fašizam, nacizam) se razlikuje po reduciranju na nacionalnost, ali ne i teritorijalnost (pripadajućoj naciji). Hrvatski socijalizam se (nakon jugo-fašizma (socijalizma), koji je ima obilježja i internacionalnog i nacionalnog) sveo na nacionalni (uskogrudno jugo-fašističko poimanje ostataka nekadašnjeg hrvatskog kraljevstva).

Osobina izvornog (italijanskog) fašizma (Mussolini je socijalist, pobornik Marxa) je agresivnost koju su članovi pokreta iskazivali u svakodnevnom životu. Slučaj s njemačkim nacistima je bio još okrutniji (nasilje u prednacističkoj Njemačkoj je bilo izraženo).
U Hrvatskoj nametati pitanje fašizacije društva (u kojem nema nasilja, reketarenja političkih grupa) izaziva čuđenje. I pojašnjenje.

U predsoscijalističkoj Jugoslaviji terorom su se bavili komunisti (kako me nitko ne bi prozivao, politička i programska načela KPJ(kph) su bila revolucionarni i nasilni put nametanja komunizma).
U društvu su pristalice terora i nasilja manjina (ponajčešće ideološki nezreli, porivi njihove nasilnosti su druge prirode). Partija se oslanjala (na polukriminalne) članove društva. Nakon osvajanja vlasti (dolaskom Crvene armije) postali su nositelji društvenog života.
Domovinski rat (obrambeni, pravedni rat protiv agresije) potaknut je agresijom jugoslavenske vojske. Političko krilo te krvožderne zločinačke armije je ostalo netaknuto (i nazivaju se sdp).
Floskula o velikosrpskom projektu (koji je jna stavila kao paravan za svoja zločinačka razaranja Hrvatske, BiH)(vojni vrh, Milošević i oružje kojim je agresija izvršena nisu četnici, niti četnički).
Partija (nekad komunistička)(pa Savez komunista)(danas socijaldemokratska partija) je regrutirala sve terorističke kadrove (kojima ideologija nije primarna). Njihovo nasilje ima drukčije ciljeve (osobne i materijalne dobitke).
Svejedno, sdp ili hdz, vladajuća struktura je (neprikladno) regrutirala sve one koji su skloni nasilju (na ulici).
I time (s pozicija vlasti i zlouporabe državnog represivnog aparata) uskratila ikakvu mogućnost fašizacije društva.
Mafija je na vlasti, fašisti u foteljama. Vole za sebe reći kako se bore protiv fašizacije društva.

(Titova praksa društvenog promicanja revolucionarnih kadrova (koji su provodili teror) je poremetilo društvo.)(I izazvalo lavinu kriminalaca u borbi za fotelje.) Rad i vrijednost se ne cijene, zbog takve vlasti "fašizam" stalno kuca na vrata. A fašisti su kmetovi koje treba popljačkati. Svakodnevna politika obmanjivanja. (Za fašizam je potrebna pojava korporativizma (kojeg u Hrvatskoj nema)).)

A ja na ulici (nezaposlen, promrzao, gladan) ne otimam. I nikad nisam otimao. Nikad nisam bio fašist.
Za fašizaciju je potrebno malo više od režiranih predstava (paradiranja, svastika, uniformi, ...). Malo više opravdanog straha. I socijalizam (kojem se Hrvati protive).
(Strepite!)


Oznake: socijalizam, Fašizam, internacionalni tip, nacionali tip, agresivnost, predsocijalistička jugoslavija, teror, porivi, obrambeni, pravedni rat, domovinski rat, političko krilo, podrijetlo oružja za agresiju, regrutacija kadrova, nemogućnost fašizacije, etabliranje terora

20

ponedjeljak

veljača

2017

Prokletstvo HDZ-a (srušiti HDZ zavazda)



U vrijeme pada Berlinskog zida, osvit slobode se nazirao za Hrvatsku.
Raspad Jugoslavije (pod stalnim pritiskom hrvatske porobljenosti i eksploatiranosti) obećavao je novo vrijeme.

Hrvatska mobilizacija (protivno tvrdnjama o pomirbi na nacionalnoj osnovi) oslonila se na živi dio hrvatskog naroda, u borbi protiv totalitarizma (jednoumlja).
Program političke borbe nedvosmisleno je isticao ideale (nove, hrvatske) države: suverenitet, demokracija, slobode (tržišta, rada, političke, osobne), demografska obnova, boljitak.
Idealima se suprotstavila jugoslavenska oružana sila (s političkim krilom kpj/kph).

Borba za suverenitet (iako je početno (razoružana) Hrvatska taj suverenitet tražila u federalnim okvirima (nije ga dobila), ponudila konfederaciju (kako bi olabavila federalne okove suvereniteta)(nisu prihvatili) potakao je (hrvatomrzce) na agresiju.

Iako je osnovica rata bila osporavanje Hrvatima pravo na suverenitet (koji su negirali jugoslavenski vojni i politički vrh sa sljedbenicima), rat je predstavljan kao nacionalistički (ili velikosrpski, ili ustaški ovisno o strani).
U tim složenim propagandnim okolnostima, prva postava HDZ-a (s isprikom o ratnim okolnostima) (iako i sama djelomično tvorac krive percepcije) s Tuđmanom, Đodanom, Brozovićem, Pavletićem, ... jasno se izjašnjavala o ciljevima Hrvatske. Poslije smrti tih političara u HDZ-u je nahrupila (skrivena iza moćne postave) donjeligaška, velikopljačkaška rulja (Granić vs Pašalić. Pašalić vs Sanader, Sanader vs Kosor, Karamarko vs Plenković). Sa Šeksom, Gregurićem u pozadini.

Iako je suverenitet trebao poslužiti razvoju demokracije, sloboda, demografskoj obnovi, boljitku HDZ je političkim kockanjem (sa sdpom) sveo Hrvatsku na postsocijalističku neosocijalističku tvorevinu (bezgranične socijalnosti (socijalizam) i gladnih koji se iseljavaju). Dvopartijsku državu s parlamentarnim apsolutizmom (u kojem se apsolutizam proteže samo na sljedbenike (jer se ostatak odupire anarhizmom i negacijom (države)).
Manevrom su pripustili sdpu (koji je brutalnom političkom obmanom proveo referendum o ulasku u EU, i pritom urušio i ono malo nade u hrvatsku politiku) mandat (kukurikavaca, koji su divljački crpili pljačkom proračunski novac).
Dugove neće imati tko vratiti. Preskupo su nas koštali izlasci i ulasci u državne tvorevine.

HDZ je ostao bez kadrova koji shvaćaju zašto smo izlazili, a zašto bi ulazili u nove državne integracije. I time obznanili besmisao svog postojanja. Hrvatska je (iznova) okupirana (velikopljačkašima). Pljačkaju na cijeni vode, plina, struje, svega što je u državnim rukama ...

Politika Karamarka koja se izjašnjavala domoljubnom, s namjerom okupiti šire narodne slojeve je (iz kuta današnje politike) naivna, ne pozivaš na političko savezništvo one koje imaš namjeru opljačkati.

HDZ-ovo prokletstvo je besmisao postojanja onih koji niti jednu odrednicu HDZ-a nisu voljni ispuniti (sve odreda titovi vojnici). Zbog toga je Dan državnosti nepromjenjen (rek˙o Šeks), Karamarko smjenjen (rek`o Gregurić), Hrvatska porobljenja, pljačka u tijeku, gladni odumiru. Pljenković na čelu.
Neka samo kažu tko im je pisao prvi program, a koji im je sada program i za što se zauzimaju (osim floskule o desnom centru bez ekstremne desnice (novi desni centar)). I što su ostvarili?
HDZ titovih (velikopljačkaških) manira.
Ugasiti.
(Nisu pitali one što su stvarali HDZ što su htjeli, ne pitaju one koji su krvarili zašto su krvarili, s novcima ne znaju (osim u vlastitu korist), o politici nemaju pojma.)



Oznake: Berlinski zid, jugoslavija, eksploatiranost, mobilizacija na nacionalnoj osnovi, mobilizacija protiv jednoumlja, ideali države, oružana sila, političko krilo, Suverenitet, velikopljačkaška rulja, dvopartijska država, parlamentarni apsolutizam, neosocijalizam, domoljublje i novi desni centar, besmisao postojanja na obmanama, titovi vojnici, politički program, ostvareno, ugasiti