28

utorak

veljača

2017

Nezavisna država (nakupine most)



Penal ili ne, Most nezavisnih lista je šrot, a utakmica u Vinkovcima nogometna ljepotica


U Vinkovcima je odigrana nogometna ljepotica.
Dinamo (Zg) vs Dinamo (Vi) (nekad i sada Cibalija).

1:1 (u korist vinkovčana)(dakle, zagrepčani gube neriješeno). 88 minuta.

Igra podrazumijeva nadigravanje (a sve prevare su elementarno nadigravanja).
Dinamo (ZG) prati suca, odigravaju uigranu varijantu lopte u šesnastercu, sudac je na udaljenoj blizini lopte, jedan nogometaš Dinama (Zg) prima loptu u šesnaestercu, pored njega (ali se ispriječio između suca i zagrebčanca) vinkovački dinamovac, a drugi dinamovac (Zg) utrčava prema sucu kako bi se postavio između one spomenute dvojice i suca (koji je ionako fokusiran (frustriran nepovoljnom pozicijom) na događaje oko lopte. Stop.
Igrač Dinama (Zg) koji utrčava u prostor između igrača koji se pozicioniraju i bore za loptu i suca ključna je figura obmane (uigrane varijante zagrebačkog dinama). Psihologija kaže kako će prijetnju sudaranja sudac pokušati izbjeći skretanjem pogleda na nailazećeg igrača koji se ne bori za loptu i u tom trenutku u šesnaestercu pada igrač Dinama (Zg) kojem je lopta upućena.
Sudac mora donijeti (sudačku) odluku. Svirati penal (jedanaesterac) ili pustit igru dalje (zaustaviti igru i dati žuti karton zagrebačkom igraču koji je pao). U 88. minuti na sedam metara od gola.
Obzirom da nije vidio niti je mogao biti fokusiran na loptu i događaje oko lopte (zbog nenadane opasnosti od trčećeg igrača) mora pogađati. Pogodili ste, sudac je u pravu (jer tako nalažu pravila nogometne igre). A to su znali igrači Dinama (Zg). I iz jedanaesterca postigli pobjedonosni gol.
Jednako su mogli odigrati (nadigrati) obrambenog igrača (i postići gol). Jer igraju na rezultat.
Ljepotica.
(Maradona je dao Englezima gol rukom. Jer ih je morao pobijediti.)

Političko krilo nezavisnih lista (te se liste bore oružano za nezavisnost Hrvatske) odlučilo je pokrenuti politički progon čelništva HNSa (ne onog, omraženog) jer a) ne zna nogometna pravila; b) ne zna nogometne metode; c) ne zna kako je profesionalni nogomet zabava (pa i uigrana obmana suca); d) ne za kako statut međunarodnih nogometnih udruga priječi uplitanje politike u rad nacionalnih saveza; e) ne zna da je profesionalni sport sredstvo financiranja mukotrpnog rada (a ne zabava za socijalističke mase); f) ne zna da ništa ne zna; g) ne zna da ih (most) motrimo.

Šrot (koji se hvata nogometa jer su loši psihijatri). Nemaju pojma, a napuhani su kao komunistička jugoslavenska klika (prije pada Rankovića). Držati se zakonodavcima (kao da živimo u faraonsko vrijeme) i političiti (bez trunka osjećaja za stvarnost) postalo je kamen spoticanja, iskra koja je nedostajala da takav sustav izgori u plamenu slobode.
Rodili smo se jednaki, život nam je stvoren za širenje slobode.



Oznake: Dinamo, Vinkovci, ljepotica, sudac, penal (jedanaesterac), nogometna pravila. oružana borba, borba za nezavisnost, političko krilo, dva krila, rezultat, Maradona