20

ponedjeljak

rujan

2021

Tko je d*bil i zašto nam ispire mozak?







Tko uopće ulazi u monetarne unije? (D*bili)

Liberalizacija tijekova kapitala mijenja društvo u svim segmentima zbog kojih su nastale države i formirani suvereniteti, negira državu i suverenitet i uspostavlja novu strukturu države i suvereniteta (uvijek je netko zaštićen tim instrumentima).
Teorija kojom je mijena stalna ima opravdanje uz pretpostavku da nitko državu ne plaća i ne trpi njeno postojanje.
Iluzija je podržavati stajališta izgradnje i jačanja države koja će u određenom trenutku zaboraviti tko je i s kojim ciljem izgradio tu državu, te će državnim aparatom iskoristiti prisilu i izgrađenu moć u nametanju onima koji su je uzdigli, a u korist treće strane.

Zaključimo: multi-kulti, emigranti, manjine (ne brinite kako su ove tri pojave završile na popisu, država je u represiji inventivna), monetarne unije su instrumenti porobljavanja onog stanovništva sredstvima koje je priskrbilo upravo to stanovništvo, protivno njihovoj volji.

(Zašto su se države okrenule (zar je to novina?) protiv vlastitog stanovništva i teoriji obilja - realnosti resursa kao uzrocima raspodjele dobara koji formiraju sadašnju političku stvarnost nekom drugom zgodom.)

Hrvatska je i s uporabom kune u monetarnoj uniji, nije obavezna uvoditi euro.

Oznake: monetarna unija, liberalizacija tijekova kapitala, države, Suverenitet, instrumenti zaštite, država protiv vlastitog stanovništva, hrvatska kuna

06

petak

kolovoz

2021

Pitanje je zašto je ratovala Hrvatska, a ne protiv koga je ratovala Hrvatska







Hrvatska je ratovala mnoge ratove, a zadnji rat je pobijedila vanjskog okupatora, ali nije unutarnjeg.

Zašto Hrvatska nije pobijedila unutarnje neprijatelje?


Rat, suludom (kurvanjsko-šovinističkom poluprimitivnom rusko-srpskom ustrajnom debilnom) propagandom pretvoren u rat protiv nekoga a ne rat s razlozima (nije važno protiv koga ratujete već zašto ratujete), niste dobili ako niste ostvarili razloge ratovanja.

Hrvatska je u nametnutom ratu, pravednim ratom uspjela zaustaviti agresiju, etničko čišćenje i trajnu okupaciju vlastitog teritorija (dio razloga rata), ali i zbog uvođenja demokracije, ostvarivanja nacionalnog i državnog suvereniteta, ekonomskog probitka i sveukupnog napretka stanovništva otklonom od socijalizma, proruske politike zaogrnute takozvanom nesvrstanošću, nedemokratičnog i militantnog društva, netržišne privrede, društva rastočenog teorijama o modernom i pravednom marksističkom društvu, partijsko-policijskog uređenja, rušenju tradicijskih (kulturnih i civilizacijskih dosega) vrijednosti, pretakanja državnih i etničkih granica, unijaćenja i asimilacije, susprezanja nacionalnih promicanja, ...

Dakle, ako su srbi okupatori, partijaši i udbaši, faktor nametanja socijalizma, proruske politike, umanjenja suvereniteta, onda rat protiv takvog ponašanja nije rat protiv srba već protiv zla.
Udbaško-orjunaške snage nameću poimanje rata za slobodu i neovisnost Hrvatske u rat proti srba, i po onom koliko smo ciljeva rata postigli - uspijevaju.
Niti smo demokratični (p*enkoviću treba odrubiti *lavu), niti smo nemarksisti, niti smo suvereni, niti smo nacionalni, niti napredujemo, živimo u siromaštvu.

Sljedeći rat moramo povesti protiv sebe samih.

Za dom spremni.



29

petak

svibanj

2020

U susret



Dan državnosti je opet Dan državnosti. Onaj dan u RH kad veličamo hrvatsku samobitnost, suverenitet (koji opet nemamo, već ga tražimo).

Pragmatičnost onih koji su paktirali s Hitlerom prije nastanka NDH-HDZ države, ideološka (uvijek su djelovali ideološki) opravdavanja o ispravnosti Hitlerovog rata (onog na zapadu, bratskog njemačkog naroda protiv kapitalizma) ukazuje na jednodimenzionalno i isključivo tumačenje povijest sa stajališta ideološki ispravnog.

Nitko drugi nije imao pravo strateški sklapati savezništva (u zadanim okvirima).

Takav postupak je okarakteriziran kao jednoumlje.




U susret Danu državnosti, zapravo u susret Danu antifašističke borbe, koji po svojoj prirodi ne mogu istovremeno (makar na različite datume) egzistirati.



07

utorak

siječanj

2020

Škorin poučak II, Demokracija bez pobjednika



Škorin poučak II


Umjesto pilane o izdaji Škorinih glasača, vrijeme je da ostatak hdz simpatizera odustane od monopola hdza na državnu i ostalu vlast i slušaju one koje napadaju (istinske domoljube kojima je napredak Hrvatske zadaća).

Ustrajno neprijateljsko ponašanje hdzovih satrapa prema svemu što je domoljubno a nije pod njihovom kontrolom je iritantno, i konačno je ustrajnom uništavanju domoljublja (Granić doveo Račana, Sanader doveo Kosor , Kosor dovela Milanovića, Granić doveo Mesića, Kosor dovela Mesića, Grabar dovela Milanovića)(Sanader doveo pupovca, Pupovac doveo Plenkovića, ...) došlo kraju.

HDZ je uništio sve vrste HSP-a, HSS, HSLS, HKDU, HDS, ...
Ali je uskrsavao SDP kad god su se ugasili. Uskrsnuo je hrvatsko-srpsku koaliciju iako je ta politika iznjedrila toliko zla. Uskrisili su jugoslavenstvo (orjunu, udbu, jugoslavenstvo, region, ...).

Suverenitet (u cjelini, pa uništavaju i monetarni) su uništili.
Takvima nitko glasa ne daje. Vrijeme je razmontirati hdz mašineriju, posebno isprazno političarenje.


Demokracija bez pobjednika

Demokracija je stanje duha. Način odlučivanja.
Kad netko na izborima pobijedi sa 600 000 glasova (u prvom krugu), ili u drugom krugu s 1 000 000 glasova mora znati da je oko 2 500 000 birača protiv njega.
U demokratskim društvima, kad pobjednik s takvom manjinom pokuša donositi odluke koje ne odgovaraju većini, ta 2 500 000 su stranka koja ne nameće rješenje, nego zaustavlja nametanje provođenja odluka manjine.

U demokraciji su relativni pobjednici jedna politička opcija, a svi ostali neformalna, djelomična stranka (oporba u obrani zajedničkih interesa).
G*vnari iz hdza provode svađu sa svima koji nisu dali glas hdzu kako bi izišli iz zajedničke oporbe (i postali su oporba jer nisu imali potporu većine u donošenju odluka). Zato im je važan povratak lešine komunjarstva-udbašije (sdp) kako bi izigrali demokraciju.
HDZ ne može pristupiti većinskoj koaliciji izbornih gubitnika, jer su protiv narodne volje, ali glasači i članovi HDZ-a mogu istupiti iz tog vražjeg brloga i savjesno posvetiti dostatnu energiju procvatu demokracije i Hrvatske.
HDZ je partijska lešina, njihovo ponašanje je dovelo Hrvatsku na rub građanskog rata.

Relativni pobjednik nema apsolutnu moć, Većina (iako nesložna) ne mora donositi odluke (jer se razmimoilaze) ali ima dostatnu moć i obavezu zaustaviti samovolju relativnog pobjednika (u ovom slučaju kriminalca koji se junači socijalizmom i jugoslavenstvom). Računati na hdz je uzaludno. A to znači da su nestali kao značajna politička organizacija. (Sad će (iako to plenković od početka radi) kao i sdp lešinariti.)

HDZ-u nije cilj demokracija i vlast naroda, pa moraju povratkom komunjara zacementirati sve što je u*rani plenković pobrkao (na našu štetu).

Hrvatska do novih izbora, opoziva ili građanskog rata mora preživjeti.



Oznake: Škorin poučak II, glasački monopol, državna vlast, domoljublje, Suverenitet, političarenje, demokracija, način odlučivanja, Relativni pobjednik, apsolutna većina oporbe, obaveze oporbe, neformalna stranka većine, obrana zajedničkih interesa, građanski rat, opoziv, novi izbori

09

ponedjeljak

prosinac

2019

Posljednji pjev (cvrkut) jugoslavenstva



Zahuktala se kampanja (osvajanja vlasti). (Demokracija ne postoji, stoga je jedan od kandidata odabrao vraćanje države narodu, ali i njemu za taj pothvat treba vlast.)

Vladajući (jugoslaveni) ogrnuti nekim HDZ-om (vrijeme prošlo), tekovinama Domovinskog rata, (ne)brigom za branitelje, nastoje zadržati pozicije vlasti (unatoč nenarodnim mjerama osporavanja referenduma (gadljivo), ratifikacije Instanbulske konvencije (gadljivo), Marakeškog sporazuma (gadljivo), ... najave uvođenja eura (ogavno), ...) pozivaju se na pokojnog Tuđmana.

HDZ u vrijeme Tuđmanova vodstva koalirao je s HSP-om, zagovarao vladavinu demokracije i naroda (u Ustavu je stajalo):



Sada u Ustavu RH stoji:



Pozivanje na Tuđmana, koji je zagovarao suverenitet, a potpuni suverenitet podrazumijeva i ekonomski suverenitet, na koji je Tuđman posebno pazio, i prikazivati današnji hdz Tuđmanovim nasljeđem je strahotno.

Jugoslavenstvo zaogrnuto tuđim političkim nasljeđem cvrkuće-cvokoće zadnju zimu.

Proljeće će biti sunčanije, a Hrvatska smjenom nakaradne vlasti vraćena narodu.

Ako je definirano Ustavom ili Sabor RH ili narod, narod ima prednost, onda narod mora ustati i preuzeti odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu sudbinu. Dosta je samovolje jugoslavenskih paraplegičara (koji ne mogu hodati a nas sile na trčanje u vlastitu propast.

Općim glasačkim pravom, glasovanjem, referendumima, voljom i znanjem do vlastite države (koju su nam oteli).

Za Hrvatsku, kao lav.

Oznake: kampanja, vlast, jugoslavenstvo, Tuđman, HDZ, Ustav RH., demokracija, narod, Suverenitet, ekonomski suverenitet, cvrkut

18

ponedjeljak

ožujak

2019

Zašto antifašizam nije temelj RH, a oni (orjunaši) tvrde da jest





Antifašistički pokret

društveni pokreti
društveni pokreti, kolektivno djelovanje, na stanovitom stupnju organizacije i postojanosti izvan institucionaliziranih kanala polit. djelatnosti utvrđenih u nekom društvu, sa svrhom zastupanja ili osporavanja određenih promjena u užoj ili široj zajednici kojoj i sam pokret pripada. Društvene pokrete karakterizira osjećaj zajedničke pripadnosti sudionika pokreta određenoj skupini ili zajednici. Pojam društveni pokret uveo je njem. društv. mislilac Lorenz von Stein sred. XIX. st., imajući na umu rastuće značenje radničkoga pokreta. Društveni je pokret moderni fenomen i bitno se razlikuje od različitih oblika kolektivnog djelovanja u daljnjoj prošlosti. Nastao je u XVIII. st., proširio se u obliku bojkota, barikada, peticija, štrajkova, a organizirao se preko tiska, udruga i izgradnje moderne države.

Društveni pokreti danas su multidisciplinarno područje istraživanja, na kojem se, uz sociologiju, susreću i soc. psihologija te polit. i pov. znanosti. Začetke teorije društvenih pokreta treba tražiti u reakcijama soc. teoretičara na Francusku revoluciju i nasilan ulazak masa na javnu scenu (G. Tarde i G. Le Bon o iracionalnom ponašanju gomile). Sve do 1970-ih društveni pokreti ostajali su na rubu tada vladajućih makroteorija društva – marksizma i funkcionalizma. Za marksizam su društveni pokreti ostali eminentno klasni fenomen, u što se nisu uklapali moderni društveni pokreti, dok su i u funkcionalističkoj teoriji imali sporedno, implicitno i negativno značenje, jer su narušavali predodžbu o koherentnoj društv. strukturi.
http://www.enciklopedija.hr/natuknica.aspx?id=16323


Razvidna je marksistička narav Narodno-oslobodilačkog pokreta (NOP-a), antifašističkog pokreta.
Marksizam nije općečovječanski (humani) pogled na svijet, pa ni derivati proizišli iz tog pogleda na svijet ne mogu nositi titulu humanih.
Marksizam je poznat po nametanju krvave promjene društva, nasilja nad članovima društva i nasilja među samim marksistima. Revolucija (u ondašnjem značenju).

Tvrdnje skupine ljudi i organizacija kojim (ne)pripadaju o antifašističkim temeljima Republike Hrvatske zaslužuju (kad već oni tvrdnje ne dokazuju, te ih pretvaraju u promidžbu) dokaze.

Primjerice, antifašisti (sudionici i pobornici partizanskog pokreta)(u 2. svjetskom ratu) su se zalagali za komunizam/socijalizam, Jugoslaviju i vlast radničke klase (po teoriji vlast bi obnašala avangarda (radničke klase)).
Socijalistička Republika Hrvatska (SRH) (prvotno FRH) nije bila država, niti je imala obilježja države, nije koristila državnost. Socijalistički koncept republike ne odgovara dotadašnjem uobičajenom smislu riječi.



U socijalističkoj republici vlast nije pripadala narodu, nego avangardi radničke klase (partiji), te je stanovnik neke druge socijalističke republike ako se učlanio u komunističku partiju (jugoslavije) mogao odlučivati o vlasti (dok izvorni narod (koji po definiciji avangardnosti) nije mogao biti učlanjen u partiju i nije mogao sudjelovati u vlasti). Podjednako su sovjetski inžinjeri 1946.g. mogli članstvom u jugoslavenskoj komunističkoj partiji sudjelovati u vlasti.
Dakle, Hrvatska zasnovana na odlukama ZAVNOH-a nije država i nema ovlasti koje proizlaze iz suvereniteta.

Koja je svrha tvrdnji o antifašističkim temeljima Republike Hrvatske, iako je rat za slobodu, samostalnost nazvan (po tuđmanovoj rusofilskoj navadi) Domovinski rat (kako se zvao i rat sovjeta protiv Njemačke) proizišao iz ustrajavanja JNA i jugoslavenski vlasti na osporavanju državnog suvereniteta hrvatskog naroda?
Uspostavljanje nulte godine (povijest počinje od jugoslavenske okupacije hrvatskog naroda) ima zadaću izbrisati povijest i spoznaju kako je Zemun bio teritorijalno u Hrvatskoj do 1921.g., Boka Kotorska i obala do Bara su bili do 1921.g. u Hrvatskoj, hrvatsko državno pravo je do pojave jugoslavena (orjunaša - monarhista i orjunaša - komunista) polagalo pravo na BIH.

Pučistički i državopravno nelegalan čin "prisajedinjenja", koji se raznim oblicima terora održavao, uspostavom NDH je preuzeo rigidniji oblik terora u održavanju stanja bez hrvatske države (pokolj na Bleiburgu i Križnom putu, raseljavanje i naseljavanje jugoslavena (srba), osiromašenje i uništavanje održive privrede, pljačka resursa, uništenje jednog naroda).
Sve nabrojano je programatski zamišljeno. Stoga međutvorevina koja je produkt tog zločinačkog plana ne može biti temelj Republike Hrvatske.


Oznake: pokret, antifašizam, narodno oslobodilački pokret, marksizam, oartizanski pokret, Socijalistička republika, avangarda radničke klase, partija, komunisti, Suverenitet, raz za slobodu, domovinski rat, Zemun, Boka Kotorska, obala do Bara, teror, rigidni teror, orjunaši - monarhisti, orjunaši - komunisti

04

srijeda

listopad

2017

Politička kuga zvana hdz



Politika suvereniteta je politika korištenja ustavne odredbe o suverenoj državi.




Provoditi Ustav je obaveza svih građana, a politika je pojedine dijelove Ustava promovirati kao nedovoljno istaknute. Ili promovirati ugrožene odredbe Ustava. Ugroza može biti posljedica neznanja, nemara, unutarnje ili vanjske agresije (prisile).

Hdz je odavno (iako je izgradio ugled na zastupanju suvereniteta kao temeljne vrijednosti društva (demokracija i suverenitet su temeljne vrijednosti hrvatskog društva, a ne antifašizam ili bilo kakav jugoslavenski pokret)) napustio temeljne vrijednosti pokreta, stranke, države i Ustava RH. Začuđuje kako mogu protivno Ustavu obnašati bilo kakvu vlast, bez represije na nositelje stranačke politike i državne vlasti (diktatura)).

Sustavno su stvarali uvjete neprincipijelnih koalicija, u sklopu kojih neustavno negiraju demokratska i suverenistička načela države kojom vladaju.
Ako hdz nije sposoban bez Pupovca, HNSa obnašati vlast onda nikako nije sposoban
obnašati vlast i treba ih protjerati iz hrvatske politike.
Domovinski rat, pravedan i obrambeni, nametnut je agresijom koja je posljedica nedemokratskog i nesuverenog društva.
Proći mukotrpno razdoblje povratka suvereniteta i prepustiti taj suverenitet orjunaškoj bandi koja se šepuri (mrtvim) hdzom i prostorijama državne vlasti, kvazidemokracijom i kvazilegalizmom najveća je bolest hrvatskog post socijalističkog društva: politička kuga zvana hdz.

Šeks. Granić, Franjo Gregurić ... koga te spodobe vode mora propasti.
Ne riješite li se hdza, uništiti će vas i prodati u roblje. Države niste imali, s njima je nemate.
Ako sami ne odaberete vlast, države nećete nikada imati. Roblje ste u vlastitoj državi.


2 000 000 biračkih glasova za opoziv plenkovića i za vladu nacionalnog spasa.



Oznake: politička kuga, Ustav RH., Suverenitet, HDZ, članak 2, obaveza, politika, demokracija, diktatura, neprincipijelne koalicije, orjunaška banda, Drava, roblje

07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

20

ponedjeljak

veljača

2017

Prokletstvo HDZ-a (srušiti HDZ zavazda)



U vrijeme pada Berlinskog zida, osvit slobode se nazirao za Hrvatsku.
Raspad Jugoslavije (pod stalnim pritiskom hrvatske porobljenosti i eksploatiranosti) obećavao je novo vrijeme.

Hrvatska mobilizacija (protivno tvrdnjama o pomirbi na nacionalnoj osnovi) oslonila se na živi dio hrvatskog naroda, u borbi protiv totalitarizma (jednoumlja).
Program političke borbe nedvosmisleno je isticao ideale (nove, hrvatske) države: suverenitet, demokracija, slobode (tržišta, rada, političke, osobne), demografska obnova, boljitak.
Idealima se suprotstavila jugoslavenska oružana sila (s političkim krilom kpj/kph).

Borba za suverenitet (iako je početno (razoružana) Hrvatska taj suverenitet tražila u federalnim okvirima (nije ga dobila), ponudila konfederaciju (kako bi olabavila federalne okove suvereniteta)(nisu prihvatili) potakao je (hrvatomrzce) na agresiju.

Iako je osnovica rata bila osporavanje Hrvatima pravo na suverenitet (koji su negirali jugoslavenski vojni i politički vrh sa sljedbenicima), rat je predstavljan kao nacionalistički (ili velikosrpski, ili ustaški ovisno o strani).
U tim složenim propagandnim okolnostima, prva postava HDZ-a (s isprikom o ratnim okolnostima) (iako i sama djelomično tvorac krive percepcije) s Tuđmanom, Đodanom, Brozovićem, Pavletićem, ... jasno se izjašnjavala o ciljevima Hrvatske. Poslije smrti tih političara u HDZ-u je nahrupila (skrivena iza moćne postave) donjeligaška, velikopljačkaška rulja (Granić vs Pašalić. Pašalić vs Sanader, Sanader vs Kosor, Karamarko vs Plenković). Sa Šeksom, Gregurićem u pozadini.

Iako je suverenitet trebao poslužiti razvoju demokracije, sloboda, demografskoj obnovi, boljitku HDZ je političkim kockanjem (sa sdpom) sveo Hrvatsku na postsocijalističku neosocijalističku tvorevinu (bezgranične socijalnosti (socijalizam) i gladnih koji se iseljavaju). Dvopartijsku državu s parlamentarnim apsolutizmom (u kojem se apsolutizam proteže samo na sljedbenike (jer se ostatak odupire anarhizmom i negacijom (države)).
Manevrom su pripustili sdpu (koji je brutalnom političkom obmanom proveo referendum o ulasku u EU, i pritom urušio i ono malo nade u hrvatsku politiku) mandat (kukurikavaca, koji su divljački crpili pljačkom proračunski novac).
Dugove neće imati tko vratiti. Preskupo su nas koštali izlasci i ulasci u državne tvorevine.

HDZ je ostao bez kadrova koji shvaćaju zašto smo izlazili, a zašto bi ulazili u nove državne integracije. I time obznanili besmisao svog postojanja. Hrvatska je (iznova) okupirana (velikopljačkašima). Pljačkaju na cijeni vode, plina, struje, svega što je u državnim rukama ...

Politika Karamarka koja se izjašnjavala domoljubnom, s namjerom okupiti šire narodne slojeve je (iz kuta današnje politike) naivna, ne pozivaš na političko savezništvo one koje imaš namjeru opljačkati.

HDZ-ovo prokletstvo je besmisao postojanja onih koji niti jednu odrednicu HDZ-a nisu voljni ispuniti (sve odreda titovi vojnici). Zbog toga je Dan državnosti nepromjenjen (rek˙o Šeks), Karamarko smjenjen (rek`o Gregurić), Hrvatska porobljenja, pljačka u tijeku, gladni odumiru. Pljenković na čelu.
Neka samo kažu tko im je pisao prvi program, a koji im je sada program i za što se zauzimaju (osim floskule o desnom centru bez ekstremne desnice (novi desni centar)). I što su ostvarili?
HDZ titovih (velikopljačkaških) manira.
Ugasiti.
(Nisu pitali one što su stvarali HDZ što su htjeli, ne pitaju one koji su krvarili zašto su krvarili, s novcima ne znaju (osim u vlastitu korist), o politici nemaju pojma.)



Oznake: Berlinski zid, jugoslavija, eksploatiranost, mobilizacija na nacionalnoj osnovi, mobilizacija protiv jednoumlja, ideali države, oružana sila, političko krilo, Suverenitet, velikopljačkaška rulja, dvopartijska država, parlamentarni apsolutizam, neosocijalizam, domoljublje i novi desni centar, besmisao postojanja na obmanama, titovi vojnici, politički program, ostvareno, ugasiti

10

utorak

siječanj

2017

Vrijeme krvavog raspleta



Politički ples (s praznom, ispražnjenom državnom blagajnom) u svrhu političkog obespravljenja nositelja suvereniteta (naroda) orkestriranim nametanjem preferencijalnog glasovanja, povratka srbendera-komunjara-orjunaša, forsiranjem lustracije i domoljubnih snaga (bez konkretnog plana prevladavanja gospodarskog sloma; koji su titoisti i komunjare produbile) isplivava u svojoj zlobi.

Ova vlada nije sposobna (bez krvoprolića) rješavati probleme na korist istinskih vlasnika države, državne imovine i vlasti.
Sustigao nas je paradoks pa vlast (čiji smo vlasnici) hoće postati vlasnik nas samih.
To je poznati paradoks kvazidemokracije (sve za vlast, vlast nikome).

Tko se (u demokraciji) usudi raspolagati s milijardama (desecima milijardi) (kuna ili eura) bez suglasnosti naroda?
Ove treba naučiti pameti ...

Malthus (Thomas Robert Malthus, Rookery kraj Guildforda, 16. veljače 1766. - Bath, 23. prosinca 1834., engleski demograf i politički ekonomist), mada u krivu, svojim je pesimističnim ekonomskim teorijama otvarao vrata novim teorijama rata.
Ako je društvo izloženo borbi za opstanak, u kojem ne postoji mogućnost kompromisa (unatoč pisanim zakonima) prirodno pravo na opstanak i samodržanje vodi izravnom sukobu - ratu.
Hrvatska je opetovanim i desetljetnim obmanjivanjem javnosti, izigravanjem demokracije i dobrih običaja stigla u točku iz koje nema povratka. Rat (za opstanak).
Nema Srba (i sakrivanja iz srpskih pretenzija, vješto manipuliranih od vladajuće svojte), nema neovisnih lista (cio most je šaka umno poremećenih idiota koji dvije rečenice nisu sposobni sročiti), nema HDZ-a (desnog centra - oni su go Q(urac)), nema političkih tradicionalnih vrijednosti (jer su sve prodane umnoporemećene duše koje su se nakrljile na 100 milijardi kuna državnog proračuna).
S vama nema pregovora - vrijeme je za otvoreni rat s gomilom krkana koji hoće odlučivati u ime onih koji ih nisu ovlastili.
Vrijeme je za krvavi rasplet. Tko bude sposobniji brže će okončati (krvavu) dramu.

(Gledam Stiera na tv-u, njemu trebaju detaljnije procjene štete kako bi dalje procjenjivali položaj INA-inih plinskih nalazišta u Siriji, a oko njega trinaest idiota koji toliko zabrinuto izgledaju kao da su izgubili djedovinu na 32 crno ... sad mi je jasno kako je Hitler postao diktator, toliko je ljudi voljno lizati idiotu stražnjicu da idiot (Stier) pomisli kako je više od onog što jest.)

Ravnajte se (koliko god zakoni priječili oružane i krvave sukobe) kako je krvavi rasplet neizbježan u društvu koje svima ne daje podjednake šanse za opstanak. Ova garnitura (šljama) upravo to radi ... vrijeme je krvavog raspleta.



Oznake: politički ples, državna blagajna, Suverenitet, Drava, paradoks kavazidemokracije, državni proračun, Malthus, pesimistični ekonomist, pravo na opstanak i samodržanje, sukob, podjednake šanse, krvavi rasplet

21

ponedjeljak

studeni

2016

Državotvorstvo a ne nacionalizam



Logično, nabrojati ću ono što nije logično

Jugoslaveni su (veći) neprijatelji


Imenovanje Ante Gotovine savjetnikom (nekome koga uistinu treba savjetovati) izazvalo je oštre reakcije iz Srbije. Zašto bi imenovanje Gotovine zabrinjavalo Srbiju? (Logično, opsesiju i političko-ratne planove vezane za Hrvatsku, Srbi ne mogu prikriti.) ( Nije Hrvatska usredotočena na Srbiju, svijet je šaren i širok.)

Hrvatska nije ratovala protiv Srba i Srbije. Hrvatska je u Domovinskom ratu ratovala za svoju samostalnost (suverenitet)(utopljenu u alijenacijski proces jugoslavenstva potpomognutog sa istoka i zapada). Svoditi rat na hrvatski nacionalizam (a ne državotvorstvo) je obmanjivanje Hrvata i žrtvovanje Srba.
Tko je kolovođa nacionalističkog poimanja (drukčije) stvarnosti? Jugoslavenčine, komunjare, otuđeni (alijenirani).
Jugoslavenska ideja je moguća samo na temeljima alijenacije Hrvata u južnoslavensku cjelinu. Bezpogovorno i bezuvjetno podčinjavanje Hrvata srpskom kralju je označio proces koji je projekt (zakulisnih centara moći).
Ustrajno državotvornu borbu (borbu protiv alijenacije) prikazivati kao nacionalističko suprotstavljanje srpstvu ima zadaću fokusirati oštricu borbe na Srbe (iako su jugoslaveni stvarni neprijatelji hrvatske države). Srpstvo ne osporava hrvatsku državu (doduše, na teritorij koji se vidi s tornjeva zagrebačke katedrale), jugoslaveni osporavaju.
Tako se jugoslaveni čuvaju za (ruski?) prevrat i poraz hrvatskog suverenizma (okruženog svjetskim silnicama i vlastitom nemoći izgraditi moderno (industrijsko/postindustrijsko) produktivno društvo).

Plenković i njegovi pratitelji, mentori su jugoslavenčine (Šeks, Granić, Gregurić, ...). To treba najuriti vilama ...
Neprijatelji u njedrima ... podmeću stoljetnim neprijateljima (Srbima). (E, srbi srbi ...)

tango




Oznake: imenovanje, savjetnik, srbija, svijet, samostalnost, Suverenitet, alijenacija, zakulisni centri moći, nacionalisltičko poimanje, neproijatelj u njedrima, podmetanje neprijatelju

04

petak

studeni

2016

Plenković (i šaka jada)



Hrvatski suverenitet (ono za što se ratovalo 1000 godina) je iskorišten na najodvratniji i podmukliji način.

UN je donio rezoluciju o uspostavi privremenog međunarodnog suda u Haag-u za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi.
Obrazloženje uspostave privremenog suda je nepostojanje uvjeta za zaštitu obaveznih zakonskih odredbi o ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti. Hrvatska je prihvatila i potpomogla u UN-u izglasavanje te rezolucije i uspostavu privremenog suda, a zauzvrat je dobila poseban status (sud u Haagu je morao tražiti odobrenje od Hrvatske države za jurisdikciju nad svakim slučajem koje je bio voljan procesuirati). BiH i Republika Srbija nisu imale takav status.
Hrvatska diplomatska i pravna sredstva, politikom blenkovića i stiera, nisu adekvatno iskorištena u očito politiziranom postupku protiv grupe časnika HVO-HVa iz Orašja.
Plenković je podržao kažnjavanje ratnog zločina, ali uz uvjet izostanka formulacije o zločinačkom pothvatu kojim bi Hrvatska bila optužena. Time je u ime RH priznao ono što UN izrijekom negira (sposobnost pravičnog vođenja kaznenog progona zbog politiziranost institucija BiH i Srbije).
Ujedno, poručuje institucijama EU kako se narav tih država promijenila ... što je laž.

Istovremeno, zastrašuje sve koji su sposobni (branitelji) suprotstaviti se njegovoj samovolji (u namjeri poharati i uništiti Hrvatsku). Provodi politiku korištenja represivnog aparata u uspostavi i očuvanju vlastite vladavine. Zaboravljajući kako je prošao Sanader i HDZ nakon Sanadera.
Svi koji podržavaju (budalaša) Plenkovića bit će svrstani u neprijatelje i prema njima će se provoditi postupak adekvatan njihovim nedjelima (protiv hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja, hrvatske države).
Strepite!



Članovi Hitlerovog kabineta 30. siječnja 1933.
Sjede: Hermann Göring, Adolf Hitler, Franz von Papen
Stoje: Franz Seldte, Günther Gereke, Lutz Graf Schwerin von Krosigk, Wilhelm Frick, Werner von Blomberg, Alfred Hugenberg

Oznake: Suverenitet, ICTY, rezolucija Una, rvatska, poseban status, diplomatska i pravna sredstva, sposbnost pravičnog vođenja kaznenog postupka, politiziranost institucija, zastrašivanje, samovolja, strepite