04

petak

studeni

2016

Plenković (i šaka jada)



Hrvatski suverenitet (ono za što se ratovalo 1000 godina) je iskorišten na najodvratniji i podmukliji način.

UN je donio rezoluciju o uspostavi privremenog međunarodnog suda u Haag-u za ratne zločine počinjene u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi.
Obrazloženje uspostave privremenog suda je nepostojanje uvjeta za zaštitu obaveznih zakonskih odredbi o ratnim zločinima i zločinima protiv čovječnosti. Hrvatska je prihvatila i potpomogla u UN-u izglasavanje te rezolucije i uspostavu privremenog suda, a zauzvrat je dobila poseban status (sud u Haagu je morao tražiti odobrenje od Hrvatske države za jurisdikciju nad svakim slučajem koje je bio voljan procesuirati). BiH i Republika Srbija nisu imale takav status.
Hrvatska diplomatska i pravna sredstva, politikom blenkovića i stiera, nisu adekvatno iskorištena u očito politiziranom postupku protiv grupe časnika HVO-HVa iz Orašja.
Plenković je podržao kažnjavanje ratnog zločina, ali uz uvjet izostanka formulacije o zločinačkom pothvatu kojim bi Hrvatska bila optužena. Time je u ime RH priznao ono što UN izrijekom negira (sposobnost pravičnog vođenja kaznenog progona zbog politiziranost institucija BiH i Srbije).
Ujedno, poručuje institucijama EU kako se narav tih država promijenila ... što je laž.

Istovremeno, zastrašuje sve koji su sposobni (branitelji) suprotstaviti se njegovoj samovolji (u namjeri poharati i uništiti Hrvatsku). Provodi politiku korištenja represivnog aparata u uspostavi i očuvanju vlastite vladavine. Zaboravljajući kako je prošao Sanader i HDZ nakon Sanadera.
Svi koji podržavaju (budalaša) Plenkovića bit će svrstani u neprijatelje i prema njima će se provoditi postupak adekvatan njihovim nedjelima (protiv hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja, hrvatske države).
Strepite!



Članovi Hitlerovog kabineta 30. siječnja 1933.
Sjede: Hermann Göring, Adolf Hitler, Franz von Papen
Stoje: Franz Seldte, Günther Gereke, Lutz Graf Schwerin von Krosigk, Wilhelm Frick, Werner von Blomberg, Alfred Hugenberg

Oznake: Suverenitet, ICTY, rezolucija Una, rvatska, poseban status, diplomatska i pravna sredstva, sposbnost pravičnog vođenja kaznenog postupka, politiziranost institucija, zastrašivanje, samovolja, strepite

20

srijeda

siječanj

2016

Biti će Mijo Crnoja



Biti će prvo bijelo, biti će Za dom spremni!, biti će Mijo Crnoja
Bio je i Franjo Tuđman


HDZ (nakon Tuđmana) i dalje poziciono (iz rakursa vlastitog pozicioniranja) ukopava sve dobro što je HDZ značio ovom narodu.
Nakon Registra branitelja, Registra agresora je logičan slijed (iako je nelogično da registar agresora ne postoji pri tijelima državne uprave).
U Ustavu socijalističke Jugoslavije pobuna protiv društvenog poretka i te države proizvodila je gubitak prava na nasljeđivanje ...
Registar agresora mora (javno) postojati.

Sklonost Kolinde Grabar Kitarović (brzopoteznim odlukama) izazivati javnost, s namjerom stvaranja kulta ličnosti (važnosti) postaje nesnosna. Svođenje donošenja odluka na jednu osobu (centar moći, okruženje oko predsjednice) potpuno je krivi koncept (nametanja i kočenja (potrebnih) društvenih procesa). Osobina mediokritetskih osoba ...

Kako bi trebalo biti? Društvo izražava svoje potrebe, u nastojanju svojih potreba organizira državu, Vladu, parlament, imenuje Predsjednika/cu ... s namjerom učinkovito ostvarivati svoje potrebe. (Glas predsjednice vrijedi koliko i pastira s obronaka Velebita.)
A što bi predsjednica trebala raditi? Sagledati potrebe društva (demokratskim načelom) i (možda i protivno svojoj volji) posredovati u ostvarenju onih ciljeva koje podržava većina (Hrvata/ca). Ona to ne radi ... sustavno. (Pastir čuva stado ...)

Njeno brzopotezno kočenje inicijative uporabe Za dom spremni! u Hrvatskoj vojsci podjednako je iskazivanje samovolje.

Kako je bilo za vrijeme Tuđmana? Tuđman je stekao karizmu kritički i argumentirano progovaranjem o mitu Jasenovac, o Hrvatsko-Srpskom odnosu unutar Jugoslavije, o potrebi malog naroda na državno pravo, o NDH kao težnji hrvatskog naroda za vlastitom državom, ... (nema KGK i njenih brzopoteznih odluka). Tuđman je razgovarao, skupljao dokaze, slušao, surađivao, razrađivao, predlagao ... i uglavnom provodio tuđe odluke. U tom mu smislu KGK nije ni do gležnja.

Građanske revolucije u Europi (nizozemska, engleska, francuska, ...) imale su zadaću ograničiti samovolju i otvoriti prostor kvalitetnijem donošenju odluka koje su od zajedničkog značaja. Te su revolucije provedene s posljedicama po te države (koje su nakon toga industrijski ubrzano razvijale ...).
Zašto je Hrvatska i dalje nerazvijena (bez naznaka ikakvog napretka)? Pitajte Kolindu (ako je ja budem pitao, izbori će biti brže nego pretpostavlja.)

Kolinda Grabar Kitarović javno ponižava sve one kojima je Tuđman vjerovao i služio, ponižava branitelje na koje se Tuđman oslanjao u ostvarivanju hrvatskih interesa. Praveći karijeru u stranci koju su stvorili Tuđman i branitelji u nakani ostvarivati hrvatske ciljeve. (Od lažnih prikrpa HDZ više ne nalikuje na sebe.)
Za dom spremni!

Vrijeme je za tuđmanovu izvornu stranku, oslobođenu Šukera, Marića, ovih-onih. Vrijeme je za političare koji prednjače u rješavanju hrvatskih problema ...
Diskreditacija (po poznatom obrascu orjunaške svite), isključujući čimbenik, omalovažavanja Hrvata razlog je za opoziv (predsjednice (nema sile koji je može usčuvati na poziciji koja joj ne pripada)).
Mijo Crnoja! (jer su tako rekli branitelji).


Oznake: HDZ-ovo tonjenje, Registar branitelja, Registar agresora, ugroza poretka, brzopotezne odluke, autoritarnost, kult važnosti, samovolja, jednakovrijednost predsjedničkog i pastirskog glas, tuđmanova karizma, dugotrajna i istinska karijera, građanske revolucije, smisao građanskih revolucija, posljedice građanskih revolucija, karijera u stranciu koju su istinski stvarali Tuđm