27

nedjelja

studeni

2022

`Ko j* euro
Euro nije moja valuta.

Zašto bi uvodili/uvode euro?
Komunističko-orjunaška srpsko-ruska klika provodila je ekonomsku samostalnost, uključujući neovisnu valutu ... pa, gle čuda, zaokrenuli u zajedničku valutu (zajedničku državu u kojoj smo mi zajedno ali bez instrumenata države, uključujući i nedostatak valute).
Dakle, niti smo u Europskoj Uniji, niti nam je euro valuta jer su to instrumenti koji nama ne služe niti će služiti.

Za koji smo Q onda ušli u EU, za koji Q uvodimo euro?
Hrvatska nije imala privredu, već je služila (u robovskoj ekonomiji) srbima i rUsima u podupiranju svjetske revolucije (svjetskog ekonomskog, vojnog i civilizacijskog sukoba).

To je ujedno i razlog uvođenja eura, preko kojeg će kontrolu nad ekonomskim subjektima preuzeti netko (iz svjetske klike) i zaustaviti sudjelovanje hRvatske u svjetskom sukobu na strani rUsa.

Ali, kako je hrvatska privreda robovska (robijanje jugoslavenima-srbima-rusima) kao takva ne proizvodi vrijednost pa je uvođenje eura besmisleno. Hrvati su radili za puko preživljavanje (robovi, bez slobode i atributa koji krase slobodu: stvaranje bogatstva kao zaloga za sigurniju budućnost). Robovi ne stvaraju zalihe za sebe.
Dakle, Hrvati mijenjaju eure za kune (a nakon uvođenja eura to neće biti moguće), oni koji daju eure profitiraju, oni koji daju kune profitiraju. sada su i jedni drugi monetarni mrtvaci (nema tečajne razlike niti generatora koji stvara tečajna razlika). Hrvati u Hrvatskoj nemaju valutu (jer rade za puko preživljavanje). Na kraju mjeseca nemaju kuna, eura, dolara, rubalja, jena, lira, niti bilo koje druge valute. Nemaju ništa. Svew jedno im je koja je valuta proglašena državnom (jer nemaju ni države). Roblje, gladno roblje.

Nema slobode, poduzetništva, inovativnosti, stvaranja zaliha, ... jednom ispuštena državna suverenost (kao razlog okretnijem i promišljenijem življenju) svodi se na ropstvo (kontrolu vanjskih čimbenika).

J*bo vas tItO, nesvrstani, oslobodilački pokreti, svjetska revolucija, socijalna država, antifašizam, samouprtavljanje i tri mjeseca kursa preko kojih ste postajali direktori ili samoupravljači.
Cijeli ste život sudjelovali kao roblje u svjetskim previranjima (ratovima), i nikad ništa niste priskrbili ...
Niti ste odgojeni kao odgovorni za vlastite živote i živote onih koji vas okružuju.

j*bo vas euro, i vi njega.Oznake: euro, valuta, Drava, sloboda, roblje, kontrola

04

srijeda

listopad

2017

Politička kuga zvana hdzPolitika suvereniteta je politika korištenja ustavne odredbe o suverenoj državi.
Provoditi Ustav je obaveza svih građana, a politika je pojedine dijelove Ustava promovirati kao nedovoljno istaknute. Ili promovirati ugrožene odredbe Ustava. Ugroza može biti posljedica neznanja, nemara, unutarnje ili vanjske agresije (prisile).

Hdz je odavno (iako je izgradio ugled na zastupanju suvereniteta kao temeljne vrijednosti društva (demokracija i suverenitet su temeljne vrijednosti hrvatskog društva, a ne antifašizam ili bilo kakav jugoslavenski pokret)) napustio temeljne vrijednosti pokreta, stranke, države i Ustava RH. Začuđuje kako mogu protivno Ustavu obnašati bilo kakvu vlast, bez represije na nositelje stranačke politike i državne vlasti (diktatura)).

Sustavno su stvarali uvjete neprincipijelnih koalicija, u sklopu kojih neustavno negiraju demokratska i suverenistička načela države kojom vladaju.
Ako hdz nije sposoban bez Pupovca, HNSa obnašati vlast onda nikako nije sposoban
obnašati vlast i treba ih protjerati iz hrvatske politike.
Domovinski rat, pravedan i obrambeni, nametnut je agresijom koja je posljedica nedemokratskog i nesuverenog društva.
Proći mukotrpno razdoblje povratka suvereniteta i prepustiti taj suverenitet orjunaškoj bandi koja se šepuri (mrtvim) hdzom i prostorijama državne vlasti, kvazidemokracijom i kvazilegalizmom najveća je bolest hrvatskog post socijalističkog društva: politička kuga zvana hdz.

Šeks. Granić, Franjo Gregurić ... koga te spodobe vode mora propasti.
Ne riješite li se hdza, uništiti će vas i prodati u roblje. Države niste imali, s njima je nemate.
Ako sami ne odaberete vlast, države nećete nikada imati. Roblje ste u vlastitoj državi.


2 000 000 biračkih glasova za opoziv plenkovića i za vladu nacionalnog spasa.Oznake: politička kuga, Ustav RH., Suverenitet, HDZ, članak 2, obaveza, politika, demokracija, diktatura, neprincipijelne koalicije, orjunaška banda, Drava, roblje

11

ponedjeljak

travanj

2016

Jasenovac (i Gradiška Stara)


Jasenovac je nesumnjivo (bez obzira na broj i podrijetlo žrtava) mjesto opomene (i pijeteta).
Nikad više (crne kiše, nikad više Hirošime ...). (Iako je broj nuklearnih i termonuklearnih pokusa promijenio klimu i uništio Zemlju (kakvu smo znali), a Srbi punili logore u vrijeme CNN-a, interneta, mobilnih telefona, ...)
Istinski me veseli bojkot (??) (ne)hrvatskih udruga koje su najavile nedolazak na komemoraciju. Na sprovode i komemoracije se ne poziva. Dolazite jer osjećate potrebu nekome izraziti sućut, nekome odati pijetet.
Podjednako je neukusno (kao i za sva protekla vremena orgijanja u Jasenovcu) najavljivati nedolazak. Ne dođete (nećemo primijetiti.)
Hrvatska konačno može održati neideološku komemoraciju (sjećanje na vremena kad su ljudski životi vrijedili više nego u vrijeme njihovog ideološkog komemoriranja). Može konačno ukazati (bez obzira je li Jasenovac bio logor smrti ili radni logor, bez obzira je li postao logor smrti nakon rata ...) na povijesnu opomenu.
Jasenovac, kakav god bio, prvenstveno je bio instrument opomene.
Ustrajavanje na zločinačkom karakteru tog logora (kao da je bilo jednostavnije prikupljati stanovništvo i transportirati ga u logor, od (zločinački) jednostavnijih likvidacija na licu mjesta) je odraz političarenja. Izbjegavanja prave naravi.
Ni nacistički logori nisu zamišljeni kao logori smrti ( njemački ratni stroj je stvarao robovsku radnu snagu; transportirati nekoga s kraja Europe u tkz. logor smrti je suluda tvrdnja). Preokretom na ratištu, nacisti su logore preobratili u tvornice smrti (iako su i potpomažući ratnu privredu sijali smrt negdje drugdje ...)
Roblje, mrtvo roblje.
Jasenovac (u krugu ciglane) nije centar ropstva, smrti, ratne privrede. Jasenovac je na kraju svijeta ...
Jasenovac je mjesto opomene. Ali zbog licemjera to do sada nismo jasno vidjeli.

Nemojte mi nametati svoje viđenje naravi, broja žrtava, podrijetlu žrtava i vremena trajanja rada logora.


Ja sam iz kraja u kojem su obitavali pravoslavci (vlasi, srbi ili posrbljeni). Nitko nije transportiran u Jasenovac. Slobodno su nosili četničke uniforme, nikad protiv njih nije napravljena vojna akcija (kao npr. čišćenje Kozare (od partizana)), ponekad su upravo četnici ubili neke Hrvate, ali su svejedno sklopili sporazum s vladom NDH o financiranju (bolnice u Kninu i borbe protiv komunista). Iz takvog okruženja (suživota katolika i pravoslavnih) nisam spreman prihvaćati simboliku Jasenovca koju su licemjeri stvarali desetljećima (lažima i iskrivljavanjem činjenica). Ostalih manjina nije bilo (te mi je nezamislivo prihvaćati odgovornost za stradanje i sustavni progon etničkih skupina koje ni do danas nisam sretao (trebao bih mrziti one za koje ne znam ni postoje li ..??)).
Do sada je Jasenovac predstavljan kao centar srpskog istrebljenja, mjesto sumanutog zločina, simbol zločinačke naravi Hrvata.

Dužnost je sjetiti se Jasenovca, ali bez licemjera. Bit ćemo uzvišeniji.
Konačno je Jasenovac oslobođen klike koja progovara jezikom laži i mržnje. Vrijeme je za progon takvih iz javnosti (trovali su nas svojom zlobom, prijetili, otimali, nametali, ... progonili).


Oznake: logor. Jasenovac, komemoracija, nedolazak, najava, pijetet, narav logora, roblje, licemjeri, simbolika (Jasenovca)