05

petak

studeni

2021

Andr-hdz-eja





Hdz je politička stranka. Bez programa. Bezobrazno bezvezna.

Doveli su orjunaško-četničko mladunče (obožavaju koristoljublje skrivati iza srpske agresije), koje u doba HDZ-a nije mogao primirisati (onima koje je rastjerao). Tipa koji je članario u HsLs-u, da mu bude lakše u SDSS-u.

Tvrdnja 22 i tri: Andreja je porušila temelje koje nikad nismo izgradili - demokracije i pravne države.

Svojski se trudi rušiti ono što nikad nismo izgradili. (U vlastiom neznanju nije dokučio kako u Ratu za neovisnost zbog pridržavanja Ženevskih konvencija nije provedena promjena socijalističkog sustava (promjena vlasti ne znači promjenu sustava: mirovinski sustav, zdravstveni sustav, prosvjetni i visokoškolski sustav, sportski sustav, pravni sustav, ... sve je ostalo socijalističko).)

Poimanje države i institucija države izvan tržišnog aspekta, koji se financiraju iz poreza duboko zadire u pitanje opravdanosti poreza - jer se država usuđuje diskriminirati stanovništvo potvrdama o potvrdama potvrde potvrda (iako niti jedna mjera nije znastveno obrazložena ili istražena).

Po teoriji društvenog ugovora država nije nadređena već instrument pojedinca.




Uistinu se moramo zapitati tko obazuje/ne obrazuje hrvatsku naciju (koja uči samo kad je ugrožena). Nesposobnost rješavanja problema prije nego problem postane ozbiljan osobina je siromašnih naroda, koji koriste malo poboljšanje za opuštanje, i zbog toga žive u stalnoj krizi.

Za Hrvatsku dostojnu življenja.




Oznake: HDZ, politička stranka, orjunaško-četničko mladunče, temelji demokracije, temelji pravne države, Ženevske konvencije, Rat za neovisnost, socijalizam, sustavi, društveni ugovor, instrument, krize, siromašni narodi

09

ponedjeljak

prosinac

2019

Posljednji pjev (cvrkut) jugoslavenstva



Zahuktala se kampanja (osvajanja vlasti). (Demokracija ne postoji, stoga je jedan od kandidata odabrao vraćanje države narodu, ali i njemu za taj pothvat treba vlast.)

Vladajući (jugoslaveni) ogrnuti nekim HDZ-om (vrijeme prošlo), tekovinama Domovinskog rata, (ne)brigom za branitelje, nastoje zadržati pozicije vlasti (unatoč nenarodnim mjerama osporavanja referenduma (gadljivo), ratifikacije Instanbulske konvencije (gadljivo), Marakeškog sporazuma (gadljivo), ... najave uvođenja eura (ogavno), ...) pozivaju se na pokojnog Tuđmana.

HDZ u vrijeme Tuđmanova vodstva koalirao je s HSP-om, zagovarao vladavinu demokracije i naroda (u Ustavu je stajalo):



Sada u Ustavu RH stoji:



Pozivanje na Tuđmana, koji je zagovarao suverenitet, a potpuni suverenitet podrazumijeva i ekonomski suverenitet, na koji je Tuđman posebno pazio, i prikazivati današnji hdz Tuđmanovim nasljeđem je strahotno.

Jugoslavenstvo zaogrnuto tuđim političkim nasljeđem cvrkuće-cvokoće zadnju zimu.

Proljeće će biti sunčanije, a Hrvatska smjenom nakaradne vlasti vraćena narodu.

Ako je definirano Ustavom ili Sabor RH ili narod, narod ima prednost, onda narod mora ustati i preuzeti odgovornost za vlastitu državu, za vlastitu sudbinu. Dosta je samovolje jugoslavenskih paraplegičara (koji ne mogu hodati a nas sile na trčanje u vlastitu propast.

Općim glasačkim pravom, glasovanjem, referendumima, voljom i znanjem do vlastite države (koju su nam oteli).

Za Hrvatsku, kao lav.

Oznake: kampanja, vlast, jugoslavenstvo, Tuđman, HDZ, Ustav RH., demokracija, narod, Suverenitet, ekonomski suverenitet, cvrkut

11

ponedjeljak

studeni

2019

Teški (neoprostivi) grijeh hDza



Osnutak HDZ-a (u osvit sloma komunističke tiranije u Euro-Aziji; ta je tiranija zahvaćala i naš region koji mi od milja zovemo Hrvatska do Drine) čin je političke borbe, koja je na trenutak postala nastojanje, da bi se iznova vratila u okvire borbe.

Udbo kamarila je (zastrašujući i ubijajući sve politički angažirane protivnike) nastojala (nastojala) ovladati svim političkim organiziranim skupinama (bile važne ili nevažne).

Tako je i krovna (koalicija) organizacija svih Hrvata (HDZ) u samom osnutku zatrovana udbaškim otrovom (koji je imao zadaću skrenuti povijest u produženje okupacije).

Jedan od bezobraznijih udbo-g*vnara je (ono (g*vno)) Vladimir Šeks.
Priglup i bezobrazan, bezobziran i nesposoban, teško opterećen svojim u*ranim i beznačajnim životom - idealan izvršitelj udbaških nauma.

Kako mu je udbaška hobotnica izlazila u susret, a znajući o ciljevima i metodama udbaštva, politički Hrvati su koristili njegovo prisustvo u hdzu za dezinformiranje široko razastrtog članstva udbaške organizacije (te je nastanak RH proveden nakon agresije JNA, samo u sukobu sa paravojnim (pro)četničkim postrojbama).

Dakle, mirotvorna ali suverenistička politika je zaobilazila udbaško-kosovske elemente i provodila volju hrvatskog naroda (nedajui se zastrašiti ili omesti).

Nakon Tuđmanove smrti, takvu politiku manipuliranja udbo-kosovskim isprcima nije imao tko voditi. M. Granić, I. Sanader, J. Kosor, A. Plenković su prijeratni udbaški elementi ili su podmladak (naročito se u širenju udbašije i povratku na staro istakao A. Plenković očiglednim pomlađivanjem udbaške hobotnice).

HdZ kao takav postaje antihrvatski, rezultati su njegove politike istovjetni s poslušničkom politikom KPH/SKH (Hrvati anacionalisti (jugoslaveni) i ateisti).

Onog trenutka kad je prestala narodna politika, prestala je i politika pomirbe, prestao je Tuđmanova svehrvatska politika - započeo je građanski rat.

Nema potrebe za lustracijom (tko će lustrirati Resslera?, i mnoge novoudbaše koje su regrutirali Granić i Šeks?).

Umjesto politike pomirbe preporučam politiku nepomirbe; Tko se miri s politikom koja sada upravlja Hrvatskom, u krivu je! (Današnji hdz nas je vratio unazad, a mi ćemo taj povratak zdušno iskoristiti za drukčiji put.)

Bye, bye proleteri ...


Oznake: HDZ, udbo kamarila, politička borba, politika pomirbe, narodna politika, udbaška hobotnica, svehrvatska politika, udbaški pomldak, politika nepomirbe

23

srijeda

siječanj

2019

Ja sam uslikao majmuna, nije fotomontaža



Slom demokracije, slom narodnog preporoda


Ako hDz na predstojećim europarlamentarnim izborima poluči dva ili manje mandata, ukaže li im se narod i referendumski kazni poništavanje referenduma, uzalud su lagali 2 godine.

U strahu od narodne osvete, hDz (zločinački) producira izvanredno stanje kako bi marširanjem represivnog aparata i tajnih službi neometano pokrali naredne izbore. Planirali su slom demokracije, planirali su slom narodnog preporoda.
Planiraju i naredni korak na kojem bi bilo razvidno kako ih narod ne podržava.

Majmuna sam osobno slikao s prostitutkom narkomankom u zagrljaju, nije fotomontaža.


Oznake: majmun, slika, fotomontaža, HDZ, ukazanje naroda, Referendum, laži, planirani slom demokracije, slom narodnog preporoda

08

petak

lipanj

2018

Tri priče (bez početka i kraja)



HDZ je osnovan kao sredstvo provođenja političkih ideja državotvornosti. Zamisao osamostaljenja i uspostave države kao instrumenta ostvarenja interesa hrvatskog naroda. Ideološki, nekoliko (ne)prihvatljivih (ne)prijateljskih političkih smicalica (politika pomirbe, politika boljitka, politika raskida s komunizmom-socijalizmom, politika kao sredstvo javnog servisa, ...), jer laž je najbolja kad je izreknete kao obećanje. Ali vrijeme ostvarenja obećanja je isteklo, oni koji su obećavali su svi mrtvi (nitko od živih neće priznati da je i on obećavao).
Ostao je hDz koji je umjesto poticanog jugoslavenstva položajima, materijanim i društvenim statusom. poticao domoljublje podjednako bezuspješno.
Ništa od obećanih promjena društva, a obećanja se ponavljaju: bježimo od jugoslavije, velikosrpstva i malosrpstva (dok bukači pričaju o velikosrpstvu puk shvaća prijetnju od malih srba (koji su bili pozicionirani na niže funkcije), te se nikad nije oformila konzistentna politika protiv velikosrpske ekspanzije koja je ugrožavala hrvatsku državu).
hDz vješto vraća srpstvo, jugoslaviju, partiju, komunizam, pravoslavlje jer su visoko pozicionirani članovi politički nepismeni, ali su pohlepni i naivni. Spašavali bi Hrvatsku kao i devedesetih (dobro profitirajući), ali je to vrijeme (obećanja) nepovratno prošlo. hDz je partija (članovi su višestruko puta propustili priliko upraviti stranku na stranu istinske političke snage i time se svrstali u političke mrtvace).
Hrvatska mora svojim putem (bez hDz-a).



Političke smicalice takozvane desne struje u jednoj političkoj partiji su me potakle na nekoliko tvrdnji. Kovač i Stier su politički beznačajni, vezani za politiku ali ne i kreatori politike. Podjednako, nemaju političke istomišljenike, glasače. Instalirani su i ne mogu predstavljati političku struju. (Oni su politički glumci, "zečevi" koji jačaju zakulisne "moćnike", za koje tvrdim da su prevaranti). Jednopartijski sustav s dvije jače partije i pet malih partija ne može funkcionirati. Centralni komitet u sjeni nije sposoban voditi državu. Smisao demokracije se temelji na spoznaji kako takav (jednopartijski sustav s centralnim komitetom) ne funkcionira, demokracija je sustav koji slobodom izražavanja mišljenja pridonosi odabiru najboljih rješenja.


Politika. Ideje. Ivo Sanader za vrijeme svoje "vladavine" (upravlja centralni komitet, a ne ivo sanader) nije imao političke ideje. U hDz je uveo jednoumlje, partijsku poslušnost bez preispitivanja, hDz gurnuo u ponor (isteklo je vrijeme potrebno za ostvarenje obećanja danih ranih devedeseti) laži i otimačine. vratio velikosrbe (dioba vlasti u Hrvatskoj), vratio komunjare-socijalizam, vratio mesića i josipovića, ... politički mrtvac (kojeg je centralni komitet predstavljao kao uglađenog europejca)(takvi ne kradu i nisu biseksualni)(podjednako kao i plenković). Koja priprosta demagogija.
Sada (po potrebi centralnog komiteta) ivo sanader promovira političke ideje objavljivanjem knjige. Nevjerojatno. (Kao da nas zanima politički mrtvac koji je bio idejno neplodan i za vrijeme aktivnog bavljenja politikom.)
Za vrijeme "vladavine" nije mario za narod i demokratske razmjene (političkih) ideja, sada se drži vjerno svoje taktike i podjednako priglupo nudi političke ideje (velike koalicije) (kao da ima sto milijuna političkih sljedbenika, koje ne može drukčije obavijestiti o svojoj genijalnosti).
Da, dobro ste uočili. Demokracija ga ne zanima (jer je marioneta centralnog komiteta).

Moneta je najjače sredstvo za umirenje.



Uspavanom kristovom vojniku, hrvatskom ratniku - Krešimiru A. (1957-2018)


Oznake: tri priče, HDZ, ideje, politička obećanja, hrvatski put, kovač, Stier, politička snaga, gluma, smisao demokracije, ivo sanader, centralni komitet, jednopartijski sustav, demokracija

06

srijeda

lipanj

2018

200 000



Broj posjeta blog stranice GOTO U-blogiranje ( https://blog.dnevnik.hr/goto/ ) je dosegao 200 000.

(Brojač je u kontinuitetu izbrojio preko 200 000 posjeta, iako je prethodno isti web brojač resetiran nakon 35 000, pa opet nakon 50-ak tisuća, a jedno vrijeme brojač nije bio postavljen na stranicu bloga. Prava brojka posjeta je preko 300 000.)

Želim vam i dalje ugodnu političku nestvarnost, političko maltretiranje i neugodnu političku stvarnost (jer kad bi sve bilo normalno blog ne bi postojao ili bi se bavio impresijama (života)).


- Ukrali ste nam državu, vratite nam dostojanstvo

- Mamića su optužili da je sam odradio posao u vrijednosti preko 100 milijuna kuna, izdao lažne račune (i osudili) ... mogu li ja odraditi prekovremeno za upola manju sumu?

- hDz sastanči i uvježbava totalitarni partijski posluh (dok konjine kradu promjenama i nametanjima suludih zakona), ne slažemo se hDz-om oko novaca (i još ponečeg)

- sdp čeka svojih 5 minuta (četiri godine), kako bi raskupusio državu koju će hDz pljačkom spasiti

Da, vrijeme je obznaniti kako je tuđmanov HDZ i šakom i kapom plaćao (kukavelj) domoljublje a ne jugoslavenštinu, samo je to vrijeme prošlo (i ne može se vratiti).

Vrijeme je za narodnu vlast. A ne vlast nad narodom. (hDz-u je istekao rok trajanja, smrde kao trula jaja.)





Oznake: 200 000, broj posjeta, blog, Drava, krađa. mamić 100 milijuna, HDZ, SDP, kukavelj, plaćanje, vrijeme za narodnu vlast, vlast nad narodom

01

srijeda

studeni

2017

Srušite plenkovića! (nije on Hrvatska)



HDZ je svojim postuđmanovskim puzanjem dokazao kako svakodnevno sudjeluje, umjesto u stvaranju hrvatske politike, na rastakanju hrvatske države.

Imenovati plenkovića (besramnog idiota) predsjednikom stranke i predsjednikom Vlade RH je zadnja podvala HDZa hrvatskom narodu.
Nakon razdoblja političke i druge borbe za suverenitet i državu, Tuđmana i domoljubnih političara, nastupila je postuđmanovska era orjunaškog HDZ-a.

Razlozi takvog ponašanja nekad vodeće stranke-pokreta satkani su u činjenici kako je sam F. Tuđman koristio Šeksa za održavanje prevlasti u HDZ-u. Šeks je obilazio ogranke i osiguravao pravne okvire stalne Tuđmanove prevlasti na stranačkim Saborima.

Šeks, nakon Tuđmanove smrti, održava prešućivanu ulogu kontrolora kadrovskih odnose u HDZ-u. Pravno, sposoban (podmetati i spletkariti), Ideološki, idiot (nepismena nakaza koja nema grama morala, hrvatstva ili sposobnosti graditi društvo).
Šeks je židovskog (kapitalistička obitelj) podrijetla, orjunaško-komunjarske prošlosti. Vlastohlepan. (Dosta o Šeksu.)(Nisu moji preci ostavljali kosti da bi takvi određivali narav države ...)

Plenković je odlučio: kupiti INU, prodati HEP, imenovati povjerenstvo (za sukobe oko prošlosti), razvlastiti birače, obezvrijediti MOST, kriminalizirati HOS (Za dom spremni!), uvesti euro, ...
Previše za idiota koji nije dobio niti 17% glasova.
Ako očekujete kako ću se suglasiti s takvim ponašanjem i ostati pasivan, varate se!
Odlučivati o nacionalnoj valuti bez odluke javnosti je kažnjivo djelo (kazna će biti okrutna!). Strepite!
Jugoslavensko-orjunaška svita je ostala pošteđena u Domovinskom ratu. Sada je vrijeme za brutalni obračun s tim samozvancima, koji pokušavaju uvesti svevlašće.
Hrvatska nije orjunaška djedovina, vrijeme je za nacionalni obračun.
Naredni rat će biti građandski rat.
Zadnja nada za izbjegavanje rata je mir.


Riješili smo se velikosrba, jugoslavena - riješit ćemo se i njihove ostavštine - idiota koji su u jugoslavijama bili srpska služinčad, a sad bi htjeli biti gospodari. Valjda su pomislili kako su nakon srba oni prvi nasljedni vladajući red.

HDZ-om (kadrovski) upravlja Šeks, a Šeks nije sposoban upravljati. Hrvati ne mogu biti politički sljedbenici takvog nakaradnog političkog pravca.

Srušite plenkovića, dok je vrijeme. Kasnije će biti kasno.

2 000 000 glasova, za vladu nacionalnog spasa.


Oznake: HDZ, postuđmanska era, orjunaški HDZ, Šeks, unutarstranački odnosi, kadroviranje, ideologija, Plenković, 2000000

13

petak

listopad

2017

HDZ je kočničar hrvatskog nacionalnog razvoja



Bez hdza i sdpa, oni su politički marginalci

HDZ je nastao kao hrvatski pokret koji je na osnovama hrvatskog suverenizma (hrvatskog državnog prava) pokušao izgraditi demokratsko društvo.
Kako bi u potpunosti ostvario političke zamisli (u okružju zločinačke jugoslavensko-velikosrpske orjunaško-komunjarske političke prakse) odabrao je model političkog pokreta. Obratio se hrvatskoj javnosti i tražio suglasnost većine u razrješenju društvene krize izazvane nepremostivim razilazom ondašnje političke vlasti i volje naroda.

Današnji HDZ (onaj HDZ iz devedesetih više ne postoji) je premrežen nelustriranom jugo-udbašijom (i njihovim sinovima-kćerima)(Jedino je V. Pusić kći ustaškog suca.)
Na izborima ne nastupa kao snaga koja mijenja društvene okolnosti, već se svojom (pocinčanom) politikom služi u restauraciji socijalističko-jugoslavenske velikosrpsko-proruske tvorevine postizbornom alkemijom (promoviranja neustavnih entiteta nasuprot ustavno-pravno ovlaštenih, ali podjednako političkom alkemijom obespravljenih).
Nakon neprincipijelne-dosljedne koalicije sa SDSS-om (iz te koalicije je proistekla negacija Ustava i svih vrednota ovog društva koje te vrednote nije nikad imalo, ali se nadalo promjenama ka boljem). Nastavili su politički pravac davanja značaja velikosrpskoj političkoj misli, skoro vratili konstitutivnost srpskog naroda u Hrvatskoj.
Srpski narod u Hrvatskoj ne postoji, postoje Hrvati srpskog podrijetla, narodnosno Srbi. Pravo na izjašnjavanje Srbinom nije umanjeno, samo je logika djelovanja drukčija. Srbin u Hrvatskoj nema pravo proglašavati Srbiju i svojatati teritorij Hrvatske. Zašto onda srpski malobrojni zastupnici u vladajućoj koaliciji koja bi trebala (ali neće) provoditi politiku usklađenu s Ustavom RH (demokracija,suverenitet).
Ako je demokracija, tko se zauzima za 3 saborska zastupnika zbog kojih gubi 148 drugih zastupničkih glasova?
To je politika stvaranja alibija.

(Izglasavanje (preglasavanje) zakona, ustavni zakoni (protivni Ustavu), mjere izvršne vlasti, opća atmosfera u društvu ... sve s ciljem udaljavanja vladajuće strukture od stvarnih nositelja vlasti - naroda.)

Podjednako se (koalicijski bez koalicije) odnose prema sdpu (leglu podmukle i krvoločne antihrvatske lopovske svite).
Bez dvotrećinske saborske većine nije moguće promjeniti Ustav (ali je normalno da sdp ima jedan četverogodišnji mandat u kojem ima tu većinu i promjeni Ustav nagore), nije moguće izglasati ustavne suce. I još štošta.

Umjesto poziva na nacionalno jedinstvo, povodom potrebe dvotrećinske većine, i izmjena koje su potrebne za ozdravljenje ovog društva, krkan jedva (puzajući) ima ikakvu većinu (u čemu mu je sdp strateški (kao svom provjerenom kadru - idiotu agentu u redovima HDZ-a) pomogao lažnim opozivima vlade i ministara). Plenković najbolje čuva njihova politička dostignuća (prevare).
Da sdp nije pokretao izglasavanje nepovjerenja plenkovićevoj Vladi i nekim ministrima, hrvatske bi političke snage nezadovoljne političkim odabirom ovog hdza i vlade pokrenuo inicijativu za političko okupljanje (pokret) s namjerom ostvariti sve političke interese koje hrvatski narod ima.
Tome i služi politika.

Svejedno, plenković je otpočetka potpisao presudu i sebi i hdzu (posebno onim koji ga zdušno iz dobro plaćenih državnih fotelja podržavaju u kočenju Hrvatske na putu ka demokraciji i suverenitetu).

Potrebno je 2 000 000 biračkih glasova (referendum, izbori, ...) i rješavanje osnovnih problema društva. Takvi se problemi ne rješavaju političkim nadmudrivanjima stranačkih besposličara. Takve probleme rješavaju ozbiljni ljudi uz suglasnost većine društva.
Računam na vaš glas, vi moj glas imate.

Ovaj put bez hdza i sdpa (oni su politički marginalci).


Oznake: HDZ, devedesete, severenitet, demokracija, društvo, politički pokret, neprincipijelne-dosljedne koalicije, politika stvaranja alibija, koalicija sa sdpom, dvotrećinsk većina, političke prevare, čuvar, politički interesi, ostvarivanje

04

srijeda

listopad

2017

Politička kuga zvana hdz



Politika suvereniteta je politika korištenja ustavne odredbe o suverenoj državi.




Provoditi Ustav je obaveza svih građana, a politika je pojedine dijelove Ustava promovirati kao nedovoljno istaknute. Ili promovirati ugrožene odredbe Ustava. Ugroza može biti posljedica neznanja, nemara, unutarnje ili vanjske agresije (prisile).

Hdz je odavno (iako je izgradio ugled na zastupanju suvereniteta kao temeljne vrijednosti društva (demokracija i suverenitet su temeljne vrijednosti hrvatskog društva, a ne antifašizam ili bilo kakav jugoslavenski pokret)) napustio temeljne vrijednosti pokreta, stranke, države i Ustava RH. Začuđuje kako mogu protivno Ustavu obnašati bilo kakvu vlast, bez represije na nositelje stranačke politike i državne vlasti (diktatura)).

Sustavno su stvarali uvjete neprincipijelnih koalicija, u sklopu kojih neustavno negiraju demokratska i suverenistička načela države kojom vladaju.
Ako hdz nije sposoban bez Pupovca, HNSa obnašati vlast onda nikako nije sposoban
obnašati vlast i treba ih protjerati iz hrvatske politike.
Domovinski rat, pravedan i obrambeni, nametnut je agresijom koja je posljedica nedemokratskog i nesuverenog društva.
Proći mukotrpno razdoblje povratka suvereniteta i prepustiti taj suverenitet orjunaškoj bandi koja se šepuri (mrtvim) hdzom i prostorijama državne vlasti, kvazidemokracijom i kvazilegalizmom najveća je bolest hrvatskog post socijalističkog društva: politička kuga zvana hdz.

Šeks. Granić, Franjo Gregurić ... koga te spodobe vode mora propasti.
Ne riješite li se hdza, uništiti će vas i prodati u roblje. Države niste imali, s njima je nemate.
Ako sami ne odaberete vlast, države nećete nikada imati. Roblje ste u vlastitoj državi.


2 000 000 biračkih glasova za opoziv plenkovića i za vladu nacionalnog spasa.



Oznake: politička kuga, Ustav RH., Suverenitet, HDZ, članak 2, obaveza, politika, demokracija, diktatura, neprincipijelne koalicije, orjunaška banda, Drava, roblje

07

četvrtak

rujan

2017

Svi se sramite



Mi bez HDZa možemo, oni bez nas ne mogu


HDZ je postao smutnja i smetnja.
Treba oformiti hrvatski pokret kojim će se opozvati nehrvatska, izdajnička, nenarodna vlast.
Treba oformiti pokret koji će na izborima s 2 000 000 glasova preuzeti vlast bez prolijevanja krvi, bez građanskog rata ili (dogledno) nove agresije kojoj bi nesposobna i razorena Hrvatska bila izložena (nap. nova migrantska kriza, ratovi za vodu, ...).

Formiranje HDZa kao pokreta s ciljem ovladavanja hrvatskim suverenitetom je neslavno propao nametanjem politike pomirbe (izjednačavanja orjunaša, komunjara s hrvatskim domoljubima).

Kratkotrajni pokret (s nejasnim ciljevima, oslonjen uglavnom na udbo-kosovske ostatke), zbog ratnih uvjeta i krnje pobjede u tom ratu, nisu prerasli u ozbiljniju političku snagu kao temelj ozbiljne države. Prvi hdzovi kadrovi su se jagmili za obilnim novčanim naknadama (i u vrijeme rata). Čvrsta ruka koja je državi davala ozbiljnost posljedica je fokusiranosti svjetske javnosti na prvi rat u Europi nakon krvavog 2. svjetskog rata i nužnosti vanjske vojne, političke, diplomatske, materijalne i humanitarne pomoći.

Nakon završetka rata (u kojem srbija nije poražena) Hrvatska je utonila u orjunaško-četničko bezakonje (kršenja Ustava, zakona, zlouporabe pravosuđa, zlouporabe izbornih procesa, ...).
Povratak sdp-a na vlast s Račanom glogov je kolac tuđmanovom konceptu pomirbe Hrvata (jer Račan i njegovi drugari nisu sudjelovali u stvaranju RH). Ako Račan sa svojm svitom nije stvarao RH, kako je onda (po kojim zaslugama) preuzeo vodstvo u toj državi? Normalno, od prvog je trenutka radio na rastakanju i slabljenju te države.

Mogu shvatiti povratak političkih snaga koje su služile velikosrpstvu, ali ne mogu shvatiti HDZ (koji je očigledno premrežen prosrpsko projugoslavenskim kadrovima)(šeks, granić, manolić, kosor, mesić, plenković, ...) koji je restituciju (povratak) projugoslavenske struje omogućio. Ipak je HDZ bio pokret ... Bilo je potrebno samo pozvati narod na načela suvereniteta, domoljublja. Nisu to uradili.

Pokret je u tom trenutku prerastao u protuhrvatski.

Poigravanje s politički neformiranim (seksualno frustriram) Sanaderom je izrodio novi veliki propust HDZ-a (koji se više ni sam nije nazivao pokretom). Ustoličenje Jadranke Kosor.
Žena koja je do 1995.g. bila u Pokretu za održanje Jugoslavije je postala predsjednica stranke (kojoj je cilj održanje Jugoslavije) i predsjednica Vlade (kojoj je cilj žurnim mjerama prenijeti suverenitet na treću stranu).

Novi kolaps hrvatskog suvereniteta je nastao dolaskom milanovića na vlast. Orjunaško vražje kolo se okreće. Pred očima zapanjene hrvatske javnosti. HDZ kao politički pokret ne postoji. HDZ kao stranka ne postoji.

Oskudni birački odaziv karamarkovom HDZu se smanjio plenkovićevu HDZu.
Plenković je iz južnoslavenske obitelji, član HSLSa do 2008.g.
Nije sudjelovao u političkom svrgavanju komunista s vlasti, nije sudjelovao u obrani od oružane agresije, nije sudjelovao u stvaranju HDZa, nije sudjelovao u stvaranju RH.
Tko takvog mamlaza može staviti na čelo HDZa i na čelo države.
HDZ (i izborno povjerenstvo)(u stranci i na državnim izborima).
Dakle, HDZ ne postoji kao hrvatska politička snaga, već služi za promoviranje i nametanje orjunaških polupolitičara i velikosrpskih ciljeva.

Sanaderovo brže bolje koaliranje s Pupovcem (3 glasa srpske manjine u Saboru, gubitak 10-12 saborskih glasova HSPa, gubitak 200-tinjak tisuća glasova na izborima) nije slučajnost. Istovjetno popuštanje srpskoj strani (u namjeri okrnjiti suverenitet i omalovažiti narod kojem taj suverenitet pripada) radi Plenković. To nije slučajnost, već obespravljivanje hrvatslkog biračkog tijela na štetu Hrvata i Hrvatske. Služinčad.
HDZ se nije politički distancirao od nedjela svojih čelnih ljudi. I zaslužio hudu sudbinu.

Vrijeme je za potpuno devastiranje HDZa i formiranje hrvatskog političkog pokreta koji će s 2 000 000 biračkih glasova preuzeti odgovornost za državu i narod. Vrijeme je za sposobne i odgovorne koji će raditi u interesu hrvatske države i hrvatskog naroda.

Za državu dostojnu življenja, bez političke korupcije i bezakonja. Za uređenu državu u kojoj suverenite pripada narodu.

Hrvatska Hrvatom!




p.s.
Vremenska podudarnost "rješavanja" jasenovačke ploče sa završetkom sudskog procesa bosanskohercegovačkoj šestorci orjunaški je način njihova doprinosa političkom procesu u Haagu.
Ako su haški procesi političke naravi, orjunaška svita u RH je odlučila pritiskom sudjelovati u osudi.
Onaj tko sam ne vjeruje u obrambenu narav rata, ne može ni drugima dokazati plemenite namjere.
Sramite se svi koji ste aktivno ili pasivno pridonijeli raspletu koji ne prikazuje Hrvate u pravom svjetlu.
Pripadati naciji znači osjećati nepravdu koja je učinjena pripadniku vlastite nacije.

Oznake: HDZ, politički pokret, nenarodna vlast, Suverenitet, agresija, rat, obrana, bezakonje, ustav, zakoni, povratak velikosrpstva, protuhrvatski pokret, sanader, Kosor, Milanović, Plenković, pokret za Jugoslaviju, HSLS, 2000000 glasova

08

ponedjeljak

svibanj

2017

Postoji li HDZ? Vrijeme je za novu političku snagu



Bruna Esih, nezavisna kandidatkinja na listi HDZa preferencijalno je ušla u Sabor u izbornoj jedinici u kojoj HDZ tradicionalno nije dobivao glasove (inače je partijska banda ne bi ni stavljala na listu). Samostalno nastupa na lokalnim izborima za Zagreb. Poduprla je prvu koaliciju, poduprla je opstanak ministra Marića, poduprla je smjenu Petrova, poduprla je izbor Jandrokovića. I omražena je u HDZu.

Zlatan Hasanbegović, preferencijalno je ušao u Sabor na listi HDZa, u izbornoj jedinici u kojoj HDZ ne kotira visoko (inače ga partijska banda ne bi stavljala na listu). S Brunom Esih nastupa na nezavisnoj listi za Zagreb. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je opstanak Marića, poduprao je opoziv Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Goran Dodik, iako je predsjednik vlastite stranke, nastupio je na HDZovoj listi i osvojio saborski mandat u 10. izbornoj jedinici, poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Željko Glasnović je u Sabor ušao kao nezavisni kandidat, poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Član HRASTa je na HDZovoj listi u devetoj izbornoj jedinici osvojio zastupničko mjesto u Saboru. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

Branko Hrg je kao nestranački kandidat na listi HDZa ušao u Sabor. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.

HSLSov predsjednik Darinko Kosor je na HDZovoj listi sa 479 glasa ušao u Sabor. Poduprao je prvu koaliciju, poduprao je ostanak ministra Marića, poduprao je razrješenje Petrova, poduprao je imenovanje Jandrokovića.


Esih 10 471 glas, Hasanbegović 11898 glasova, Culej 9262 glasa, Miro Kovač 12 751 glas, Hrg 3733 glasa, Dodik 3032 glasa. 51147 glasova.

Spašavanje HDZa na vlasti nije politika HDZa (jer je jedva osvojio relativnu većinu tuđim kandidatima i glasovima). Zapravo je HDZ projugoslavenska, udbaško-srpska stranaka koju spašavaju zastupnici koji su pridruženi HDZu (u nadi kako će ta uzurpatorska partijska, šeksijanska banda nadrkavanjem nadmudriti naivne glasače i njihov odabir).

Nakon svih manevara prijetili su gospođi Esih, izbacili Hasanbegovića, dosađivali Glasnoviću, zastrašivali Culeja, kumili HNSovce i pupavčeve snsovce, izmanipulirali Sauchu, ... i to sve odradi plenković koji je haeslesovac (do 2008.).
Kako će HDZ proći na slijedećim izborima kad je na izborima iza kataklizmičkog Milanovića nesposoban osvojiti vlast?
Možda su zanemarili činjenicu da se povjerenje birača stiče kvalitetnim radom a ne namještanjem izbora.
Vrijeme je da Hrvatska zaboravi HDZ i osnuje kvalitetnu, odgovornu, sposobnu političku stranku koja će rješavati hrvatske probleme, a ne slušati krvoločnog pijanca iz Osijeka i stvarati cirkus na -300 milijardi (kuna).

Vrijeme je za gašenje udbaške filijale, vrijeme je za nove izazove i novu političku strategiju. Vrijeme je za nove političke ikone, vrijeme je za djela. HDZ je uništio HSP, HSS, i na kraju su uništili sami sebe.
Nisu Esih, Hasanbegović, Glasnović, Culej ... podlegli HDZovim manipulacijama, nego su spašavali naciju (ralja komunizma od kojih ih HDZ nije sposoban štititi; ionako je Šeks (Mesić, Manolić) imao/li zadatak izmanipulirati političku javnost i osigurati potčinjeni položaj Hrvatske u Jugoslaviji).

(HDZ je olupina koju treba natovariti bremenom sjećanja i potopiti da se više nikad ne vrate na vlast.)

Do novih izbora (na kojima će nova politička ideja preuzeti odgovornost za naciju).




Oznake: HDZ, nova politička snaga, izbori, preferencijalni glasovi, podrška koalkiciji, podrška vladi, stanje HDZa, olupina, spašavanje nacije, novi izbori

29

subota

travanj

2017

(Anti)Državničko ponašanje Plenkovića?



Koalicijom s MOST-om doći na vlast, djelovati zajedno (u rušenju milanovićeva i proruskog sdpa), a onda pred lokalne izbore izazivati nove parlamentarne izbore sukobom s MOST-om, sukobom učvršćivati MOST-ove birače, s pozicije predsjednika stranke HDZ koja je imala cilj objediniti hrvatsko političko tijelo uistinu nije državničko ponašanje.

Političko objedinjavanje Hrvata (neophodno za rješavanje gubitka državnosti, države, vojske, jezika, gospodarske i političke moći, diplomacije, ...) koje je zacrtao HDZ, čelni čovjek (hslesovac i komunjara, orjunaš i debeloguzi karijerist) HDZ-a svojim samovoljnim postupcima rastače (i tako vraća Hrvatsku na stanje okupacija i političke neorganiziranosti).


Tako vam je kad HDZ okupira zlobna budala, uvjeren kako nitko ne zna što je bio i što je trebao biti HDZ. HDZ nije Hrvatska, ali je trebao poslužiti oporavku i jačanju Hrvatske. Po onom što se s Hrvatskom dogodilo možemo prosuditi i o hdzovim čelnicima (Granić, Sanader, Kosor, Plenković). Svi odreda jugoslavenčine, s aktivnim stažom u razbijanju hrvatske političke organiziranosti.


Pitajte me, otkuda ja znam što je HDZ trebao biti.

Oznake: koalicija, most, HDZ, lokalni izbori, biračko tijelo, politička organiziranost, okupacija

25

srijeda

siječanj

2017

HDZ, bezidejna partija



Urušene partije


HDZ je brzo-potezna partija koja nikad nije postala stranka.
Na prijelazu milenija (pad Berlinskog zida, slom marksizma), žurnim postupkom stvorena je politička struktura (partija protiv partije) koja se suprotstavila urušenoj partiji.
To (već tada) nije slutilo na dobro.

Košmar previranja, umjesto razrješenja propalog sustava i njegovih navika, produžio je život i partijašima i njihovim navikama. Uz takav HDZ nije se bilo teško pravoj partiji vratiti ...

Uz popustljivost sovjetskog vrha (koji je olakšao HDZ-u sticanje slave), i povratak podmuklosti i agresivnosti Putinove Rusije (koja se hrani nešto nasiljem, nešto novcima, ponajviše našim novcima) HDZ je spao na zamrzavanje nedorečene (popustljivosti i strahu od Rusa) politike stvaranja partije (koja nikad nije prerasla u stranku). HDZ se 25 godina (popustljivošću i politikom nepostojanja politike prema novoj politici (nasilja i otvorenih obmana) Putina) bori protiv partije. Ako se boje ruskog ekspanzionizma, zar se nadaju narodnoj podršci (i privilegijama koje su uživali istrčavajući protiv komunista, JNA, jugoslavije i Srbije (Miloševića))?

HDZ je politički monstrum (zahvaljujući članstvu koje ih nije znalo napustiti). A HDZ i SDP vegetiraju jer ih Hrvati nisu znali ukopati, redoslijed nije bitan (ukopati HDZ pa SDP ili SDP pa HDZ, svejedno, u istu raku).

Šrot se udvojio (udvostručio). Smjena HDZ-a i SDP-a podjednako je razorno za Hrvatsku, Hrvate, pamet. Samo nas umjesto diktature prosrpske partije (skj), uništavaju isti kadrovi (skj) smjenjujući kvazidemokratske stranke/partije (jedni se nazivaju strankom, drugi partijom), a istovremeno su i jedni drugi skj.

(To što HDZ neprijateljskim preuzimanjem vode titoisti (Kosor,Plenković) ili udbaši (u eri Sanadera) ukazuje na nesposobnost članstva sudjelovati u rješavanju sudbine Hrvatske. Vrijeme je za sposobne i iskrene.)


Besplatno školstvo i besplatno zdravstvo nas košta:

1. Ministarstvo znanosti i obrazovanja 14 milijardi kuna,
2 . Ministarstvo zdravstva 9,1 milijardu kuna,
3. HZZO 24 milijarde kuna,
3. HZMO (mirovinsko) 38,7 milijardi kuna (prikupljeno iz uplata za mirovinski fond 20 milijardi kuna, 18,7 milijardi kuna se doplaćuje iz porezne mase).
Jedinice lokalne uprave ispunjaju svoje financijske obaveze prema školstvu, zdravstvu (što je financijski dodatak na sumu od 65,8 milijardi iz nabrojanih točaka). Tko normalan može vjerovati kako su zdravstvo i školstvo besplatni, tko normalan može dozvoliti isplaćivanje mirovina novcima iz porezne sume?
Socijalistička svojta centralizira sredstva, osigurava zaposlenje podobnim, nekakvu korist (besplatno) izrazitoj manjini. Do kad će nas lulavi praviti invalidima?

Nastaviš li praksu urušene partije, kadrovima koje je producirala ta partija, producirao si politički fenomen (nastavio urušavanje pod drugim imenom).


Oznake: HDZ, brzo-potezna partija, milenijsku prijelaz, partija protiv partije, urušena partija/e, popustljivost sovjeta, podmuklost Putina, politički monstrum, šrot, udvostručenje, neprijateljsko preuzimanje, titoisti, udbaši, urušavanje pod drugim imenom

22

četvrtak

prosinac

2016

Tko u Hrvatskoj (diše) slavi Božić?



Božić je kršćanski obiteljski blagdan. Obiteljski.


Svejedno nas s dalekovidnice zasipaju partijskim domjencima.
Najkrupniji promašaj je domjenak HDZ-a (na kojem se okupila stranačka (demokršćanska) elita ... jedini je problem što su svi bili pripadnici komunističke partije , ili HSLS-a).
Toliku količinu partijskih gmizavaca, odlučnih isisati i zadnju kunu (kap krvi) hrvatskom čovjeku nije viđeno od partijskih kongresa (u Beogradu).
Cjelokupna Vlada, sastavljena od ne inventivnih (ispraznih) lopova, koji Hrvatsku neće pomaknuti (dva posto nizbrdo i dva posto uzbrdo nisu ista dva postotka), koji zaboravljaju kako 2,7% porasta BDP-a nisu dostatni za podmirivanje kamata (državnog duga koji iznosi 100% BDP-a).
HDZ-ov domjenak je pokazao koliko glupana obnaša državne funkcije.
Šeks, Plenković, Šuica, Jandroković, ovi oni ... šrot (dok je bio milanović (ne znam čijim glasovima) vlast je bila nenarodna, sada je vlast nenarodna (podjednako bez mog glasa)).

Sa SDP-ovog domjenka predsjednik partije čestita Božić I Novu godinu (riječ je o Bernardiću).
Čovjek socijaldemokraciju drži politikom jačanja socijalne države i poziva na odabir socijaldemokratske opcije kao načina života "građana Hrvatske" (citirano).
Iako socijaldemokracija znači političku borbu parlamentarnim putem za uspostavu socijalizma. I to sve u udarnom TV terminu. Kakav glupan!
Nije mi jasno kako bi socijalizam pomogao "građanima Hrvatske"?

U Hrvatskoj je problem stalno recikliranje "outsidera", osoba koje bez politike nemaju nikakve izglede u životu.
Recite što bi radili Šeks, Plenković, Milanović, Jandroković, Šuica, Maras, ovi-oni?
Oni nemaju iluzija. Nemaju ni snova. Nemaju pritajene životne želje.
Takvi ne mogu obnašati državne dužnosti, naročito ne u državi koja je mlada, s nerazvijenom demokracijom, s nerazvijenim osjećajem važnosti državnih institucija i bez tradicije (pravednosti).
Hrvatska je prepuštena na milost i nemilost ishlapljelim (trknutim) idiotima koji nas neće usrećiti.

Treba to razjuriti. A ne trovati obiteljski blagdan njihovim postojanjem.

Adoration of the Shepherds by Jacob van Oost (1603–1671), a Flemish Baroque painter of history paintings and portraits



Oznake: Božić, domjenci, HDZ, SDP, bernardić, socijaldemokracija, socijalizam, socijalna država, obiteljski blagdan

20

utorak

rujan

2016

HDZ (putuje)



(bespućima)


Andrej Plenković najavljuje zaokret u politici HDZa (ispituje mogućnost ostvarenja većeg osobnog utjecaja u politici HDZa u kojem nema prijatelja, istomišljenika ili političkih saveznika)(jer je instalirana marioneta).
Odstraniti će desne (ekstremiste) a ojačati centar (desni) .. lijeve ne spominje (inkvizicija - dresiranje - desnih). (Hoće li Plenković proganjati lijeve kao što su lijevi proganjali HDZovce ...?)

Stvoriti će državu robova (koje će prisiliti vraćati državni dug).

Jedan polupravnik bezazlena (priglupa) pogleda cilja na temeljna prava (slobodu, imetak, bit čovjeka - pravo na sigurnost).


Desni centar je izakulisna sintagma za crnačku ((pro)ustašku) radnu snagu koja bi bez ikakvih rasprava trebala vratiti državni dug) radom na gradilištima diljem Europe ...a Plenković (tatin sin) nije ustaša.

(Politička procjena o nekorisnosti lijevih (lažaca, lopova, neradnika, nesposobnih, politikanata, ...), i oslanjanje na demonizaciju nacionalo opredjeljenih ukazuje na plan sustavne pljačke hrvatskog stanovništva u ime države koja nije kontrolirala vlast ni proračun, Plenković(i) će ući u povijest hrvatskog naroda kao poprilična ništarija ... te ukazuje na ispravan zaključak kako samo radišno stanovništvo može spašavati državu. Pitam se kada će se osvijestiti i spašavati državu prije potopa (preventivnim demonstracijama, opozivima političara i referendumima?))

Hrvati su rogati, bezobrazni, profašistički, neljubljeni, ... jer ih treba opljačkati (za političke sinekure i neodgovornost orjunaške svojte). Kradeš od onog tko ima/ili će imati.


Krađa budućnosti.


Oznake: bespuća, HDZ, Plenkovići, osobni utjecaj, desnica, centar, stvaranje države robova, temeljna prava, nekorisnost

09

petak

rujan

2016

Spremni



Jadan ti je HDZ koji se boji povratka milanovića na vlast.

Jadna ti je Hrvatska s takvom (stožernom) strankom kojoj komunjare i orjunaši imaju izgledne šanse za osvajanje vlast.

Jadan ti je onaj tko ovo piše i čita ...


(Poslijetuđmanovska Hrvatska googla u blatu orjunaštine, nesposobnosti, prodaje i političke naive.)

U dom spremni!


Oznake: HDZ, Milanović, vlast, stožerna stranka, orjunaši, komunjare, čitati, pisati, poslijetuđmanovska Hrvatska, nesposobnost, prodaja, politička naiva

08

ponedjeljak

kolovoz

2016

Podivljali Max



Svojedobno je HDZ tražio (stvarajući okvire pokreta) podršku svih političkih opcija u političkom obračunu s jugo-orjunaško-četničkom JNA, beogradskom vrhuškom, komunističko-prosrpskom, prosovjetskom unitarističkom krvavom diktaturom ...

Titova politika (podupiranja prosovjetskih režima), zaobilaženja povelje UN-a i distribucije oružja i pružanja vojne logistike (podjednako krvavim ili krvavijim režimima), stvaranja titoista (s podjednakom željom sudjelovati u stvaranju svjetskog terorizma) nejasne društvene stratifikacije iznjedrila je krvavi epilog.

Složenost odnosa (totalitarizam zakrabuljen socijalizmom s ljudskim licem ... (kakav li je tek onda bio onaj drugi socijalizam) poigravanje je s ljudskom strpljivošću.

HDZ je u prvotnom stanju težio svehrvatskom pokretu s jasnim ciljevima. Danas je strančica s nejasnim političkim programom, vođena i vodana (preko bara i lokava)(u kaljužu ljudske bijede).

Sanader, Kosor, Karamarko, Plenković ... (što zapravo mi hoćemo?).
Htjeli smo političku snagu koja će transformirati hrvatsko društvo (ustrajavanje na suverenitetu je borba za slobodu, boljitak (prosperitet, blagostanje)). Nametanje parlamentarnoga apsolutizma, odustajanje od transformacije društva ka modernom (sloboda rada, sloboda tržišta, političke slobode) sveli smo se na arhajsko društvo (političke vrhuške)(koja lažima osigurava svoj povlašten položaj).

Onima koji lažu čitav život i lažima su nas isporučili velikosrpskoj četničko-zločinačkoj kamarili nije vjerovati. Iznova će nas isporučiti na gubilišta ...

(Zanemarivati četiri godine pogubnu politiku milanovića i sdpa, a nakon toga vraćati se na političku ravnopravnost (demokratskoga uvažavanja) politika je političkih diletanata (čiji su nas očevi već jednom prodali ...). Sto tisuća radno sposobnog stanovništva neće braniti Hrvatsku, neće hraniti Hrvatsku, neće plaćati zdravstveno za umirovljenike ... oni su nepovratno izgubljeni (jer su iselili, i negdje drugdje stvaraju vlastitu budućnost). Opustošili ste (ljudska srca) ... nitko vam ne vjeruje, nitko vam se ne raduje... umrite u bijedi vlastite bezvrijednosti.

Hrvatska optužuje.
Nećete se političkim smicalicama osloboditi civilizacijske osude jednog zločinačkog sustava (jugoslavensko-komunističko-socijalističke diktature). Nećete političkim manevrima (na zasadama osude drugog sustava (dokaz da su političari znatno ograničeni jer se drže osude jednog označenog sustava, a drugi je (koliko mi vrištali) prihvatljiv)) izbjeći zločinačku nakanu i narav jugoslavenštine i socijalizma. Suočavanje s karakterom tog sustava čeka vas svakodnevno (na svakom uglu). Nećete pobjeći istini. Nećete pobjeći pravdi. Nećete nametati politički (niti bilo koji drugi) vrijednosni sustav.
Vratite nam našu vlast ...



Oznake: HDZ, politički pokret, cikljevi pokreta, titova politika, titoizam, socijalizam s ljudskim licem, nejasan politički program, la, isporučivanje na gubilište, politika ravnopravnosti demokratskim uvažavanjem, političke smicalice, politički manevri, nametanje političkog vrijedonosnog sustava, narav jugoslavenštine

26

utorak

srpanj

2016

Mogu li se bez programa dobiti parlamentarni izbori (i što to znači)



Strategija HDZa (već viđena) izmijeniti kompletno rukovodstvo i svjetonazor stranke (u svega 15 dana), te takvi ići (po prvi puta) na ponovljene parlamentarne izbore stvara nedoumice ...

Odabrati strategiju samostalnog izlaska je ravno samoubojstvu (mene ne smeta takav odabir HDZ-a, ionako su poslije tuđmanove smrti teret državnom proračunu i sigurnosti branitelja, hrvatskog puka, ...).
Sdpova strategija (oslanjanja na poticanje nacionalizma i nacionalne netrpeljivosti izazivanjem sukoba sa srpskom etničkom skupinom prikrivajući pljačku državnog proračuna ...) kod HDZa je legalna politička mjera.
Parlamentarni apsolutizam (i mogućnost saborskih stranaka vladati Hrvatskom bez ograničenja) stvorio je političke strukture koje izvlače ogromna sredstva (siromašeći hrvatski puk).

Najbrojnija politička stranka računa na dostastan broj saborskih mandata, utjecaj u odborima, političku trgovinu (rasprodaju (Hrvatske), prodaju (branitelja, mladih, poduzetnika, vlasnika (nekretnina)) ...), državne dotacije (po svakom saborskom zastupniku, ...
HDZ ne smjera osvojiti saborsku većinu (i preuzeti odgovornost za sudbinu države, naroda, ...). Ni to me ne smeta (obzirom kakvi krkani paradiraju stranačkim tijelima ...).

Četiri godine oporbovati (neučinkovito, kako je to Karamarkov HDZ radio), a paoslije tako nakupljena iskustva (i frustracije, ako su postojale) pretočiti u kvalitetu rukovođenja državom (zbog tog plaćamo oporbu), pa promjeniti i rukovodstvo, politiku i liste stvarno je dno dna.
Ozbiljna politička grupacija ne može raditi takve gluposti ... Ni to me ne smeta (idioti su 4 godine knjižili primanja i dobre mirovinske uplate, nismo ih kontrolirali, nismo ih referendumom razvlastili (i oporbenog statusa)).

Oslanjanje na R. Tomašić (u uvjerenju kako će Tomašić svojom jezičinom prikupiti stotinjak tisuća glasova) postaje vrhunac naivnosti. Ako je moguće da Tomašić sa sto tisuća preferencijalnih glasova pridonese HDZ-ovom izbornom rezultatu, onda je Hrvatska uistinu ugrožena. Je li moguće bez političkog (i drugih) programa pobijediti na parlamentarnim izborima?
Milanović i Kukuriku koalicija su dokazali da je to moguće. Jesu li pobijedili izbornim namještanjem ili se u Hrvatskoj bez programa može pobijediti nije razjašnjeno. (Mada je vrlo vjerojatno kako su oba navedena razloga prisutna istovremeno. Hrvati vole imenovanja (vitezove, kneževe, banove, kraljeve, careve, komesare, predsjednike (bez obaveza),...)
(To što je Kosor potopila HDZ (i Hrvatsku) samostalnim izlaskom na parlamentarne izbore nije razlog Plenkoviću da da da ostavku i emigrira u Turkmeniju ... ionako će ga svi držati idiotom (i) nakon izbora.)

HDZ ne ide u koalicije jer je najomraženija politička stranka u RH. Novi lider (bolje i lider nego bilder ...) odlučio je da stožerna (čega) stranka ide samostalno na izbore (tko bi koalirao s njim?). Ni to me ne smeta (smatram Plenkovića ljudskom ništarijom ...), HDZ odavno nije hrvatska demokratska zajednica.

Smeta me što ne postoji organizirana politička snaga koja bi ponudila razrješenje državne krize, sanaciju javnog duga uz jasne okvire zadiranja u vlasništvo puka i okvire razlaza sa socijalističkim nasljeđem (besplatnog školovanja, socijalističke (solidarne) štednje - mirovina i besplatnog zdravstvenog sustav. Besplatno nas je koštalo skuplje nego da smo plaćali svatko svoje troškove.

Ni to me ne smeta. Pobijediti na parlamentarnim izborima bez programa znači da se izborni rezultati namještaju.
To me smeta (jer nedemokratski i namješteni izbori stvaraju još veće siromaštvo i bijedu).
Eto što to znači ....

Moj je politički program obogatimo Hrvatsku i Hrvate (glasujte za mene)! (HDZ za petsto godina ne može smisliti takav politički program ...)

Oznake: HDZ, rukovodstvo stranke, svjetonazor stranke, ponovljeni parlamentarni izbori, samostali izlazak na izbore, saborski mandati, utjecaj u saborskim odborima, politička trgovina, oporbovanje, plaćanje oporbe, ratzvlastiti oporbu, sanacija javnog duga, jamstvo vlasništva, imenovanja, besplatno školstvo i zdravstvo, namještanje izbora

22

petak

srpanj

2016

Vrijeme je da HDZ vrati (birački) dug



Niste sposobni ništa napraviti, pustite one koji jesu


HDZ-ovom rukovodstvu i članstvu


Tražili ste devedesetih opću podršku na prvim "slobodnim", višestranačkim parlamentarnim izborima nudeći opće jedinstvo u rušenju socijalističkog i jugoslavenskog okova. Tražili ste od glasača da vam, unatoč što se ne slažu s vašim sveukupnim ciljevima i kadrovima, daju glas u ostvarenju općeg (zajedničkog) cilja ...
Što ste postigli (našim glasovima i krvlju), napravili ste ...

Sada je vrijeme da vam netko kaže kako danas niste sposobni napraviti ništa (a iznova smo pred orjunaško-udbaškom opasnošću)(zahvaljujući vama).

Vrijeme je da vratite (birački) glas onima koji će (na istom principu općeg dobra) uraditi ono što vi 26 godina niste uspjeli: osloboditi Hrvatsku unutarnjeg neprijatelja (i unutarnjeg prijatelja).
Vrijeme je razići se sa socijalizmom (prvenstveno Šeksom, J. Kosor, djecom orjunaša i nekolicinom plaćenih izroda), specijalnim ratom (uništavanja, raseljavanja i komadanja Hrvatske).
Vi to niste sposobni uraditi (u narednih petsto (čitaj: 500) godina).

Dajte svoj glas onima koji bi u narednom saborskom mandatu proveli lustraciju, ukinuli besplatno školovanje, izjednačili oblike vlasništva, dokinuli parlamentarni apsolutizam, ukinuli dvopartijski sustav, vratili dvodomni (državni) Sabor, ponudili rješenje državnog i javnog duga, riješili problem nezaposlenosti (ne na socijalnim osnovama), ...

HDZ nije sposoban (osim stvarati uhljebe) pokrenuti hrvatsko društvo u transformaciji od porobljenog ka (modernom) slobodnom društvu.
Previše ste "usisali" sitnih duša koje su u socijalizmu bili beznačajni (do prokazivati i uništavati ljudske živote). Oni koji su u onom (socijalističko-jugoslavenskom) društvu bili s one strane, ne mogu graditi moderno društvo (predsjednica vam je za nekoliko tisuća porazila opančara josipovića, danas se bojite povratka opančara milanovića, sutra ćete nas popljačkati ako osvojite vlast jer niste sposobni zarađivati ... bili ste s one strane zbog nerada, danas ste s one strane ovamo zbog nerada ... vratite nam naš glas i vratite nam dug (glas koji smo vam bezrazložno davali).

Vrijeme je za razračun s orjunom, partizanštinom, socijalizmom i svima kojima je to služilo za pljačku.
Vratite naše, mi ćemo vaše posuditi (kao što ste vi posudili od nas i naše djece ...)


Oznake: HDZ, birački glas, posudba, prvi višestranački izbori, jugoslavija socijalizam, nesposobni, lustracija, ukidanje besplatnog školovanja, izjednačavanje vlasništva, dokidanje parlamentarnog apsolutizma, dvodomnost državnog Sabora, državni i javni dug, nezaposlenost, izgradnja modernog društva, Vratite naše

14

četvrtak

srpanj

2016

Povijest jednog (državotvornog) (suvišnog) pokreta



HDZ je u osvit višestranačja ponudio programska načela (koja nisu u potpunosti statutarno uobličena) koja su objedinili narodne želje ...
Malobrojnost Hrvata (na području današnje RH, rasprostranjenost na drugim teritorijima (raseljena Hrvatska, dijaspora i BiH) stvorilo je posebne uvjete koji se ne daju pretočiti u programska načela (unatoč objedinjavanju novije (skoro) sveukupne političke misli: starčevićanstvo, radićevština i lijeve ideja ( Hebrang, Cesarec)). Prešućivanje frankovačke političke borbe (jedino je toj struji pravaša bio zabranjen politički rad 1918.g (u vrijeme karađorđevićeva puča čime je Hrvatska prisajedinjena (Srbiji)), izostavljanje 15 načela domobranskoga pokreta (a trajno oslanjanje na njihov univerzalni značaj) stvorio je posvemašnu konfuziju u hrvatskom društvu (pod vodstvom HDZ-a).
Branitelji su (nenaoružani) (s krunicom i srcem punim ljubavi prema domovini) stajali na branik ... da bi ih (po nekom trećem (nejasno uključenom) političkom ključu marginazirali trećerazredni (nesretni i bezobrazni) beznačajni prevaranti zagovarajući sveukupnost političke misli koju je HDZ prihvatio ...

Dobro, težnja objediniti malobrojno Hrvatstvo (na principu suradnje a ne podjela) plemenita je i svrsishodna ideja ...

Ali dozvoljavati neplodonosnim i štetnim političkim idejama (političke ideja koje nisu osnovne i provode se tek po ispunjenju temeljnih političkih misli) način je obezvrijeđibvanja HDZ-a (kao nacionalne i državotvorne stranke kojoj je zadaća biti stožerna politička snaga).
Zamisao (F. Tuđmana ili nekog trećeg (ako je taj treći autor ideje o specifičnosti političkog prostora uvjetovanog malobrojnošću i posebnošću demokracije u tim uvjetima)) Hrvatsku smatrati jedinstvenom (zbog stvaranja uvjeta izbora najbolje administracije (formiranje plemenskog vijeća ...)). Sociološki, približavanje društvenim zakonitostima koje slijede uvjete pri kojim se provodi društveno ustrajavanje.

Sva šteta (koja je nastala nakon smrti F. Tuđmana) proizlazi iz organizacije HDZ-a (za vrijeme F. Tuđmana) i nesposobnosti shvatiti zamršene političke zamisli (koje je Tuđman sprovodio) ...
Tuđman se oslanjao na Vladimira Šeksa (koji je kontrolirao izborno tijelo unutar HDZ-a). šeksova stalna zadaća osiguravati Tuđmanovu prevlast unutar HDZ-a, a da pri tom Šeks nije utjecao na odluke Tuđmana (što ukazuje na Šeksovu podređenost imenovanom Tuđmanu), po Tuđmanovoj smrti se pretvorio u prvorazredni politički i državni fijasko jedne politike (politike HDZ-a).
Model (utemeljen na spoznaji o malobrojnosti Hrvata i posebnosti društvenih zakonitosti u takvim okvirima), zbog šeksovog potpomaganja u unutarstranačkim nadmetanjima (a zbog nedoraslosti Šeksa) izrodio se u neadekvatno stranačko vodstvo (vodstva) koje (koja) su uništili (specifičnu) hrvatsku demokraciju ...

Šeks ima više mana (jedna je ta što je pravnik i sakrivajući se iza prava nije poštovao specifične sociološke zakonitosti), iako pravnik (vrlo često spominjan kao tvorac "modernog" Ustava RH (što je još jedna zabluda i otklon od hrvatske demokracije)) (u svojoj zlobi i mržnji Tuđmana) sustavno je potkopavao Hrvatski i hrvatsku demokraciju.
Dozvoliti 16 godina utjecaj (stranačkog pokvarenjaka koji je svim (pokvarenim) sredstvima obavljao prljavi posao osiguravanja tuđmanove prevlasti unutar HDZ-a) nastaviti obnašati toliku moć i dopuštati njegov upliv u državne i stranačke odluke pokopalo je HDZ (pretvorilo HDZ u neprepoznatljivu strančicu polusvijeta i nakaradnih ideja).
Ustav i parlamentarna demokracija pretvoreni su (po šeksovim dosezima) u parlamentarni apsolutizam, država u neugledni predmet poruge i frustracija ... šeksovo "maslo".
Biranje Sanadera, Kosor, Plenkovića, na tragu je navedenog (i jedan od dokaza Šeksove neprimjerene i nedopuštene moći ...). U tom razdoblju Hrvatska (otprije na začelju) bilježi ogromno posrnuće.
HDZ još uvije ima mogućnost na unutarstranačkim izborima odbaciti Plenkovića (na TVu u Otvorenom Novokmet (??) je naveo Britaniju i praksu da jedinog stranačkog kandidata bez izbora, preskačući formalnost, imenuju predsjednikom stranke, zaboravljajući Statut HDZ-a po kojem Plenković mora imati preko 50% glasova onih koji iziđu na unutarstranačke izbore kako bi postao (Šeksov, ali ne HDZov) predsjednik stranke).
Ako preko 50% hdzovih birača ne zaokruži jedinog kandidata (Plenkovića), izbori će se morati ponoviti (jer Plenković neće moći postati predsjednik).

Ima li HDZ snage otrgnuti se Šeksovom razornom djelovanju, i zaista preuzeti odgovornost za sudbinu nacije i države tek će se pokazati 17. srpnja ...
Šeks je kriminalac i moralna nakaza. Onaj tko mu vjeruje ili dopušta moć krivo radi.

Onaj tko je stvarao drukčiji HDZ i drukčiju Hrvatsku će u slučaju daljnjeg posrtanja HDZ-a (pod nepotrebnim uplivom Šeksa) pronaći načina ispunjenja hrvatskih snova (o nacionalnoj državi Hrvata, dostojnoj življenja).

Hrvatska do neba ....

Opći sabor Hrvatske demokratske zajednice, na temelju odredbe članka 6. Ustava Republike
Hrvatske (˝Narodne novine˝ br. 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 –
pročišćeni tekst, 28/01, 41/01, 55/01, 76/10, 85/10 i 05/14) i članka 10. Zakona o političkim
strankama ("Narodne novine", br. 76/93, 111/96, 164/98, 36/01 i 28/06) na svojem V.
zasjedanju 29. travnja 2000. donio je Statut Hrvatske demokratske zajednice, čije su izmjene
i dopune donijete na VIII. zasjedanju 21. lipnja 2003., IX. zasjedanju 24. travnja 2004., X.
zasjedanju 1. travnja 2006., XIII. zasjedanju 4. srpnja 2009. god., XV. zasjedanju 20. svibnja
2012., na sjednici Središnjeg odbora HDZ-a 12. lipnja 2014. god. i XVII. zasjedanju Općeg sabora 28.
svibnja 2016., te se objavljuje integralna verzija;
S T A T U T
HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE
I. TEMELJNE ODREDBE


Članak 2.
(1) HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana
Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske
civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.
(2) HDZ je narodna i socijalna stranka jer zastupa interese svih društvenih slojeva.
(3) HDZ je suvremena stranka jer uvažava dosege moderne uljudbe.
(4) HDZ je slobodnjačka stranka jer promiče ideju i sustav slobode za svakog i svugdje.
(5) HDZ je nacionalna i državotvorna stranka jer promiče hrvatski nacionalni interes, čuva
tradiciju i identitet hrvatskog naroda i vrijednosti Domovinskog rata.
(6) HDZ je europska stranka jer prihvaća europske standarde i budućnost Hrvatske vidi u
Europi.



Oznake: višestranačje, HDZ, programska načela, politološko-socijolkoška posebnost malobrojnog nar, raseljenost i dijaspora, BiH Hrvati, Tuđman, Šeks, političke floskule, politika bez politike, stsut HDZ-a, posrnuće, država dostojna življenja

09

subota

srpanj

2016

O povjerenju ...



Kraj na početku karijere ...

Plan (krucijalni) (novog, planiranoga (dakle starog))(još uvijek neizabranog) predsjednika HDZ-a (uvijek isti plan službi ... vraćanje povjerenja birača) posjeduje kapitalnu manjkavost.

Treba vratiti državni dug (tamo je povjerenje nestalo).

(Pričati o povratku povjerenja i ugleda stranke je bezobrazno i primitivno, ističe karijerizam i ukazuje na nepoznavanje prilika unutar HDZ-a. Trenutno su sve hrvatske stranke pod udarom iste ušljive klijentele koja propovijeda promjene svjetonazora naroda a ne stranaka ... time se ne gradi karijera, već završava ...)(svi koji služe službama imaju istu sudbinu)(beznadno bespotrebni).
Ako je već HDZ-u Plenković potreban, Hrvatskoj je uistinu bespotreban ... (postuđmanovski HDZ je još jednom pokazao da je stranka bez ikakvih namjera).

Povjerenje se daje samo zdravom razumu.



Oznake: krucijalno, plan, novi (stari), HDZ, predsjednik, plan službi, povjerenje birača, kapitalna manjkavost, državni dug, karijerizam, poznavanje ilki nepoznavanje političkih prilika

06

srijeda

srpanj

2016

HDZ je ropotarnica povijesti



Na ovom blogu HDZ više nije doživljavan kao hrvatska stranka ili hrvatski pokret.

Hrvatska traži političku snagu sposobnu izvesti Hrvatsku iz orjunaško-udbaškog feudalno-kmetsko-ropskog položaja.
Svi istinski Hrvati moraju odgovoriti na izazove koje im postavlja orjunaško-udbaška klika ...

Oznake: HDZ, ropotarnica povijesti, hrvatski odgovor

04

ponedjeljak

srpanj

2016

Zablude o/u HDZ-u



Stranka bez namjera

Povijesne razmirice


HDZ je stranka/pokret (s jakom željom pojedinaca pretvoriti HDZ u stranku) s programom koji sadrži stračevićanstvo (Starčević je bio integralni jugoslaven (ali su njegovi dijelovi o naciji prihvatljivi HDZ-u), radićevstvo i hrvatska lijeva ideja (oslonjena na političke misli (??) Hebranha (starijeg) i Cesarca (??)).
Pridoda li se HDZ-ov demokršćanski odabir i snažna socijalna komponenta (koja graniči sa otklonom u ludilo) unatoč proklamiranoj želji biti desni centar (u pozitivnom smislu) ta stranka ne može postati desničarska (oštro desna).

Desno, lijevo, centar, desni centar, lijevi centar su uopćeni izrazi koji označavaju širok spektar političkog djelovanja. Desni centar podrazumijeva postojanje elemenata desne politike (koja je vrlo šarolika)(mada je sam odabir kršćanske opcije i desna i lijeva orijentacija istovremeno, desna po uvažavanju religije, lijeva po odnosu prema slabima) i lijeve politike (ustrajavanjem na isplati propalih socijalističkih mirovina, produžetku besplatnog zdravstva i školstva (mada ne postoji besplatno; znači, na račun radno aktivnog stanovništva što dovodi do tragikomične situacije nepostojanja gospodarske aktivnosti i krize državnog duga (uz kreditnu krizu građana i krizu blokiranih)).

Potaknut (nesmotrenim i razočaravajućim istupima predsjednice RH ...)(napisah navedeno, ali i nastavljam ...).

Hrvatska u 26 godina postojanja nije sustavno stvorila generaciju hrvatskih političara dužnosnika, već nesuvislo i šarlatanski (preko tajnih službi) nameće adaptirane (prilagođene) kadrove.
Tipičan primjer je predsjednica RH. Iako politika (niti politiologija) nisu njena struka preko kanala moći podupirana je u karijeri koja joj ne pripada. Posljedica je njeno trajno nesnalaženje u okružju politike.
Podjednako se uočava nepostojanje odgojenih kadrova na svim razinama vlasti (od lokalne zajednice do državne vlasti). Naturščici.

Za razliku od nacionalne (i domoljubne) političke misli, anacionalna i ateistička politička opcija nudi profilirane kadrove (koji su nešto manje stručno neosposobljeni) ali su vješto instruirani iz vanjskih centara moći (i , iako lažno, ponekad djeluju uvjerljivo).
Nepostojanje modernih teoretičara nacionalne i državotvorne politike implicira i nepostojanje savjetnika i projektanata razvoja modernog Hrvatskog društva (što je pčigledno).
Traljavost u razrješenju ultra orjunaško-komunjarske skupine za reformu školstva je tipičan primjer navedenog.

Sve navedeno ukazuje na jak utjecaj tajnih službi i njihov upliv na društvena kretanja. Iz tuđmanove ere (demokratizacije društva) nastupila je era bezličnih političara i nametanja apsolutizma (koji je neophodan za uspostavu totalitarizma) ...

HDZ ne može postati ekstremno desničarska stranka, ali se tezom o toj opasnosti nastoji zaustaviti jedina dobra osobina HDZ-a -rasvjetljavanje prošlosti.
HDZ je izgradio karizmu sintagmom Zna se! i uspio okupiti svekoliko hrvatstvo u ostvarenju vjekovnih težnji hrvatskog naroda.
Danas HDZ ne zna ništa, s HDZ-om se ništa ne zna ... Zna se! samo da su polupismeni karijeristi koji niti o jednom društvenom ili političkom događaju nemaju razrađeno gledište (pogotovo ne ispravno).

Krstičević je oslonac (partijske) jednosmjernosti (iako je kadar jna, promoviran od bliskog rođaka Bobetka, koji niti sam nije dragovoljno pristupio obrani RH ...)
Plenković je (iako pripadnik zlatne titove mladeži) u teškoj krizi (iako loš pravnik) samoaklamacijski kandidat za predsjednika HDZ-a (u koji je pristupio (valjda po nalogu službi) s namjerom izgraditi neku drugu (diplomatsku, političku) karijeru ...).

Tumačiti želju rasvjetljavanja povijesti (čime se razotkrivaju zločinačke skupine, njihova mračna nedjela) desničarstvom suludi je čin prikrivanja dijela povijesti koji je trajno unazadio hrvatski narod i osporio stvaranja hrvatske države prije i lakše ..
To ne priliči niti jednom državnom dužnosniku ...
(Košmar koji nakon tuđmanove smrti stvara HDZ je prevelik ...)
HDZ je najbolje što nacionalna Hrvatska može ponuditi (vjerovali ili ne), zbog toga nam je tako kako je ...


Vrijeme je za odlučnost i odgovornost prema vlastitoj sudbini, sudbini naroda i sudbini države. Vrijeme je za potpunu reformu sveukupne vlasti (sva tri stupa vlasti), vrijeme je za reformu sigurnosnih službi ...

Istina (i desničarstvo), zvali su ga jastrebom HDZ-a (iako je govorio istinu ...), Đodan Šime


Oznake: HDZ, stranka/pokret, starčevićanstvo. radićevstvo, hrvatska lijeva ideja, desni centar, desnica, ljevica, lijevi centar, stvaranje hrvatskih političara, prilagodba, okružje politike, politički naturščici, demokratizacija društva, Apsolutizam, totalitarizam, polupismeni karijeristi, odlučnost, sudbima naroda, sudbina države

27

ponedjeljak

lipanj

2016

Verbalni o(š)kršaj



O verbalnoj za*ebanciji

(Ili o idiotima koji kradu izbore)


Teza o potrebi verbalne kvalitete za osvajanje parlamentarnih (ili bilo kojih drugih) izbora u Hrvatskoj poprimila je tragi-komičan epilog.
Hrvatska je ratom (pravednim i nametnutim, uslijed agresije) izišla iz socijalizma (i jugoslavije koja je nametnula socijalizam). Zašto bi se parlamentarnim putem vraćala u socijalizam (zašto bi prihvaćala socijaldemokraciju?)?

Gubitnička (nenarodna) sdpovska i orjunaška politička kamarila potkrada izbore. Orkestrirano trubljenje o Karamarkovim propustima u verbalnom nadmetanju s Milanovićem kao osnovnom razlogu gubitka saborske većine (na parlamentarnim izborima) ima zadaću skrenuti pozornost sa izbornoga mehanizma (izbornoga povjerenstva, obrade rezultata, sustava glasovanja, izbornih prevara, ...). prikriti proteklu izbornu prevaru i istovremeno otvoriti mogućnost za novu izbornu krađu ...

Verbalno: kradete izbore, lažete i j*bem vam m*jku (četničku)!

HDZ nije promijenio socijalistički ustav i poredak, nije uveo demokraciju i tržišnu privredu, nije osigurao jednakost vlasništva, nije osigurao pravnu državu, ... samo su hrvatske komunjare preuzele vlast od srpskih ...
Zbog toga su paradirali Jadranka Kosor, Vladimir Šeks i mnoštvo (nezrelih) državnim saborom i državnim ministarstvima (u ime HDZa koji je pozvao narod u potraživanja vlastitih prava ...).

Verbalno se tu ne da ništa poboljšati (s komunjarama verbalno stoji još gore, najbolji su kad su u mišjoj rupi).

Do parlamentarnih izbora verbalno ćete biti suočavani sa istinom i vlastitim zlodjelima (protiv naroda i države) ...

(Zna se! zna ..)


Oznake: teza, verbalne kvalitete, obrambeni i pravedni rat, agresija, socijalizam, jugoslavija, potkradanje izbora, skretanje pozornosti, HDZ, socijalistički ustav, hrvatske komunjare, zlodjela

21

utorak

lipanj

2016

Stranku treba vratiti generalima ...(bore se protiv militantnih titoista)



General Željko Glasnović


Hrvatska je na povijesnoj razmeđi (uređenja vlastitog društva).
Politika tranzicije (postupne transformacije društva iz socijalističko (barbarskog) ka uljuđenom društvu modernih demokratskih načela, tržišne privrede, vladavine prava i sigurnosti privatnog vlasništva nije uspjela.

Ustav RH je ostao socijalistički, promovirao je kvazidemokraciju (parlamentarni apsolutizam).

Ostavkom gospodina Tomislava Karamarka, stranka/pokret koja je pozvala hrvatski narod na povijesni iskorak samostalnog kročenja i stvaranja budućnosti (HDZ) je time upraznila mjesto lidera koji će prednjačiti u borbi za hrvatske vrijednosti.

Prijedlog za imenovanje novog predsjednika stranke (ima ih više) treba upotpuniti jednim časnim imenom:

GENERAL ŽELJKO GLASNOVIĆ


Svojim je doprinosom nastanku, opstanku RH dokazao kako je sposoban pridonijeti i i razvoju Republike Hrvatske ...
protiv titoista (maršalovih sljedbenika) samo se generali mogu uspješno nositi (od specijalnog rata Hrvatsku moraju braniti znalci).


Oznake: HDZ, ostavka, predsjednik stranke, general, Željko Glasnović

20

ponedjeljak

lipanj

2016

O Tomislavu Karamarku (i hDZovim igrama)



Ja bih bio počasni i doživotno jedini predsjednik HDZa (imam tri semestra prava i semestar rada preko student servisa)


Članstvo stranke glasuje na izborima, prikuplja nestranačke glasove,
Ako je HDZ na prošlim izborima skupio dovoljan broj glasova za samostalno i stabilno upravljanje državom, izborno povjerenstvo je izvaralo i birače i HDZ. U tom slučaju Karamarko ne snosi odgovornost (za prijevremene izbore).

Ako su izborni rezultati istinski (a službeno je HDZ dobio oko 760 000 glasova), nedopustivo je držati stranku i rukovodstvo obaveznom pred prijetnjom srbo-ruske orjunaško-komunjarske titoističke opasnosti izlaziti na izbore bez osiguranih glasova dostatnih za premoćnu izbornu pobjedu. Svaki je član HDZa trebao osigurati od 5 do 10 glasova nečlanova.
Ali nisu uradili ništa (nego su se tiskali uz stožerne stražnjice nadajući se kako će narod poletjeti HDZu).

Nisu računali na narod, nisu računali na titoističke prevare.
Simptomatično je tko proziva Karamarka i tko traži ostavku (niti jedan nije pridobio niti jednog nestranačkog glasača jer su ulizice i idioti).
Gospodo, niste gospoda nego tati koji se za Hrvatsku ne borite (iako je ugrožena).
Karamarko je pričao o lustraciji, o zločinačkom sustavnom teroriziranju totalitarista (titoista), o pokolju na Bleiburgu, o strahotama socijalističke jugoslavije, o strahotama KOSa i UDBAe ... meni kao nečlanu niti jedan HDZovac nije prišao i uvjeravao me u pogubnost titoističkog, proruskog, prosrpskog, orjunaškog, antihrvatskog koncepta,
Nitko mi nije rekao kako Ustav (RH), kao i svi ustavi svijeta brane sustav koji su proklamirani u ustavu (samodržanje), kako istovremeno po Ustavu RH ne mogu ostati i jugoslaveni, prosrbi i nacionalni Hrvati.
Vama je sve bilo teško (osim trčkarati za osobom koja će vas pozicionirati).
Nije Karamarko izgubio vlast, vi je niste birali.

Vrijeme je za pranje Plenkovića, ovog onog, Šeksa, bilo koga.

Plenković nikad nije spašavao Hrvatsku (a Hrvatska u raljama titoista je uistinu teško ugrožena), ništa nije uradio po čemu bi ga zapazili. Primijetili smo ga po nesmotrenom karijerizmu (podržavanog od udbaških struktura, a kao takav ne može biti značajan kadar u HDZu). Nije ratovao prije rata (u socijalizmu), nije ratovao u Domovinskom ratu, Nije ratovao u obnovi i oporavku, nije ratovao u zaustavljanju povratka zločinačkih apsolutista/totalitarista titoista. Tko bi takvu protuhu koja se sama nudi htio za predsjednika (ili člana)?

Tko bi Vladimira Šeksa (komunjaru kojeg su komunjare u sftjotu "oderali", a on se osvetio preko HDZa tako što je glumeći demokraciju zadržao socijalistički ustav i parlamentarni apsolutizam, potakao promjenu Dana državnosti, nikad nije bio Hrvat (bez obzira na židovsko podrijetlo), nego je ostao komunjara ...)?

S takvim izbornim tijelom (ulizicama i prevarantima) nitko ne može dobiti parlamentarne izbore, pogotovo ne u zemlji u kojoj službe kradu iz tanjura (i očigledno, zastrašivanjem i izbornim prevarama namještaju izbore),
Protiv takvih se mogu boriti samo Hrvati (a ne titoistički talog koji se navikao čekati zaposlenje i stan ... dok je Tito po jamama bacao one koji su nešto zaradili).


HDZ Arena (koliko je tko osigurao biračkih glasova ...)


Oznake: HDZ, članstvo, parlamentarni izbori, prijevremeni izbori, ugroza Republike Hrvatske, opsanost, izborne porevare, izborni nemar, hrvatski tati, Plenković. Šeks

06

ponedjeljak

lipanj

2016

Karamarko im smeta ...



Napadi na HDZ (zbog programa i biračkoga tijela koji naginju Hrvatskoj (mada nedovoljno)) i stranačko rukovodstvo ima svoju genezu i razloge.

Držati narod u ropstvu (okupaciji) podrazumijeva udaljavanje tog naroda od vlasti i diplomacije, udaljavanje od političke organiziranosti.

Napadi na Tomislava Karamarka (predsjednika HDZ-a) proizlaze iz njegove organizacije političke stranke (HDZ-a) na spoznaji kako ostale političke skupine organiziraju krađu izbora.
U Hrvatskoj se izbori kradu (Račan je pokrao izbore, Mesić je pokradao izbore, Josipović je pokrao izbore, Milanović je pokrao izbore).
Karamarko je organizacijski sposoban prekinuti tu (ku*vanjsku) praksu držanja vlastitog naroda u zabludi i ropstvu, bijedi i obespravljenosti, siromaštvu i jalu.
(Treba se samo zapitati kakav je onaj tko vlastit narod drži pokoren ...)

Karamarko im smeta jer ne mogu krasti izbore ...



Oznake: HDZ, napadi, natod u ropstvu, okupacija, politička organiziranost, zabluda, Ropstvo, bijeda, obespravljenost, siromaštvo, izbori, karamarko

30

ponedjeljak

svibanj

2016

Dan o državnosti



30. svibnja je Dan državnosti. Slavimo ga kako i dolikuje Hrvatima (u tišini svojih srca).
HDZ je zaokupljen (??), a birači i narod (koji su vjerovali HDZ-u) sustavno (prisilom) slave tuđe praznike ...

Nema nema socijalizma, nema nema komunista, nema nema Beograda, nema nema orjune, nema nema hrvatske tišine.
Nema čega nema ...

HDZ se sukobio sa samim sobom. Od čiste i pobjedničke stranke/pokreta pogubio se u labirintima orjunaško-pročetničke izdajničke račanovsko-mesićevske josipovićevske pusićko-milanovićevske politike ...
Onaj tko se takvima ne može oduprijeti uistinu ima probleme.

Hrvatskoj ne nedostaje 100 000 mladih koji su iselili u zadnje 4 godine, Hrvatskoj nedostaju 2-3 čovjeka (kojih nema), a s lakoćom bi razobličili orjunašku svojtu. Raskrinkali bi hrvatske četnike, ušutkali hrvatske nevjernike (ne mislim na ateiste).
Tada bi mladi gradili Hrvatsku.

Dan je državnosti (narode voli svoju državu, uradi nešto za nju)!


Oznake: dan državnosti, nema nema, HDZ, labirinti, nedostaju 2-3 čovjeka, raskrinkati hrvatske četnike, ušutkati hrvatske nevjernike

Temeljna zabluda postuđmanovskog HDZ-a



HDZ je nakon Tuđmanove smrti izgubio nit (izvrsnosti). U političkom segmentu, to je značilo kvalitetan odabir (pozitivna selekcija)(makar političari diljem svijeta (zbog raspodjele moći i sredstava) političkom regrutacijom bivaju/biraju trećerazredni kadar). HDZ je regrutirao (u Tuđmanovo vrijeme) prvorazredni politički kadar (treću ligu).
Politička stvarnost zahtijeva marketing i prezentiranje vladajuće garniture kao sposobne (iako vrhunski intelektualci, poslovni ljudi, znanstvenici, sportaši, umjetnici, ... nevoljko pristaju na politička nadmetanja (izbore) i marginaliziranja (svakodnevna blaćenja od strane neistomišljenika, kao i neizvjesnu profesionalnu budućnost nakon završetka političkog mandata)(demokratska smo država i mandati su ograničeni na 2x4 godine)).
Nije teško medijski napadati takve kadrove ...
Iako nakon Tuđmanove smrti HDZ nastupa u javnosti kao jedinstvena i ista stranka, rukovodstvo i interesne skupine unutar stranke djeluju protivno stvorenoj percepciji HDZ-a kao državotvorne i domoljubne stranke/pokreta.
Frakcijske borbe (s namjerom ostvariti prevlast u stranci i državi) HDZ čine (pogodnim za aktivno poticanje frakcionaštva od srbo-udbaških rusko-britanskih obavještajnih krugova) nejedinstvenom i neprepoznatljivom strankom.
Nakon Tuđman HDZ nije HDZ (i ne zna se kad će i hoće li ikad više biti ...).
Stranka/pokret kojoj je političko/izborno geslo bilo Zna se!

Za razliku od HDZ-a, SDP (ma koliko bili u proteklom razdoblju različitog podrijetla (Milanović je prvotni HDZ-ovac, u odnosu na Račana koji je bio prvi antiHDZovac)) vođen vanjskim centrom moći konzistentno (postojano) provodi (istovjetnu) politiku. Istina, SDP-ova politika je politika rastakanja i destrukcije (ali je smisao stvaranja uvjeta za neku (neprepoznatljivu) srpsku Hrvatsku). Približavanje Srbije NATO paktu i EU bitno umanjuje prorusku srbizaciju Hrvatske na kojoj ustrajava (bilo koji) SDP.

Neodgovornost (političkog i biračkog tijela) prema političkoj realnosti (koja je brutalnija od puke nasumične nezainteresiranosti za političke procese) stvara košmar (društvenog kaosa). Nered koji pogoduje zlonajernim, što nas izrazito demoralizira u stvaranju uvjeta (države) normalnog života.
To je ono kad ti ukradu ono što nikad nisi imao (ali ti ne znaš reći što ti nedostaje ...). HDZ je zalutao na kolosjeke (isprazne priče) nepoželjnosti ...
Primjerice, tranzicija je reforma kojom smo iz socijalističkog društva odlučili krenuti ka modernom društvu vladavine prava, ali su političkim mantranjem o reformama dozvolili MOST-ovcima da ih kompromitiraju (u osnovnom naumu).
Rijetki su ministri (npr. ministar zdravstva Nakić) koji shvaćaju značenje razlaza sa socijalističkim zakonodavstvom i praksom.
Zapanjuje ovisnost HDZ-a (Sanaderovog o Pupovcu, Karamarkovog o MOST-u), iako smo uvjereni kako smo spremni dati svoje glasove nekome tko je sposoban preobraziti društvo (u moderno i vrijedno truda).
Takvo društvo ne podnosi prosječnost, traži najbolje (ako hoće). A ostali nisu spremni utrošiti život na isčekivanje (onog što je već moralo biti urađeno).

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska


Oznake: HDZ, Tuđmanova smrt, izvrsnost, pozitivna selekcija, politička regrutacija, politički marketing, medijski napadi, heterogenost i frakcionaštvo, SDP, politički postojan, neodgovornost, kolosjek nepoželjnosti, tranzicija, reforme, preobrazba društva, nespremnost isčekivanja

10

četvrtak

ožujak

2016

Reforma socijalne države



Hrvatska pluta na dnu ...
Iluzija.
Iluziju podržavaju oni koji su nas prikovali za dno (ljudske bijede).

Politička kampanja materijalnog obespravljivanja državnih i političkih dužnosnika (smanjivanja političke države), protivna je dobroj nakani transparentnog i učinkovitog upravljanja (zajedničkim) dobrima.
Država i njena funkcija (javnog servisa) zajednički je interes i morali bi se (protivno orjunaško-boljševičkim propagandnim nakanama) istinski brinuti (financirati) "dobru" državnu upravu (pojmove vlast i upravu mijenjam s namjerom osporiti bilo kome (do narodu) vladati ...) naše zajedničke interese.
Dobra uprava ("vlast") (po zakonu ponude i potražnje) znači i dobra primanja državnih službenika ...

Država koja planira državni proračun s deficitom (daljnje zaduženje) nije sposobna biti socijalna.
Umjesto traženja ušteda na političkoj državi (reforme državne uprave), neophodno je reformirati socijalni sustav (ukinuti i reducirati socijalnu državu).
Besplatno školovanje, besplatno zdravstvo, subvencioniranje mirovinskog sustava iz sredstava državnog proračuna (okvirno, oko polovice državnog proračuna se troši na dopune mirovina i zdravstveni sustav ...) su socijalni izdaci (koje država ne može osigurati bez zaduživanja). Država ne može biti socijalna zaduživanjem ili daljnjim povećanjem (ionako prevelikih) poreza. Ispraznost te politike se najbolje uočava na predloženom porezu na nekretnine. Porezom na nekretnine bi se kroz određeni broj godina izvlastilo vlasnika nekretnine, u ime nečijeg besplatnog školovanja,liječenja ili nečije mirovine. (Oprostite, to nije "besplatno" školovanje, liječenje. To je školovanje/liječenje na tuđi račun. To nije mirovina.)

HDZ (leglo kukavičijih jaja, na kojem sjedi brojno (domoljubno) članstvo) iznova (b*dalašem) Šukerom prosipa svoju energiju na ostvarenje ciljeva partije (kojoj je Šuker pripadao stražnjicom). Pojava (imenovanog) Šukera u TV emisiji Otvoreno (HRT1, 9. ožujka 2016.g.) u raspravama o mirovinskom sustavu (utopljen u partijske sudruge (orjunaše, boljševike, id*ote raznih boja)) u kojima se pojavila (socijal-nacionalistička) teza o potrebi usaglašavanja mirovina s primanjima zaposlenim (priča o mirovini koja iznosi 70 ili 80% od redovne plaće) ostavlja lošu (promidžbeno planiranu) sliku o HDZ-u.
Mirovine (onih koji su izdvajali u mirovinski sustav solidarne štednje) ne mogu biti vezane za plaće zaposlenih jer ...
Jer su izdvajali godinama u mirovinski fond u kojem nema sredstava za mirovine, pa država iz državnog proračuna sufinancira isplate mirovina kakve poznajemo danas. Prizivanje na zakon po kojem bi te mirovine bile vezane nekim postotkom za primanja zaposlenih je prizivanje socijalističkih zakona (po kojem su, krivo, pristali na solidarnu umjesto životne štednje).
Većina mirovina u RH su socijalna pomoć, a ne mirovine.

Država mora djelovati na izgradnji pravične države (racionalizaciji socijalne države, a istovremeno (zbog krize) na povećanim davanjima za državne dužnosnike privući u državnu upravu (ono što većina naziva "vlast") što sposobnije kadrove (koje smanjivanjem izdataka za njihova primanja neće postići)).

Onog trenutka kada prihvatimo (ekonomske) zakonitosti promjeniti ćemo vlastito ponašanje, a nužno i ustroj državne uprave ("vlasti"), jer jedino u sređenoj državi možemo funkcionirati. Ovako smo prepušteni totalitarističkoj vladavini (a ne upravi) koja "dijeli" sredstva, ali nikad svima i nikad potrebnim.
Živimo u totalitarističkom sustavu (kontrole svih sredstava) jer ništa (dobrog) ne radimo. Zbog tog smo na dnu (uvjereni kako nikom nije bolje od nas, kako nema bolje vlasti od ove ...).


Oznake: plutanje, iluzija, materijalno obespravljenje, politička država, socijalna država, uprava - vlast, zajedničko dobro, državni proračun, deficit proračuna, nepravična država, nepravični porezi, HDZ, mirovinska reforma, solidarna štednja, životna štednja, zakon ponude i potražnje, povećavanje primanja, totalitarni sustav

04

petak

ožujak

2016

Ne čekate narod ...


Hrvatska je politički u raljama dragovoljnih uzurpatora političkog prava.
Sustavno izbjegavanje participacije u političkim procesima iznjedrio je političku svitu (bilo ovog ili onog svjetonazora) koja uhodanim stazama gazi osnovna prava onih kojima ta politička moć pripada.
Mandati u parlamenti su neobvezujući prema strankama i prema biračima (apsolutistička moć).
Nikada nitko u političkom programu nije uvrstio borbu za demokratizaciju (i sputavanje apsolutistilčke vlasti koja je bez otpora dobra startna osnova za totalitarizam). SD(O)P (orjunaško-četnički, boljševičko-ateistički, anacionalno-istorodni) se drogira apsolutizmom, u želji uvesti totalitarni sustav (nehrvatske diktaure). Ali HDZ nije nikad (nakon Tuđmana) osporio ustavnu odredbu apsolutističke vlasti Sabora ...

Nakon (čudne) smjene SDP-a (uz pomoć konstrukta koji su izgradile na brzinu udbaške službe, MOST-a), HDZ opet ne spominje istinski položaj Sabora (i tako odlaže demokratizaciju Hrvatske). HDZ je nakupina polu-plaćenih polu-političara koji se polu-zalažu za polu-rješenje cijelog problema.

Smjena ravnatelja (koji nije ničim ravnao ...) Radmana, uz Stazićeve monologe (o nestanku struje i nedostatku morala (??)), uz svo poštovanje prema nakani HDZ-a prikazivati Hrvatsku i HDZ demokratskim, zamagljivanje je stvarnosti.
Prava je istina da na čelu državne televizije (članice NATO pakta i EU) ne može biti okorjeli boljševik (komunjara, idiot i palikuća).
Prava je istina da je proračun državne televizijske kuće za mandata SDP-a i Radmana ostajao isti, ali su ukinuta predstavništva, programska shema je promijenjena jeftinijom (ruski i srpski filmovi; odustajanje od korištenja skuplje i točnije satelitske meteorološke prognoze; odustajanja od sportskih prijenosa; ...).
Prava je istina da su upravljanjem državnom televizijskom kućom "isisali" ogromne novce.
Podjednako su u svim resorima (ministarstvima) izvlačili novce: ministarstvu obrane, poljoprivrede, kulture, prosvjete, znanosti, ...
A proračun RH nije smanjivan. Procjena je da su oko 20 milijardi kuna godišnje izvlačili zapuštajući namjenu novaca (u proračunske svrhe).
U svakom se segmentu života osjeća ta pljačka.

Podjednako, profesionalni (rušilački) pogon (tv stanice, radijske stanice, internet portali novinarske kuće,...) orkestrirano brane SDP (napominjem, brani ih profesionalni pogon, koji proždire novce). Od kojih/čijih novaca?

Zar HDZ misli kako ćemo gledati njihovu (hvale vrijednu) inicijativu demokratizacije društva (o okvirima u kojim oni smatraju da je potrebno provoditi)?
Mi (narod) hoćemo potpunu demokratizaciju, dvodomni Sabor, potpunu vlast naroda, zastupnike koji služe narodu, ...
Nemojte nam "mazati oči" kvazidemokracijom, smjenom Radmana, Stazićevom (priglupom) brbljivošću, prepunim Saborom komunističke bande, polus*ebanim MOST-om, ...
Zaboravite i ustavnu odredbu socijalne države zaduživanjem ili nametanjem raznih (nepravednih) poreza (npr. poreza na nekretnine) kojim otimate kako bi dijelili.

Ionako će biti nužna hrvatska revolucija u stvaranju zdrave, radišne i poštene Hrvatske. Vi je nećete učiniti boljom.
Narod na vas ne čeka ...


Oznake: političko pravo. politička svita, neobvezujući mandati, Apsolutizam, SD(O)P, HDZ, most, blebetanje, proračun, nestale milijarde, profesionalni (rušilački) pogon, kvazidemokracija, socijalna država (na dug), novi (nepravedni) porezi, hrvatska revolucija

26

petak

veljača

2016

Lustracija (kao uvozni proizvod) referendumom


Hrvatska, u vlasti orjunaša i komunista (titoista), prepuna je (preproduciranih) političkih roba a oskudijeva stvarnim potrošnim robama.
Posljednja u nizu uvoznih političkih roba (koji razbijaju politički (totalitaristički) orjunaško-komunistički (titoistički) monopol (na političku inicijativu kreiranja političkog okružja)) je LUSTRACIJA.
Hrvatska mora (unatoč izvornoj potrebi, što bi značilo da je mora prednjačiti u procesu lustracije) uvoziti lustraciju (iz Češke, Njemačke, Bugarske, Litve, Estonije, ...).
Lustracija je (od 90-ih) tema svake političke kampanje, ali nakon završetka kampanje uvijek se nađe netko s (nejasnim) razlozima koji zaustave lustraciju.


HDZ ustrajava na jednodomnom Saboru s neobaveznim mandatom, svjedoci smo kako nitko takve mandate nije iskoristio za osobnu promociju (što upućuje kako Sabor popunjavaju namještenim izborima i poslušnicima), koji su nakon Tuđmana iskonstruirali u apsolutističkom duhu račanovi komunisti.

Zašto lustraciju treba uvoziti?
Samo HDZ u Saboru može pokrenuti inicijativu za lustraciju. U ovom trenutku mora moliti MOST za podršku (što je, obzirom na političku važnost, predmet pregovora (ustupka MOST-u, u adekvatnoj protu usluzi)). Kako je predsjednica (višestrukim isticanjem partizanskih korijena) voljna biti svehrvatska ikona, njoj lustracija nije poželjna. U HDZ-u je dosta članova surađivalo s bivšim službama (Šeks (partizanski korijeni), ...), dio utjecajnoga članstva (uključujući instalirane spavače) se protive lustraciji. HDZ nije proveo, a niti hoće provesti lustraciju. (Niti imaju volje, a i bila bi (politički) preskupa.)

Uvjeta za izvornu hrvatsku lustraciju nema, treba je uvesti!

Po Ustavu RH, Članak 2,



Hrvatski Sabor, očigledno, ne želi provesti lustraciju (odnos snaga unutar apsolutističkog Sabora i ostalih stupova vlasti koje Sabor imenuje u apsolutističkoj maniri, tvoreći kvazidemokraciju) jer je lustracija usmjerena protiv centara moći (protiv kojih se, unatoč padu socijalizma, jugoslavenstva, velikosrpstva i Domovinskom ratu (protiv agresije), nismo nikad borili).

Vrijeme je za narodno neposredno odlučivanje, REFERENDUM.
Referendumom treba pokrenuti lustraciju i Hrvatsku uljuditi (iskopati iz kandža komunističkih i jugoslavenskih satrapa).
Ne mogu srpske sluge (sedmorazredni prokazivači) voditi državu.

Narodna volja mora biti pokretač razvoja Hrvatske, a ne pokriće zabludjelim polupolitičarima u sputavanju razvoja Hrvatske.
Do lustracije referendumom, najbrže je i najjeftinije.


Oznake: potrošne robe, političke robe, produciranje političkog okružja, zaustavljanje lustracije, jednodomni Sabor, Apsolutizam, HDZ, most, okružje za provedbu lustracije, Ustav RH., neposredno političko odlučivanje

19

četvrtak

studeni

2015

Zakonodavstvo, politika i povijest


Stotinu (stotine) godina Hrvate iseljavaju (i naseljavaju nehrvate).
Hrvate raseljavaju ratovima, nasiljem, progonima.

Po osnutku samostalne, slobodne Republike Hrvatske ti su krajevi opustošeni. Raseljeni.
Raseljavanje je obuhvaćalo preseljenje i iseljavanje.
Gradovi (unatoč upozorenjima ekonomista i demografa), politikom državnih ulaganja (u radna mjesta (industrijalizacija), u infrastrukturu (bolnice, aerodromi, fakulteti, škole, vrtići, prometnu povezanost, ...) potpomogli su preseljenju.
Nakon pada Varšavskog bloka i prekida trgovinske razmjene sa članicama (razmjenu su preuzele države proizvođači), gradovi su postali središta siromaštva.

Poticanje povratka i ravnomjernoga razvoja (poticanjem hrvatskih općina i županija) (trn u oku velikosrpskih i ruskih agresora, kreatora iseljavanja) dobilo je političke protivnike. Hrvatsku platformu nezavisnih MOST.
Skrpani (zbrda zdola), uvjereni u trenutak (prevagu na političkoj sceni), željni vlastitog probitka zanemaruju povijesni aspekt zakonodavstva. Zakoni moraju pratiti povijesne odrednice i pripomoći zacjeljenju (starih) rana. Tko se ne oporavi od gubitaka nema uvjeta za razvoj.
Onaj tko zagovara razvoj na drugačiji način, gura Hrvatsku u katastrofu.

Nije politika za svakoga (hdz je propusti prigodu slomiti sdp, zauzvrat se crvena neman probudila i nudi Istri regionalizaciju ...).
Onaj tko ne shvaća koliko je HDZ propustio u zadnje 4 godine (uraditi za Hrvatsku) nije svjestan opasnosti koja se nadvila nad Hrvatsku.
Je li ovo kraj HDZ-a i početak nove borbe (bez idiota koji sve unište) za Hrvatsku? (Hdz preko Granića, Sanadera, Kosor, Karamarka bespomoćno propušta prigode okončati građanski rat i Hrvatsku uljuditi. Bespotrebno političenje i promatranje orjunaša, titoista kako divljaju je zastrašujuće ... HDZ je bez orijentira 15 godina. Kao da ga nema ... Slom tuđmanovog HDZ-a politika je koju su najviše provodili čelnici HDZ-a.

Onaj tko računa na politička sredstva u pokoravanju Hrvata vara se ...

Enceladus is the sixth-largest moon of Saturn


Oznake: raseljavanje, iseljavanje, preseljavanje, gradovi - centri siromaštva, politika učvršćenja povijesnih trendova, katastrofa, HDZ, politička pasivnost

13

petak

studeni

2015

Lika od pantivika

Politika reforme je izvorna politika izvornog HDZ-a.
Reforma socijalističkog, samoupravnog, nesvrstanog, jugoslavenskog sustava.

Socijalistički (proruski) sustav je zamijenjen prozapadnim sustavom slobode rada, slobode tržišta i političkih sloboda. neki prozapadni sustav zovu kapitalistički.
Ostaci političko-ekonomskog socijalističkog sustava najviše prave problema (zbog posljedica po materijalna i ostala prava stečena u tom razdoblju).

Samoupravni sustav (društvenog vlasništva) uspješno je zamijenjen (iako mnogi u nestašici materijalnih dobara prozivaju privatizaciju). odnos prema osobnom vlasništvu ionako je bio prepreka stvaranja samoupravnoga društva.

Nesvrstani sustav je zamjenjen stupanjem u članstvo NATO-a i EU. S više ili manje otpora (koji je po pristupanju zamrao).

Jugoslavenski sustav (bratstva i jedinstva, južnoslavenstva (bez Bugarske), države sa srpskom većinom)je ratom uspješno zamijenjen. Konstitutivnost Srba u Hrvatskoj je ukinuta, hrvatska šutnja o Bleiburgu i Križnom putu (kao simbolima totalitarnog jednoumlja) prekinuta. Zlostavljanje za nacionalnu opredijeljenost prekinuto.

Najteža reforma (koja je najmanje postigla) je zamjena socijalističkog sustava. Sustava koji je stvarao (svojim totalitarizmom) neslobodne ljude. Robove, sirotinju i političke šutljivce. U toj reformi je podignuta svijest o suverenitetu Hrvatske (državna samostalnost), potrebi vojne i diplomatske snage jedne države neophodne za opstojnost jednog naroda/nacije.

Čemu onda (osim zaustavljanju tranzicije, razdoblja potrebnog za uspješno savladavanje reformskih prepreka) ustrajavati na (novim) reformama?
SDP i kukuriku koalicija su tražili ustavnu većinu kako bi provodili reforme (reformi). Neuspješno. Josipović je tražio drugi mandata za provedbu ustavnih reformi (koje bi, neprecizirano, reformirale velike segmente društva). Neuspješno. MOST (lista nezavisnih) je tražila glasove za provedbu reformi (tranzicije). Neuspješno.
Svi izborni ciklusi na kojima su pojedini politički takmaci zagovarali reforme su referendumi o tim promjenama.
Nisu dobili potvrdu birača (nositelja suvereniteta) provoditi ponuđene reforme.

Prestanite nuditi teritorijalni preustroj (argumentima o racionalizaciji državne uprave). `Ajte u * materinu (jefinije je).
Pravo na lokalnu samoupravu nije uvjetovano državnim troškom, već ustavnim pravom.
Ukidanje lokalne i područne uprave zbog deficita državnog proračuna postavlja (opravdano) pitanje ukidanja Sabora i državnih institucija. Nesposobnost osiguravati državni ustroj na pojedinim teritorijima daje pravo tim teritorijima isključiti se iz pravnog sustava RH. Proglašavanje eksteritorija.

Uz pravno-civilizacijski aspekt osporavanja zakonsko-ustavnog prava (neutemeljenom argumentacijom o trošku), višestruko ustrajavanje od raznih političkih aktera na istim (nepotrebnim, nedopusticvim) reformama ukazuje na birokratsku komponentu tih reformi.
protivno volji naroda, te se reforme pokušavaju progurati kroz složenije političke procese (izbore i zakonodavstvo), a predlagatelji su uvijek duboko birokratizirani pojedinci i grupacije (koje zavjerenički podržavaju birokratske odluke stvorene u (nenarodnim) birokratiziranim centrima.
Nelogično je da reforme o centralizaciji i povećanju birokratske moći stiže od onih koji i sada drže (birokratizirane) poluge moći. Nelogično je da takvi zagovaraju racionalizaciju, a sami su dio neracionalnog sustava (utemeljenog na zloupotrebi birokratske moći).

Ne trebaju nam birokratizirane reforme.

Mirko Sanković, Lika od pantivika, Krinen Zagreb, 2012., slika na naslovnici prof. Antun Keča.


Oznake: HDZ, tranzicija, korijenita reforma društva, vrijeme tranzicije, pravo na samoupravu, pravo na stabilnu valutu, birokratizirane reforme

28

srijeda

listopad

2015

Hrvatski paradoks I

Zablude vlasti
Ili o paučini titoista
Tko će kriknuti u moje ime?

Vladavina orjunaško-titoističkih (malobrojnih) falangista (teško naoružanog pješaštva u staro doba, zbijeno u gustu formaciju nalik klinu), protivno logici pada berlinskog zida (demokratizaciji i dekomunizaciji), obilježena je jastrebovima (pri dolasku, bolje reći krađi vlasti)(i u prvoj fazi vladavine).
Nakon toga nastupa unutar koalicijski obračun (svojstven onima koji otuđuju političku moć), a jastrebove sdp (zbog otvorenog drugog fronta - sukoba s vlastitim koalicijskim partnerima) umiruje (smjenama i izgonima iz stranke). U predizbornoj kampanji za nove parlamentarne izbore, sdp je svojom politikom otklonio ikakvu mogućnost za nastupanje s jastrebovima ...

HDZ je pri dolasku sdp-kukuriku koalicije (za koju je bilo predvidiv unutar koalicijski i unutar stranački sukob) propustio jastrebovima braniti stranku (politiku i naciju). Za svo vrijeme, pogrešne, vladavine (okrnjenih) kukurikavaca, unatoč katastrofalnoj vladavini, HDZ ne pušta jastrebove na političku scenu. U predizbornoj predsjedničkoj kampanji HDZ nastupa umjereno. U predizbornoj kampanji za predstojeće parlamentarne izbore HDZ nastupa bez jastrebova.

Manje stranke i nezavisne liste, ili su trajno oslonjene/i na jastrebove ili ih uopće ne koriste.


Moja stranačka nepripadnost (unatoč uvjerenju o političkoj ovisnosti)(razum i školska sprema) me nagoni na primjedbu. U teškoj gospodarsko-društvenoj krizi, podjele na vladajuću (nenarodnu) manjinu i obespravljenu većinu nije prouzročila oštriju retoriku, pojavu političara koje nazivamo jastrebovima?
U vrijeme kad oštrija retorika nalazi put do glasača ... hrvatska politička scena je prekrivena paučinom (svojstvenoj titoističkoj političkoj dominaciji).
Nepostojanje narodnih tribuna (koji će pojednostavljenim rječnikom) pokrenuti glasačke i političke mase, ostavili su ih za vremena kad nam bude bolje (a nas neće zanimati). Hrvatska politika služi protiv hrvatske volje i hrvatskih interesa. Hrvatski političari nikad nisu bili slobodni, a narod koji oni vode živi u slobodi (ali bez države).
Stalno postojanje vlasti, ali ne i vlasti nad narodom svjedoči o okupacijskom položaju hrvatske države. Narod odavno ne živi u toj i takvoj državi.
(Nakon HDZ-ove pobjede, sdp će vjerojatno sa Stazićem, Jovanovićem, Matićem, Glavaševićem (nerođenim), Pupovcem iznova jurišati na hrvatske živce i hrvatsku vlast ... jer je izrodima i srbima dozvoljeno koristiti jastrebove.)
Tko će kriknuti u moje ime?

Dvadeset pet godina od sloma socijalizma/komunizma, sloma sfrjota, uz rat i ratna stradanja, poratnu obnovu, tranziciju (koja još uvijek traje) ... traje i borba protiv KPJ/KPH (tita i titoista). Jer netko ostavlja na životu političke mrtvace. Zar bi (politička ameba) Milanović (sa umnim i ostalim karakteristikama) ikada dobio prigodu trošiti tuđe živote (u svom eskapističko-destruktivnom pohodu)!?
Tko će optužiti titoiste (orjunaše, prosrbe, srbe, proruse, ateiste, anacionaliste, socijal-nacionaliste) za sva zla koja su mi prouzročili!? Glavašević (nerođeni)?

Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života




Oznake: jastrebovi, SDP, HDZ, nezavisni, paučina, titoisti

23

petak

listopad

2015

Ambivalentnost (podijeljeni osjećaji)


Politika kao izvor frustracija


Demokracija (politički sustav) podrazumijeva demokratske snage (koje jačaju i brinu o demokraciji).

Nakon (biološkog) pada prve garniture HDZ-a, zbog demokracije je HDZ izgubio (izbornim krađama) vlast ... Od SDP-a (Mesića i Račana). Mesić i Račan nisu demokratski političari.
Izostavimo tegobnost povratka komunističko-orjunaških titoističko-prosrpskih političara, HDZ-ov gubitak izbora ukazivao je na demokratska načela unutar stranke.
Sama stranka nije ponudila (kvalitetnu) političku garnituru za održanje vlasti (demokratskim putem).
Mesić-Račanovo velezdajničko divljanje vratio je povjerenje u bilo kakav HDZ. Sanader je (iako gubitnik na parlamentarnim izborima; relativni pobjednik na izborima 2004. je bio Račanov SDP (pitaj boga kako)) ponudio HDZ-ovu vlast (opet dvojbenu)(a po pobjedi Josipovića i Milanovića, iznova revaloriziranoj kao boljoj od komunističke napasti ...).
Smjena vlada i ideoloških postavki, i najgoru HDZ-ovu vlast svrstava u bolju od orjunaško-titoističke vlasti.

Ostaje razjasniti (i zbog demokracije) popustljivost HDZ-a, kao i pripravnost malobrojne šake (ruskih) agenata i izbornim prevarama prigrabiti vlast (na štetu onih kojima vlast pripada).

Taj pojam smjene demokratskih generacija (boljih ili lošijih) koje gubitak izbora ne smatraju krajem svijeta (unatoč titoističkom totalitarizmu i odnosu prema vlasti koji proističe iz tog totalitarizma) bitno razlikuje HDZ od SDP-a. A nas obavezuje primijetiti kako osvajanje vlasti po bilo koju cijenu (obranu demokracije i Hrvatske od titoista) Hrvatsku gura u nedemokratske trendove ...
HDZ je smogao snage (i 2000.g., i 2012. g.) podnijeti poraz (za dobrobit samog HDZ-a i hrvatske demokracije).
Samo smo mi svoju ambivalentnost prema politici pretočili u ambivalentnost prema HDZ-u, jer je demokracija dobila ali smo mi izgubili (zlatne godine koje su nam pojeli idioti titoističkih svjetonazora).
Postojanje SDP-a nam samo onemogućuje spoznati dublju istinu (o istinskoj vrijednosti HDZ-a i našoj nemogućnosti prihvatiti tu vrijednost (kao civilizacijsku tekovinu)).
Ispod plašta ideoloških razlika, krije se dublja razlika koju SDP (kao okupacijska, nenarodna stranka) ne može pojmiti.
(SDP se gosti našom neodlučnošću, i HDZ-ovom vizijom ...) Vrijeme im je da nestanu.


Pamet (bez pameti) upravlja društvom koje tek treba postati pametno ...


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Ambivalentnost ili (ambivalencija) (od (lat. ambo „obje“ i valere „su“) na području psihologije, psihoanalize, psihoterapije ili psihjatrije označava istovremeno postojanje sasvim suprotnih osjećaja ili stavova u odnosu na neku situaciju, osobu, ideju ili predmet kod jedne osobe . Ambivalentnost je jedna vrsta unutarnjeg sukoba.
Izraz je skovao Eugen Bleuler (1857-1939).
U retorici se rabi izraz oksimoron.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Ambivalentnost

Oksimoron (grč. oxýmMron: oxys = oštar + moros = tup) je jezična figura (posebna vrsta antiteze) u kojoj se spajaju dva nespojiva, kontradiktorna pojma (antonimi).
https://hr.wikipedia.org/wiki/Oksimoron



Oznake: ambivalencija, HDZ, demokracija, nositelji demokracije, pamet, druga dimenzija (politike)

20

utorak

rujan

2011

Dnevno politički osvrt (o1)

Digredi d1

citiram (t-portal) "Iako sama predsjednica DC-a, ne želi još otkrivati oblike suradnje jer su pregovori u tijeku, izvor iz HDZ-a tvrdi kako će se DC raspustiti a članovi prijeći u HDZ. ' Meni se sviđa ovaj način čišćenja HDZ-a od svih afera i problema. Od 2000. godine, kada sam otišla iz stranke, nisu bile ovako snažno izražene reforme u stranci, a to, kao netko tko je najviše stradao od tih problematičnih osoba, s pravom mogu reći', istaknula je predsjednica DC-a."

HDZ se vraća kući.

Kroz HDZ je prošlo toliko političara i usputnih prolaznika da uistinu možemo reći da se radi o velikoj hrvatskoj političkoj stranci.
Teza o lopovskom HDZ-u nije vjerodostojna (jer mnogi odstupiše iz te stranke, normalno ne zbog poštenja već političke pragmatičnosti).
Kako to mislim? Najjednostavnije, nije pravednost i poštenje odstupiti već zastupati poštenje. Da je HDZ lopovska stranka, odavno bi oni propali ...

Radi se o snažnoj političkoj ideji koja je okupila svekoliku Hrvatsku. Okupila je sve koji dišu hrvatski. Okupila je Hrvate oko više stoljetne ideje hrvatske nacije i države. Nema tu lopovluka.
Snažno političko djelovanje Franje Tuđmana osovio je politički kostur nove Hrvatske.
Nitko nije i nema pravo na odstupanje. Oni koji su otišli, nisu otišli, već su dobrodošli. HDZ se vratio izvornim političkim načelima. HDZ se vratio kući.

Dok su potrebne reforme (tako bolne) za članstvo u EU bile prepreka posvećivanju više pažnje domaćim problemima (a oporba zbog zločinačkog srbo-jugo-komunističkog nasljeđa nije požurivala taj proces) HDZ je pokazao zašto u Hrvatskoj ne obnaša uvjerljiviju vlast.

Tvrdnja: HDZ je prepustio lokalnu upravu ( županije, gradove, naselja, ...) i dio državne vlasti oporbi jer nema dovoljno kadrova za istinsku hrvatsku politiku
Vidljivo je iz ponašanja oporbe da se oni nisu niti milimetra približili HDZ-ovoj izvornoj političkoj ideji (hrvatskog suvereniteta)

Zaključak: ako oporba ne podržava HDZ-ovu politiku izvornog hrvatskog suvereniteta, oni su izdajnici ..

(ili što povratak gđe. Škare-Ožbolt govori o politici u Hrvatskoj)



Oznake: digredi, HDZ, političari, svekolika Hrvatska, izvorna politička ideja