26

utorak

srpanj

2022

Pelješki most




Politički marketing veličanja partizana, Hrvata-srbina (Dodik), orjunaša, europjeskih (nacističkih) kolonizatora (našim novcima bespovratno financiraju ...), diktature koja pripaja Republiku (Dubrovačku), ...
Zgadili su mi se.

Onaj tko se nije sposoban osloboditi "vječne" težnje za vlašču umire zaboravljen.
Nije Galeb oliverova već rUnjićeva skladba, tekst Tomislav Zuppa.

(Zašto se most nije zvao Most Jasne Zlokić?)

U Hrvatskoj je najezda tupana potisnula najezdu skakavaca.
Samo bezvrijedne budale, pune samohvale (tito, partija, ...) dominiraju.

Tražili su načina promovirati kukca (pLenkovića) u neimara i graditelja, šupka u veličinu nedostojnu spomena.
G*vna nitko ne spominje (jer se nitko ne osjeća ugodno).

Stalno rusko uplitanje kroz model ustoličenja onog što danas imamo (titoizam), Tito je stalno prijetio povlačenjem (gdje se krvavi diktator može povući) i intervencijom rusa, ako skrećemo s puta (u propast), proizvelo je veličanje troška od 300 milijuna eura kao višestoljetnog sna.
Toliko ste potrošili na putne troškove u jednoj godini (kao da ste guverneri Kine).


Jad i bijeda, mrvice kojima se trebamo veseliti narednih 400 godina (koliko most neće trajati).

Bi li (sv.) Jure trošio novce na most ? Možda (ali u Zemunu).

Hrvatska se guši u vlastitoj gluposti.


Oznake: most, politički marketing, kukac, promocija, rusko uplitanje, titoizam, mrvice

10

srijeda

svibanj

2017

Hrvatska slagalica (puzzle); Koga je spašavao Glasnović?



F. Gregurić

Hrvatska je bila seljačka (Radićeva i Pavelićeva Hrvatska je oslonjena na seljaštvo), s početnom industrijalizacijom za vrijeme AU.
Titova Jugoslavija je utemeljila i Hrvatsku (porobljenu) i Jugoslaviju kao radničku (industrijalizacija na temelju razvoja teške industrije, za koje Hrvatska nije imala uvjeta).
Industrijalizacija (i elektrifikacija) koju je provodila Jugoslavija završila je onako kako je i započela. Poslije rata je Sovjetski savez poslao svoje inženjere koji su pomagali industrijskom planiranju. Po objavi Rezolucije IB-a, sovjetski su se inženjeri vratili u SSSR, ali je Jugoslavija nastavila (začudo) s podizanjem privrede na planovima koji su stvoreni do tada.
Jugoslavija je razvijala vojnu infrastrukturnu industriju.
"Pljačka" u pretvorbi i privatizaciji je izvršena nad takvom "privredom".

Sustavna izgradnja pomoćne industrije (utemeljene na jeftinoj i potplaćenoj radnoj snazi) nastavljena je (u ruskom interesu) i nakon raspada Jugoslavije.
Agrokor je sustavno stvarao uvjete (okupljajući netržišne privredne subjekte) kršenja sankcija i opskrbe Rusije (u datom trenutku; aneksija Krima). SDP je najviše poticao i pomagao umanjenju posljedica sankcija (pa i preko Agrokora), sada su najglasniji (misleći kako će prikriti svoje rabote) oko slučaja Agrokor.
Jesmo li pomagali aneksiju, jesmo li fincirali aneksiju, ili su novce od kršenja sankcija (desetke milijardi) pretočili na vanjske bankovne račune?
Jedini koji je direktno povezan sa Hrvatskom, SSSR-om, Rusijom, privredom, novcima i politikom je bivši Astrin čelnik, Franjo Gregurić.




V. Šeks

HDZ, Plenković, MOST, ministri, preslagivanje, izglasavanje nepovjerenja, raskid strateške kolicije, odlazak članova, ...
Šeks, Kolinda, osveta.
Šeks je uništio HDZ kako bi predsjednici Kolindi Grabar Kitarović izmaknuo izbornu bazu.
Je li kome palo na pamet da je predsjednica (u tihoj diplomaciji) zamolila Esih, Hasanbegovića, Glasnovića, Culeja pomoć u spašavanju trenutne (propale) hdzove vrhuške kako ne bi (po Šeksovu nalogu) potpuno urušili neprepoznatljivi i unakaženi HDZ? Članstvo HDZ-a postoji (brojno je), ali je politički nepismeno i neaktivno.
HDZ će se možda izvući (novim rukovodstvom i novom politikom, novim rezultatima), ali su Šeks, Plenković, Valentić, Granić, Gregurić politički mrtvaci.

Ako je moguće tako nakaradno divljanje (krelca) Vladimira Šeksa (and co.), HDZ nikad više neće doseći moć koju je nekad imao.
Zasluženo.



Oznake: seljačka država, radnička država, industija i vojna infrastruktura, potplaćena radna snaga, kršenje sankcija, jugoslavija, SSSR. Rusija, krim, aneksija, most, strateška koalicija, Osveta, šeksov nalog

29

subota

travanj

2017

(Anti)Državničko ponašanje Plenkovića?



Koalicijom s MOST-om doći na vlast, djelovati zajedno (u rušenju milanovićeva i proruskog sdpa), a onda pred lokalne izbore izazivati nove parlamentarne izbore sukobom s MOST-om, sukobom učvršćivati MOST-ove birače, s pozicije predsjednika stranke HDZ koja je imala cilj objediniti hrvatsko političko tijelo uistinu nije državničko ponašanje.

Političko objedinjavanje Hrvata (neophodno za rješavanje gubitka državnosti, države, vojske, jezika, gospodarske i političke moći, diplomacije, ...) koje je zacrtao HDZ, čelni čovjek (hslesovac i komunjara, orjunaš i debeloguzi karijerist) HDZ-a svojim samovoljnim postupcima rastače (i tako vraća Hrvatsku na stanje okupacija i političke neorganiziranosti).


Tako vam je kad HDZ okupira zlobna budala, uvjeren kako nitko ne zna što je bio i što je trebao biti HDZ. HDZ nije Hrvatska, ali je trebao poslužiti oporavku i jačanju Hrvatske. Po onom što se s Hrvatskom dogodilo možemo prosuditi i o hdzovim čelnicima (Granić, Sanader, Kosor, Plenković). Svi odreda jugoslavenčine, s aktivnim stažom u razbijanju hrvatske političke organiziranosti.


Pitajte me, otkuda ja znam što je HDZ trebao biti.

Oznake: koalicija, most, HDZ, lokalni izbori, biračko tijelo, politička organiziranost, okupacija

30

nedjelja

listopad

2016

Saborni logor



Sabor treba raspustiti (vilama)


Izglasavaju li u Saboru zastupnici zakone koji su prošli javne rasprave, ili udovoljavaju MOST-ovim željama.


Sabor je mjesto izglasavanja zakona, a ne stvaranja zakona. Zakoni nastaju u sredinama na koje se odnose i obavezno moraju proći kvalitetne javne rasprave. Kad pripustite u Sabor priučenog psihijatra imate problem koji možete riješiti - vilama.








Auto - bez cenzure


Bi li vi sjedili mirno u automobilu kojim upravlja priučeni (karijerni) pravnik, a upravili su ga u provaliju ...?





Oznake: sabor, zakoni. javne rasprave, izglasavanja, most, automobil, priučeni pravnik, provalija

04

petak

ožujak

2016

Ne čekate narod ...


Hrvatska je politički u raljama dragovoljnih uzurpatora političkog prava.
Sustavno izbjegavanje participacije u političkim procesima iznjedrio je političku svitu (bilo ovog ili onog svjetonazora) koja uhodanim stazama gazi osnovna prava onih kojima ta politička moć pripada.
Mandati u parlamenti su neobvezujući prema strankama i prema biračima (apsolutistička moć).
Nikada nitko u političkom programu nije uvrstio borbu za demokratizaciju (i sputavanje apsolutistilčke vlasti koja je bez otpora dobra startna osnova za totalitarizam). SD(O)P (orjunaško-četnički, boljševičko-ateistički, anacionalno-istorodni) se drogira apsolutizmom, u želji uvesti totalitarni sustav (nehrvatske diktaure). Ali HDZ nije nikad (nakon Tuđmana) osporio ustavnu odredbu apsolutističke vlasti Sabora ...

Nakon (čudne) smjene SDP-a (uz pomoć konstrukta koji su izgradile na brzinu udbaške službe, MOST-a), HDZ opet ne spominje istinski položaj Sabora (i tako odlaže demokratizaciju Hrvatske). HDZ je nakupina polu-plaćenih polu-političara koji se polu-zalažu za polu-rješenje cijelog problema.

Smjena ravnatelja (koji nije ničim ravnao ...) Radmana, uz Stazićeve monologe (o nestanku struje i nedostatku morala (??)), uz svo poštovanje prema nakani HDZ-a prikazivati Hrvatsku i HDZ demokratskim, zamagljivanje je stvarnosti.
Prava je istina da na čelu državne televizije (članice NATO pakta i EU) ne može biti okorjeli boljševik (komunjara, idiot i palikuća).
Prava je istina da je proračun državne televizijske kuće za mandata SDP-a i Radmana ostajao isti, ali su ukinuta predstavništva, programska shema je promijenjena jeftinijom (ruski i srpski filmovi; odustajanje od korištenja skuplje i točnije satelitske meteorološke prognoze; odustajanja od sportskih prijenosa; ...).
Prava je istina da su upravljanjem državnom televizijskom kućom "isisali" ogromne novce.
Podjednako su u svim resorima (ministarstvima) izvlačili novce: ministarstvu obrane, poljoprivrede, kulture, prosvjete, znanosti, ...
A proračun RH nije smanjivan. Procjena je da su oko 20 milijardi kuna godišnje izvlačili zapuštajući namjenu novaca (u proračunske svrhe).
U svakom se segmentu života osjeća ta pljačka.

Podjednako, profesionalni (rušilački) pogon (tv stanice, radijske stanice, internet portali novinarske kuće,...) orkestrirano brane SDP (napominjem, brani ih profesionalni pogon, koji proždire novce). Od kojih/čijih novaca?

Zar HDZ misli kako ćemo gledati njihovu (hvale vrijednu) inicijativu demokratizacije društva (o okvirima u kojim oni smatraju da je potrebno provoditi)?
Mi (narod) hoćemo potpunu demokratizaciju, dvodomni Sabor, potpunu vlast naroda, zastupnike koji služe narodu, ...
Nemojte nam "mazati oči" kvazidemokracijom, smjenom Radmana, Stazićevom (priglupom) brbljivošću, prepunim Saborom komunističke bande, polus*ebanim MOST-om, ...
Zaboravite i ustavnu odredbu socijalne države zaduživanjem ili nametanjem raznih (nepravednih) poreza (npr. poreza na nekretnine) kojim otimate kako bi dijelili.

Ionako će biti nužna hrvatska revolucija u stvaranju zdrave, radišne i poštene Hrvatske. Vi je nećete učiniti boljom.
Narod na vas ne čeka ...


Oznake: političko pravo. politička svita, neobvezujući mandati, Apsolutizam, SD(O)P, HDZ, most, blebetanje, proračun, nestale milijarde, profesionalni (rušilački) pogon, kvazidemokracija, socijalna država (na dug), novi (nepravedni) porezi, hrvatska revolucija

26

petak

veljača

2016

Lustracija (kao uvozni proizvod) referendumom


Hrvatska, u vlasti orjunaša i komunista (titoista), prepuna je (preproduciranih) političkih roba a oskudijeva stvarnim potrošnim robama.
Posljednja u nizu uvoznih političkih roba (koji razbijaju politički (totalitaristički) orjunaško-komunistički (titoistički) monopol (na političku inicijativu kreiranja političkog okružja)) je LUSTRACIJA.
Hrvatska mora (unatoč izvornoj potrebi, što bi značilo da je mora prednjačiti u procesu lustracije) uvoziti lustraciju (iz Češke, Njemačke, Bugarske, Litve, Estonije, ...).
Lustracija je (od 90-ih) tema svake političke kampanje, ali nakon završetka kampanje uvijek se nađe netko s (nejasnim) razlozima koji zaustave lustraciju.


HDZ ustrajava na jednodomnom Saboru s neobaveznim mandatom, svjedoci smo kako nitko takve mandate nije iskoristio za osobnu promociju (što upućuje kako Sabor popunjavaju namještenim izborima i poslušnicima), koji su nakon Tuđmana iskonstruirali u apsolutističkom duhu račanovi komunisti.

Zašto lustraciju treba uvoziti?
Samo HDZ u Saboru može pokrenuti inicijativu za lustraciju. U ovom trenutku mora moliti MOST za podršku (što je, obzirom na političku važnost, predmet pregovora (ustupka MOST-u, u adekvatnoj protu usluzi)). Kako je predsjednica (višestrukim isticanjem partizanskih korijena) voljna biti svehrvatska ikona, njoj lustracija nije poželjna. U HDZ-u je dosta članova surađivalo s bivšim službama (Šeks (partizanski korijeni), ...), dio utjecajnoga članstva (uključujući instalirane spavače) se protive lustraciji. HDZ nije proveo, a niti hoće provesti lustraciju. (Niti imaju volje, a i bila bi (politički) preskupa.)

Uvjeta za izvornu hrvatsku lustraciju nema, treba je uvesti!

Po Ustavu RH, Članak 2,



Hrvatski Sabor, očigledno, ne želi provesti lustraciju (odnos snaga unutar apsolutističkog Sabora i ostalih stupova vlasti koje Sabor imenuje u apsolutističkoj maniri, tvoreći kvazidemokraciju) jer je lustracija usmjerena protiv centara moći (protiv kojih se, unatoč padu socijalizma, jugoslavenstva, velikosrpstva i Domovinskom ratu (protiv agresije), nismo nikad borili).

Vrijeme je za narodno neposredno odlučivanje, REFERENDUM.
Referendumom treba pokrenuti lustraciju i Hrvatsku uljuditi (iskopati iz kandža komunističkih i jugoslavenskih satrapa).
Ne mogu srpske sluge (sedmorazredni prokazivači) voditi državu.

Narodna volja mora biti pokretač razvoja Hrvatske, a ne pokriće zabludjelim polupolitičarima u sputavanju razvoja Hrvatske.
Do lustracije referendumom, najbrže je i najjeftinije.


Oznake: potrošne robe, političke robe, produciranje političkog okružja, zaustavljanje lustracije, jednodomni Sabor, Apsolutizam, HDZ, most, okružje za provedbu lustracije, Ustav RH., neposredno političko odlučivanje

03

četvrtak

prosinac

2015

Zašto je MOST antireformatorska snaga ..?


Što je tranzicija ...?
Što je birokratizirana reforma ...(reforma koju potiču državni službenici)?


Reforma propalog socijalističko-samoupravnog nesvrstanog društva (prikrivene sovjetske terorističke filijale, koja je kroz organizaciju nesvrstanih širila sovjetsko-ruske militantne ciljeve) (na unutarnjem planu promjena sustava ovisničke privrede, nesloboda (tržišta, rada, osobnih i nacionalnih), jednopartijskog jednoumlja, ...) nazivala se tranzicija.
Odlaganje početka tranzicije zbog nametnutog (rata (agresije na RH), kašnjenje tranzicije zbog opstrukcije račanove koalicije, mesićeva i josipovićeva mandata ... temeljno je pitanje svih reformi koje su potrebne hrvatskom društvu.
S protureformama (s namjerom zaustaviti izlazak hrvatskog društva iz prorusko-prosrpskog zagrljaja i povratak Hrvatske zapadnom civilizacijskom krugu) su krenuli Račan, Mesić(i), Josipović. Nastavio Milanović (koji nije osvojio 2/3 saborsku većinu (kako bi izmjenio Ustav RH). Josipović je u drugoj predsjedničkoj predizbornoj kampanji (napuštajući obaminu retoriku novve pravednosti) ponudio ustavne promjene ((protu)reformu). I izgubio izbore.
MOST je u tri mjeseca (užurbanih priprema tajnih (prorusko usmjerenih) službi) utemeljio pojam (protu)reformi.
Nikad nitko nije prozivao ili rasčlanjivao tranziciju. Niti je spominjao uspjeh/neuspjeh tranzicije (reforme koja nas je trebala potaknuti na odbacivanje prorusko-prosrpske despotske nakaradne tvorevine zlouporabe državne vlasti protiv vlastitog naroda/nacije).

Zaustavljanje demokratizacije i razvoja Hrvatske. Zaustavljanje tranzicije i oslanjanje na birokratizirane refome (specijalnost rusko-srpskih službi). MOST, koji mora snositi posljedice svoje (birokratizirane) protureforme. Prepreka istinskom oslobađanja Hrvatske.

Tranzicija je reforma koja (iako nedovršena, upravo stoga ...) prokazuje antidemokratske snage (oslonjene na otuđenje političke moći i zamršenu proceduru uvećavanja svoje političke (zatim financijske) moći na štetu i političke i financijske moći Hrvata).

Borba za bolje (protiv krvoloka i zločinaca kojima je laž svakodnevno sredstvo ubijanja slobode).


Tranzicija (prijelaz) je pojam kojim se označavaju tzv. tranzicijske zemlje, zemlje koje su u prijelazu iz komandnog gospodarstva u tržišno gospodarstvo, tj. iz socijalizma u parlamentarnu demokraciju.

Tranzicijske zemlje su imale brojne karakteristike pogodne za korupciju:sveprisutne države, nevladavine prava i nepoštivanja vlasničkih prava. Iz toga razloga su rezultati pro-tržišnih reformi svugdje manjkavi. Klijentelizam, kao posljedica desetljeća provedenih u planskoj ekonomiji, je bio i ostao sveprisutna pojava u tranzicijskim društvima, i upravo je on motor korupcije, kao i traženje rente. Neuspjeh tranzicijskih zemalja međutim često se pripisuje "ekonomskom izrabljivanju" od strane moćnih, neokolonijalizmu, globalizaciji...
Ključ opstanka u ekonomiji je prilagodba svijetu i danim okolnostima.

Brojni visoki komunistički dužnosnici su tijekom pretvorbe počeli posao bespravno stećenim početnim kapitalom imovine komunisticke partije. Tako su nastali brojni oligarhi ili tajkuni.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Tranzicija


Najbolje razloge stalnih reformi (reforme reformi) ilustrira grafikon koji je objavljen u Tranzicija Prvih deset godina Analize i lekcije za istočnu Evropu i bivši Sovjetski Savez Svjetska Banka ...


Oznake: most, antireformatorska snaga, birokratizirana reforma, proruska politika, tržišna privreda, slobodno društvo, demokartizacija, tranzicija, oligarhija, tajkuni, svjetska banka

12

četvrtak

studeni

2015

Hrvatska krvari


SDP je titoistička, orjunaška, četnička, bezbožna, krvločna partija.


Most je novokomponirani most (toplinski)(mjesto gubitaka).
Tražiti reforme tranzicijskih reformi je političko samoubojstvo.
Svaka reforma košta, a tranziciju (koja zbog rata kasni u rokovima) reformirati s (nedefiniranim, malobrojnim) glasačkim tijelom je ludost.

Puč.

Jedini razlog pokretanja reforme koju predlaže neovisna lista MOST je taj što se tranzicijom SDP morao preobraziti u građansku stranku (iz revolucionarne partije). A to nije (niti može). SDP se kadrovima i retorikom vratio u razdoblje stvaranja KPJ(uhuhu).
Niti jednom članovi MOST-a nisu optužili SDP za ozbiljne propuste u tvorenju modernog društva.
Reforme neovisne liste MOST su kontrareforme, i kao takve su kočnica tranziciji. Pomoć održanju sustava koji je osuđen na zaborav. Da bi lakše prebrodili reforme, ponuđena je politika tranzicije.
Sad oni koji su spavali (sramotno su bili izvan ikakvog društvenog sustava, do na potrošačkoj strani: besplatnog školovanja, zdravstvene zaštite, zapošljavanja u općinama, fakultetima, školama) traže reformu poluzavršene reforme.
(Kao pomoć bratskoj socijal-nacionalističkoj partiji koja ih je udomila na državne plaće).

Ima li u MOST-u barem jedan poduzetnik?

Zbog sustava koji je producirao laži i lažne intelektualce koji su podupirali te laži, tranzicija još traje, a kontrareformom nastoje zaustaviti razobličavanje monstruoznog sustava produkcije i gušenja lažima ... Milanović i HRT su najeklatantniji primjer ... uz njihovu podršku. Demagozi.

Ovo su vam proizvodili (prepravljali) socijalistički, nesvrstani samoupravljači ... Kada će (završiti) reforma odnosa prema tom nakaradnom, neradnom sustavu koji je producirao laži i lažne intelektualce koji su te laži podupirali?


Oznake: titoisti, SDP, most, reforma, trošak reforme, tranzicija, kvazi intelektualci, zaustavljanje tranzicijskih reformi

Bilo kakva vlada bilo kakvog spasa

Tko ne imenuje SDP uzrokom teškog stanja Hrvatske, nema što raditi u politici. Zlouporabom vlasti prouzročili su svekoliko urušavanje društva.
Da je MOST to na vrijeme uradio (umjesto osuđivanja 25 godina politike). sada bi imali čistu poziciju.

Mogućnost koalicijske vlade MOST-a i SDP-a (koliko god izvjesna) imala bi neizvjesnu sudbinu.
Ukoliko MOST pristane na koaliciju sa SDP-om, ta bi Vlada trajala vrlo kratko.


Treba naglasiti kako je dužničku i svekoliki krizu (dosljedno sdp-ovskoj politici) produbio upravo SDP.
Mogućnost daljnjeg zaduživanja je nerealna, gospodarska aktivnost na razini podmirivanja dužničkih kamata i stabilnosti Vlade (rubna gospodarska aktivnost) iracionalna.
Koalicija SDP-Most je propala (i u slučaju ostvarenja te koalicije trajno će izbrisati SDP i MOST s političke scene najduže za tri mjeseca).

Pretpostavimo da griješim. Tada bi HDZ bio oporba (umjesto predviđena tri mjeseca) 4 godine.
Ako ne griješim, pregovaračka snaga MOSTA u odnosu na HDZ ne postoji.

Tvrdnja (ponovljena): Hrvatskoj je potrebna vlada nacionalnog jedinstva bez titoista.

Ako je tvrdnja točna, glasovi i saborski mandati nemaju nikakvu vrijednost. Pregovori MOST-a su bespotrebni. Ustraje li MOST na radnjama koje provodi, trajno će nestati s političke pozornice za jedan mjesec ili tri mjeseca (svejedno).


Tvrdnja (ponovljena): HDZ je stranka koja ima povijesnu zadaću uljuditi Hrvatsku i vratiti je zapadnoj civilizaciji, kojoj pripada.

HDZ ima stožernu ulogu u formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Time potvrđuje (zbog organiziranosti, snage i namjera) svoju povijesnu ulogu (iznova, mada nikad nije ni prestajala).
Kada se formira vlada nacionalnog jedinstava treba je proglasiti vladom nacionalnog spasa.

Dosta nam je Milanovića i socijaldemokratije. (Navoditi negativnu ulogu sdpa i kukuriku koalicije u novom hrvatskom stradanju je bespotrebno.)

Hrvatska (i samo Hrvatska)!


Oznake: hrvatske izdajice, koalicija, vlada nacionalnog jedinstva, gospodarska kriza, cijena jednog biračkoga glasa, most, uloga