29

subota

travanj

2017

(Anti)Državničko ponašanje Plenkovića?



Koalicijom s MOST-om doći na vlast, djelovati zajedno (u rušenju milanovićeva i proruskog sdpa), a onda pred lokalne izbore izazivati nove parlamentarne izbore sukobom s MOST-om, sukobom učvršćivati MOST-ove birače, s pozicije predsjednika stranke HDZ koja je imala cilj objediniti hrvatsko političko tijelo uistinu nije državničko ponašanje.

Političko objedinjavanje Hrvata (neophodno za rješavanje gubitka državnosti, države, vojske, jezika, gospodarske i političke moći, diplomacije, ...) koje je zacrtao HDZ, čelni čovjek (hslesovac i komunjara, orjunaš i debeloguzi karijerist) HDZ-a svojim samovoljnim postupcima rastače (i tako vraća Hrvatsku na stanje okupacija i političke neorganiziranosti).


Tako vam je kad HDZ okupira zlobna budala, uvjeren kako nitko ne zna što je bio i što je trebao biti HDZ. HDZ nije Hrvatska, ali je trebao poslužiti oporavku i jačanju Hrvatske. Po onom što se s Hrvatskom dogodilo možemo prosuditi i o hdzovim čelnicima (Granić, Sanader, Kosor, Plenković). Svi odreda jugoslavenčine, s aktivnim stažom u razbijanju hrvatske političke organiziranosti.


Pitajte me, otkuda ja znam što je HDZ trebao biti.

Oznake: koalicija, most, HDZ, lokalni izbori, biračko tijelo, politička organiziranost, okupacija

20

četvrtak

listopad

2016

Tudum (zadah smrdljivog titoizma)



Tisuću godina čežnje i popišanac


Na ponovljenim izborima smanjio se broj glasača (što je porazno obzirom na katastrofalno stanje u RH), smanjio se broj glasača koji su zaokružili HDZ (ili koalicijske partnere, ma koliko tvrdili kako kako su sa plenkovićem išli samostano, Esih, Dodig, Kosor, 2 člana Hrasta, ... (zašto imaju potrebu otvoreno lagati?)).
Taj smanjeni broj glasova umanjuje demokratski legitimitet.

Nedugo po preslagivanju uvjerenja saborskih zastupnika (pred očima nam se hss preslagivao komunjarama, pa se vraćao (opet komunjarama), podjednako manjine i most ..) (što ne mijenja demokratske težnje njihovih glasača), plenković tako malen i umanjen broj glasova prepolovio je svojim titističkim zahvatima pri slaganju vlade.
Od 18 % glasova koje je hdz(??) dobio, većinu je plenković izbacivanjem Hasanbegovića iz vlade pretočio u sigurnu manjinsku potporu (svojstvenu titoističkoj partiji).
Majmune, ako misliš da možeš uz dva-tri titoistička partijaša vladati u državi za koju su tisuću godina krvarili najbolji, varaš se.

Odlazi! Obračun s titoističkim nasljeđem je moguć jedino nasiljem.

Čovjek osobina onakvih kakve se poprimaju dugogodišnjim redovitim pijenjem tuduma. Glup i nesposoban čovjek, antitalent, latentno agresivan već i prije temeljite procjene konteksta. http://leksikon.thinking-garment.com/tudum/
Kako je tatekovog glupeka štitila nevidljiva (glupa) sila protekcionizma, glupek se odao tudumskom životu i postao prijetnja normalnim građanima ... (ili kako je nastala crna rupa).



Oznake: ponovljeni izbori, broj glasača, koalicija, Hasanbegović, partijska manjina, titoističko nasljeđe, obračun

12

četvrtak

studeni

2015

Bilo kakva vlada bilo kakvog spasa

Tko ne imenuje SDP uzrokom teškog stanja Hrvatske, nema što raditi u politici. Zlouporabom vlasti prouzročili su svekoliko urušavanje društva.
Da je MOST to na vrijeme uradio (umjesto osuđivanja 25 godina politike). sada bi imali čistu poziciju.

Mogućnost koalicijske vlade MOST-a i SDP-a (koliko god izvjesna) imala bi neizvjesnu sudbinu.
Ukoliko MOST pristane na koaliciju sa SDP-om, ta bi Vlada trajala vrlo kratko.


Treba naglasiti kako je dužničku i svekoliki krizu (dosljedno sdp-ovskoj politici) produbio upravo SDP.
Mogućnost daljnjeg zaduživanja je nerealna, gospodarska aktivnost na razini podmirivanja dužničkih kamata i stabilnosti Vlade (rubna gospodarska aktivnost) iracionalna.
Koalicija SDP-Most je propala (i u slučaju ostvarenja te koalicije trajno će izbrisati SDP i MOST s političke scene najduže za tri mjeseca).

Pretpostavimo da griješim. Tada bi HDZ bio oporba (umjesto predviđena tri mjeseca) 4 godine.
Ako ne griješim, pregovaračka snaga MOSTA u odnosu na HDZ ne postoji.

Tvrdnja (ponovljena): Hrvatskoj je potrebna vlada nacionalnog jedinstva bez titoista.

Ako je tvrdnja točna, glasovi i saborski mandati nemaju nikakvu vrijednost. Pregovori MOST-a su bespotrebni. Ustraje li MOST na radnjama koje provodi, trajno će nestati s političke pozornice za jedan mjesec ili tri mjeseca (svejedno).


Tvrdnja (ponovljena): HDZ je stranka koja ima povijesnu zadaću uljuditi Hrvatsku i vratiti je zapadnoj civilizaciji, kojoj pripada.

HDZ ima stožernu ulogu u formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Time potvrđuje (zbog organiziranosti, snage i namjera) svoju povijesnu ulogu (iznova, mada nikad nije ni prestajala).
Kada se formira vlada nacionalnog jedinstava treba je proglasiti vladom nacionalnog spasa.

Dosta nam je Milanovića i socijaldemokratije. (Navoditi negativnu ulogu sdpa i kukuriku koalicije u novom hrvatskom stradanju je bespotrebno.)

Hrvatska (i samo Hrvatska)!


Oznake: hrvatske izdajice, koalicija, vlada nacionalnog jedinstva, gospodarska kriza, cijena jednog biračkoga glasa, most, uloga