12

četvrtak

studeni

2015

Bilo kakva vlada bilo kakvog spasa

Tko ne imenuje SDP uzrokom teškog stanja Hrvatske, nema što raditi u politici. Zlouporabom vlasti prouzročili su svekoliko urušavanje društva.
Da je MOST to na vrijeme uradio (umjesto osuđivanja 25 godina politike). sada bi imali čistu poziciju.

Mogućnost koalicijske vlade MOST-a i SDP-a (koliko god izvjesna) imala bi neizvjesnu sudbinu.
Ukoliko MOST pristane na koaliciju sa SDP-om, ta bi Vlada trajala vrlo kratko.


Treba naglasiti kako je dužničku i svekoliki krizu (dosljedno sdp-ovskoj politici) produbio upravo SDP.
Mogućnost daljnjeg zaduživanja je nerealna, gospodarska aktivnost na razini podmirivanja dužničkih kamata i stabilnosti Vlade (rubna gospodarska aktivnost) iracionalna.
Koalicija SDP-Most je propala (i u slučaju ostvarenja te koalicije trajno će izbrisati SDP i MOST s političke scene najduže za tri mjeseca).

Pretpostavimo da griješim. Tada bi HDZ bio oporba (umjesto predviđena tri mjeseca) 4 godine.
Ako ne griješim, pregovaračka snaga MOSTA u odnosu na HDZ ne postoji.

Tvrdnja (ponovljena): Hrvatskoj je potrebna vlada nacionalnog jedinstva bez titoista.

Ako je tvrdnja točna, glasovi i saborski mandati nemaju nikakvu vrijednost. Pregovori MOST-a su bespotrebni. Ustraje li MOST na radnjama koje provodi, trajno će nestati s političke pozornice za jedan mjesec ili tri mjeseca (svejedno).


Tvrdnja (ponovljena): HDZ je stranka koja ima povijesnu zadaću uljuditi Hrvatsku i vratiti je zapadnoj civilizaciji, kojoj pripada.

HDZ ima stožernu ulogu u formiranju vlade nacionalnog jedinstva. Time potvrđuje (zbog organiziranosti, snage i namjera) svoju povijesnu ulogu (iznova, mada nikad nije ni prestajala).
Kada se formira vlada nacionalnog jedinstava treba je proglasiti vladom nacionalnog spasa.

Dosta nam je Milanovića i socijaldemokratije. (Navoditi negativnu ulogu sdpa i kukuriku koalicije u novom hrvatskom stradanju je bespotrebno.)

Hrvatska (i samo Hrvatska)!


Oznake: hrvatske izdajice, koalicija, vlada nacionalnog jedinstva, gospodarska kriza, cijena jednog biračkoga glasa, most, uloga