24

ponedjeljak

listopad

2016

Što su novci



Novac je roba kojom možemo kupiti sve ostale robe (ako robe podrazumijevaju i usluge).

Ako smo nezadovoljni političarima moramo se zapitati tko i koliko ih plaća.
(Političare plaćaju interesne skupine (donacije), članarine (političkih stranaka) i država (iz proračuna). Država je najbogatiji platiša (političara).
Proizlazi, nismo izišli iz države koja je sama sebi svrha. Nismo u demokratskoj državi, koju proglašavamo demokratskom jer je tako definirano u Ustavu.


Uz političare progone nas problemi u zdravstvu. Uplatite osiguranje (redovno, prije 10 godina), a kad dođete na liječenje upute vas na liste čekanja ...
Kad bi plaćali usluge po obavljanju bi li čekali 1 , 2 ili 6 mjeseci bilo koji medicinski zahvat?

Školstvo. Bi li pratili reformu školstva da plaćamo školovanje gotovim novcima, da ne izdvajamo porezna davanja iz kojih je osigurano "besplatno" školovanje?

Ponukalo me opetovano (priglupo) spominjanje obaveze saborskih zastupnika sudjelovati u radu Sabora. I pasivno sudjelovanje i nedolazak u Sabor su sudjelovanja u radu. Obaveza kvoruma (kvalificirane većine) je zakonita, a pravo zastupnika (koji se ne slaže s većinom) pokušati osporiti donošenje odluke pravnim instrumentom koji nazivamo kvalificirana većina.


Treba se zapitati, ako je pametnih malo, zašto većina sluša budale a ne pametne ...
Većina podržava budale, jer kad vide (budalu) plenkovića misle da i oni imaju šansu biti na dobro plaćenom položaju. Ta nada s pametnima isčezne (do prvog zareze).

Zaključak, plenković je budala, ali nije jedina.


Sve bi probleme riješili kad bi napustili model državnoga financiranja i uveli tržišne kriterije. Novac u ruci više vrijedi od cjelokupnog besplatnog školovanja, besplatnog zdravstva ili političara koji rade u ime naroda.

Novac je glas protiv svih.



Oznake: novac, roba, političari, interesne grupe, donacije, političke stranke, članarina, državna davanja, zdravstvo, liste čekanja, šlolstvo, reforma, kvalificirana većina, sabor, ospofravanje legitimiteta političke borbe, pametni, budale, većina, model tržišnih odnosa

28

četvrtak

travanj

2016

Četnički (priprosti) reformator (Martin lUther u Omišu)


Omiš na tvrdoj stini (Omiš nije u Q(ataru))


Reforma (antiHDZ kampanja) hrvatskih državnih institucija (zasnovana na četničkoj jugonostalgiji ("mešanih" brakova i pravoslavne zatvorenosti (pravoslavizaciji vlaha i katolika, zasnovane na sustavnom stvaranju kriza i kupovini gladnih duša sićom otetom od naroda))) sustavni je (i nametani) obrazac zastrašivanja hrvatskog (narodnog) političkog tijela.
Politička prepredenost (četničke) djece (Pusić, Kovačević, Pupovac, ...) u antiHDZ kampanji nije politička zrelost, već politička bezobraznost.

Tko vas drži iznad (i protiv) naroda?

Francuzi su svoje vlastodršce giljotinirali (kako bi ostvarili republiku i državu sloboda).

Četničko derište psovkama izaziva strpljivost (nepartizanskih) odreda ... nevolja je na vidiku!

Propovijedati reforme zagovaranjem jugo-četničkih političkih ciljeva, kojih smo se riješili obranom u nametnutom ratu (agresiji) nije reforma. Vrijeme je za političku okrutnost. Laži i protivljenje narodnoj volji zaslužuje lustraciju.
Četnici ne mogu politički djelovati u Hrvatskoj.
(Svakodnevna radikalizacija orjunaško-četničkih snaga zahtjeva smislen i odlučan odgovor hrvatskih (narodnih) snaga. Zaustavite četničko divljanje lustracijom na radnom mjestu, trgovini, ulici, biračkom mjestu, biranjem tv kanala, biranjem radio stanice ...
Lustrirajmo ih potpunim bojkotom (neka uginu od žeđi, gladi, samoće, ...).(One službe koje podupiru i potiču antihrvatske elemente doživjet će okrutnu sudbinu.)

Omiš nije četnička utvrda. Omiš je bio i bit će hrvatski ... i zaslužuje gradonačelnika Hrvata.



Oznake: reforma, antiHDZ kampanja, četnička jugonostalgija, pravoslavizacija kupovinom osiromašenih, obrazac zastrašivanja Hrvata, politička bezobraznost, giljotina, strpljivost, agresija, politička okritnost, lustracija, četničko divljanje, lustracija bojkotom, antihrvatsko djelovanje, Omiš i gradonačelnik

17

utorak

studeni

2015

Brod (obasut šarenim vokabularom)

Reforma svih reformi: referendumom odrediti odnos prema avnoju, partizanima, komunizmu, jugoslaviji, sovjetima, rusima, srbima, jednodomnom saboru i odrediti dvodomni Sabor (kako je bilo prije Račana).

Ovako, šaka ludih ucjenjuje šaku luđih (a papirnatim reformama neće vrati kune od onih 300 milijardi kuna duga).




Sociologija politike dijeli političare na lavove (one koji ostvaruju svoje političke zamisli otvorenim djelovanjem) i lisice (oni koji čekaju povoljan trenutak za ostvarenje svojih ciljeva zakulisnim i zaobilaznim radnjama).
Sustavno zaobilaženje istine (zločinačka narav jugoslavensko-titoističko-komunističko-proruske politike) ugniježđen u mantranje o reformama produžavanje je agonije političkog diletantizma.
Titoistički kadrovi (raspršeni po svim političkim opcijama) (posebno po domoljubnoj koaliciji) (jer je polustoljetni progon izrodio deficit političkih kadrova do titoista) iznova zasjedaju (kao nekad partija). I raspravljaju kako voditi državu. Tko ih je napravio (takve)?
Priče o reformama (nižeg reda), bilmezi niti ne znaju što je parlamentarni sustav (to je onaj sustav koji osigurava provedbu volje naroda), neće nas odvesti do stepenicu dublje u dužništvo. Tko kontrolira parlament?
Ako ste bili na Neretvi (ili vam je djed bio tamo) od*ebite! Nikad niste imali kompasa.

Sustavnim podrivanjem Ustava, Zakona, države, društva stigli smo svi na brod (luđaka) koji plovi po navigacijskim kartama (suludog bravara).
Zasjedanje AVNOJ-a nas je odvelo na stramputicu punopravnosti i jednakosti (u neodgovornosti za nas same).

Rika lavova (branitelja, političkih jastrebova) je utišala (ostarili su), a lisci su sustavno podrivali temelje društva koje ne želi nalikovati na Jugoslaviju.

Jesu li vam današnja zasjedanja (polupolitičara) izgledni oblik društva koje nema nikakve veze s exJugoslavijom? Ili se spremaju krizu prebroditi administrativnim mjerama proglašenja društva blagostanja kojem smo (bez njih) težili? I Milanović je proglašavao svoju vladavinu uspjehom (kao da je sam sebi svrha).
AVNOJ je paradigma papirnate reforme društva, iza koje ne stoji ništa do obmana i bijeda onih koji je nameću.
Hrvatska kriza samo pokazuje da smo se udaljili od normalnog društva toliko da nitko normalan niti ne sudjeluje u važnim odlukama. To su i htjeli .. brod na mjesečini ...

Salvador Dali


Oznake: reforma, prazna priča, lavovi i lisice, politički diletantizam, birokratizirana reforma, titoisti, navigacijske karte, bravar, rika, društvo bez zasjedanja, važne odluke

12

četvrtak

studeni

2015

Hrvatska krvari


SDP je titoistička, orjunaška, četnička, bezbožna, krvločna partija.


Most je novokomponirani most (toplinski)(mjesto gubitaka).
Tražiti reforme tranzicijskih reformi je političko samoubojstvo.
Svaka reforma košta, a tranziciju (koja zbog rata kasni u rokovima) reformirati s (nedefiniranim, malobrojnim) glasačkim tijelom je ludost.

Puč.

Jedini razlog pokretanja reforme koju predlaže neovisna lista MOST je taj što se tranzicijom SDP morao preobraziti u građansku stranku (iz revolucionarne partije). A to nije (niti može). SDP se kadrovima i retorikom vratio u razdoblje stvaranja KPJ(uhuhu).
Niti jednom članovi MOST-a nisu optužili SDP za ozbiljne propuste u tvorenju modernog društva.
Reforme neovisne liste MOST su kontrareforme, i kao takve su kočnica tranziciji. Pomoć održanju sustava koji je osuđen na zaborav. Da bi lakše prebrodili reforme, ponuđena je politika tranzicije.
Sad oni koji su spavali (sramotno su bili izvan ikakvog društvenog sustava, do na potrošačkoj strani: besplatnog školovanja, zdravstvene zaštite, zapošljavanja u općinama, fakultetima, školama) traže reformu poluzavršene reforme.
(Kao pomoć bratskoj socijal-nacionalističkoj partiji koja ih je udomila na državne plaće).

Ima li u MOST-u barem jedan poduzetnik?

Zbog sustava koji je producirao laži i lažne intelektualce koji su podupirali te laži, tranzicija još traje, a kontrareformom nastoje zaustaviti razobličavanje monstruoznog sustava produkcije i gušenja lažima ... Milanović i HRT su najeklatantniji primjer ... uz njihovu podršku. Demagozi.

Ovo su vam proizvodili (prepravljali) socijalistički, nesvrstani samoupravljači ... Kada će (završiti) reforma odnosa prema tom nakaradnom, neradnom sustavu koji je producirao laži i lažne intelektualce koji su te laži podupirali?


Oznake: titoisti, SDP, most, reforma, trošak reforme, tranzicija, kvazi intelektualci, zaustavljanje tranzicijskih reformi

11

srijeda

studeni

2015

Nemoć hrvatskih doktora ekonomskih znanosti

Gospodarska kontrareforma
Tvornica zabluda

Dvadeset pet godina hrvatske samostalnosti obilježeno je ratom, poraćem, obnovom i spoznajom o parcijalnom učinku rata. Oslobodili smo se Beograda, Jugoslavije, naroda i narodnosti (velikosrskog hegemonizma). I komunizma.
Rješavanje društvenog sukoba unutar hrvatske nacije (podijeljene na izdajice ( petokolonaše; kolon - dio debelog crijeva, čmar)) i državotvorne snage) nije riješen Domovinskim ratom.
Sukob (proizašao iz odnosa i utjecao na odnos (prema državi)), potakao je današnje sukobljavanje društva unutar sebe (isprepleteno s vanjskim utjecajima).
Specijalni rat (zamagljivanja odnosa i razloga).

Hrvatski ekonomski stručnjaci (aludirajući na teški ekonomski položaj birača)(bez namjere riješiti taj položaj)(namjeravaju produžiti stanje kvazidemokracije (zabludama, specijalnim ratom) uključili su se kao treći put (neovisni ekonomski stručnjaci) kritizirajući politiku i ekonomiju u posljednjih 25 godina.
Prozivaju političke elite. Osporavaju i temelje gospodarske politike.

Dvadeset pet godina, neovisni ekonomski stručnjaci, u uvjetima tržišnog gospodarstva, nisu bili sposobni utjecati na (pozitivne) gospodarske trendove, a kritiziraju gospodarsku i monetarnu politiku.
Doktori ekonomskih nauka.
Naviknuti na socijalističko zatvoreno tržište, producirali su ekonomske kadrove sposobne preprodavati i koristiti zakon ponude i potražnje novca (novac je roba)(čitaj: inflaciju).
I današnja glavna odlika predloženih reformi izaziva inflaciju. Oni svoja ekonomska znanja mogu iskoristiti jedino u uvjetima državnog monopola (zato moraju biti ministri) i inflacijskih uvjeta (gdje, trajno usredotočeni na novce, brzo reagiraju i uviđaju promjene na ponudu i potražnju novca).

Paket reformi koji predlažu usmjeren je na državnu potrošnju. Niti jednom nisu spomenuli realnu privredu, povećanje BDPa. Oni to ne znaju. Ne znaju predložiti gospodarsku aktivnost koja bi povećala zaposlenost, povećala BDP, povećala standard ljudi. Predlažu samo smanjenje državnih rashoda (uz obavezu, valjda domoljubnu, stanovništva zadržati porezna primanja na istoj ili većoj razini).
Titovi kadrovi ...

Istovremeno, u proteklih 25 godina, niti su sudjelovali u stvaranju države niti su sudjelovali u iskorištavanju gospodarskog potencijala. Sada se žale kako nisu postojali uvjeti za njihovo blistanje (socijalističkom praksom potkradanja naroda na razlici tečaja ...).
Njihove predložene mjere bi svakako stvorile uvjete za njihov meteorski financijski uspon.

Praksa papirnatih reformi i papirnatog oduzimanja novca je započeo promjenom AU kruna u srpske denare (pri ujedinjenju).Od tada dominira jugoslavenska ekonomska misao osiromašenja naroda vladinim uredbama (skrivenim iz glomaznih reformskih zahvata).
Doktori ekonomskih znanosti ... nemaju pojma kako stvoriti stvarnu privredu.

Dakle, reformu neuspješnog gospodarskog sustava je pokrenuo i utemeljio F. Tuđman. A ovo danas je kontrareforma.
U jugoslavenskom modelu inflacije (kao sredstva uporabe državnog monopola u oduzimanju financijskih sredstava gospodarskim subjektiima i stanovništvu) zamijenjen je sustavom vezanja domaće valute (kune) za stabilnu (svjetsku) valutu čime se gospodarska neaktivnost manifestira nedostatkom kuna.
Stabiklna kuna prokazuje sve neradnike, manipulatore, osobe koje žele državnim monopolom isisavati novčana sredstva od svih ostalih (pa i same države).
Svojedobno je (M.) Vedriš izbačen iz HDZove ekonomske garniture, jer je zagovarao stvaranje uvjeta inflatorne pljačke.
Ni mostovci nisu drukčiji (intelektualci koji u 25 godina nisu iskoristili intelekt, zato im treba državni monopol).
I ja bih bio pametan uz državnu zaštitu ...
Cilj tuđmanove reforme je postići gospodarsko stanje u kojem radite što manje, a imate što više. Smisao kontra-reforme (trenutno ih zagovara platforma MOST) je da što više radite, a imate što manje.

HDZ mora braniti izvorne ekonomske postavke izvornog HDZa (zbog tog smo ratovali i ratujemo).

Kontrareforma (crkvena)


Oznake: reforma, kontrareforma, slobodno tržište, intelektualna snaga, stvaralačka snaga, licemjerje, realna privreda

10

utorak

studeni

2015

J* blog


Tuđman je bio ovdje
Primjer neispravnih reformi
Povijesni značaj


Temelje RH koji je dr Tuđman sa suradnicima postavio smetnja su svim neHDZovskim političkim grupacijama ...
Hrvatska je razdijeljena na pro (HDZovske, hrvatske, domoljubne snage) i anti ( HDZovske, hrvatske, domoljubne).
U Hrvatskoj postoje dva bloka. Domoljubni, državotvorni blok (kojem je stožerna stranka HDZ)i blok koji se protivi domoljublju, državotvornosti (pa napadaju HDZ).

Oni koji nisu sudjelovali u (povijesnoj) misiji oslobađanja i stvaranja Hrvatske priklanjaju se (od srama) nedržavotvornoj, nedomoljubnoj partiji (SDPu).

Svakom zgodom (antiHDZovci) reformama umanjuju (povijesni) značaj HDZa. Povijesni (miševi, povijesni značaj).
Liberali u koaliciji s Račanom (promjena Dana državnosti, dvodomnost Sabora ...), HNS s Milanovićem (nudili su se promjeniti Ustav), ...

Osnovna politika umanjenja (povijesnog) značaja se obavlja reformama.
Pogledati ćemo tko sada nudi reforme i koje.

Umjesto reforme ustroja Sabora (koji je nakon račanovo-hslsovih reformi postao jednodomni), nudi se reforma teritorijalnoga ustroja RH.
Zašto je ustrajavanje na samodrživosti općine kriva reforma? Općina je upravna jedinica lokalne samouprave (ne nužno samodrživa).
O nužnosti povrataka dvodomnosti Sabora (koji bi onemogućio samovolju jednodomnog Sabora, i samovolju političara koji ovladaju Saborom, na što se MOST (lažno) žali, drugom zgodom ... (niti ne znaju što je razlog samovolji na koju se žale).

Članak 4.
Općina je jedinica lokalne samouprave koja se osniva, u pravilu, za područje više naseljenih mjesta koja predstavljaju prirodnu,
gospodarsku i društvenu cjelinu, te koja su povezana zajedničkim interesima stanovništva.

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/Zakon%20o%20lokalnoj%20i%20podrucnoj%20(regionalnoj)%20samoupravi.pdf

Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi podjednako za općinu, kao i za županiju, ne navodi financijsku samodrživost kao uvjet osnivanja. Ustavom zajamčena samouprava (zakonom imenovana lokalnom i područnom) je razlog osnivanja općina i županija.

Članak 6.
Županija je jedinica područne (regionalne) samouprave čije područje predstavlja prirodnu, povijesnu, prometnu, gospodarsku,
društvenu i samoupravnu cjelinu, a ustrojava se radi obavljanja poslova od područnoga (regionalnog) interesa.

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/Zakon%20o%20lokalnoj%20i%20podrucnoj%20(regionalnoj)%20samoupravi.pdf

Reformatori (moga Q) ne navode krivu prirodnu, povijesnu, prometnu, gospodarsku, društvenu i samoupravnu cjelovitost. Navode, reformatorski, prevelika izdvajanja za ustavom zajamčene institucije lokalne samouprave (uprave).
Nisu naveli pravo srpske nacionalne manjine na tri saborska mjesta (što košta), nisu naveli pravo srpske nacionalne manjine na kulturnu autonomiju (koja košta). Nisu naveli pravo srpske nacionalne manjine na zagarantirana mjesta u jedinicama lokalne uprave (što košta). Sve je to Ustavom i zakonima zajamčeno. Reformatori ne navode izdavanja kao razlog za ukidanja tih troškova.


Zamršenost reformi koje predlažu (rEFORMATORI) nije iscrpljena. 250 općina (a nisu sve financijski ovisne) po 5 milijuna kuna koštaju 1 milijardu kuna. Kad se ukinu općine njihovo mjesto zauzimaju (novoosnovani) kotarevi (koji će koštati 950 milijuna kuna, i neće biti opterećeni samofinaciranjem).
Umanjivanje kvalitete uprave i stvaranje isključivo potrošačkih jedinica lokalne uprave (bez strateških ovlasti, bez mogućnosti izlaska iz stanja nerazvijenosti).
Tko predlaže reforme, dobro da je i tako (crno).

Glavna zabluda reformi je financijski teret nerazvijenih općina (za koje se krivom premisom o samofinanciranju zanemaruje pravo na lokalnu samoupravu), dok se (veliki) gradovi (smatrani finacijski samodrživim) glavni generatori krize državnog proračuna. Kako?
Zagreb je imao proračun 12,5 milijardi kuna. Spao je na proračun od 7,5 milijardi kuna. Gubitak od 5 milijardi kuna u gradskoj blagajni je višestruko veći (jer grad prirezima i nametima uzima dio ukupne novčane aktivnosti u gradu).
Zagreb, Rijeka, Osijek, Split su glavni centri generiranja krize i izrazito su neuspješne jedinice lokalne uprave.
Reformatori (dovoljno ih je nabrojiti i referentno nabrojiti djelatnosti kojim su se bavili kako bi shvatili da je riječ o diletantima).

Članak 3.
Jedinice lokalne samouprave su općine i gradovi.
Jedinice područne (regionalne) samouprave su županije.
Općine, gradovi i županije osnivaju se zakonom.

http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/Zakon%20o%20lokalnoj%20i%20podrucnoj%20(regionalnoj)%20samoupravi.pdf

Razina predlaganih reformi uistinu ne nadilazi četničke fantazije. Uništenu Hrvatsku.

Mate Granić je dobio parlamentarne izbore 2000.g., samo on to nije znao

O monetarnoj reformama (štampanju novca i kunskim kreditima) (uništavanju kune), podjednako nestručno predlažu reforme koje nisu utemeljene. Štampanje vlastite monete (kada nemate ni prirodne resurse, čime bi potakli iskorištavanje istih, ni tehnologiju) zaista je četnički čin.
Nakon 4 godine Račana, 10 godina Mesića, 5 godina Josipovića, 4 godine Milanovića evo nam (4 godine) budala (sa 9% biračkog tijela, iako ni prethodno nabrojani sveukupno nisu skupili 9 % glasova na svim izborima na kojim su sudjelovali).
Štampati novce na Sjevernom polu ne može biti način oživljavanja gospodarske aktivnosti na Sjevernom Polu.

Jadranka Kosor je dobila parlamentarne izbore 2011.g., samo ona to nije znala

Pregovori o koaliciji za sastavljanje vlade i osiguravanju saborske većine medijski (mediji su u hrvatskoj nehrvatski, i razumljivo je kako medijski nameću potrebu za gašenjem hrvatske samouprave, hrvatske valute) nepotrebno nameće povoljan položaj MOSTA, a ne pitaju se koga most predstavlja. Tko su glasači koji su MOSTu dali svoje izborne glasove?
Ako im je dao glas moj šef, ja sam za MOST. Ako im je dao moj radni kolega, razmislit ću dva puta. Ako im je dao glas noćni čuvar u mojoj firmi, j* im mater (njima i njihovim 19 saborskih mandata).
Radi se o izbornom iznenađenju (što upućuje na mlade (neiskusne) birače, revoltirane birače, ili izbornu prevaru). U niti jednoj ozbiljnoj rasčlambi (Prgomet, Petrov, Petrina) ne mogu biti faktor oslanjanja u vođenju državom.

MOST nije dobio 19 saborskih mandata, samo mi to ne znamo (a ako ih je dobio nisu oslonac države)

Nije kraj reformama. Petrov predlaže početnu plaću novih ministara 9999 kn, ako naprave pomak (vrate milijarde kuna, država je dužna 300 milijardi) povećat će im plaću (novim izborima i nogom u stražnjicu). Glup, tup, tuplji!
U krizi se povećavaju primanja i privilegije dužnosnicima, jer je želja zamijeniti nesposobne sposobnim (sposobni se nadmeću samo kad su adekvatna primanja). Smanjenje saborskih primanja i povlaštene mirovine je dovelo do toga da je (idiot) (Prgomet, Petrina, Petrov) postao uobičajnen prosječan saborski zastupnik. Tko bi pored takvih idiota (koji se brane niskim primanjima) htio biti s njima u Saboru?

Očigledno je kako su diletanti umislili kako će ih netko slušati 4 godine, pod izlikom (kvazi)demokracije. Što prije i mi i oni shvatimo kako je riječ o zalutalima u naše živote i u politiku, prije ćemo se osloboditi gubitka vremena na utopiju (socijal-nacionalističku boljku).


Oznake: ustav, zakon. lokalna uprava, jedinica lokalne samouprave, antilogika, reforma, smisao reforme, moj Q, višeslojnost, diletanti, rang lista