06

srijeda

lipanj

2018

200 000



Broj posjeta blog stranice GOTO U-blogiranje ( https://blog.dnevnik.hr/goto/ ) je dosegao 200 000.

(Brojač je u kontinuitetu izbrojio preko 200 000 posjeta, iako je prethodno isti web brojač resetiran nakon 35 000, pa opet nakon 50-ak tisuća, a jedno vrijeme brojač nije bio postavljen na stranicu bloga. Prava brojka posjeta je preko 300 000.)

Želim vam i dalje ugodnu političku nestvarnost, političko maltretiranje i neugodnu političku stvarnost (jer kad bi sve bilo normalno blog ne bi postojao ili bi se bavio impresijama (života)).


- Ukrali ste nam državu, vratite nam dostojanstvo

- Mamića su optužili da je sam odradio posao u vrijednosti preko 100 milijuna kuna, izdao lažne račune (i osudili) ... mogu li ja odraditi prekovremeno za upola manju sumu?

- hDz sastanči i uvježbava totalitarni partijski posluh (dok konjine kradu promjenama i nametanjima suludih zakona), ne slažemo se hDz-om oko novaca (i još ponečeg)

- sdp čeka svojih 5 minuta (četiri godine), kako bi raskupusio državu koju će hDz pljačkom spasiti

Da, vrijeme je obznaniti kako je tuđmanov HDZ i šakom i kapom plaćao (kukavelj) domoljublje a ne jugoslavenštinu, samo je to vrijeme prošlo (i ne može se vratiti).

Vrijeme je za narodnu vlast. A ne vlast nad narodom. (hDz-u je istekao rok trajanja, smrde kao trula jaja.)





Oznake: 200 000, broj posjeta, blog, Drava, krađa. mamić 100 milijuna, HDZ, SDP, kukavelj, plaćanje, vrijeme za narodnu vlast, vlast nad narodom

12

nedjelja

veljača

2017

Kmeri, ne piše vam se dobro



Povijesne neistine
Hrvatska je u Domovinskom ratu porazila jugoslavensku, socijalističku i komunističku politiku (SDP je na koljenima)



Crvene nakaze patroliraju drumom (povijesne stranputice).

Redizajnirana partija nastoji ostaviti dojam utjecajne političke snage.

Intervju R.(ajka) Ostojića, potpredsjednika sdp-a, u Intervjuu tjedna Hrvatskoga radija
“Ako je netko kriv ili ako postoji osnovana sumnja, treba biti isključen”.
Ne očekuje da će taj slučaj naštetiti stranci. Uvjeren je kako je riječ o individualnoj odgovornosti.
“Tko vara, treba odgovarati, tko krade – treba odgovarati. SDP će poštovati odluku i, molio bih vas, brzu i pravednu istragu. Vjerujemo DORH-u. To je u krajnjem slučaju jučer rekao i Zoran Milanović – da vjeruje institucijama.

http://narod.hr/hrvatska/rajko-ostojic-buducnosti-tomislava-sauche-sdp-bernardicu-kandidatu-gradonacelnika-konzervativnoj-revoluciji

T. Saucha je otuđio proračunske novce u Vladi RH; svi ostali sdpovci negiraju genocid, ratne zločine, zločinačku narav titova i titoističkog režima, terorističku narav titove jugoslavije, tottalitarni, diktatorsku, ekonomnski nefunkcionalnu satrapsku tamnicu naroda jugoslaviju, velikosrpsku prćiju.
Svi sdpovci rođeni prije rata su srpska služinčad. Onaj tko je podanički srbima omogućavao bezdušnu agresiju mora odgovarati.


SDP je (bez obzira na Putina, Ruse, Srbe zakucao zadnji čavao u lijes odumiruće partije.
Tu nakupinu moralnih nakaza treba razmontirati (a T. Sauchu poslati ne preodgoj u Sibirske tajge).

Dvopartijska država na principima pomirbi ustaških i partizanskih sinova je politika udbaških djelatnika, koja je nerealna i vrijeme takvih zabluda je nepovratno prošlo.
Hrvatska se Domovinskim ratom suprotstavljala zločinačkom jugoslavenskom, komunističkom sustavu.
Naivnost komunjara kako Hrvatska percipira Domovinski rat kao nacionalnistički rat proti velikosrpstva je konačno dovelo tu nakupinu avanturista pred zid (odgovornosti).
Početak rata u Jugoslaviji je dočekao Slovence s Teritorijalnom obranom (bez oružja i potpore JNA), Hrvatsku bez oružja Teritorijalne obrane (bez oružja i potpore JNA), Bosnu i Hercegovinu bez oružja Teritorijalne obrane (bez oružja i potpore JNA), Srbiju s Teritorijalnom obranom (bez oružja ali s potporom JNA), Crnu Goru s Teritorijalnom obranom (bez oružja i potpore JNA), Makedoniju s Teritorijalnom obranom (bez oružja i potpore JNA). (Vojvodina i Kosovo bez oružja i potpore).

Nisu se pobunjeničke (srpske) snage naoružale i preuzele JNA, već je JNA naoružala pobunjenike kako bi stvorila paravojsku koja će vojno i politički pripomoći održanju (diktature) jugoslavije. SDP je odbijao sudjelovati u proglašenju neovisnosti, nije vidio (niti vidi Hrvatsku) izvan jugoslavenskih okvira.
SDP je političko krilo komunističke i jugoslavenske oružane sile (protiv koje se vodio Domovinski rat). Političko krilo nikad nije osuđeno, niti prokazano. Svejedno su došli kraju (postojanja).

Povijesna je neistina kako su Hrvati u Domovniskom ratu porazili velikosrpsku politiku. Hrvati su porazili komunističku, socijalističku i jugoslavensku politiku a velikosrpske pomagače (u njihovoj naivnoj slabosti) Hrvati su porazili usputno.

Uz sdp treba i HDZ lustrirati (jer desetljećima u svojoj pohlepi (za lakim položajima i osobnoj koristi) podržava krive teze i ozbiljno obmanjuje Hrvate).
Vrijeme dvopartijske države je isteklo (jer su se obje partije urušile u takmičenju tko će više naštetiti Hrvatskoj, napučene članovima koji svoju nemoć naplaćuju razarajući Hrvatsku).
Nesposobni toliko da su spremi činiti zlo protiv vlastitog naroda (s kojim ne mogu živjeti).

Umjesto dvopartijske države želimo dvodomni Sabor!



Oznake: kmeri, povijesne neistine, domovinski rat, SDP, Saucha, moralne nakaze, dvopartijska država, rat protiv komunizma, rat protiv jugoslavije, rat za održanje jugoslavije, političko krilo jugoslavenskih snaga, dvodomni Sabor

22

četvrtak

prosinac

2016

Tko u Hrvatskoj (diše) slavi Božić?



Božić je kršćanski obiteljski blagdan. Obiteljski.


Svejedno nas s dalekovidnice zasipaju partijskim domjencima.
Najkrupniji promašaj je domjenak HDZ-a (na kojem se okupila stranačka (demokršćanska) elita ... jedini je problem što su svi bili pripadnici komunističke partije , ili HSLS-a).
Toliku količinu partijskih gmizavaca, odlučnih isisati i zadnju kunu (kap krvi) hrvatskom čovjeku nije viđeno od partijskih kongresa (u Beogradu).
Cjelokupna Vlada, sastavljena od ne inventivnih (ispraznih) lopova, koji Hrvatsku neće pomaknuti (dva posto nizbrdo i dva posto uzbrdo nisu ista dva postotka), koji zaboravljaju kako 2,7% porasta BDP-a nisu dostatni za podmirivanje kamata (državnog duga koji iznosi 100% BDP-a).
HDZ-ov domjenak je pokazao koliko glupana obnaša državne funkcije.
Šeks, Plenković, Šuica, Jandroković, ovi oni ... šrot (dok je bio milanović (ne znam čijim glasovima) vlast je bila nenarodna, sada je vlast nenarodna (podjednako bez mog glasa)).

Sa SDP-ovog domjenka predsjednik partije čestita Božić I Novu godinu (riječ je o Bernardiću).
Čovjek socijaldemokraciju drži politikom jačanja socijalne države i poziva na odabir socijaldemokratske opcije kao načina života "građana Hrvatske" (citirano).
Iako socijaldemokracija znači političku borbu parlamentarnim putem za uspostavu socijalizma. I to sve u udarnom TV terminu. Kakav glupan!
Nije mi jasno kako bi socijalizam pomogao "građanima Hrvatske"?

U Hrvatskoj je problem stalno recikliranje "outsidera", osoba koje bez politike nemaju nikakve izglede u životu.
Recite što bi radili Šeks, Plenković, Milanović, Jandroković, Šuica, Maras, ovi-oni?
Oni nemaju iluzija. Nemaju ni snova. Nemaju pritajene životne želje.
Takvi ne mogu obnašati državne dužnosti, naročito ne u državi koja je mlada, s nerazvijenom demokracijom, s nerazvijenim osjećajem važnosti državnih institucija i bez tradicije (pravednosti).
Hrvatska je prepuštena na milost i nemilost ishlapljelim (trknutim) idiotima koji nas neće usrećiti.

Treba to razjuriti. A ne trovati obiteljski blagdan njihovim postojanjem.

Adoration of the Shepherds by Jacob van Oost (1603–1671), a Flemish Baroque painter of history paintings and portraits



Oznake: Božić, domjenci, HDZ, SDP, bernardić, socijaldemokracija, socijalizam, socijalna država, obiteljski blagdan

30

ponedjeljak

svibanj

2016

Temeljna zabluda postuđmanovskog HDZ-a



HDZ je nakon Tuđmanove smrti izgubio nit (izvrsnosti). U političkom segmentu, to je značilo kvalitetan odabir (pozitivna selekcija)(makar političari diljem svijeta (zbog raspodjele moći i sredstava) političkom regrutacijom bivaju/biraju trećerazredni kadar). HDZ je regrutirao (u Tuđmanovo vrijeme) prvorazredni politički kadar (treću ligu).
Politička stvarnost zahtijeva marketing i prezentiranje vladajuće garniture kao sposobne (iako vrhunski intelektualci, poslovni ljudi, znanstvenici, sportaši, umjetnici, ... nevoljko pristaju na politička nadmetanja (izbore) i marginaliziranja (svakodnevna blaćenja od strane neistomišljenika, kao i neizvjesnu profesionalnu budućnost nakon završetka političkog mandata)(demokratska smo država i mandati su ograničeni na 2x4 godine)).
Nije teško medijski napadati takve kadrove ...
Iako nakon Tuđmanove smrti HDZ nastupa u javnosti kao jedinstvena i ista stranka, rukovodstvo i interesne skupine unutar stranke djeluju protivno stvorenoj percepciji HDZ-a kao državotvorne i domoljubne stranke/pokreta.
Frakcijske borbe (s namjerom ostvariti prevlast u stranci i državi) HDZ čine (pogodnim za aktivno poticanje frakcionaštva od srbo-udbaških rusko-britanskih obavještajnih krugova) nejedinstvenom i neprepoznatljivom strankom.
Nakon Tuđman HDZ nije HDZ (i ne zna se kad će i hoće li ikad više biti ...).
Stranka/pokret kojoj je političko/izborno geslo bilo Zna se!

Za razliku od HDZ-a, SDP (ma koliko bili u proteklom razdoblju različitog podrijetla (Milanović je prvotni HDZ-ovac, u odnosu na Račana koji je bio prvi antiHDZovac)) vođen vanjskim centrom moći konzistentno (postojano) provodi (istovjetnu) politiku. Istina, SDP-ova politika je politika rastakanja i destrukcije (ali je smisao stvaranja uvjeta za neku (neprepoznatljivu) srpsku Hrvatsku). Približavanje Srbije NATO paktu i EU bitno umanjuje prorusku srbizaciju Hrvatske na kojoj ustrajava (bilo koji) SDP.

Neodgovornost (političkog i biračkog tijela) prema političkoj realnosti (koja je brutalnija od puke nasumične nezainteresiranosti za političke procese) stvara košmar (društvenog kaosa). Nered koji pogoduje zlonajernim, što nas izrazito demoralizira u stvaranju uvjeta (države) normalnog života.
To je ono kad ti ukradu ono što nikad nisi imao (ali ti ne znaš reći što ti nedostaje ...). HDZ je zalutao na kolosjeke (isprazne priče) nepoželjnosti ...
Primjerice, tranzicija je reforma kojom smo iz socijalističkog društva odlučili krenuti ka modernom društvu vladavine prava, ali su političkim mantranjem o reformama dozvolili MOST-ovcima da ih kompromitiraju (u osnovnom naumu).
Rijetki su ministri (npr. ministar zdravstva Nakić) koji shvaćaju značenje razlaza sa socijalističkim zakonodavstvom i praksom.
Zapanjuje ovisnost HDZ-a (Sanaderovog o Pupovcu, Karamarkovog o MOST-u), iako smo uvjereni kako smo spremni dati svoje glasove nekome tko je sposoban preobraziti društvo (u moderno i vrijedno truda).
Takvo društvo ne podnosi prosječnost, traži najbolje (ako hoće). A ostali nisu spremni utrošiti život na isčekivanje (onog što je već moralo biti urađeno).

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska


Oznake: HDZ, Tuđmanova smrt, izvrsnost, pozitivna selekcija, politička regrutacija, politički marketing, medijski napadi, heterogenost i frakcionaštvo, SDP, politički postojan, neodgovornost, kolosjek nepoželjnosti, tranzicija, reforme, preobrazba društva, nespremnost isčekivanja

21

subota

svibanj

2016

Sdp nije socijalna, već socijalistička (lopovska) partija



Sdp raspušta ogranke ...

Ništa posebno. Kad se na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu, centralnom Dnevniku, ne bi pojavio jedan od predsjednika raspuštenog ogranka i osvetnički priopćio kako sdp nije socijalna stranka ...

Strahota. Sdp nije socijalna već socijalistička stranka. Koliko moraš biti glup pa biti predsjednik odbora (?) jedne stranke, a ne znaš koji je osnovni politički program te stranke.
SDP je socijalistička partija, a socijalizam i socijalnost nisu istovjetni ili slični politički pogledi.
Socijalizam zagovara društveno vlasništvo nad svim sredstvima za proizvodnju (i producira povećanje siromaštva), socijalnost zagovara veću potporu društva siromašnim slojevima društva (kojih je u svim socijalističkim državama više).

Socijalnost (ili borba protiv siromaštva) je mjera koju su prve pokrenule Velika Britanija i USA (polovinom prošlog stoljeća).

(Floskula o socijalnosti socijalizma proističe iz predrevolucionarnog vremena, kada su komunističke partije pozivale siromašne na slom društva. Po uspostavi komunističko/socijalističkih društava borba protiv siromaštva prestala je biti tema komunističkih partija ... a uspostavljene su vojne diktature kojima je jedini cilj bio uspostaviti državno vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju (nacionalizacijama, osnivanjem privrednih subjekata koji su u državnom ili društvenom vlasništvu). Sama mjera smanjenja siromaštva nije im bila cilj interesa. Propovijedali su jednakost (u siromaštvu).)

Onaj tko je vjerovao kako lopovi (sdp) mogu obnašati vlast u RH, uvjerio se kako su kao veći lopovi otišli s vlasti ...


Oznake: SDP, raspuštanje ogranaka, predsjednik ogranka, socijalistička partija, vlasništvo nad sredstvima za proizvodnju, borba protiv siromaštva, komunizam, vojne diktature, lopovi i vlast, veći lopovo

12

četvrtak

svibanj

2016

Slijepa nagluhost



SDP i društvo (mrtvih pjesnika)


Kako SDP situira kadrove ...

Stigao je kao dijete iz BiH (s ocem i dvije najlonske vrećice). Otac je bio član (one) partije. Školovao se na račun ovdašnjih ljudi. Zaposlio se (i zapošljava se još uvijek (ovamo-tamo, s položaja na položaj). Ulaskom u (ovu) partiju nakon tri mjeseca postao je gradski vijećnik. županijski zastupnik, saborski zastupnik. Stan je kupio za četvrtinu cijene. Kupio ga je od oca (ne svoga) (tada maloljetnog dilera koji je pri uhićenju pokušao ubiti policajca ...). Maloljetnik je (smješten u ustanovu za maloljetnike) postao punoljetnik (i kaznu nastavio služiti i odslužio u zatvoru). Danas uzoran građanin.
Otac tog maloljetnog punoljetnika prodao je stan izvjesnom (uspješnom) sdpovcu (za četvrtinu današnje cijene), nije nudio stan na prodaju susjedima, rodbini, prijateljima. Odmah je pronašao kupca (sdpovog karijeristu).
Ostojićeva (Lučinova, Jurjevićeva) sudsko-odvjetnička mašinerija je jedina spona ...


Kako (crvena) Rijeka situira svoje kadrove ...

Crvena vlast u hrvatskoj Rijeci (nesposobna i beskorisna) preko bolničkog centra lažnim fakturama izvlači novce iz HZZO-a. Npr. ispostavili su fakturu za 46 slušne pužnice (koje se pacijentima ugrađuju operativnim zahvatom). U Riječkom bolničkom centu od naručenih 46, ugrađene su samo 4-5.
Cijena jedne pužnice je oko 90 000 kn (bez bolničkih troškova).
O izvješćima rada bolnica o kojim se u Saboru raspravljalo, po kojim je riječka bolnica jedina pozitivno poslovala ...
(O horroru u toj bolnici kad su pacijenta probudili iz narkoze pri ugradnji pužnice (jer audiolog nije htio doći podesiti pužnicu) i ponovili operaciju u Zagrebu sa austrijskim audiologom po završetku Milanovićeve (narodnjačke, pradjedovske, antifašističke) ofenzive na Karamarka.)
SDP je udruga umno poremećenih, nekarakternih idiota koje treba lustracijom i ignoriranjem poslati u * materinu (čitaj: ropotarnicu povijesti).

Ja ih niti vidim, niti čujem. Smisliti ih ne mogu ...


Umjetna pužnica

Udruga roditelja s kohlearnim implantatom

Ilustracija umjetne pužnice


Oznake: SDP, situiranje, najlonske vrećise, stan za četvrtinu cijene, diler, prodaja, Kupovina, sdpov karijerist, bolnički cenbtar, slušne pužnice, saborska izvješća o radu bolnica, horror pri ugradnji pužnice, napad na Karamarka

08

nedjelja

svibanj

2016

Dekomunizacija idiota



Preko trnja do (crvene) zvijezde

SDP je raspustio splitski ogranak (ta riječ mi se sviđa, iako je riječ o trnju ...) za vrijeme trajanja Sudamje (fešte sv. Duje).
Time je partija poručila kako ne podnosi popustljivost članova (sklonih popustljivosti prema kleru i nacionalnim snagama).

Ogranak (raspušten), (imenovanje povjerenika) ogranka, (ponovno učlanjivanje u) ogranak, ... a riječ je o trnju (trnje karakterizira nepostojanje ogranaka već zapletenost i nepristupačnost). Partija je postigla vlastito ostvarenje (smjesa poremećenih, dezorijentiranih, napuhanih asocijalnih (sociološki nastranih) specijalistički usmjerennih na vlast i tuđe (materijalno-duhovne) vrijednosti). Nesposobni su bez sukoba živjeti.
Partija (koja je izgubila vlast; na žalost lustracijom nije zakonom onemogućena sudjelovati na izborima) nije pokrenula komunizaciju članstva (udruživanje u neformalne socijalističke grupe, koje bi unutar sebe živjeli socijalističku/komunističku ideju), već dekomunizaciju (izbacivanje iz stranke).
(Smanjenje klijentelističkog članstva nakon gubitka izbora logičan je proces smanjivanja troškova partije ...)


Paralelni svjetovi (šareni cvjetovi)

U vrijeme robovlasništva (kršćanska) crkva je (kao državna religija) promicala slavljenje svetaca (dan slavljenja pojedinog sveca bio je neradni dan, a svetkovina je podrazumijevala kvalitetnije obroke).
Dolaskom komunista/socijalista/krvnika/demagoga/lenjinista/staljinista/titoista/maoista/marksista svetkovine su postali dani obilježavanja (krvave) revolucije/revolucija (dijeljenjem besplatnih porcija graha).
Nitko nije željan besplatnog graha, totalitarni sustavi koristili su/koriste podjelu graha za detektiranje protivnika. Tko nije na proslavi 1. (z)maja, slaviti će zadnji maj ...

U svijetu nejasnoća komunisti/socijalisti (zločinci) su (sebi) najnejasniji.


Oznake: SDP, ogranak, Sudamja, fešta sv. Duje, vlastito ostvarenje, lustracija, komunizacija, dekomunizacija, klijentelističko članstvo, paralelni svjetovi, robovlasništvo, slavljenje svetaca, neradni dan, kvalitetni obroci, obilježavanje krvave revolucije, besplatan grah, svijet nejasnoća

12

četvrtak

studeni

2015

Hrvatska krvari


SDP je titoistička, orjunaška, četnička, bezbožna, krvločna partija.


Most je novokomponirani most (toplinski)(mjesto gubitaka).
Tražiti reforme tranzicijskih reformi je političko samoubojstvo.
Svaka reforma košta, a tranziciju (koja zbog rata kasni u rokovima) reformirati s (nedefiniranim, malobrojnim) glasačkim tijelom je ludost.

Puč.

Jedini razlog pokretanja reforme koju predlaže neovisna lista MOST je taj što se tranzicijom SDP morao preobraziti u građansku stranku (iz revolucionarne partije). A to nije (niti može). SDP se kadrovima i retorikom vratio u razdoblje stvaranja KPJ(uhuhu).
Niti jednom članovi MOST-a nisu optužili SDP za ozbiljne propuste u tvorenju modernog društva.
Reforme neovisne liste MOST su kontrareforme, i kao takve su kočnica tranziciji. Pomoć održanju sustava koji je osuđen na zaborav. Da bi lakše prebrodili reforme, ponuđena je politika tranzicije.
Sad oni koji su spavali (sramotno su bili izvan ikakvog društvenog sustava, do na potrošačkoj strani: besplatnog školovanja, zdravstvene zaštite, zapošljavanja u općinama, fakultetima, školama) traže reformu poluzavršene reforme.
(Kao pomoć bratskoj socijal-nacionalističkoj partiji koja ih je udomila na državne plaće).

Ima li u MOST-u barem jedan poduzetnik?

Zbog sustava koji je producirao laži i lažne intelektualce koji su podupirali te laži, tranzicija još traje, a kontrareformom nastoje zaustaviti razobličavanje monstruoznog sustava produkcije i gušenja lažima ... Milanović i HRT su najeklatantniji primjer ... uz njihovu podršku. Demagozi.

Ovo su vam proizvodili (prepravljali) socijalistički, nesvrstani samoupravljači ... Kada će (završiti) reforma odnosa prema tom nakaradnom, neradnom sustavu koji je producirao laži i lažne intelektualce koji su te laži podupirali?


Oznake: titoisti, SDP, most, reforma, trošak reforme, tranzicija, kvazi intelektualci, zaustavljanje tranzicijskih reformi

28

srijeda

listopad

2015

Hrvatski paradoks I

Zablude vlasti
Ili o paučini titoista
Tko će kriknuti u moje ime?

Vladavina orjunaško-titoističkih (malobrojnih) falangista (teško naoružanog pješaštva u staro doba, zbijeno u gustu formaciju nalik klinu), protivno logici pada berlinskog zida (demokratizaciji i dekomunizaciji), obilježena je jastrebovima (pri dolasku, bolje reći krađi vlasti)(i u prvoj fazi vladavine).
Nakon toga nastupa unutar koalicijski obračun (svojstven onima koji otuđuju političku moć), a jastrebove sdp (zbog otvorenog drugog fronta - sukoba s vlastitim koalicijskim partnerima) umiruje (smjenama i izgonima iz stranke). U predizbornoj kampanji za nove parlamentarne izbore, sdp je svojom politikom otklonio ikakvu mogućnost za nastupanje s jastrebovima ...

HDZ je pri dolasku sdp-kukuriku koalicije (za koju je bilo predvidiv unutar koalicijski i unutar stranački sukob) propustio jastrebovima braniti stranku (politiku i naciju). Za svo vrijeme, pogrešne, vladavine (okrnjenih) kukurikavaca, unatoč katastrofalnoj vladavini, HDZ ne pušta jastrebove na političku scenu. U predizbornoj predsjedničkoj kampanji HDZ nastupa umjereno. U predizbornoj kampanji za predstojeće parlamentarne izbore HDZ nastupa bez jastrebova.

Manje stranke i nezavisne liste, ili su trajno oslonjene/i na jastrebove ili ih uopće ne koriste.


Moja stranačka nepripadnost (unatoč uvjerenju o političkoj ovisnosti)(razum i školska sprema) me nagoni na primjedbu. U teškoj gospodarsko-društvenoj krizi, podjele na vladajuću (nenarodnu) manjinu i obespravljenu većinu nije prouzročila oštriju retoriku, pojavu političara koje nazivamo jastrebovima?
U vrijeme kad oštrija retorika nalazi put do glasača ... hrvatska politička scena je prekrivena paučinom (svojstvenoj titoističkoj političkoj dominaciji).
Nepostojanje narodnih tribuna (koji će pojednostavljenim rječnikom) pokrenuti glasačke i političke mase, ostavili su ih za vremena kad nam bude bolje (a nas neće zanimati). Hrvatska politika služi protiv hrvatske volje i hrvatskih interesa. Hrvatski političari nikad nisu bili slobodni, a narod koji oni vode živi u slobodi (ali bez države).
Stalno postojanje vlasti, ali ne i vlasti nad narodom svjedoči o okupacijskom položaju hrvatske države. Narod odavno ne živi u toj i takvoj državi.
(Nakon HDZ-ove pobjede, sdp će vjerojatno sa Stazićem, Jovanovićem, Matićem, Glavaševićem (nerođenim), Pupovcem iznova jurišati na hrvatske živce i hrvatsku vlast ... jer je izrodima i srbima dozvoljeno koristiti jastrebove.)
Tko će kriknuti u moje ime?

Dvadeset pet godina od sloma socijalizma/komunizma, sloma sfrjota, uz rat i ratna stradanja, poratnu obnovu, tranziciju (koja još uvijek traje) ... traje i borba protiv KPJ/KPH (tita i titoista). Jer netko ostavlja na životu političke mrtvace. Zar bi (politička ameba) Milanović (sa umnim i ostalim karakteristikama) ikada dobio prigodu trošiti tuđe živote (u svom eskapističko-destruktivnom pohodu)!?
Tko će optužiti titoiste (orjunaše, prosrbe, srbe, proruse, ateiste, anacionaliste, socijal-nacionaliste) za sva zla koja su mi prouzročili!? Glavašević (nerođeni)?

Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života




Oznake: jastrebovi, SDP, HDZ, nezavisni, paučina, titoisti

26

ponedjeljak

listopad

2015

Čemu služi predizborna kampanja?


Preferencijalno svoje
Ili o smislu besmisla
Griješi li HDZ u strategiji


Hrvatska je još jednom zakoračila u sudbonosno razdoblje (preferencijalnog glasovanja).

Trenutno se stranačka rukovodstva trude promovirati stranke i liste, a kandidati na listama sebe.
Pojedini kandidati kreiraju vlastitu promidžbu (u želji osvojiti saborski mandat).

Demokratsko načelo unutarstranačkih izbora (pa i sastavljanja kandidacijskih lista), pozicioniranost na kandidacijskim listama kao motor za bolju promidžbu u želji ostvariti što više zastupničkih mjesta za određenu političku opciju se sveo na trud za pojedinačni uspjeh. Politički nepotrebno. U Saboru se ne provodi volja pojedinca već saborske većine.

Tko je izmijenio izborni zakon, i tom izmjenom izmijenio smisao parlamentarnih kampanja?
U ime obitelji je pokrenuo inicijativu, SDP saborskom većinom izglasao takav zakon.

Taj besmisao (unutar stranačkog nadmetanja u predizbornim kampanjama) je smisleni besmisao.
Katolička crkva (premrežena udbašima) i katoličko-udbaška inicijativa imaju koristi od smislenog besmisla. Malobrojnije političke opcije (u želji zadržati ili osvojiti veću političku moć) izbornim su zakonom promijenili predizborne napore (na borbu za poziciju unutar stranke u odnosu na dosadašnju ekspanziju na birače drugih stranaka). Katolička crkva (sa suženim političkim interesom), i SDP (sa suženom biračkom bazom) u naletu stranačke vojske ne mogu odolijevati i ostvariti veću političku moć od pripadajuće. Osim ako ne izmjene izborni zakon (po kojem nitko neće politički agitirati među njihovim biračima).
(Još jednom je (N)SDP napravio antiHDZovsku koaliciju ... agitirajući u njegovom biračkom tijelu. A smanjio pritisak na svoje (malobrojne) birače.)

Kada su napadali HDZ zbog Sanadera, Polančeca ... jurišali su na neodlučne birače, na HDZ-ove birače u svim izbornim jedinicama ... a nakon potopa (kukuriku-jugoslavenske-orjunaške-četničke vladavine) svode izbore na borbu HDZ-a za povratak povjerenja vlastitih birača.
Umjesto da HDZ pošalje jastrebove u Rijeku, Istru, Međimurje i trajno pridobije glasače (na istini o orjunaškoj-titoističkoj vlasti).
Politika je politika, jedino ako je istinita ... SDP mora trajno izgubiti glasačka uporišta. I nestati s političke pozornice.


Tko sada zabrlja, neće se oprati do kraja života


Oznake: Crkva, SDP, preferencijalno, neodlučni, trajno